4.1/5

Etapy rekrutacji

• Ciechanów

5. Opinie o ITP S.A

Opinie o ITP S.A Warszawa

Nie przegap nowości o ITP S.A!

Kobra Prawdziwa

19.06.2026 22:48

Pracowałem w tej firmie dłuższy czas w tak zwanym dziale CZERWONYM. Zahartowany długim stażem pracy w branży niestety poziom jakiego doznałem opadł na (usunięte przez administratora) i zaczął pukać od spodu. Z perspektywy czasu dziekuje ze juz nie muszę byc aktorem w tym całym tanim spektaklu. Jesli chciałbym byc Sygnslistą a po pracy zdjąć lustra w domu lub pluć pluć na nie w swoją twarz byłbym juz pewnie dyrektorem. Nie chodzi o przedstawianie szczegółów ale ostrzegam przed podjęciem decyzji, ponieważ tak wielu dobrych ludzi odeszło stąd przez tak niewielu. Tych niewielu dalej tam są a nawet wracają łącząc sie w siatkę nie bojąc sie nawet wkraczac okiem i uchem w prywatne życie oraz komunikację innych. Powodzenia
    #PrzedstawicielHandlowy

Tsprz

24.06.2026 14:58

Czy jeśli były TAKIE sytuacje, które opisujesz to zgłaszałeś je do swoich przełożonych w ITP? Niestety ale od lat w tej firmie jest bardzo duża rotacja pracowników co mocno wpływa na fatalna atmosferę w pracy. Szczególnie ostatnie dwa lata to wielkie zmiany, ale tylko na gorsze dla pracowników ITP. Szkoda bo firma ma wielki potencjał, ale tak jak piszesz i masz tu racje parę złych osób robi wszystko aby w tej firmie było tylko gorzej dla pracowników.

Katastrofa

12.05.2026 23:16

Nie polecam, nie jest to delikatnie mowiac “dobre miejsce”.

Zainteresowany

15.05.2026 12:20

Dlaczego? Możesz rozwinąć?
    Alex

19.02.2026 16:27

Pracowałem w firmie przez dłuższy okres i niestety moje doświadczenia były w przeważającej mierze negatywne. Poniższa opinia jest moją osobistą oceną sytuacji, opartą na codziennej pracy, obserwacjach funkcjonowania organizacji oraz rozmowach ze współpracownikami. 1. Atmosfera i kultura organizacyjna Największym problemem była atmosfera pracy. Dominowało poczucie ciągłej kontroli i presji na wynik, bez równoczesnego budowania poczucia bezpieczeństwa czy partnerstwa. Komunikacja często miała charakter jednostronny – decyzje były przekazywane „z góry”, bez konsultacji i bez wyjaśnienia szerszego kontekstu. W praktyce oznaczało to, że pracownicy wykonywali polecenia, nie mając wpływu na sposób realizacji zadań ani możliwości realnego zgłoszenia uwag. Wielokrotnie zauważałem napiętą atmosferę między działami, brak współpracy i przerzucanie odpowiedzialności. Zamiast wspólnego rozwiązywania problemów częściej pojawiała się obawa przed konsekwencjami. 2. Styl zarządzania Styl zarządzania oceniam jako silnie hierarchiczny. Oczekiwania były wysokie, natomiast feedback miał głównie charakter krytyczny. Rzadko można było liczyć na konstruktywną rozmowę rozwojową. Spotkania zespołowe koncentrowały się przede wszystkim na wynikach i rozliczeniach, a mniej na analizie przyczyn czy wsparciu. W moim odczuciu brakowało transparentności w podejmowaniu decyzji personalnych. Awans lub zmiana zakresu obowiązków nie zawsze wynikały z jasno określonych kryteriów. To powodowało poczucie niepewności oraz wrażenie braku równego traktowania. 3. Zakres obowiązków i organizacja pracy Zakres obowiązków często wykraczał poza pierwotne ustalenia. Z czasem pojawiały się dodatkowe zadania, które nie były formalnie uregulowane ani odpowiednio wynagradzane. Zdarzały się sytuacje, w których brakowało jasno określonych procedur, co powodowało chaos organizacyjny i konieczność „gaszenia pożarów”. Praca bywała intensywna i wymagała dużej dyspozycyjności. W praktyce oznaczało to trudność w zachowaniu równowagi między życiem zawodowym a prywatnym. 4. Rozwój i wynagrodzenie Jednym z rozczarowań był brak realnej, zaplanowanej ścieżki rozwoju. Nie było jasno określonych etapów kariery ani kryteriów oceny kompetencji. Szkolenia, jeśli się pojawiały, miały charakter incydentalny i nie tworzyły spójnego programu rozwoju. W kwestii wynagrodzeń brakowało przejrzystości – pracownicy nie mieli jasności, jakie wyniki lub kompetencje przekładają się na wzrost wynagrodzenia. To obniżało motywację i poczucie stabilności. 5. Rotacja i morale zespołu W okresie mojego zatrudnienia zauważalna była wysoka rotacja. Częste odejścia wpływały negatywnie na morale zespołu oraz ciągłość realizowanych projektów. Nowe osoby wdrażane były szybko, często bez odpowiedniego wsparcia, co dodatkowo zwiększało obciążenie pozostałych pracowników. Podsumowanie Podsumowując, moje doświadczenie w tej firmie było obciążające psychicznie i mało satysfakcjonujące zawodowo. Główne problemy, które dostrzegałem, to: wysoka presja, brak transparentności, ograniczone możliwości rozwoju oraz niedostateczna komunikacja. Uważam, że organizacja ma potencjał, jednak wymaga poważnych zmian w obszarze kultury zarządzania i podejścia do pracowników. Bez realnego dialogu i budowania wzajemnego zaufania trudno będzie zatrzymać doświadczone osoby na dłużej. To moja osobista opinia, wynikająca z własnych doświadczeń.
    B.D.

03.02.2026 14:56

Jako były pracownik chciałbym przedstawić swoją subiektywną opinię na temat pracy w firmie, opartą na własnych doświadczeniach oraz dłuższej obserwacji funkcjonowania organizacji. Zaznaczam, że jest to moja osobista perspektywa i może różnić się w zależności od działu, stanowiska czy przełożonego, jednak wiele poruszanych kwestii było powtarzalnych i zgłaszanych również przez innych pracowników. Jednym z największych problemów, z jakimi się spotkałem, była atmosfera pracy oparta na ciągłej presji. Oczekiwania wobec pracowników były bardzo wysokie, często zmienne i nie zawsze jasno komunikowane. W praktyce prowadziło to do poczucia niepewności, stresu oraz braku stabilności. Zamiast konstruktywnego wsparcia dominowało skupienie na wynikach, co sprawiało, że błędy były wytykane, natomiast sukcesy rzadko doceniane. Kolejną kwestią był styl zarządzania, który w mojej ocenie pozostawiał wiele do życzenia. Pracownicy mieli ograniczony wpływ na decyzje dotyczące swojej pracy, a dialog z przełożonymi bywał jednostronny. Zgłaszane problemy lub sugestie usprawnień często nie spotykały się z reakcją albo były bagatelizowane, co z czasem prowadziło do zniechęcenia i spadku motywacji. Istotnym minusem był również brak przejrzystej ścieżki rozwoju zawodowego. Nie było jasno określonych kryteriów awansów ani zasad podwyżek, przez co trudno było planować swoją przyszłość w firmie. Odnosiłem wrażenie, że rozwój nie zawsze zależał od kompetencji czy zaangażowania, lecz od innych, nie do końca klarownych czynników. To powodowało frustrację i poczucie niesprawiedliwości wśród pracowników. Warto też wspomnieć o wysokiej rotacji, która była zauważalna i wpływała na stabilność zespołów. Częste zmiany personalne oznaczały dodatkowe obowiązki dla pozostałych osób oraz brak ciągłości w pracy. Nowi pracownicy często nie mieli wystarczającego wsparcia wdrożeniowego, co potęgowało chaos organizacyjny. Z mojej perspektywy firma powinna zwrócić szczególną uwagę na kulturę organizacyjną, komunikację wewnętrzną oraz realne wsparcie pracowników, a nie wyłącznie na wyniki. Bez poprawy tych obszarów trudno mówić o długofalowym budowaniu zaangażowanego i stabilnego zespołu. Podsumowując – moje doświadczenia sprawiły, że nie wspominam tego miejsca jako satysfakcjonującego środowiska pracy. Uważam, że przed podjęciem zatrudnienia warto dokładnie rozważyć wszystkie za i przeciw oraz dopytać o sposób zarządzania, oczekiwania i możliwości rozwoju.

26.01.2026 09:27

Zgadzam się z każdą negatywną opinią na temat tego miejsca. Jeśli lubisz pracować w ciągłym stresie, wśród fałszywych ludzi(nie wszyscy, ale duża część ) to miejsce idealne dla Ciebie! Wszystko wygląda pięknie z zewnątrz, największe stoisko na targach, dobre urządzenia wszyscy mili do rany przyłóż. Praca niby zespołowa ale tak na prawdę to wyścig szczurów. Gdybym wcześniej wiedziała ja wygląda praca tutaj nigdy bym się nie zdecydowała na zatrudnienie w tym miejscu. Nic dziwnego, że co chwilę ktoś się zwalnia. Firma kasuje negatywne opinie- myślę, że to niewiele pomoże.
    Kat

25.01.2026 22:19

Wiele w życiu widziałam, myślałam ze nic mnie nie zdziwi. To miejsce jednak zadziwia i to bardzo negatywnie. Brak szacunku do drugiego czlowieka to najgorsza rzecz ale lista jest dluga. SKoda marnowac zycia na cos takiego.
    Klarcia

02.01.2026 01:08

Firma z kategorii wycisnąć z pracownika ostatnie soki. Awansują tylko ci co donoszą i potrafią się podlizać przełożonemu. Ścieżka rozwoju nie istnieje. O podwyżkę nie pytaj się przecież pracujesz dla idei dla misji. Później duża liczba osób co się zwolniła odchodzi do konkurencji.

22.12.2025 11:32

Miejsce gdzie ludzi traktuje sie jak cyferki, poki produktywne to ok a jak juz sie zuzyja to trzeba potraktowac jak zuzyty material i wyrzucic

21.12.2025 10:33

Opinie sa kasowane zeby bronic wizerunku firmy, pytanie czy to pomoze? W branzy juz wszyscy wiedza jaka to firma i jacy stoja za tym ludzie.

19.12.2025 23:47

Te 2 opinie również skasowano co powinno dać do myślenia kandydatom: KANDYDAT 15.12.2025 09:59 Kandydat jestem wdzięczny ze na ścieżce rekrutacyjnej spotkałem panią dyrektor handlową. już wiem, że nie chce w takiej firmie pracować. teraz czytając te negatywne opinie tak bardzo rozumiem o co chodzi. nie jestem kimś kogo odrzucili i się mści - dostałem zaproszenie do dalszych etapów, odmówiłem. Nowy wpis Były pracownik 08.12.2025 10:24 Były pracownik To co teraz dzieje się w tej firmie to jest jakaś porażka. Zwalniają pracowników długoletnich, likwidują stanowiska na papierze a później tworzą podobne. Zero wsparcia, zero szkoleń, nikt nie słucha co masz do powiedzenia. Pracownicy na wyższych szczeblach są osobami bez kompetencji, awansowani tylko ze względu na staż lub koleżeństwo z zarządem. Niżej wspominana Basia już dawno powinna zostać zwolniona za mobbing. Zresztą nie tylko ona. Źle zarządzana firma. Szkoda tylko ludzi tam.
    Ciekawy

05.11.2025 23:29

Ciekawy jestem czy gdyby GoWork wprowadził opcję weryfikacji danych i konieczność podpisania się imieniem i nazwiskiem czy aż tylu byłoby chętnych by tak szastać z opiniami. I w jedną i w drugą stronę? Jeden wielki hejt w sieci i tu się wylewa a i tak nie wiesz co prawda z co ustawka. Trza szukać info gdzie indziej

28.11.2025 13:10

Też się podpiszę! Pod każdą negatywną. Po kilku miesiącach pracy człowiek jest tak wykończony, że nie ma siły szukać kolejnej.

19.12.2025 22:01

Sprobuj skoro nie wierzysz, max 3 miesiace zajrzysz tu ponownie i przyznasz racje
    Nie usuwaj

17.10.2025 09:01

Z calego serca nie polecam! Praca w dziale handlowym to totalna porazka a jego szefowa Barbara moze zarzadzac tylko kołchozem. Usuwa negatywne opinie i sama dodaje pozytywne. Ludzie jak cyferki zero szacunku do czlowieka i jego czasu prywatnego.

23.10.2025 21:36

Jak rozumiem pracujesz lub pracowałeś/aś w dziale handlowym? Widziałam Was w akcji na targach w Krakowie i nie odniosłam wrażenie, że jest w tej firmie jakiś dramat. Wręcz odwrotnie, bo fajna jest atmosfera na Waszym stoisku
    Ex

01.12.2025 23:11

Firma to nie jest 1 stanowisko na targach.
    Dynozaur ITP

29.11.2025 17:42

Pracuję w firmie od ponad 10 lat. Jestem bardzo zadowolony z pracodawcy. Kasia szefowa jest wspaniałym człowiekiem, do każdego ma ogromny szacunek, każdego zna z imienia, nikt tu nie jest cyferką...ale swoje trzeba dowozić! Dużo owszem trzeba się angażować jest dużo eventów spotkań ale atmofera w firmie jest bardzo miła dużo powstaje relacji nie tylko firmowych ale wiele osób między sobą się przyjaźni. Sam mam wielu przyjaciół których poznałem pracując w firmie spotykamy się poza godzinami pracy a w pracy się wspieramy! W firma bardzo dba o pracownika szkolenia..itd dla pracowników jest wszystko woda kawa cukierki obiady zawsze na spotkaniach nikt głodny nie wychodzi..osoby które nie pasują do zespołu lub zachowują się nie koleżeńsko już ich z nami nie ma! Zawsze ze wszystkim można pójść do prezes Kasi i zawsze wysłucha powtórze zawsze! Jest dużo pracy owszem ale firma wręcz każę odbierać dni przepracowane w wekeend! Zawsze po każdym ciężko przepracowanym wekeendzie są podziękiewania na watsapie dla całego zespołu czasami Kasia nagrywa się z podziękowaniami osobiście i serduszko rośnie! Odniosę się do Basi pracuję z Nią od samego prawie początku i nigdy mnie nie skrzywdziła zawsze pomaga. A Ci co tak o Niej piszą to problem polega że nie potrafiliście powiedzieć co wam zalega...tam...ogólnie praca dla osób ambitnych pracowitych..pamiętam kiedyś mieliśmy spotkanie pracowników i szef Gabriele zaczął wymieniać prawie każdego zasługi patrzyłem na osoby siedzące i pomyślałem nikt tu nie jedzie na czyimś wózku tylko każdy pracuje na siebie i każdego widzą i doceniają! Ja sobie bardzo cenię pracę w ITP! Jak mi się coś nie podoba to idę i mówię zawsze jestem wysłuchany! A jak firmie się nie podoba moje zachwanie poza pracą a uderza to w wizerunek firmy to dostaję naganę mam już 2 ale poprawiłem się i nadal jestem!
    #SeniorAccountant
    Stokrotka

01.12.2025 12:29

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Choć część opisanych doświadczeń brzmi pozytywnie, całość można uznać za wiarygodną jedynie w około 50%. Warto zaznaczyć, że tak silnie entuzjastyczny ton często wynika nie z obiektywnej oceny, lecz z bardzo dużej potrzeby przypodobania się przełożonym. W każdej firmie – również tutaj – takie podejście potrafi znacząco ułatwić funkcjonowanie, ale jednocześnie zniekształca obraz realiów. Należy też pamiętać, że nie wszyscy pracownicy podzielają taką perspektywę. Wielu z nich doświadcza presji, nadmiaru obowiązków czy problemów komunikacyjnych, o których w Pana/Pani opinii nie ma ani słowa. Z tego powodu trudno uznać ją za w pełni reprezentatywną dla całego zespołu. Doceniamy chęć obrony firmy i współpracowników, jednak warto zachować większy dystans i obiektywizm – dopiero wtedy obraz środowiska pracy jest rzetelny, a nie idealizowany.
    Były

01.12.2025 23:03

A ilu jest takich pracownikow +3 lata pracy w Grupie Matex? Nie mowię już o dluższym stażu bo można ich wyliczyć na palcach 1 ręki. Spotkania w biurze? Biuro na Domaniewskiej stoi puste. Najgorsza kawa, że nie ma po co przychodzić. Resztki herbat których nikt nie lubi. Tak tak, tam gdzie macie spotkania sama chodziłam żeby podebrać lepszą herbatę albo crossanta jak został. Może jak macie spotkanie raz na miesiąc połączone ze szkoleniem to widzicie wszystko przez różowe okulary. Prawdą jest że firma jest na bardzo niskim poziomie. Były wprowadzone oszczedności to zlikwidowali owoce! Jeżeli jedna Kasia daje radę to ok ale oprócz niej są całe działy gdzie nie ma takich Kaś tylko managerska miernota. Oprócz Was drodzy przedstawiciele, handlowcy itd jest druga cześć firmy, która jest bagnem.

Oferty pracy - ITP S.A

Szkoleniowiec / Trycholog

Przedstawiciel handlowy / Przedstawicielka handlowa

Młodszy specjalista/tka ds. e-commerce

Specjalista / Specjalistka ds. księgowości

26.10.2025 19:40

01.12.2025 12:45

Maciej, poziom Twojej wypowiedzi w stylu „nasrałem i znikam” mówi właściwie wszystko- głównie o tym, jaki standard komunikacji reprezentują ludzie przewijający się przez tę firmę. Skoro tak wygląda dyskusja kandydatów czy pracowników, to nietrudno zgadnąć, jak wygląda reszta. A ludzie na poziomie w tej firmie po prostu nie zostają.

01.12.2025 13:00

09.11.2025 21:45

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Moja negatywna opinia również została usunięta!
    Pracownik nadal Naauvii

29.11.2025 18:01

W wyniku tej ankiety wyszło że szefowa marketingu nijaka Anna Michachowska vel Bimber na terenie zakładu zakładu prowadzi sprzedaż bimbru wywalili natychmiast! Taki był wynik ankiety
    Zmobbingowany ale nie poddany

27.11.2025 22:37

Raporty pisane w MS Word. Serio. Tak nie pomyliłem to 2025 rok. Atmosfera bardzo nie miła, a wręcz - mobbing (wykluczanie) stosowany wobec osób, które mają większą wiedzę i próbują usprawniać procesy chociaż do poziomu początku lat 2000.
    #SpecjalistaDsWsparciaSprzedazy
    MM

28.11.2025 12:52

Dokładnie tak. Brak kompetencji kadry kierowniczej. Gdy drążysz i chcesz rozwijać procesy zaczynają Cię omijać. W dziale finansów nie ma komu szkolić bo tam jest ciągła rotacja. Przez 2 lata 100% wymiany wraz z wyższymi szczeblami.
    P.c.

21.11.2025 11:10

Niestety, po kilku latach pracy muszę wystawić tej firmie jednoznacznie negatywną ocenację i zdecydowanie odradzam rozważania jej jako miejsca zatrudnienia, szczególnie osobom, które oczekują realnego rozwoju zawodowego i profesjonalnego zarządzania. Główne problemy, z jakimi spotykałem się na co dzień, to: • chroniczny brak jasno określonych ścieżek kariery i programów rozwojowych – szkolenia zdarzają się sporadycznie, są dobierane przypadkowo i najczęściej nie mają przełożenia na rzeczywiste potrzeby zespołu, • bardzo ograniczony dostęp do budżetu szkoleniowego (w praktyce przez dwa ostatnie lata nie otrzymałem ani jednego zatwierdzonego wniosku o kurs czy konferencję branżową), • brak konstruktywnego feedbacku i oceny okresowej – rozmowy rozwojowe, jeśli w ogóle się odbywają, mają charakter czysto formalny i kończą się na „wszystko jest OK”, • widoczna stagnacja kompetencji w zespołach – wielu utalentowanych pracowników odchodzi po 1-2 latach, bo nie widzi perspektyw, • decyzje personalne i projektowe podejmowane są w sposób nieprzejrzysty, często bez konsultacji z osobami, których bezpośrednio dotyczą. Największą bolączką jest jednak styl zarządzania na poziomie dyrektorskim i wyższym. Kadra zarządzająca najwyższego szczebla zdaje się całkowicie skupiona na bieżących wynikach finansowych i krótkoterminowych celach, przy jednoczesnym braku jakiejkolwiek wizji rozwoju ludzi. Brakuje strategicznego podejścia do budowania kompetencji, sukcesji czy retencji talentów. W efekcie pracownicy – nawet ci z dużym potencjałem – pozostawiani są sami sobie, bez realnego wsparcia, mentoringu czy możliwości awansu opartego na zasługach. To z kolei prowadzi do frustracji, spadku motywacji i fali odejść. Podsumowując: jeśli szukasz miejsca, w którym będziesz jedynie „trybikiem” wykonującym polecenia bez perspektywy rozwoju, być może się tu odnajdziesz. Jeśli jednak oczekujesz, że pracodawca będzie inwestował w Twój wzrost zawodowy, umożliwi zdobywanie nowych kompetencji i stworzy warunki do rzeczywistego awansu – zdecydowanie omijaj szerokim łukiem. Opinia została sformułowana w sposób merytoryczny i zgodny z regulaminem serwisu GoWork.pl – nie zawiera wulgaryzmów, danych osobowych ani pomówień, a jedynie subiektywne doświadczenia byłego pracownika. Zgodnie z zasadami serwisu oraz orzecznictwem sądowym (m.in. wyrok Sądu Najwyższego z 2018 r. sygn. I CSK 531/17) tego typu recenzje nie podlegają usunięciu ani archiwizacji, nawet na wniosek pracodawcy.

20.11.2025 10:23

Po pierwsze- mój poprzedni wpis został wykasowany już 4 raz. Znajdziecie go niżej jako "anonim 07.11.2025 09:59" z 13 potwierdzeniami! Pewnie dlatego, że jak większość z tych znikających był negatywny. Jeśli opinia znowu zniknie to umieszczę ją ponownie pani Barbaro i zespole marketingowy ITP :) Dodam, że brakuje w nich również kilku komentarzy popierających, które też dziwnym zbiegiem okoliczności zostały wykasowane. Dlaczego? Każdy czytający sobie na to odpowie. Pracowałem w ITP S.A. i niestety był to jeden z gorszych etapów w mojej karierze. Na początku firma robi dobre wrażenie–wszyscy uśmiechnięci, padają duże słowa o rozwoju, szkoleniach, super atmosferze. Ale z czasem wychodzi prawda. Największy problem to brak profesjonalizmu kadry zarządzającej. Zamiast konkretnych działań mamy chaos i nagłe zmiany decyzji. Dziś mówią jedno, jutro drugie i nie ma sensu pytać dlaczego, bo i tak nikt niczego nie wytłumaczy. Pracownik jest traktowany jak ktoś, kogo można w każdej chwili „przestawić” albo zatrzymać w miejscu. Pracownicy (nawet z wyższych szczebli) zwalniani są z dnia na dzień lub redukuje się ich stanowiska. Co do rozwoju– firma lubi się nim chwalić, ale to głównie marketing. Realnie szanse na awans są minimalne, a nawet jeśli się coś uda, to później potrafią się z tego wycofać. Obiecywane ścieżki kariery to fikcja. Człowiek zamiast iść do przodu, marnuje czas. Można owszem awansować- jeśli wyrabiasz tygodniowo minimum 60h i pracujesz w weekendy i nie odbierasz ani nie wypłacasz tych nadgodzin. Pracuj za dwóch, pobieraj wynagrodzenie za jednego to się może dogadamy w tej firmie. Atmosfera– różnie. W moim dziale były osoby sympatyczne, ale przez sposób zarządzania często panował stres i poczucie niepewności. Lub też te osoby się zwalniały. Zamiast pracy w fajnym zespole, czuło się presję i brak wsparcia. Do tego benefity praktycznie nie istnieją, a firma w żaden sposób nie wspiera rozwoju– brak angielskiego mocno ogranicza, szczególnie jeśli ktoś myśli o poważnej karierze w branży. Nie ma szans na szkolenia- chyba że sam sobie je zafundujesz. Ktoś tu pisał o masie szkoleń- niech wypisze jakie i gdzie bo się chyba nie załapałem przez ostatnie kilka lat. Podsumowując– ITP S.A. to nie jest miejsce, gdzie warto budować swoją przyszłość. Może sprawdzi się dla kogoś, kto szuka chwilowej pracy, ale dla osób ambitnych i chcących się rozwijać zdecydowanie strata czasu. Zastanawiające jest też w jaki sposób firma z noty 2,8 wskoczyła na 3,9 na Goworku w jakieś 2-3 miesiące a negatywne opinie znikają z tego profilu.
    Luzi

19.11.2025 22:07

Szczerze mogę powiedzieć, że w ITP S.A. panuje bardzo napięta atmosfera. Niektórzy pracownicy na wyższych stanowiskach stosują (usunięte przez administratora)wobec innych, a zarząd w ogóle nie reaguje. Komunikacja jest słaba, wsparcie dla pracowników praktycznie nie istnieje. Nie polecam tej firmy osobom, które oczekują bezpiecznego i wspierającego środowiska pracy.
    Barbi

19.11.2025 21:47

Jako były pracownik ITP S.A. muszę przyznać, że moje doświadczenia w tej firmie były niestety bardzo rozczarowujące. Atmosfera w pracy była napięta, a komunikacja między działami często chaotyczna i niejasna. Brakowało jasnych procedur i transparentności w podejmowaniu decyzji, co powodowało, że codzienna praca była stresująca i mało efektywna. Dodatkowo firma wydawała się nie przykładać wagi do rozwoju pracowników — brakowało szkoleń, wsparcia ze strony przełożonych i realnej ścieżki awansu. Często spotykałam się z sytuacjami, w których obowiązki były źle rozdzielone, a pracownicy byli przeciążeni nadmiarem pracy bez odpowiednich narzędzi czy zasobów do jej wykonania. Wielokrotnie odczuwałam brak docenienia za włożony wysiłek, a feedback był albo niewystarczający, albo niekonstruktywny. Długoterminowe planowanie w firmie było praktycznie niemożliwe z powodu braku spójnej strategii i częstych zmian decyzji podejmowanych bez konsultacji z zespołem. Podsumowując, praca w ITP S.A. pozostawiła u mnie poczucie frustracji i braku satysfakcji zawodowej. Nie mogę polecić tej firmy osobom, które szukają stabilnego, profesjonalnego i wspierającego środowiska pracy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ITP S.A?

07.11.2025 09:59

10.11.2025 11:27

Z tego co wiem taka ankieta była przeprowadzona w MATEX/Neauvia. Jak się domyślacie wyniki były tragiczne dla zarządu i "managerów" więc co zrobiono? Nie opublikowano jej wyników 😄

01.11.2025 00:36

Nowa

05.11.2025 22:22

A w jakim dziale pracowałeś?

31.10.2025 15:22

NoMoney

31.10.2025 15:49

Zgadzam się z tym co jest tu napisane. Chaos, brak dobrej kadry zarządzającej, słabe benefity mimo obiecywanych złotych gór, dużo ludzi się zwalnia (w tamtym roku jakieś 90 osób), jeśli ktoś się zwalnia to na jego stanowisko nie chcą zatrudniać nowej osoyb tylko rozdzielają obowiązki. No dramat goni dramat. Nie polecam bo szkoda czasu marnować.

29.10.2025 16:32

Ludzie się zwalniają przez słabe zarządzanie i brak możliwości rozwoju. Jasne, atmosfera była fajna między ludźmi, którzy pracowali w swoich działach, ale ogólnie… szkoda gadać. Rotacja, mobbing, brak profesjonalizmu to filary tej firmy.
    Obecny pracownik

26.09.2025 10:15

Hejt uslyszysz od osob ktorym nie wyszlo w pracy w ITP. To praca dla ludzi chcacych i zmotywowanych, fajna atmosfera. Leniuchy nie znajda tu miejsca. Na pewno warto no sporo mozna sie nauczyc

23.10.2025 21:39

Oznaczyłeś się jako „pracownik” skoro niczego się nie uczysz to po co tam siedzisz nadal?

23.10.2025 21:45

Zgadzam się. Zawsze będą za i przeciw. Startuje tu w rekrutacji. O mojej byłej (jeszcze chwila) firmie też w swoim czasie pisali, że dramat a my pracownicy czytaliśmy te wpisy i mieliśmy totalnie inne zdanie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
    Nie boj sie prawdy

15.10.2025 17:57

Firma fajna z ogromnym potencjalem ale ludzie zarzadzajacy sprawiaja ze wiekszosc negatywnych opinii jest zasluzona i trafia w punkt

Kontakt - ITP S.A

Domaniewska 37 02-672 Warszawa

01.10.2025 16:25

Nie polecam pracy w buirze w Raszynie: atmosfera jest okropna, żądzą tam nie managerowie, a niektóre osoby o większym stażu pracy, więc bardzo dbaja o to, by ktoś mądzejszy od nich w firmie sie nie pojawił. Generalnie system zbudowany metodami sredniowiecza, każda operacja jest przerabiana przez kilku pracowników, które między sobą nie chcą porozmawiać, a jedynie tworzą wrażenie strasznego zapracowania
    Jakie to prawdziwe!

03.10.2025 15:18

Jeju, jakie to prawdziwe! Nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach... Stanowiska wynikające ze stażu pracy, a nie doświadczenia i oleju w głowie, a ponadto przełożeni, którzy w żaden sposób nie są wspierający. MIKROZARZĄDZANIE, CHAOS.
    Xxx

24.09.2025 19:34

Czy ktoś rekrutuje na stanowisko przedstawiciela handlowego? Lub jest przedstawicielem w tej firmie i ma opinię na ten temat?
    Dział rekrutacji ITP

26.09.2025 10:43

Dzień dobry, dziękujemy za zapytanie. Chętnie opowiem więcej jak wygląda praca na stanowisku przedstawiciela handlowego. Zapraszam do kontaktu. Michał Schneider mail: [email protected] Michał Schneider
    Barba

27.09.2025 23:59

Cześć! ITP S.A. rekrutuje na handlowców, ale odradzam. Brak porządnego szkolenia, krętactwo w raportach i celach, zero wsparcia od pani dyrektor sprzedaży. Rywalizacja między handlowcami ostra, a każdy udaje, że jest super. Szukaj czegoś, gdzie naprawdę się rozwiniesz. Powodzenia!
    Y

09.09.2025 19:43

Jestem w szoku, że nagle pojawiło się tyle pozytywnych opinii o firmie. Zaraz po tym jak zwolniło się 30% dobrych pracowników. Wystarczy podpytać byłych pracowników o opinię i odpuścić sobie tą firmę! ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
    T

18.09.2025 15:45

A to zabawne co piszesz. Tak się składa, że po to jest to forum, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię. Nie ważne czy jest pozytywna czy negatywna. Negatywne i tak są tu szybko usuwane. Po tym co napisałeś, że "technologicznie są numerem jeden" to już wiem, że jesteś zielony w branży. Może byli numerem jeden kilka lat temu, ale z tym co im zostało już na pewno nie są. Za to w świecie magii może i tak. Mają wiele dziwnych urządzeń z różdżkami i nie tylko. Zarobić też tam nie zarobisz kokosów. Polecam przejrzeć konkurencję, bo w każdej warunki będziesz miał lepsze niż u nich. Powodzenie w rekrutacji;)
    Anna

19.09.2025 21:35

Znam byłych pracowników firmy ITP, którzy dobrze wypowiadają się o tej firmie i też podkreślają, że choć dzisiaj zmienili branże, to gdyby mieli wracać to tylko do niej. Jak jestem klientka tej firmy ale tez kupuje u innych dystrybutorów (by nie było) i z całym szacunkiem nie znam drugiej firmy z tak szerokim portfolio urządzeń. A w branży działam już ponad 14 lat. Pozdrawiam
    MagicPower

22.03.2025 00:02

Już na wstępie, nie mam zamiaru się rozpisywać, gdyż szkoda mojego czasu, ale czytając wszelkie komentarze i przede wszystkim będąc byłym i wieloletnim pracownikiem mogę podsumować iż kto pracował w ITP S.A. Ten w cyrku się nie śmieje. Ryba od głowy się psuje, a Dyrektor sprzedaży Pani B. Niewiele ma związku z zarządzaniem. Odnoszę wrażenie że jak za czasów PRL trzymają tę Dyrektorkę, gdyż wg komuny bierny mierny ale wierny o to całe clue

22.03.2025 09:25

Też tam pracowałem i zgadzam się!
    Krzysiek

04.09.2025 22:08

Nie zgodzę się. Pani Dyrektor jest wymagająca ale chyba o to chodzi w sprzedaży kolego ? Ja od Pani Dyrektor otrzymałem wiele wsparcia i konstruktywnej ! podkreślam krytyki.
    Greg

17.08.2025 22:39

Totalnie odradzam pracę w tej firmie Widzę zmasowana próbę poprawienia wizerunku, wszystkie negatywne komentarze zostały usunięte a wpisywane są fake. Jesli lubisz prace non stop w nadgodzinach to praca dla Ciebie Jesli urlop to benefit - i ustalenie terminu wg twoich potrzeb nie jest dla Ciebie ważne- to aplikuj - jesli lubisz chaos i brak zasad to Twoje środowisko Firma nie rozumie że wzrost liczby osób w organizacji wymusza powstanie zasad - dalej jest mikrozarzadzanie, chaos i pożar w burdelu A jak coś źle to szukanie winy o kozłów ofiarnych Jeśli lubisz taki klimat to firma idealna
    Parcownik

02.06.2025 06:59

Pracuję w ITP S.A. już kilka lat i jestem zadowolony. To miejsce dla ludzi z pasją, energią i jasno określonymi wartościami. Praca jest intensywna, ale daje dużą satysfakcję – pod warunkiem, że lubisz kontakt z ludźmi i potrafisz tworzyć dobrą atmosferę. Jeśli ktoś szuka wygody, żeby tylko narzekać, to raczej nie odnajdzie się w tej firmie. ITP to nie miejsce na intrygi i marudzenie – tu trzeba działać i być częścią zespołu. Szanuję osoby, które odeszły z klasą – każdemu może się zmienić droga zawodowa. Ale nie rozumiem tych, którzy odchodzą i później oczerniają. Warto rozmawiać, bo zawsze jest z kim. Ja osobiście: • cieszę się, że tu jestem, • mam super Szefa (Gabriele) i Szefową (Kasię) i fajnych współpracowników, • robię to, co lubię. Polecam ITP S.A. osobom pracowitym, pozytywnym i nastawionym na rozwój.
    Prawda?

06.06.2025 14:08

Wygląda na opłaconą opinię albo próbę polepszenia sobie wizerunku przez któregoś z dyrektorów. A na pewno nie brzmi to szczerze… Wiem, że są osoby którym praca w ITP się podoba ale nie uwierzę, że jakiś „zwykły” pracownik będzie tak słodził pracodawcy
    Danx

04.08.2025 09:13

Brawo dla zarządu za zaangażowanie w budowanie wizerunku firmy Ale może nie na go work a realne działania w firmie.
    Kati

03.06.2025 12:37

Pracuję w ITP S.A. już od dłuższego czasu i szczerze mówiąc – jestem naprawdę zadowolona. Na początku nie wiedziałam, czego się spodziewać, ale szybko okazało się, że trafiłam na świetnych ludzi. Kadra zarządzająca jest bardzo otwarta – można normalnie pogadać, nie ma dystansu czy sztuczności. Wszystko jest jasno poukładane, wiadomo co i jak, a jak coś jest niejasne, to zawsze ktoś pomoże. Atmosfera w pracy? Mega! Wiadomo, są dni intensywne, ale ludzie są życzliwi i wspierający. Serio, nie ma „spiny” i to się czuje na co dzień. Do tego ITP daje sporo możliwości rozwoju – mamy szkolenia (i to nie tylko „na papierze”, ale konkretne, ciekawe i przydatne), często też bierzemy udział w targach i różnych wydarzeniach branżowych, co jest super okazją, żeby zobaczyć, co się dzieje na rynku i poznać nowych ludzi. Fajne jest też to, że jak ktoś się chce rozwijać, to tu naprawdę ma na to przestrzeń. Można awansować, zmieniać działy, iść w to, co się naprawdę lubi – trzeba tylko chcieć. 😊 Podsumowując – jeśli ktoś szuka firmy z przejrzystymi zasadami, dobrym zespołem i realną szansą na rozwój, to ITP S.A. jak najbardziej mogę polecić.
    Zadowolony

02.07.2025 13:29

Zgadzam się z opinia. Do tego dodam fajne eventy i spora dawka ciekawej wiedzy.
    Marta

07.07.2025 16:56

Piszesz jako „wieloletni pracownik”, piszesz, że kiedyś było lepiej. Czemu nie zmienisz pracy jeśli jest źle?

10.06.2025 13:47

Hej, pracuję w ITP jako sprzedawca i chciałem podzielić się moją opinią. Generalnie firma daje radę, atmosfera jest spoko, ludzie w zespole ogarnięci i można się dogadać. Co do możliwości rozwoju – na pewno są. Na poczatku dostałem solidne szkolenie, które mega mi pomogło. Potem regularnie organizują jakieś kursy, warsztaty, więc jak chcesz się uczyć, to masz szansę się rozwijać i piąć w górę. Targety? Powiem tak, nie są jakieś kosmiczne. Da się je ogarnąć, jak się przyłożysz. Wynagrodzenie? Podstawa jest okej, a z prowizjami można sobie dorobić, choć zawsze mogłoby być lepiej, no nie? 😉 Jedyny minus to czasem presja czasu, jak terminy gonią, ale to chyba w każdej sprzedaży tak jest. Ogólnie polecam, jeśli lubisz handlować i chcesz się czegoś nauczyć.
    wieloletni pracownik

29.05.2025 15:19

Pracuję w ITP od wielu lat na stanowisku handlowym. Przeszedłem przemiany firmy i doświadczyłem jej bardzo szybkiego rozwoju. Opinie są jak zawsze podzielone, natomiast ich przekaz jest dość klarowny. Narzekać jest łatwo, spojrzeć na siebie trochę ciężej. Da się odnieść wrażenie, że większość zranionych serduszek nie ma wystarczająco pokory żeby poddać się samokrytyce, a anonimowo obciążać pracodawcę (pewnie już byłego) swoim niepowodzeniem, ma każdy. Personalnie - przeszedłem tu naprawdę bardzo dużo i nie raz było ciężko. Dziś po latach "przygód" kiedy, co naturalne, sam zastanawiałem się czy to jest dla mnie miejsce, jestem szczęśliwy że poszedłem w to na 100% i nigdzie się nie ruszam. Firma to doceniła i dała mi możliwość rozwoju, co jest dla mnie kluczowe. Zarobki w moim odczuciu są ok. To w firmie handlowej będzie zawsze zależało w dużej części od nas samych. To nie jest caritas. Uważam, że ITP to firma nr 1 w swojej specjalizacji i liczę że tak pozostanie. Muszę też podkreślić, że to jak ta firma działa dziś, jest godne poszanowania (co ważne obustronnego). Trzeba też podkreślić, że nie każda organizacja musi być odpowiednia dla każdego. Życie 😊 Polecam pracę w ITP i mam nadzieję że moja opinia źle się nie zestarzeje. PS. Odnośnie jakichś personalnych przytyków - jasne, niektóre kwestie różnie wyglądają, ale proponuję skupić się na kwestiach naprawdę istotnych, a nie wylewać swoje żale bo Wam się nie udało.
    Shrek

31.05.2025 00:23

Jednocześnie warto jednak zaznaczyć, że nie każda opinia krytyczna wynika z "braku pokory" czy "zranionego serduszka". W każdej organizacji różne działy i stanowiska mają swoje wyzwania, ale to nie oznacza, że któraś grupa powinna być stawiana ponad innymi. Handlowiec jest ważny – bez dwóch zdań – ale równie istotni są pracownicy logistyki, technicy, administracja, marketing, serwis czy dział IT. Sukces firmy to efekt pracy zespołowej, a nie wyłącznie jednego ogniwa. Stawianie handlowca na piedestale – jak "świętego", którego nie wolno skrytykować – może być krzywdzące i demotywujące dla wielu osób, które każdego dnia również dają z siebie 100%, często bez bezpośredniego uznania. W zdrowej organizacji każdy ma prawo do refleksji i wyrażenia swojego zdania – także tego krytycznego. Kluczowe jest, byśmy umieli słuchać siebie nawzajem i nie sprowadzali opinii innych do osobistych porażek tylko dlatego, że się z nimi nie zgadzamy. Szanujmy siebie nawzajem – niezależnie od stanowiska.
    [email protected]

28.05.2025 20:02

Teraz po tylu latach obsługi przez ITP otrzymaliśmy bardzo rzetelną, profesjonalną i pomocną p. Madzie która zajmuje się regionem Podkarpacia .Oby więcej było takich przedstawicieli których rola nie będzie się kończyć tylko na sprzedaży .
    Sympatyczna

28.05.2025 15:20

Pracuję w ITP S.A. i mogę powiedzieć, że atmosfera w firmie jest ogólnie dobra, a ludzie bardzo fajni i wspierający. Praca i obowiązki bywają różnorodne, czasem ciekawe, ale niestety firma nie potrafi zadbać o pracownika. Brakuje jasnego wsparcia, komunikacji i doceniania, co sprawia, że trudno się tu czuć w pełni zmotywowanym na dłuższą metę.
    Piter

27.05.2025 10:41

Dwa lata spedzone w firmie, bardzo dobre produkty i uczciwe wynagrodzenie za efekty. Zawsze bardzo intensywnie ale to normalne w pracy handlowca. Polecam
    M

27.05.2025 10:35

Polecam, bardzo dobra firma bardzo wysokiej jakości urządzenia i atrakcyjny system premiowy. Dobre miejsce do pracy dla ludzi, którym się chce
    Realna Opinia

14.04.2025 15:51

Duża rotacja. Różnie płacą. Odradzam jako była pracownica. Jedyny plus to znajomości w firmie.

Zostaw merytoryczną opinię o ITP S.A