Brak szacunku do pracowników, kontrola na każdym kroku, jak w międzynarodowej korporacji. W firmie panuje bardzo napięta atmosfera. Zarobki mizerne, mając na uwadze zakres obowiązków. Szczerze nie polecam, może to dobre miejsce dla zdesperowanych. Częsty (usunięte przez administratora) i naciski na wynik, mimo kiepskiego przygotowania pod względem narzędzi. Benefitów brak, poza Medicover Sport i opieką medyczną w bardzo okrojonym zakresie.
Trzeba być obiektywnym. W tej firmie jest całkiem dobrze! Jeżeli ktoś jest ściemniaczem, nie ma umiejętności i chęci do pracy to takiego nie zadowolisz. Zawsze wszędzie dobrze gnie nas nie ma zgodnie z powiedzeniem. Wykaż się, pokaż co umiesz, bądź pomocy i działaj. Oczywiście pensje mogłby być lepsze, socjal kuleje, zarząd bywa ciężki, ale dajcie spokój. Nie przesadzajcie z tym dramatyzmem. Dla mnie jest okej.
I tak to jest gdy HR nie ma pomysłu na poprawienie atmosfery i motywacji pracowników nawet nie wspomnimy o powyzszeniu satysfakcji z pracy.(usunięte przez administratora) Wstyd
Nawet jeśli czujecie się mało motywowani to nie zgłaszaliście tego wprost? Bo nie widzę powodów, żeby mieli co do tego problem gdy ktoś się odezwie. Chyba że były już takie rozmowy?
Napisz do Lysego ale wcześniej spakuj się do kartonu bo wylot tutaj jest w wersji expres. Piątek o 14.00 wypowiedzenie że nawet się nie pożegnasz z wszystkimi
Powiedzcie jak ze stabilnością zatrudnienia w firmie obecnie? Jest sporo rekrutacji ostatnio i m.in. na key account managera z angielskim. Można się spodziewać UoP i solidności?
stabilność żadna, dziś dostajesz UoP, na drugi dzień możesz dostać wypowiedzenie ;)
Potwierdzam, najpierw ochy i achy jak tu cudownie, zasuwasz jak (usunięte przez administratora) aby się pokazać i nagle wypowiedzenie bo w sumie im coś się przeszacowało z kosztami. Dużo osób ostatnio tak wyleciało.
Niestety ze stabilnością tak jak tu piszą - dziś dostajesz umowę o pracę lub kontrakt b2b jutro dostajesz wypowiedzenie / zwolnienie - takie widzi mi się łysego Pana co kreuje się na wielkiego generalnego dyrektora i v-ce prezesa bo urosnąć mu nie pozwolono w życiu poza firmowym. Nie ma tutaj co się spalać za słowo "dziękuję" . Jeśli potrzebujesz czegoś na przetrzymanie to jak najbardziej wskakuj, ale na stabilność zatrudnienia nie licz - nie docenią Cię, a dodatkowo znajdą zawsze jakiś argument żeby Cię zwolnić. Tam każdy boi się odezwać z pytaniem o swoją przyszłość w tej firmie bo zaraz może dostać wypowiedzenie / zwolnienie. Pensja jest taka jak sobie ustalisz na początku - nie licz na zmianę płacy, premie, benefity... Taka mała korporacja kumpelska...
Dużo, czyli ile osób straciło w ten sposób pracę? Na umowie o pracę powinien przysługiwać okres wypowiedzenia. Mam nadzieję, że firma go zachowuje.
Niestety, Łysy szczuje Łysy miesza. Zarządza przez strach, bo jak ludzie wylatują to reszta nie fika i cicho siedzi. Sam ma za uszami sporo ale odwraca uwagę Prezesa od swoich (usunięte przez administratora).
Czyżbyśmy mieli te same doświadczenia ze szczuciem i mieszaniem ? Niestety, przekazanie "pałeczki" GM - General Manager - Łysemu na dobre nie wyszło. Wyrzuca osoby, które wiedzą więcej niż On - boi się ? Z zapleczem historii jakie ma w tej firmie wewnątrz co by można było prawnie pod paragrafy podciągnąć, raczej nie powinien piastować takich stanowisk jakie teraz ma. A co do Prezesa, jest nim na papierze i jako właściciel firmy i tylko tyle. Piastuje stanowiska w zarządach kilku firm, a w swojej niezbyt wie co się do końca dzieje.
Firma dużo paragrafów pomija, a niby ma osoby znające się na prawie. Jeśli chodzi o osoby zwolnione i wypowiedzenia to masz tu wiele komentarzy nie tylko to co ja napiszę że dziś dostajesz umowę jutro wypowiedzenie - spodobasz się będą wielkie ochy i achy, podpadniesz - będziesz pierwszy do wylotu i Łysy znajdzie na ciebie odpowiedni pseudo paragraf.
Dzięki:) A konkretnie to jakie paragrafy są pomijane? Raczej jak ktoś się zatrudnia to liczy na to, że wszystko będzie zgodnie z prawem. Lepiej wiedzieć wcześniej, czego można się spodziewać.
Lista jest długa. Wiele właściwych urzędów miałoby dużo roboty. Chociażby B2b z rozliczeniem jak UOP. Pracujesz jak pracownik tylko że szybciej się Ciebie mogą pozbyć bo nie ma ceregieli z uzasadnieniem. Mało przejrzyste formy wynagrodzenia.
Idą święta i to jest czas prawdziwego wyczekiwania, na niespodzianek od Beidengo świętego Jana, cóż w tym roku na święta bilet do kina? Bombonierka z białym nalotem, może bilet MPK? Czym nas drogi zarządzie zaskoczysz?!
Moje wpisy są usuwane, pieniądze na to są :-[ a szkoda ze nie ma na prezenty świąteczne dla pracowników Jasiu postaraj się w tym roku, bo Twój urok i czar to trochę za mało
Już nie tylko twoje wpisy są usuwane. Wystarczyło uderzyć w Jasia Alimenciarza i już działa. Niestety pomimo wszystko prawda obroni się sama. Jasiu zajmij się pracą a nie szczuciem i szukaniem haków na ludzi żeby ich wyrzucać z pracy za swoje przekręty. Panie Prezesie może warto spojrzeć nie po kumpelsku na to jak wygląda praca Jasia i wyciągnąć konsekwencje z Jego działań ?
Mam pytanie do HR. Jest rekrutacja na menagera do marketingu, spełniam wszystkie wymagania ale nie ma tam nic o zarządzaniu zespołem Czy z tego wynika że nie ma tam zespołu i to stanowisko jest 1 osobowe? Proszę o informację
HR tu Ci nie odpowie - choć mogę się zdziwić. Zespół tam jest i to spory. Manager też był i dziwne, że szukają kolejnego - chyba, że już nie wyrobił psychicznie. Nawet jak spełniasz wszystkie wymogi to i tak czegoś zabraknie albo na czymś Cię ukrócą - polecam znaleźć coś stabilniejszego i mniej stresującego :)
Czyli to jest wakat na szefa marketingu do sporego zespołu? Aż się boję spytać, ale po wpisach rozumiem, że szef marketingu też dostal wypowiedzenie? Raczej odpuszczę z aplikowaniem bo mam teraz fajna pracę tylko daleko.
Jeśli masz pracę, nawet daleko, ale stabilną to sobie nie psuj tego. Tutaj stabilności nie osiągniesz i zostaniesz z niczym. Tam "szefów" jest kilku, w zależności za co odpowiadasz.
Jestem zainteresowany ofertą specjalisty ds serwisu jak wygląda praca na tym stanowisku ? Jakie są widełki finansowe ? Warunki pracy ?
Warunki - marne, zero możliwości rozwoju, non stop zapierdziel za niskie zarobki, atmosfera wśród ludzi tu Cię zaskoczę super - ale ludzie i kontakty pieniędzy Ci nie dadzą.
Czy wynagrodzenie pracy jako specjalista ds. sbsługi klienta opiera się tylko na podstawie czy również jest system premiowy ?
Przez 3 lata otrzymałam premię (nie wspomnę o kwocie..), nie kłamiąc, chyba tylko 2-3 razy. Odwalasz robotę, ponad obowiązki, a i tak nie doceniają.
Właśnie kandydatów te kwoty najbardziej interesują :). Może jednak powiecie ile taka ewentualna premia może wynieść?
Premie są różne. Od 100 do 1000 wszystko zależy ile się zrobiło dodatkowo. Nie sprzedawaliśmy nic więc trudno o prowizje. To ecom.
tak dla zainteresowanych, by otrzymać premię trzeba zrobić coś więcej niż wykonywać swoje obowiązki to się nazywa zatrudnie - premie się dostaje za coś ponad standard ,
Dużo się różni wynagrodzenie bez uprawnień na wózek wnoszący a z uprawnieniami dla magazyniera?
Wynagrodzenie magazyniera zależy od wielu czynników, takich jak doświadczenie, zakres obowiązków i kwalifikacje. Posiadanie uprawnień na wózek może wpływać na możliwości rozwoju i dostępność dodatkowych zadań, ale szczegóły wynagrodzenia omawiamy indywidualnie podczas procesu rekrutacyjnego
Cześć to doświadczenie liczone jest u was w firmie czy również staż z innej się w to wlicza? Ciekawi porównanie zarobków swiezaka z osoba, która już ze trzy lata ma za sobą. ;)
Dodajmy jeszcze, że system premiowy działa w ten sposób, że jeśli budżet się nie dopina, otrzymujesz mniejszą premię mimo nadgodzin itd . Gdy zgłosisz, że to za mało, dostajesz wyrównanie w kolejnym miesiącu. Wtedy jednak przez przypadek ktoś inny dostaje mniej. ;)
Jak sie obecnie tam pracuje ? W dziale e-commerce i marketingu ? Obecnie rekrutują na stanowisko młodszego specjalisty ds. marketplaców. Czy ktoś może się z byłych lub obecnych pracowników wypowiedzieć? Jak wyglądają początkowe zarobki ? Jak atmosfera? Jak z pracą zdalną? Będę wdzięczna za informacje
Dość długo wzbraniałem się przed pozostawieniem opinii na temat tego pracodawcy, ale w końcu chyba nadszedł ten czas. Pracowałem w tej firmie ponad 3 lata 2020-2024 startowałem w fantastycznym dziale z bardzo przyjemnym i zawsze uśmiechniętym przełożonym i w sumie na tym koniec pozytywnych aspektów, po tym jak firma wystartowała z WIELKIMI zmianami byłem przenoszony z działu do działu (pewnie nie wiedzieli co ze mną zrobić) niby chłop ma doświadczenie o podwyżkę nie ględzi i tak dalej to go zostawimy niech robi to co robi. Niestety po 2 latach wykazywania dosyć dobrych wyników i w mojej ocenie uczciwą i rzetelną pracę nie miałem odwagi iść po podwyżkę bo wiedziałem ( tak zwane rozmowy korytarzowe) że nie mam na co liczyć. Sam pracodawca wyświadczył mi przysługę wręczając mi wypowiedzenie umowy. Oczywiście tak z "nienacka" żeby nikt nie widział na koniec dnia. Nie mam żalu do osoby zwalniającej (taka robota, też robi w pampersa przed zarządem) bo w sumie nie miałem ambicji tam pracować, bo byłem pracownikiem nie docenianym i doskonale o tym wiedziałem( moje zdanie nigdy się nie liczyło) a moje pomysły były przypisywane innym a bywało nawet tak że jak ktoś relatywnie wyżej wymyślił to samo to już było super i robimy no farsa ale co tam. Kasa średnia, cieszę się że sami mnie zwolnili bo ja pewnie nie miałbym odwagi, a teraz mam tylko lepiej. Startującym nie polecam ( nikt Cię nie doceni i nikt Cię nie popchnie wyżej nawet jeśli widzi że powinien , bo się boi) także jak liczysz na rozwój i awans to nie w BLG (chyba że jesteś dobrym lizaczem) Polecam startować z wysokiego C ! bo w pensji się nic nie zmieni a obowiązków tylko dojdzie więcej. Podsumowując, praca na przeczekanie i poszukanie czegoś lepszego bo ludzie są no powiedzmy spoko, nie przytakujesz i nie klepiesz przełożonego po pleckach to w BLG niestety nic nie osiągniesz, tam gdzie zaczynałeś tam skończysz :) Prezes i Wice prezes zawsze mają rację :) Szkoleń brak, wiem bo prosiłem o takowe kilka razy i zawsze był tekst " no coś z tym pomyślimy" lub "no a nie możesz sobie tego sam wykupić? dla jednej osoby ? jak będzie więcej chętnych to pogadamy" ps. więcej chętnych nie było bo i po co się wychylać :) Kończąc ten wywód. Szkolenia kupiłem sobie sam, dokształciłem i wyszkoliłem się sam a ostatni rok w tej firmie robiłem tylko to co musiałem i nic nad program, bo nie było takiej potrzeby bo i tak to nic by nie zmieniło. Aha! bardzo ważne Ci co tam coś potrafili to już niestety odeszli( w 90% sami to zrobili brawo za odwagę) , zostali lizacze i Ci którym taki układ pasuje( czyli mają albo zobowiązania i brak pomysłu na swoją karierę albo tacy co im już i tak wszystko jedno) Jednak pokrzepiające jest to że są tam nadal jednostki, które moim zdaniem budują tą firmę i powinni być docenieni bardziej( Panie prezesie pole do popisu dla Pana) bo bez tych kilku osób pewnie moja odwaga z złożeniem papierów była by szybsza. Nie pracowałem na Magazynie tylko w biurze na Kręglewskiego. Ludzi wspominam pozytywnie zawsze pomocni, wykluczając kadrę przełożonych w dużej mierze miałem wyższe kwalifikacje a musiałem wypełniać polecenia osoby zatrudnionej " bo to koleżanka/kolega dyrektora" w sumie dobrze się stało jak się stało. Pozdrawiam starych wyjadaczy :)
Też się wzbraniałam, ale może i lepiej dać znać jak to wygląda od wewnątrz WIADOMO, TO NIE JEST NAJGORSZA PRACA, odnajdziesz się, ale... Zgadzam się z Tobą w kwestii niedoceniania i przypisywania nieswoich pomysłów. Co ciekawe, zadania były zlecane nam (szarakom), a za rozwiązywanie ich brawa należały się przełożonemu/ej. Sporo obowiązków nieleżących po stronie stanowiska - ale co masz powiedzieć? Nie zrobię tego? Masz wykonywać swoje obowiązki + to co zleci góra. Przez to pomijane były ważniejsze zadania w ciągu dnia. Docenienie w postaci słownej czy premii miało miejsce może 2 razy w ciągu ponad 2 lat. Generalnie docenianie pracownika leżało. Zrobił się przemiał osób, cieszę się, że dołączyłam do grona odchodzących. Zarobki no średnie w porównaniu do ilości pracy - choć góra myśli, że przecież nie ma dużo do ogarnięcia. Niech wypowiada się w tym temacie osoba, która widzi co jest robione i ile czasu to faktycznie zajmuje. Tak było, ale lidera, który miał większy wgląd do tego, jak faktycznie dysponujemy czasem w zadaniach, nie było przez długi czas i domniemam, że nadal nie ma. O współpracownikach nie ma co złego mówić, przynajmniej w moim dziale. Zdążały się sytuacje uprzywilejowań, ale to już stało się normą. Jeśli coś zrobiłeś źle (wg przełożonego/ej), przekazane było to w sposób z góry zakładający, że to Ty nie masz racji. Wiele sytuacji niekomfortowych, gdzie sam nie wiedziałeś o co chodzi a jak wyżej napisałam, z góry zakładane, że coś się wykoleiło z powodu czyjejś nieuwagi. Reasumując tę długą (może i subiektywną) opinię, polecam jak kolega z opinii - na jakiś czas. A o pracy zdalnej zapomnij! Musiałbyś mieć naprawdę dobry powód, aby wniosek został zaakceptowany.
Macie jakieś info, jak pracuje się w dziale marketingu - zarobki, atmosfera, obowiązki, ew. nadgodziny? Mam rozmowę rekrutacyjną i zastanawiam się, czy warto.
Jest szansa na opis tej ostatniej rozmowy? Wcześniej inna osoba narzekała na słabsze podejście na niej i dobrze się zorientować czy nie jest to reguła.
Przyszedłem na rozmowę o pracę, która trwała prawię godzinę, starałem się w jakiś sposób zaimponować potencjalnemu pracodawcy ale spotkałem się pierwszy raz z czymś takim dlatego muszę to napisać, mniej więcej po upływie 30 minut Pan, który był skrzydłowym w rozmowie - ziewnął, może przynudzałem jednak uważam, że to szczyt chamstwa.
Szczyty chamstwa to zobaczysz dopiero jak tu przyjdziesz pracować, kolesiostwo, awanse dla kablarzy i donosicieli, zwalniania bez powodu, traktowanie ludzi jak barany, niby diagnozy jaka jest atmosfera i satysfakcja ale jak nie odpowiadasz zgodnie z oczekiwaniami to wylatujesz. Janusz Menagment pierwsza klasa.
Dobrze wiedziec, ze to taka firma :D jesli kogos to interesuja personalnia tego pana lub po prostu delikwenta to jego inicjalny to M.W. milego szukania, ta firma jest dla mnie skreslona po takim zachowaniu, pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem.
Znamy, znamy.Delikwent z przypadku, ma kilka biznesów a tutaj przyszedł się powymądrzać. Zaraz skasuje ten wpis bo tylko tyle potrafi.
Cześć, chciałem spróbować swoich sił jako młodszy grafik, w tym dziale również jest atmosfera taka jak piszesz wyżej czy to dotyczy całej firmy?
Pakiet kafeteryjny daje mi budżet na korzystanie z wielu tys.ofert i produktów. Możecie coś więcej o tym powiedzieć? Planuję apkę na Key Account Manager z językiem włoskim.
W ogłoszeniu na specjalistę ds. marketingu wymagali 2,3 lat doświadczenia. Jeśli mam nieco mniej to też byłaby szansa aby mnie przyjęli?
Podobno w firmie liczy się każdy pomysł i inicjatywa pracownika. Jako asystent E-commerce mam szanse na podwyższanie kompetencji?
Prace kończy młodszy grafik zawsze o tej samej porze, nieważne czy zaczyna 7, czy 9, czy od zaczęcia pracy 8 godzin?
Samochód służbowy specjalista ds. marketingu, otrzymuje firmowy?
Młodszy specjalista ds. produktu ma oznaczoną pracę stacjonarną. A jest możliwa hybrydowa? Fajnie by było móc pracować czasem z domku...
W nowym ogłoszeniu dla młodszego grafika produkcyjnego wspomnieli o zniżkach. Takie rabaty na produkty i usługi ile wynoszą?
Super firma, zamawiasz gotowy produkt z chin w dużej ilości z własnym logo i tak to się kręci. Jak rynek uzna markę za zła to zmieniasz nazwę . Jak produkt nie spełnia norm to zmieniasz jego nazwę i przepakowujesz albo doklejasz coś na kartonach. Ważne że kasa leci. Ludzie są na ostatnim miejscu. Jak dobrze grasz z uśmiechniętym plecakiem to masz dobrze.
Zauważyłam w ofercie dla grafika produkcyjnego o tym że mile są widziane osoby z orzeczeniem. Wtedy korzystniej wychodzą warunki współpracy?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w BrandLine Group Sp. z o.o. - Poznań
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w BrandLine Group Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w BrandLine Group Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy BrandLine Group Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w BrandLine Group Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 2 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy BrandLine Group Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w BrandLine Group Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Adama Kręglewskiego 1
61-248 Poznań
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |