brak logo

GZUG Gliwice

Gliwice

Opinie o GZUG Gliwice

dziubek 2016-06-29 16:20:19
18 km to ty sie ciesz,ja mam dwa na bobrek a dojezdzamy ponad trzydziesci na boleslaw a sa i tacy co dojezdzaja z bytomia na jankowice 65,to ze ty masz blisko na JAKAS KOPALNIE TO NIE ZNACZY ZE TAM BEDZIESZ ROBIC
hmmm? 2016-06-29 16:42:01
Teraz mam 30km w jedną stronę a miałem 12, dlatego 18km więcej a nie, że 18km w jedna stronę. Chodzi mi o zarobki bo jak się mam pytać, to tylko chcę na te dwie kopalnie bo blisko.
Ja teraz dostałem 2200zł, wcześniej bez problemu po 2,7k 2,8k (nie chcę mówić jaka firma) a na paliwo 450zł poszło.
Za to co zostaje 1750zł - opłaty 800zł= 950 zł to trochę ciężko żyć mając 8 miesięczne dziecko i żonę na utrzymaniu a oszczędności się kurczą bo trzeba dobierać . Dlatego szukam czegoś co jest bliżej i idzie z 3k wyciągnąć by było więcej na życie.
1
kwk pokój 2016-06-30 08:53:00
A ja bym chciał wiedzieć jaka firma może ja bym miał bliżej bo teraz jak z 2 weekendami będzie 2500 to będzie cud...
Eryk 2016-07-01 10:10:24
Daj znać jak coś
Znajdziesz , GZUG to już nie ma przyszlosci, tylko wegetacja
dziubek 2016-07-01 19:47:56
jest lipa panowie,kopalnia dostala dzisiaj reszte czternastki,a my co kijek od kaszanki ?nic sie nie mowi,tylko glupia gadka ze firma niby biedna a tu panowie sobie jaguary kupuja,to jak to w koncu jest bo nie ogarniam tematu
2
nidoceniany napastnik 2016-07-05 07:20:19
To ja już wiem czemu wiceprzewodniczący był na euro on był zorganizować mecz reprezentacja GZUG kontra WĘGRY ale h.j z tego bo Węgrzy odpadli
3
bielszowice 2016-07-08 12:14:07
Był ale nie za Twoje!!! Jakbyś nie chlał gorzoły, nie spłacał komornika i alimentów to byś sobie też pojechał. Kurewska zawiść przez ciebie przemawia!!! Jak zawiścisz to sobie też pojedź...ale za co jak kasę przepiłeś!!'
2
centrum 2016-07-08 15:17:45
Co za problem zapłać i yeż pojedziesz!!! A nie głupoty wypisujesz!!!
1
niedoceniany napastnik 2016-07-08 16:33:32
No no niestety z mojej ciężkiej pracy na dole w GZUG nie stać mnie na bilet miesięczny a co dopiero na bilet na euro to nie zawiść to prawda jedni jeb.a i h. uja mają inni h. ja robią i się fajnie bawią.
5
Hmm 2016-07-09 09:42:25
Byłem się zapytać o pracę, ale nie gwarantują mi, że będę robić na pokoju czy bobku. Tak więc dziekuje
1
hejdi 2016-07-17 19:52:27
pany co z tym GZUGiem PGG juz jest my jestesmy w KW a KW bedzie likiwdowano i my razem z nia ? moze by ktos cos oficialnie napisol kajs w jakims biuletynie czy co Krezel ciulstwa umie wypisywac o bhp a moze by cos wazniejszego dla calej firmy napisac co z nami dalej jakie perspektywy kurde kozdy trzymie pysk cicho i same plotki. napiszcie cos konkretnego cos mondrego a nie piszecie o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marynie
9
wkurzony 2016-07-22 16:48:47
Na Bobrku jest minimalny stan po 6-7 ludzi na zmianie...a do obłożenia 3 gwarki, 2 szkaciki, przodek i transport. Z szychty lecisz do przodka potem obsługa taśm i pucowanie a po jeździe transport oraz roboty poboczne. Dozór wraz z kiero potrafią tylko w nagrodę opierda...lać! Rejon 106 wraz z 39 do klimy na 6h i zapomnij o 6h walczysz do 7,5h a na rano dłużej. Co z tego, że są pomiary to tylko fikcja na papierze!!! Nie pytają czy możesz zostać dłużej poprostu masz zostać dłużej!!! Zapisy na weekend oblikatoryjnie bez pytania. Masz przyjść i ch....!!! Czyste KL brakuje tylko owczarków i pejcza. BHP milczy i nie kontrolują czasu pracy. A zarobki choćby w Biedronce. Przodowi prowadzeni na krotkiej smyczy...czysty mobbing!!! A te odzywki kiero dozoru do ludzi....czyste chamstwo!!! Pracuj długo i ciężko a zarabiaj grosze!!!
5
bobrek 2016-07-22 17:08:17
Kuźwa zrobił się prywatny folwark!!! Były donosy o nie przestrzeganiu czasu pracy...był BHPowiec zadał parę pytań o pozostawaniu w pracy po 6h i czy ktoś Nas zmusza? Sam sobie zaprzeczał!!! Wychodzi na to, że ludzie zostają sami bo kochają jebakę na 7,5 gdy jest na 6h!!! Takie gornicze zboczenie? Wykształcony człowiek a nie potrafi lub raczej nie chce wpaść na to, żeby wyciągnąć wydruk z RCP? I co się zmieniło? Mowa kierownika, że on nikogo nie zmusza i to wina przodowych...dobra gra aktorska....i nic!!!
5
pracownik 2016-07-23 13:48:34
Trzeba iść z tym do związków ale w sumie poco?
4
Joza 2016-07-24 17:32:12
Antek po oskara za role kierownika oddzialu, a bronka po berlinskie lwy
9
byłem kiedyś na bobrku 2016-07-26 22:30:52
Napiszę krótko...pewna sentencja pasuje do całej tej sytuacji "jeżeli niewiadomo o co chodzi to chodzi o kasę". Jezeli kasy nie zarabiają ludzie a plany pomimo czynników zewnętrznych niezależnych od ludzi nie pozwalają (pomimo zaangażowania ludzi) wykonać założonego planu to...??? Tutaj pytanie pozostaje bez odpowiedzi a odpowiedź znają wszyscy!!!
1
tom 2016-07-26 22:35:19
Panowie Górnicy kto dostaje?!
1
Nadgorliwy 2016-07-30 23:15:16
Pracowałem kiedyś w tej firmie na Bobrku i na Centrum było wtedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale z biegiem czasu kierownik zaczął sie zmieniać na gorsze bo kasa niszczy ludzi jak im za mało a do tego jego piesek Jajek Blonka facet bez pojęcia śpiewak lepiej mu to wychodzi jak jaka kolwiek robota druga rzecz to przodowi nie wszyscy ale połowa to bez kwalifikacji nawet nie potrafią sie odezwać zeby zwrócić kierownikowi uwagę ze ludzie za długo pracują jeżeli jest na 6 to pracujemy 6 a nie 7,5 potem jak jest wypadek to kiero i dozór umywa ręce bo kto ci kazał zostać dłużej
7
czy iść do GZUG? 2016-08-01 15:47:53
Jaka kasa na przodku/przebudowie na kwk Pokój? Jaka atmosfera? Dozór? Mam propozycje iść na ta kopalnie do GZUG i nie wiem czy się przenieść z obecnej...
jo 2016-08-04 10:59:41
Na bobrku jest oficjalnie na 6h czytałem rano po szychcie na tablicy. Ciekawe ilu złamie przepisy i pozostanie na 7,5h???
2
P.C. 2016-08-04 19:22:06
Prawda jest taka że Gzug będzie za chwilę taką samą firma jak PRG... Nie będzie żadnej barbórki, wczasów, jubilatów. Chcąc przystępować do przetargów muszą zejść z ceny. A jak zejdą z ceny to jak myślicie komu pójdzie po kieszeni ?
3
orevuar 2016-08-05 18:23:28
ja smiem twierdzic ze gzug to juz jest gorsza firma od prg ,zarobki na poziomie 3k z 3 sobotami i to przy dobrych wiatrach to cieniutenko ,co mi po tej barborce jak to jest odkladane z naszych wyplat zeby potem dac niby barborke, mam znajomego w prg i bez sobot ma 2,6 do nawet 3,2 ,poza tym w gzugu sami konfidenci i wystraszone piz34czki
1
pop 2016-08-05 21:29:13
to sie zwolnij z gzugu i przyjmij sie do prg jaki masz problem benkarcie tylko narzekac a za wykony sie wziosc i bedzie kasa baranie ja mam w gzugu dobrze z 4000 nie schodze
wzburzony 2016-08-06 14:26:35
W sieci "pop" jesteś odważny ty przydu...pasie a wrealu ciągniesz ty już wiesz co i komu i nie schodzisz poniżej 4. A od bękartów to wyzywaj analfabeto siebie. Co za dupek z ciebie!!!
1
pop 2016-08-06 23:13:28
wcale nie jestem przydupas tylko jak widze jak firme gnoicie to mnie bierze pracuje tu 10 lat było dobrze i zle ale jak slysze ze prg jest lepsze to mnie bierze szlak wystarczy robic metry a kasa bedzie a nie zycze nikomu isc pod prywaciaza wteddy dopiero docenicie co straciliscie tak ze przestan dupic koles
Andrzej J. 2016-08-07 09:54:50
Dobrze prawisz , je12c frajerufff idź ciagnij dalej popie albo rob wszystko weekendy wtedy z 4 nie zejdziesz jak godosz paciuloku z gorolowa !
Johan2 2016-08-07 11:23:42
jak mozesz obrazac innych ,jak ty koles nawet pisac dobrze nie potrafisz ,pokazales klase naprawde
robol 2016-08-08 21:17:10
Jakie szanse na zatrudnienie w gzugu z kwalifikacjami górnika
ricziricz 2016-08-09 19:39:51
wypłaty na sosnicy za 21 dni w przedziale 1700 -1900 za lipiec mowa o mlodych do 5 lat dolu z gornikiem ,reszta co nosi wodke do biura i kapuje niewiem pewno wiecej pozdrawiam
górnik 2016-08-10 12:35:50
Jaka jest sytuacja w gzugu -warto starać się o zatrudnienie?
gorol 2016-08-10 17:39:43
moim zdaniem niee ! absolutnie chyba ze chcesz byc niewolnikiem i prosic sie o wszystko i do tego damskiego zarabiac ....
1
górnik 2016-08-10 17:54:14
Gzug to firma kompanijna to chyba jest dobrze - taka jest opinia ,chyba źe coś się zmieniło . Kidyś wszyscy chcieli tam robić. Teraz są jakieś przyjęcia? Można zaryzykować.
gorol 2016-08-12 14:45:05
tak jest dobrze i zajebiscie ,widac jak jestes doinformowany ,ze to jest firma kompanijna chyba raczej była ! idz sie zatrudnij kto Ci broni ,ale nie piepszze jest pieknie ładnie , bo nie jest a BYŁO !
górnik 2016-08-12 17:21:20
Jak tak piszesz to tak jest . Uświadomiłeś mnie .
czy iść do GZUG? 2016-08-13 08:23:58
Chłopie ty chyba żartujesz z tymi wypłatami... co wy tam robiliście 21dni na czyszczeniu odstawy?
Ku*wa ja w obecnej firmie za transport i knefel za lipiec miałem 2340, kartki po 10 zł zł... i sie zwolniłem żeby iść do GZUG...
Jeszcze nie robie a już żałuje tej decyzji...
eeeeeee 2016-08-13 08:39:42
Opisz swoje dostrzeżenia jak przerobisz mieasiac dwa ale dobrze ze żałujesz bo masz czego , ja tez w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wdepnąłem NIESTETY !
kornik 2016-08-14 18:57:37
jakby ktos na bieżąco chciał śledzić publikowane przez tą firmę oferty pracy to nie ma sensu się błąkać bez celu po internetach, na stronie mają zakładkę z pracą
wzburzony 2016-08-14 23:42:25
Opinia o firmie? Na podstawie oddziału bobrek...kierownik prosty chłop bez wykształcenia jego ideologia to zapier...zapier...zapier...on i tak dostaje swoje. Inni nazywają to mobingiem ale dla niego takie słowo nie istnieje. Powiadają ludzie, że pracują w wyznaczonym czasie pracy a wystarczy wyciągnąć raport z RCP i się okazuje, że jest inaczej. Przodowi "jedzą mu z ręki" nie będę podawał 4 nazwisk. Ten co się buntuje jest "wywalany" na inną dalszą kopalnię np. Jankowice. Oczekuję chwili kiedy ktoś zobaczy np. PIP ile na tym oddziale jest nieprawidłowości od czasu pracy a skończywszy na...
4
taktak 2016-08-15 12:01:57
Ja tam ogólnie pracy się nie boję, to i pewnie z kierownikiem bym się dogadał
tragedia 2016-08-15 12:57:40
taka wypowiedz mowi sama za siebie Bracia górnicy ,nie znam Cie ale zdanie juz mam wyrobione ! zaden z nas sie pracy nie boi ,ale mobbing, straszenie inna kopalnia i jedzenie z reki jakiemus tititi jest nie na miejscu ....
1
p-an waldemar 2016-08-15 15:59:19
no ciekawe co ty rozumiesz przez słowo mobbing... że ci każą ciężko pracowac i się angażować w swoje obowiązki? no ale ty pewnie liczysz na wczasy pod grusza na zakładzie... to są usługi górnicze, tu lekko nie ma kolego, ciężka praca, ale opłacalna moim zdaniem
górnik 2016-08-15 16:30:15
Jest bardzo opłacalna i stała ,a to waźne . 2200 zł to moim zdaniem bardzo duźo i speawiedliwie
tragedia 2016-08-15 20:09:45
waldek nie obraz sie ale pier34lisz bez sensu ale niech bedzie po twojemu z debilami nie da sie o tej kwestii rozmawiac ,wsadz se wczasy w 4 litery i zapie345laj jak beduin w koncu do tego zostales stworzony .
4
robol 2016-08-21 17:04:10
Na kakich kopalniach pracuje gzug ,odpowiedzcie. chcę się zatrudnić jakie zarobki.
Aleksander Budowa 2016-08-22 16:29:10
daj se siana ,chwilowo jeszcze na pokoju, bobrku jankowice boleslaw ziemowit piast ,docelowo kopalnie ROW o ile wiesz co to oznacza ,kasa slaba to nie ten gzuk co kiedys narzekam wiem ,nie podobalo mi sie zwolnilem sie i wyszedlem na tym lepiej ,szkoda bo wiazalem z ta firma duze nadzieje ,info od kolegi z bobrka mam sprzed tygodnia
górnik 2016-08-24 13:14:43
Może aktualnie firma ma kłopoty ale nadejdą znowu dobre czasy. Nie można pluć na firmę której coś się zawdzięcza.
3
ewelfryz 2016-08-25 07:11:27
Czy to prawda że po nowym roku ludzie zostaną przeniesieni na Jankowice?
2
ślósasz 2016-08-26 17:05:41
jedno pytanie pracujesz w tej firmie ,ze tak w sposob pochlebny sie o niej wyrazasz ? co mnie najbardziej ciekawi....
1
gzug 2016-08-27 14:11:58
Jo tam robią i jest wspaniale
górnik 2016-08-28 15:04:05
Moźe niy idealnie ale do sie wytrzymać. Wszyndzie dobrze kaj nos nima.
Zostaw swoją opinię o GZUG Gliwice - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GZUG Gliwice