Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GZUG Gliwice

Pracowałeś w firmie GZUG Gliwice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
alek - 2016-04-22 21:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michu89 - 2016-04-22 19:59:53]:
w jakiej ?
zdjecie uzytkownika
Georg - 2016-04-23 09:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GZUG do likwidacji, PGG mo za zadanie własnymi środkami i po kosztach drążyć wyrobiska, zminimalizować przygotowki i skupić się na ścianach. Nie wiem tylko doradczego Pan Sobota i Kocur nie podają tego do wiadomości załodze, to mnie zastanawia, ale tak na ma chyba być, mówią że im mniej wiesz tym lepiej śpisz, dobranoc GZUG
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2016-04-23 16:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2016-04-22 21:38:15]:
Pro Carbon wypłata na dwie raty pierwsza 10 około 1400zł potem około 20 reszta w kopercie w biurze.
zdjecie uzytkownika
Georg - 2016-04-23 20:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niy nie siedza pod biurkiem tylko godom z ludźmi i wiem juz duzo, ja Ty byś wyloz z pod biurka Olek to może byś mioł na tyle odwagi żeby powiedzieć prowda kolegom, ale widać z ciebie taki Olek jak z dupy tasza ... jak godali wcześni koledzy wyście w tych związkach sie chyba w korcu maku szukali. Same cwaniaczki i obiboki, szychty z oddziału a jak cos ptrzeba to zadkiem sie kożdy z wos wypnie. Jo już wom podziekowoł, doczekom pynzyji i mom wos kajś.. cygany i cwaniaki
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-24 09:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Georg - 2016-04-23 20:46:38]:
Ty -Georg nie siej propagandy, normalnie robimy nic sie nie zmienia, chyba godoz nie z tymi ludzmi. Zajmij sie robota a nie pieprz glupot.
zdjecie uzytkownika
młody - 2016-04-25 12:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mateusz - 2016-03-25 21:10:15]:
do 80 lat...
zdjecie uzytkownika
Czesik - 2016-04-25 21:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie ta firma to dramat, zarobki gówniane, roboty ciulate i wymagania zajebiste, tam dalej żyją przekonaniem, ze praca u nich to spełnienie marzeń, a jest mnóstwo firm gdzie się lepiej zarobi, oby PGG pogoniło GZUG
zdjecie uzytkownika
Szymek - 2016-04-26 10:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niewiele do dodania. Warunki pracy w firmie pogarszają się systematycznie od kilku lat. Rzucają ludzi po oddziałach nie patrząc na to, że ktoś na kopalnie będzie miał 60 km i koszty dojazdów zżerają mu 20% wynagrodzenia. Jedyną odpowiedzią dozoru na skargi jest: "To się zwolnij jak ci się nie podoba. Na twoje miejsce jest 5 podań". Efekt jest taki, że odchodzą m. in. ludzie ze specjalistycznymi uprawnieniami, a na ich miejsce przyjmowani są tacy, którzy skaczą po pijaku przez płoty bo ich na bramie nie przepuścili albo tacy, którzy po pierwszej (tragicznej) wypłacie rezygnują z dalszej współpracy. Osobiście mam nadzieję, że jak PGG stanie na nogi to będą przyjmować ludzi z doświadczeniem i kwalifikacjami pod kopalnie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-27 15:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co mierzenie temeratury i katastopni jak i tak ludzie pracują po 7,5h?! Widocznie to tylko czysta formalność a argumenty czystoekonomiczne nijak się mają do bezpieczeństwa czy też zdrowia ludzi. Plan jest ważniejszy od Naszego zdrowia. Ludzi można zastąpić innymi ludźmi? Ciekawe co się stanie jak dojdzie do wypadku. Po to się zmniejsza czas pracy z 7,5h na 6h bo takie tam panują warunki a nie dla własnego widzimi się? Bobrek!!!
zdjecie uzytkownika
jo - 2016-04-27 16:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widza, że ktoś wreszie się odzywo. Jedna rada jest na 6h i nikt wos nie zmusi ostawać dłużej. Pakuja sie i ida do dom. Pozdro dla Tomka z Bobrka.
zdjecie uzytkownika
wqr..... - 2016-04-28 18:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka że przodowi to p1zdy. Albo boją się tego wiadomo kogo albo mają smarowane w postaci premii.
zdjecie uzytkownika
klokol - 2016-04-29 10:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czemu nie zgłaszacie do pipu takich spraw
zdjecie uzytkownika
alan - 2016-04-29 20:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klokol - 2016-04-29 10:31:58]:
bo ciesza sie ze maja robote ,bys musial zobaczyc co sie ma dziac jak krez8l zjezdzaobsrani to malo powiedziane ,zeby tam placilinie wiadomo ile ale kurwaza takie grosze takie leki ,ale coz to jest to komunistyczne myslenie byle robota byla i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wazne za ile [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] system i gzug !
zdjecie uzytkownika
łyba - 2016-04-30 18:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przodowi posrani ze strachu za parę procent premii zrobią wszystko byle tylko nie spaść z piedestału...a ludzie mniej ważniejsi od ringów!!! Nikt nie przelicza, że każde 1,5h więcej to jedna dniówka w tygodniu( usunięte przez administratora ). Nawet dodatkowa premia za metry nie wyrówna tych straconych godzin. Ale jak dostaną tą kasę to cieszą się jak małpy z darmowego banana (nie obrażając małpy). A metry przeliczają wg własnego przelicznika i zawsze wychodzi 270zł. Czysta paranoja!!! Ciekawe czy przy 6h można robić nadgodziny?!
zdjecie uzytkownika
pisz - 2016-04-30 20:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e a kaj mają 6h a robią na 7 i pół? ??
zdjecie uzytkownika
l - 2016-04-30 22:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pisz - 2016-04-30 20:57:44]:
na bobrku
zdjecie uzytkownika
dziubek - 2016-04-30 23:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wqr..... - 2016-04-28 18:30:19]:
znam temat chlopaki,robilo sie z tomkiem na bobrku.nikt nikogo nie zmusza,zawsze sa inne opcje-marcel,jankowice,ziemowit hehehehe
zdjecie uzytkownika
hehe - 2016-05-01 08:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdro dla przodowych z Bobrka...ambitne chłopaki, że hohoho!!! Młodzi i pełni werwy a jacy robotni i mogą nie wyjeżdżać z dołu byle tylko kiero ich chwalił!!! Paciuloki jedne!!'
zdjecie uzytkownika
ll - 2016-05-01 09:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na bobrku ludzie są zastraszeni przez jednego króla kamienia he he wiadomo o kogo chodzi jak cos to będziesz miał dalej do pracy taka gadka zero szacunku do ludzi
zdjecie uzytkownika
supercoper - 2016-05-01 20:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wam się niechce robic to ja wam nic nie poradzce. Bobrek.
zdjecie uzytkownika
To jo - 2016-05-01 22:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ll - 2016-05-01 09:17:21]:
Żaden Przodowy nie zmusi ludzi żeby zostali więcej jak muszą.A kim on jest ja się PYTAM.To taki sam człowiek jak i my wszyscy.A że ryczy niech sobie ryczy krowa co dużo ryczy to mało mleka daje.A pies co dużo szczeka jest niewiele wart.Tak i jest i w tym przypadku.Tylko jak się żale tu na forum wylewa to niestety niewiele da.! osoba niewiele zrobi ale 10 już tak
zdjecie uzytkownika
Ecik - 2016-05-01 23:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak jak kolega pisze rozdupcyć te związki na cztery wiatry, sipowca i związkowców na dół, jak chcą pomagać to tam ich miejsce, będą blisko ludzi. SIP zjeżdża na dół jak jest kontrola i jak jest wypadek a szychty z jankowic albo z bobrka i to z dołu no to jest sprawa dla TVN-u ... Co też ciekawe wszyscy o tym wiedzą a cisza że o matko moja.
zdjecie uzytkownika
specjalista - 2016-05-02 06:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie by zjechali ale warunki ciężkie dla nich ani kawki ani ciepłej herbatki a bez internetu i Facebooka to by już nieprzeżyli.No ale zesrany kierownik na kopalni to im może pociągnie światłowoda na dół to może wtedy raz w tygodniu zjadą na dół.
zdjecie uzytkownika
jo - 2016-05-02 18:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepiej dać kasę dozorowi i parę groszy przodowym a reszta będzie zapieprzać za free. Gdzie jest kasa za skrzyżowanie, przebicie, 3 złożone szkaty, ładowarkę i wiertnicę i metry?! Napewno nie u ludzi z Bobrka. Prywatny folwark kuźwa!!! Szkoda słów!!!
zdjecie uzytkownika
zażenowany - 2016-05-02 19:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie...gdzie??? A dodaj jeszcze czas pracy zamiast 6h zadupiaj 7.5h.
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwość musi być - 2016-05-03 01:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie sprawa do PIP zgłoszona.A co więcej za nadgodziny będzie wypłacone.Istnieją biura prawne które się tym zajmują .To na tyle I nikt mi łaski nie robi na rano tak jest
zdjecie uzytkownika
o - 2016-05-03 11:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sprawiedliwość musi być - 2016-05-03 01:16:43]:
żebyście sie wszyscy tak odzywali na rano to nikt by nie musiał zostawać dłuzej w tych cieżkich warunkach ale wy tu jestescie tylko wyszczekani wielcy bohaterowie jak trza sie odezwac to nie ma zadnego
zdjecie uzytkownika
Przodowy A.K. - 2016-05-03 19:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak Wam się nie podoba ro piszcie o przeniesienie na Jankowice.
zdjecie uzytkownika
:-) - 2016-05-03 20:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
,,Przodowy " (usunięte przez administratora) ,odmelduj się
zdjecie uzytkownika
ludzi się szanuje - 2016-05-04 01:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam się przenieść
zdjecie uzytkownika
slawek - 2016-05-04 14:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym wy sie zajmujecie?.Od lipca gzug przechodzi pod srk,zobaczymy co sie zmieni
zdjecie uzytkownika
Bks - 2016-05-04 14:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [slawek - 2016-05-04 14:09:25]:
I znowu nowe info...GZUG w SRK...nie wiem z kad takie informacje macie...
zdjecie uzytkownika
P.C. - 2016-05-07 13:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gzug nie mo być w srk ino w ksg. Pewne info. Związki mi pedzieli.
zdjecie uzytkownika
412 - 2016-05-07 16:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [P.C. - 2016-05-07 13:25:07]:
to mowicie piekarnia stanie sie wlasnoscia ksg o kurde tragedia czeka nas 2 liga bo zarobki juz sa na tym poziomie ,przodowy podaj imie nazwisko a chetnie z mojej brygady spotkamy sie w 4 oczy pokazemy ci jankowice kur34o stara albo mlody janku wystraszony pod presja kierownika ,pewnie tez gorzol i swinie nosisz do biura jak wiekszosc gzugoli ,!
zdjecie uzytkownika
Mlodu - 2016-05-08 07:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ksg? To znaczy?
zdjecie uzytkownika
ttt - 2016-05-08 14:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mlodu - 2016-05-08 07:53:46]:
nie mam pytan ,potem sie dziwicie ze zarabiacie po 1,7 jak poziom inteligencji jest mniej niz zerowy ,wiecie tylko gdzie biuro i jak sprzedac kolege z pracy
zdjecie uzytkownika
wania - 2016-05-08 21:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani, interesuje mnie u nich jakieś dobrze płatne zatrudnienie, moja specjalność to wyposażanie wyrobisk górniczych w urządzenia techniczne oraz demontaż tego wyposażenia - wiecie czy dostałabym taką oferte pracy obecnie i jak byłaby ona płatna tutaj?
zdjecie uzytkownika
Deggial - 2016-05-09 10:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jankowice teraz przyjeli pare osob z BZUG-u ciekawe jak im sie wyplaty spodobaja :D
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-05-11 19:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy połączą piasta i ziemowita ?
zdjecie uzytkownika
Ecik - 2016-05-12 13:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2016-05-11 19:06:15]:
jak zamkną GZUG, o szczegóły pytej związki i sipa, oni maja już wszystkie podzielone
zdjecie uzytkownika
alek - 2016-05-12 20:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ecik - 2016-05-12 13:25:17]:
kto ci powiedzioł ze zamykają ???
zdjecie uzytkownika
Lelek - 2016-05-13 11:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pgg idzie gzug
zdjecie uzytkownika
dziubek - 2016-05-13 15:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie do pgg tyko do pgr-u hahaha bedziemy kombajnami zboze kosic ale nie alpinami tylko claasami a gzug to i pewnie bizonami
zdjecie uzytkownika
Endrius - 2016-05-13 20:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziubek - 2016-05-13 15:12:01]:
Jak ci tak GZUG nie pasuje to po co Pasterzy w nim pracujesz???
zdjecie uzytkownika
Ecik - 2016-05-15 22:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziubek - 2016-05-13 15:12:01]:
gzug nie idzie do pgg tylko do likwidacji
zdjecie uzytkownika
Natek - 2016-05-15 22:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaaa a skad to wiesz?? I co ? Nie przeszkadzo ci to?
zdjecie uzytkownika
Ecik - 2016-05-19 09:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natek - 2016-05-15 22:19:38]:
mie nie przeszkadzo, do konca roku i pynzyjo, ale ciekawe ze wom to nie przeszkadzo, chyba ze mocie w tym swoj interes a tak cos czuja ze mocie i to nie mały
zdjecie uzytkownika
adams - 2016-05-19 10:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dopóki jasno nie powiedzą co z gzugiem nie sluchajcie piekarzy i innych pseudo gOrnikow z tej firmy bo sieja ploty i popyliny ... Jak maja tak płacić h890wo to niech to zakmna w pizdu .
zdjecie uzytkownika
Marek SBL - 2016-05-26 16:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niema w GZUG-u czasami przyjęć? Ziemowit lub Piast. Dość mam już górnictwa w Rep.Czeskiej :/.
zdjecie uzytkownika
on - 2016-05-28 21:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jo - 2016-04-27 16:03:26]:
Tomek to już się stalo na Sośnicy !! Chłop zemdlał na odstawie potem tydzień w szpitalu a oni namierzyli tylko w tym miejscu co on zemdlał ale i tak niema 6 godzin a pan Kocur co ?? jak zwykle gów.odogadali sie ze kierownik w tym miejscu bedzie wymieniał chłopa co 3 godziny.Panie Kocur długo będziesz nas tak robił w h..a

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie GZUG Gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GZUG Gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert