logo CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

Bydgoszcz

Opinie o CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

dingo 2010-06-18 16:29:51
tez miałem chwile kryzysu, szczególnie jak na samym początku miałem ciągle najniższa sprzedaż, ale przegadałem z kilkoma osobami długie wieczory przy piwie po pracy i podpowiedzieli mi kilka fajnych rzeczy. Zmieniłem podejście do pracy, bardziej zrozumiałem jak ważne są w kontakcie z klientem rzeczy o których wcześniej nie myślałem.
Co miesiąc mam teraz premie a i nastawienie mam pozytywniejsze, hehehe naprawdę się da, nie poddawajcie się TMy :)
kosmo223 2010-06-18 21:49:39
Niestety jest wiele osób, które wykonują telemarketing źle i to te osoby psują rynek i opinię innym telemarketerom. Są to zazwyczaj ludzie z przypadku, które po 2-3 miesiącach odchodzą, a efekt ich pracy zostaje. Nie mam do nich pretensji, ale niech przynajmniej nie psują opinii na forum. Nie sprawdzili się, trudno, przecież każdy ma jakieś inne predyspozycje, może będą rewelacyjnymi księgowymi albo informatykami, mi ta praca leży i na ten moment nie ma lepszej opcji z lepszymi warunkami i finansami
tmka 2010-06-19 16:08:36
Masz racje, dla jednych telemarketing to przygoda, dla innych sposób na życie. Ci którzy odchodzą po 3 miesiącach nie osiągnęli sukcesu, bo to po prostu nie było dla nich. A oczywiste jest , ze odchodzi się z pracy, która nie daje satysfakcji. Ja zostałam i nie żałuję.
jaa 2010-06-20 20:25:32
wielu ludzi myśli, że telemarketing to łatwizna. Niestety aby był on skuteczny trzeba posiadać odpowiednią wiedze i umiejętności, a tych najlepiej nauczyć się na własnym dosiwadczeniu… albo od kolegów i koleżanek z branży :D
aron 2010-06-21 14:40:51
niestety jest wiele osób, które wykonują telemarketing źle i to te osoby psują rynek i opinię innym telemarketerom. Są to zazwyczaj ludzie z przypadku, które po 2-3 miesiącach odchodzą, a efekt ich pracy zostaje. Nie mam do nich pretensji, ale niech przynajmniej nie psują opinii na forum. Nie sprawdzili się, trudno, przecież każdy ma jakieś inne predyspozycje, może będą rewelacyjnymi księgowymi albo informatykami.
doświadczona 2010-06-21 22:30:58
Jestem już doświadczoną TMką i wiem, że każdy klient jest inny. Każdy posługuje się inną mapą. Mapą, która powstaje przez wiele lat i związana jest z jego postrzeganiem świata. Dla każdego z nas zielona trawa może oznaczać przecież coś zupełnie innego.
Dlatego czasami telemarketer ma problemy z komunikacją z klientem, mówią niby o tym samym, ale nie mogą się dogadać. Tego tez się trzeba nauczyć, mi to zajęło chyba ze 3 miesiące o ile dobrze pamiętam, ale za to prawie co drugi telefon kończy się sukcesem 
Wolf 2010-06-22 13:30:13
Heh pracowałem w "firmie" :P kilka miesięcy, jeszcze przed kryzysem, ekipa była nawet ok, [treść usunięta przez admina] ogólnie jeszcze wtedy się kręciło, lapki szły jak woda, wtedy jeszcze dycha za godzinę plus premia, czyli bez ściemy 1600-1800 za komplet godzin w smrodzie bez klimy z jednym cherlawym wiatraczkiem :) tylko modlitwa była żeby się nie przepalił :D było fajnie, ale na dłuższą metę na łeb idzie dostać ;) [treść usunięta przez admina]
Hevi 2010-06-22 21:50:30
A mi się wydaje, że dobry TM, to osoba, której nawet arogancki i opryskliwy klient nie jest w stanie wyprowadzić z równowagi ( a tacy tez się oczywiście zdarzają), mało tego - dobry TM potrafi poprowadzić rozmowę w taki sposób, aby klienta uspokoić i wyjaśnić mu jego wątpliwości i skłonić do zastanowienia się nad zmianą stanowiska w danej sprawie.
Dobry telemarketer czasem musi być jak barman w pubie - tzn. musi wysłuchać prywatnego opowiadania klienta, zyskać sobie kredyt jego zaufania, po czym poprowadzić rozmowę i złożyć ofertę
ja 2010-06-23 07:32:14
No bez jaj! Kto wymyśla te wszystkie wpisy? Baaaaardzo radosna twórczość :-D
studentka 2010-06-23 16:28:49
Żywot TMa z pewnościa nie wszystkim przypasuje, ale ja studiuje zaocznie i dla mnie to jest idealna fucha żeby zarobić na czesne. Wolne wieczorki i weekendy, jak mam jakis egzamin w tygodniu albo musze się uczyc to po prostu biorę dzien wolnego, moja sprawa mniej zarobie ale nigdy nie było z tym zadnego problemu.
krzychu 2010-06-23 21:02:18
Trafilem tu dwa miechy temu i powiem wam ze daje rade i coraz bardziej się przekonuje. W budynku jest klima, w przerwie pogram w pilkarzyki (szkoda ze browarka walnac nie można:;)),  w dodatku personel jest tu delikatnie mówiąc sfeminizowany wiec praca coraz bardziej mi odpowiada ;)
bartas 2010-06-24 17:11:43
- Popieram kolege :)starym kawalerem w tej pracy raczej nie zostaniesz;))
nie jest zle!! 2010-06-24 19:13:38
praca w jasno określonych godzinach 8-16, bez wysiadywania nadgodzin, weekend święto wolne, płacą jak wszędzie.  tylko, moi Drodzy Panstwo, niestety jest jeden wielki minus, dla niektórych z was nie do zaakceptowania  – trzeba dzwonic i sprzedawac, a jak się nie umie to niestety. Choc na początku masz okres ochronny czyli mniejszy limit , czyli masz czas żeby się nauczyc fachu :)ja jestem już nauczona i zadowolona :D
like it :D 2010-07-05 22:29:15
Podoba mi się że nikt się tutaj nie czepia jak wyglądam. Mogę sobie nosić co chce i nawet zrobić sobie dredy i tunele w uszach jeśli naszedłby mnie taki kaprys :)Tu najważniejszy jest  mój głos i moja osobowość.  Mogę wytatuować  sobie na czole głowe Indianina a i tak nikt nie zwróci na to uwagi bo przez tel nie widac, i like it :)
ziutek 2010-07-06 21:33:12
Ale płyniecie w tych pochwałach, :-D
daga 2010-07-12 11:38:12
Moja znajoma pracuje w dziale zakupów w koreańskim koncernie (wiadomo jakim). Tam się pracuje po 10-11 godz dziennie, w dodatku przełozonych ma Koreańczyków którzy drą się na pracownikow swoim lamanym koreo-angielskim . Ja o 16 pakuje torebke i ide do domku albo na piwko z ludzmi z grupy. Tak to można pracować :)dziwię się jej ze jeszcze tam siedzi , nie twierdze ze nie można zostać dłużej w pracy jak trzeba ale pewne podstawowe reguły powinny być przestrzegane dlatego wytrzymuję w ctdp, nie ma wyzysku - a dla mnie to ważne
ja 2010-07-12 20:18:11
Jak miło... Poziom ciągle rośnie :-)))
silas 2010-07-16 10:45:17
Pracuje jako TM i może to nie jest najbardziej prestiżowy zawód na swiecie , ale tez nie ma zbędnego stresu. Ja jestem w pracy 8 – 16 po czym wychodze do domu i mam popoludnie dla siebie. Moi znajomi pracuja na trzy zmiany albo siedza do wieczora w biurze a w weekendy przygotowuja prezentacje dla klienta. Może maja prestiż i adrenalinę, ale dla mnie najważniejsze, żebym miał czas dla dziewczyny i synka i no oczywiście ma się zgadzac na koncie.
Koala 2010-07-16 15:30:50
witam wszystkich

potrzebował bym warunki ubezpieczenia grupowego w CTDP , nr (usunięte przez administratora) dziekuje za pomoc , jest to dla mnie bardzo wazne
rubi 2010-07-22 10:49:51
Przeniosłam się do CTDP jakiś czas temu z innej firmy telemarketingowej z bydzi i mówcie co chcecie ale tutaj jest dużo lepiej. Takie cyrki jakie tam odchodziły to nawet małpy nie widziały, a tu? Bez porównania, kasa zawsze na czas, dobre premie, kierownictwo w porządku i normalne warunki socjalne. Poza tym praktycznie co miesiąc możesz uzbierać premię, a jeśli się nie uda zawsze masz podstawę, tam gdzie wcześniej pracowałam nie było podstawy tylko sama premia, tak więc zdarzały się dni, że siedziałam po 8 godzin za darmo!!! Także wiecie, trzeba doceniać to co pozytywne, narzekać zawsze można ale czasem warto pomyśleć,że inni mają gorzej zanim się zacznie narzekać
Mr. Rain 2010-07-26 16:18:34
Nie jest wazne w jakiej firmie pracujesz, faktem jest, ze większość z nich działa na podobnych warunkach - chodzi o to żeby sprzedawać. Nie ma wiec sensu wypowiadać się na temat warunków pracy (choć tu nie jest najgorzej), ważniejsze od tego jest to czy się do tego ktoś nadaje. Potrafisz sprzedawać? Dobrze zarobisz, nie potrafisz? Nie masz tu czego szukać, nie potrafisz ale chcesz się nauczyć? Tu masz taka szanse. Tyle.
anonimka 2010-07-26 20:58:55
pracowalam w agencji marketingowej w naszym pieknym miescie. Zrezygnowalam po niecałym roku pracy, czas pracy zamiast 8 h wynosil 12, wieczorami (ba! W zasadzie w nocy) padalam z nóg, nikt nie płacił nadgodzin, przez ten cały czas nie dostałam umowy o prace, a potrzebowałam żeby dostać kredyt. Zrezygnowałam i poszłam do pracy w ctdp, i o dziwo panują tu lepsze warunki ! po 6 miesiącach dostałam umowę o pracę, wychodzę punktualnie i nie wyrabiam „gratisowych” nadgodzin! Mówcie co chcecie ale ja doświadczyłam swoje i wiem co mówię!
lilo 2010-07-29 12:42:45
Wow, po 6 miesiącach dostałaś umowę o pracę! a nie powinnaś jej czasem mieć od pierwszego dnia pracy?
gubernator 2010-07-30 15:08:13
a ty się z choinki urwałeś , że piszesz takie rzeczy? ależ oczywiście, że powinna mieć od razu umowę o pracę, powinna mieć też masę innych rzeczy, ale nie w Polsce. Teraz firmy zatrudniają tylko na własną działalność albo zlecenie,z dwojga złego wolę zlecenie, a te które dają umowę to powoli dinozaury na wyginięciu, Poczytaj trochę gazet to ci się oczy otworzą,teraz nikomu nie opłaca się zatrudniać na umowę o pracę, a to też przez chory system w Polsce
1
buffy 2010-08-03 12:40:52
taka prawda, jak firmy mają płacić 800 zł miesięcznie zusu to co się dziwić, że najpierw wolą dac zlecenie? chociaż uważam, że umowa o pracę po 6 miechach to i tak dobra opcja. W ogóle każdy życiowy człowiek wie, że w Bydzi nie ma lekko z pracą, możesz oczekiwać i żądać - Twoje święte prawo, ale weź pod uwagę to, że wtedy szybko się ustawisz w kolejce po zasiłek, chociaż, nie nie ustawisz bo żeby dostać zasiłek trzeba mieć przepracowany staż, a jak się wybrzydza to się go nie ma:/. Póki co niestety to pracodawcy narzucają zasady więc albo je akceptujesz albo wypadasz z gry, nie wiem czy to się kiedyś w polsce zmieni ale do tego czasu trzeba sobie jakoś radzić
mimi23 2010-08-05 15:26:30
Niestety tak właśnie jest :/
Teraz mamy takie czasy, ze nawet jeśli chcesz byc nawet stazysta i robic za darmo musisz znac przynajmniej dwa jezyki obce, mieć doświadczenie zawodowe i przechodzisz trzy stopniowa rekrutacje, po czym okazuje się, ze i tak ich nie dostałeś bo byli lepsi. Tu przynajmniej nie ściemniają wielka rekrutacja, przychodzisz, biora cie, ucza i zaczynasz prace. Głównie młodzi bez doświadczenia mają szansę trochę zarobić. Jak dla mnie to najlepsza opcja na prace
ori 2010-08-24 14:14:49
Zasada jest prosta – sprzedajesz – zarabiasz, marudzisz i się dołujesz – wypadasz z gry, praca tylko dla najlepszych!
kejti 2010-08-30 09:44:31
A mi bardzo pasuje brak nadgodzin, 16 i do domciu :)))))
1
to prawda 2010-09-01 22:18:20
jesteśmy na wypowiedzeniu grupowym prawie 130 osób z Bydgoszczy ale Wy zostajecie bez obaw my idziemy w świat szkoda mi tych lat ale warto było...cóż czy do was nie rekrutują chodzi o Toruń?
ja 2010-10-18 21:12:33
A jak się pracuje w Toruniu? Sielanka?
anonim 2011-02-27 13:51:30
Co się stało z (usunięte przez administratora)? Czy po jego odejściu wzrosły wyniki?
1
Basic 2011-04-27 23:42:35
Witam, nie wiem czy tu ktoś jeszcze zagląda, jeżeli tak, prosiłabym o odpowiedzi na pytania.
Rozpoczynam własnie szkolenie w CTDP. Stworzyli tam grupe dla osób początkujących za 5/h, kiedy sie z takiej grupy wychodzi?
Jak radzicie sobie z sytuacjami, kiedy ludzie nie kupują oferowanej rzeczy? Czy są jakies konsekwencje?
Prosze o odp.
EvAnS 2012-12-10 22:09:49
No tylko w tym zapyziałym marketingu są do (usunięte przez administratora) umowy w wiekszości przypadków to lepiej się nameczyć a miec normalne pensje w miare:-/
marEks 2013-10-21 00:23:21
Na początek napiszę, że pracuję w firmie krótko i niestety długo już tam nie będę. Warunki fantastyczne, ciepło - klima, zimno - ogrzewanie, własny box, własna szafka. Dobra płaca i na czas. Przerwy 10min,15min,10min czajniki, tostery itp. Ale ja osobiście nie potrafię wciskać ludziom czegoś czego oni nie chcą, bo sam to rozumiem. Jeżeli facet ma już laptopy, internet, tablety to po co mu kolejne, po co starszej babci 2 tablety jak ona nie ma na lekarstwa i nawet nie wie co to, jak facet mówi, że nie chce bo się nie zna to znaczy, że nie chce. Może i niektórzy mają to gdzieś ale ja niestety nie potrafię. Nie podoba mi się również, że trzeba na siłę wciskać takim osobom rozwiązania. Na początku nie myślałem tak nad tym ale po pewnym czasie mój punkt widzenia zmienił się. Naprawdę biorąc pod uwagę warunki nie można narzekać,ciężko o drugą taką pracę, ale niestety nie jest ona dla każdego w tym przypadku nie dla mnie.
2
anonim 2013-12-10 10:09:00
Nie polecam pracy tam tylko mówią dzwonimy, dzwonimy ciśniemy
1
anonim 2013-12-25 16:42:37
to prawda tam się ludziom kit wciska
madz 2014-02-13 09:33:33
No wy chyba sobie żartujecie w tym momencie? Chyba nie mówimy o tym samym CTDP ;p No ale nic, kazdy ma swoje zdanie. A moje jest takie 'm-a-s-a-k-r-a' (usunięte przez administratora) Np. na moim przykładzie, moja koleżanka obok z boxxu, szło jej bardzo dobrze, była typowo telemarketingowa, głos i wszystko nadawało się w sam raz, zawsze sprzedaż jej szła bardzo dobrze, nadrabiała za połowe grupy, no niestety jak każdemu zdarza się gorszy okres, no jak wiadomo problemy z rodziną itp. No i nie szło jej jeden miesiąc. to co? zwolnili ją, bo 'styczniowe wyniki były w opłakanym stanie'. Ale to nic, moja koleżanka zachorowała na zapalenie spojówek, jak wiadomo choroba zarazliwa, to po tygodniu nieobecnosci, gotowa by to odrobić, z zwolnieniem L4, również ją zwolnili, bo przecież przez tydzień nic nie sprzedawała, a wiadomo nasz kordynator musi mieć z nas pieniądze ;) ogólnie cisnienie na sprzedaż. Na szkolenie poszłam z 5innymi i mimo, że zostaliśmy rozdzieleni do innych grup, to i tak trzymaliśmy sie cały czas razem, do pracy jezdziłam z takim zapalem, ze szkoda gadac(usunięte przez administratora)
marta 2014-02-17 15:42:43
" Np. na moim przykładzie, moja koleżanka obok z boxxu,"
to na Twoim przykładzie, czy na przykładzie koleżanek???
"ogólnie cisnienie na sprzedaż"
w firmie która zajmuje się sprzedażą przecież nie mogą naciskać na szydełkowanie
1
Tomek 2014-09-09 14:32:18
Najlepiej spytać o to u źródła. Mail do działu HR: praca@ctdp.pl :)
odpowiedz 2014-09-12 20:13:24
@ barry black praca jest od poniedziałku do piątku od 8 do 16. Cele są realne i osiągalne.
Tuwim 2014-11-12 10:21:18
Dlaczego w takim razie nie skontaktować się osobiście z biurem. Zawsze jadąc do siedziby jest szansa spotkać osoby które siedzą i pracują na słuchawce - wtedy też jest sposobność by porozmawiać o tym i o tamtym. Wiadomo, że to trochę zawsze strata czasu, ale w przypadku gdy nikt nie chce pomóc na forum - jedyna deska ratunku.
radek 2014-12-16 15:08:30
pewnie, że dobrze jest skontaktować się z osobami bezpośrednio zainteresowanymi, to ja się nie dziwię jednak, że tak to wygląda.. moim zdaniem w biurze powinny się znaleźć kompetentne osoby i w dodatku mogły by jednak jakoś pomóc w tych kwestiach tak naprawdę..no nic, czekam na informacje dalsze w takim razie.
czekać 2014-12-30 18:11:30
Ja nie zamierzam czekac na nic tak wlasciwie to interesuja mnie tylko konretne informacje ale jak tego tutaj nie mozna uzyskac to pozostaje faktycznie skontaktowac sie tylko z biurem bezposrednio. wtedy mam nadzieje uzyskac rzetelne informacje. szkoda ze nikt tutaj nie pisze z biura zadnych informacji
tbvvvrt 2015-01-13 21:32:27
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo,ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami na co zwracac szczegolna uwage przy procesie rekrutacyjnym?
1
Ala 2015-03-03 11:15:10
Firma CTDP to kompletne dno, obiecują ludziom umowę o pracę na start z wcześniejszym doświadczeniem i nie dotrzymują słowa. Podrzucają śmieciowe zlecenie, do tego mamią obiecankami bez pokrycia. Totalny chłam, mobing na każdym kroku. Kto się chce nabawić przewlekłego zapalenia krtani za 800 zł miesięcznie serdecznie zapraszam do tej firmy.
ner 2015-10-13 15:08:14
Trzeba być jakimś totalnym gamoniem, który regularnie urywa się z pracy bądź do niej zwyczajnie nie przychodzi, żeby zarobić 800 zł. Sama stawka godzinowa, przy dobre frekwencji to 10 zł brutto na godzinę, a przecież do tego dochodzą jeszcze premie za sprzedaż. Ja w pierwszym miesiącu pracy zarobiłam 2200 na rękę, ale w mojej grupie faktycznie były osoby, które dostały śmieszne pieniądze, na własne życzenie. Praca jest do bani, trzeba ją lubić, żeby robić to na dłuższą metę. Ja nie lubiłam i na pewno do niej nie wrócę. Nie wierzcie jednak obibokom, co to wypisują, że zarobić się nie da, bo się da, o ile się chce. Co jest wielkim plusem CTDP to kasa zawsze na czas i zawsze się zgadza - niby normalne, ale patrząc na toruński rynek, wciąż warte zauważenia.
ner 2015-11-17 22:38:18
Diana, jasne, ja się z Tobą zgadzam - nie każdy się nadaje. Trzeba tylko zadać sobie pytanie czy to, że ja się nie nadaję, jest powodem by oczerniać pracodawcę w necie.
I małe sprostowanie: nie polubiłam i nigdy nie polubię pracy na słuchawce, jest ona zdecydowanie poniżej moich kwalifikacji i ambicji, dlatego potraktowałam ją tylko i wyłącznie jako epizod, do którego zmusiło mnie życie.
ner 2015-11-25 22:14:27
niana7 - nigdzie nie napisałam, że to ujma, jedynie, że dla mnie po trzech kierunkach studiów i kilkuletnim doświadczeniu zawodowym to nie było to co chciałabym robić. Musiałam mieć pracę "na już", więc nie wybrzydzałam, proste. A że posiadam umiejętności interpersonalne i sprzedażowe, to całkiem dobrze mi siedzenie na słuchawce wychodziło i zarabiałam przyzwoicie :) Odnosiłam się do narzekania na pracodawcę w necie, które nie jest uzasadnione w sytuacji, kiedy do czegoś się po prostu nie nadajemy.
limonka 2016-06-12 12:46:13
Żeby pracować w CTDP nie potrzeba Ci nawet żadnego doświadczenia ;) Wtedy start od umowy zlecenia, 10 zł na godzinę plus prowizji od 7-8 zl do nawet 100 zł za sztukę brutto, zależy jaki projekt, ale na każdym da się się dużo zrobić jeśli ma się dużo determinacji! Jeśli masz staż w innym call center min. 6 m-cy to możesz na start liczyć na umowę o pracę, oczywiście po 2 etapach rozmów :) Wyksztalcenie hmmm...to jedna z tych firm, gdzie na to się nie patrzy .Ważne jest zaangażowanie, chęci, umiejętność konwersacji, reszty Cię tam nauczą. Wiele osób zatrudnionych jest dopiero w trakcie studiow, część studiów nie ma, a umowy o pracę też zdobywają :) Pozdrawiam!
Dat 2016-06-20 14:35:02
CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska szuka kogoś do Tmobile?
Zostaw swoją opinię o CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska