logo CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

Toruń

Opinie o CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska

hahha 2014-04-11 18:49:10
No proszę firemka nawet komentarze już usuwa... Żałosne
1
alicja 2014-06-17 18:02:02
Czy ktoś wie ile minimalnie trzeba przepracować w CTDP żeby nie płacić kasy za szkolenie? miesiąc czy więcej? chodzi mi o CTDP Toruń. Jeśli ktoś z was ma umowę oto proszę niech zerknie to ważne
1
Gosia 2014-06-25 09:20:50
Alicja, w CTDP nie płaci się za szkolenie. Przez tydzień pod okiem trenerów uczysz się na czym polega sprzedaż i wykonujesz pierwsze rozmowy a później ruszasz do pracy. Kto Ci naopowiadał takich głupot? :P
1
Gosia 2014-06-25 09:23:43
Kasia, Alicja ktoś Was wprowadził w błąd. W CTDP nie płaci się za szkolenia: przez tydzień pod okiem trenerów uczycie się teorii sprzedaży i wykonujecie swoje pierwsze rozmowy. Później ruszacie do pracy jak każdy telemarketer (czasem zdarzają się też wewnętrzne szkolenia ale żadne z nich nie jest opłacane przez pracowników).
1
Gosia 2014-06-25 15:23:01
Pracuję w CTDP już od prawie roku i jest to moja pierwsza praca. Na początku miała to być dla mnie praca na wakacje żeby dorobić do studiów ale atmosfera i pieniądze były na tyle fajne, że zostałam na dłużej. Nie ma się czym stresować ;)
Gosia 2014-06-26 15:52:54
Tak, ale tylko do lipca bo kończę swoją przygodę z Toruniem ;)
Powiem Ci, że zarobki zależą tu przede wszystkim od tego ile sprzedasz. Jest podstawa a każda spisana z klientem umowa to określona premia. Jak masz gadane to możesz nieźle zaoszczędzić :)
Gosia 2014-06-30 15:39:03
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale weekend miałam dość intensywny :P
Podstawa to 8zł brutto/godzinę co jak na call center nie jest złe wbrew pozorom. A kończę tu pracę bo skończyłam już studia i pora poszukać szczęścia w zawodzie :)
Powodzenia życzę :))
karakakana 2014-08-27 19:10:14
Pracuję w ctdp od kwietnia. Średnia zarobków to ok 1600/1700 netto, ale są osoby, które wyciągają 4000 zł. praca od pon do pt od 8 do 16. Po 6 miesiącach umowa o pracę gdzie automatycznie idzie Ci podstawa w górę i samej podstawy masz 1350 zł + oczywiście prowizje zazwyczaj ok 1000zł (średnio. Ogólnie jest spoko. Dużo konkursów, fajna kadra i profesjonalny telemarketing.
karakakana 2014-09-12 20:09:50
szkolenia masz produktowe i z technik sprzedażowych. Przeprowadza je koordynator. Jeśli chodzi o konkursy to są naprawdę różne. Indywidualne i grupowe np. grupowe - jeśli grupa sprzeda daną ilość to wychodzą do domu np o 13/14 a mają liczony za cały dzień, tak samo indywidualny na ilość lub wartość i wtedy idziesz sobie do domu a masz liczone za cały dzień, konkursy na czystą gotówkę, bony, obniżenia planów naprawdę różne różniste. Co najważniejsze masz jasną drogę kariery specjalista, starszy specjalista, ekspert i oczywiście koordynator gdzie masz wtedy swoją grupę sprzedażową. Każdy etap jest osiągalny i co najważniejsze na każdym z tych etapów idzie kasa w górę i masz umowę o pracę a co za tym idzie wszystkie świadczenia. Pracowałam w kilku call center ale uważam, że to jest bardzo profesjonalne i nie zajmuje się pierdołami tylko sprzedażą produktów i usług z życia wziętych. Poza tym jest też fajna atmosfera, możesz posiedzieć na necie, pożartować, pośmiać się a różnie to w tego typu pracach bywa. Chociaż w każdej takiej pracy pojawia się kryzys, bo raz że ciągle trzeba mówić, a dwa nie jest to jakiś szczyt ambicji szczególnie jak się skończyło studia ale to czego się nauczysz jeśli weźmiesz sobie do serca rady i wskazówki będzie procentować w przyszłości :) osobiście polecam. Grupa Jędrni górą :)
netbukowscy 2014-11-04 10:57:12
rypiesz na plany nic więcej, liczysz się jak sprzedajesz-jak nie to wypier... tak z dnia na dzień, to nic , że pracowałeś jakiś czas... Pan prezes to raczej prezesik załosny z tymi wytycznymi nieludzkimi, na święta rzuca paczki, dają jakieś bony, vouchery socjal odwalony , na rozmowie mydlą oczy a tak w realu to syf, obnizaja pensje czyli nagle nie ma bonów albo prowizje niższe tzn KO tak cie zakręci, że i tak pomyslisz, że ta praca to rzecz wspaniała, To jest praca dla ludzi bez pomysłu, ambicji i kreatywności. nie wspomne o paniach w kadrach- miłe, że cholera bierze a gówną wiedzą. Brak szacunku dla pracownika, brak ludzkiego traktowania kurcze kto tam jeszcze pracuje zdesperowani, z których KO wyciskaja plany ile si eda MAKABRA
marta 2014-12-02 11:11:32
Dokładnie na rozmowie mydla oczy, a w rzeczywistości to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cele nie do wyrobienia, oferta beznadziejna wypłaty marne, to dobrze tylko wygląda na szkoleniu. Nie polecam nikomu naprawdę, pracowałam w wielu call center ale tu najgorzej traktują ludzi mydlac im oczy jakimś beznadziejnym socjalem itp.
były 2014-12-06 18:46:01
dramat.. ctdp ujme krotko paluszek w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzymasz prosto to zostajesz sprzeciwiasz sie ? out.
jedyne co mozna powiedziec to SAK (my dick)
1
xsgreg 2014-12-13 20:49:24
Uważajcie na tych oszustów!!! W ogłoszeniach oczy czarują umową o pracę na start, a dają zlecenie... Myślą że kogoś ten ich socjal przyciągnie... Pełno tam ludzi, ale Ci ludzie nie będą wiecznie dla nich siedzieć nie, nie... :-) nie ma co się oszukiwać mydlą oczy, ale ludzie widzą i odchodzą, a reszta najwidoczniej jeszcze czeka i i tak odejdzie... Śmiechu warte te ich obiecywanie czegoś...
madzia 2014-12-31 13:59:05
słuchajcie czy podniosą tą żenującą stawkę 8 brutto ??
namawia mnie koleżanka żebym przeszła do Telbridge
10 brutto na start po miesiącu 11
i można dorobić godzin jak ktoś chce w tygodniu w soboty
w tygodniu pracuje Telbridge 9-20 więc jest elastyczniej ułożyć grafik...
Czy warto zmienić CTDP na Telbridge ?
spokojnie 2015-01-03 15:04:03
Czy warto zmienić ?
Przekonasz się tylko jeśli ją zmienisz. Innej rady nie ma. Nawet jeśli ktoś kto był w takiej samej sytuacji powie Ci, że nie warto bo gorsze zarobki, bo słabsza atmosfera bla bla bla... czy też odwrotnie, że warto bo .... to pamiętaj, że co człowiek to opinia.
Na tym forum jest to zauważalne. Jednym się podoba, innym nie. Jedni mają opinie REWELACYJNA FIRMA inni co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Sama pracuję w firmie ponad 5 lat. Mam więc prawo do wyrażenia opinii - do tej pory nigdy tego nie robiłam...
Jeśli komuś nie odpowiada ta praca to niech ją zmieni. Gdyby ktoś posadził mnie w dziale kadr i miałabym układać dokumenty i panować nad tym wszystkim- zwolniłabym się po tygodniu- bo zwyczajnie to nie praca dla mnie. Nie dlatego, że jest to wyzysk, nie dlatego, że to nierealnie ażeby wiedzieć gdzie co leży itd... zwyczajnie dlatego, że się do tego nie nadaję.
I z takiego założenia wychodźcie. I oczekujcie czegoś też od siebie.
Nie tylko od innych...

P.S. Firma płaci rozsądną kasę. Zawsze na czas. ( od 5 lat niezmiennie). w tym dziale: brak zastrzeżeń. Porównując moich rówieśników pracujących w zupełnie innych firmach w TRN( niekoniecznie telemarketingowych) zarabiałam zawsze najwięcej ( pewnie dlatego, że jestem w tym dobra :) )
piotr 2015-01-13 11:07:56
pracowałem w CTDP , CCG , Coltel
kierownictwo , kordynatorzy
w CCG , CTDP jakąś wiedzę mają
ale robią masę błędów ....moim zdaniem
system szkolenia jest błędny w CTDP , CCG , Coltel
wyścig szczurów , po świnsku zwalnianie ludzi ,
sabotowanie dobrych rozwiązań podwładnych
tak nie da się wykształcić dobry , skuteczny personel
ktoś już os samego początku w tych firmach błędnie szkoli
trenerów , kordynatorów
pomimo że moja opinia jest że CTDP , Coltel , CCG jest negatywna
doświadczenia potrzebne zebrałem
dziś uczestniczę w szkoleniach również z osobami z USA , Kanady
pracuje w firmie która jest oddziałem firmy z Kanady
filozofia jest totalnie inna niż w firmach typu CTDP
2
Pracownik 2015-02-28 15:30:45
Jak ktoś może wyrażać swoją opinię o innych osobach skoro nie potrafi napisać poprawnie słowa: koordynatorzy!!! Właśnie tak się pisze drogi Piotrze :)
Ala 2015-03-03 10:57:10
Firma CTDP to kompletne dno, obiecują ludziom umowę o pracę na start z wcześniejszym doświadczeniem i nie dotrzymują słowa. Podrzucają śmieciowe zlecenie, do tego mamią obiecankami bez pokrycia. Totalny chłam, mobing na każdym kroku. Kto się chce nabawić przewlekłego zapalenia krtani za 800 zł miesięcznie serdecznie zapraszam do tej firmy.
2
Klaudia 2015-03-05 19:59:29
Ja za to ptoponuję świetny program do ściągania plików Pozdrawiam i tu macie link
(usunięte przez administratora)
4
Shrek 2015-04-17 23:16:50
Dacie info o marketingu w CTDP? Co robia? Jaka ekipa? Itd
przemos212 2015-04-23 13:04:03
Gosia podaj swoje namiaryu zobaczymy czy można się Tobie oprzeć :D
a w ctdp się świetnie pracuje mili ludzie cudowna atmosfera :)
Krysia 2015-05-01 19:51:07
Zastanawiam się nad przejściem do Cyfrowego Polsatu ( dokładniej windykacja Plusa ) czy Waszym zdaniem warto ?
Kris 2015-05-04 08:28:56
A jakie mialas to doswiadczenie? Z tego co wiem, teraz się zdaje jakiś egzamin, kolega mial, jakaś scenka sprzedazowa czy cos i jak dobrze idzie (kolega zdal) to wysylaja na badania. Skoro zarabiasz 800zl znaczy że pewnie nie sprzedajesz, zrweszta przy calym miesiacu pracy chyba z samej godzinowki wychodzi wiecej. strasznie wkurzaja mnie opinie osob, ktore ida sprzredawac i sie dziwia ze trzeba sprzedawac, a potem ze niby mobbing - niby jaki? sprawdz sobie deficnicje a porem sie wypowiadaj o mobbingu, ja np. w innym cc mialem tak, ze jak nie bylo sprzedazy do 10 to wyrzucali do domu, czyli nie zarabialo sie nic :/
Ania 2015-05-09 01:08:51
Jak jest aktualnie stawka podstawowa -gwarantowana na umowę zlecenie
dla nowych pracowników ?
1
blablsa 2015-06-02 10:56:47
8 zł brutto
Dudek 2015-06-16 22:28:15
Oj chyba masz nieaktualne info- ja podpisałem w pt umowę i mam 10 zł/h. 8 masz jak masz słaba frekwencje. Generalnie firma ok. Pozdro dla inkubatora!
pabloo 2015-06-25 15:11:05
Fajnie było ale się skończyło, cele coraz wyższe projekty coraz gorsze i nie da sie tam już zarobić aktulanie nie polecam
2
as24s 2015-06-29 00:17:09
Omijać szerokim łukiem. Nie dajcie się zwieść temu, co jest na profilu CTDP, to tylko maskowanie.
2
konsultant 2015-06-29 13:10:40
to chyba wszedzie sie zle dzieje - weszlam zobaczyc opinie o ctdo, bo u nas jakas madsakra sie dzieje, bazy nie ma, dzwonbimyu po 5 razy do klienta, a jeszcze jak nie masz sprzedazy to wyrzucaja do domu i nic nie zarabiasz :/ nie wiecie czy na bydgoskiej tez tak jest?
2
Kamil z contact center 2015-07-13 15:36:25
Mogiła.. kasa słaba nawet przy 100% celu bo trzeba wziąć pod uwagę, że to nie jest łatwy wyczyn na tych bazach zrobić cel. Cały czas zebrania o celach, że nasza wina, że grupa sprzedała mniej. Baza nonstop to samo, co miesiąc dzwonimy do tych samych ludzi wciskając im nowy abonament na internet. Projekty bardzo słabe. ZOSTAJĄ TAM WYŁĄCZNIE SŁABI LUDZIE, KTÓRZY BOJĄ SIĘ ZMIANY!!
3
patryk 2015-08-31 09:28:12
Wyplaty marne jak sie przychodzi do pracy i nic nie robi . Pozdro dla kumatych .Ja mam dobre wyniki a co za tym idzie dobre wyplaty i nie pracuje tam krótko ,a i nigdy mnie tam nie wywalili za to ze nic nie sprzedalem.
stary_wyjadacz 2015-10-14 23:36:34
Szczera racja może firma sama w sobie nie jest zła ale formuła i organizacja pracy to już tragedia. Polecam tylko ludziom do tego stworzonym taka sprzedaż przez telefon jest chyba najbardziej koszmarnym zajęciem.
1
jaco 2015-10-15 08:54:26
akurat wypłaty w CTDP zawse na czas, co sie rzadko ostatnio zdarza, wiec na plus. a ze prowizje rozne to coz... ode mnie z grupy juz drugi koles mieszkanie kupuje, normalnie dostal kredyt wiec wiecie - sie da ;)
underworld75 2015-10-20 11:32:42
Powiem krótko, ten kto przychodzi tutaj do pracy niech najpierw się zastanowi, czy naprawdę się nadaje do telemarketingu.Trzeba mieć to coś w sobie,by tam pracować.
1
Niki* 2015-10-22 20:42:50
Pracuje w CTDP od niedawna i to prawda, na szkoleniu same cuda, normalnie bogata firma, ktora wszystkim pracownikom wszystko da i zapewni za darmo !!! Gdy po szkoleniu przeszlam do grupy docelowej to szybko czar prysl... moja grupa jakas okazala sie patologiczna...malo kto w grupie ze soba rozmawia, jacys sa zastraszeni chyba przez koordynatorke bo sporo krzyczy... tylko nacisk na sprzedaz, czyli film pt. "jak wycisnac z pracownika wszystko co sie da, a gdy juz wymieka to mu podziekujemy bo kolejka dluga, a jest z czego przeciez wybierac !!! To nie jest praca dla wiekszosci ludzi na dlugie miesiace, owszem sa wyjatki ale tych zawsze mniej niz reszty... :) raczej to praca na przetrwanie kryzysu w braku konkretnej pracy albo w celu dorobienia ;)
6
Ja 2015-10-23 16:21:40
Niki wygląda na to że jesteś u koordynatorki u której ja byłam kiedyś. Tylko jedna jest taka co drze się bez przerwy (delikatnie mówiąc), nie trudno zgadnąć o kogo chodzi. Miałyśmy pecha bo z innymi koordynatorami podobno dobrze się pracuje. Udzielają cennych wskazówek, pomagają jak radzić sobie z klientem. Koleżanka mi opowiadała z innej grupy, że po wskazówkach swojego koordynatora od razu sprzedaż jej ruszyła. A w tej grupie jedyne rady to GŁOŚNO, ASERTYWNIE, WYRAŹNIE!!!!!!! albo puści Ci rozmowę pierwszą z brzegu kogoś kto pracuje 2 lata z beznadziejnymi obiekcjami typu ,,nie mam komputera, po co mi internet" i myśli, że przeszkoliła nowego pracownika, po czym wraca posiedzieć na fejsiku. Ale jeśli chesz pracować w tej grupie to siedź cicho:) nie bez powodu cała grupa siedzi cicho. I niestety musisz liczyć tylko na siebie i swoją wytrwałość a jeśli masz możliwość po prostu odejdź. Szanujmy się i nie pracujmy dla ludzi którzy tak nas traktują. Chyba że masz odwagę i mówiąc o co chodzi poprosisz o przeniesienie do innej grupy.
4
Niki* 2015-10-23 20:08:50
Ja- no tak czyli mialysmy to szczescie trafic do cudnej grupy, a o przeniesienie do innej to nie ma mowy, bo juz wywiad robilam:):) ehhh ja sie nie boje, bo za duzo innych, gorszych sytuacji juz przerabialam, a prawda tez taka, ze flakow wyrywac sobie nie zamierzam bo wiem, ze to wszystko jest tylko na krotka mete :) w sumie to mega ciezko znalezc cos, gdzies naprawde w miare fajnego, bo wszedzie mam wrazenie, ze jest ten sam syf, chyba ze ma sie spoko prace po znajomosci :)
4
SKubi 2015-11-19 20:05:25
Powiem tak... na dzień dzisiejszy szału już tu nie ma ! było kiedyś dobrze a dziś osobiście nie polecam !! bałagan się porobił,ciężka sprzedaż bo wszyscy na jednym tym samym projekcie ehhhh Pozdro dla obecnych i wytrwałych heh
4
bzdury! 2015-11-20 08:10:02
co za bzdury,,,, wszyscy na tym samym projekcie? jak przy T-mobile jest chyba z 5 roznyuch projektow :D A co do grup to Luiza wuobraz sobie, ze tak sie wlasnie pracuje w kazdym call center - sa grupy sprzedazowe, to nie balagan a wlasnie porzadek, ale brawo za wyrabianie sobie opini na podstawie tego co tyu pisza, glownie ci, ktorym nie poszlo
Ola 2015-11-22 11:20:40
Nie głównie ci którym nie poszło, a Ci którzy mają swoje wymagania i inne oczekiwania odnośnie pracy i odchodzą bo mają inne lepsze opcje pracy. A Ci co zostają siedzą dla kasy bo muszą gdzieś pracować i NIE wierzę, że każdy kto tam pracuje rano chętnie wyskakuje z łóżka z myślą: ,,Idę do mojej wymarzonej pracy, gdzie wszyscy się szanują, nikt nie krzyczy i jest milutko. Porozmawiam sobie z masą osób które potrzebują nowych umów. Jestem spełniony" :) A co do grup to powinna być możliwość przechodzenia z jednej do innej grupy jeśli się nam nie podoba. Bo w jednej grupie możemy czuć się źle a w innej lepiej, więc możliwość wyboru powinna być, a nie dziwne żelazne zasady przez które musisz siedzieć w grupie w której np. się męczysz.
4
SKubi 2015-11-22 17:35:28
Podpisuje sie pod tym, co kolezanka dobitnie uscislila, czyli to co wiekszosc ludkow mysli w tej pracy, a co nie kazdy ma odwage powiedziec ;)
4
Paula 2015-12-02 22:31:01
Poszukują , zaprosili mnie na rozmowe, wyślij do nich jeśli chcesz mailem swoje cv bo jakoś na stronie nie zawsze działa formularz aplikacyjny. Nie lubie cc, ale może jednak się przekonam
ZwykłyMirek 2016-01-11 23:37:48
Witajcie - jest tutaj deficyt opinii rzeczowych i wyczerpujących toteż postaram się taką dodać. Opinia dotyczy projektu Orange, o T-Mobile wiem za mało by się wypowiedzieć.

1. Rozmowa - zwykła rozmowa o pracę, przeprowadzana w profesjonalny sposób, gdzie tworzy się wizja profesjonalnej, uczciwej firmy - tak ma być. Z obiecywanej umowy o pracę nici, co najwyżej po 6 miesiącach (mimo, że na rozmowie jest mowa o 3). Ale generalnie jest spoko atmosfera i nie ma się czego obawiać. Ja dostałem zaproszenie na szkolenie (czyli do pracy) po 2 godzinach od rozmowy, jednak przez kilka tygodni nie decydowałem się na tą pracę co tydzień odmawiając aż po kilku tygodniach bezrobocia zgodziłem się.

2. Praca - na początek szkolenie teoretyczne i tzw. inkubator gdzie człowiek uczy się rozmowy z klientem. Cel - jak najwięcej 8 minutowych rozmów tzw. handlówek. Ludzie po drugiej są tacy sami jak my - zaspani, zdenerwowani, w pośpiechu, szczęśliwi, rozluźnieni. Na prawdę spektrum jest takie samo jak na ulicy. Generalnie każdy ale to każdy najpierw mówi NIE, są tacy co nie mówią tego bezpośrednio ale nikt od razu nie chce od nas niczego kupować. Do tego szkolenie raczej dla tych, którzy są gotowi robić to co im się karze bez zająknięcia niż takich, którzy co nieco myślą o tym człowieku z drugiej strony.

Warunki - Nie jest kolorowo. Na dzień dobry 10zł/h brutto z tym, że gdy "zgubisz" jedną godzinę, której nie odrobisz to spadasz na 8zł/h brutto (gdy się nie uczysz to daje ok. 5,5zł/h netto). Szanse na odrabianie są w soboty. Zasadniczo firma robi sobie wolne jak np. teraz przez święta ale każdy dzień wolny, który normalnie jest pracujący trzeba odrobić, także wychodzi na jedno. Co ciekawe - soboty nie są płatne. Tzn. można odrobić godziny by nie spaść na 8zł/h brutto ale za same godziny wypracowane w sobotę nie ma wynagrodzenia. Dodatkowo jeśli ktoś pracuje już z planem do wyrobienia (docelowo 950zł z prowizji)i brakuje mu 1/2 umów, to może przyjść w sobotę (zawsze jakaś jest pracująca) by te umowy zdobyć i dostać 100% prowizji. Bo gdy zabraknie choćby jednej to dostaje 75% wypracowanej prowizji.

Ludzie - Prowadzący rekrutację - spoko, prowadzący szkolenie - spoko, koordynatorzy grup - ludzie, którzy coś w tej dziedzinie osiągnęli, dziwni, bardzo silnie nastawieni na cel, średnio motywujący (przynajmniej mnie raczej demotywują), jednak dość uprzejmi i na pewno kontaktowi. Trochę jak nauczyciele szkole, którzy cisną na wynik.

Teraz trochę prywaty:
Pracuję tam ok. miesiąca. Nie jestem zadowolony z tej pracy. Pomijam fakt rozmów z ludźmi, bo jestem otwartym człowiekiem i często z człowieka zdenerwowanego robię spokojnego (i na odwrót też ;)). Może to moja subiektywna ocena ale jeśli ktoś jest pozytywnie nastawiony do ludzi, ma swoje wartości, których się trzyma i ludzkie NIE traktuje jako NIE to nie odnajdzie się w tej pracy. Na początku myślałem, że będę dobry w te "klocki". Szybko jednak okazało się, że to mylne wrażenie. To, że jestem miłym i dobrym człowiekiem to złe i niepożądane cechy. Po prostu - ludzkie nie oznacza nie, mam problemy by na nie reagować z jeszcze większym entuzjazmem do sprzedaży, czyli tak jak widzi to firma. CC nie jest dla każdego i jeśli ktoś myśli o tym jako o opcji na "przetrwanie" to również średnio na jeża. Przez to, że były święta przepracowałem ok. 14 dni roboczych i powiem tak - jest mi ciężko i każdego dnia myślę o zwolnieniu, jednak wolę siedzieć nawet za 8zł/h w CC, szukając innej pracy i licząc się, że mnie zwolnią za brak wyników niż siedzieć na tyłku w domu przed komputerem za 0zł/h. Na pewno ta praca wymaga super otwartości ale i ignorancji i pewnej dozy bezczelności w stosunku do innych ludzi. Mnie obcy ludzie nie są obojętni i nie umiem wyobrazić ich sobie jako "przeciwników w negocjacjach" czy ignorować ich zdania. Dlatego odradzam to każdemu, kto ma swój światopogląd i nie umie łatwo się dostosować do momentami dziwnych wymagań. Mam nadzieję, że wyczerpałem temat. Zastanówcie się 2 razy nim wyślecie CV, szczególnie jeśli planujecie dłuższą przygodę z tą pracą.
6
pracownik 2016-02-05 08:15:21
Umowę o pracę dają szybciej - jak masz doświadczenie w call center albo jak zabłyśniesz na początku :)
Cecylia 2016-03-17 09:55:18
W pełni zgadzam się z ZwykłyMirek. To jest praca dla ludzi bez szacunku dla drugiego człowieka, desperatów lub totalnych ignorantów - tylko tacy ludzie się tam sprawdzą i praca tam nie będzie dla nich męcząca (oczywiście wyłączając desperatów, którzy muszą gdzieś pracować). Osoba, dla której tak jak napisał ZwykłyMirek nie znaczy nie, nigdy niczego tam nie sprzeda, nie ma sie co czarować jakieś 99% nie chce niczego kupić przez telefon jadąc samochodem czy czekając w kolejce do lekarza. Można jednak trafić na ludzi, których interesuje dany produkt - wtedy rozmowa jest miła, ale to przypadki bardzo rzadkie. Generalnie pracę tam opisałabym za pomocą takiej scenki - idzie sobie człowiek ulicą jedząc pączka. Nagle ktoś ciągnie go na siłę do cukierni i wpycha mu na siłę drugiego pączka do gardła. Nie jest ważne, że ten człowiek już pączka je, nie jest ważne że wcale nie planował kupować drugiego i w ogóle go to nie interesuje, nie jest ważne czy sie kolokwialnie mówiąc wkurzy. Ważne żeby mu tego pączka wepchnąć. Tak wygląda ta praca.
6
była pracownica 2016-06-09 11:47:52
Mam 5 letnie doświadczeni w pracy w telemarketingu w kilku firmach między innymi w CTDP. U nich pracowałam najdłużej bo prawie dwa lata. Co do zarobków to
- wypłata zawsze na czas
- dużo konkursów na bony towarowe
- prowizja różna zależy od projektu
W najlepszym miesiącu zarobiłam 3500 zł do ręki w najgorszym będąc jeszcze na umowę zlecenie to ok 1000 zł.

Wypłaty w dużej mierze zależą od projektu i bazy jaką się otrzyma do obdzwonienia oraz od szczęścia, a nie od umiejętności.

Co do atmosfery to zależy przede wszystkim od obecnej sytuacji firmy i samego koordynatora. Ja miałam fajnego akurat, ale widywałam płaczące dziewczyny w łazience bo zostały zwyzywane przez swoich przełożonych że im nie idzie. Więc zależy to od grupy do jakiej się trafi.

Na święta paczki dla dzieci i impreza dla nich w Kinder parku, dla pracowników słabo bo jakieś tanie wino i od T-mobile 5 cukierków czekoladowych.

Można korzystać z internetu dowolnie w czasie pracy co jest dużym plusem.

Niestety jest ogromne parcie na wynik i co za tym idzie tak naprawdę nie można mieć słabszych dni bo może się to zaraz wiązać z ultimatum i zwolnieniem niezależnie od stażu pracy czy formy umowy.

No i jak już jeden z poprzedników pisał nie jest to praca dla ludzi o słabych nerwach i "prawych" chyba że jest dobry projekt i są wyniki to się nikt nie czepia czy jest się bardziej fer do klienta czy do firmy.

Na swoim przykładzie dodam, że jak się zmienił projekt na niestety gorszy to jednym z zarzutów pod moim adresem było to że jestem zbyt rzetelna. Nie powinno się informować klienta wprost tylko go zmanipulować i tak naprawdę na tym polega ta praca.

Miałam tam umowę o pracę. Zostałam zwolniona. Miałam gorszy miesiąc i dostałam ultimatum, którego nie spełniłam i nie miał znaczenia staż pracy ani to że bywało tak, że miałam jedne z lepszych wyników w grupie.

W takiej firmie trzeba być zawsze dobrym.

Obecnie z tego co wiem od znajomych z byłej już grupy jest niestety coraz gorzej i coraz więcej osób jest zwalnianych.

Na tą chwilę patrzę już bardziej obiektywnie niż w chwili zwolnienia, więc powiem szczerze, że ogólnie byłam zadowolona z pracy w tej firmie do czasu aż zaczęło się pogarszać kilka miesięcy temu. Dużo projektów pozamykali, więc część grup dzwoni na tych samych, przez co mniej bazy wypada na osobę. Bywały dni, że nie było z czego dzwonić, na godzinę wpadało jedno czy dwa połączenia, ale szefostwo i tak wymagało wyniku.

Praca ma tak swoje plusy jak i minusy jako call center uważam że jedno z przyjaźniejszych dla pracowników, ale nie ma co liczyć na stałość pracy. No i tak jak już pisałam wielka presja na wynik.


3
ten on 2016-06-09 13:42:20
Nie przesadzaj - po jednym gorszym miesiącu nie zwalniają... przynajmniej mówię o sobie - miewam gorsze miesiące, ale zawsze po tych gorszych przychodzą lepsze i tak pracuję już 3 lata :)
dora 2016-08-02 22:32:23
Chcesz zniszczyć sobie i innym ludziom psyche? To robota dla ciebie!
1
dora 2016-08-02 22:33:04
Chcesz zniszczyć sobie i innym ludziom psyche? To robota dla ciebie!
4
Willy 2016-08-03 20:45:29
CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska ma się jak najlepiej, co tu dwa razy mówić, wiadomo jak jest, ludzie potrzebują pieniędzy, ale to przeciez nie przeszkadza w niczym, więc na spokojnie raczej, nic nikomu nie niszcyz co wiadomo przecież..
Zostaw swoją opinię o CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTDP Centrum Telemarketingu Dystrybucja Polska