Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-21 01:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ed - 2014-10-20 22:33:41]:
Moze ekipa z katowic i okolic zrobi sobie spotkanie i dogafamy sie w sprwie wyjazdu razem taniej i pewniej
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-21 01:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieszkam w Siemianowicach nieco wczesniej napisalem o mozliwosci wspolnego spotkania sie i obgadania co i jak. Sam licze na to ze bede mogl sie z kims zabrac. Jak cos moge prowadzic choc przyznaje nie naleze do tych co lubia zamykac licznik. Panowie i Panie bo zapewne tez tu sa. Odpisujcie pod postami. Ugadajmy sie na spotkanie.
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-21 08:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jechać z Katowic będę samochodem. Na spotkanie też jestem chętny, tylko jak już przyjdzie jakiekolwiek potwierdzenie mailowe z Rhenusa. Kontakt mail-owy edgarek@o2.pl
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-10-21 09:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wyjazd którego masz planowany ? Ja też czekam właśnie na mailem od nich .
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-21 10:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy bzdury piszecie. Myślicie że każą wam jechać tyle kilometrów tylko po to, żebyście sobie "zakład zwiedzili"? Martwcie się lepiej, gdzie będziecie mieszkać, bo będzie was o wiele więcej niż wolnych miejsc w ośrodku.
zdjecie uzytkownika
tej - 2014-10-21 13:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-21 10:31:57]:
obyś nie miał racji no chyba ze cie zwolnią
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-21 14:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sg - 2014-10-21 09:56:38]:
Planowany wyjazd 9 listopada.
Pani Edyta telefonicznie zapewniała, że miejsce będzie... a życie pokaże.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-21 18:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
W koncu znalazlem ta strone.
Dostalem propozycje pracy rekrutujacy prooonowal stawki jak i ogolnie rysowal propozycje dla nas pobory ale czy wiemy jakie one beda czy dostanjemy je w mailu czy dopiero na miejscu dowiemy sie ile dostaniemy naprawde. Czy jest tu jakis obecny procownik tej firmy?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 11:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W koncu wszystko jasne mail przyszedl ...
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 11:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie brutto 1.362,43 Euro
+ Korzyści nieodpłatne (zakwaterowanie i/lub wyżywienie) 0,00 Euro
= Wynagrodzenie brutto 1.362,43 Euro
Podatek od wynagrodzeń : 70,41 Euro
Podatek na wyrównanie poziomu życia pomiędzy landami : 0,00 Euro
Razem podatków 70,41 Euro

9.8% udział w ubezpieczeniu emerytalnym: 133,52 Euro
1.5% udział w ubezpieczeniu od bezrobocia: 20,44 Euro
8.2% udział w ubezpieczeniu chorobowym (łącznie z 0,9% narzutem pracownika): 111,72 Euro
1.225% udział w ubezpieczeniu opiekuńczym: 16,69 Euro
Kwota łączna składek na ubezpieczenia społeczne 282,37 Euro

Wynagrodzenie netto: 1.009,65 Euro


1000 Euro na reke ... hmmm
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-22 13:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odejmij od tego tysiąca koszt mieszkania, paliwa na dojazdy do pracy i jedzenia.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 20:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-22 13:20:12]:
Pracujesz tam? Wiesz ile co i jak w tamtej okolicy?
zdjecie uzytkownika
Kolat - 2014-10-22 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam :) Ja jade z Katowic 16.11.2014 do ośrodka JUGENDHAUS KLOSTERPARK, Reinhardsbrunn 7 , 99 894 Friedrichroda - miejsce pracy Hörselgau. Czy ktoś jedzie w tym terminie w to miejsce? I czy może ktoś udzielić mi jakiś informacji na temat pracy w tamtejszym zakładzie...
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-23 14:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Forum zamilkło do następnej rekrutacji :)
zdjecie uzytkownika
logiczny - 2014-10-23 16:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jeśli od 1000 euro odjąć koszty mieszkania , życia , to wychodzi ze jest to praca dla desperatów, języka też się nie nauczycie bo będziecie pracować w zamkniętej grupie polaków. Czyżby powrót przymusowych prac w Niemczech, odradzam ludziom którzy zostawią rodziny w Polsce bo nic im z tego nie wyjdzie dwóch domów z tej pensji i rodziny nie utrzymacie
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-23 21:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz jakieś inne propozycje??
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-23 22:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz - 2014-10-22 11:24:13]:
Rozumie, ze taka stawka (1362,43 euro brutto)to przy 8 godzinach dziennie, gdy policza wtedy 7,5 godziny platnej bo przerwe odejma, ale jak jakies nadgodziny czy soboty to troche wiecej?? Wtedy jeszcze mozna myslec o wyjezdzie do tej roboty.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-23 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ile czasu ta robota jest??
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-10-24 08:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-10-23 22:27:36]:
Wydaje mi się, że to jest stawka zryczałtowana, tzn. że nie ma żadnych dodatków za pracę w soboty i niedziele. Ewentualnie za nadgodziny może będzie wypłacany jakiś dodatek
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-10-24 10:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
9 listopada będę jechał z Płocka do Friedrichroda. Mam dwa wolne miejsca w aucie. Po drodze mogę kogoś zabrać. Mój email rafal_19741@gazeta.pl.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-24 12:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata jest stała, płacą tylko za 150 godzin. Jak wyrobisz więcej, to możesz je sobie odebrać w formie wolnego dnia. Jak wyrobisz mniej- będziesz musiał je odrobić w wolny dzień.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-24 13:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-24 12:27:40]:
czyli jak, w tygodniu robisz 35 godzin? Jesli zrobisz wiecej- bo chyba tak raczej bywa? to dostajesz wolny dzien, ktory jest platny? Czyli nie ma opcji by zarobic wiecej niz 1000 euro na reke tak? Jedzenie, dojazdy do pracy... Jak warunki zakwaterowania, ile osob w pokoju i ogolne warunki jak- bo to cos w rodzaju hoteli pracowniczysz tak? Rzeczywiscie za zakwaterowanie juz nic nie odciagaja?
zdjecie uzytkownika
Kolat - 2014-10-24 13:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że pracujesz po 8,5h (w tym jest to 0,5h przerwy bezpłatnej). A co do większej liczby godzin - to jest tam chyba 6 miesięczny system i na koniec marca i września są rozliczane godziny (wypłacane ewentualne nadgodziny/wydawane wolne za nadgodziny - lub dopracowania godzin) Raz na 3 m-ce jest premia 100 euro za brak L4. A zakwaterowanie wynosi ok. 230 euro/m-c wiec musisz to sobie odliczyć od tego 1000 euro. Co do dojazdów to nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało. A warunki zakwaterowania opisano wstępnie w mailu który wysłali - i ze zdjęć wynika że to coś w rodzaju hoteli pracowniczych (po 2 osoby w pokojach, wspólna kuchnia i łazienka). Ale ja bazuję na domysłach i informacjach z maila, więc jeśli ktoś ma konkretne informacje to proszę o rozjaśnienie tej kwestii ;)
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-25 20:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK CZYTAM WIEKSZOŚĆ WYPOWIEDZI NA TYM FORUM CHCECIE WIEDZIEĆ CO I JAK JUŻ NIE RAZ PISAŁEM NA TYM FORUM TO MÓJ EMAIL anonimzforum@gmail.com PISZCIE NAPEWNO ZNAJDE CZAS JUŻ NIE JEDEN PISAŁ NA MÓJ EMAIL I TERAZ MA CAŁKIEM INNE WYOBRAŻENIA NA TEMAT TEGO WSZYSTKIEGO CO PISZECIE.
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-25 21:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokumenty potrzebne do złożenia wniosku o kindergelt na pierwsze dziecko przysluguje 180euro na drugie czy tam trzecie 190euro ile sie na to czeka niemam pojecia ale jedno jest pewne od daty zlozenia papierow nawet czekajac 6 mieciecy to wszystko jest pozniej nadplacane.
1. Akty urodzen dzieci europejskie
2. Akt małżeństwa europejski
3. Zswiadczenie o zameldowaniu w polsce dzieci i zony
4. Zaswiadczenie moje o zameldowaniu na terenie niemiec
5. Zaswiadczenie o zatrudnieniu na terenie niemiec.
6. Kserokopia umowy najmu mieszkania.
7. Kserokopia ubezpieczen zdrowotnego i emerytalnego na terenie niemiec
8. Kserokopia dowodu osobistego swojego i zony
9. Zaswiadczenie o (nie) pobieraniu zasilku rodzinnego w polsce
10.kserokopia nadania nr podatkowego niemieckiego
11. Zaswiadczeniu o zatrudnieniu i zarobkach zony w polsce
12. kseokopia umowy o prace z work serwis.lub innego pracodawcy
13. Dodatkowe zasiwdczenie z urzedu stanu cywilnego (zaświadczenie dotyczące składu rodziny)

Wszytkie dokumenty z polski lepiej przetłumaczyć na jezyk niemiecki przez tlumacza przysięgłego.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x