Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna

Kraków

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 38 ocen.

Opinie o Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna

AS

Co się odwlecze..... do zoo.. 13.07.17 g.8.30 s. E-409

AS

20.06.2017 godz. 8.30 s.E-421 do zo...

Alicja

Jak prezentuje się Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna na dzień dzisiejszy? Jakie macie opinie?

kkk

Żyje ktoś jeszcze w Polteronie?:)

kkk-k
@kkk 16.02.2017 16:09
Żyje ktoś jeszcze w Polteronie?:)

Żyję, ale co to za życie.....A miałem złoty róg....

kkk-kk
@kkk-k 14.03.2017 13:37
Żyję, ale co to za życie.....A miałem złoty róg....

Po sznur nie sięgaj. Pamiętaj że zgoda buduje, a niezgoda rujnuje.

tomek

Czy firma ma w chwili obecnej duże tematy? Czytając wcześniejsze wątki rozumiem ze temat spalarni w Szczecinie się już skończył.

tomek

Czy firma ma w chwili obecnej duże tematy? Czytając wcześniejsze wątki rozumiem ze temat spalarni w Szczecinie się już skończył.

tg

@do wer nie rozumiem skąd Twoja opinia i do czego się ona odnosci? skad taki pomysł że tak jest hm ?

anonim

(usunięte przez administratora)

do wer

Czy na rynku pracy jest aż tak kiepsko?

anonim

(usunięte przez administratora)

Suma

@tg, @J,@miko, @pffff , @mirek - wystarczy przezwyciężyć lenistwo i przeczytać wpisy od początku do końca a wszystko wam się wyjaśni. Jeśli to nie wystarczy to możecie przerobić to jak się mówi na "własnym garbie". W SKRÓCIE: firma wpadła w kryzys z którego już się nie podźwignie. Tematów nie ma dlatego brak ofert, wartościowi ludzie odchodzą, gdyż są tylko częściowo wynagradzani, perspektywy nijakie. Zmniejszają zatrudnienie. Reszta to bajanie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś

odradzam.naprawdę lepiej poszukać innej firmy.

Do nauki

Ludzie, czy nie potraficie sklecić dwóch zdań gramatycznie po polsku i bez błędów ortograficznych. Kto wydał wam świadectwa maturalne lub co gorsze dyplomy studiów wyższych. Z taka pisownią z powrotem do podstawówki a nie do aplikowania i oczekiwania na dodatkowe benefity. SKANDAL !!

anonim

(usunięte przez administratora)

Do MIRKA

Mirek napisz więcej o swoich kwalifikacjach, zawodowym doświadczeniu i oczekiwaniach. Może coś u mnie zarobisz.

anonim

(usunięte przez administratora)

ad mico

Czemu akurat w Świebodzicach a nie np. na Cyprze w raju podatkowym?

anonim

(usunięte przez administratora)

ad nico

Napisz skąd patrzysz i co widzisz? Jak mówią "KONIEC DZIEŁO CHWALI". Ja marzę, a ty mażysz - ucz się gramatyki.

AS

Panie (usunięte przez administratora) może zdążycie to przeczytać zanim zniknie z tego forum. Żle pan trafił. Będę walczył o swoje do końca mojego lub pańskiego. AS

A nie mówiłem
@AS 08.09.2016 23:32
Panie (usunięte przez administratora) może zdążycie to przeczytać zanim zniknie z tego forum. Żle pan trafił. Będę walczył o...

A koniec tuż, tuż.... Z powodu złej dokumentacji, ZUO Szczecin zerwał życiodajny kontrakt z Mostostalem. Projekt Szczecina pozyskany przez Polteron rodzinnymi układami, sterowany na max uzysk, kierowany skandalicznie , realizowany kuriozalnie, od początku zmierzał na półkę. To świadome pozoranctwo techniczne, organizacyjne i finansowe. Takiego tematu w Polteronie nigdy nie robiono. Obecne dochodzenie swoich racji liczonych w milionach złotych pewno odsłoni kulisy tej całej afery. Polteron przez 4 lata zainkasował od Mostostalu za swoją papierologię kilkanaście milionów złotych. Pewnie dlatego Mostostal główną winę przypisze teraz generalnemu projektantowi (Polteron) a zarząd Polteronu dyrektorowi biura, kierownikom pracowni i projektantom. Ciekawym czy w ramach uniku będzie próba postawienia firmy POLTERON w stan upadłości? W takiej sytuacji AS dalej będzie się procesował i pewno bez "bicia piany" chętnie podzieli się swymi własnymi spostrzeżeniami w tym temacie.

AS
@A nie mówiłem 28.09.2016 21:46
A koniec tuż, tuż.... Z powodu złej dokumentacji, ZUO Szczecin zerwał życiodajny kontrakt z Mostostalem. Projekt Szczecina pozy...

Temat Szczecina w odcinkach potencjalni aplikanci znajdą we wcześniejszych wpisach. Moje przewidywania się sprawdziły. Zastanawia wcześniejsze stwierdzenie na tym forum, że temat ten to wielki "sukces" biura. Jeśli chodziło tu o wielkie pieniądze bez przewidywanej odpowiedzialności za efekt końcowy, to zrozumiały staje się sposób planowania, podejmowanych decyzji i działań. Czy teraz ktokolwiek jest jeszcze w stanie te klocki poprzekładać tak, aby spełniały wymagania kontraktowe? Kto zapłaci karę umowną 33 mln zł ? Kto zwróci UE prawie 300 mln zł, jeśli w tym roku tematu się nie zakończy? Kto pokryje straty ? Kto się na tym obłowił a kto odpowie za epilog? Piękne pole do działania dla organów, bo chodzi tu o duże pieniądze, a ta wtopa to nie przypadek o czym wszyscy zainteresowani doskonale wiedzą.

anonim

(usunięte przez administratora)

AS

O zaległe niewypłacone wynagrodzenia. Oczywiste sprawy od blisko 4 lat toczą się w sądzie. Bez dalszego komentarza. Powodzenia w innej firmie.

kjhg

Wynajmij firmę windykacyjną. Oni sobie radzą z "idącymi w zaparte".

AS

I jeszcze jedno. Nie jest w interesie adwokata szybkie zakończenie sprawy, szczególnie z góry przegranej. Im dłużej proces trwa tym większe koszty ponosi klient a za końcowy wynik procesu adwokat i tak nie odpowiada. Robił co mógł.

AS

Kolejne pismo wychodzi teraz do zarządu CP. Ciekawe co zwycięży, rzeczowa kalkulacja czy trwanie w przekonaniu że poprzez rozciąganie procedur sądowych można uniknąć egzekucji długów. A odsetki rosną.

bnm

Polteron wypłaca pracownikom tylko minimum z umowy. Priorytet ma zatrudniona rodzina. Administracja w tym księgowość obsadzona jest przez samych swoich. Firma dryfuje jeszcze dzięki takim dla których "lepszy rydz jak nic".

bnm

To prawda. Aby tam pracować trzeba mieć mentalność misjonarza. Ilu takich charakternych leniwców zostało. Czy pomimo to zarząd do nich dokłada? Czy to oni kosztem własnych zarobków utrzymują przerośniętą administrację i pozostawiają bonusy zarządowi. Najczęściej z firmą utożsamiają się wspólnicy, lecz czasem przyklejają się mruczące pod nosem wylęknione miernoty bez inicjatywy.

wierzyciel

Trzeba mieć niebywały tupet i być bezczelnym cynikiem, aby jak za komuny która rozdawała medale i goździki zamiast godziwego wynagrodzenia, bazować na poczuciu misji i utożsamianiu się pracowników z firmą. Popytajcie "byłych" jak po latach pracy zostali potraktowani. Skąd wzięły się odwołania do sądu i trwające latami procesy sądowe? O tym ani mru.. mru..?!

johny

Czy Polteron wypłaca pieniądze pracownikom za niewykorzystany urlop lub nadgodziny?

as

Trzy dni minęło. Pismo wychodzi.

wierzyciel

Czy CENZOR trochę nie przesadza zdejmując kolejne relacje. Te wpisy to samo życie. Chyba należy się potencjalnym poszukiwaczom pracy rzetelna wiedza na temat tej firmy. Po co eksperymentować, tracąc czas i nieraz zdrowie.

AS

Macie trzy dni na zapłatę moich wszystkich należności. W przeciwnym przypadku informacja o długach i rozprawach zostanie przekazana do Mostostalu, z którym próbujecie zawrzeć porozumienie.

też wierzyciel

Może zapytać w ambasadzie?

nadal wierzyciel

Na zderzaku limuzyny plakietka ze znakami CC. W sądzie procesy o zapłatę. Kiedyś się skończą i zapadną wyroki. Wtedy zobaczymy, czy pytanie wierzyciela jest zasadne.

wierzyciel

Wierzyciel to ten co uwierzył, że dostanie zapłatę. Dłużnik to ten co tej zapłaty nie zrealizował. Jeśli jest to działanie powtarzalne i nie dotyczy tylko jednej osoby, to jak to można nazwać ?!

Wierzyciel

Czy dłużnik może być HONOROWYM konsulem?

też wierzyciel
@Wierzyciel 30.03.2016 22:46
Czy dłużnik może być HONOROWYM konsulem?

Można temat rozważyć. Czy ktoś jeszcze nie dostał należnej kasy? Wpisujcie się.

anonim

(usunięte przez administratora)

były

Osoby postronne nie wiedzą i nie do nich jest to zapytanie. Może odpowie mój rozmówca, bo ten pewno pamięta. Piszcie po polsku inżynierze. W tej firmie jak w kinie, czasami się przejaśnia, ale to tylko projekcja marketingowa. Rzeczywistość to twój stan konta po wypłacie i parking zarządu.

ODSETKI

NIEBAWEM ODSETKI PRZEROSNĄ KWOTĘ DŁUGÓW. OD ODSETEK TEŻ BĘDĄ ODSETKI. Im dalej w las tym więcej drzew. Przed długami nie ma ucieczki.

b. pracownik
@ODSETKI 15.03.2016 21:34
NIEBAWEM ODSETKI PRZEROSNĄ KWOTĘ DŁUGÓW. OD ODSETEK TEŻ BĘDĄ ODSETKI. Im dalej w las tym więcej drzew. Przed długami nie ma uci...

Od "zamiatania" to był ktoś inny. A co robię teraz to nikogo nie powinno interesować. Tematem rozmowy jest firma z którą tutaj wszyscy mają problem. Widać, że ktoś mocno się obruszył... Nic życzę szczęścia w szukaniu innych firm (normalnych). Pracownie te które ja pamiętam już wyglądają zupełnie inaczej niż kiedyś.

do b. pracownika
@b. pracownik 17.03.2016 14:09
Od "zamiatania" to był ktoś inny. A co robię teraz to nikogo nie powinno interesować. Tematem rozmowy jest firma z kt...

B. pracowniku dlaczego odpowiadasz na "ODSETKI". Czy sam jesteś dłużnikiem, czy to ciebie puścili z torbami. Chyba jednak szwendałeś się po dołach bo mało wiesz kto kogo i dlaczego. To obojętne czy jesteś Zbyszek, Bogusław, Jolka czy inny z problemami; pisz prawdę, bo wbrew temu co ktoś napisał na tym forum nie jesteśmy anonimowi. A swoją drogą, ta firma jak i wszystkie poprzednie jej wcielenia od lat powielają ten sam schemat działania "na hienę", kończąc programowaną upadłością. Za-rząd jakoś się wyżywia.

b pracownik

Co za bzdury. AS nigdy nic nie stworzył. Wieczne zmiany i niewiedza kosztowała dużo poprawek w projektach ... Przekonanie go do zmiany stanowiska zajmowało mniej więcej 5 minut i projekt wywracał się do góry nogami. Wspaniałe doświadczenie w prowadzeniu biura - gratuluję. ZUS i inne wspaniałości, które spotykały wszystkich po kolei były prowadzone przy udziale AS'a. Wszelkie rozmowy nt. niewypłaconych premii również w obecności AS. Ciekawe jak to wspomniany pan wniósł firmę na wyższy poziom? Jeszcze na koniec nt. AS wystarczy popytać na mieście (Krk nie taki duży jak się wydaje) i wszystko się wyjaśni. Opinia nt. kierownika wszystkich pracowni jest okropna, która potwierdza się tylko w rzeczywistości. Bardzo żal tylko ludzi (nie rodziny!), którzy tam dalej muszą pracować ....

dp b.p.
@b. pracownik 14.03.2016 10:54
Ja piszę o tym co było. Pan AS brał udział w całej zabawie na 1000% ... Wspomniany Pan C to zupełnie inna sprawa i inny temat d...

A co TY robiłeś w tej firmie, zamiatałeś? A teraz co robisz: to samo co czy ci się nudzi?

były
@b pracownik 03.03.2016 10:48
Co za bzdury. AS nigdy nic nie stworzył. Wieczne zmiany i niewiedza kosztowała dużo poprawek w projektach ... Przekonanie go do...

Czy ostatnio nie spotkaliśmy się w Castoramie koło Almy?

b pracownik

Ja tam sobie myślę, że oliwa zawsze sprawiedliwa. Pan AS wielki kierownik biura projektów dostał w końcu nauczkę. Już koniec donoszenia na biednych pracowników do ZUS'u, wysyłanie za karę na delegację itp zagrywki. Nawet się przyjemnie czyta to co tutaj się wyprawia. Żal tylko prawdziwych pracowników, którzy chcieli zdobyć doświadczenie w branży i czegoś się nauczyć. Niestety przykład z góry szedł nie taki jak powinien. Pan AS przy rozmowach w obecności p. prezesa sam grał pierwsze skrzypce przy gnojeniu pracowników. Co takiego musiało się wydarzyć, że p. AS jest tak bardzo poszkodowany? Czyżby braki w gigantycznych poborach zaczęły doskwierać? Pozdrawiam wszystkich pracowników, którzy chcą walczyć o swoje. Da się to wygrać jednak trzeba być dość bezczelnym i nie dać się zastraszyć!!!

55
@b pracownik 25.02.2016 16:56
Ja tam sobie myślę, że oliwa zawsze sprawiedliwa. Pan AS wielki kierownik biura projektów dostał w końcu nauczkę. Już koniec do...

Może warto przestać żyć przeszłością? Jeżeli pracujesz w innym miejscu to dobrze. AS miał udział przy tworzeniu najlepszego okresu dla Polteronu. Teraz jest tam pewnie inaczej. Pracują tam wolni ludzie i mają wybór - nikt ich na siłę nie trzyma. Było i minęło.

...
@Do b. pracownika 26.02.2016 09:50
Kim ty jesteś były pracowniku, że piszesz takie bzdety. ZUS i delegacje zawsze były w rękach właścicieli firmy realizowane prze...

Windując ją na parę poziomów wyżej ale chyba głupoty ... :)

Pytajnik

A czas jak rzeka, jak rzeka płynie... a o was ani widu ani słychu...Halo... jest tam kto?

AS

Szanowny Panie Mecenasie dziękuję za kolejny przedświąteczny prezencik. Przywołane przez Pana wpisy nie istnieją. Podsumowanie mojej korespondencji zawarłem w oświadczeniu z dnia 18.11.2015 godz. 15:17:08. Na tym forum nie mam więcej nic do dodania. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Dobrego Nowego Roku 2016 w którym mam nadzieję zakończymy wszystkie nasze sprawy. AS

anonim

(usunięte przez administratora)

do Alicji

Dokładnie to wygląda tak. Przy zawieraniu umowy wszystkie części wynagrodzenia są sumowane i prezentowane klientowi jako kwota do wypłaty. W praktyce realizowana jest tylko kwota zasadnicza a reszta bardzo rzadko a często w ogóle. Żądaj regulaminu. W ramach tzw. befitu zarząd kiedyś wystawiał w knajpie wigilię z nagrodami dla zarządu - chyba już tego nie robi. Bywało też, że w ramach imprez konsularnych finansowanych przez firmę robiono spęd pracowniczy w celu podniesienia frekwencji. Innych benefitów nie pamiętam. Korzystając z okazji życzę członkom zarządu przed Świętami BN zrobienia solidnego rachunku sumienia, skutecznej spowiedzi, żalu za grzechy, wypełnienia pokuty i zadość uczynienia wszelkiemu złu jakiego się dopuścili. Może wtedy wylądują w czyśćcu, czego im życzę.

ad Alicja z krainy .....

Owszem motywują, czasem dość głośno ale do pracy. Benefitem jest pewno sama możliwość bycia na liście pracowniczej. Wszystko to MATRIX.

anonim

(usunięte przez administratora)

do mgr inżyniera

Jeśli szukasz "dobrej posadki" to to miejsce jest w sam raz dla kogoś takiego jak TY. Tam szybko wydoroślejesz.

weteran

odradzam. w sprawie pytania o "system socjalno benefitowy" - czegoś takiego w tej firmie nie ma.

DO ADMINISTRATORA

CZY ADMINISTRATOR WYKREŚLI WRESZCIE NAZWISKA Z WPISÓW !!! SAM NIE EGZEKWUJE WŁASNEGO REGULAMINU.

Ciekawski

Czemu kolejni projektanci odchodzą z Polteronu?

anonim

(usunięte przez administratora)

ad tomek

Kim jesteś z jakim bagażem. Czy chcesz przycupnąć czy zaistnieć, masz wiedzę czy chcesz się uczyć. Ile chcesz zarabiać. Umowa umową a życie życiem. Tematy z górnej półki technicznej, lecz realizacja to nie tylko dobre chęci ale przede wszystkim organizacja. A ta na poziomie przedszkola. Najlepiej wszystko przerobić osobiście na własnym garbie.

AS

W posumowaniu mojej dotychczasowej korespondencji oświadczam, że wszystko o czym pisałem jest prawdą. Informacje te ukierunkowane są głównie do tych społeczności projektowych, które się wahają lub poszukują pracy. Inspiracją do zabrania głosu na tym forum są moje doświadczenia z tą firmą. Zadane pytania powinny były skłonić kierownictwo firmy do pewnych refleksji i do jednoznacznych odpowiedzi. Zamiast tego jest straszenie sądem i zarzucanie oszczerstwa. Informuję, że bez oczywistych dowodów jest to publiczne pomówienie zgodnie z art.212 KK. Stąd apel o opamiętanie. Pytań mam jeszcze wiele, ale widzę, że na tym forum odpowiedzi nie uzyskam i dlatego jeśli zostanę do tego zmuszony zadam je choćby w sądzie. Mając to na uwadze, zalecam głębokie konsultacje wszystkim, którzy się jeszcze wahają lub poszukują pracy.

AS

Kolejny raz apeluję do Administratora o wykreślenie nazwiska we wpisie z dnia 12.11.2015 godz.11.46.06.

AS

Jedna z firm podwykonawczych mocno naciskała, aby podzlecić jej bezpłatne zaprojektowanie branży budowlanej. Zysk miała mieć w realizacji poprzez oszczędności materiałowe. W preliminarzu tematu rozpisana została jednak jako płatna w tak prymitywny sposób, że nawet Prezes zwrócił uwagę że wygląda to na prosty transfer pieniędzy do kieszeni. Jakie były skutki tej układanki? W realizacji żałosne i kosztowne o czym wszyscy wiedzą. A do końca jeszcze daleko - termin oddania obiektu minie w grudniu br. Miał być park technologiczny a co będzie? Ciśnie się pytanie: dlaczego nikt nie wyciąga z tego wniosków i nikt nie ponosi konsekwencji. Przecież to są pieniądze społeczne i unijne. Te trzy odcinki "na zamówienie" muskając tylko temat bardzo ściśle łączą się sobą. Trzeba tylko troszkę wyobraźni, aby znaleźć wspólny mianownik. cdn.

nnnn

Duzo informacji ostatnio wycieka poza biuro i chyba mamy "wtyczkę" w jednej z pracowni.

odpowiedź
@ookp 25.11.2015 09:20
Moze ktos mial na mysli ze jedna osoba szczegolnie upodobala sobie wynoszenie informacji poza firme -kazdy wie kto jest z kim p...

Plecie ten, kto ma dostęp do wiedzy. Najczęściej to najbliższe otoczenie. Ale bywają też sfrustrowani "przyjaciele" z zewnątrz. Stare wygi jeszcze trochę pozorują, ale młodzi grają już tylko pod siebie. Dobre czasy już minęły. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

m
@odpowiedź 28.11.2015 10:00
Plecie ten, kto ma dostęp do wiedzy. Najczęściej to najbliższe otoczenie. Ale bywają też sfrustrowani "przyjaciele" z...

Tam gdzie w grę wchodzi kasa nie ma sentymentów. Gdyby było dobrze to by nikt nie narzekał tylko pracował. A tak to nie jest ciekawie.

Ciekawski

Technologia francuska została zastąpiona przez Rafako. Reszta to Pana domysły. Zero konkretnych informacji. Bicie piany ...

AS
@Ciekawski 17.11.2015 15:11
Technologia francuska została zastąpiona przez Rafako. Reszta to Pana domysły. Zero konkretnych informacji. Bicie piany ......

Na konkrety przyjdzie czas.

AS

Generalny wykonawca wygrał ten temat za 666 mln zł. Z tego połowę pokrywa UE a resztę budżet Szczecina. To ogólnie znane fakty. Czy prawdą jest informacja, że gen. wykonawca zaoszczędził ok. 80 mln na zamianie kompletnej technologii francuskiej na składaka i dlatego Polteron jako generalny projektant mógł uzyskać kwotę trzy razy większą niż inne biura za podobne tematy. Pytanie na co te pieniądze poszły, skoro nadal brakuje na rozliczenie zaległości nawet w stosunku do swoich. Tak można zacząć.

AS

Pani Ciekawska widzę, że boicie się tego tematu. Zacznę od prostych pytań; Czy zapłaciliście już w całości te gigantyczne kwoty zawarowane w preliminarzu za projekty ochrony środowiska, czy też część "zaostrzędziliście". Co Was razem wiąże a co dzieli. Czy prawdą jest to usłyszałem od Prezesa i Prokurenta na ten temat - oni na pewno pamiętają nasze rozmowy. Chcecie zapewne wiedzieć jaką mam wiedzę w tym temacie i czy znam również stanowisko drugiej strony. Mam pytać dalej?

Ciekawski

Panie AS proszę o ujawnienie informacji dotyczących spalarni w Szczecinie: "Czy mam pytać dalej np. o zaszłe i bieżące szczegóły realizacji spalarni w Szczecinie, czy się opamiętacie." To jest bardzo ciekawy temat!

AS

Czy świadek prokurent Paweł C. który legitymując się świadectwami lekarskimi był dwa razy nieobecny na rozprawach, powodując w ten sposób wydłużenie drugiego procesu o pół roku, w obu przypadkach pobierał w Polteronie zasiłek chorobowy czy normalne miesięczne wynagrodzenie, czy bywał w pracy i na delegacjach, czy leżał niezdolny do stawienia się w sądzie? To są sprawy do sprawdzenia. Im dłużej będziecie przeciągać proces wykorzystując rozległą znajomość materii prawa waszego obrońcy, aby tylko nie zapłacić długów, tym więcej będę zadawał pytań i to nie tylko na tym forum. Ci którzy dzisiaj milczą i pracują, pozbawieni pracy przemówią. Mam już dosyć rozciąganych na lata procesów. Niech pani J.W. wypełni swoje aroganckie zapowiedzi, wtedy pogadamy w innym towarzystwie.

AS

Może Administrator również zweryfikuje wpis Pani (usunięte przez administratora)z dnia 12.11.2015 godz.11.46.06 gdzie w/w również operuje nazwiskiem.

AS

Pani Włodarczyk, widzę że chce mnie Pani wyręczyć. Zapraszam. Przy okazji wyjdą dodatkowe sprawy. Pisząc po nazwisku naraża się Pani na proces karny. Wszystko co do tej pory napisałem jest prawdą popartą dowodami.

Zostaw opinię o Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polteron Sp. z o.o. Firma Inżynieryjna