Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GZUG Gliwice

Pracowałeś w firmie GZUG Gliwice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pisz - 2016-04-01 07:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magik - 2016-03-30 17:34:29]:
co do 14 ki to poczytaj dokładniej regulamin wynagrodzeń......ale szkoda że po raz kolejny zarząd dopuścił do takiej sytuacji ;(
zdjecie uzytkownika
patryk - 2016-04-01 08:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzowniłem
ma nie być w tym roku
zdjecie uzytkownika
łepkoski - 2016-04-01 08:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2016-03-31 15:52:13]:
odpusc sobie idz lepiej do hudromelu teraz przyjmuja ,szkoda twoich nerwow a wiecej jak 1500 nie zarobisz wierz mi i nie popelnij bledow nowoprzyjetych bo my juz szukamy nowej pracy pozdrawiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
szybki - 2016-04-02 08:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
14 stki nie będzie. A gdzie jakaś informacja na oddziałach dlaczego związki lub zarząd nie dadzą broszury informacyjnej w gabloty oddziałowe co już nawet na tusz i kartki do drukarek nie mają. Trzeba się chyba wypisać z tych związków przynajmniej 30 zł w kieszeni zostanie masakra!!!

w
zdjecie uzytkownika
Wolas - 2016-04-02 20:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Piasta i z Ziemowita prawie 30 wysłali na Bolesław...
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-04-03 09:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i ? Co w zwiazku z tym?
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-04 12:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szybki - 2016-04-02 08:56:56]:
masz racje, ale to nasza wina ze tak jest, nie ma jednosci i wszystko w temacie. kiedys sie odezwalem to przeniesli mnie na inna kopalnie a "koledzy" byli cicho nikt sie nie odezwal. Powinnismy jako zaloga napisac pismo do zwiazkow o rozmowy o takie jak zwiazki walcza o pracownikow w kompanii
zdjecie uzytkownika
alik - 2016-04-04 16:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo koledzy to pi7dy nie da się ukryć nie ma jedności jak piszesz , we patrząc na te pyski w tym gzugu to tam co drugi ze wsi albo gorol albo inny ciul same piekarze wczesniej robiłem z górnikami a tu tragedia fachowcy po huju co tu dużo gadać firma dno ludzie to samo ....
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-04-04 22:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Yy to moze sie zwolnij a nie narzekaj ?
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-05 08:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alik - 2016-04-04 16:16:15]:
alik to masz teraz odpowiedz jacy ludzie pracuja dotyczy wypowiedzi daniel
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-05 08:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ty madry dot.wyp.daniel albo jestes przydupnikiem kierownika a chlopem co zadowoli sie kazdym ochlapem. wcale sie nie dziwie ze zwiazki nie walcza o nasze prawa jak takie ciule pracuja
zdjecie uzytkownika
alik - 2016-04-05 15:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daniel moze Ci byc głupio w pysk ale wlasnie to zrobiłem to nie jest narzekanie bo robic trzeba ale wszystko ma swoje granice za 1600 na dole albo 2k z 2 sobotami to mogą sobie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić dla was gzugole cieszcie sie ze macie robotę niewolniki !
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-04-05 22:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt pozostaje faktem Związki dmuchają nas w tyłek jak chcą jeden potatułowany, drugi jakiś nietomny ... ale na zadkach mocno siedzą, nic dla pracownika, wszystko dla siebie taka zasada panuje w związkach. Szkoda że nie dbają tak o pracowników jak o swoje nabite kabzy, 14 poszła w zapomnienie, kasy nie ma na nic a te gwiazdy dalej świecą i opalają się swoim blaskiem. Nie wiem jak długo tak można, jak długo ten szary głupi lud będzie na to pozwalał. Ja wypisałem się z tej spółki pod wezwaniem .. mam dość robienia ze mnie "mięsa armatniego" nie lubię jak ktoś na moich plecach robi karierę (a ogólnie jest miernotą aż strach) ciekawi mnie postawa zakładowego SIPa to też człowiek o kryształowym sercu do nas tak do dozoru tak a do dyrekcji tak ... gość przebił najlepsze książki uczące o dwulicowości i lizaniu odbytu ...
zdjecie uzytkownika
alik - 2016-04-06 15:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2016-04-05 22:02:41]:
tez jestem ciekaw jak dlugo ten glupi ciemny lud bedzie na to pozwalal ,bo gdyby nie bylo to spoko ,ale pewne jest ze robia nas w c7uja ciagle ,jeszcze robic za damski p/z BEZCENNE !
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-04-06 16:23:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jakby gzug nie byl złodziejski ale pier7olisz koleś ... Kiedys moze bylo ok terozki to kutasufa bieda z nedza ... Byly firmy gorsze tak myślałem ale gzug jest najgorszy chyba ze robie na lipnym oddzielev...chlopy z przodka nie są pewni czy dostana 2 tysie .koniec wszystko na temat
zdjecie uzytkownika
nupel - 2016-04-07 19:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
edek dobrze godo kocur siedzi i w ciula gro robi maślane oczka i myśli że tego żodyn nie widzi ale ludzie to widzą sobota tyz inteligynt od pługa zamiast pomagac nom góenikom to siedzi i wpierdzielo kreple. Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobiajom a te dwa oprychy maja no wszystkich gleboko w doopie.Chopy jo duzo strzimia ale juz mom dosc ! sytuacja jest zla a kocur sobota i sierpuch siedza przy kreplach i sie z nos smieją. Z wypłaty nie idzie rodziny utrzymac ale dla nich to nic oni swoje lody krecą im jest ciepło w doopa. Ciekawe jakie mają ciche interesy na naszych plecach ?? i za nasze pieniądze, myśla że jak się to wydo bydzie niezła jazda szczyńść boże
zdjecie uzytkownika
jony - 2016-04-09 13:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nupel - 2016-04-07 19:51:57]:
kolego uwazaj bo zaraz ci powiedza nie podoba sie to sie zwolnij ,a to nie w tym rzecz u nas nowoprzyjeci za18 dni dostali ponoc po 1,4 przeciez to jest ponizajace ,niewiem co bym w takiej sytuacji zrobil ,alebedzie jednosc i walka o swoje albo niestety dalej beda nas ruchaC i zarobimy ochlapy ,ale to tylko post wy i tak wiecie swoje ,wazne byle ja i hu6j
zdjecie uzytkownika
pasto - 2016-04-09 15:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale taka jest prawda @jony, jak komuś nie pasują warunki zatrudnienia to można odejść, według mnie jednak nie jest źle, umowa o pracę i szkolenia są, a atmosfera też jest na tyle dobra, że raczej nie można narzekać
zdjecie uzytkownika
hm.... - 2016-04-09 19:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasto - 2016-04-09 15:15:49]:
Pasto...brawo...nie warto narzekać.....ja też się przyjąłem na kwk pokój miesiąc temu i zarobiłem na przebudowie 3k (w tym 3 soboty)...a zarabiałem 2k...więc o co kaman?
zdjecie uzytkownika
hm.... - 2016-04-09 19:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pasto - 2016-04-09 15:15:49]:
Pasto...brawo...nie warto narzekać.....ja też się przyjąłem na kwk pokój miesiąc temu i zarobiłem na przebudowie 3k (w tym 3 soboty)...a zarabiałem 2k...więc o co kaman?
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2016-04-10 09:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daremne, nie narzekajmy róbmy za ile dadzą robic byle cos byla .wiecej tu nie wejde szkdoda sie wkurwiac takimi prymitywami .
zdjecie uzytkownika
a - 2016-04-12 21:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest chore to jest chore
zdjecie uzytkownika
młodszy górnik - 2016-04-13 09:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem się przyjąć do GZUGU na młodszego górnika - są tam w ogole pzyjęcia teraz? zastanawialem się też nad Mining Services and Engineering na SILESII w czechowicach - wiecie, czy ktoś poszedł tam praocwać i czy się opłaca?
zdjecie uzytkownika
ubyr szlejzen - 2016-04-14 23:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
..ja siem pytam..dlaczego do uja ludzie czyt. MY mamy płaciś za błędy inzynierów, magistrów i innych `doświadczonych` inaczej..mowa tu o np. nowym kombajnie..ludzie chcą zarabiać, chodzić do pracy ale nie..firma sie godzi na taki syf..jest pretekst by niewypłacić `14`..mi tu trąći prokuratorem..dlaczego sztygarem zostaje ktoś kto niema pojęcia o niczym a już na pewno o górnictwie..czy to `etap` szkolenia/wychowania od `małego` ? przodowym powinno się zostać gdy..pojęcie umiejetności..jakaś inteligencja..nie bo `starszy` dostał nagane (co chwile) i już niechce..ta firma to jakieś przedszkole..wstyd..

były kierowniczek z bojkowa bogu ducha winny jakby mógł rozpostarłby skrzydełka..te wnioski se weż wsadż w gablotke..nachytosz kiedys, jo dużo zczimia..ale tie takiego `szczura`
zdjecie uzytkownika
Mojito - 2016-04-18 19:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe co będzie z Gzugiem jak dojdzie po połączenia Piasta i Ziemowita...
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-04-19 20:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"W porozumieniu zapisano także, że kopalnie będą sukcesywnie rezygnowały z zatrudniania firm obcych" Panowie to juz koniec gzugu :(
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-20 08:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2016-04-19 20:33:13]:
Daniel, firmy zewnetrzne to szeroki zakres , badawcze doradcze itp.... nie siej propagandy gzug jest zwiazany z kompania krora jest jej wlasnoscia
zdjecie uzytkownika
nanol - 2016-04-20 19:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wie kto co z nami w PGG bo różne ploty lcą ?
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-04-20 22:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co godaja?
zdjecie uzytkownika
Andriu - 2016-04-21 20:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile hajer zarobi bo chca się przyjąć
zdjecie uzytkownika
sesese - 2016-04-22 08:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi tam na parówki z HAMA starcza :) Bardzo je lubie. Jest ogolnie ok!
zdjecie uzytkownika
dziubek - 2016-04-22 13:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sesese - 2016-04-22 08:48:11]:
z biedronki sa lepsze
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2016-04-22 19:59:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile hajer zarobi? tyle co zwykły pracownik +30zł brutto za pobranie materiału. Nie pobierasz to masz ta sama stawka co reszta. Myślałem że może coś się poprawiło od mojego odejścia ale chyba nie bardzo...
Ja sobie poprawiłem 2538zł bez czerwonych w innej firmie i radzę omijać gzug.
zdjecie uzytkownika
alek - 2016-04-22 21:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michu89 - 2016-04-22 19:59:53]:
w jakiej ?
zdjecie uzytkownika
Georg - 2016-04-23 09:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GZUG do likwidacji, PGG mo za zadanie własnymi środkami i po kosztach drążyć wyrobiska, zminimalizować przygotowki i skupić się na ścianach. Nie wiem tylko doradczego Pan Sobota i Kocur nie podają tego do wiadomości załodze, to mnie zastanawia, ale tak na ma chyba być, mówią że im mniej wiesz tym lepiej śpisz, dobranoc GZUG
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2016-04-23 16:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2016-04-22 21:38:15]:
Pro Carbon wypłata na dwie raty pierwsza 10 około 1400zł potem około 20 reszta w kopercie w biurze.
zdjecie uzytkownika
Georg - 2016-04-23 20:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niy nie siedza pod biurkiem tylko godom z ludźmi i wiem juz duzo, ja Ty byś wyloz z pod biurka Olek to może byś mioł na tyle odwagi żeby powiedzieć prowda kolegom, ale widać z ciebie taki Olek jak z dupy tasza ... jak godali wcześni koledzy wyście w tych związkach sie chyba w korcu maku szukali. Same cwaniaczki i obiboki, szychty z oddziału a jak cos ptrzeba to zadkiem sie kożdy z wos wypnie. Jo już wom podziekowoł, doczekom pynzyji i mom wos kajś.. cygany i cwaniaki
zdjecie uzytkownika
jorgus - 2016-04-24 09:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Georg - 2016-04-23 20:46:38]:
Ty -Georg nie siej propagandy, normalnie robimy nic sie nie zmienia, chyba godoz nie z tymi ludzmi. Zajmij sie robota a nie pieprz glupot.
zdjecie uzytkownika
młody - 2016-04-25 12:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mateusz - 2016-03-25 21:10:15]:
do 80 lat...
zdjecie uzytkownika
Czesik - 2016-04-25 21:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie ta firma to dramat, zarobki gówniane, roboty ciulate i wymagania zajebiste, tam dalej żyją przekonaniem, ze praca u nich to spełnienie marzeń, a jest mnóstwo firm gdzie się lepiej zarobi, oby PGG pogoniło GZUG
zdjecie uzytkownika
Szymek - 2016-04-26 10:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niewiele do dodania. Warunki pracy w firmie pogarszają się systematycznie od kilku lat. Rzucają ludzi po oddziałach nie patrząc na to, że ktoś na kopalnie będzie miał 60 km i koszty dojazdów zżerają mu 20% wynagrodzenia. Jedyną odpowiedzią dozoru na skargi jest: "To się zwolnij jak ci się nie podoba. Na twoje miejsce jest 5 podań". Efekt jest taki, że odchodzą m. in. ludzie ze specjalistycznymi uprawnieniami, a na ich miejsce przyjmowani są tacy, którzy skaczą po pijaku przez płoty bo ich na bramie nie przepuścili albo tacy, którzy po pierwszej (tragicznej) wypłacie rezygnują z dalszej współpracy. Osobiście mam nadzieję, że jak PGG stanie na nogi to będą przyjmować ludzi z doświadczeniem i kwalifikacjami pod kopalnie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-04-27 15:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co mierzenie temeratury i katastopni jak i tak ludzie pracują po 7,5h?! Widocznie to tylko czysta formalność a argumenty czystoekonomiczne nijak się mają do bezpieczeństwa czy też zdrowia ludzi. Plan jest ważniejszy od Naszego zdrowia. Ludzi można zastąpić innymi ludźmi? Ciekawe co się stanie jak dojdzie do wypadku. Po to się zmniejsza czas pracy z 7,5h na 6h bo takie tam panują warunki a nie dla własnego widzimi się? Bobrek!!!
zdjecie uzytkownika
jo - 2016-04-27 16:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widza, że ktoś wreszie się odzywo. Jedna rada jest na 6h i nikt wos nie zmusi ostawać dłużej. Pakuja sie i ida do dom. Pozdro dla Tomka z Bobrka.
zdjecie uzytkownika
wqr..... - 2016-04-28 18:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka że przodowi to p1zdy. Albo boją się tego wiadomo kogo albo mają smarowane w postaci premii.
zdjecie uzytkownika
klokol - 2016-04-29 10:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czemu nie zgłaszacie do pipu takich spraw
zdjecie uzytkownika
alan - 2016-04-29 20:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klokol - 2016-04-29 10:31:58]:
bo ciesza sie ze maja robote ,bys musial zobaczyc co sie ma dziac jak krez8l zjezdzaobsrani to malo powiedziane ,zeby tam placilinie wiadomo ile ale kurwaza takie grosze takie leki ,ale coz to jest to komunistyczne myslenie byle robota byla i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wazne za ile [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] system i gzug !
zdjecie uzytkownika
łyba - 2016-04-30 18:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przodowi posrani ze strachu za parę procent premii zrobią wszystko byle tylko nie spaść z piedestału...a ludzie mniej ważniejsi od ringów!!! Nikt nie przelicza, że każde 1,5h więcej to jedna dniówka w tygodniu w d..u..p..i..e. Nawet dodatkowa premia za metry nie wyrówna tych straconych godzin. Ale jak dostaną tą kasę to cieszą się jak małpy z darmowego banana (nie obrażając małpy). A metry przeliczają wg własnego przelicznika i zawsze wychodzi 270zł. Czysta paranoja!!! Ciekawe czy przy 6h można robić nadgodziny?!
zdjecie uzytkownika
pisz - 2016-04-30 20:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e a kaj mają 6h a robią na 7 i pół? ??
zdjecie uzytkownika
l - 2016-04-30 22:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pisz - 2016-04-30 20:57:44]:
na bobrku
zdjecie uzytkownika
dziubek - 2016-04-30 23:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wqr..... - 2016-04-28 18:30:19]:
znam temat chlopaki,robilo sie z tomkiem na bobrku.nikt nikogo nie zmusza,zawsze sa inne opcje-marcel,jankowice,ziemowit hehehehe

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie GZUG Gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GZUG Gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert