ENPIRE TRANSPORT
3 93 6 1

Opinie o ENPIRE TRANSPORT

***Pracownik***

Pracuję w Enpire 3 miesiące. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegała w profesjonalnej, ale przede wszystkim uprzejmej i pozytywnej atmosferze. Menadżer HR jest niezwykle empatyczną osobą. Praca w Enpire przynosi mi ogromną satysfakcję, głownie dzięki inteligentnym, komunikatywnym, lojalnym, odpowiedzialnym, pracowitym, samodzielnym w działaniu osobom, z którymi mam przyjemność współpracować.

hr
@***Pracownik*** 26.09.2018 12:37

Menadzer HR? Chyba dział hr sam pisał tego posta. Dam sobie rękę za to uciąć :)

Wiktoria
@***Pracownik*** 26.09.2018 12:37

Czy po pół roku Twojej pracy w ENPIRE TRANSPORT mógłbyś napisać coś więcej? Czego nauczyła Ciebie tam praca, jakie doświadczenie posiadasz obecnie? Czy Twoja pozytywna opinia na temat tego pracodawcy dalej jest niezmienna? A może zechciałbyś jeszcze coś dodać? Jakie gwarantuje benefity ta firma?

Poważny

Rozmowa kwalifikacyjna przebiegała w bardzo swobodnej atmosferze . Duzy plus .Wszelkie oczekiwania zostały jasno przedstawione , gorzej z warunkami finansowymi , które pozostały niejasne . Praktycznie żadnych nawet przybliżonych i formacji. Ok. Osoba przeprowadzająca rekrutację zobowiązała się do odpowiedzi zwrotnej na temat wyników rekrutacji , niezależnie czy będą pozytywne czy nie. Zostałem o tym wręcz zapewniony. Tymczasem minęło już sporo czasu , zdążyłem podjąć zatrudnienie w innej firmie mimo iż czekałem na jakąkolwiek odpowiedź, aby rozważyć swoje dalsze poczynania . Tymczasem odpowiedzi , chociażby najprostszego maila nie doczekałem się nigdy . Jest to trochę niepoważne podejście do kandydata , tym bardziej jeśli się do czegoś zobowiązujemy. Oczywiście nie skupilem całej swojej uwagi na tej jedynej firmie, ale jakakolwiek informacja byłaby dużym ułatwieniem dla osób poszukujących pracy . Niektórzy naprawdę czekają lub odkładają inne możliwości w czasie widząc że rozmowa przebiegała w dobrym kierunku .

Administrator

Jakim pracodawcą jest ENPIRE TRANSPORT? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Pan Piotr

jaki przebieg ma rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko spedytora? jakie pytania sa zadawane? czy prowadzona jest w języku ang? czy sa testy z exela? jakie warunki sa na początku. Bede wdzięczny za odpowiedz. Jakie sa sredio podstawy?

Grupa doczasu

Napiszę tyle: "Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka". Radzę "Panience M". opanować się z tymi wpisami, a przede wszystkim sugeruję aby nie obrażała byłych pracowników- niech firma sobie obliczy ile osób odeszło w bardzo krótkim czasie i nie zapomina, że te osoby są w stałym kontakcie oraz łączy ich pewna "niesprawiedliwość" o której obecni pracownicy nie wiedzą. Zatem Panna M. żeby zaraz swoją prowokacją nie zadziałała w drugą stronę i nie wciągnęła w firmę w dodatkowo niepotrzebne sprawy. POZDRAWIAM!

Kierowca

Dziwne firma transportowa a brak opinii kierowców I to już wszystko mówi na temat tej firmy

Nick
@Kierowca 15.03.2018 07:59

Może mówić bardzo wiele :) Kierowców mamy tych samych :) Od początku dostają nowe zestawy i jeżdżą z najlepszym zespołem Dyslozytorów na rynku. Pozdrawiam

Były pracownik

Z całą pewnością nie mogę polecić Enpire jako pracodawcy. Macie wybór - idźcie gdziekolwiek, byle nie tam. Miałem w karierze już kontakt z osobami, które czują się lepsze ze względu na posiadane stanowisko, ale to, co się tu dzieje, przekracza granice absurdu. Brak kompetencji idzie w parze z pychą. Wielu spedytorów posiada wiedzę znacznie szerszą i bardziej odpowiednią dla tego stanowiska. Miejsce w zasadzie tylko i wyłącznie dla wazeliniarzy. Robisz najlepsze wyniki w dziale, a nie liżesz bezpodstawnie (usunięte przez administratora) przełożonej - będziesz traktowany z pewnością znacznie gorzej od innych. Jednym słowem - patologia.

ENPIRE
@Były pracownik 08.03.2018 16:23

Były Pracowniku :) nikt wynikowy od nas nie odszedł. Tym bardziej nie został zwolniony :) Rozumiemy, że wg Twojej interpretacji nie zostałeś doceniony. Powodów może być wiele. O ile jest to wpis naszego pracownika operacyjnego ;) Życzymy powodzenia i spełnienia w nowym miejscu. Pozdrawiamy

MAGDA

Zanim trafiłam do Enpire pracowałam w kilku innych firmach spedycyjnych w Warszawie. Co tu dużo mówić w Enpire pracuje sie zdecydowanie najlepiej. Ciężko jest to nawet porównac do moich wczesniejszych miejsc pracy. Enpire stawia na ludzi. I czuc to kazdego dnia, w atmosferze i we wszystkich benefitach jakie ta firma zapewnia. Jesli czegos Ci brakuje, chcesz wdrozyc jakis swój pomysł albo masz jakis problem, po prostu to powiedz, każda potrzeba czy prosba jest w trybie natychmiastowym rozpatrzona przez pania dyrektor. Pani dyrektor bezapelacyjnie jest najbardziej kompetentą ,profesjonalną i cieplą osobą jaką w życiu spotkałam, wiec jako pracownicy Enpire uczymy sie od najlepszych. Motywacji do pracy nie brakuje, bo ekipa jest świetna, motywująca sie nawzajem. Za dobre wyniki mamy wymarzone środowisko pracy - regularne wyjścia integracyjne, chillot roomy, fotele masujace, wyciskaarki do sokow, dobry jakosciowo sprzet do pracy iiii...grube portfele ;) Warunki finansowe kilkukrotnie wieksze niż w innych firmach spedycyjnych, stawki premiowe, wysoki % od sprzedaży ktora jest znacząco wyzsza dzieki ludziom intensywnie ze sobą współpracującym. Bo w zgranym,dobrze dobranym i mądrze prowadzonym zespole można osiągnąc znacząco więcej, o czym przekonalam sie będąc zatrudnioną w Enpire. Polecam każdemu, kto swoją ambicją, pracą, otwartością jest nastawiony aby wspinać sie po szczeblach kariery zawodowej.

Zadowolony

Witam, pracuję w warszawskim oddziale niecały rok, i tak jak wszyscy tutaj przed podjęciem decyzji zajrzałem na gowork.pl w poszukiwaniu opinii o tym pracodawcy. Dobrze, że było to zanim pojawiła się pojedyncza fala negatywnych opinii, bo być może by tu mnie nie było. Fajna luźna atmosfera , biuro nowoczesne, szybka możliwość awansu, wynagrodzenie na czas ale przede wszystkim takie, jakie są obecne realia, czyli jak najbardziej zadowalające. Owszem, przy całej pogodnej atmosferze jaka panuje w biurze trzeba dawać z siebie wszystko codziennie (nie zamierzasz, to może lepiej odpuść), ale to dopiero w tej firmie chce się to robić, bo przynosi to po prostu wymierne korzyści. No i w jakiej firmie możesz liczyć na codzienny masaż... ;) Jeśli chcesz coś zmienić w dotychczasowej karierze, będąc jednocześnie zmotywowany do działania, to myślę, że na pewno warto spróbować.

Świeżaczek

Opinia na gorąco po starcie pracy. Wybrałem tą firmę ze względu na dobre rekomendacje i opinie w branży i się nie pomyliłem. Atmosferę i dobre relacje pracowników czuć od pierwszych chwil w biurze (a byłem na kilku rozmowach o pracę w tym samym okresie). Warunki finansowe ok $$, wsparcie załogi i pomoc przełożonych naprawdę duże. Dyrektor jest konkretna, bezpośrednia i kompetentna. Polecam gorąco, super połączenie profesjonalizmu i luźnej atmosfery. Nie zastanawiaj się, warto! (Aha, dobrze że nie spotkałem tu tych frustratów piszących negatywne opinie, to na pewno nie miejsce dla takich osób)

pracownik

pracuje od niedawna, klimat mega, wypłata wg ustaleń, imprezy najlepsze w życiu :D, dawno nie widziałam tak elastycznego podeścia do pracownika i zrozumienia. dodatkowe wsparcie i zanteresowanie na kazdym kroku! mam nadzieje, że zostane tu dłużej. tu nie można sie nudzic :D

kandydatka

czytalłam przed rozmową ostatnie opinie i o Pani Kierownik rowniez. nie wiem jakim trzeba byc emocjonalnie niedorozwinietym aby uwazac, ze ta osoba się wywyższa. jasno dała do zrozumienia, ze to nie jest miejsce dla "mięczakow". zlożyłam cv , poniewaz pracuje tam moj kolega i wszystko co mowił się potwierdzilo. Pani kierownik teraz jest dyrektorem oddziału i prowadziła rozmowe bardzo rzeczowo ale zarazem ani przez chwile nie dala mi odczuć ze jestem gorsza czy coś. wiem , że duzo wymaga od pracownikowale mimo wszystko bardzo bym chciala się tam dostac. wiem od kolegi jakie mają swietne premie, baaardzo wysokie i ten fotel do masażu! super sprawa.

Bartosz

Malkontenci będa mieli zawsze problem w pracy. Trudno jest takim osobom dogodzić a firmy nie sa idealne.

Adi

Witam, Byłem na rozmowie czekam na info zwrotne. Biuro ładne w fajnej lokalizacji niedaleko SKM i WKD. Ludzie kompetentni i sympatyczni. Rozmowa konkretna.

doświadczony spedytor

Nie polecam, byłem na rozmowie w październiku tego roku. Widzę, że odniosłem podobne wrażenie, jak inni kandydaci odnośnie pani kierownik spedycji. W związku z obecną sytuacją na rynku pracy skończyły się czasy, że przełożony może być delikatnie mówiąc "apodyktyczny". Skoro to widać na pierwszej rozmowie to nie chciał bym wiedzieć, co by się działo później. Komentarze z uśmiechniętymi buźkami pisze najprawdopodobniej dział hr firmy... Aż bije to po oczach. Kumbaya, owocowe czwartki i chillout roomy (usunięte przez administratora)

zniesmaczony

byłem na rozmowie rekrutacyjnej na spedytora. lokalizacja spoko, chociaż przebić się w godzinach szczytu z alei jerozolimskich to sztuka. biuro fajne, rekruterka nie wiem na ile kompetentna, bo mało mówiła. managerka - dużo mówiła, może i dużo wie o spedycji, ale dawno nie rozmawiałem z tak pretensjonalną, wywyższającą się osobą, która nawet nie próbowała być miła. nie mówię, że na rekrutacji mają mnie wachlować i całować po stopach, ale jakieś zasady partnerstwa chyba powinny być zachowane. wyszedłem zniesmaczony. nie polecam.

katnes
@zniesmaczony 20.12.2017 09:06

Zgaszam sie. Menagerka to trochę korpo-pin**....,

Figfive

Biuro na peryferiach, kasą się szczycą ale jest słabo jak na Warszawę, mocno poniżej przeciętnej. Menagerowie młodzi i bez kompetencji. Prezesa też poznałem, ale nic specjalnego powiedzieć nie mogę... Firma jakich wiele, w Warszawie znajdziecie dużo lepsze warunki i lokalizacje.

Vaniliia

Praca może być stresująca, wiadomo jak to praca spedytora, niby zadania te same ale zawsze kazdy dzien wyglada inaczej. W pracy nie da się nudzić, co chwila mamy nowe konkursy z nagrodami, pierwszy raz coś udało mi sie wygrać :) super zgrany zespół , czas spędzony w pracy mija bardzo szybko. Enpire jako pracodawca spisuje sie na 5tke!

anonymous
@Vaniliia 20.06.2017 11:35

jako, że to firma polska domyślam się że pod zdaniem "wysokie zarobki": kryje się pewnie najnizsza krajowa.

Maja

W sieci pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy faktycznie na tym stanowisku jest wymagany komunikatywny angielski tak jak piszą w ogłoszeniu? Oferta bardzo mnie zainteresowała, aczkolwiek z moim angielskim trochę kiepsko ;/ W związku z tym obawiam się, że nie mam co aplikować bo niestety odrzucą moją kandydaturę. Jeśli macie jakieś przydatne informacje, to proszę o wsparcie.

Julek

W sieci pojawiły się także ogłoszenia jak Spedytor Międzynarodowy, ale także w Gdańsku. Czy ta także znajduje się oddział firmy?

Ewa
@Julek 13.10.2017 17:29

tak, firma otwiera nowy oddział w Gdańsku i szuka tam ludzi.

Marta

W sieci pojawiła się oferta nowa pracy - ENPIRE TRANSPORT poszukuje w tym momencie kandydatów na stanowisko Specjalisty ds. Rekrutacji i Rozwoju - czy ktoś z forumowiczów może podzielić się doświadczeniami związanymi z tym stanowiskiem? Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Czy macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.

Joanna
@Marta 31.08.2017 14:07

byłam na rozmowie, czekam na informację zwrotną. standardowa rozmowa z HR Managerką ( ok. 1h), kolejny etap z właścicielem firmy.

Pietrzak

Taka praca spedytora, że trzeba byś praktycznie ciągle pod telefonem a stresujace sytuacje są na porządku dziennym. Ale można sie tez ugadywac inaczej z przewoźnikami albo liczyc na wsparcie kolegów. W Enpire byłem spedytorem pracowałem w zesżłym roku, ale praca fajna. Mam doświadczenie, a jeszcze sie nauczyłem czegoś nowego.

Robbertos

Ja polecam! Fajna atmosfera już na samej rozmowie rekrutacyjnej, konkretne pytania z branży, warunki wynagrodzenia negocjowane od razu na spotkaniu, ja jestem zadowolony, firma daje wszystkie narzędzia pracy, lepsza podstawa i prowizje, nic dodać nic ująć. Biuro ładnie wygląda, mają strefe relaksu, z której moglem skorzystać :) minus że nie mogłem znaleźć miejsca do zaparkowania samochodu przed biurem, zostawiłem samochod pod OBI. Ogólnie sama firma i proponowane warunki godne polecenia.

allan

Nie polecam Warszawy. Słabe warunki jak na Warszawę.

Worker

Wiadomo, wszędzie jest dobrze, tam gdzie nas nie ma, - ja osobiście polecam pracę jako spedytor. W Warszawie jest dość młody skład, fajnie współpracujących ze sobą ludzi- nie lecimy na ilość, ale na jakość. Zarobki? Wszystko zależy od nakładów pracy - faktem jest, że wynagrodzenie jest adekwatne do włożonego wysiłku. Nie pracujesz? Nie zarabiasz - Proste! Szefowa? czyli Managerka- Bardzo w porządku, konkretna i fajna kobietka - wiedzy i doświadczenia jej nie brak, z resztą jak urody :) - ma "większe jaja" niż nie jeden facet w tej branży - za to szacun i podziw :D - kiedy potrzebujesz pomocy, to ją otrzymujesz bez żadnego problemu - Widać, że lubi pomagać, a co za tym idzie? dostrzega, że chcesz się rozwijać i pracować - naprawdę jest "spoko" - żeby nie było kolorowo, opierdzielić też potrafi - no ale co to za szefo, który nie potrafi zagonić do pracy :) Jeżeli nie jesteś pewien/pewna - wyślij CV , przyjdź na rozmowę i pogadaj - zadawaj trudne i szczere pytania - przekonasz się, że jest ok

Adrian W.

Cześć. Byłam na I etapie, czekam na zaproszenie na II. Ciekawa rozmowa, fajna, wygadana managerka, pozytywna energia, wysokie %. Mam nadzieję, że się uda. Nie wiecie jak wyglądają u nich II etapy?

Janek S.

Byłem w kilku firmach na rozmowach na stanowisko spedytora, wiec mam porownanie. Tu proponują najlepsze warunki wynagrodzeń na rynku

Dajmos

świetna atmosfera, świetni ludzie, normalne godziny pracy, realne perspektywy rozwoju, super benefity - taniej niż w niejednej korpo- czego chcieć więcej? z czystym sumieniem polecam

Pracownik Wawy

Cześć :-) jako pracownik oddziału Warszawskiego , który już troszkę tu pracuję podzielę się swoją opinią. Firma ma bardzo ambitne plany rozwojowe na terenie Warszawy będzie już tylko lepiej :-) choć ogólnie rzecz ujmując od kilku lat bardzo dobrze sobie radzi. Atmosfera pracy jest w porządku, nikt się nie wymądrza ani nie podkłada sobie paskudnych świń, warunki zatrudnienia są według mnie ok, nie ma żadnych śmieciówek, ani głodowego wynagrodzenia - choć wiadomo, zawsze mogłoby być lepiej, chyba nigdy by nie było tak, aby ktoś powiedział wystarczy... :) Managerowie, prezes - uśmiechnięci i mili, zawsze chętni do pomocy :-) Mam nadzieję, że tak będzie zawsze.... Na dzień dzisiejszy są prowadzone rekrutacje - z czystym sumieniem polecam ;-)

oleska
@Pracownik Wawy 26.01.2017 09:12

lepiej bym tego nie ujęła :) potwierdzam!

adam1

mają stałkę + % od wygenerowanej marży, fajne kameralne biuro. zaczynam za 2 tygodnie. rozmowa z właścicielem - bardzo wysoki poziom. ambitne plany na 2017, więc myślę, że znajdę dla siebie dodatkowe projekty.

Zostaw opinię o ENPIRE TRANSPORT - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENPIRE TRANSPORT