Wędzikowski Sp. z o.o.
6 6 6 1

Opinie o Wędzikowski Sp. z o.o.

szukający pracy

Dziś dzwoniłem do firmy i rozmawiałem i moi drodzy zapisałem się do pracy w tej firmie z tego co rozmawiałem z szefem to super z kierowcami również A co najważniejsze na placu nie ma żadnego auta wolny etatat dopiero od lutego 2018 Zaryzykuję bo w dzisiejszych czasach sa ogloszenia na każdych drzwiach firmy i na każdym słupie A tu niespodzianka nie przyjmują od ręki tu za wolnym miejscem trzeba poczekać Jak Tak wszyscy się tu garną do pracy to chyba jest dobrze 80 % sprzętu nowy na 2-3 letnim wynajmie na allegro sprzedają już 3 letnie zestawy tandem czyli jest super Napisze w marcu jak się pracuje szkoda że nie ma pracy od ręki ale cóż za dobrą firma warto poczekać

Honorata
@szukający pracy 04.12.2018 23:39

Ciekawe jest to, co piszesz, że można niejako "zapisać się" do pracy w firmie Wędzikowski. Czy podpisywałeś może jakąś wstępną umowę, gwarantującą Ci podjęcie zatrudnienia od tego momentu, o którym piszesz? Wiem, że w niektórych firmach praktykuje się coś takiego, dlatego pytam.

Obecnie pracujący

Witam wszystkich Praca mobingowa przez szefa Szymona !!!! Spedycja marna i wiecznie problemowa !! O wszystko !! Kierowcy donoszą na siebie a w szczególności Tz chodaki !!!! Kasa pod stołem tylko podstawa na konto !! Auta marne nie wygodne Renowka !!! Rozliczenia marne oszukiwanie na kilometrach !!! I wiele osób jeżdżących na magnesach i przeginanie tacha przez zmuszanie do tego szefostwa !!!! Firma do podania do ITD oraz do PIP pozdrowienia dla Andrzeja Tz Magneto!!!!!

Honorata
@Obecnie pracujący 23.11.2018 23:57

Wspominasz o bardzo poważnym zjawisku, jakim jest mobbing. Więcej informacji o tym, jak możesz zgłosić tego typu zachowania w firmie oraz jakie są możliwości, znajdziesz po kliknięciu w baner "Zero tolerancji" obecnym na naszym forum. Pracujesz jeszcze obecnie w Wędzikowskim, czy już nie jesteś związany z tym pracodawcą?

Kierowca CE
@Obecnie pracujący 23.11.2018 23:57

Witam. Nie miałem do czynienia z tą firmą ale z kierowcą na A2 w Niemczech. Mercedes rej P5 EFRO naczepa PGN. Jeżdzę w niemieckiej firmie i w nocy z 19.11 na 20.11 tego roku na w/w autostradzie w niemczech wracając do domu na urlop swoją osobówką, trafiłem na tego (usunięte przez administratora) za kólkiem. Na ograniczeniu 80 kmh ,,pchał'' mnie do przodu ucząc niby jeżdzić. Póżniej zepchał mnie na awaryjny. Było tego trochę więcej, ale jak bedzie ten niby szofer chciał to zobaczyć, to zapraszam na Policję do Hannover. Tam zgłosiłem wykroczenie razem z nagraniem z kamery (tył i przód). Nie ty mi dawałeś prawo jazdy piracie i nie będziesz mnie uczył Jeżdzić. Pisze to dlatego bo jechałem za nim pare kilometrów i mogę też potrwierdzić jazdę na magnesie. Całe bydło co ma od kilometra da śię poznać na drodze. Pozdrawiam tych prawdziwych kierowców którzy mają szacunek dla siebie i dla innych.

Obecnie Pracujacy ZADOWOLONY
@Obecnie pracujący 23.11.2018 23:57

Hej! Obecnie pracujący ty chyba jakiś młody i totalnie niedoświadczony jesteś i pewnie to jest jeszcze twoja pierwsza Firma? Po pierwsze jeśli jest Ci za ciężko to porostu zmień prace a nie psuj dobrej Firmy i przede wszystkim nie kłam , kto chce to wszystką kasę dostaje na konto przelewem bankowym, (chyba, że masz komornika i uprosiłeś Szefa aby Ci płacił pod stołem a teraz mu (usunięte przez administratora) obrabiasz) Jak jest ci źle to zmień pracę i wtedy się dowiesz jak jest w innych Firmach A co do (usunięte przez administratora)to ty chyba nie wiesz co to słowo oznacza, idź do Państwowych Firm np. Policji czy inne Państwowe stwory to się dowiesz co oznacza to słowo. A co do tzw "Chodaków jeśli tu faktycznie pracujesz to powinieneś ich po (usunięte przez administratora) całować bo dzięki takim jak Oni ty jeździsz mniej na weekendy.

Obecnie Pracujacy ZADOWOLONY
@Obecnie pracujący 23.11.2018 23:57

A co dotyczy się magneta to z tego co wiem to chyba się Firma z takim kierowcą który został chwycony przez szefostwo na jeździe na lewiźnie to się rozstała, a poza tym 90% aut jest totalnie nowych bez możliwości kombinowania łącznie z tym Efretem bo to auto jest z 2014r i tam się nic nie da zrobić

Roman
@Obecnie pracujący 23.11.2018 23:57

Rozmawiacjąc w połowie roku z kierowcą usłyszałem to. Jak zrobisz nie po myśli szefa pretensje, wyzwiska, niepotrzebny zbędny stres. Zero komunikacji pomiędzy spedytorami, problem jak potrzeba wolne. Nawet jeżeli wykłócisz się o swoje czy w słusznej sprawie gdzie masz rację to potem jesteś gdzieś uwalony czy to na kraju czy zachodzie jesteś i stoisz niewiadomo po co i za czym na dobrą sprawę, coś na zasadzie kary za to że sie postawiłeś i nie zrobiłeś tak jak szef chciał. Kompletnie o nic nie można się dogadać, coś się ustala to jest może na tydzień max dwa a potem znowu to samo jak taka zabawa w kotka i myszkę....

Honorata
@Obecnie Pracujacy ZADOWOLONY 02.12.2018 19:11

Widzę, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Wędzikowski. Czy mogę zapytać, czym się zajmujesz w firmie i jak długo już z nią współpracujesz? Czy polecałbyś aplikowanie do pracy w firmie Wędzikowski osobom młodym, zbierającym dopiero swoje pierwsze zawodowe doświadczenie?

Jarek

Tu co drugi ma pretensje a poprostu nie chce sie pracowac lepiej sie czepiac szefa kolegow a nie widziec u siebie ze co chwile chce wolne 3 nawigscje i jeszcze problrm z trafieniem lusterka po urywane i nigdy nie jego wina to lepiej gadac głupoty kase macie zawsze na czas a znajdzcie mi firme co odprowadza od calosci to nie jest praca produkcji ze 8 godzin i do domu a co nie którzy tak mysla i jeszcze by chcieli 8 tys ja proponuje isc tym dziecia co tu pisza te glupoty na produkcje spowrote czy do sklepow tam nie bedzie potrzebna nawigacja itd

Honorata

@Zadowolony kierowca, dziękuję za podzielenie się swoją opinią na forum! Planujesz związać się z tym pracodawcą na dłużej? @kierowca., dlaczego tak uważasz? Każdy ma prawo do swojej indywidualnej opinii w każdej kwestii, w tym również w postrzeganiu pracodawcy.

Zadowolony kierowca

A ja z pracy u Wędzikowskiego jestem zadowolony. Kasa - podstawa + kilometrówka, doładunki dodatkowo płatne, raz w miesiącu możesz pojechać na weekend - też dodatkowo płatne. Kontakt ze spedytorem - złego słowa nie mogę powiedzieć. Kasa terminowo tak jak się umówiłem. Żadnych problemów. Jest ok. Kiedyś też słyszałem - wszędzie tylko nie do Wędzika - tak mówią tylko ci którzy coś usłyszą i klepią dalej. Ja się przekonałem że nie jest źle. A ilu jest kierowców, którzy odeszli bo myśleli że będą mieli lepiej gdzieś indziej, a za chwilę wracali. Polecam

kierowca.
@Zadowolony kierowca 08.09.2018 14:16

Na pewno jestes pracownikiem tej firmy tylko ze nie kierowcą jeszcze nie slyszalem żeby jakis kierowca cos pozytywnego powiedzial o spedycji ...

Honorata

@były pracownik, długo pracowałeś w Wędzikowskim? Napisz proszę, jakie warunki oferuje ten pracodawca i jak oceniasz go patrząc na inne, podobne firmy z branży. Mogę liczyć na Twoją odpowiedź? Czy znajdą się na forum osoby pracujące aktualnie w tej firmie? Polecacie związać się z tym pracodawcą? Bardzo proszę o opinie!

maras

witam nosze sie z zamiarem udac do tej firmy za praca jako kierowca i nie wiem czy to ma sens dodam ze mieszkam praktycznie 500 m od zakladu i nikt poza murami tego zakladu nie chce na ten temat rozmawiac ja tam jest

były pracownik
@maras 10.01.2017 09:11

witam sam fakt ze nikt nie chce rozmawiać powinien coś Ci mówić gdyby tam bylo dobrze nikt nie mialby problemu z mowieniem prawda?

Honorata

@Sprawiedliwy, widzę, że jesteś dość dobrze zorientowany w temacie wnoszę więc, że pracujesz aktualnie w Wędzikowskim. Czy ta odpowiedzialność materialna, o której wspominasz, ma rację bytu wtedy, gdy coś powstanie ewidentnie z winy kierowcy, czy w przypadku każdego uszkodzenia mienia? To dość istotna informacja. A jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

Sprawiedliwy

Nie polecam Z tej firmy kierowcy odchodzą hurtowo W ciągu jednego kwartału zwolnilo się 12 kierowców - o czymś to świadczy Od jakiegoś czasu zaczęło się cięcie wypłaty Kiedyś był nawet fajny dodatek za zużycie paliwa a teraz norma jest tak wyśrubowana że już kończą się dobre czasy Podczas przyjęcia do pracy oprócz umowy podpisujesz ODPOWIEDZIALNOŚĆ MATERIALNĄ także coś uszkodzisz i już masz po kieszeni Ci którzy jeżdżą na przerzutach nagminnie mają odciagniecia z wypłaty Po Francji masz ustaloną trasę - nacjonalką Pomiędzy świętami a sylwestrem jedziesz w trasę Dostaniesz trasę do Hiszpanii gdzie powinieneś być jeden weekend poza domem - na bank będziesz dwa weekendy bo nie ma niby ładunków z tego państwa Jeździ się bardzo dużo nocą a później nie spisz w ciągu dnia bo jak spać przy mocnym słońcu i odpalanych ciężarówkach obok ciebie Nie przestrzeganie zasad 10 godzinnego czasu pracy w nocnej jezdzie Niby szef płaci karę jakby co A jak pójdziesz do pierdla bo będziesz miał pecha - bo niby nie powinno cie tutaj być - szef nie pójdzie za ciebie siedzieć Ogólnie jest coraz gorzej Nie polecam

Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy Wędzikowski Sp. z o.o.? Jakie zalety wymienicie pracodawcy?

Bacior

Na parkingu słyszałem że firma krzak obciążenia za paliwo itp.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Wędzikowski Sp z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

obcy

A w jaki sposób pracodawca sprawdzi kto napisał taką, czy inną opinię. Czyżby każdemu kierowcy wszczepiali chipa i kamerkę w oczy ?! Bzdura jakaś.

kierowca

Witam.Dajcie sobie spokój z tą firma!!Porażka!!

tobi

jak jest naprawde to wie tylko szef i kierowcy ktorzy odeszli ale kierowca nie napisze nic bo pewnie na 80 procent za rok wroci

nicodem

jak jest dobrze to nikt nic nie pisze ! pisze sie tylko wtedy jak jest zle !

ala

zaden kierowca nic nie napisze bo maja zakaz pisania a jak byloby dobrze to pewnie pisaliby

Zostaw opinię o Wędzikowski Sp. z o.o. - Fałkowo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wędzikowski Sp. z o.o.