brak logo

Rhenus Contract Logistics

Teresin

Opinie o Rhenus Contract Logistics

były 2010-09-07 18:52:02
nie tylko u Was jest bałagan w Olkuszu było to samo, naszczęście teraz pracuje w innej firmie, rhenusa wspominam niemile( usunięte przez administratora )najdelikatniejsze z określeń. Jedynie z magazynierami można było sie jakoś dogadać.
1
J-23 2010-09-07 20:20:12
TO NIE CZASY KIEDY KOMPETENTNI LUDZIE TWORZYLI TA FIRMĘ TERAZ PRÓBUJE ALE TRZEBA MIEĆ TROCHĘ POJECIE TAK BAZ (usunięte przez administratora) Z ŻYRARDOWA
gfgf 2011-07-20 17:43:41
A jak tam sprawuje się (usunięte przez administratora)., która przyszła z magazynu z Sochaczewa?
pracownik 2012-02-14 16:50:27
chyba dobrze już w Kopytowie ( dawny Teresin) skoro nikt nie pisze. zmiany pewnie na lepsze ....hahahha
anonim 2012-03-05 13:52:20
pytanko za 100 pktow czy jak pracodawca rozpoczynał dzialnosc tam u was z tym magazynem to wysylali na poczatku pracownikow na jakies szkolenia za granice? jezeli tak to jak to wygladalo? (zasady, warunki tip).
dzieki za pomoc.
anonim8876543 2012-03-06 21:55:14
Właśnie czy któś z was wie jak to jest z tym szkoleniem za granicą , jak macie jakieś info to sie podzielcie , bo mam jutro rozmowe i nie wiem czy warto jechać
Były robol 2012-05-05 20:13:29
Hej ludzie, czyżby osławiony taktyk procesów magazynowych Bolek już tam nie pracuje ?
A. 2012-05-15 11:58:06
Nie
Lolo 2012-09-13 15:04:49
A jak z zarobkami ? ile wam dają ?
pracuś 2012-12-18 23:44:26
podstawa malutka + ( 20/25 % premii uznaniowej )
nie było by tak źle gdyby co miesiąc nie zabierali część premii albo całej
a tak jest jedna wielka kaszana
Nowy Mag 2013-01-28 15:33:39
A jest jakiś "luz" w działaniach? Podpisuje sie jakieś cyrografy?
kiełbasa 2013-03-04 10:40:28
magazynier.pierwszy raz tu jestem,ale zajefajne to co piszesz.hahahaha.recznie trza.hahaha.
ktos 2013-09-20 17:59:30
Kolega praca w Rhenus to kompletna porażka .Wszędzie jest tak samo ; na magazynach , w transporcie i w montażach.Ciągle zmiany , podwyżki prowizji , spadające ceny za usługi montażowe i transportowe .( usunięte przez administratora )
kierownik 2014-01-26 15:45:32
nie wypłacalni, bałagan w papierach oraz przy dostawach, inne wagi na listach inne w rzeczywistości, brak osób inteligentnych do rozmów, szkolenia zupełnie nie potrzebne nie opłacane, kompletne zwalanie winy na przewoźnika gdy to spedytorzy zawalali robotę, obietnice składane przez zarząd miedzy innymi przez(usunięte przez administratora)można brać za dobry kabaret zero zaufania do tego Pana, jest on osoba która nie powinna być odpowiedzialna nawet za zamiatanie piasku na pustyni,(usunięte przez administratora)prowadzone przez ta firmę są obrzydliwe i nie ma sensu wywalać tych rzygowin na światło dzienne. Branie innych firm przewozowych po cichu?? jaka lojalnościowa?? Nie podpisujcie tego z nimi bo ich to nie dotyczy! (usunięte przez administratora)W mojej ocenie zasługuje tylko na z polski... proszę poważnie przemyśleć jaką kol-wiek chęć współpracy z tymi PARTACZAMI !
Obecny 2014-01-31 07:50:51
Trzymaj się (Wachol)kierownik tworzyłeś tą firmę i cie zwolnili ładne podziękowanie z lata pracy czekamy na następne zwolnienia związane a kosztami lepiej by sami sobie obniżyli wynagrodzenie Ci panowie za swoją niewiedze.
7
Były przewoźnik 2014-02-13 13:36:14
No , racja .(usunięte przez administratora) Nie było z nim problemów jak z niektórymi. To był błąd zarzadu.
(usunięte przez administratora)
1
kaśka 2014-05-16 21:57:19
Mam pytanko - znalazłam ogłoszenie rekrutacyjne na stanowisko spec.ds reklamacji i nie wiem czy wysyłać aplikacje. Mam jeszcze jedną zagwostkę - firma znajduje się na kopytowie czy na grodziskiej w Błoniu? Będę wdzięczna za poradę
2
moni 2014-06-25 11:10:14
Hejka! Mam pytanko, jestem po rozmowie i zostałam przyjęta do Niemiec na magazyn i chciałam się dowiedzieć czy macie jakieś opinie na ten temat? Wczoraj babka miała wysłać mejla z danymi dojazdowymi ito i cisza.. A nasze dane do umowy normalnie chciała oto wiec nie wiem czy czekać jak głupia czy plac sprawę?
as 2014-06-27 09:00:29
Moni a jak stawke ci zaproponowali, bo ja tez rozmawiałem z panem Ziemowitem i on proponował stawkę 7,68 euro brutto na godzinę co daje przy 200godzinach ok 1000euro a na czysto zostaje z 500 , odpisz albo tutaj [usunięte przez moderatora]
3
nikola 2014-08-08 15:06:48
hej czy wie ktoś ile mniej wiecej sie wychodzi na miesiac w renusie w niemczech ?czy praca ok ? prosze o odp
edek 2014-08-13 13:25:17
wie ktoś jak wygląda w łodzi sytuacja w rhenusie ? czy warto tam iść do pracy ? ?
Ren 2014-10-24 12:39:07
Slyszalem, o przypadkach, ze chetnie zaprosza na rozmowe, tylko pozniej gorzej z dotrzymaniem umowy. Polacy nie są już tak naiwnym narodem, że pojadą zagranicę pracować za grosze, jesli juz wyjezdzac to za godziwe pieniadze, za normalne to tu pracuejmy. Dlatego niech te agencje pracy sobie to wezma do siebie
Miłosz 2014-11-30 22:21:37
nie zgodze sie z Tobą @Ren, w Polsce jest nadal mało pracy więc ludzie muszą wyjeżdżać czy chcą czy nie bo często mają rodzinę na utrzymaniu a do gara nie ma co włożyć. Dlatego za każde pieniądze są w stanie wyjechac, a nie ukrywajmy w Polse nie zarabiamy wcale tak super, datego szukamy dalej, bo jest nawet wiecej ofert.
dejw 2015-01-10 15:48:18
Miłosz ma sporo racji. Pytanie tylko ile tej kasy w Rhenus Contract Logistics jest obecnie do wyciągnięcia, bo przecież wyjazd to i owszem - większa kasa, ale także rozłąka z domem, przyjaciółmi, rodziną i tak dalej. Wiecie może jak tutaj wyglądają rozmowy kwalifikacyjne, gdyż jakoś specjalnie nie mogę się doczytać.
BeIm 2015-03-12 00:32:39
Jeżeli chodzi o logistykę, to Rhenus należy do ścisłej czołówki. Trzeba zdać sobie sprawę z faktu, że na terenie całego kraju działa sporo oddziałów - nie tylko Teresin, którego dotyczy to forum. Odpowiedzcie tylko, czy praca jako magazynier jest dobrze opłacana czy lepiej myśleć o jakimś lepszym stanowisku w tej firmie?
fridek 2015-03-15 15:06:05
Jak ktoś szuka roboty w tej firmie jako transport lub montaż mebli, to może sobie od razu odpuścić. Przy ich warunkach podwykonastwa po miesiącu pójdziecie z torbami.
1
Dąbrowa Górnicza 2015-10-05 23:17:46
Praca magazyniera:
1.Zarobki max.1650zł (3zmiany).Nadgodziny do odbioru.
2.Bony,wczasy pod gruszą-zapomnij.Zero socjala pomimo,iż firma duża.
3.Paczki,nawet powyżej 100kg.Zasady BHP(30kg)tu nie obowiązują.Nosisz bo musisz.
4.Brak ludzi do pracy(L4-norma,ciągła rotacja pracowników).
5.Brak sprzętu do pracy:nie działające skanery i stale psujące się wózki.
6.Przerwa jest ale tylko na umowie.O jedzeniu zapomnij(wieczny brak czasu).
7.Brak oświetlenia na rampach-w nocy jedziesz na czuja.
8.Wymiana baterii w wózku grozi śmiercią(wytarte przewody+cieknąca woda z mausera).
Ogółem praca na ciągłym ciśnieniu i wiecznym pośpiechu.Pare miesięcy i murowana nerwica.
2
Przewoznik 2015-11-06 15:51:49
Chciałbym jeździć dla nich jako przewoźnik. Opłaca się ?
Kuna02 2016-04-09 11:51:56
Tak, pracowałem. To zależy, mogę napisać jak sytuacja wyglądała na magazynie. Myślę, że niewiele się zmieniło.Zarobki u zatrudnionych przez Rhenus : magazynier - od ( usunięte przez administratora ) pln brutto, do tego teoretycznie 15% premii, zatrudnieni przez APT zaczynali od ( usunięte przez administratora ) ( bez względu na umiejętności, duża rotacja ludzi). Nadgodziny w większości do odbioru, chyba, że kierownictwo jest " pod ścianą" to wtedy można coś ugrać. Oczywiście możesz się ubezpieczyć, jest jakieś ubezpieczenie grupowe, dotyczy ludzi z Rhenusa, nie wiem jak z APT. Piszesz, że narzekam. Już nie narzekam. Na szczęście ten etap mojej kariery mam już za sobą. Pan ( usunięte przez administratora )wszystko zepsuł. Kiedyś była fajna atmosfera, mimo dużej ilości pracy. Wartościowi ludzie już odeszli ( sami lub z pomocą ), bądź "rzucają papierami". Ze starej ekipy zastało kilka osób, reszta to "świeżaki"( usunięte przez administratora )
Kuna02 2016-04-14 18:45:12
Hm. Cenzura działa
Kuna02 2016-04-14 18:57:23
Z tego co widzę , krytyczne wypowiedzi są usuwane. Ciekawe dlaczego ? Prawda jest dla kogoś niewygodna ? Ci co pracowali w Rhenus Dąbrowa lub dalej tam pracują, nic dobrego nie mogą powiedzieć o obecnej "kadrze". Pewnie administrator zostawi z moich wypowiedzi ze cztery słowa i dwie kropki. Piszę ostatni raz, bo takie strony są bez sensu.
już po 2016-05-02 00:57:03
Kuna cała prawda - niema przyszłości marne zarobki baz szansy na podwyżkę co chwilę ktoś przynosi L4 , nie ma czym pracować (stary ciągle psujący się sprzęt), dobrze że już jestem po tym rozdziale, nie polecam raczej omijać szerokim łukiem
1
Enginer 2016-06-19 12:13:33
Witam wszystkich,
Dostrzegłem ofertę pracy jako specjalista ds. ewidencji magazynowej w Gliwicach, czy można powiedzieć kilka słów o tym stanowisku, ogólnie czym sie zajmuje , zarobki i odpowiedzialność. Dziękuje za szybko i sprecyzowaną odpowiedz.

Pozdrawiam
1
wtemacie 2016-06-21 23:46:39
Zarobisz 1800zl a będziesz biegał jak frajer przerzucał ręcznie paczki,użerał się z kierowcami.Stanowisko ładnie brzmi ale tylko z nazwy.Kanapki w spokoju nie zjesz.Typowe niemieckie niewolnictwo w nowoczesnym wydaniu.
bladyOwies 2016-07-14 01:15:30
@Enginer aplikuj bo warto. Gliwice to będzie nowy oddział (przeniesiony z Dąbrowy Górniczej) i dlatego rekrutują ludzi. Ci, którzy się tu wypowiadają nie mają bladego pojęcia jak wygląda praca, bo odrębnego stanowiska Dąbrowa nie miała.

Na tym stanowisku głównie będziesz pracował w systemie komputerowym i zajmował się dokumentami.
Typowa ewidencja magazynowa. Może i czasem będziesz pomagał przy rozładunku, ale jak będzie oddział ogarnięty, to nie będzie takiej potrzeby.
jaktos 2016-08-14 23:17:40
Przy 200 godzinach to jest chyba 1536 brutto, wiec skąd te 1000 brutto i 500 na rękę ?
Lusia 2016-09-10 17:13:35
Witam czy ktos pracował w oddziale Rhenusa w Hörselgau? Prosze o opinie ?
hehe 2016-09-11 21:18:47
No ale czy umowa u nich jest w pełni respektowana? Jeśli tak jest, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. W końcu doskonale wiedzą, że dbanie o zadowolenie pracowników doskonale wpływa na sukces firmy. Ciekawe tylko co z socjalami.
Zostaw swoją opinię o Rhenus Contract Logistics - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Contract Logistics