logo WTÓRPOL

WTÓRPOL

Skarżysko-Kamienna

Opinie o WTÓRPOL

ktos 2017-03-11 11:17
Chętnie się z tobą skontaktuje też jestem ofiarą oszustw tej firmy
2
Ania 2017-03-12 15:49
Na czym te oszustwa polegały? Opisz proszę
3
Maria 2017-03-14 14:22
Najgorsza obsługa pod słońcem, personel , który nagminnie publicznie poniża klientów , porównujac ich domy do stodoły, mieści się w Bytomiu ul. Witczaka4 .
3
Weronika 2017-03-17 12:45
A czy ktoś ostatnio był na rozmowie kwalifikacyjnej w WTÓRPOL? Jak przebiegała? Podzielcie się radami z przyszłymi kandydatami.
1
#《《》》# 2017-03-18 09:16
Na rozmowie panowie "kierownicy" są bardzo mili obiecują dobre pieniądze w bardzo miłej atmoswerze a po podpisaniu umowy szybko się okazuje że jest całkiem inaczej przyjerzdżaja i o wszystko się czepiaja ajentki i ich pracownice mają za nic kogoś dużo gorszego od siebie dziewczyny nie mogą sie zamienić dniem wolnym nawet jak coś ważnego wypadnie na rozkładkach same muszą dzwigać 20 kilowe worki z butami praca tam to poraszka chyba że ktoś lubi być pomiatany i poniżany a nas sam koniec jak im sie ktoś znudzi to oskarżają o kradzież zaniżanie cen lub odkładanie towaru to są ich trzy wersie które sobie wybierają w zależności od humoru szczerze odradzam prace w tej firmie
4
#《《》》# 2017-03-18 09:22
Nie jesteście same dużio jest takich dziewczyn w różnych miastach byłam pracownicą ajentki która w ten sam sposób potraktowali kilkacdni temu
Dot1 2017-03-18 20:01
Zostałam oszukana i potraktowana jak śmiać. Po kilku latach pracy nagle nie spakowałam kierownikowi regionalnymu który się zmienił. Jak można tak traktować ludzi którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ich wypłaty. Praca niewolnicza. Jak odpisywałam umowę czytałam opinie ale sądziłam że jak ktoś jest ucziwy to to go nie spotka. Nie ważne ile pracujesz czy jesteś uczciwa zgnoja i oskarża o nic.
2
Dot1 2017-03-18 20:31
Byłam agentka kilka lat. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Nagle po zmianie kierownika regionalnego zostałam zwolniona i to o co?- o historię z palca wyssana. Nie dajcie się. Wiadomo każdy chce zarobić i trosze więcej kasy kusi. Ale nie warto. To jest syf. Praca i tylko praca ponad siły. Nie ma innego życia poza praca. Wolnego nie można. A kierownicy myślą oczy tylko na rozmowie później czepiają się o wszystko. Jak ktoś ma mocna psychikę to trochę wytrzyma. Ale tak czy tak go zwolnią. Straszą kara i sądami. Hamstwo. My [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ich wypłaty a oni traktują nas jak niewolników. Niepolecam z całego serca.
3
Wera 2017-03-19 10:51
Kierownicy zawsze na rozmowie są mili i obiecują złote góry tylko poto żeby zwabić kolejną dziewczyne którą puzniej będą mogli gnębić ta firma jest gorsza ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każa charować po 10 godzin dziennie bez możliwości wolnego lub zamienienia się między sobą dniem wolnym , nie można wyjść nawet na chwile ze sklepu żeby odebrać telefon nawet jeżeli to coś ważnego , dziewczyny muszą same dzwigać worki z butami i je wysypywać bo nie pozwalają nawet żeby mężowie czy bracia przyszli pomóc w tym gdzie na umowie wyraznie pisze że ajentka ma zapewnić ludzi na wykładki nie jest nigdzie napisane że niemogą to być mężczyźni . Ci ludzie nie wiedzą co to szacunek , godnosć i dobre wychowanie gnoją dziewczyny dzięki którym maja to co mają bo gdyby nie ajentki i pracownice byli by nikim tylko pracownicy sklepu zarabiaja na ich wypłaty może gdyby chociaż jeden dzień przepracowali tak jak te dziewczyny w sklepach albo dostawcy towaru zamiast woźić tyłki w swoich samochodach od sklepu do sklepu i sie czepiać o wszystko uszanowali by pracowników a tak to zgrywają wielkich panów bo dostali stanowisko po znajomośći albo jest sie rodziną jednego z członków zarządu . Sama pracowałam tam jakiś czs i szczeże nie polecam wykorzystaja zgnoja a na sam koniec oskarżą o coś i zaczną straszyć sądem mimo że nie ma sìę nic na sumieniu.
3
pracownik 2017-03-19 18:10
500 kg ;)
Dora 2017-03-19 22:19
Bzdura. Najwięcej miałam 800 kg i byłam sama. To było 20 lub 21 worów. Nie pamiętam jak do domu wróciłam a w pewnym momencie zrobiło mi się słabo a byłam sama na sklepie w środku nocy. Nie ściemniaj że 500 bo tak nie jest
2
Ja 2017-03-20 12:55
Radziłabym każdej dziewczynie zaczynającej prace tam uciekać gdzie pieprz rośnie bo to tylko kwestia czasu kiedy zrobią z niej złodziejkę i oszustke i zaczną straszyć sądem i policją a sąd i policja przydała by się na nich bo to co oni robią z ludzmi to zwykły mobing ,zastrasxanie,oszustwa i matactwa jeszcze na dodatek okradną z wypracowanej wypłaty bo podobno coś się ukradło odkładało albo zaniżało ceny a kierownicy są gorsi niż faszyści !!!!! A jeden to się zachowuje tak jak by bym panem tego całego burdelu a jest zwykłym pionkiem !!!!!!!
2
Ona 2017-03-20 20:18
Jaką macie karę w umowach?
Pracownica 2017-03-20 20:50
Praca tam to wielki blad.po miesiącu pracy gdzie musialam zalozyc dzialalnosc rozstalam sie z firma razem z pracujaca tam ajetka niby za porozumieniiem stron bez wyjaśnienia z jakiego powodu nas zwalniaja a minelo juz 3 tyg i doqiedzualam sie ze w innych miaatach wywalili ze sklepow wszystkie pracownice bo znalezli nowe naiwne! Wedle nich trzeba caly czas chodzic z miotla i nie mozna sobie usiasc bo mamy wieksza stawke niz najnizsza krajow i co z tego jak w miesiacu wychodzi prawie 300 godzin przepraciwanych a dzien wolby oni ustalaja a jak trzeba cos zalatwic w urzedach to nie ma mozliwosci bo trzeba tyrac po 10 godzin a w dniu wymiany towaru czyli co tydzien nawet po 16-17 godzin a na drugi dzien do pracy.zenada odradzam pomimo ze mowia o 5 tys na reke po oplaceniu ksiegowej zusu i ew dojazdu do pracy zostaje tyle ile byscie pracowaly na etacie niby po 300 godz gdzie pojdziecie na l4 i macie urlopy.naprawde odradzam.zwalniaja z dnia na dzien i traktuja jak niewolników gdzie oni moga wszystko a ty nic.czy masz goraczke czy za przeproszeniem wymiotujesz to do pracy musisz przyjsc.CHORE!!!!
5
Weronika 2017-03-21 12:36
@#《《》》#, dziękuję za informacje. A jakie dostrzegacie pozytywne strony pracy w WTÓRPOL?
#《《》》# 2017-03-21 14:48
Według mnie pozytywnych stron pracy tam nie ma bo nawet te pieniądze które można tam zarobić ie są warte tego jak tam się charuje i jest sie pomiatanym i traktowanym gorzej niż zwierzęta według mnie lepiej zarobić mniej a być traktowanym z szacunkiem ta praca jest dla tych których nie obchodzi że ich ktoś obraża nie znają poczucia godności bo na sam koniec i tak zostaną zmieszani z błotem dziś byłam na rozmowie i pani która ja przeprowadzała mówiła że dużo negatywnych opini słyszała o tej firmie zresztą wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum żadnej pozytywnej opini to mówi samo za siebie.
1
#《《》》# 2017-03-21 14:53
10.000 i tą kare próbują wlepić każdem kogo chcą zwolnić na tym właśnie bazują oszuści nawet jeśli było się przez cały czas uczciwym to i tak wymyślą sobie coś żeby tą kare wlepić i niewypłacic za wystawioną fakturę
1
#《《》》# 2017-03-21 14:54
10.000 i tą kare próbują wlepić każdem kogo chcą zwolnić na tym właśnie bazują oszuści nawet jeśli było się przez cały czas uczciwym to i tak wymyślą sobie coś żeby tą kare wlepić i niewypłacic za wystawioną fakturę
Weronika 2017-03-21 15:18
@#《《》》#, rozumiem. W takim razie dziękuję za Twoja opinię.
Ajentka 2017-03-23 14:54
A czy komuś udało się odejść z tej pracy be problemów po krótkim czasie?
Ja 2017-03-23 21:40
Raczej nie jak nie będziesz chciała przedłużyć umowy z nimi to będą problemy i nie będą chcieli Ci pieniędzy wypłacić
2
ona 2017-03-24 08:31
Witam, najwięcej pewnie mają do powiedzenia te babki , które faktycznie robią najwięcej bałaganu. idzie taka kwoka jedna z druga i ma w nosie, ze coś spadło..
1
pracownik 2017-03-24 09:05
No ja nie ściemniam, mowię jak jest u mnie. My zamykając sklep o 14 to o godzinie 19 wychodzimy ze sklepu. Teraz przy tonażach około 2320 i workach 54 kg.
A jak miałaś 800kg do rozłożenia to telefon do Pani U. dołoży ci pare kilo i weźmiesz sobie dodoatkowa dziewczynę. Czy to pierwszy raz z nią sie takie sprawy załatwiało -_-
Ww 2017-03-24 22:00
Gdzie to takie cuda się dzieją? Macie na stanie kombajn do wykładania ciuchów? ;-)
paula1256 2017-04-01 16:07
Jestem pracownicą w tej firmie i za miesiąc kończy mi się umowa i chce zrezygnować .Chciałam sie dowiedzieć czy dostane ostatnią wypłatę???
paula1256 2017-04-01 16:53
i czy jak wtorpol nie zapłaci mojej ajentce za moją pracę to czy ja powinnam żądać od niej zapłaty????
nika 2017-04-02 23:59
Rozmowy kwalifikacyjne bardzo dziwne. Wynika z nich, że byłe ajentki to same oszustki, złodzieje, brudasy itp. Wiele pytań osobistych, zwłaszcza o męża, partnera. Natomiast moje pytanie o nazwę firmy, pozostało bez odpowiedzi. Oczywiście praca wg S. J. ma same plusy: wysokie wynagrodzenie, jeden dzień wolny, idealna współpraca długoterminowa dla uczciwych i rzetelnych osób. Prawie uwierzyłam... Ostatecznie jednak, ajentką nie będę. Odpowiedź miałam dostać do tygodnia, minęły już ponad 2 miesiące... Nikt nawet nie raczył zadzwonić...
Ajentka 2017-04-13 21:58
Jak Wam się podoba rozladunek w Wielką Sobotę? Koleżanki drogie. Mi się nie podoba.
4
Kandydatka 2017-04-16 08:32
Czy jest prawda to ze za wielkanocny poniedziałek zabierają wam wasz dzień wolny?
3
Ajentka 2017-04-17 19:16
Tak. Jeśli w tygodniu wypada święto ustawowe to nie mamy już dnia wolnego, mimo że dzień wolny przysługuje nam teoretycznie, a praktycznie rozladunek był a dnia wolnego nie ma. Taka polityka firmy. Traktują nas jak głupie idiotki. Mówią jedno a robią drugie i dziwią się później że ajentki im lawinowo odchodzą z pracy a nowych chętnych brak. Do firmy: róbcie tak dalej a za chwilę nie będzie miał kto sprzedawać w sklepach i co wtedy zrobicie?
3
Kaska 2017-04-18 07:06
Przecież to jest niezgodne z umową - można się sadzić
1
Ajentka 2017-04-19 15:12
Ale w umowie nie jest to zawarte. To jest ustnie przekazywane nam przez panie z biura. W umowie są te rzeczy które są dla fjrmy korzystne. Nie ma na przykład nic apropo wynagrodzeń za rozladunki, nigdzie nie pisze ile kilogramów towaru mamy rozłożyć i że to firma narzuca nam ile osób ma rozkładać towar. Nie ma nic o wadze worków. Wszystko po to zeby w razie sprawy w sądzie ciężej było nam udowodnić co się tu dzieje.
2
Weronika 2017-04-20 11:24
Zauważyłam, że opinie na temat pracy w WTÓRPOL są zróżnicowane. Oczywiście w każdej pracy są jakieś plusy i minusy. A Wy co byście zmienili? Jakie zmiany chętnie byście wprowadzili?
anonim 2017-04-21 21:47
Witam zmiany jakie byśmy wprowadzili to traktowanie ludzi jako ludzi a nie śmieci jak to jest w Skarżysku p.kierowniczka niech się zmieni bo się nosi jak nie wiem kto a na niczym się nie zna niech stanie przy taśmie i zobaczy czy się więcej da wybrać !!!!!!!!!! ponad siły !!!p.Asia to była kierowniczka wiedziała kogo ustawić kogo przenieś żeby wszystko było ok P. Aniu nic krzykiem a dobrym sercem do ludzi bo nie pamięta wół jak cielęciem był i wszystko na ten temat!!!!!!!
7
agi26 2017-04-25 18:21
a ty bys najlepiej chciala siedziec i nic nie robic i niech kasa wpływa na konto. Niestety coś za coś, zarobki super ale trzeba zapieprzać. A że ktoś się o coś czepia - życie, albo przyjmujesz na klate albo jesteś za słaba psychicznie do tej pracy i to cała filozofia tej firmy.
1
magda 2017-04-25 18:25
przecież jest monitoring na każdym sklepie, więc jak masz wątpliwości to do sądu. skoro jest się czystym i pracowało się fair to się wygra
2
Ww 2017-05-04 17:40
Co tu tak cicho? Nikt nie narzeka. Czyżby się poprawiło?
Weronika 2017-05-05 09:33
@anonim, według Ciebie pracownicy w firmie WTÓRPOL nie są traktowani z odpowiednim szacunkiem. Co masz na myśli? O jakich zachowaniach piszesz? Czy spotkał Cię jakiś nieprzyjemny incydent ze strony firmy?
2
awis 2017-05-18 07:08
ja mama umowe na miesiac i jak jej nie przedluze to co wtedy?
Ww 2017-05-18 17:41
A co się stało że nie chcesz przedłużyć?
śląska ajentka 2017-06-07 20:16
czy macie wolne w wakacje? chodzi mi o urlop wypoczynkowy (np.tydzień) oczywiście bezpłatny
Nick 2017-06-12 23:56
Pojawiło sie ogłoszenie praca biurowa w tej firmie w Skarżysku warto składać Cv ??
Miły 2017-06-14 10:00
Zarobki świetne ale swoja działalność gospodarcza i napięta atmosfera w pracy. Zero wolnego , praca w soboty i każdy jakby mógł utopiłby Cie w łyżce z wodą .
Ajentka 2017-06-14 16:15
Jakie wolne? Kobieto we Wtorpolu pracujesz. Tu nie ma wolnego a jak zaczniesz się dopominać to dostaniesz urlop ... ale już na stałe :-D
ślą 2017-06-14 22:55
Rok temu brałam kilka dni ,2 lata temu nawet nie pytałam bo byłam nowa ...teraz chciałam tydzień . Niby zgłosiłam to do biura ale "odzewu" nie ma :/ teraz jak takie zmiany się szykują to sama nie wiem czy nie dostane wolnego na stałe :D
Prezes 2017-06-15 09:06
Złóżcie wszyscy pozew zbiorowy na tę firmę. I domagajcie się dużego odszkodowania
1
Anonim 2017-06-15 14:51
Skończyłam pracę w tej firmie w kwietniu. Do tej pory nie dostałam wypłaty, a mydlą oczy że będzie... Nic więcej nie trzeba chyba dodawać o tej firmie.
Ajentka 2017-06-15 22:54
Jakie znowu zmiany? Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Dawno już się nic nie zmieniało więc wcale się nie zdziwię jak znowu coś wymyślą
3
Niezdecydowana 2017-06-18 22:44
Czy ktoś mógłby mi naświetlić jak skonstruowana jest umowa, którą się podpisuje z Wtórpolem? Jakie ustalenie są w niej zawarte, oprócz wynagrodzenia? Dostałam propozycję bycia ajentką, ale nie ukrywam, że wciąż biję się z myślami. W moim mieście jest parę ich sklepów, w większości od początku Ci sami ajenci. To świadczy na plus. Z drugiej strony przeraziły mnie Wasze wpisy. Czy to prawda czy ajent u nich jest całkowicie niedecyzyjny, o wszystko musi pytać? Jak jest z tymi wolnymi dniami, naprawdę nie mogę wybrać go wtedy kiedy potrzebuję?
Będę wdzięczna za każdy konstruktywny wpis!
Śląska ajentka 2017-06-20 16:30
Podobno Sokolowski wraca na śląski rejon . Czyzby Plech sobie nie radził?
Co chwilę słyszę ze ktoś jest na szkoleniu po czym nie mając zielonego pojecia o prowadzeniu sklepu wskakuje na stanowisko ajentki ???? porażka jakaś.
Czekam na chwilę az z zaskoczenia i mnie wymienią na ładniejszy model ????
Zostaw swoją opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-Kamienna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL