Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o WTÓRPOL

Pracowałeś w firmie WTÓRPOL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chico - 2015-01-28 21:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaja - 2015-01-28 21:10:21]:
Kaja a co nas jakis sklep w czestochowie? proszone bylo tylko o pracodawcy nie o sklepach.
zdjecie uzytkownika
karolka - 2015-01-29 09:23:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-01-24 20:24:53]:
Tak niezła kasa 3000 na rękę w sezonie ...a zima???
Zaznaczam zarobki wysokie kosztem niskiego Zusu a i praca nie po 8 godz . dziennie a po 9 a czasem i dłużej ,w soboty tez się chodzi....wiec ja nie wiem czy to taki kokosy się zarabia po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne, podatku i opłaty za prowadzoną księgowość.A praca cięzka i pod presją
zdjecie uzytkownika
karolka - 2015-01-29 09:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ego - 2015-01-19 17:14:20]:
ZGADZAM SIĘ W 100%
zdjecie uzytkownika
Jager - 2015-01-29 11:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aj,nie wiem czy dobrze zrobiłem tu wchodząc.Miałem chęci i zapał do pracy w wtórpolu ale po przeczytaniu tych postów już mam wode z mózgu.Człowiek sie zastanawia a może poczekac ,a może to i tamto sam wymyślam juz sobie bezpodstawne wymówki i zwlekam.A tak bym poszedł sam zobaczył na własnej skórze o co chodzi z tym całym grajdołkiem.
zdjecie uzytkownika
mada - 2015-01-29 12:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest wszędzie ciężko bo rynek pracy niestety taki jest, więc po co się żalić i narzekać. Jeśli pracujesz sumiennie i jesteś uczciwy to będziesz zadowolony. Natomiast jeśli ktoś chce tylko przetrwać te godziny pracy to szkoda sobie głowę zawracać.
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-01-29 13:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaja - 2015-01-28 21:10:21]:
Nie trzeba zmieniac calego personelu tylko zastapic Pania starsza blondi nowym pracownikiem!!!!
zdjecie uzytkownika
dorti - 2015-01-30 08:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakara jak się czyta te komentarze..wszyscy narzekają a wygląda to trochę inaczej.
Pracuję w tej firmie prawie rok i jest ok.

1.Ajentki dobrze zarabiają,praca od pon do pt 8-18 a w soboty od 8-14,z tym że w dniu kiedy jest wyprzedaż od 1zł praca od 8-17 plus wykładka towaru (skoro ktoś się obija przy wykładaniu to może narzekać że się siedzi nie wiadomo ile).
2.Za wykładki też jest płacone,zależy jak ustali ajentka (albo odzielnie 40zł od wykładki albo stawka godzinowa taką jaka jest ustalona pomiędzy ajentką a jej pracownicą).
3.Dla dziewczyn to praca na 1/2 etatu czyli 3-4 dni w tyg po 5h lub 10h dziennie jak 10h to wiecej wolnego w tyg,soboty pracujące to jedna lub dwie no chyba że złotówka wypada w sobote to wiadome że trzeba przyjść na wykładkę na 14.
4.I prawie wszedzie dziewczyny dostają umowę o pracę na 1/2 etatu (ale jak się więcej godzin przerobi to jest większa wypłata a nie np 650zł tylko 800zł) a nie pracuje się codziennie - tylko ajentka jest codziennie.
5. Co do kierowników - Mariusz S. faktycznie bardzo nie przyjemny,gburowaty,pokazuje co on to nie jest. Krzysztof J. całkiem znośny,zależy od humoru ale raczej nie czepia się jeśli wszystko jest ok (tzn porządek na sklepie itd) Jerzy K. bardzo fajny kierwonik,cichy,ogólnie przyjazny no i najmłodszy od niedawna Łukasz - też przyjazny,ma głupkowate poczucie humoru ale całkiem miły,nie czepia się.

Co do zwalniania ajentek..te które kombinują,robią przekręty lub są po prostu na nie skargi ze strony klientów są zwalniane..

ogólnie praca w tej firmie ok,szkoda że na pół etatu ale wcale nie jest tak tragicznie jak większość tu wypisuje.
zdjecie uzytkownika
dorti - 2015-01-30 09:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorti - 2015-01-30 08:53:46]:
aa i nie wiem jak niby te ajentki tak się zacharowują? przecież ajentka cały dzień siedzi za kasą i nic nie robi no chyba że przejdzie się koło stojaków i coś poprawi (ale to chyba dla rozerwania się),a pracownice dbają o czystość i porządek na sklepie,wolne czy urlop też dostają bez problemu no chyba że kierownika mają Mariusza S,my z nim styczności na szczęście nie mamy,a może wcale nie jest znowu taki zły? był raz u nas i w sumie zrobił złe wrażenie.
a do tego praca w ciucholandzie jest ciężka? bo pozamiata się podłogę czy popodnosi ciuchy leżące na ziemi? nie rozumiem..tak na prawde człowiek się nie orobi jeśli chodzi o pracę na sklepie a wy z tego robicie jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-01-30 16:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorti - 2015-01-30 09:04:42]:
Obóz pracy? To jest prawdziwe Alcatraz,a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Koszmar ,o którym trudno zapomnieć...
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-01-30 17:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykładanie płatne tylko osoby dochodzące .... Ale piszecie smuty albo ktoś z firmy...
zdjecie uzytkownika
dorti - 2015-01-30 19:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janka - 2015-01-30 16:00:46]:
w sumie nie dziwie się że dla co niektórych to Alcatraz skoro chciałoby się być wielką panią sklepową,siedzieć,nic nie robić tylko pić kawkę i ploteczki ale to nie te czasy...
ale tak w sumie w czym niby tak się można orobić na sklepie? bo ja nie rozumiem tego całego niby koszmaru..
zdjecie uzytkownika
Majka - 2015-01-30 19:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-01-30 17:16:25]:
co za brednie??? pracowałam tam dwa lata i miałam normalnie płacone za wykładki 40zł nie ważne czy wykładałyśmy 2h czy 5h..i panie dochodzące też miały tak płacone więc albo ajentka was wydym*ła ale po prostu to jakieś wymyślanie..
zdjecie uzytkownika
Loli - 2015-01-30 20:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam i się zastanawiam...w każdej pracy się trzeba napracować ale chyba praca w sklepie z ciuchami jest jedną z lekkich..każda opisuje jak to było koszmarnie a nikt nie popiera tego jakimiś konkretami,a sposób tarktowania nie zalezy od kierowników tylko od ajentek..pracowałam i pracuej w tej firmie i raz faktycznie pracowałam u ajentki która była okropna czepiała się o byle bzdure ale sami kierowicy zawsze byli w porządku teraz pracuje na innym sklepie z inną ajentką i nie mam na co narzekać,pracuje 20h tygodniowo plus wykładki za które MAM płacone,atmosfera przyjazna i nie uważam tego za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to zależy na kogo się trafi,na jaką ajentkę..a jakby tak oszukiwali to czy firma miałaby sieć 90 sklepów? czy ajentki i pracownicy którzy pracują tam niemziennie np od 3lat siedzieli by tam? no chyba niee..więc jedno przeczy drugiemu.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-30 22:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-01-30 17:16:25]:
z tym wykładaniem towaru ,to jest samowolka . Ajentka sama ustala komu i za ile płaci. Jedne płacą za całość 40,inne 5|h,a jeszcze inne płacą od worka 5-8zł.Wiem ,bo pracowałam,zmieniały się średnio co 3 miesiące i każda inaczej płaciła,ale wszystkim,swoim dziewczynom też.
zdjecie uzytkownika
meg - 2015-01-30 22:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorti - 2015-01-30 19:51:35]:
ten koszmar,to nie tak z przepracowania ,ale z godzin tam spędzonych .
Masz złotówkę,stoisz,użerasz się z tymi babskami pół dnia,potem przyjęcie towaru i wracasz o północy do domu.Nie masz już sił na nic,tylko wykąpać się z tego kurzu i położyć się spać,by rano biegiem zjawić się i znowu oglądać ten ogonek pod sklepem,który zaraz wpadnie i lepiej zejść im z drogi ,bo cię staranują .Liczysz godziny ,by dotrwać do końca,a czas jakby stanął w miejscu i tak na okrągło. Wychodzi ponad 60 godzin pracy tygodniowo,a na dłuższą metę niełatwo to wytrzymać(zwłaszcza na dużym sklepie). Ale najlepiej samemu spróbować i ocenić jak cudowne jest życie ajentki za ladą.
Pozdrawiam wszystkie byłe,obecne i przyszłe ajentki.
zdjecie uzytkownika
mała mi - 2015-01-31 00:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [meg - 2015-01-30 22:21:55]:
Nareszcie pojawił się ktoś ( mam na myśli Ciebie ) kto umie używać organu jakim jest mózg odpowiednio i słowa które napisał nie są pretensjonalne, a jedynie tłumaczące innym jak sytuacja wygląda. Fakt jest taki, że tego nikt nie zrozumie póki nie spróbuje. Żal (4 litery) ściska i Wylewają w necie swoje smutki i obelgi na bogu ducha winne dziewczyny które robią co mogą ażeby było dobrze ( pomijam skrajne przypadki). Taki naród, wszystkim dobrze się nie zrobi.
zdjecie uzytkownika
lolii - 2015-01-31 13:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale jak zatrudnione bylyscie na 1/2 etatu to skad sie wzielo 60h tygodniowo???? Chyba ze nie bylo innych dziewczyn tylko ty jedna to ok wyjdzie 60h tygodniowo ale pracowalas na caly etat taak? Bo na to wychodzi..
zdjecie uzytkownika
loli - 2015-01-31 13:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aaa bo ty mowisz o ajentce..a to sie zgodze ale tu byla mowa o PRACOWNICACH nie o AJENTKACH..bo ajentka to wiadome ze musi byc codziennie wiec widac jak czytacie ze zrozumieniem..
Skoro jestes lub bylas ajentka to moze powiesz nam czy placilas pracownica za wykladki czy robily to ZA DARMO jak wiele tu mowi???
zdjecie uzytkownika
chico - 2015-01-31 17:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u mnie dziewczyny miały płacone na godzinę, więc każde towarowanie było płacone tak jak godziny pracy.
zdjecie uzytkownika
meg - 2015-01-31 18:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loli - 2015-01-31 13:09:43]:
Oczywiście,że placone miały wszystkie jednakowo i moje dziewczyny i te dochodzące na wykładki tylko. Nie słyszałam o przypadku żeby ktoś to robił za darmo??? Z jakiej racji??? Są tylko różnice w sposobie wypłacania,bo to indywidualna sprawa ajentki.
zdjecie uzytkownika
Loli - 2015-01-31 19:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [meg - 2015-01-31 18:19:22]:
no właśnie a tutaj takie bzdury wypisują że wykładki są za darmo..
zdjecie uzytkownika
chico - 2015-01-31 21:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ajentki tez nie sa takie idealne. znam jedna byla ajentkę która i owszem nie wszystkim placila za towarowanie UWAGA oznajmiajac dziewczynom ze szukaja pracownic na sklep i takie towarowanie to bedzie tzw próba. wiadomo jak jest z praca dziewczyny podpisywaly jej oswiadczenie ze beda pracowac za darmo, po czym ona im mowila ze jak sie spr bedzie dzwonic i nie dzwonila. jedna taka czarna owca a opinia leci po wszystkich
zdjecie uzytkownika
meg - 2015-01-31 22:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chico - 2015-01-31 21:34:53]:
To wina dziewczyn,które dały się wykorzystać. Jak przystały na taką propozycje,to się ajentka ucieszyła. Tylko po co? Miały mieć zapłacone od razu i jeśli się nie nadawały to do widzenia...
zdjecie uzytkownika
chico - 2015-01-31 22:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wina dziewczyn po czesci tak. ale wiadomo jak dzis jest z praca, wielu pracodawcow bierze potencjalnego pracownika na tzw dzien probny.
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2015-01-31 22:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak na prawde jesli dziewczyna nie miała styczności z wykładaniem towaru to nie ma szans aby "zdała" taki niby sprawdzian..pierwsze kilka wykładek jest ciężkie,trzeba nabrać wprawy i rozpatrzeć się co gdzie jest na sklepie aby to jakoś w miare sprawnie szło..
ale racja - prawie co drugi pracodawca robi takie dni próbne o ludzie z nadzieją na pracę idą na te dni za darmo ;/ więc nic dziwnego że i ajentki kombinują na wykładkach - cieszą się głupio że zaoszczędzą te pare złotych..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy WTÓRPOL?
Zadaj pytanie
x