Jest mi smutno i trochęciebie żal, że nie potrafiłeś odnaleźć się w firmie gdzie jest tyle luzu, do mnie nikt się nie (usunięte przez administratora) robię tylko swoje gdzie nie muszę w to wkładać nie wiadomo ile energii i mam w ch.. wolnego czasu
Co do kadry troszkę racji masz ale praca spoko
12.07.2021 12:23
Cyt.:" Moje odejście było spowodowane atmoswerą jaka panuje w firmie a raczej jaką wprowadzają osoby odpowiedzialne za serwis." - Taaaa, akurat a mi tu czołg jedzie ;)
Zacznijmy od atmosFery, która w W.. jest spoko, fakt zje bała się odkąd wiadomo co się z firmą będzie działo.
Tak jak tu wspominali, jednym pracuje się dobrze a inni nie potrafią się dogadać z kołczami. Jak ktoś chce wypłatę za samo pojawienie się w robocie to niech kandyduje na prezydenta Wawy.
Co do kompetencji i zachowania kadry wyższej to są różne zastrzeżenia, ale nie odbiega to od normy. Każdy jest tylko człowiekiem, nawet w pracy, a ja wolę kierownika co se (usunięte przez administratora) na głos niż takiego, któremu będzie w tym przeszkadzał kij w (usunięte przez administratora) Niektórzy kołcze kierują zespołem pierwszy raz w życiu, a bez szkoleń, których tu zawsze brakowało, trudno ogarnąć taką hołotę.
Mam nadzieję, że trafiłeś w miejsce nawet lepsze niż stołeczny ratusz.
A reszta pracowników czeka teraz na to co wynegocjują dzielne dziewczyny.
Pozdrowienia dla tych co zostali na tonącej łajbie.
01.05.2021 09:17
Obiecanki - cacanki
Nie kumam jak to jest i dlaczego. Wiadomo, firma się zwija z Wrocka (nieuniknione); Sz.P. eMWoj OBIECYWAŁ, że Widex pomoże swoim pracownikom w znalezieniu nowej pracy i coś tam podziałali w tej kwestii, ale nie wiem dlaczego się CACKAJĄ z tym, żeby pracownikom dać awans.
Bez podwyżki to tylko trochę papierkowej roboty, a dla byłego pracownika możliwość uzyskania lepszej podstawy w nowym miejscu pracy. Nie mogę też pominąć faktu, że niektórym awans już od dłuższego czasu należy się jak psu buda (staż + wyniki + umiejętności).
20.03.2021 12:42
Czy można liczyć w Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
05.04.2021 18:30
W Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. można już tylko liczyć na wypowiedzenie i odprawę.
08.12.2020 10:02
Czy w Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
17.01.2021 10:54
Tak, reakcja jest bardzo skuteczna. Cytuję - "nie było takiej sytuacji" i po problemie :)
08.12.2020 12:23
Miło nam poinformować, że mimo różnych trudności, i w tym roku Święty Mikołajodwiedził dzieci z Fundacji Fonis. Spotkanie z Mikołajem odbyło się w niedzielę 6 grudnia 2020.
Dzięki Fundacji Fonis oraz wsparciu wolontariuszy - 81 dzieci z całego Dolnego Śląska otrzymało paczki mikołajkowe.
Firma Widex również w tym roku miała przyjemność wesprzećŚwiętego Mikołaja oraz Fundację FONIS, przekazując słodkości do paczek mikołajkowych.
Wiele zdjęć oraz całą relację ze spotkania znajdziecie na stronie :
Kierowniku jak poszło na rozmowie w Align?? Świat jest mały.. czy nasz okręt aparatów słuchowych tonie, skoro wyższy szczebel jest widywany w konkurencyjnych firmach na rozmowach??
Cyna
24.11.2020 10:08
...racja okręt tonie, czego raczej należało się spodziewać po przejściu pod but chiński. Pan prezes pięknie przemawiał, często używał wyrazu "partnerstwo" - a tu chinole Widex nosem wciągają... Trzymamy wszyscy mocno kciuki za "kierownika" aby się dostał do Align! Dość mamy prostaka bez kultury i na wymioty nas zbiera jak widzimy jego "buźkę". Szczury pierwsze opuszczają pokład...
abuK
24.11.2020 10:27
okręt tonie, a ja- jak na szczury przystało, opuszczam pokład pierwszy...
16.10.2020 15:25
Mimo jesiennej aury nasza chęć do pomagania nie słabnie!!!
Właśnie wzięliśmy udział w Wielkiej Zbiórce Książek 2020, która jest organizowana już od kliku lat przez Fundację Zaczytani.ORG.
Dzięki zaangażowaniu naszych pracowników i ich chęci dzielenia się z innymi, udało nam się zebrać dla Fundacji duży karton przeróżnych, ale i ciekawych książek.
Jako Widex ROC nie tylko zorganizowaliśmy punkt zbiórki, ale też wsparliśmy tę wspaniałą akcję, kupując nowe książki dla dzieci i dorosłych, które zasilą Zaczytane Biblioteki.
Zebrane podczas zbiórki książki trafią do Fundacji, która tworzy Zaczytane Biblioteki w szpitalach, domach dziecka, domach seniora, hospicjach i innych placówkach pomocowych.
Dziękujemy naszym pracownikom za ich chęć pomagania, zawsze możemy na Was liczyć !!!
10.09.2020 12:08
Ostatnie dwa weekendy obfitowały w wydarzenia sportowe.
W dniu29.08.2020 to Bieg Firmowy, a 06.09.2020 to Poland BusinessRun, w których mamy przyjemność uczestniczyć po raz kolejny.
Tym razem oba biegi mimo, iż to sztafety, każdy z nas pokonał sam. Nie zmieniło to faktu, iż wszyscy dali z siebie 100%, a efektem była pomoc podopiecznym fundacji Poland BusinessRun i Fundacji Everest.
Dla nas to niewielki wysiłek, który przekłada się na realne efekty w postaci wsparcia w leczeniu i rehabilitacji beneficjentów akcji.
Takie inicjatywy skutkują również możliwością poznania ciekawych miejsc w których po biegu można się zrelaksować i podziwiać wspaniałe widoki.
Wszystkim uczestnikom jak zawsze dziękujemy, a my jak zawsze szykujemy się do kolejnych akcji :)
Faktyczna-prawda
22.07.2020 15:40
Długo się zastanawiałem czy umieścić w ogóle swoją opinię na temat tej firmy. Firma to ludzie, a nie budynek i nie samo logo, nie puste hasła. Skoro ludzie tworzą atmosferę i relacje oraz w dużej mierze warunki pracy, to na dziale SWAP bardzo źle się dzieje. Kadra, tak określenie które powinno budować autorytet w samym sowim brzmieniu a niestety powoduje śmiech na ustach, ewentualnie współczucie (usunięte przez administratora) Co więcej cała struktura SWAP'owych kouczów nadaje się na bruk. Brak kompetencji zarządzania środkami i planowania pracy, brak nawet zdolności słuchania ze zrozumieniem. O poziomie językowym nie będę nawet zbytnio się rozpisywał, gdyż nie jaki "Wojskowy" jeden z Kołczów w zasadzie zgodnie z rodo mogę powiedzieć(usunięte przez administratora) Niestety nie dorósł by przebywać w cywilizowanym świecie, ciągłe bluzgi, brak umiejętności słuchania i ciągła polityka odwetowa oraz nierównego traktowania. Brak logicznego myślenia. Oczywiście wiedzy stricte z lutowaniem aparatów nie zabieram mu, że tak powiem do czarnej roboty się nadaje. Reszta to zbyt poważna sprawa by dawać to komuś tak mało rozgarnientemu. Od kilku miesięcy atmosfera bardzo się popsuła, właśnie jest to związane z błędna polityką wewnątrz zespołów. Brak szacunku, brak odwagi by rozmawiać i mówić prawdę w oczy, oczywiście kulturalnym językiem.
Podsumowując zatrudniając się w tej firmie 2 lata temu byłem zachwycony, po upływie czasu, jednak sporo się zmieniło. Bo Ci sami ludzie nie postępują tak jak należy i zgodnie z szacunkiem ale i sumiennie by w pracy była dobra atmosfera.
Pozdrawiam: Faktyczna-Prawda
qwerty
29.07.2020 15:22
Zakładam że w polach usuniętych przez administratora była informacja o kogo dokładnie chodzi. Może ktoś powinien porozmawiać z tą osobą na ten temat ?
01.06.2020 20:40
Dlaczego firma oszczędza na wodzie do picia dla pracowników? Co chcecie tym zyskać? Następny będzie papier toaletowy?
dildoVaggins
05.06.2020 10:48
ponieważ jest kryzys, tarcza przyjęta jedziemy z tarczą albo na tarczy ;) (usunięte przez administratora)
Igor
06.05.2020 18:16
Tak sporadycznie zostawiacie tu swoje opinie, że z pewnością jest spoko.?
Rogi
15.05.2020 19:52
Może gdyby nie były kasowane (kulturalne i bez żadnych wykroczeń poza regulamin goworka) to byłoby ich więcej. Ale zamiast zmienić stan rzeczy, lepiej kasować opinie które mowia jak jest. A jest coraz gorzej.
03.05.2020 15:14
Czy pracownicy w Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. dogadują się między sobą?
06.05.2020 00:06
TAK, obgadują się między sobą.
Coś tu nie gra
20.12.2019 13:05
Wincyj,wincyj,wincyj. Mało,mało,mało. Wyśrubowane normy i chirurgiczna precyzja. Nikt się nie czepia jak coś zrobisz źle, aż do momentu podpisania nowej umowy. Albo robisz powoli i dobrze, albo zapierniczasz by wyrobić wyśrubowaną normę i robisz trochę gorzej. I tak przy podpisaniu umowy będzie kręcenie nosem, że za wolno, albo za dużo błędów. To chyba nie dla mnie.
Rozczarowany
20.12.2019 10:11
Zgadzam się. Obiecali złote góry, a jak przyszło co do czego to wydymali mnie bez mydłą.
20.11.2019 09:22
W skrócie: nie polecam pracy w tej firmie. Dramat pod każdym względem. Jest dużo ciekawszych miejsc pracy.
Jeszcze obecny
26.11.2019 11:58
Ciężko polecać pracę w firmie, która de facto nie jest uczciwa wobec (przynajmniej sporej części) swoich pracowników. Uczciwość to jeden z fundamentów zaufania, a bez tego niestety wszystko upada, tak jak upadła pozytywna atmosfera (swego czasu jeden z najczęściej podnoszonych walorów pracy w firmie) pracy. Jako, że bardzo cenię kampanię portalu GoWork "Hejt to nie opinia" w którą zaangażowano wybitnego aktora Bogusława Lindę, postaram się uargumentować moją opinię opierając się na faktach, choć cały Widex aktualnie opiera się niestety na plotkach.
Fakt: Po połączeniu firm Widex oraz Sivantos powstał byt zrzeszający wiele spółek działający pod nazwą WS Audiology. Po mariażu trener (taki odpowiednik kierownika zmiany) z działu Serwis-SWAP wyleciał w delegację na Filipiny.(usunięte przez administratora)Następnie, niespełna miesiąc temu na Filipiny wysłano dwóch trenerów. O ich wylocie pracownicy dowiedzieli się dzień wcześniej, 5 minut przed końcem zmiany. Do dziś pracownikom oficjalnie nie podano powodu ich wylotu.
Fakt: W związku z powyższym pojawiły się liczne plotki, które to wszelkie działania firmy tylko utwierdzają lub wzmacniają. Plotki mówią, że trenerzy polecieli szkolić tam pracowników serwisu-swap, który to zostanie w bliżej nieokreślonym czasie przeniesiony z Polski do Filipin. Utrzymywanie powodu wyjazdu w tajemnicy oraz fakt, że takie przenosiny oznaczają utratę pracy dla wielu osób co mogłoby spowodować niemałe zamieszanie a przede wszystkim zaburzyć ciągłość pracy - łączą się ze sobą.
Fakt: W międzyczasie mocno okrojono dział Refurbish tłumacząc się tym, że potrzeba więcej pracowników na dziale Camisha ponieważ "sytuacja w firmie jest dynamiczna" (cokolwiek by to mogło oznaczać). Oczywiście kilka-/-dziesiąt tygodni wcześniej mówiono o tym, że po połączeniu firm planuje się utworzenie centrum modelingowego a jakiś czas temu dział Camisha przez cały tydzień przyjmował bliżej nieokreślonych gości z Azji. Fakty łączą się powoli w całość.
Fakt: Przez ostatnie miesiące z firmy odeszło wiele osób (można mówić o małej fali odejść), niektóre z nich stanowią (stanowiły) wręcz wizytówkę firmy. Według plotek nie zrobiono nic aby te cenne i dotąd zasłużone dla firmy osoby zatrzymać. Na ich miejsce nie zatrudnia się nowych osób.
Opinia: Coś jest na rzeczy, coś się w firmie dzieje, nikt nie dostał informacji jasno i czytelnie, wprost, mówiąc potocznie "jak krowie na rowie". Zamiast tego pojawiają się mgliste hasła typu "dynamiczna sytuacja w firmie". Domysły, plotki, ale przede wszystkim brak szczerości wobec pracowników i transparentności działań w firmie sprawiają, że firma WIDEX nie jest pracodawcą godnym zaufania, a być może (według plotek jakie z każdym dniem narastają) za chwilę w ogóle przestanie być pracodawcą.
08.10.2019 10:45
Czy Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. narzuca terminy urlopów wypoczynkowych?
Odpowiedź
07.11.2019 10:45
Tak i nie. Właśnie w tej chwili trwa kampania nakłaniania (bez możliwości odmowy) pracowników którym zostało nieco więcej urlopu do jego wykorzystania. Terminu nikt Ci nie narzuca, ale masz wybrać.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Widex Regional Operation Center Emea?
Co godzinę w Afryce mija 60min
10.09.2019 20:50
Andy trafnie punktuje atmosferę która straaasznie jest słaba. Nie mówiąc po raz kolejny o braku perspektyw i docenianiu pracowników niższego szczebla. Zrobił się nam bezpłciowy zakład pracy. Nie ma cześć, co tam. Jest za to „proszę ściszyć muzykę” „proszę się zachowywać” „proszę pracować” (oczywiście bez tego proszę..) a gdy idziesz na stołówkę po 12 masz wrażenie ze śmieje się tam (usunięte przez administratora)... pamiętajcie przykład idzie z góry! Dlatego kolorowe koszule szanujcie swoich pracowników bo to bardzo wartościowi ludzie są...!
Pan czy Pani?
26.08.2019 21:06
Człowiek nie jest w żaden sposób nagradzany w tej firmie. Zrobić aparat, wkładkę, wyrobić normę i nara.. szanse na rozwój? Zapomnijcie. Osobny akapit należy się kadrze zarządzającej. Kilku managerów ma odpowiednie kompetencje, wiedzę i umiejętności. I to się ceni. Ale jeśli trafisz na produkcje aparatów to zapomnij o czymkolwiek. (usunięte przez administratora)woli mieć na ciebie wywalone, poplotkować sobie, lawirować, ubrać się w kolorowa koszule i udawać ze się zna.. niestety nigdy nie będzie (usunięte przez administratora), a co najwyżej przebierańcem. Cała firma jawi się jako takie miejsce. Niby fajnie, niby darmowa kawa.. a od środka zżera ja żółć i kopanie dołków pod drugim człowiekiem. Nie polecam!! Chyba ze lubicie jak was wykorzystują? Na serwisie/swapie coś o tym wiemy mając takiego (usunięte przez administratora)
Andy
29.08.2019 17:24
Premię miesięczną (dawniej była roczna) otrzymują pracownicy którzy przepracowali w firmie minimum 10 miesięcy. Pozostali mają jedynie podstawę. Nagród zero, łaskawie nadgodziny. Zasady przyznawania premii dla doświadczonych pracowników nie są szczególnie jasno i przejrzyście określone, tak samo jak jej wysokość. Dodam, że "Pan czy Pani?" trafnie zaznaczył inny ważny aspekt - brak rozwoju (nawet dla najbardziej doświadczonych), ale także a może przede wszystkim(!) równego traktowania pracowników. Są równi i równiejsi. Jeden wstanie, odezwie się do kogoś i już spotykają go krzywe spojrzenia managera (który sam lubi posiedzieć w smartfonie czy opylić kanapkę przy stanowisku pracy - szyba działa w dwie strony) ale inni mogą biegać co godzinkę na papieroska lub na amory (w firmie jest kilka par - formalne i mniej formalne). Atmosfera spoko, ale na pozór. Albo jak masz swoich ludzi i się z nimi trzymasz. No i dużo ludzi ostatnio odeszło, więc atmosfera podupada. To już nie ten Widex co jeszcze rok temu niestety.
30.08.2019 01:46
Witam Państwa.
Odnosząc się do poruszonych tu tematów.
@Pan czy Pani? - Nagrody przecież są ;) , ten kto dostał szklany diamencik Ci potwierdzi. Choć ja bym wolał papierowy czek. Ale mimo to (moim zdaniem) fajnie, bo wyróżniane na forum są osoby ważne dla firmy. Tylko lepiej by było $en$owniej docenić pracowników. Co do (nie)równego traktowania pracowników to się zgodzę, ale proponuję poczytać Mt 20, 1-16 lub zapisać się do "tęczowych" i wtedy krzyczeć o dyskryminacji. Mam troje rodzeństwa i nawet matka nie traktowała nas równo. Trudno, nie pochwalam takiej postawy, ale też nie wylewam żali. Rozumiem też, że z łopatą w ręku miałaś/eś prawo wyrazić swoją opinię na temat „usuniętych przez administratora”.
@Przemysław - Ciekawą ma Pan pracę. Też macie targety na wypisywanie odpowiedzi do opinii na tym portalu? Jak to jest? Czy firmy wykupują jakiś abonament na to, że co jakiś czas któryś z pracowników portalu, na którym jesteśmy, dorzuci jakiś komentarz? Jeszcze gdyby nie były to takie suche formułki typu Ctrl+C Ctrl+V, można by było to zdzierżyć. Ale odpowiadając na Twoje pytanie: Są premie (de)motywacyjne.
@Andy i reszta – Co do premii?
Hmmmm…… to jest jak z życiem seksualnym u prawiczka: Nie narzeka, nie ma na co.
Najlepszą motywacją do pracy są pieniądze, takie jest moje zdanie. Z tego wynika, że premia powinna być zachętą do lepszej pracy a nie „batem” na pracownika. Zgadzam się też z przedmówcami co do niejasnych zasad przyznawania premii, więc można ją uznać za tzw. uznaniową, a o „uznaniach dla pracowników” rozpisywali się już Pan czy Pani?
Szkoleń zawodowych „0” (słownie: zero). No tylko dla kołczów, ale skoro rozmnożyli nas to ktoś musi tego pilnować.
cyt.: „To już nie ten Widex co jeszcze rok temu niestety.” Zgodzę się w 100%. Po połączeniu z kolegami z Singapuru jakoś tak się wszystko s(y)pie…… I nie kryją się, że część działów przeniosą na daleki wschód. Więc może dlatego nawet nie starają się zatrzymać pracowników, nawet tych oddanych firmie na MAXa.
Przecież zmieniają też swoje 5 wartości, bo chociażby pielęgnacja ducha zespołu już im nie wychodzi.
To by było na tyle.
Pozdrawiam i życzę miłej pracy.
Rey
27.08.2019 17:55
Wreszcie ktoś nie cukruje widexowej rzeczywistości.
pdwe
01.08.2019 12:58
Praca okej, trzeba po prostu lubić to co się robi. Natomiast zarobki nieadekwatne do sposobu wykonywanej pracy. Pracownicy lecący w ..... zarabiają tyle samo co osoby, które naprawdę pracują. Być może przełożeni tego nie widzą ;)
23.04.2019 22:57
Hej Opiniobiorcy. (nie użalający się (ex)pracownicy czy "opłaceni" wazeliniarze)
Pracuję w Widex Regional . . .bla bla - kto wpisuje pełną nazwę firmy skoro tu wiadomo o kim piszemy. Wracając ...
Pracuję w Widexie na tyle długo, że zdążyłem przejść już przez kilka zmian w tej firmie i myślę, że mam podstawy by wyrazić swoją opinię.
Widex: zagraniczne (duńskie) mini-korpo, więc som plusy i minusy tego faktu:
"Widex +" (brzmi jak program partii rządzącej ;).
- Duńczycy zainwestowali w Polsce i dzięki temu mamy pracę. (słownie: kropka)
- skoro wywalili hajs to na jakiś (dłuższy) czas jest gwarancja zatrudnienia, tym bardziej, że firma rozwija się (czyt. jest nas tu coraz więcej).
- wynagrodzenie rośnie i to trzeba przyznać, choć odbiega to nieznacznie od obiecanek.
- zespół młody, co skutkuje spoko atmosferą w pracy i po.
- som bonusy t.j. LuxMed, obiad za kilka PLN i inne, ale to chyba jest już standardem na rynku szanujących się pracodawców. I tu mała uwaga do działu HR: MultiSportem to ja bym się nie chwalił, albo zawalczył o niższą cenę, zwłaszcza przy tylu pracownikach.
- premie, wysokość podwyżki, urlopy - w dużej mierze zależą od managera; ja nie miałem z tym problemów, można się dogadać, więc daję tę opinię w kategorii Widex +; choć wiem, z opinii koleżanek, że u innych przełożonych bywa zupełnie inaczej (bez podtekstów o wydźwięku rodem z niskobudżetowych niemieckich filmów).
- teraz wchodzi premia miesięczna z nieco niesprecyzowanymi warunkami, ale wszystko wyjdzie w praniu jak to Tutaj bywa.
- była mowa o systemie szkoleń; trwa to trochę długo, bo jest kilku-etapowe. ja myślę, że tu więcej zależy od pracownika niż od coachów. jak masz tęgi łeb i nie boisz się zadawać pytań "po co?", "dlaczego?" to będą z Ciebie Techniki.
- ZFŚS a co za tym idzie bony i "gruszki".
- nie stoją nad tobą z batem i kasa jest na czas.
- reasumując i potwierdzając poprzednie wpisy: praca spoko, na start idealna, jak chcesz spokoju i stagnacji też Ci podpasuje, jak masz ambicje i umiesz powalczyć o swoje to i zarobisz i się rozwiniesz, jak chcesz znaleźć śliczną żonę lub kolegów do piwka czy WarCrafta to też praca dla Ciebie.
"Widex -"
- jak to bywa z obcym kapitałem na polskiej ziemi - płacą 5x mniej niż u siebie, wymagają 2x lepiej i 3x więcej, ale nie ma co się dziwić kiedyś nasi rodzice jeździli na saksy teraz saksy przyjechały do nas, teraz Ukraińcy przyjeżdżają do nas, zaraz my będziemy inwestować u nich - biznes się kręci.
- odwalamy ręczną robotę za Panów Inżynierów z HQ, a jak wyjdą jakieś babole to nikt nie wie co i jak trzeba robić tylko jest zabawa w półśrodki.
- populacja osobników z gatunku Widex wzrasta i na Ziemi zaczyna brakować miejsca (parkingowego i przy stole).
- monotonna praca, bo niemal cały czas robisz to samo, ale nie oszukujmy się, tak jest w 80-90% miejsc na rynku pracy.
- parcie na ilość, gdzie przy tej klasie sprzętu to jakość powinna zajmować 1. miejsce; choć nie windują norm do nieosiągalnego poziomu to niestety znajdą się przodownicy pracy ze 120% średnią, przez których może to się zmienić.
- ciągłe wizytacje i spinanie tylnej części ciała i malowanie trawy na zielono, choć wygląda to tak jak w innych firmach, w których pracowałem to tu intensywność zniechęca. Może to się teraz uspokoi skoro możemy (Panie @Piotr) już oficjalnie powiedzieć o fuzji z Sivantos.
- na pewno w Widexie leży komunikacja wewnętrzna, i tu chyba rozwinę jeszcze bardziej:
a) nikt Cię nie pochwali, nikt nie skarci słownie (bo inne słowo byłoby "usunięte przez administratora),
b) przyjdą i powiedzą, że od teraz to robimy inaczej niż do tej pory, a za jakiś czas zastanawiaj się jak to miało być, bez jakichś oficjalnych maili czy potwierdzeń,
c) nie ma mowy zawczasu o jakiś planach, nieoficjalnie krążą plotki a o faktach dowiadujesz się "po fakcie".
- kolejna sprawa to brak części na drugich zmianach co irytuje i dezorganizuje pracę. Koledzy i urocza koleżanka z magazynu pewnie by mnie zjedli gdyby wiedzieli kto jest Miszczem Lutownicy, ale uważam, że magazyn powinien też pracować na dwie zmiany.
- i ostatni minus, moim skromnym zdaniem, to postawa (usunięte przez administratora) Jako mamagera od spraw finansowych i załatwiania tego i tamtego to raczej nie ma zastrzeżeń a i lubi się tym pochwalić, ale (zawsze musi być jakieś "ale") ... ma podejście do ludzi jak ceny w Media Expert - nieludzko niskie. Kto by wpadł na pomysł, żeby pracownicy musieli za darmo odrabiać nieudowodnione błędy wymyślone przez wymagających za dużo kontrahentów? Albo śledzenie pracowników po kamerach. Tak mi się nasuwa porównanie, że miód produkują pszczółki a nie pszczelarz.
A jak już udało Ci się dotrzeć do końca tych wypocin to gratuluję.
Widex Regional Operation Center EMEA (ufff) - Polecam!
Anakonda
10.05.2019 20:04
Czy mogę zapytać Szanownego Administratora tej strony, dlaczego z mojej opinii został usunięty fragment dotyczący podejścia do ludzi (usunięte przez administratora)? Nie było to w żaden sposób niezgodne z regulaminem ani niecenzuralne.(usunięte przez administratora)
18.05.2019 11:50
No i masz, Pani @Anakonda, wykrakałaś. :(
Było barwne i ładne przemówienie Pana Dżi Ema o tym jak to będzie pięknie jak się już połączymy: bo przecież wymiana doświadczeń, szersze portfolio produktów, spółka z kapitałem bodajże szwajcarskim, no i w końcu dzielenie zysków fifty-fifty a przy tym wszystkim zatwierdzenia, że jak dla nas - szaraczków nic się nie zmieni.
Przyszło do corocznych podwyżek i sprawa się wyjaśniła, a wszystko pod hasłem "Cięcie kosztów". Kosztami chyba też się podzielili po 50%. Choć chyba każdy dostał jakieś "wywalczone" kilka % podwyżki, to moim zdaniem, kłóci się to z zapewnieniami Dżi Ema.
A wracając do Twojej wypowiedzi nt szkoleń to też zgodzę się z faktem, że przydałoby się co jakiś czas szkolenie chociażby w momencie wejścia nowych produktów albo zagadnień z dziedziny akustyki czy profilaktyki słuchu. W końcu poza murami firmy jesteśmy jej wizytówką.
Pozdrawiam
Tajemnicza
22.04.2019 22:24
Pracowałam (albo pracuje ;) ) w Dziale obsługi klienta. Jak aplikowałam to wydawało mi się, że będzie więcej pracy z klientem. Okazało się, ze jednak mało jest obsługi klienta i sprzedaży. Zdecydowanie więcej jest administracji i pracy z Excelem. Sporo jest też pracy powtarzalnej. Czy żałuję? Nie :) Nikt nie dzwoni i nie wylewa na mnie swoich żali. Praca jest spokojna. Benefity są takie jakie były w ogłoszeniu. Komu mogę polecić? Wszystkim którym szukają stabilizacji i spokoju. Zespól jest super i nigdzie nie miałam lepszego :)
erRorW4sH3re
12.04.2019 12:24
Plusy:
-przyjazna atmosfera na dziale
-spoko ludzie zawsze chętni do pomocy
-benefity
-czysto
Minusy:
-nieład organizacyjny i chaos w komunikacji wewnętrznej - (usunięte przez administratora)
-szkolenie i podejście merytoryczne wybranych coach'ów - niektórzy są spoko inni nie powinni być trenerami - nie mają podejścia, nie potrafią przekazać wiedzy (usunięte przez administratora)- jak Cię nie polubią to lipa - jesteś dobry czy nie i tak robisz źle
-zarobki -nawet znane sklepy sieci spożywczych dają więcej na start i te same benefity
(usunięte przez administratora) Jeśli potrafisz lutować to sobie poradzisz, jeśli nie to przy odrobinie szczęścia może się nauczysz albo dostaniesz przeniesienie na inny dział. Jeśli posiadasz wiedzę z elektroniki masz doświadczenie w lutowaniu to będziesz się tu marnować. Ta praca nie rozwija nie będzie tu szukana sygnałów czy diagnostyki tylko prosta wymiana elementów oraz składanie jak klocki lego.
Nie odradzam, nie polecam.
Nowa
03.04.2019 19:10
Pracuje w widex od niedawna w dziale jakości i ogólnie mogę polecić tę firmę na start i zdobycie jakiegoś doświadczenia zawodowego świeżo po studiach. Na plus na pewno muszę zaliczyć nowoczesne warunki pracy i dobrą atmosferę w zespole. Na minus to że praca jest baardzo nudna i powtarzalna a do tego obowiązują normy wydajności. Co do wynagrodzenia to jest nienajlepiej, pomimo tego że wynagrodzenie wzrasta z czasem to i tak nie przekroczy 2300-2400 netto co jest dla mnie nie do zaakceptowania w przyszłości dlatego planuję tu zostać tylko jakiś czas. Ogólnie jednak dla zaczynających prace jak najbardziej polecam widex. Na tą chwilę nie żałuję że tu jestem
Widex Regional Operation Center Emea Sp. z o.o.
05.04.2019 12:19
Witam,
Dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy jednak sprostować poruszoną przez Panią kwestię zarobków. Przedział który Pani podała to sumy jakie można zarobić w okresie szkoleniowym. Po zakończeniu tego etapu pensja wzrasta do poziomu zależnego od umiejętności i zaangażowania danego pracownika i jej wysokość przekracza podane przez Panią kwoty.
Pozdrawiamy,
Zespół HR
Wciąż nowa
06.04.2019 01:17
Jestem zaręczona więc moje zaangażowanie i umiejętności raczej nie zostaną sprawdzone w firmie chyba że macie na myśli faktyczną pracę w laboratorium. Zaangażowanie rozumiem jako zgoda na niezliczone nadgodziny i spełnianie wyśrubowanych norm dziennych. Nie wiem czy mam zamiar aż tak harować mając na uwadzę posiadanie przez mnie dyplomu magistra. Umiejętności to albo są albo nie ma, refurbishing lub naprawa wykonana prawidłowo bądź nie, a na nieprawidłowe nie ma miejsca i taki pracownik jest zwalniany. Wynika z tego że wszystko sprowadza się do wyrobienia norm bo duński Pan będzie zły jak coś będzie nie tak! Mimo że płaci 4 razy mniej ile na zachodzie by musiał ludziom płacić. (usunięte przez administratora)taniej siły roboczej i jeszcze normy narzucane. Popracuje trochę dla nakarmienia CV i wyjeżdżam do rajchu zarabiać 4 razy tyle
Kamyk
25.02.2019 13:27
Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na stanowisko młodszego technika w dziale jakości?
Jakiego rodzaju pytań można się spodziewać? :)
15.03.2019 10:39
Trochę nie rozumiem takich pytań, ale może jakoś pomogę. To nie jest firma Google i nie ma tu pytań z kategorii abstrakcji level 90. Wszystko czego firma oczekuję od kandydata jest zawarte w ogłoszeniu i o to się pyta. Doświadczenie, predyspozycje do tej pracy itp. Ponadto warto coś wiedzieć o firmie i tym czym się zajmuje.
Widex Regional Operation Center Emea Sp. z o.o.
15.03.2019 13:05
Witaj,
Podczas rozmowy rekrutacyjnej na to stanowisko chcielibyśmy dowiedzieć się trochę więcej o Tobie, o Twoich oczekiwaniach wobec pracy, a także pracodawcy. Ważna dla nas jest również Twoja motywacja, a także umiejętności, które mogłyby Ci pomóc odnaleźć się na danych stanowisku. Oprócz tego chcielibyśmy, abyś dobrze czuł się w naszej firmie i w grupie z którą będziesz współpracował. Dlatego też większość pytań będzie skupiać się na tych właśnie obszarach.
Więcej o procesie rekrutacji możesz przeczytać w zakładce "Proces rekrutacji" https://www.gowork.pl/widex-regional-operation-center-emea-sp.-z-o.o.,1005797/proces_rekrutacji
Pozdrawiamy,
Zespół HR
Misz
04.02.2019 21:46
Poczytajcie sobie opinie o Sivantos w Poznaniu, mamy z Wami fuzje.
Sam
06.02.2019 17:16
Wystarczy użyć google.
04.01.2019 20:16
Chciałbym tylko zauważyć, że większość pozytywnych opinii o Widex ROC na tym forum wpisywana jest przez kadrowe na polecenie ich szefa.
Genikulata
19.01.2019 17:58
To jak mnmmniam hehe oj bym broł. Niewiem czy się śmiać z was w firmie czy was na tej firmie :P
morty
24.01.2019 19:44
100% prawdy, oceny spadły to trzeba było zagonić do pisania cukierkowych opinii. Zakładka Lubię Poniedziałki to już w ogóle beka na całego.
Piotr
07.11.2018 10:01
Lubię atmosferę w Widex Regional Operation Center EMEA Sp. z o.o. za:
atmosfera pracy i proces szkoleniowy, wprowadzający nowych pracowników, przyzwoite wynagrodzenia i system premiowy, dodatki w postaci dofinansowania do obiadów, darmowa kawa, herbata i jabłka.
SłabeTo
20.11.2018 22:20
Cóż za poklask dla Widexu - taka fajna firma. To jeszcze opinia czy już reklama? Najlepszy jest samozwańczy Steve Jobs.
madz
05.11.2018 01:14
Wie ktoś może czy potrzebują pracowników i jakich?
Wywiadu udzielił/aMarek Wójcik
26.09.2018 13:01
Czym zajmuje się firma Widex Regional Operation Center?
Widex Regional Operation Center zajmuje się produkcją wewnątrz usznych aparatów słuchowych oraz wkładek, projektowanych pod indywidulne potrzeby klienta oraz naprawami wszystkich typów aparatów słuchowych produkowanych i sprzedawanych przez Widex na całym świecie.
Jakie były początki Państwa firmy?
Firma Widex została założona przez inżyniera Christiana Tøpholma i przedsiębiorcę Erika Westermanna w roku 1956. Ze względu na wyjątkową, jakość i zaawansowanie technologiczne swoich produktów, firma dynamicznie rozwija się od ponad 60 lat.
Produkcja jest realizowana w Danii, Estonii oraz Polsce, a akcesoria dodatkowe produkowane są u naszych kontrahentów na Dalekim Wschodzie.
ROC powstał w roku 2015, jako centrum operacyjne na obszar EMEA. Obecnie obsługujemy o wiele więcej rynków, w tym USA, Australię, Japonię, Indie, Kanadę czy też Meksyk.
Jakie momenty były kluczowe dla sukcesu firmy?
W ujęciu globalnym to innowacyjne produkty i technologie wdrażane przez inżynierów WIDEX były przełomowe.
Dobrym przykładem jest CAMISHA (komputerowo wspomagana produkcja indywidualnych obudów aparatów słuchowych) z drukiem 3D wprowadzonym w 1990 roku, czy też pierwszy w pełni cyfrowy aparat słuchowy SENSO z roku 1995 (6 lat przed pierwszym iPod’em).
Można też wspomnieć o najnowszych technologiach, takich jak sztuczna inteligencja (AI), czy uczenie maszynowe (Machine Learning), wraz z pełną integracją z rozwiązaniami mobilnymi i chmurowymi.
Lokalnie z perspektywy ROC ostatnie 3 lata były niezwykle istotne – zanotowaliśmy wzrost o ponad 500%. Udało się to przede wszystkim dzięki wspaniałym ludziom, którzy pracują w Widex – nie tylko w Polsce, ale także na całym świecie.
W ilu krajach można nabyć Państwa produkty?
Obecnie posiadamy 38 firm hurtowych, obsługujących ponad 100 rynków całego świata. Nasze produkty można kupić praktycznie w każdym kraju na Ziemi.
Jak według Państwa będzie wyglądała Wasza firma za 10 lat?
Firma przeżywa bardzo dynamiczny rozwój.
Obecnie łączmy się z innym producentem aparatów słuchowych, tworząc 2-gą co do wielkości firmę produkującą te urządzenia. Rynek globalny rozwija się niezwykle dynamicznie i jest wielce prawdopodobne, iż każda osoba słuchająca muzyki na słuchawkach, będzie kiedyś użytkownikiem aparatów słuchowych.
Na świecie jest obecnie ok. 700 mln ludzi cierpiących z powodu problemów związanych z utratą słuchu (od małych do poważnych ubytków, wpływających na ich komfort życia). Wierzymy, że tak nie musi być. Stworzyliśmy nasz biznes aby zapewnić tym ludziom możliwość słyszenia w sposób najbardziej naturalny.
Jakie wartości przyświecają działalności Państwa firmy?
Nasza Wizja to dać ludziom nielimitowany dostęp do świata dźwięków przez zapewnienie doskonałego słuchu.
Pragniemy to osiągać poprzez zapewnienie absolutnie najlepszych aparatów słuchowych oraz najlepszej obsługi klienta. Oferowanie najbardziej zaawansowanego, naturalnego dźwięku na rynku to coś co wyróżnia Widex. Nasze produkty pozwalają ludziom łączyć się i ułatwiają komunikację.
Dla firmy ważne są wartości, którymi kierujemy się także w życiu codziennym. Stawiamy klientów na pierwszym miejscu, jesteśmy pionierami, jesteśmy wiarygodni, pielęgnujemy ducha zespołu, pracujemy z pasją.
Czy Państwa firma kieruje się zasadami społecznej odpowiedzialności biznesu? Jeśli tak, proszę powiedzieć o tym coś więcej.
Odpowiedzialność społeczna jest jedną z podstawowych wartości zarówno firmy Widex jak i każdego z naszych pracowników.
Dam kilka przykładów: staramy się zminimalizować nasz wpływ na środowisko naturalne. Nasza siedziba główna w Danii zasilana jedynie ze źródeł odnawialnych (farma wiatrowa, ogniwa fotowoltaiczne i foto-galwaniczne) pozyskuje więcej energii niż potrzebuje, oddając nadwyżkę do sieci krajowej.
Generujemy przy tym ujemną emisję CO2, co oznacza, że oczyszczamy powietrze z gazów cieplarnianych.
Cała woda używana w budynku, w tym do gotowania posiłków pochodzi z wód opadowych i gruntowych, a po oczyszczeniu na miejscu jest w pełni zwracana do środowiska.
Lokalnie angażujemy się w rozmaite akcje charytatywne, np. w biegi, wspieranie edukacji w szkołach, czy też osób lub zwierząt w schroniskach będących w potrzebie.
Widex tworzą ludzie i my sami chcemy, aby nasze rodziny żyły w lepszym i czystszym świecie. W świecie, który należy do nas wszystkich – stąd tak znaczące zaangażowanie nas samych jak i firmy w działania pro-społeczne.
Na co zwracają Państwo uwagę chcąc przyjąć kogoś do swojego zespołu?
Poszukujemy przede wszystkim pracowników chcących się uczyć i rozwijać wspólnie z firmą.
Ważne są dla nas także cechy osobowościowe kandydata. Widex zapewnia bardzo dobrze przemyślany program szkoleniowy (trwający nawet do 10 miesięcy) oraz możliwości rozwoju w różnych obszarach, poprzez ścieżki kariery oraz rekrutacje wewnętrzne.
Praktycznie rzecz biorąc – cały czas się uczymy od siebie nawzajem – stąd nasze wymogi uczenia się, umiejętności pracy zespołowej i komunikacji.
Czy osoby zatrudnione w Waszej firmie mogą liczyć na jakieś dodatkowe benefity?
Oprócz wynagrodzenia podstawowego, pracownicy otrzymują: premię roczną za osiągnięte wyniki (dotyczy ona wszystkich pracowników), dofinasowanie do posiłków, ubezpieczenie medyczne Luxmed, ubezpieczanie na życie, darmową naukę języków, szkolenia rozwojowe dla trenerów i liderów, szkolenia specjalistyczne, etc…
W firmie funkcjonuje Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych, więc dodatkowo pracownicy dostają dofinansowania do wakacji, opieki nad dziećmi, bonów świątecznych itd.
Organizujecie Państwo spotkania, imprezy integracyjne dla Pracowników?
2 razy w roku organizujemy wspólną imprezę dla wszystkich pracowników połączoną z przedstawieniem wyników firmy (przy grillu w czerwcu oraz wigilia w grudniu).
Dodatkowo pracownicy spotykają się w mniejszym gronie w ramach swoich zespołów (pieniądze na takie wydarzenia posiadają kierownicy w swoich budżetach) oraz w ramach swoich zainteresowań, np. Business Run, w którym udział jest opłacany przez Widex.
Jakim pracodawcą jest Widex Regional Operation Center?
Widex jest pracodawcą, który jest stabilny, dając tym samym poczucie bezpieczeństwa swoim pracownikom, rozwojowy zarówno pod kątem technologii produktów, jak i możliwości migracji pracowników pomiędzy działami poprzez rekrutacje wewnętrzne, uczciwy, oferując jasne i przejrzyste warunki zatrudnienia, czego przykładem mogą być widełki wynagrodzenia podane w ogłoszeniu o pracę.
Dlaczego warto z Wami pracować?
Zapewniamy kompleksowy system szkoleń przygotowujący do wykonywania pracy. Wraz z rozwojem naszych pracowników oferujemy podwyżki wynagrodzenia.
Atmosfera to nasza bardzo mocna strona 😊
Cenimy indywidualizm naszych pracowników, dlatego nie mamy dress codu i nie narzucamy pracownikom sposobu ubierania. Każdy u nas może wyrazić siebie, a my bardzo to lubimy.
Jak w domu cenimy wspólne obiady, dlatego z wielką przyjemnością partycypujemy w kosztach posiłków, a kantyna pozwala zjeść lunch w gronie znajomych i przyjaciół, gdzie na ścianie zawieszony jest obraz, namalowany przez nasze rodziny.
Ponadto z wielką dumą pracuje się w firmie, której biznes jest wyjątkowy i pomaga ludziom na całym świecie. To poczucie, że robisz coś dla innych a czyjeś życie staje się łatwiejsze. Dla mnie, jako człowieka jest to niezwykle ważne, bo wiem jak cenne jest nasze zdrowie.
Gdzie można szukać Państwa ofert pracy?
Aktualne oferty pracy kandydaci mogą znaleźć zarówno na naszym profilu GoWork w zakładce „Oferty pracy”, ale także na portalach zewnętrznych, jak chociażby Pracuj.pl czy Praca.pl. Najłatwiej je odnaleźć wpisując nazwę naszej firmy „Widex ROC EMEA” w wyszukiwarkę pracodawców.
Jak wyglądają pierwsze dni pracy nowego pracownika?
Każda nowa osoba jest objęta programem wdrożenia do pracy, podczas którego przekazywany jest jej pakiet wiedzy niezbędny w pierwszych, ale także późniejszych dniach pracy. Na początku Dział HR opowiada o wszystkich sprawach formalnych, zasadach, jakimi się kierujemy, a także oprowadza po firmie. Następnie nowi pracownicy trafiają pod skrzydła naszych trenerów (coachów), który przez cały okres szkoleniowy w sposób jasny i przejrzysty przekazują swoją wiedzę. Ważny jest dla nas „duch zespołu”, dlatego oprócz wsparcia coachów, o radę zawszę mogą zapytać wszystkich pozostałych członków zespołu.
Czego można życzyć Państwu w najbliższym okresie?
Po pierwsze Klientów zadowolonych z naszej pracy i naszych produktów. To oni są najważniejsi. To Klienci mówią nam co możemy jeszcze poprawić i co zmienić, aby ich życie odzyskało blask i mogli się cieszyć najlepszym, najbardziej naturalnym dźwiękiem jaki zapewniają urządzenia firmy Widex. A my słuchamy naszych klientów bardzo uważnie. Warto pamiętać, że to nikt inny jak Klient decyduje o losie każdej firmy, o jej przyszłości.
Więc im więcej zadowolonych klientów, tym lepiej.
Po drugie, zadowolonych pracowników. To Pracownicy tworzą wartości tej firmy, jej produkty i usługi.
Nie można mówić o zadowolonym kliencie, jeżeli pracownicy firmy nie czują się w niej dobrze. Dlatego tyle uwagi poświęcamy warunkom pracy, rozwojowi pracowniczemu, atmosferze, wzajemnej życzliwości i szacunkowi.
Tutaj należy podkreślić, że traktujemy naszych pracowników w taki sposób, jak chcemy aby oni traktowali naszych klientów.
Chcemy aby nasi pracownicy z przyjemnością przychodzili do pracy, którą lubią i bez lęku realizowali coraz ambitniejsze zadania i projekty, mające na uwadze dobro nas wszystkich, a przede wszystkim Klienta.
FS- dla wtajemniczonych
06.09.2018 06:19
Pracuje w Widexie od okolo 8miesiecy jest to najlepsza firma w jakiej dotychczas pracowalem! Atmosfera w pracy jest bardzo fajna nie spotkalem sie z jakimi kolowiek nieprzyjemnosciami ze strony innych pracownikow oraz kierownictwa! Szczerze polecam ! W tej firmie nawet poniedzialek chce sie przyjsc do pracy ;)
15.08.2018 10:54
Tak czytam te opinie i sie zastanawiam czy kiedys bedzie tak, ze wszystkim sie dogodzi? Mialem okazje pracowac w kilku firmach wczesniej i patrzac sie z perspektywy czasu to wlasnie w Widexie jest najlepiej. Swietny zespol, oprocz kilku marud, ktore sa w kazdej firmie;) Sa benefity, jest czysto, materialy do pracy no i placa za nadgodziny. A wierzcie mi ze nie w kazdej firmie tak jest. Narzekacie na zarobki, ale wedlug mnie tez sa ok. Jasne sa firmy ktore wiecej zaplaca, ale podwyzke dostaniecie raz na 5 lat, a tutaj jednak jest co roku. Moze warto czasami popatrzec jak to bylo wczesniej? Uwielbiam Was wszystkich, ale ogarnijcie sie i popatrzcie na to z jasnej strony mocy;)
28.08.2018 04:06
Też tak myślę, bo też mam porównanie. Parę kołchozów widziałem.
Maja
06.08.2018 20:52
@Techniq, praca na stanowiskach produkcyjnych ma do siebie to, że czynności, które wchodzą w jej skład charakteryzują się powtarzalnością. Czy w związku z tym pracowników w Widex Roc Emea obowiązują jakieś dzienne lub miesięczne normy, za które później mogą od pracodawcy otrzymać premię? Proszę Cię o kilka słów na ten temat.
28.08.2018 04:02
Są normy dzienne. Jednak okres szkolenia trwa długo i nabranie wprawy zajmuje kilka miesięcy. Jeśli chodzi o premie, to jest roczna premia uzależniona od wyników całego działu w którym się pracuje.
Bartek
27.07.2018 13:59
Jaką macie atmosferę w pracy? Słyszałem, że to świetna firma i mam zamiar aplikować
30.07.2018 22:09
Mówię to szczerze, atmosfera jest naprawdę spoko
30.07.2018 22:05
Porównując do innych podobnych firm ta jest całkiem ok (tylko dwie zmiany, młody zespół, pieniądze na start jak w ogłoszeniu, możliwość nadgodzin jak się chce, a do tego jest czysto) Pamiętać trzeba jednak, że jakby nie było jest to fabryka, w której praca sprowadza się do prostych, powtarzalnych czynności i nie ma tu zbytnio możliwości wielkiego rozwoju czy awansu. Komu to pasuje będzie zadowolony. Komu nie niech szuka dalej coś bardziej ambitnego jak zrobiło to już parę osób, a nie wylewa tu swoje frustracje.
Rrr
06.06.2018 19:18
Ile maksymalnie mozna zarobić na produkcji aparatów i na kontroli jakości, włączajac wszystkie premie i inne dodatki?
Zostaw merytoryczną opinię o Widex Regional Operation Center Emea Sp. z o.o.