brak logo

Rhenus Logistics S.A.

Goleniów

Opinie o Rhenus Logistics S.A.

Żałuję 2014-11-27 18:25
Jeżeli chodzi o pracę to z nią jest ok ,praca jak praca ważne żeby się chciało a co do romansu to żałuję że późno się dowiedziałem bo inaczej bym pewne rzeczy załatwił ... wiele razy miałem okazji stanąć oko w oko z takim delikwentem tylko teraz to bym dałmu w pysk i głośno zaśmiał...
4
zdradzony 2014-12-03 00:08
Napisz o kogo chodzi ? Jakaś świeża sprawa czy stara
1
bezele 2014-12-17 21:28
Ja akurat nie pracuje w tej firmie na forum trafiłem przypadkiem ale chciałbym napisać wam wszystkim pracującym w takich firmach gdzie wykorzystuje się ludzi że brak wam ambicji pracujecie za najniższą krajowa plus jakąś tam premia w formie jałmużny, nie myślcie o mnie źle ale ja nigdy nie pracowałem w żadnym zakładzie pracy również nie jestem bogaty z domu jestem sierotą ale uważam po prostu ze pieniądze w Polsce leżą na ulicy tylko trzeba mieć odwagę je podnieść, ja prowadzę własną działalność od 18 roku życia w tej chwili na czysto zarabiam około 1000 zł ale dziennie na czysto i nie nazekam na zarobki , na pracodawcę , i na współpracowników . Wiec trzymam za was kciuki może przemyslicie sytuacje zanim zaczniecie nazekac pozdrawiam
pracownik R 2014-12-25 20:00
prawie 60 km od osrodka
1
dawiddav 2014-12-27 00:09
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
9
dawiddav 2014-12-27 00:09
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
gość 2014-12-28 19:25
Ale naboru juz dawno nie ma. Połowa ludzi zatrudnionych przed świętami nie dostałą umów na nowy rok, więc już raczej nie będą werbować pracowników.
4
Adam 2015-01-29 10:13
Opiszcie jak wygląda praca, mieszkanie i zarobki.
2
ja 2015-01-29 11:54
Praca normalna pobory zgodne z umowa choc maja spoznienia ostatnio mieszkanie na kloster parku a jak chcesz szukasz cos na wlasna reke
4
sk 2015-04-24 22:07
co ty napisałeś szkoda gadać
chinczyk 2015-05-15 18:26
Witam NIE POLECAM pracy.Praca dla bardzo bardzo zahartowanych ludzi ,wytrzymałych i takich którzy mają za dużo wolnego czasu.Pozdrawiam.
1
tonyxxv 2015-07-12 20:20
Czesc dziewczyny/kobitki!!!! Dawno Was nie widzialem i troche sie stesknilem za Wami!!! Mam nadzieje, ze nie brakuje Wam mnie i jakos na komputerach dajecie sobie rade...bo byly czasy, ze beze mnie nie szlo...ale jak bylem na zmianie to wszystko dalo rade!!!! hehhe Z reszta, co tam gadac....Byl Tomek na zmianie to wszystko musialo dzialac - nie ze musialo a tylko temu, ze uparty jestem hehe!!! Noski i biusty do gory i wszystko bedie ok!!! Byle nie narzekać!!!! Pozdrowki dziewczyny i kobitki moje!!!! Caly czas o Was pamietam!!!!!!!!!
Paola 2015-09-19 17:28
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do Rhenusa przez Ks Service od października? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Argh 2015-09-24 16:25
NIe oplaca sie , tylko przez pierwszy twoj miesiac masz duzo godzin, poznije max 130
Praca jest fajna ale nie jest lekka (np karmy 15kg albo zwirki 25kg)

Jest bardzo duzy przemial ludzi.
dobry 2015-10-01 14:22
a ja znam opinie że Rhenus w Goleniowie to rozbijacz rodzin kto pracuje dłużej ten wie . mężowie nie puszczajcie tam żon bo chodzą cielaki i i je dymszą he
chillout 2015-10-01 22:27
Dobry , nie wywlekaj zdażyło się klacie że zrobił sobie trójkącik w pracy. Bo go miałeś chyba na myśli pisząc cielak
ASDAD 2015-10-18 21:48
"nie puszczajcie tam żon" - to znaczy, że żony ich to szmaty, a nie wina pracodawcy.
1
dobry 2015-11-01 08:01
Asdad do końca nie wiesz o czym mówisz widać ze nie byłeś w takiej sytuacji wiec MSZ dużo szczęścia ale powiedz mi jak to jest możliwe że pion kierowniczy wie o takim romansie i na to pozwala bo np. Moja żona mogła sobie pracować do przerwy później spokojnie jechać do domu lub kilkanascie razy gdy jej się nie chciało jechać do pracy pisała rano smsa do brygadzista i zostawała w domu to wszystko bez żadnych konsekwencji. Mało tego nagle jak sprawa się rypła i zrobiło się głośno to sam kierownik wydzwaniał do niej i prawił mądrości zesram żeby wyżej nie doszło że on pozwalał na takie zagrywki swoim podwładnym , było widać ze mieli z tego niezły ubaw a kobietę traktowali jak żecz , nie bronie jej bo faktycznie się zeszmacila ale twierdzę że jest w tym zakładzie przyzwolenie odgórne na takie zdarzenia i widać ze ekipa dobrze się bawiła pamiętaj " jeśli jest przyzwolenie społeczne żeby si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] działa to będzie się działa " proste i o to mi chodziło
43 2015-11-09 19:31
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
ja 2015-11-18 20:58
netto oczywiscie.
Ta agencja to wyzyskiwacze
Jajco 2016-02-19 15:20
Stary dają radę bez ciebie i już dawno pamięć o tobie przepadła. Nie podniecaj się tak bardzo, bo życie kołem się toczy. W sumie jak na ciebie mówili...?
Dawid 2016-04-09 14:00
Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(
Były 2016-06-07 20:18
A co tam słychać w Goleniowie?
Pluto 2016-06-24 08:48
Brakuje tylko strażników z psami,ogólny mobing i brak poszanowania praw pracowniczych.Siła robocza zza buga dopełnia obrazu rozpaczy...
3
gliwiczanin 2016-07-08 16:47
jest ofert na magazyniera w gliwicach pytanie gdzie oni maja magazyn w gliwicach nigdzie nie moge ich namierzyc
Nieufna 2016-07-22 11:45
Nie każdemu psu Burek i nie każdy nadaje się do własnej działalności. Są też ludzie którzy wypalili się w własnej działalności a zarabiali wiecej niż ty. Teraz jednak szukają pracy. Jeżeli nie szukasz pracy przez agencję to co tutaj robisz?
Ja bardzo chętnie zapoznam się z opinią o tej Agencji
xd 2016-08-22 09:10
chcesz czuc sie w pracy jak niewolnik idz do rhenusa goleniow oni ci to zapewnia
5
bakra 2016-08-22 15:49
@ xd - zrozumeiliśmy twoje niezadowolenie, ale może jakieś konkrety byś podał ? albo zaargumentował?
janek666 2016-11-08 14:56
xd w pelni sie ztoba zgadzam terror mobbing podpierdzielanie z cz ym tylko mozna liderzy sa smieszni piotrus z kierowniczek to ciota jakich malo jego kapus to justyna ktora zastepuje aniele nieraz na buforze nikt jej nie lubi ale jej tego nie powie bo chlopaki tylko przez nia dostaja upomnienia i boja sie o pracei przez to odchodza odolnie firma bez przyzlosci totalne zero i dno dymaj na kasie i na andgodzinach jak malo kto dziady i wyzyskiwacze nic wiecej.
2
Oloz 2016-11-12 09:13
Wow! Jestem w szoku ! Pracuje w Rhenus na Pd Niemiec..mobbing? Ludzie nie mają pojęcia co to takiego! Plotka? Oczywiście jak wszędzie! Wyzyskiwanie?? Nie ma mowy! Jest robota to się robi, jak jest luźniej, wystawiamy grilla i spędzamy razem czas.
Co kraj to obyczaj
Co filia to inni ludzie
srylion komentarzy zabruźdźa obraz sytuacji 2016-12-28 13:42
janek, jasiu, janeczku - bo w pracy się pracuje, a nie kombinuje. Mobbing i terror - przestań pleść głupoty, bo Twe koślawe wypociny nawet się ciężko czyta.
mietek piker 2016-12-28 18:55
praca całkiem ok, choć liczy się cyfra. Jak czytam o mobbingu czy niewolnictwie, to zastanawiam się co za melepety to piszą, które nie potrafią sobie poradzić z najprostszymi tematami.
Na parku można zarobić lepiej, ale wtedy nawdychasz się pyłów i żywic, kwestia wyboru.
ziemek 2017-02-01 16:24
pracowalem w 2012 albo 2013. robota mega ale uwazajcie na tego kondona ziemowita jak zauwazyl ze mowie po niemiecku lepiej od niego to zaczal robic pod gore
ps daje uzywane buty innym pracownikom tylko je pierze XD
1
BBBBB 2017-03-06 23:33
Npisz mi prosze jak to zrobiles ze prowadzisz wlansa dzialanlosc
Agnieszka 2017-03-09 11:39
@ziemek, a masz jakieś informacje na temat obecnych warunków pracy?
Dymka 2017-08-17 21:52
Praca normalna, zasady są. Można się wiele nauczyć, szkoda, że wiele się nie zarobi.
Agnieszka 2017-08-17 22:38
@Dymka - czy pracując w Rhenus Logistics S.A. istnieje możliwość rozwoju zawodowego? Często, pomimo małego wynagrodzenia, doświadczenie, które można zdobyć na stanowisku, rekompensuje wszelkie inne czynniki.
Moniura 2017-08-21 10:03
A ja mam pytanie,jak to jest w Goleniowie,tzn chodzi mi o atmosferę,kadrę kierowniczą i zarobki.Dostałam skierowanie na giełdę pracy i oni mają dziś tam być.Czy jest to praca zmianowa,a jeśli tak to ile tych zmian i po ile godzin?
Dymka 2017-08-23 21:49
Cześć, jasne, możesz zostać liderem/brygadzista. Jak w kazdej dużej grupie zawsze jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się trafi, ale generalnie jest spoko. Fajny klimat.
Blondi 2017-08-23 21:55
Praca na dwie zmiany, czasami w sobote jedna zmiana, ale w zasadzie od początku roku soboty sa wolne. Praca po 8 godzin, w grudniu lub listopadzie moze byc dluzej. Normalnie podchodzą do czlowieka, tylko mogliby wiecej płacić. Mi sie podoba, na zmianie B jest fajnie.
Novogard 2017-08-23 21:59
Możesz też trafić na clearing albo stock control, to takie działy jakości. Zależy co kto woli. Szefowa działu to dobra kobita.
Magda 2017-08-31 09:06
Witam wszystkich ,czy może ktoś udzielić mi informacji jak jest w firmie Rhenus Logistic Horselgau w Niemczech. Czy praca jest ciężka , jak zarobki, jak ludzie z którymi się pracuje, czy są chociaż dobre warunki mieszkalne ?? Wybieram się z koleżanką i chciałybyśmy coś się dowiedzieć by nie wpaść w tzw. gówno. pozdrawiam
Geno 2017-09-01 10:52
Ja też sie wybiera czy warto ?
Patrio 2017-09-03 10:24
Ja tu pracuje od prawie roku i nie narzekam szczególnie, wszystko jest dobrze tylko pieniądze mogłyby być większe, ale z czasem oczywiście są podwyżki, słabo jest natomiast z kredytem mieszkaniowym gdyby ktoś chciał ze względu właśnie przez niskie zarobki, ale moim zdaniem cała reszta jest spoko, ekipa fajna ludzie towarzyscy, przełożeni ok, jak coś trzeba załatwic to pomagają, panuje fajna i miła atmosfera więc polecam
1
Blablabla 2017-09-11 15:12
Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak beznadziejna pracą.
Normy do wyrobienia duże a wypłaty? Hahah ????
Żadnego szacunku dla ludzi, nadgodziny niby dla chętnych ale z uwagi na ich rozliczenia (okres kwartalny) nikomu nie chce się na nie chodzić bo pracujesz w styczniu lutym marcu a zapłacone masz dopiero w kwietniu ???? żenada - nie chcesz ale musisz, bo kierownik Cię do tego zmusza.
Do tego codziennie musisz znosić minę wiecznie niezadowolonego i naburmuszonego kierownika M. , nie chciałbym wiedzieć jak wygląda jego życie poza pracą bo pewnie tak jak jego mina przez 8h... ???? nie polecam zdecydowanie!
2
Sagitt 2017-09-12 08:24
Również nie polecam, mobing wyzysk itd. Z opinią powyżej w 100% się zgadzam, pracuje tu i wiem jak jest, zmuszają do nadgodzin, wysokie normy, slabe pieniądze ( ok. 1550pln) a oczekują jak najlepszych wyników i chcą wycisnąć z pracownika jak najwięcej, dopóki nie padnie, również nie polecam, a co do kierownika zmiany to współczuje mu że musi się mijać codziennie z tyloma ludzmi na hali którzy mają go za ostatniego skur**, ogólnie w firmie rządzą młode roczniki którym władza uderzyła do głowy. Wokół jest tyle firm do wyboru, nie wybierajcie Rhenus, tu nie ma przyszłości, tylko zdrowie sobie zepsujecie z nerwów
1
suzanna 2017-09-15 09:38
Praca jak każda bez szału .
Zarobki - to zależy, jak jest się dobrym pracownikiem to mozna bardzo szybko dostac podwyzke . Do tego premie i nagrody można całkieme niezle wyjsc. Nadgodziny zawsze płatne i zazwyczaj tylko w sezonie nie ma tragedii. Kierownik spoko gościu zawsze można z nim pogadać tylko brygadziści zakręceni.
Pozdrawiam zmianę A :)
otp 2017-09-16 13:11
Czesc Magda.W pazdzierniku w Krakowie bedzie spotkanie z firma Rhenus Logistics Horslegau praca jako magazynier/komisjoner.Wybieram sie na to spotkanie a ty może już wyjechałas ? Jak masz jakieś info na temat tej pracy napisz .
Byly pracownik RH 2017-09-19 13:49
Rhenus Horseglau. Najlepiej nie odzywaj sie biegaj i nie pokazuj ze cos rozumiesz po niemiecku to tak czy inaczej wylecisz
valdy44 2017-10-02 13:44
Witam. Po zakończeniu okresu próbnego nie przedłużono mi umowy o pracę. Mam 63 lata. Nie polecam osobom w wieku przedemerytalnym. Intensywna eksploatacja w okresie próbnym i won.
Zostaw swoją opinię o Rhenus Logistics S.A. - Goleniów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics S.A.