brak logo

Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.

technik 2016-08-18 21:29
Nie polecam, można w innych firmach z branży dużo lepiej zarobić.
Słyszałem że duża rotacja. Szczególnie na Podkarpaciu.
3
motor promotor 2016-08-18 22:36
mirn a co w nich jest takiego konkretnie że miałyby być dla kandydata niezrozumiałe>? wytłumacz proszę
czy warto? 2017-01-31 11:17
Jakie warunki na serwisie w Warszawie?
Zarobki, czas pracy itd
1
Gość 2017-02-01 15:28
Praca na warsztacie jak każda inna, od Pn do Pt od 8 do 16. Soboty wolne chyba że chcesz dorobić można przyjść, ale bez przymusu. Po okresie próbnym pakiet medyczny i premie. Szkolenia i uprawnienia firma robi. Może luksusów nie ma, ale jak to się mówi: "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
4
Ochotnik 2017-02-04 10:24
Czy Linde ma jakieś nowe oferty pracy? Gdyby ktoś wiedział proszę o namiar. Zależy mi na pracy w dobrej firmie.
1
do ochotnika 2017-02-05 12:28
Ochotnik - nie trudno sprawdzić czy mają jakieś oferty pracy. Wystarczy sprawdzić na ich stronie
http://linde-mh.pl/pl/page/career/27
1
JASAM 2017-02-08 09:29
Jeśli zależy Ci na pracy w dobrej firmie to NIEEEE do LINDE!!!! Szukaj dalej.Tam jest porażka.....
2
stefan 2017-02-09 09:44
czytam te wszyskie opinie i mam wrażenie, że pisze je jedna osoba... każda firma ma swoje + i -
pracuję tutaj od ładnych kilku lat i szczerze mogę polecić firmę Linde
pracować trzeba wszędzie,
btw. jak żaba nie umie pływać to mówi, że woda za rzadka...

+ szkolenia
+ opieka medyczna
+ pensja na czas
+ praca pn - pt 8-16

Dziękuję
JASAM 2017-02-23 13:22
Chyba masz siebie na myśli że praca od 8-16 albo biuro. Technicy mobilni na pewno nie pracują w takich godzinach. Co z tego że wypłata na czas..łaski nie robią. Tylko co to za wypłata. Żenada!!!!!!
4
miki 2017-02-23 16:29
Widze ze pracujesz wylacznie dla opieki medycznej bo pieniadze raczej nieciekawe
3
serwis 2017-02-24 00:24
Na Podkarpaciu nie ma żadnej rotacji, od dobrych kilku lat pracują w serwisie te same osoby i nic się nie zmienia, także Twoje informacje, które słyszałeś są błędne.
4
galanonim 2017-02-24 08:52
Jak szuka , ktoś pracy w dobrej firmie z branży, z właściwie poukładanymi relacjami to Toyota poszukuje handlowca do serwisu na terenie Wielkopolski.
1
Olek 2017-02-25 17:48
Pracuje w Linde i nie narzekam, przeciwnie jest super.
5
JASAM 2017-02-28 10:15
Widać,ze krótko pracujesz.
1
FreeWilly 2017-02-28 11:52
@JASAM
Czy to nie przypadkiem wypalenie ? Jak Ci źle to dlaczego jeszcze tam pracujesz? Przecież są inne formy z branży gdzie jest mnienj pracy i nieco lepiej płacą ?
1
GG 2017-02-28 18:59
Czy to prawda, żę firma zatrudnia teraz na umowę zlecenie - technicy??
1
LINDE STARSZY TECHNIK 2017-03-05 20:59
kiepski z ciebie technik bo na Podkarpaciu jest git i pracują stażem starzy technicy!!!!!!

i nie było wymiany żadnego technika.
3
JASAM 2017-03-22 13:32
Bardzo często jest to umowa zlecenie
1
Gregor 2017-03-23 13:57
Linde Material Handling jest dobrą firmą, to lider w Europie w swojej branży.
Nick 2017-03-23 21:41
Linde Material Handling to dobra marka i owszem. Jeżeli chodzi o firmę to już nie jest tak kolorowo. 99% rzeczy które ludzie tu piszą jest niestety prawdą. Liderem jest... pod względem technologi produktu. Jeżeli chodzi o kulturę pracy i wyposażenie pracowników to jest niestety na szarym końcu.
2
stefan 2017-03-28 11:18
rekalama Toyoty? :)
może JASAM to też gość z Toyoty ? to by wiele wyjaśniało :D
informacja o umowach zleceniach to czysta ściema
Zlecenia? 2017-03-29 22:14
Informacja o umowach zleceniach jest jak najbardziej prawdziwa. Wystarczy wejść w ogłoszenia o pracę np. asystentki działu handlowego.
1
Serwis 2017-04-09 11:45
Wystarczy wejść też na ogłoszenia techników żeby zobaczyć, że pisze - umowa o pracę. Asystentki biurowe, sekretarki mają często umowy zlecenia, nie znam technika, który nie miałby umowę o pracę.
Zlecenia 2017-04-11 10:36
A ja znam.
1
Henry 2017-04-12 11:23
Linde Material Handling to firma w której pracuję od dawna i którą szanuję.
KKS 2017-04-25 21:34
a ty z pewnością długo , bo same farmazony opowiadasz......
Misza 2017-05-02 21:56
Mam pytanie , jakie warunki musi spełniać chętny na stanowisko przedstawiciela handlowego? Słyszałem dobre opinie o firmie i chcę aplikować. Może ktoś podpowie?
1
Brak 2017-05-10 08:23
Misza z marketingu robi robotę. Jak byś chciał aplikować to umiał byś przeczytać wymagania w ogłoszeniu o pracę. A dobre opinie... cóż też słyszałem tak jak o UFO
1
Ula 2017-05-10 10:04
@Brak Jak to dobrze czytać humorystyczne wypowiedzi.
1
TAnother 2017-05-16 13:54
Witam

Czy ktoś moze coś napisać o warunkach pracy jako PH, o zarobkach, itd??
1
Ochotnik 2017-05-17 22:06
Produkty Linde spełniają najsurowsze wymagania środowiskowe, czy wiedzieliście o tym?
1
Bilbo 2017-06-11 22:46
Pierdoły piszecie nasłuchacie sie bzdur od jednego albo drugiego który kiedyś tu pracował i klepiecie te bzdury dalej. Firma jest bardzo stabilna, z dużym potencjałem i bardzo prężnie się rozwija. Co do kokosów odnośnie zarobków to faktycznie nie ma ale pracować i zdobywać doświadczenie gdzieś trzeba, a Linde pod tym względem jest odpowiednim miejscem. Proponuję iść do junga tam napewno jest lepiej i więcej wszystkiego a w szczególności obowiązków. Co do techników to rotacja jest bardzo niska i to też o czymś świadczy.
1
Olek 2017-06-13 21:16
Ja też uważam, że Linde jest dobrą firmą. Niestety są osoby które zawsze znajdą jakiś problem i będą marudziły.
1
pracownik 2017-07-31 15:55
Zdecydowanie NIE POLECAM. Do standardów firmy międzynarodowej bardzo im daleko, zachodnio brzmiąca nazwa to nie wszystko. Papierologia, skostniala administracja, brak sprawnych narzędzi do pracy - żadnych procesów przyspieszających i ułatwiających funkcjonowanie. W zamian za to - zarwane wieczory i weekendy, żeby wyrobić się z obowiązkami. Tak naprawdę to średnie polskie przedsiębiorstwo, zarządzane tylko i wyłącznie przez prezesa, który zgodnie ze swoimi humorami podejmuje decyzje, nie pozwala na samodzielność, usuwa pracowników, decyduje o wstrzymaniu premii. Kółeczko " przy korycie' nie może narzekać, gdyż decyduje o losach wszystkich innych, nawet bardzo kompetentnych i doświadczonych pracowników. Są przypadki natychmiastowych zwolnień, z dnia na dzień - bez podania przyczyny - był człowiek, nie ma człowieka. Wyprostowanym i uśmiechniętym tutaj się nie chadza, raczej zgarbionym i przybitym. Fatalna atmosfera.
3
W trakcie rekrutacji 2017-08-01 09:52
Czy w firmie istnieje i robi cokolwiek dział HR? Jak wygląda współpraca z centralą z Niemiec?
1
Maniek 2017-08-01 22:07
Dobrze, że poczytałem sobie opinie to przynajmniej wiem sporo o firmie. Interesuje mnie praca w dziale handlowym i mam nadzieję, iż uda się dostać!.
1
Nick 2017-08-16 15:44
Dział HR jest i coś tam robi, nikt nie wie dokładnie co. Jeżeli chodzi o współpracę z centralą z Niemiec można na nich polegać. Jest tam jedna osoba, która zarządza osobami "międzynarodowymi". Niestety praca dla centrali nie oznacza jeszcze tego, że będziesz miał pod górkę tak jak inne osoby w tej firmie.
1
Podsumowanie 2017-08-16 15:47
Wygląda na to, że jesteś naprawdę desperatem. Przeczytałeś o mobbingu, pracy wieczorami i w nocy, braku możliwości posiadania własnego zdania, zwalnianiu ludzi bez powodu, stałym ekstremalnym naciskom ze strony TOP managmentu i nadal masz nadzieję tam się dostać?
1
Olek 2017-08-17 08:43
Mam bardzo sceptyczne podejście do niektórych opinii ponieważ wiele z nich to najzwyklejsza zemsta na firmie. Przeważnie związane to jest z odejściem z firmy.
Rekr 2017-08-19 15:34
HR powinien przede wszystkim raz przeczytać opinie tutaj, następnie zastanowić się nad sensem swojego powołania i istnienia:) bo choć faktycznie dużo opinii wygląda na odwetowe, to jednak sama ich ilość jest poważna i martwi..
1
Maniek 2017-08-20 12:30
Każdy ma swój rozum i wie co ma robić. Wiele słyszałem o takich pracownikach, którym się nie powiodło w firmie i siadają pisać swoje złośliwości na forum. To jest paskudna praktyka i może się zemścić.
Ada 2017-08-22 19:53
To nie jest zdecydowanie praca dla mięczaków, trzeba mieć twardą psychikę, zaje....iście twardą, jak Jarosław Psikuta (bez S). Mówię to po ponad piętnastu latach stażu w tej firmie...
1
Ada 2017-08-22 19:59
Przez agresywną politykę rekrutacyjną byłego dyrektora serwisu. Zapewniam Cię, że większość tamtych managerów znalazła już kolejną pracę :)
1
EVA 2017-08-22 20:02
Skąd ta opinia, że nie ma kursów i szkoleń jak się nie zatrudniłeś? Zapewniam Cię, że każdego roku jest udostępniany szeroki zakres szkoleń, zwłaszcza dla techników, jednak wymaga to odrobiny zaangażowania z ich strony...
1
Franio 2017-08-23 21:26
Może nie jest idealnie ale myślę, że pracując w takiej firmie mamy poczucie bezpieczeństwa a to przynajmniej dla mnie jest bardzo ważne.Poza tym prestiż firmy !!!
nick 2017-08-24 20:53
kto teraz jest dyrektorem serwisu
1
Opiewacz 2017-08-29 17:28
Mam wrażenie, że niektórzy jak mają zły nastrój to wtedy piszą co im do głowy przyjdzie i powstają takie wypociny.
Technik serwisu 2017-09-17 19:56
W pelni sie z Bilbo zgadzam. Pracowalem sporo czasu w jungu. Kasa nieco lepsza ale atmosfera jest tak kiepska ze szkoda gadac. W linde szef serwisu jest kolegą a nie gestapowcem zetującymna techniku. To co przeczytalem w innych komentach to czyste bzdury nierobów po zawodówce z ambicjami inżyniera z prowincji. Co do samej atmo w Linde, to nie spotkalem sie jeszcze z odmowa pomocy czy porady. Pozdrawiam z Wroclawia.
Technik serwisu 2017-09-17 19:56
W pelni sie z Bilbo zgadzam. Pracowalem sporo czasu w jungu. Kasa nieco lepsza ale atmosfera jest tak kiepska ze szkoda gadac. W linde szef serwisu jest kolegą a nie gestapowcem zetującymna techniku. To co przeczytalem w innych komentach to czyste bzdury nierobów po zawodówce z ambicjami inżyniera z prowincji. Co do samej atmo w Linde, to nie spotkalem sie jeszcze z odmowa pomocy czy porady. Pozdrawiam z Wroclawia.
nick 2017-09-20 16:56
Kto teraz jest dyrektorem serewisu prosze o szybka odpowiedz
Zostaw swoją opinię o Linde Material Handling Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Linde Material Handling Polska Sp. z o.o.