Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lewy - 2014-10-20 11:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dami - 2014-10-20 11:05:39]:
ja moja kolezanka i kolega tez dostalismy i tez wyjazd 9 listopada
zdjecie uzytkownika
dami - 2014-10-20 11:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lewy - 2014-10-20 11:10:26]:
to fajnie. Widać,że coś się dzieje. A powiedz Lewy skąd jesteście?? I jak z transportem...może dałoby rade coś razem pomyśleć...??
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-10-20 11:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wyjeżdża z okolic Katowic 2.11.2014
zdjecie uzytkownika
lewy - 2014-10-20 12:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dami - 2014-10-20 11:28:25]:
jestesmy z Bydgoszczy z miła chęcia razem pojedziemy my chyba busem pojedziemy,nie mamy samochodu
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-10-20 13:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd 9.11 :-)
zdjecie uzytkownika
dami - 2014-10-20 13:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lewy - 2014-10-20 12:03:56]:
To widzę, że z Bydgoszczy jest silna ekipa - kolega Barwil też jest stamtąd
zdjecie uzytkownika
Katowie - 2014-10-20 15:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie zadzwonili byłem 9.10 na rekrutaji w Katowiach. mozliwe terminy przyjazdu to 2 / 9 .11 na ta chwile nie wiem czy jest to propozyja pracy czy tylko odwiedzenia zakladu i ewentualna pozniejsza propozycja
zdjecie uzytkownika
Z okolicy - 2014-10-20 16:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie jest ta firma czy ktoś jedzie z Katowic ?
I po co jedziemy ?
Podpisac umowe i zostać ?
Czy tylko zwiedzić i moze dostaniemy umowy..
zdjecie uzytkownika
Katowice - 2014-10-20 16:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sg - 2014-10-20 11:48:32]:
Witaj ja jade mam zamiar :)
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-20 18:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu uważacie, że to "tylko odwiedzenie zakładu i ewentualna propozycja"?? Miał ktoś już takie negatywne doświadczenia??
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-20 19:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam widze ze duzo osob wyjezdza 9.11 mój kolega z katowaic tez ma na ten termin wyjazd i prosze o jeszcze jedno nie piszcie takich rzeczy ze tu sie przyjezdza tylko zaklad zwiedzic jak juz dostaliscie propozycje i tu przujedziecie na pewno bedziecie mieli ta prace w rhenus fak jak to sie mowi miodu nie ma jezeli chodzi o wyplaty ale praca jest na 100% i sami sie przekonacie jezeli tu przyjedzieciecie sa firmy zewnetrzne i to oni najczesciej sa odsylani do domu jak nie ma pracy my mamy umowe stala wyplate ktora sie nie zmienia no chyba rze cos wiecej czasami wpada zalezy od miesiaca ale nigdy mniej niz mamy na umowie wiem co pisze jestem tu juz rok i jest naprawde wporzadka ludzie tu przyjezdzali na chwile z mysla dorobic i co teraz juz maja swoje mieszkania i chca tu zostac jak najdluzej zastanowcie sie i trzymam kciuki za tych co sie zdecydowali powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-10-20 21:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANONIM - 2014-10-20 19:59:02]:
Tak szczerze ile na reke sie wychodzi za miesiac pracy? Orientujesz sie, jak z dodatkiem kindergeld? Znasz kogos kto sie ubiegal i jak dlugo to trwa?
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-20 22:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zdecydowałem, wyjeżdżam z Katowic 9.11.2014 :)
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-10-20 23:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czym jedziesz ? A jeśli byś jechał samochodem czy jest możliwość jakoś się dogadania i zabrania z tobą ?
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-21 01:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ed - 2014-10-20 22:33:41]:
Moze ekipa z katowic i okolic zrobi sobie spotkanie i dogafamy sie w sprwie wyjazdu razem taniej i pewniej
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-21 01:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieszkam w Siemianowicach nieco wczesniej napisalem o mozliwosci wspolnego spotkania sie i obgadania co i jak. Sam licze na to ze bede mogl sie z kims zabrac. Jak cos moge prowadzic choc przyznaje nie naleze do tych co lubia zamykac licznik. Panowie i Panie bo zapewne tez tu sa. Odpisujcie pod postami. Ugadajmy sie na spotkanie.
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-21 08:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jechać z Katowic będę samochodem. Na spotkanie też jestem chętny, tylko jak już przyjdzie jakiekolwiek potwierdzenie mailowe z Rhenusa. Kontakt mail-owy edgarek@o2.pl
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-10-21 09:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wyjazd którego masz planowany ? Ja też czekam właśnie na mailem od nich .
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-21 10:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy bzdury piszecie. Myślicie że każą wam jechać tyle kilometrów tylko po to, żebyście sobie "zakład zwiedzili"? Martwcie się lepiej, gdzie będziecie mieszkać, bo będzie was o wiele więcej niż wolnych miejsc w ośrodku.
zdjecie uzytkownika
tej - 2014-10-21 13:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-21 10:31:57]:
obyś nie miał racji no chyba ze cie zwolnią
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-21 14:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sg - 2014-10-21 09:56:38]:
Planowany wyjazd 9 listopada.
Pani Edyta telefonicznie zapewniała, że miejsce będzie... a życie pokaże.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-21 18:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
W koncu znalazlem ta strone.
Dostalem propozycje pracy rekrutujacy prooonowal stawki jak i ogolnie rysowal propozycje dla nas pobory ale czy wiemy jakie one beda czy dostanjemy je w mailu czy dopiero na miejscu dowiemy sie ile dostaniemy naprawde. Czy jest tu jakis obecny procownik tej firmy?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 11:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W koncu wszystko jasne mail przyszedl ...
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 11:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie brutto 1.362,43 Euro
+ Korzyści nieodpłatne (zakwaterowanie i/lub wyżywienie) 0,00 Euro
= Wynagrodzenie brutto 1.362,43 Euro
Podatek od wynagrodzeń : 70,41 Euro
Podatek na wyrównanie poziomu życia pomiędzy landami : 0,00 Euro
Razem podatków 70,41 Euro

9.8% udział w ubezpieczeniu emerytalnym: 133,52 Euro
1.5% udział w ubezpieczeniu od bezrobocia: 20,44 Euro
8.2% udział w ubezpieczeniu chorobowym (łącznie z 0,9% narzutem pracownika): 111,72 Euro
1.225% udział w ubezpieczeniu opiekuńczym: 16,69 Euro
Kwota łączna składek na ubezpieczenia społeczne 282,37 Euro

Wynagrodzenie netto: 1.009,65 Euro


1000 Euro na reke ... hmmm
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-22 13:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odejmij od tego tysiąca koszt mieszkania, paliwa na dojazdy do pracy i jedzenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x