Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo ZARA

Opinie o ZARA

Pracowałeś w firmie ZARA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2011-10-02 21:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie poczytałbym więcej na temat Zary w łodzi?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2012-01-29 17:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja bym chciał natomiast zwrócić uwagę na to, że wszystkie procedury(w szczególności w trakcie wyprzedaży) są bardzo przestrzegane !!! żaden zwykły pracownik, który zarabia 10 razy mniej np. od KIEROWNIKA REGIONALNEGO DS. OPERACUJNYC nie może złamać procedury, bo jak złamie-to wylot. Oczywiście w/w kierownik plus kierownik sklepu może takie "wałki" robić i nic mu nie grozi!
zdjecie uzytkownika
xzy - 2012-01-29 17:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwrot na dziale damskim i zakup na dz. dzieciecym po tanszej cenie to normalka!!! zero sprawiedliwosci i max obudy, tym bardziej ze KIEROWNIK zarabia 10razy wiecej niz pracownik!!!!!!! po prostu niedobrze sie robi od tego
zdjecie uzytkownika
Zara - 2012-02-06 16:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tym którym nie pasuje praca- niech się zwolnią. Ja tak zrobiłam i szczerze nie żałuję.
zdjecie uzytkownika
... - 2012-03-31 23:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaczyna się wyścig szczurów...Ci, którzy mają coś na sumieniu działają...oliwa zawsze na wierzch wypływa...ale nie wiem czy ten ktoś zrozumie ten przekaz i się ogarnie ;)...wątpię...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-04-24 01:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie jest to praca tylko i wyłącznie tymczasowa. Jeśli chodzi o atmosferę jest totalna maskara. Rywalizacja między pracownikami nie wiem o co. Jeśli chodzi konkretnie o manufakturę to kierownictwo fatalnie. Najlepiej cały czas poganiać i krytykować a samemu nic nie robić. Niektórym po awansie na stanowisko kierownicze danego działu całkiem poprzestawiało się w głowach. Wiecznie awantury na kasie głownej o róznicę 10 groszu. Mimo tego, że ma się podpisaną umowę na pół etatu wyrabiasz co najmniej 3/4. Wiadomo są z tego dodoatkowe- marne pieniądze ale wiadomo, że nie każdy chce pracować więc a akurat tutaj nikt o to nie pyta... Obcinanie czasu przerwy w związku ze złymi wynikami inwentaryzacji. Przecież to jest paranoją, żeby na 10 godz mieć tylko 15 czasu na odpoczynek!!! Ogólnie odradzam. Żeby pracować w tej firmie trzeba mieć cierpliwość i przede wszystkim zdrowie oraz odporność psychiczną. Pozdrowienia dla kierownictwa, które nie ma większych ambicji w życiu niż układanie przez minimum 6 lat z rzędu rzeczy galerii. Super osiągnięcie.
zdjecie uzytkownika
... - 2012-04-25 23:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w galerii jest naprawdę miło (nikt nie wchodzi sobie w paradę i w końcu nie ma plotkarstwa i cwaniactwa...i niech tak zostanie :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-06-06 21:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się! W tej firmie panuje (usunięte przez moderatora) z tego powodu musiałam się zwolnić i głęboko wierzę, że w końcu ktoś za to odpowie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
obcy - 2012-07-26 20:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a z ciekawości jakie są zarobki w Zara
zdjecie uzytkownika
nick - 2012-07-27 10:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki, jak zarobki. jako praca dorywcza, można się utrzymać. z pewnością nie jest to praca na całe życie.
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-09-09 18:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w Zarze w manu to same nowe twarze:
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-10-08 19:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
smutne, ze ludzie wykształceni z magistrem muszą pracować za marne grosze jako sprzedawcy ciuchów :(
zdjecie uzytkownika
poleam - 2012-10-08 19:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja polecam. Solidna firma
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-05-14 09:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co macie dokładnie na myśli pisząc solidna firma i "zarobki, jak zarobki. jako praca dorywcza, można się utrzymać"? Możecie napisać coś więcej na ten temat i ile mniej więcej się zarabia? Chodzi mi o taką orintacyjną sumę. Idę tam za parę dni na rozmowę i chciałam dowiedzieć się trochę więcej na temat pracy w Zara
zdjecie uzytkownika
do anka - 2013-05-14 11:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w takim razie na rozmowie się wszystkiego dowiesz
zdjecie uzytkownika
klient - 2013-05-22 22:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1/2 etatu, z nadgodzinami mozna wyjsc okolo 1000 pln, ale jak nie ma nadgodzin to okolo 800-900 na reke, visual 1500, kierownik okolo 3000 tysi
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-06 10:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
klient no to jak taka kasa za pół etatu to nie jest wcale tak źle chyba. A to jest netto czy brutto? A w sklepie Zara w Łodźi to praca ma charakter taki że się jest na nogach cały czas czy raczej nie?
zdjecie uzytkownika
anonim:) - 2013-06-07 09:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-06 10:44:59

klient no to jak taka kasa za pół etatu to nie jest wcale tak źle chyba. A to jest netto czy brutto? A w sklepie Zara w Łodźi to praca ma charakter taki że się jest na nogach cały czas czy raczej nie?
na nóżkach kochana cały czas.Robota, robota.
Trzeba budowac zachodni kapitał i tam ma iść kasa.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2013-06-07 09:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Już wkrótce wasz dział(NINO) może odwiedzić ktoś kogo się nie spodziewacie bo sygnały dotarły dość wysoko o tym co tam się dzieje.Teraz to już tylko kwestia czasu.Pozdrawiam.Dozobaczenia
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-07 10:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak pójdę do pracy w Zara w Łodzi to ile tam przysługuje przerwy na cały dzień? Zastanawiam się nad tym czy zatrudnić się tam ale nie jestem pewna czy wysyłać cv. A wiecie może jaką dają tam umowę?
zdjecie uzytkownika
osoba - 2013-06-09 23:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Teraz większość osób to przypadkowi pracownicy lub tacy, którzy muszą pokazać jacy są ważni bo pracują w Zarze. Życzę Pani pewnej żeby zajęła się praca, a nie plotami i zwlanianiem ludzi i niech popracuje trochę nad sobą bo kompltenie nie reprezentuje marki, a wręcz odstrasza klienta. Zyczę dużo siły osobom pracującym w Zarze...miło powspominać czasy kiedy w Zarze panowały rządy poprzedniego prezesa i było mnóstwo ludzi z pasją...większość z nich przejrzała na oczy i już tu nie pracuje, bo Zara zabija wszelaką pasję w człowieku, a wyzwala egoizm i chęć złapania za stołek za wszelką ceną...
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-10 09:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przerwa przysluguje pracownikowi po co najmniej 6 godz pracy(15min) w ciągu doby i nie daj sobie wmówić inaczej.Umowa na Pół etatu jak już i nic poza tym ale na pewno dojdą godziny i przesuwanie grafika.Ogólnie nie polecam.Zmarnujesz tam swoje nerwy i cenny czas.
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2013-06-10 09:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś gdy cię zwolnią to docenisz ludzi.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-10 10:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim ale to przesuwanie grafika to chyba nie jest z dnia na dzień tak? Uprzedzają odpowiednio wcześnie?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-21 15:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przesuwają grafik z dnia na dzień oczywiście nie zawsze ale musisz być przygotowana.To się nazywa dyspozycyjność.A więc nie będzie ci łatwo pogodzić czasem spraw prywatnych z pracą.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-06-21 15:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli będę w takim razie chciała się zamienić bo mi np popołudnie w dany dzień nie odpowiada i chciałbym na rano to muszę mieć zgodę kierownika na to czy poprostu mogę się zamienić i wpisać zmianę w grafik?
zdjecie uzytkownika
nitka - 2013-06-23 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musisz mieć zgodę kierownika , i jeszcze musi być to zgodne z KP.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-06-24 09:42:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie. To pewnie szanse na to że akurat będzie do zgodne z KP są chyba małe. Praca jest 8 h dziennie czy więcej?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-06-25 17:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo zależy od managera -kierownika działu bądź sklepu.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-06-25 21:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były pracownik no ale są chyba ustalone jakieś konkretne zasady jeśli chodzi o ilość godzin którą dziennie trzeba przepracować
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-07-01 17:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie nie ma żadnych zasad, nie licząc kp;)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-07-01 22:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No myślałam że trochę inaczej to funkcjonuje w przypadku takiej znanej firmy. Czy imprezy, jakieś wyjazdy są raz na jakiś czas?
zdjecie uzytkownika
Cler - 2013-07-02 17:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjazdy, imprezy, praca kiedy ci pasuje, a co to koncert życzeń?
Liczy się dyspozycyjność i to co możesz zaoferować firmie. Trzeba dużo od siebie dać to może cie docenią.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-07-02 19:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja rozumiem że jak daje sie dużo od siebie to doceniają pracownika no ale też nie chce sytuacji że raz odmówie bo naprawdę nie będę mogła przyjść i już będą krzywo patrzeć
zdjecie uzytkownika
Cler - 2013-07-03 11:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie słyszałam, żeby kogoś zwolnili, bo odmówił przyjścia do pracy w swój wolny dzień. Weź pod uwagę, że jak pójdziesz na rozmowę i ewentualnie dostaniesz pracę to się wszystkiego dowiesz, a nie kombinujesz.
zdjecie uzytkownika
ewa - 2013-07-03 11:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nic nie kombinuje tylko chodzi mi o samo zapoznanie się z tym jak tam jest ponieważ jak pójdę na rozmowę to dowiem się to co oni będą chcieli mi powiedzieć a nie tak jak to wygląda ze strony pracownika
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-30 07:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile dają kasy w Zara Łódź?
zdjecie uzytkownika
ass - 2014-12-05 00:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy szanse rozwoju w tej firmie jest wogóle ? jeżeli chodzi o kwestie finansowe to są narzucone z góry podstawa i ewentualnie premie ? a jak przebiega atmosfera pomiędzy pracownikami i czy pracodawca też jes miły i rozumie pracownika jeżeli chiałby się zwolnić lub mieć dzień wolny? jak to jest naprawde ktos wie?
zdjecie uzytkownika
Buba - 2014-12-10 09:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ass - 2014-12-05 00:35:58]:
Nie pracuje już tam kilka lat, ale mam znajomych co jeszcze tam wytrzymują. Kiedyś było beznadziejnie i teraz też podobno jest nie lepiej. Jak chcesz mieć dzień wolny no to jest UŻ. Możesz wyjść później, ale wcześniej z pracy to już jest straszny problem. Ja jak miałam okazje tam pracować to raz się do mnie doczepiono, że za często do toalety chodzę. Myślę, że zależy też, że zależy to od sklepu. GŁ bym nie polecała. Reszta ponoć w miarę ok.
zdjecie uzytkownika
toaj - 2015-06-30 18:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Buba praca w sieciówce zawsze jest ciężka, bez różnicy o jaką sieciówkę chodzi niestety, w sensie jeśli mówimy o tych z niższej półki, bo jeśli o tych z wyższej, to wiadomo że i jakość traktowania pracownika jest lepsza. Jeśli komuś taka praca nie przeszkadza i się w niej odnajduje to jest dla niego miejsce - http://ofertapracy.monsterpolska.pl/getjob.aspx?JobID=152292012
zdjecie uzytkownika
kutsi - 2015-08-14 19:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem pracownikiem firmy Zara jeszcze kilka lat temu. Wtedy nic nie zapowiadało , że cokolwiek może się tu zmienić na niekorzyść. A tu proszę. Zmieniłem sklep w którym pracowałem , zmienił się kierownik i nagle wszystko się posypało. Jednak szef robi tutaj zdecydowaną różnicę. Czas szukać czegoś nowego...
zdjecie uzytkownika
Maggi - 2015-10-22 12:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
generalnie nie polecam. To dobre miejsce dla studenta na czas studiów, a i tak często jest problem z grafikiem zmienionym na ostatnią chwilę.
Nie ma co liczyć na szacunek do pracownika. Menadżerowie muszą realizować cele postawione przez swoich zwierzchników i "po trupach do celu" jest określeniem w sam raz.Ludzie bardziej ambitni i pracowici są albo wykorzystywani do granic, albo zwalczani jako niebezpieczna konkurencja.
smutne
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-10-22 16:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maggi, a da sie zarobic tam , czy jakies marne wynagrodzenie, ja kiedys pracowalam w inditexie ale w innym brandzie, ale to kilka lat temu ,umowa byla slaba, najgorsze wyprzedaze, sprzatanie do poznych nocnych godzin, przyjmuja ciagle w zarze kogos, w jakim miescie pracujesz i w jakiej galeri, mozna aplikowac mailowo
zdjecie uzytkownika
swderfgt - 2016-01-09 00:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, no a Zarze to teraz rekrutuja w Katowicach sprzedawcow i w Bydgoszczy dyrektora sklepu jakby ktos był zaintersowany podjeicem pracy tam u nich..
zdjecie uzytkownika
fiki - 2016-02-02 14:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie swderfgt widziałem teraz ogłoszenie, stanowisko to Visual Merchandiser - Sprzedawca. Chwala sie tym, ze oferują umowę o pracę i stabilne zatrudnienie, a także rozwój zawodowy – 75% awansów wewnętrznych.
zdjecie uzytkownika
kaszmir - 2016-02-12 21:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najważniejsze, że możliwe jest u nich zatrudnienie w ramach umowy o pracę @fiki. Wiecie czy jest jeszcze szansa na jakieś benefity oprócz zniżek na ubrania? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Jaś - 2016-03-04 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie, takie zniżki na ubrania to już jest coś. Jednak sklep ma dość wysokie ceny, nie każdego na to stać, tym bardziej sprzedawcę :) szukają dyrektorów teraz, ale na to się nie załapię :)
zdjecie uzytkownika
taso - 2016-03-10 18:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to jakieś dodatki ogólnie są @Jaś. Aczkolwiek zapewne nie za duże. Plusem pracy w tej firmie jednak na pewno jest rozbudowany pakiet socjalny
zdjecie uzytkownika
paris - 2016-03-12 20:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich od akiegoś czasu szukaja ludzi na stanowisko jako Koordynator - Comercial, VM i tu doswidczenie to min 2 lata jest wymagane tak naparwde wiec w sumie oferta dobra.
zdjecie uzytkownika
Kixo - 2016-05-15 16:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No te 2 lata doświadczenia wymaganego to nie jest jeszcze jakoś bardzo dużo, tym bardziej, że na samo stanowisko sprzedawcy wymagają doświadczenia i zainteresowania modą @paris.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ZARA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZARA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert