IWC Home

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

IWC Home
3 46 6 1

Opinie o IWC Home

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Sebastian

@bo_tutaj_jest_jak_jest, rozumiem, dziękuję za Twoją opinię i odpowiedź. Długo pracowałeś w IWC Home we Wrocławiu? Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w IWC Home we Wrocławiu? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do dodania swojej opinii na ten temat!

Sebastian

@Klarra, a czy w IWC Home pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna? Czy praca jest ciężka i stresująca? @Koolavy, rozumiem, że byłeś związany z IWC Home. Długo pracowałeś w tej firmie?

bo_tutaj_jest_jak_jest
@Sebastian 06.07.2018 11:05

...coś Klarra i nieliczni entuzjaści zamilkli, zatem pomogę zawstydzonym. Nie było mowy o benefitach socjalnych, o dofinansowaniach do kart sportowych, kart niesportowych czy jakichkolwiek innych kart. Z kart to co najwyżej możesz ułożyć pasjansa w oczekiwaniu na opóźnione zamówienia. Prywatna opieka medyczna pytasz hmm (tu wstaw zabawnego gifa). Osobiście zdarzało mi się mieć nieopłacone składki na czas, więc... :)

lalala

dla mnie sa super pracodawcami wymagania sa wynagradzane sa otwarci na ludzi czuje sie atmosfere rodzinna i nie zamienie tej pracy na nic innego

wyprana
@lalala 06.04.2018 18:44

"Nie zamienie tej pracy na nic innego". Gratulacje, pralka ma nawet więcej programów na przyszłość. I pozazdrościć takiej rodziny. Dorośnij.

Krzyś
@lalala 06.04.2018 18:44

ile można zarobić jako sprzedawca w firmie IWC HOME.Dostałem tam ofertę pracy.

Klarra

Pracuje w tej firmie kilka lat i jestem bardzo zadowolona. To o czym była mowa na rozmowie zostało dotrzymane. Atmosfera jest ok. Dobra praca dla ambitnych. Widzę, że Ci co tu narzekają to albo nie dostali tam pracy albo myślą że pieniądze z nieba lecą. Załóż swoją firmę to zobaczymy jakie będziesz miał wymagania od pracowników.

Sebastian

@Koolavy widzę, że nie masz najlepszej opinii o tej firmie, czy mógłbyś w kilku zdaniach rozwinąć swą wypowiedź? Na ten moment niewiele z tego wynika, pamiętajmy, by dodawać wpisy zgodne z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin , zawierające merytoryczną treść.

Blabla

Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami o tej firmie. Zero poszanowania dla pracownika, brak jakiejkolwiek współpracy, meble kiepskiej jakości... zero perspektyw. Nic dobrego Was w tej firmie nie spotka! Szkoda czasu. Nie polecam!

szwalnia
@Blabla 03.04.2018 18:39

dla mnie sa super pracodawcami bardzo ich lubie i jest mi przykro czytajac te opinie wymagania sa ale sa wynagradzane i zawsze sa do ludzi bardzo otwarci i naprawde zalezy im na ludziach

Blabla
@szwalnia 06.04.2018 18:36

Ciekawe jak długo pracujesz? Założę się że to poczatek. Czar szybko pryśnie.

JJJ

Niestety firma nie jest godna polecenia. Na początku wszystko ok. Wszyscy mili. Warunki przedstawiane dość korzystne. Niestety za obiecaną umowa trzeba się naczekac lub wymusić. A miła atmosfera bardzo szybko się psuje. Wystarczy przez weekend nic nie sprzedać i jest się wrogiem numer 1. Wtedy mozna usłyszeć kilka słów od szefostwa którym bardzo daleko od bycia miłym.

Administrator

Czy w IWC Home jest możliwość wewnętrznej rekrutacji? Czy zdarzają się podczas takiej rekrutacji awanse pracowników?

Agacia
@Administrator 09.03.2018 08:14

Awans to może i będzie, jak złożysz w iwc wypowiedzenie i papiery do innej firmy. Wtedy można śmiało nazwać to awansem i pogratulować sobie.

Administrator

Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną w IWC Home?

Albercik
@Administrator 04.02.2018 08:11

na wszystko ;-) a tak poważnie to sama rozmowa kwalifikacyjna przebiega normalnie - im człowiek bardziej komunikatywny tym lepiej. mile widziane doświadczenie w branży. później trzeba sobie oczywiście przyswoić meble i materialy a potem się dzieje ;-)

Agacia
@Administrator 04.02.2018 08:11

Tylko na to, by mogli ocenić, czy jesteś na tyle skutecznie wygadana, żeby potrafić pociskać ludziom kity odnośnie jakości tych mebli i skutecznie odrzucać reklamacje. Moja "rozmowa" nie miała nic wspólnego z profesjonalnymi rozmowami kwalifikacyjnymi, a szumne opowieści dotyczące umowy okazały się bajeczkami na dobranoc.

Od_tak

Firma dla ludzi, którzy lubią być poniżani, obrażani i traktowani jak najgorsze g.. Szanownym właścicielom jest zawsze mało i są wiecznie niezadowoleni, dzwonią po kilka razy dziennie z pytaniem czy już jest jakieś zamówienie a jeśli odpowiedź jest negatywna no to wiązanka epitetów gotowa. Bo oczywiście to jest zawsze wina sprzedawcy!! bo to nie prawda że produkt jest tragicznej jakości, jest niefunkcjonalny i można kupić dokładnie taki sam sam za dwa razy mniejsze pieniądze. To nie jest też efekt braku jakiegokolwiek marketingu czy ogromnych opóźnień w dostawie towaru. To absolutnie nie ma wpływu na efekty sprzedażowe - to tylko i wyłącznie wina sprzedawców tych " cholernych roszczeniowców" jak napisał Pan Tomasz właściciel firmy na tym forum. Przecież oni tylko siedzą i nic nie robią a jeszcze trzeba im płacić!! No skandal !! Powinni siedzieć za darmo i całować szanownych właścicieli po stopach za to mogą mieć zaszczyt pracować w tak fantastycznej firmie i tak fantastycznej (podobno rodzinnej )atmosferze. Dno i 2 metry mułu pod każdym względem. Żałuje, że kiedykolwiek byłem częścią tego żałosnego cyrku i przestrzegam a wręcz odradzam wszystkim którzy choćby myśleli aby wysłać tam swoje CV - nie róbcie tego!!

Zniesmaczona

Całkowicie się zgadzam ze wszystkim zamieszczonymi opiniami na temat" szefostwa "(dorobkiewiczowie) którym jest wiecznie mało i mało i najlepiej jakby pracownik pracował za darmo i bez umowy . Bardzo żałuję ,że poszłam pracować do tak dziadowskiej firmy i przestrzegam innych przed ta firmą. Na początku obiecują "złote góry "a pózniej jak przychodzi do rozliczenia to "płaczą"ze był słaby miesiąc i nie stać ich na premię gdyż mają kredyty.P.Tomasz wydawał się na początku miły ,ale to tylko pozory i do tego jeszcze jego wiecznie niezadowolona żona ze wszystkiego,która poniżała pracownika wielokrotnie przed klientem.Już nie wspomnę o paniach regionalnych ,wielkie gwiazdy które za wszelką cenę chcą pokazać szefostwu ,ze pracują a za plecami obgadują. Stanowczo odradzam i dobra rada ,wszystko musi być na papierze!!!!

Tica

mój staż pracy w firmie iwc może nie był powalająco długi ale bardzo bogaty we wrażenia. sama praca nie jest trudna, może kasa nie jest największa ale tragedii nie ma. ale ta atmosfera! to dopiero coś! Pan i Pani I. wmawiają pracownikom "rodzinną atmosferę", na początku sprawiają wrażenie miłych, bliskich pracownikowi. dopiero z czasem pokazują swoja prawdziwa twarz. pretensje, krzyki, nawet obrażanie pracownika. nie dajcie się zwieźć tym pięknym niebieskim i brązowym oczom! nic dobrego się za nimi nie kryje...

ewelq
@Tica 03.10.2017 19:42

To prawda, największą obłudą było mówienie "bo wy jesteście dla nas jak rodzina" (a wiadomo, z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciu). Taka piąta woda po kisielu chyba :):)

ewelq
@Tica 03.10.2017 19:42

To prawda, największą obłudą było mówienie "bo wy jesteście dla nas jak rodzina" (a wiadomo, z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciu). Taka piąta woda po kisielu chyba :):)

ewelq
@Tica 03.10.2017 19:42

To prawda, największą obłudą było mówienie "bo wy jesteście dla nas jak rodzina" (a wiadomo, z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciu). Taka piąta woda po kisielu chyba :):)

Blondi

Idąc na rozmowę kwalifikacyjną do IWC Meble miałam mieszane uczucia ale to przez to, że przeczytałam opinie na Internecie. Pomimo to postanowiłam dać im szansę i nie żałuję. Potrafią docenić pracownika i powiedzieć dobre słowo, czego nie mogę powiedzieć o swoich poprzednich pracodawcach. Uważam że każdemu trzeba dać szansę i przekonać się na własnej skórze a nie oceniać pochopnie.

Od_tak
@Blondi 31.08.2017 11:55

Moje najszczersze gratulację za podjęcie pracy za 1800 zł netto plus PREMIA :))) A tak zupełnie poważnie to niech szacowne Państwo Tomasz i Agata przestanie pisać bzdury na forum jaka to ich firma jest fantastyczna tylko nauczy płynnego ukraińskiego, wtedy będziecie mogli sobie gonić ludzi do roboty za nędzne pieniądze.

sia
@Blondi 31.08.2017 11:55

No cóż, niektórym najwyraźniej wystarczy do wykarmienia siebie i rodziny "dobre słowo"...

Emiliabar
@Od_tak 10.09.2017 12:41

Proszę o kontakt, to pilne, emiliabar@autograf.pl

Blondi
@sia 13.09.2017 16:17

Charytatywnie nikt tu nie pracuje a dobre słowo też jest ważne.

Od_tak
@Emiliabar 20.09.2017 12:36

Proś bardziej:) Proś tak jak pracownicy tej zacnej firmy muszą prosić o umowę

riken04

do kolegi xxx jestes chyba dupowlazem to co pisze fiooletowa to sluszna racja

bunia

Nie zapomne, jak wmawiano mi, że lepszej roboty nigdzie nie znajdę za tę "kasę" i w ogóle jacy to my wszyscy jesteśmy dla siebie mili i wdzięczni. Otóż dało się znaleźć, bez stresu, syfu i z przyzwoitym wynagrodzeniem i żałuję tylko, że nie posłuchałam moich bliskich wcześniej, żeby dać sobie spokój z nimi, kiedy było tylko coraz gorzej, a nie lepiej. I sorry - nie jest mi żal kogoś, kto ubrany od stóp po czubek głowy w markowe ciuchy mówi, że ceni twoją pracę itp itd, no ALE sorry- stałej umowy znów nie dostaniesz, bo ich "teraz" nie stać. "Premiowanie" odmalowaniem ścian w salonie albo wymianą ekspozycji na nową za wyniki sprzedażowe jest równie groteskowe. Na jakość tych mebli spuszczę zasłonę milczenia.

ona

Zgadzam się!!! Właściciel chce więcej i więcej ale w reklamę nie chce włożyć ani grosza .Myślą ze meble w miejscowości w której nikt tej marki nie zna będą sprzedawać sie same !! Błąd porażka pracodawca koszmar zero dobrego słowa....a i te kierowniczki regionalne ..... Gwiazdy fałszywe.Bleeeee nie polecam nigdy więcej!!!

fiolettova

Jeżeli nie chcecie skonczyc z siwizna na głowie, to radzę omijać szerokim łukiem te firmę .W koszmarach mam wieczne marudzenie szefostwa,że wciąż "mało mało" (czesto nietaktownie i obcesowo) i klientów którym towar nie przyjechał na czas albo spartaczony już na dzień dobry docierał z fabryki... największe syfy zbiera sprzedawca. Włascicielom szczerze radze coś zmienic w swoim postępowaniu.Never ever iwc!

ona
@fiolettova 29.03.2017 01:15

Jak ja sie z tym zgadzam!!! Nikomu nie polecam tych pracodawców!!!nigdy nie usłyszysz dobrego słowa jesteś dla nich za mały....

xxx
@fiolettova 29.03.2017 01:15

Nie wiem kim jesteś fiolettova ale to co przeczytałem to bzdura widać że nie znasz życia i w nie wielu firmach pracowałaś albo pracowałeś. Znam tych ludzi i uważam że i tak są za dobrzy dla tak zwanych pracowników którym wydaje się że są super a tak naprawdę znaleźli sobie fajną bazę do siedzenia i branie kasy za darmo ( cholerne nieroby i roszczeniowcy ) dla ułatwienia myślenia podpowiem że pracuje dla nich od nie dawna i wiem co mówię

ewelq
@xxx 25.05.2017 20:44

Po pierwsze nie napisala,że siedziała za darmo,a po drugie sam napisałeś, że pracujesz tam od niedawna - przekonasz się za pewien czas, czy faktycznie jest tak super?!!!roszczeniowcami są klienci, ktorzy dostają to, czego nie oczekują.a nie sprzedawcy,którzy niby pracują tam za te "bazowe " pieniądze i powinienes o tym dobrze wiedziec!!!Kazdy o tym wie,chyba, że jesteś frajerem i za te baze tylko siedzisz- gratuluje.

Mona

To jest portal o pracy, a nie na temat towaru (dziwne te komentarze..). .Na innych forach tak dobrze o nich nie pisza już.. Kumpela tam pracowala i wcale dobrej opinii tez nie miala, ponoc nie wyrabiali sie ze wszystkimi terminami, atmosfera tez sztywna. Meble takie sobie, można znalezc tansze i ladniejsze podobnej jakosci albo troche doplacic i kupic lepsze :)

marta

Polecam Dobre warunki pracy, właściciel pozytywny.

Zostaw opinię o IWC Home - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IWC Home