*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
Kaja
20.05.2020 18:15
Jak na call center tutaj się pracuje? Są jakieś duże założenia do miesięcznego wykonania?
20.05.2020 19:33
Kaja to praca nie dla Ciebie,klient nie zrozumie o co Ci chodzi
Wojtek
15.04.2022 07:11
Czy ta firma zatrudnia nowych pracowników. Długo pracujesz w CTDP?
Konkret321
15.11.2018 09:42
Wydzwaniaja jak najeci.Nie wiadomo skąd mają numery.
Gofer
12.05.2020 15:31
Gdy zadasz to pytanie to... rzut słuchawką i tyle. Takie to wszystko zgodne z prawem.
Szczególnie zmiana pracodawcy na umowie, bez wiedzy pracownika z 2 miesięczną cofniętą datą...
13.05.2020 05:35
Rzut chyba jak ktoś nie umie odczytać admistratora z ekranu czyli słabo do szkoły
26.02.2020 09:55
Jak wygląda ścieżka awansu w CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska?
21.03.2020 22:00
Firma nikogo nie zatrudnia. Zostali zwolnieni w grudniu wszyscy na zleceniu i zostalo im mało osób samych na umowie o pracę bo firma upada. Można było zdobyć umowę o pracę po średniej 100 procent prowizji z 4 miesięcy w większości nieosiągalne a na początek jest zlecenie. A co awansów to większe wymagania niż 100 % trzeba było mieć np 120 % czy 140.
Ci koordynatorzy co zostali są bezczelni i chamscy. Dziwię się że firma jeszcze istnieje ale na pewno niedligo coś się wydarzy.. Po 2 latach w tej firmie to można tylko mieć zepsuta psychikę.
Dobry pracodawca ,ale to nie znaczy, że każą przychodzić w mundurkach, polecam pracę w firmie!!
08.12.2019 18:48
Widać że nie pracujesz w tej chwili w firmie
17.11.2019 09:02
Dziewczyny jaki styl panuje w CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska?
Ktos
06.12.2019 17:18
Styl? Czego? Ubierania się?
30.06.2017 21:39
Witam miałem już rozmowę kwalifikacyjną dzwoniono do mnie że będę zaproszony na szkolenie a tu narazie głucha cisza ktoś wie kiedy się zaczną szkolenia
Dat
20.06.2016 14:35
CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska szuka kogoś do Tmobile?
limonka
12.06.2016 12:46
Żeby pracować w CTDP nie potrzeba Ci nawet żadnego doświadczenia ;) Wtedy start od umowy zlecenia, 10 zł na godzinę plus prowizji od 7-8 zl do nawet 100 zł za sztukę brutto, zależy jaki projekt, ale na każdym da się się dużo zrobić jeśli ma się dużo determinacji! Jeśli masz staż w innym call center min. 6 m-cy to możesz na start liczyć na umowę o pracę, oczywiście po 2 etapach rozmów :) Wyksztalcenie hmmm...to jedna z tych firm, gdzie na to się nie patrzy .Ważne jest zaangażowanie, chęci, umiejętność konwersacji, reszty Cię tam nauczą. Wiele osób zatrudnionych jest dopiero w trakcie studiow, część studiów nie ma, a umowy o pracę też zdobywają :) Pozdrawiam!
25.11.2015 22:14
niana7 - nigdzie nie napisałam, że to ujma, jedynie, że dla mnie po trzech kierunkach studiów i kilkuletnim doświadczeniu zawodowym to nie było to co chciałabym robić. Musiałam mieć pracę "na już", więc nie wybrzydzałam, proste. A że posiadam umiejętności interpersonalne i sprzedażowe, to całkiem dobrze mi siedzenie na słuchawce wychodziło i zarabiałam przyzwoicie :) Odnosiłam się do narzekania na pracodawcę w necie, które nie jest uzasadnione w sytuacji, kiedy do czegoś się po prostu nie nadajemy.
17.11.2015 22:38
Diana, jasne, ja się z Tobą zgadzam - nie każdy się nadaje. Trzeba tylko zadać sobie pytanie czy to, że ja się nie nadaję, jest powodem by oczerniać pracodawcę w necie.
I małe sprostowanie: nie polubiłam i nigdy nie polubię pracy na słuchawce, jest ona zdecydowanie poniżej moich kwalifikacji i ambicji, dlatego potraktowałam ją tylko i wyłącznie jako epizod, do którego zmusiło mnie życie.
13.10.2015 15:08
Trzeba być jakimś totalnym gamoniem, który regularnie urywa się z pracy bądź do niej zwyczajnie nie przychodzi, żeby zarobić 800 zł. Sama stawka godzinowa, przy dobre frekwencji to 10 zł brutto na godzinę, a przecież do tego dochodzą jeszcze premie za sprzedaż. Ja w pierwszym miesiącu pracy zarobiłam 2200 na rękę, ale w mojej grupie faktycznie były osoby, które dostały śmieszne pieniądze, na własne życzenie. Praca jest do bani, trzeba ją lubić, żeby robić to na dłuższą metę. Ja nie lubiłam i na pewno do niej nie wrócę. Nie wierzcie jednak obibokom, co to wypisują, że zarobić się nie da, bo się da, o ile się chce. Co jest wielkim plusem CTDP to kasa zawsze na czas i zawsze się zgadza - niby normalne, ale patrząc na toruński rynek, wciąż warte zauważenia.
Wywiadu udzielił/aKamila Kużaj-Karaszewska- firma
25.06.2015 10:11
Proszę powiedzieć jakie były Państwa początki?
Rozpoczynaliśmy działalność gdy outsourcing nie był jeszcze tak popularny. Firma liczyła 10 osób, naszą bazą była książka telefoniczna, ręcznie pisaliśmy umowy, adresowaliśmy koperty. Na początku nasza firma opierała się na liniach biznesowych, sprzedaży prefiksów dla jednego z operatorów telefonicznych. Było to coś totalnie nowego na bardzo dużą skalę.
Kluczowy moment dla firmy według Państwa?
Moment, w którym jako pierwsi w Polsce przekonaliśmy jedną z największy sieci telekomunikacyjnych do sprzedaży telefonów przez telefon.
Jaka jest w takim razie Państwa misja?
Świadczenie najlepszej jakości usług przed i po sprzedaży oraz utrzymanie i prezentowanie postawy najlepszego Pracodawcy na lokalnym rynku.
Recepcja Wakacyjne biurko
A Państwa wartości?
Solidność, budowanie przyjaznych relacji z kontrahentami, perfekcyjność w działaniu, skuteczność, świetna atmosfera w firmie.
Proszę powiedzieć kilka słów o Państwa strukturze.
Sercem naszej firmy jest Dział Handlowy. Pracują w nim zarówno specjaliści i eksperci ds. sprzedaży, jak również osoby wkraczające dopiero na rynek pracy w charakterze konsultanta. Pracę Działu Handlowego wspomagają inne działy:
Dział Administracyjny – posprzedażowa obsługa Klienta,
Dział Jakości i Efektywności – dbanie o poprawność prowadzonych rozmów handlowych
Dział Personalny – zapewnianie obsługi kadrowej Pracowników oraz odpowiadanie za rekrutacje, szkolenia i rozwój Pracowników,
Dział Marketingu – dbanie o ciepły i profesjonalny wizerunek firmy zarówno na rynku lokalnym, jak i ogólnopolskim. Realizacja celu „najlepszy Pracodawca w regionie”. Organizacja akcji promocyjnych, profesjonalna reklama. Współpraca z lokalnymi firmami, umowy partnerskie, organizacja konkursów motywujących dla pracowników. Dbanie o płynny przepływ informacji w firmie i na zewnątrz. Działalność w social media,
Dział Księgowo-Finansowy – obsługa finansowo-księgowa firmy,
Dział IT – dbanie o to, abyśmy mogli stosować najbardziej innowacyjne rozwiązania informatyczne w naszej pracy. Utrzymywanie sprawnego działania systemów informatycznych i szybkie usuwanie ewentualnych usterek,
Dział BHP – dbanie o nasze bezpieczeństwo i higienę pracy,
Dział Logistyczny/Magazyn – przygotowanie paczek dla Klientów, serwisowanie sprzętów oraz współpracą z firmami kurierskimi,
Dział Organizacji i Zarządzania – organizacja pracy w biurze oraz komunikacja wewnętrzna w sprawach procedur obowiązujących w firmie.
Ile w tym momencie jest zatrudnianych osób ?
417 osób.
Co można uznać za dotychczasowy sukces firmy?
Otrzymaliśmy miano najdynamiczniejszej spółki w Polsce oraz zwyciężyliśmy w rankingu „Pulsu Biznesu” - Gazele Biznesu 2009. Jako pierwsi zaczęliśmy sprzedawać telefony przez telefon, przekonaliśmy do tego jednego z największych operatorów w Polsce.
Open space
Jesteście Państwo liderem w branży call center. Jak osiągnąć taki sukces?
15 lat doświadczenia i ciągłego rozwoju oraz korzystania z najnowszych rozwiązań technologicznych sprawiło, że jesteśmy liderem w branży call center na polskim rynku. Z naszymi partnerami biznesowymi podejmujemy wieloletnią współpracę, świadcząc im usługi na najwyższym światowym poziomie. Posiadamy własne centrum logistyczno-magazynowe oraz pierwszą w Polsce pełną integrację informatyczną z firmą kurierską. Mamy możliwość telefonicznego dotarcia do blisko 100 000 Klientów dziennie oraz wysłania ponad 200 000 paczek miesięcznie. Stawiamy na autorski system teleinformatyczny dostosowany do naszych partnerów biznesowych. Co najważniejsze, naszym ogromnym atutem jest profesjonalny i wysoko wykwalifikowany zespół, który dba o fachowe podejście na każdym etapie działania naszej firmy. Wyróżnia nas także bogaty system motywacyjny, komfortowe warunki pracy, dobrze wyposażone pomieszczenia socjalne oraz działania integracyjne w czasie jak i po pracy.
A jak kreujecie swoją markę?
Przede wszystkim dbamy o profesjonalny i ciepły wizerunek firmy. Bierzemy czynny udział w targach pracy, biznesowych event'ach. Współpracujemy z samorządami studenckimi, inkubatorami przedsiębiorczości. Wychodzimy naprzeciw osobom poszukującym pracy, udzielamy fachowych informacji. Bierzemy także udział w wielkoformatowych wydarzeniach takich jak Festiwal Kolorów, Terenowa Masakra oraz sami organizujemy podobne imprezy. Pokazujemy, że warto z nami współpracować i że panuje u nas świetna atmosfera. Aktywnie działamy także w social media, prowadzimy swój firmowy fanpage. Przy okazji zachęcamy do odwiedzania nas na Facebook'u: www.facebook.com/CTDP.Torun.
Open space
Jak przekonują i zdobywają Państwo klientów?
Naszych Klientów przekonujemy kompetentną kadrą działającą w oparciu o autorskie techniki sprzedaży, wypracowane 15 letnim doświadczeniem w branży. Podchodzimy profesjonalnie do szkoleń naszych pracowników oraz wdrażania nowych produktów.
Państwa topowe produkty?
Współpracujemy z czołowymi operatorami telefonii komórkowej w Polsce. W związku z tym, w naszej ofercie są wszystkie topowe produkty tych operatorów - głównie nowoczesne smartfony i tablety.
Nietypowa galeria w firmie Pokój rozrywki
Pracowników na jakie stanowiska poszukujecie Państwo najczęściej? Jakie główne zadania czekają na nowych pracowników?
W związku z intensywnym rozwojem firmy, od początku 2015 roku prowadzimy rekrutacje na różne stanowiska. Z racji profilu działalności naszej firmy największy odsetek zatrudnianych przez nas osób stanowią specjaliści odpowiedzialni za kontakt telefoniczny z Klientami. Wraz ze wzrostem liczby pracowników zajmujących się Obsługą Klienta i sprzedażą, powiększamy także nasz zespół menadżerów zajmujących się zarządzaniem zespołami sprzedażowymi. Z uwagi na fakt, że bardzo ważny jest dla nas rozwój pracowników, rozbudowujemy także strukturę trenerów wewnętrznych, którzy odpowiadają za wdrożenie nowych osób do pracy oraz rozwój ich kompetencji – nie tylko w obszarach związanych bezpośrednio z pracą, ale także w zakresie szeroko pojętego rozwoju osobistego.
Czego poszukujecie u potencjalnych pracowników?
Najważniejsza jest dla nas motywacja do pracy, zaangażowanie w wykonywane zadania i chęć rozwoju. Poszukujemy osób, dla których praca nie stanowi przykrej konieczności, a przeciwnie – jest pasją, której realizacja daje uczucie spełnienia i satysfakcji.
Open space
Na jakie wynagrodzenie mogą liczyć Państwa pracownicy?
Wynagrodzenia w naszej firmie są uzależnione przede wszystkim od rodzaju stanowiska, na którym dana osoba jest zatrudniona, a co za tym idzie od stopnia odpowiedzialności, poziomu wiedzy, umiejętności i doświadczenia branżowego. Z tego względu pensje w naszej firmie wahają się od 1700 do 15 000 zł. Na stanowiskach sprzedażowych można liczyć na zarobki w przedziale 1700- 5000 zł, na stanowiskach menadżerskich w przedziale 2500-8000 zł, a w działach wymagających zaawansowanej wiedzy branżowej (np. IT) od 2900-15000 zł. W zależności od obejmowanego stanowiska, poza wynagrodzeniem standardowym, pracownicy otrzymują także premie i liczne bonusy pozapłacowe, m.in. darmowy kurs języka angielskiego, prywatną opiekę medyczną, karty rabatowe czy refundację kosztów dojazdu do pracy.
Czy firma zatrudnia studentów umożliwiając im start w karierze?
Wiemy jak trudno młodym osobom jest stawiać pierwsze kroki na rynku pracy, dlatego jako firma, jesteśmy bardzo otwarci na współpracę ze studentami. Wszystkim studiującym pracownikom dajemy możliwość dostosowania godzin pracy do grafiku zajęć na uczelni. Bardzo często zdarza się, że osoba, która rozpoczęła z nami współpracę jako student, ma za sobą już kilka awansów w naszej firmie i w chwili obecnej obejmuje stanowisko kierownicze wyższego szczebla.
Czy uczestniczycie Państwo w Targach Pracy?
Nasza firma regularnie bierze udział w targach pracy oraz organizuje praktyki w różnych działach firmy (m.in. IT, marketing czy HR). Jeśli Praktykant wykazuje się szczególnym zaangażowaniem i umiejętnością szybkiego przyswajania wiedzy i nowych umiejętności, to może liczyć u nas na stałą pracę „na etacie”.
Pokój rozrywki Nasze ściany są inne!
Jakimi kanałami jest prowadzony proces rekrutacji?
Staramy się docierać do naszych kandydatów różnymi kanałami – od standardowych ogłoszeń zamieszczanych w Internecie, przez targi pracy, działalność w social media, po różne innowacyjne projekty rekrutacyjne. Najcenniejsze jest jednak dla nas to, że sami pracownicy polecają nas swoim znajomym. Zależy nam na stworzeniu zgranej „paczki” pracowników, ponieważ wiemy, że najważniejsza w pracy jest serdeczna atmosfera oparta na otwartości, lojalności i wzajemnym zaufaniu.
Czy w firmie przeprowadzane są okresowe oceny pracownicze?
Z doświadczenia wiemy, że sztywno wprowadzane oceny okresowe, które miałyby objąć wszystkich pracowników w jednym czasie powodują często niepotrzebny stres, blokują potencjał pracowników i odciągają uwagę od realizacji bieżących zadań. Z tego względu na co dzień skupiamy się na bieżącym udzielaniu informacji zwrotnej. Niemniej jednak, od czasu do czasu wprowadzamy różne projekty związane z oceną pracowniczą, których celem jest wzmocnienie pozytywnych postaw wśród pracowników, docenienie ich zaangażowania oraz wyrażenie uznania dla ich osiągnięć w pracy.
Wakacyjne biurko – konkurs dla pracowników
Jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej?
Oczywiście wszystko zależy od stanowiska, o jakie ubiega się kandydat. Ważne jest to, aby kandydat zorientował się do jakiej firmy i na jakie stanowisko aplikuje – aby sam sobie odpowiedział na pytanie, czy w danej firmie i na danym stanowisku chce pracować. Jeśli tak, to dlaczego? Jakie ma predyspozycje, aby wykonywać dany rodzaj pracy? Co chciałby wnieść do naszej organizacji oraz jakimi osiągnięciami może się pochwalić? Aby odpowiedzieć sobie na te pytania na pewno warto zajrzeć na stronę internetową firmy oraz na nasz fanpage na Facebooku. Pytania na rozmowie kwalifikacyjnej dotyczą przede wszystkim wiedzy, umiejętności, postawy i motywacji względem pracy oraz ewentualnych doświadczeń zawodowych kandydata. Procesy rekrutacji są przez nas prowadzone najczęściej w dwóch lub trzech etapach, podczas których nie tylko staramy się zweryfikować kompetencje kandydata, ale także sprawdzić jego stopień dopasowania do organizacji. Zależy nam bowiem nie tylko na znalezieniu pracownika z odpowiednim poziomem umiejętności, ale także kogoś, kto będzie się dobrze u nas czuł. Z drugiej strony, kilkuetapowa rekrutacja pozwala Kandydatowi lepiej poznać firmę, w której chce rozpocząć pracę. Podczas pierwszego etapu rekrutacji proponujemy spotkanie ze specjalistą ds. rekrutacji, którego celem jest wstępne poznanie kandydata, jego doświadczeń oraz deklarowanych umiejętności. W drugim etapie rekrutacji zapraszamy kandydata do udziału w specjalnie zaprojektowanym zadaniu praktycznym, którego celem jest potwierdzenie realnych umiejętności. W zależności od stanowiska, w projektowaniu zadania praktycznego zawsze uczestniczy ekspert w danej dziedzinie – np. z zakresu IT, marketingu czy sprzedaży. Ostatnim etapem rekrutacji jest spotkanie z bezpośrednim przełożonym. Spotkanie ma najczęściej formę rozmowy, podczas której przyszły szef chce bliżej poznać swojego potencjalnego pracownika i określić, czy dana osoba pasuje – także pod względem osobowościowym - do jego zespołu. Dzięki tak zaprojektowanemu procesowi rekrutacji zatrudniamy kandydatów, którzy z powodzeniem podejmują proponowane przez nas wyzwania. Dla przykładu, podczas rekrutacji na stanowiska sprzedażowe można spodziewać się pytań nawiązujących do doświadczeń z zakresu sprzedaży czy też Obsługi Klienta, pytań weryfikujących intuicję sprzedażową, kulturę osobistą i sposoby radzenia sobie w sytuacjach trudnych, stresowych. Proponujemy też udział w zadaniach praktycznych i testach, co pozwala nam określić poziom posiadanych przez kandydata umiejętności sprzedażowych, negocjacyjnych, czy dotyczących radzenia sobie ze stresem.
Jak często są prowadzone szkolenia w firmie i jakich obszarów dotyczą?
Szkolenia są jednym z najważniejszych zadań realizowanych przez Dział Personalny oraz kierowników poszczególnych działów. Staramy się, aby działania rozwojowe były prowadzone systematycznie, w sposób atrakcyjny dla pracowników oraz przynoszący efekty w postaci wzrostu kompetencji naszej kadry. W zależności od potrzeb szkoleniowych oferujemy pracownikom możliwość udziału zarówno w szkoleniach wewnętrznych – realizowanych przez naszych trenerów, jak również w szkoleniach zewnętrznych – realizowanych przez prestiżowe firmy szkoleniowe. Część szkoleń w naszej firmie ma charakter obligatoryjny, a część jest realizowanych w formie fakultatywnej – tylko i wyłącznie dla osób chętnych.
Obecnie realizujemy kilka projektów szkoleniowych:
szkolenia wdrożeniowe dla nowych pracowników zatrudnionych w dziale handlowym realizowane przez trenerów wewnętrznych oraz menedżerów
szkolenia menedżerskie rozwijające umiejętności zarządzania zespołem realizowane przez trenerów wewnętrznych oraz zewnętrzne firmy szkoleniowe
szkolenia rozwijające kompetencje społeczne i osobowościowe pracowników realizowane przez trenerów wewnętrznych oraz zewnętrzne firmy szkoleniowe
coachingi umiejętności realizowane przez doświadczonych menedżerów z firmy i spoza firmy
kurs nauki języka angielskiego realizowany przez doświadczonego lektora z firmy zewnętrznej
Zakres szkoleń jest bardzo szeroki – od kwestii związanych ze sprzedażą, czy Obsługą Klienta, przez szeroko pojęte tematy związane m.in. z komunikacją międzyludzką, asertywnością, automotywacją, kreatywnością, radzeniem sobie ze stresem, po zaawansowane szkolenia twarde dotyczące wiedzy produktowej czy nowych technologii w obszarze IT. Wszystko zależy tak naprawdę od potrzeb szkoleniowych zauważonych przez kierownika danego działu oraz zgłaszanych przez samegopracownika. Proponując pracownikom udział w ciekawych projektach szkoleniowych chcemy zaszczepić w nich wewnętrzną motywację do dbania o swój rozwój zawodowy i zachęcić ich także do szeroko pojętego rozwoju osobistego – nawet w obszarach niekoniecznie związanych z wykonywaną pracą.
Festiwal Kolorów – promocja firmy
W jaki sposób motywujecie Państwo pracowników - systemy pozapłacowe?
Zatrudniamy ponad 400 pracowników, wśród których każdy jest indywidualnością - ma swoje pasje, zainteresowania i preferencje dotyczące spędzania wolnego czasu. W związku z tym nasi pracownicy mają różne obszary motywacyjne, na które jako Pracodawca staramy się odpowiedzieć - m.in. poprzez program "Firmowa karta rabatowa". Naszych pracowników nagradzamy także ciekawymi i przydatnymi gadżetami. Wspieramy ich finansując udziały np. w imprezach sportowych lub innych wydarzeniach, a także sami organizujemy imprezy integracyjne i konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Osobom spoza Torunia, które są naszymi pracownikami, gwarantujemy refundację kosztów dojazdów do pracy lub dojazd wynajętym przez nas autobusem. Wszystko po to, aby zadbać o ich komfort finansowy oraz wygodę w trakcie podróży do pracy. Zapewniamy naszym pracownikom także prywatną opiekę medyczną i darmowy kurs języka angielskiego.
Czy angażują się Państwo w działania prospołeczne?
Bardzo chętnie uczestniczymy w działaniach z obszaru CSR. Od kilku lat aktywnie wspieramy "Szlachetną paczkę" oraz inne inicjatywy zgłoszone przez naszych pracowników - m.in. pomoc dla toruńskiego schroniska, czy osób potrzebujących.
Czy osoby zatrudnione mogą pracować zdalnie?
Bardzo cenimy sobie dobre relacje z pracownikami i dbamy o ich komfort psychiczny. Dlatego w uzasadnionych sytuacjach firma oferuje także możliwość pracy zdalnej.
Jak często i czy w ogóle odbywają się imprezy integracyjne?
Wiemy, że praca u nas wymaga dużego zaangażowania i nie zawsze jest łatwa. Dlatego zależy nam na dobrym samopoczuciu naszych pracowników w trakcie i po pracy. Inwestujemy przede wszystkim w zgrany zespół. Chcemy, aby w firmie panowała dobra atmosfera, dlatego bardzo dbamy o integrację pracowników. Raz w miesiącu organizujemy imprezy integracyjne, gdzie nasz zespół może lepiej się poznać i bawić razem. Dzięki integracji nie tylko panuje u nas świetna atmosfera, ale też jesteśmy bardziej efektywni w pracy. Obecnie pracujemy nad innowacyjnym projektem integrującym pracowników firmy. Na ten moment nie możemy zdradzić szczegółów, ale gorąco zachęcamy do śledzenia nas na Facebooku.
Dziękuję za rozmowę.
Ala
03.03.2015 11:15
Firma CTDP to kompletne dno, obiecują ludziom umowę o pracę na start z wcześniejszym doświadczeniem i nie dotrzymują słowa. Podrzucają śmieciowe zlecenie, do tego mamią obiecankami bez pokrycia. Totalny chłam, mobing na każdym kroku. Kto się chce nabawić przewlekłego zapalenia krtani za 800 zł miesięcznie serdecznie zapraszam do tej firmy.
tbvvvrt
13.01.2015 21:32
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo,ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami na co zwracac szczegolna uwage przy procesie rekrutacyjnym?
czekać
30.12.2014 18:11
Ja nie zamierzam czekac na nic tak wlasciwie to interesuja mnie tylko konretne informacje ale jak tego tutaj nie mozna uzyskac to pozostaje faktycznie skontaktowac sie tylko z biurem bezposrednio. wtedy mam nadzieje uzyskac rzetelne informacje. szkoda ze nikt tutaj nie pisze z biura zadnych informacji
radek
16.12.2014 15:08
pewnie, że dobrze jest skontaktować się z osobami bezpośrednio zainteresowanymi, to ja się nie dziwię jednak, że tak to wygląda.. moim zdaniem w biurze powinny się znaleźć kompetentne osoby i w dodatku mogły by jednak jakoś pomóc w tych kwestiach tak naprawdę..no nic, czekam na informacje dalsze w takim razie.
Tuwim
12.11.2014 10:21
Dlaczego w takim razie nie skontaktować się osobiście z biurem. Zawsze jadąc do siedziby jest szansa spotkać osoby które siedzą i pracują na słuchawce - wtedy też jest sposobność by porozmawiać o tym i o tamtym. Wiadomo, że to trochę zawsze strata czasu, ale w przypadku gdy nikt nie chce pomóc na forum - jedyna deska ratunku.
12.09.2014 20:13
@ barry black praca jest od poniedziałku do piątku od 8 do 16. Cele są realne i osiągalne.
Tomek
09.09.2014 14:32
Najlepiej spytać o to u źródła. Mail do działu HR: [email protected] :)
marta
17.02.2014 15:42
" Np. na moim przykładzie, moja koleżanka obok z boxxu,"
to na Twoim przykładzie, czy na przykładzie koleżanek???
"ogólnie cisnienie na sprzedaż"
w firmie która zajmuje się sprzedażą przecież nie mogą naciskać na szydełkowanie
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska?
madz
13.02.2014 09:33
No wy chyba sobie żartujecie w tym momencie? Chyba nie mówimy o tym samym CTDP ;p No ale nic, kazdy ma swoje zdanie. A moje jest takie 'm-a-s-a-k-r-a' (usunięte przez administratora) Np. na moim przykładzie, moja koleżanka obok z boxxu, szło jej bardzo dobrze, była typowo telemarketingowa, głos i wszystko nadawało się w sam raz, zawsze sprzedaż jej szła bardzo dobrze, nadrabiała za połowe grupy, no niestety jak każdemu zdarza się gorszy okres, no jak wiadomo problemy z rodziną itp. No i nie szło jej jeden miesiąc. to co? zwolnili ją, bo 'styczniowe wyniki były w opłakanym stanie'. Ale to nic, moja koleżanka zachorowała na zapalenie spojówek, jak wiadomo choroba zarazliwa, to po tygodniu nieobecnosci, gotowa by to odrobić, z zwolnieniem L4, również ją zwolnili, bo przecież przez tydzień nic nie sprzedawała, a wiadomo nasz kordynator musi mieć z nas pieniądze ;) ogólnie cisnienie na sprzedaż. Na szkolenie poszłam z 5innymi i mimo, że zostaliśmy rozdzieleni do innych grup, to i tak trzymaliśmy sie cały czas razem, do pracy jezdziłam z takim zapalem, ze szkoda gadac(usunięte przez administratora)
25.12.2013 16:42
to prawda tam się ludziom kit wciska
10.12.2013 10:09
Nie polecam pracy tam tylko mówią dzwonimy, dzwonimy ciśniemy
marEks
21.10.2013 00:23
Na początek napiszę, że pracuję w firmie krótko i niestety długo już tam nie będę. Warunki fantastyczne, ciepło - klima, zimno - ogrzewanie, własny box, własna szafka. Dobra płaca i na czas. Przerwy 10min,15min,10min czajniki, tostery itp. Ale ja osobiście nie potrafię wciskać ludziom czegoś czego oni nie chcą, bo sam to rozumiem. Jeżeli facet ma już laptopy, internet, tablety to po co mu kolejne, po co starszej babci 2 tablety jak ona nie ma na lekarstwa i nawet nie wie co to, jak facet mówi, że nie chce bo się nie zna to znaczy, że nie chce. Może i niektórzy mają to gdzieś ale ja niestety nie potrafię. Nie podoba mi się również, że trzeba na siłę wciskać takim osobom rozwiązania. Na początku nie myślałem tak nad tym ale po pewnym czasie mój punkt widzenia zmienił się. Naprawdę biorąc pod uwagę warunki nie można narzekać,ciężko o drugą taką pracę, ale niestety nie jest ona dla każdego w tym przypadku nie dla mnie.
EvAnS
10.12.2012 22:09
No tylko w tym zapyziałym marketingu są do (usunięte przez administratora) umowy w wiekszości przypadków to lepiej się nameczyć a miec normalne pensje w miare:-/
Basic
27.04.2011 23:42
Witam, nie wiem czy tu ktoś jeszcze zagląda, jeżeli tak, prosiłabym o odpowiedzi na pytania.
Rozpoczynam własnie szkolenie w CTDP. Stworzyli tam grupe dla osób początkujących za 5/h, kiedy sie z takiej grupy wychodzi?
Jak radzicie sobie z sytuacjami, kiedy ludzie nie kupują oferowanej rzeczy? Czy są jakies konsekwencje?
Prosze o odp.
27.02.2011 13:51
Co się stało z (usunięte przez administratora)? Czy po jego odejściu wzrosły wyniki?
ja
18.10.2010 21:12
A jak się pracuje w Toruniu? Sielanka?
to prawda
01.09.2010 22:18
jesteśmy na wypowiedzeniu grupowym prawie 130 osób z Bydgoszczy ale Wy zostajecie bez obaw my idziemy w świat szkoda mi tych lat ale warto było...cóż czy do was nie rekrutują chodzi o Toruń?
kejti
30.08.2010 09:44
A mi bardzo pasuje brak nadgodzin, 16 i do domciu :)))))
ori
24.08.2010 14:14
Zasada jest prosta – sprzedajesz – zarabiasz, marudzisz i się dołujesz – wypadasz z gry, praca tylko dla najlepszych!
mimi23
05.08.2010 15:26
Niestety tak właśnie jest :/
Teraz mamy takie czasy, ze nawet jeśli chcesz byc nawet stazysta i robic za darmo musisz znac przynajmniej dwa jezyki obce, mieć doświadczenie zawodowe i przechodzisz trzy stopniowa rekrutacje, po czym okazuje się, ze i tak ich nie dostałeś bo byli lepsi. Tu przynajmniej nie ściemniają wielka rekrutacja, przychodzisz, biora cie, ucza i zaczynasz prace. Głównie młodzi bez doświadczenia mają szansę trochę zarobić. Jak dla mnie to najlepsza opcja na prace
buffy
03.08.2010 12:40
taka prawda, jak firmy mają płacić 800 zł miesięcznie zusu to co się dziwić, że najpierw wolą dac zlecenie? chociaż uważam, że umowa o pracę po 6 miechach to i tak dobra opcja. W ogóle każdy życiowy człowiek wie, że w Bydzi nie ma lekko z pracą, możesz oczekiwać i żądać - Twoje święte prawo, ale weź pod uwagę to, że wtedy szybko się ustawisz w kolejce po zasiłek, chociaż, nie nie ustawisz bo żeby dostać zasiłek trzeba mieć przepracowany staż, a jak się wybrzydza to się go nie ma:/. Póki co niestety to pracodawcy narzucają zasady więc albo je akceptujesz albo wypadasz z gry, nie wiem czy to się kiedyś w polsce zmieni ale do tego czasu trzeba sobie jakoś radzić
gubernator
30.07.2010 15:08
a ty się z choinki urwałeś , że piszesz takie rzeczy? ależ oczywiście, że powinna mieć od razu umowę o pracę, powinna mieć też masę innych rzeczy, ale nie w Polsce. Teraz firmy zatrudniają tylko na własną działalność albo zlecenie,z dwojga złego wolę zlecenie, a te które dają umowę to powoli dinozaury na wyginięciu, Poczytaj trochę gazet to ci się oczy otworzą,teraz nikomu nie opłaca się zatrudniać na umowę o pracę, a to też przez chory system w Polsce
lilo
29.07.2010 12:42
Wow, po 6 miesiącach dostałaś umowę o pracę! a nie powinnaś jej czasem mieć od pierwszego dnia pracy?
anonimka
26.07.2010 20:58
pracowalam w agencji marketingowej w naszym pieknym miescie. Zrezygnowalam po niecałym roku pracy, czas pracy zamiast 8 h wynosil 12, wieczorami (ba! W zasadzie w nocy) padalam z nóg, nikt nie płacił nadgodzin, przez ten cały czas nie dostałam umowy o prace, a potrzebowałam żeby dostać kredyt. Zrezygnowałam i poszłam do pracy w ctdp, i o dziwo panują tu lepsze warunki ! po 6 miesiącach dostałam umowę o pracę, wychodzę punktualnie i nie wyrabiam „gratisowych” nadgodzin! Mówcie co chcecie ale ja doświadczyłam swoje i wiem co mówię!
Mr. Rain
26.07.2010 16:18
Nie jest wazne w jakiej firmie pracujesz, faktem jest, ze większość z nich działa na podobnych warunkach - chodzi o to żeby sprzedawać. Nie ma wiec sensu wypowiadać się na temat warunków pracy (choć tu nie jest najgorzej), ważniejsze od tego jest to czy się do tego ktoś nadaje. Potrafisz sprzedawać? Dobrze zarobisz, nie potrafisz? Nie masz tu czego szukać, nie potrafisz ale chcesz się nauczyć? Tu masz taka szanse. Tyle.
rubi
22.07.2010 10:49
Przeniosłam się do CTDP jakiś czas temu z innej firmy telemarketingowej z bydzi i mówcie co chcecie ale tutaj jest dużo lepiej. Takie cyrki jakie tam odchodziły to nawet małpy nie widziały, a tu? Bez porównania, kasa zawsze na czas, dobre premie, kierownictwo w porządku i normalne warunki socjalne. Poza tym praktycznie co miesiąc możesz uzbierać premię, a jeśli się nie uda zawsze masz podstawę, tam gdzie wcześniej pracowałam nie było podstawy tylko sama premia, tak więc zdarzały się dni, że siedziałam po 8 godzin za darmo!!! Także wiecie, trzeba doceniać to co pozytywne, narzekać zawsze można ale czasem warto pomyśleć,że inni mają gorzej zanim się zacznie narzekać
Koala
16.07.2010 15:30
witam wszystkich
potrzebował bym warunki ubezpieczenia grupowego w CTDP , nr (usunięte przez administratora)
dziekuje za pomoc , jest to dla mnie bardzo wazne
silas
16.07.2010 10:45
Pracuje jako TM i może to nie jest najbardziej prestiżowy zawód na swiecie , ale tez nie ma zbędnego stresu. Ja jestem w pracy 8 – 16 po czym wychodze do domu i mam popoludnie dla siebie. Moi znajomi pracuja na trzy zmiany albo siedza do wieczora w biurze a w weekendy przygotowuja prezentacje dla klienta. Może maja prestiż i adrenalinę, ale dla mnie najważniejsze, żebym miał czas dla dziewczyny i synka i no oczywiście ma się zgadzac na koncie.
Zostaw merytoryczną opinię o CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska