Hotel Śląsk Sp. z o.o.

Adres: Oporowska 60, 53-434 Wrocław

NIP: 8942996788 KRS: 0000355777

Hotel Śląsk Sp. z o.o.
2 65 6 1

Opinie o Hotel Śląsk Sp. z o.o.

Majki

Widzę, że szefostwo(lub kierownictwo pod naciskiem szefostwa) stara się ratować wizerunek na goworku. Pracowałem tam i warunki pracy oceniłbym max na 3 . Recepcja, kelnerzy, barmani, portierzy praktycznie każdy na umowę zlecenie. Co do złego traktowania pracowników przez Pana G to akurat prawda, tak to właśnie pamiętam. Krzyki które w pewien sposób go nawet bawiły i chyba w ten sposób imponowały szefostwu że ma wszystkich pod kontrolą. Ostatnio spotkałem byłego kucharza i podobno przesiew tak ogromny że od czasu mojego odejścia nie pracuje już tam nikt z poprzedniej ekipy. Na prawdę ciekaw jestem co jest tak "wyjątkowego" w tym miejscu i co ma na myśli komentujący pisząc 'Docenia się tam osoby zaangażowane i chłonące wiedzę'. Podwyżki? Premie? Benefity? Jedyną nagrodę jaką widziałem przez mój okres pracy to jedna osoba z ogromnym stażem dostała umowę o pracę.. ot takie wyróżnienie. Oczywiście pracowałem tam dawno więc mogło się wiele zmienić

admin

Twoja opinia o Hotel Śląsk Sp. z o.o. jest pilnie potrzebna osobom starającym się o pracę. Dodaj komentarz i stań się ich doradcę w zawodowym wyborze.

Rafał
@admin 24.07.2016 20:56

Witam, czy ktoś wie jak wygląda praca na kuchni bo widzę że często wisi ogłoszenie na kucharza? Kiedyś słyszałem od znajomych że ekipa jest spoko tylko manager ma straszne ciśnienie na koszta i słabo z pieniędzmi i że jest strasznym burakiem czy wie ktoś czy się coś zmieniło ?

były pracownik
@Rafał 08.09.2018 00:12

Nic sie nie zmienilo... (usunięte przez administratora)

Gabriela
@były pracownik 25.10.2018 19:08

Czy jesteś pracownikiem Hotel Śląsk we Wrocławiu? Widzę, że nie masz dobrego zdania na temat kierownictwa jednak może są jakieś dobre aspekty w tej pracy, jakie mógłbyś wymienić? Co Ciebie trzyma w tej pracy? Czy współpracownicy są w porządku? Jak pensja?

Ryszard
@były pracownik 25.10.2018 19:08

Nie wiem jak jest z pozycji pracownika, ale jako klient nigdy nie zaznałem złego traktowania, a często w delegacjach się u nich zatrzymuję.

Recepcjonistka

Nie polecam, na recepcji ciągle brakuje rąk do pracy, może z powodu niskich zarobków i premii w granicach kilkudziesięciu złotych. Jeśli próbujecie zwrócić uwagę na kiepskie wypłaty to szanowna (usunięte przez administratora)uświadomi was że przy odpowiedniej liczbie godzin da się zarobić nawet 2500 zl. Serio?! A ta odpowiednią liczba godzin to np 220 w miesiącu. Na restauracji (usunięte przez administratora)pracowników to też standard.(usunięte przez administratora)na umowę o pracę trzeba czekać wieku a każde najmniejsze potknięcie jest traktowane jako zły stosunek do pracy i przeciąga się brak umowy o pracę. Pracowałam w dwóch hotelach i naprawdę tego z całego serca nie polecam, jako miejsce pracy na dłużej.

Gabriela
@Recepcjonistka 30.12.2018 16:23

Recepcjonistka, jaki zapis widniał w umowie o pracę do Hotel Śląsk z Wrocławia odnoszący się do sprawy liczenia i wynagradzania nadgodzin? Czy pomimo to, pracując w hotelu można liczyć na premie uznaniowe? Proszę o odpowiedź również innych obecnych pracowników Hotelu Śląsk.

Toisia
@Gabriela 31.12.2018 10:43

To ile wynosi tu podstawa? I praca na recepcji jest na zlecenie skoro stawka godzinowa?

anonim

(usunięte przez administratora)

Michał

Widzę że ktoś z kadry kierowniczej udziela się . Co do kasy to pieniądze nie są adekwatne do wykonywanej pracy. Co z tego że można zarobić jak wiąże się to z pracą minimum po 250h w miesiącu . Jeżeli chcecie pracować jako kelner lub kucharz to odradzam .

Jurek
@Michał 14.09.2018 23:05

To zmieńcie pracę jak Wam nie odpowiada... Albo siedźcie w domu i bierzcie szmal z mopsu. Nikt łańcuchem nie jest prywiązany

Gabriela

@Tonik, jesteś pracownikiem Hotelu Śląskiego we Wrocławiu? Jeśli tak to jakbyś opisał atmosferę jaka tam panuje? Jaka jest relacja między kierownikami/ menagerami hotelu a pracownikami takimi jak kelnerzy, kucharze i tym podobne?

Gabriela

@Anonimus dziękuję za odpowiedź. A możesz jeszcze napisać, ile czasu minęło od Twojego zatrudnienia w tym miejscu? Atmosfera faktycznie dla wielu pracowników stanowi jeden z ważniejszych aspektów pracy. Pytanie, czy aktualnie jest ona tak samo dobra, jak w okresie Twojego zatrudnienia?

Gabriela

Zastanawiam się czy ktoś z obecnych pracowników śledzi forum? Wątek nie jest w ogóle rozbudowany, a Hotel Śląsk został parę lat temu zmodernizowany i jak widać ze strony aspiruje do hoteli o wyższym standardzie, tylko czy ktoś wie czy to idzie w parze z standardem zatrudnienia w tym miejscu?

Anonimus
@Gabriela 11.04.2018 15:05

W sumie wynagrodzenie ok- jeśli chodzi o recepcje ale nie wiem jak w pozostałych działach. Mimo,że tam juz nie pracuje to mile wspominam.Polecam.Wazna jest atmosfera

Zostaw opinię o Hotel Śląsk Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Śląsk Sp. z o.o.