Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 19:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 19:11:50]:
a ile tej zaliczki i czy w grudniu juz dostaniecie normalnie tzn co miesiac ostatniego ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normalnie wypłaty są 28 każdego miesiąca za listopad mamy dostać wprost proporcjonalnie za wypracowane dni, a w grudniu normalnie już.
ale ręki obciąć nie dam :)
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 20:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
a od kiedy jesteś ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:) jadę 17.11 ale dużo dowiedziałem się na spotkaniu w łodzi z p. Ziemowitem :)
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-11-12 21:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
czyli za listopad taka calosc zaliczki- zwyczajnie za przepracowany listopad, jednak za grudzien 28go grudnia, czy 28go stycznia??
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem kontrakt jest do końca grudnia więc 28 styczeń to raczej odpada, no chyba ze zostajesz na dłuzej.
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponawiam pytanie?
czy mógłbym się z kimś zabrać?
dostałem info ze w wiosce mam się stawić 18.11, 19 to dla mnie pierwszy dzień pracy.
czyli wypadałoby wyjechać 17.11 :)
jestem z wawy ale gdzieś moge podjechać :)
oddzwonię - 501600068 Paweł
zdjecie uzytkownika
nircam - 2014-11-13 07:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd z Kłodzka(dolnośląskie) 19.11.2014 do Friedrichroda , poszukuję współtowarzyszy wyjazdu w celu obniżenia kosztów z okolic Dolnego Śląska , nr.kont, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 08:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nircam - 2014-11-13 07:52:31]:
cześć.
to na kiedy Ty masz być? mnie powiedzieli że 19 to już mój dzień pracy na wykorzystanie na papierologie szkolenia itd
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-11-13 18:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie. Jak wygląda sytuacja z TV na ośrodku Klosterpark? Prawda to że nie ma tam ani jednego odbiornika? A internet aż tak słaby? Dzięki za info z góry!
zdjecie uzytkownika
mody - 2014-11-14 12:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ktos wie od której do której godziny sa zmiany na magazynie w Horselgau ??
zdjecie uzytkownika
wieloryb ;-) - 2014-11-16 18:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barwil - 2014-11-13 18:26:21]:
Internet baaaaaardzo słaby bo radiowy z miasta. Jak wieczorami siedzą wszyscy to praktycznie nie można nawet na gg pogadać, o wejściu na stronę FB lub czat tym bardziej. O TV nic nie wiem ale chyba nic nie ma.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-11-26 10:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Serdecznie,

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na pracownika magazynu "Bielany Wrocławskie" chciałem uzyskać kilka informacji na temat firmy i charakteru pracy. Ale niestety bywają tutaj skarpety które śmierdzą i opisują intrygi - pytam po co tutaj takie rzeczy wypisujecie, przez Was ciężko wyciągnąć jakieś wnioski i dowiedzieć się czegokolwiek na temat.

Czy mógłbym prosić o jakaś osobę o opisanie, jak wygląda tam praca, ile jest zmian, oraz jakie są zarobki na początku i po okresie próbnym ?
zdjecie uzytkownika
Żałuję - 2014-11-27 18:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli chodzi o pracę to z nią jest ok ,praca jak praca ważne żeby się chciało a co do romansu to żałuję że późno się dowiedziałem bo inaczej bym pewne rzeczy załatwił ... wiele razy miałem okazji stanąć oko w oko z takim delikwentem tylko teraz to bym dałmu w pysk i głośno zaśmiał...
zdjecie uzytkownika
zdradzony - 2014-12-03 00:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Żałuję - 2014-11-27 18:25:12]:
Napisz o kogo chodzi ? Jakaś świeża sprawa czy stara
zdjecie uzytkownika
Cyborg - 2014-12-17 09:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, podejrzewam, że jeżeli komuś się nie chce pracować w Rhenus Logistics to sam sobie strzela w stopę a przy okazji wystawia o sobie opinię i może być w możliwie krótkim czasie pożegnany z zakładu. Nie chcę być czarnym prorokiem, ale chętnych na każdą posadę na pewno nie brakuje więc warto się przykładać.
zdjecie uzytkownika
bezele - 2014-12-17 21:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cyborg - 2014-12-17 09:42:01]:
Ja akurat nie pracuje w tej firmie na forum trafiłem przypadkiem ale chciałbym napisać wam wszystkim pracującym w takich firmach gdzie wykorzystuje się ludzi że brak wam ambicji pracujecie za najniższą krajowa plus jakąś tam premia w formie jałmużny, nie myślcie o mnie źle ale ja nigdy nie pracowałem w żadnym zakładzie pracy również nie jestem bogaty z domu jestem sierotą ale uważam po prostu ze pieniądze w Polsce leżą na ulicy tylko trzeba mieć odwagę je podnieść, ja prowadzę własną działalność od 18 roku życia w tej chwili na czysto zarabiam około 1000 zł ale dziennie na czysto i nie nazekam na zarobki , na pracodawcę , i na współpracowników . Wiec trzymam za was kciuki może przemyslicie sytuacje zanim zaczniecie nazekac pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik R - 2014-12-25 20:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaca - 2014-11-12 18:05:40]:
prawie 60 km od osrodka
zdjecie uzytkownika
dawiddav - 2014-12-27 00:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
dawiddav - 2014-12-27 00:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-28 19:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ale naboru juz dawno nie ma. Połowa ludzi zatrudnionych przed świętami nie dostałą umów na nowy rok, więc już raczej nie będą werbować pracowników.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-01-29 10:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszcie jak wygląda praca, mieszkanie i zarobki.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-29 11:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca normalna pobory zgodne z umowa choc maja spoznienia ostatnio mieszkanie na kloster parku a jak chcesz szukasz cos na wlasna reke
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutowałem do Rhenus Logistics we wrześniu 2014, na stanowisko Magazyniera. Praca miała być w Niemczech. Po kilku dniach zadzwoniła do mnie Pani Edyta Jaracz – rekruterka. Oznajmiła, że jest zainteresowana moją kandydaturą i finalnie zapytała, czy jestem gotów przyjechać na rozmowę kwalifikacyjną do Łodzi. Odpowiedziałem, że owszem tak ale z uwagi na odległość (mieszkam w Warszawie) chciałbym się uprzednio dowiedzieć jak najwięcej rzeczy o w/w stanowisku. Pani Edyta w kilku zdaniach opisała zakres obowiązków, które się z nim wiązały. W sytuacji, jak temat zszedł na rzecz najważniejszą, która w mojej opinii decyduje o emigracji zarobkowej, czyli wynagrodzeniu – Pani Jaracz zrobiła się bardzo nerwowa. Powiedziała, że takie informacje udzielane są tylko na spotkaniu. Odpowiedziałem, że gdyby takowe było w Warszawie – z chęcią bym przyjechał, natomiast skoro jest w Łodzi, to chciałbym w trosce o poszanowanie naszego wspólnego czasu i moich pieniędzy przeznaczonych na podróż dowiedzieć się, czy owe warunki będą mi odpowiadały. Pani Edyta oznajmiła, że wynagrodzenie wynosi tyle samo, co pensja pracownika niemieckiego w tym samym regionie i że jest podpisywana Umowa niemiecka zgodna z tamtejszym prawem pracy, które ma to zapewnić. Zapytałem więc, ile takowe wynagrodzenie wynosi…? Niestety Pani Edyta zaczęła powtarzać jak mantrę stwierdzenie, że takich informacji zdalnie mi nie udzieli.
Jako, że nie należę do osób, które dają się łatwo zbyć – poprosiłem Panią Edytę o podanie adresu mailowego, uzasadniając to tym, że się zastanowię, czy przyjechać na rozmowę i finalnie dam jej znać.
Postanowiłem, że zapytam raz jeszcze – tym razem pisemnie, jak się przedstawiają warunki pracy. I standardowo – dostałem odpowiedź nt. opisu stanowiska pracy. Pytanie odnośnie wynagrodzenia pozostało bez odpowiedzi. Znowu mantra, że na rozmowie spotka mnie „zaszczyt”, żebym się o nim dowiedział. Poprosiłem nawet o Umowę in blanco ale jak się domyślacie - nie doczekałem się na nią. Na mojego ostatniego maila, w którym ponowiłem pytanie nt. wysokości wynagrodzenia Pani Edyta Jaracz nie odpisała. Zwyczajnie mnie olała, co tylko podkreśla jej niekompetencje.
Mając do czynienia z profesjonalnymi firmami pośredniczącymi w procesie rekrutacji, jak np. Adecco, wiem, że wysokość wynagrodzenia podawana jest od razu w ogłoszeniu, a jeżeli jej nie ma – można się tego dowiedzieć telefonicznie. I to jest uczciwe stawianie sprawy, a nie krętactwo i koloryzowanie rzeczywistości, jak czyni to Rhenus Logistics.
Po lekturze wcześniejszych postów dochodzę do wniosku, że Rhenus Logistics, to jedno wielkie MURZYNOWO, które szuka DESPERATÓW gotowych pracować za najniższą stawkę. Gdyby płacili tyle samo, co Niemcom – nie musieliby zatrudniać Polaków. A skoro to robią, znaczy to tylko tyle, że szukają jak najtańszej siły roboczej.
@ osoby rekrutujące - wg mnie to kolejny zagraniczny KOŁCHOZ pracy, więc radzę omijać to MURZYNOWO szerokim łukiem!!!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Itos - 2015-02-28 11:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A bardziej się opłaca wynająć coś samemu czy brać lokum od nich? Podejrzewam, że wszyscy wyjeżdżając myślą tylko o tym, żeby jak najwięcej zarobić, oszczędzić i wrócić do kraju także wybierają pewnie tańszą opcję - dobrze myślę? Podpowiedzcie proszę w jaki sposób najlepiej byłoby się do nich załapać. Dzięki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Sotek - 2015-03-29 03:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy na jakie warunki liczysz. Firma jest w stanie zaoferować mieszkanie ale sam osobiście nie porównywałem cen. Lecz wydaje mi się, że lepiej będzie jak już zdasz się na Rhenus Logistics. Nie ma co kombinować, bo po takim kombinowaniu zawsze później powstają same problemy. Taka przynajmniej jest moja opinia. A co wy myślicie ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rhenus Logistics?
Zadaj pytanie