WTÓRPOL

Skarżysko-Kamienna

Opinie o WTÓRPOL

Alibaba 2016-03-20 11:09:27
Powiedzcie Kobietki jak u Was wypada towarowanie? Na jakich jest zasadach i ile mniejwiecej Wam schodzi na rozładunek przy ilosci kg ? Pozdrawiam
0
Agata 2016-03-20 18:25:09
jakie 24 zł na godzinę? Chyba że jesteś na ryczałcie, choć i tak tyle nie wychodzi około 14 zł to wszystko. I żadne 200 godzin- zapomnij dolicz wykładki i masz 250 godzin miesięcznie. Dni wolne tylko od 2 do 4 dnia. Nie bierzesz wolnego na 50%, 1zł i na nowym towarze. Kierownik Jagiełło te to dopiero wariat i furiat, wyrzuca klientom na 50% i 1 zł ciuchy z worków, każe nie przychodzić do sklepów hurtownikom. każe za takie działania ajentki czy współpracowników, że niby sa w zmowie z klientami. Nie wolno chorować, nie wolno się spóźnić, nie wolno pytać skąd są ciuchy. Jedyne co wolno to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szukać firm, które zrobią wykładki. Pomyślcie, który przedsiębiorca przyjdzie na wykładki towaru za 120zł za noc. Śmiech na sali. Powodzenia dla wytwałych, bez ambicji na awans.
0
ave 2016-03-22 14:27:52
...to jak masz problemy idz pracuj za 1500 gdzie tez j...... Jak robol ...firma ktora daje naprawde zarobić wystarczy stosować się do ich zasad co nie jest wielkim wyzwaniem a kierownik Jagiello????jesli Ty jesteś w porządku to On tez zejdź na ziemie i skup sie na pracy a nie na kombinowaniu i oszustwie to bedzie o.k
0
aska 2016-03-25 21:23:14
Piszecie, ze jakis kierownik nie pozwala kupować w ich sklepach hurtownikom, w takim razie prosze przyjechac do Sosnowca, a zobaczycie ilu handlarzy jest w dniach wyprzedazy po 50% i po 1 zł, tak naprawdę nie mozna niekiedy przejśc, bo lezy mnóstwo rzeczy na posadzce, nie mówię o workach.Panny z obsługi w ogóle na takie zachowanie nie reagują, odnoszę wrażenie,że dni wyprzedazy nie są dla normalnego klienta tylko wtedy królują handlarze z wielkimi worami. Może ktoś z nadzoru firmy na to właściwie zareaguje ?
0
PRACOWNICA 2016-03-29 22:46:15
rozladunki -koñcza sie o 2w nocy czasem i pozniej
0
wiola 2016-03-31 18:19:05
na hali wcale nie jest lepiej,cały czas zakazy nakazy i rozkazy,zero szacunku
0
Weronika 2016-04-01 18:07:22
Skoro Ci tak zle, to po co tam pracujesz? Możesz iść na kasę do biedronki lub innego sklepu i zarabiać 1200zl jak tu masz 3,5tys i jesteś pokrzywdzona...
0
pycha 2016-04-03 21:01:27
Wydaje mi się, że można liczyć u nich na jakieś benefity do zatrudnienia, ale wiecie czy jest szansa, żeby teraz znaleźć zatrudnienie u nich? Pozdrawiam
0
ona 2016-04-06 12:21:37
Niektóre sklepy kończą rozładunek nad ranem, a od 8 otwiera się sklep.
0
KRÓTKA 2016-04-07 20:14:51
witam wszystkich jeśli chodzi o prace we wtórpol to jest ciezko ale zarobic mozna szef jest wypłacalny gorzej z tymi co sie kierownikami zrobili z wiochy napisze krótko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z nich i pijaki z BODZENTYNA z KOŚCIELNEGO TAK NAPISZE WIELKI PAN GRYZ PAN PAKUŁA ORAZ ADAMCZYK ZŁODZIEJE SPRZETÓW I REDUKTORÓW JAKBY SZEF TO WIEDZIAŁ TO WYJEBAŁ BY ALE NIE ZNA SIE NA LUDZIACH PODPIERDALACZE I DUPASY BLACHY
0
gość007 2016-04-12 21:10:16
kleks jak można skontaktować się z tobą na priv?
0
w 2016-04-20 16:01:23
Coś w firmie ostatnio spokojnie. Czyżby cisza przed burzą? A z tą wypłacalnością też jest coś nie tak, bo wypłaty coraz później.
0
emi 2016-04-20 22:14:48
Wypłacalność firmy jest na dobrym poziomie w porównaniu do efektywnością pracy w sortowni.Wiadomo że pod koniec dnia efektywność bedzie niższa, ale tu już od rana: marazm i brak zaangażowania u części się objawia. Przydałoby się niektórym Paniom szkolenie z zakresu rozpoznawania asortymentów i egzamin praktyczny z sortowania. Być może jakiś system ocen pracowniczych z przyznawaniem nagan i pochwał poskutkowałby wywołaniem większego zaangażowania u tych pracowników, którzy przychodza 'poprzebywać'. Bo jak widać, wynagrodzenie na godziwym poziomie nie daje wystarczającej motywacji do rzetelnego wykonywania swojej pracy. Owszem, praca fizyczna, można być zmęczonym.Jednak tak prosta i nieskomplikowana, że zwyczajnie wstyd tego partactwa.
0
beata 2016-04-21 20:31:01
lizus lizus i jeszcze raz lizus
0
emi 2016-04-21 22:52:24
Pani wypowiedź mówi sama za siebie. Firma zapewne jest dumna z postawy pracowników. Życzę dalszych sukcesów zawodowych.
0
fok 2016-05-03 23:13:14
kochani nie wiem czy to nadal aktualne ale jeszcze niedawno poszukiwali kierowców kategorii C - wiecie czy nadal są wakaty? ciekawi mnie ten wym,agany kurs na przewóz rzeczy - wiecie coś więcej o tym i czy to na serio jest obowiązkowe tak bardzo? z góry dzięx
0
leszko 2016-05-07 23:01:01
Z tego co słyszałem to pracować tu można na naprawdę fajnych warunkach zwłaszcza jeśli chodzi o te kwestie najbardziej sporne , czyli kwestie finansowe oczywiście. Co do tej oferty o której piszesz @fok to dalej chyba spokojnie można na nią aplikować
0
lilu-lila 2016-05-11 11:33:45
Pewnie większość ludzi która tu wchodzi i czyta to chciałaby przeczytać coś pozytywnego o tej firmie .
Ja po prostu napisze coś prawdziwego-coś czego doświadczyłam...
Przyjęłam się do pracy we ,,Wtórpolu „
Po 1 dniu okazało się że jak najbardziej nadaje się..i chcą mnie od już.!
Dostałam angaż- miałam założyć działalność i zacząć pracę co też uczyniłam..
Jakież było moje zdziwienie co do struktury pracy- o nim przekonałam się niestety później.
O tej machinie i dwóch głównych brygadzistkach chcę Wam napisać a wnioski po prostu wyciągnijcie Sami..
Po pierwsze- na wstępie mówią do Ciebie,, misia".-
Pani kierownik jest przemiła, cudowna, pomaga , wspiera ...
Do czasu gdy coś jej nie pasuje bądź tez gdy nie jesteś ładniejsza od niej, lepiej ubrana ,albo po prostu lepsza i możesz być dla nich zagrożeniem.
Kiedy to do niej dociera to pokazuje Ci ze jesteś śmieciem, jesteś gorsza, słabsza i ze po prostu nie nadajesz się...
Czemu to robi ???bo niby to praca fizyczna ale jej stanowisko już wymaga logicznego myślenia którego ona niestety nie posiada jak również nawet inteligencji wrodzonej- co niestety bardzo przykro mi stwierdzić..
Wkurza się gdy reprezentujesz wyższe IQ od niej..I to jest ciekawe? Bo wielu takich ludzi Wtórpol zatrudnia ale wszyscy tylko cicho siedzą i godzą się na takie traktowanie... bo co??.. no właśnie to jest pytanie?...
A ona nadal robi swoje .
Ma satysfakcje z tego ze komuś nie da wolnego, ze ktoś ja musi prosić o cokolwiek i płaszczyć się przed nią.. aby tylko była górą- władza uderzyła jej do głowy i chełpi się tym..
Traktuje ludzi jak śmieci- nie zwracając uwagi na ich zdrowie, na ich prośby, na nic- chce aby pracowali , robili szybciej czy tez więcej - krzykiem załatwiając wszystko.
A już jak pojawi się ktoś mądrzejszy od niej- kto na jej wrzaski reaguje spokojem i konkretnymi argumentami to się go po prostu pozbywa..
Kolejna brygadzistka -młoda osoba która uważa ze możne tłamsić ludzi …
Zawsze wypatruje sobie ofiarę i robi wszystko aby ja poniżyć a ona czerpie z tego satysfakcje.
Ale nie wie ze możne kiedyś ona także będzie musiała szukać nowej pracy- w innej firmie i co wtedy- wszyscy będą ja na pewno pamiętali i dobrze znali jej imię .
Myślicie że wtedy ktoś potraktuje ja z szacunkiem??? Wątpię... Bo jej nikt tego szacunku nie nauczył – czy to do osób starszych czy też po prostu swoich współpracowników.
Taka to jest właśnie cena kariery? Czy też może dawanie się szefowi pokładać na biurku na oczach wszystkich ?!
Czy może to tylko woda sodowa albo poczucie bycia lepszym człowiekiem.. Lepszym?! bo wyższe stanowisko- bo poczucie władzy...To jest bardzo zastanawiające ale myślę że pewnego dnia to ona dojdzie do takiego krytycznego momentu kiedy będzie musiała się zmierzyć z odpowiedzią
Finanse- no właśnie kolejny temat tabu- jak długo i za ile pracujesz???
Ale o tym dowiadujesz się dopiero kiedy dostaniesz fakturę- bo nikt nie informuje Cię czy tego dnia pracowałaś za 24.., 23 ...a może 22 .
To jak rosyjska ruletka albo trafisz albo nie..Tak samo jest z zostawaniem po godzinach- dostajesz informację w ostatniej chwili ,że musisz zostać czy tez ze zwolnieniem ludzi- jednego dnia pracujesz a następnego już nie..
I wielką szkodą jest fakt tego,że szef- nigdy nie słucha pracowników, nie pyta ich o wnioski, spostrzeżenia na temat ludzi którym oddał zarząd nad firma..
Tym oto sposobem myślę ,że jednego kadra zarządzając powinna się nauczyć-szacunku i zrozumienia
Dla ludzi którzy się starają, którzy ciężko pracują niekiedy nawet kosztem swojego zdrowia bo innego wyjścia nie maja..
Bo przecież firma to pracownicy-ludzie , którzy pracują ale także czują – brak szacunku i poniżenia także...
Więc jedna dobra rada- dla kadry zarzadzajacej....szanujcie ludzi bo moze kiedys będziecie na ich miejscu
0
pracownica 2016-05-11 16:27:42
Nie masz racji, MISIA jeździ po kimś bo któraś jest ładniejsza? Chudsza ? Mądrzejsza ? Cos Ci się pojebalo moja droga :) skoro sama jesteś na tyle "inteligenta" to czemu akurat wtorpol ? Bardzo mi przykro, że jesteś aż taka poszkodowana, ale musisz być bardzo podła skoro, zostałaś zwolniona i napierdalasz na innych :) jezeli masz cos więcej do powiedzenia, to sie ujawnij jak juz tak pokazujesz swoją odwagę :)))
A i czerpie satysfakcję z tego, że ktoś ją o coś prosi ? Błagam, gorszych bajek nie umiałaś wymyślić ? Piszesz to co widzisz, czy chcialas widzieć ? Bo mam wiele wątpliwości czytając Twoją wypowiedź, a pracuje tam do dziś.
0
x 2016-05-11 16:33:05
Czy na Śląsku zmienia się kierownik? Ktoś coś wie?
0
pracownica 2016-05-11 17:35:27
Młoda "brygadzistka" która wypatruje sobie ofiarę, jeszcze ją poniża... Taaaak, dokładnie ! a po pracy porywa swoją ofiarę, zamyka w piwnicy i się nad nią znęca.. Pierdolisz głupoty, więc następnym razem pomyśl. Poza tym Twoja litania jest jak najbardziej poprawna gramatycznie, ale sensu żadnego nie ma, w kółko jedno i to samo.. Piszesz o inteligencji, a sama jej NIE MASZ bo gdybyś była choć trochę bystra to nie pisałabyś głupot... Pisałaś o szacunku i właśnie pokazałaś ile go masz. Pozdrawiam gorąco koleżankę :)))))))))
0
gość007 2016-05-11 18:31:45
kleks zaglądasz tu jeszcze czasem? jak można skontaktować się z tobą na priv?
0
judda 2016-05-14 15:41:56
Bardzo dobrze że nie ma już tej ajetnki z Tarnowa młodej blondynki Karoliny miala się za Bog wie co w dodatku tak namieszała i naklamala że jej dwulicowosć bedzie zapamietana do konca życia w Tarnowie. Kłamała w żywe oczy po czym potem za przeproszenie wchodziła Ci do d... nikt nie chciał z nią współpracować. Zachowywała sie jakby była co najmniej żoną własciciela , zamiast wyplacic pracownikowi za ciężką prace wolala kupić sobie nowe spodnie i sie jeszcze tym chwalić na prawo i lewo
0
ania 2016-05-17 15:31:10
(usunięte przez administratora) Nie polecam
1
Wojtas 2016-06-01 00:46:13
Ludzie nawet nie wiecie jak skończy się wasza praca bez pieniędzy i z długami po uszy nie pieniędzy nawet jak by się ktoś powiesił oni nikomu nic nie pomogą ani nie dadzą a niby to też fundacja wszyscy są zwalniani za złodziejstwo nawet jak nie złapią i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w internecie można znaleźć setki opini o tej firmie negatywnych ta firma ma plany bo jak już podejmie się pracę to trzeba płacić podatki itd a na początku jest słodko tylko problemy po jakimś czasie się zaczną a jak nie zapłacą to ludzie i tak będą pracować bo jakoś trzeba się z długœw wydostać ale nic si3 nie poprawi bo długi będą większe a na koniec zostaniesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i w dodatku bez pieniędzy z wielkimi długami nawet jak nie złapią ani nie udowodnią to i tak wymyślą coś innego na przykład że kierowca zniszczył auto i będzie po sprawie karmią się waszą niewiedzą i naiwnością ci co tu piszą że jest ok to pracownicy tej firmy znaczy się Ula bo tam nawet nikt do biura nie może wejść pogadajcie z ludźmi z sortowni co tam pracują to może wam opowiedzą z resztą nie wszyscy są tacy co pracowali po 5 i więcej lat nagle dostali telefon że już nie pracują od tak sobie bo nikt tam nie powiedział dlaczego a wtórpol w tym czasie wisiał dla nich kasę za 2,3,4 naczepy gdzie kierowca ma za 2 naczepy 15 tyś i z tego zapłaci ludziom ,opłaci zusy i podatki kupi paliwo pokryje wszystkie koszty związane z firmą i odda spowrotem 2,6 tyś wtórpolowi za transport i zostaje na chipsy ale wtórpol kasuje za jedną taką naczepę 180 tyś gdzie widzieliśmy na wykresach w biurze można książki pisać o przekrętach tej firmy może ktoś kiedyś to zrobi ale pewnie to sam właściciel i jak zrobiłem 350 mil zł robiąc ludzi w ch... pozdro i powodzenia dla naiwnych
0
Wojtas 2016-06-01 01:09:55
Ciuchy są z polski z pojemników nielegalnych za które odpowiadają kierowcy podpisując dzierżawę jak przyjdzie kara w postaci 50 tyś zł to zapłaci najemca nie wtórpol a gminy i wielkie miasta stosują takie kary i nie da się odwołać wtórpol powie że trzeba było przestawić albo zabrać ale na to nie dadzą czasu ani pieniędzy w dodatku nie pozwolą znaczy się pozwolą ale jak już będzie po sprawie ludzie muszą kombinować na fakturach aby zarobić pracując po 300 nawę 450 godzin w miesiącu ale to ich nie obchodzi sami podpowiadają jak to robić a o konsekwencje z urzędem skarbowym się nie martwią bo to ty kombinujesz nie oni oni tylko doprowadzają do tego że ty musisz
0
Zainteresowana 2016-06-01 11:13:20
Witam,
będąc dzisiaj w sklepie widziałam ulotki dot. pracy w Skarżysku-Kamiennej. Praca dla kobiet chyba na hali metkowanie, pakowanie odzieży. Chciałabym zapytać się, czy ktoś z Was pracuje w takim miejscu i jak to wszystko wygląda? Czy dojazd na włąsną rękę czy nie? Ile godzin/dni pracuje się i czy podana stawka za godzinę faktycznie taka jest czy nie? Ogółem jak to wygląda. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam.
1
Pracownica 2016-06-03 07:29:52
No ta cala karolina to smiech na sali pamietam ja bylam na jednym dniu probym zmalowana jak na wybieg a inteligencja tez nie grzeszyla co widac na puerwszy rzut oka. Dobrze ze jej nie ma niech ksiezniczka pojdzie do innej pracy jak ja gdziekolwiek przyjma haha i niech ja traktuja tak jak ona traktowala innych. Przynajmniej teraz jest normalna atmosfera w tym sklepie w tarnowie a nie to co dawniej tylko ciuchy we wtorki po 2 zl a nie 1 zl
0
pracownik 2016-06-07 22:41:30
...czemu tak długo schodza wam rozkladki towaru my kończymy 23.00-23.30 i bez znaczenia czy jest 1700 kg towaru czy 3500 kg końcu wtedy wiecej ludzi jest ...ludzi do roboty nie do przeglądania towaru wtedy to realne
0
katarinka 2016-06-14 16:02:49
To ja sie pytam gdzie ten sklep co do 23 sie wyrabia bo ja sie na szkolenie zgłoszę 4 lata jestem ajentką i od kiedy jest po 500 kg na osobę nie wszyłam przed 24 i nikt towaru nie ogląda i jest pełen sort zrobiony
0
aaaa 2016-06-16 11:35:33
Ten ~pracownik co się przed 23 wyrabia to chyba na etacie w biurze :-D nie znam sklepu co by kończył przed 24. I to siedzisz od 8 rano a następnego dnia dalej na 8 do roboty.
I zostajesz sama na nowym towarze. Ani się wysikać nie masz jak.
0
ewka 2016-06-16 21:49:48
to o ktorej godzinie przyjezdza towar? i do ktorej godziny jest otwarta hurtownia skoro tak dlugo sie wam schodzi
0
zyx 2016-06-21 10:51:20
Sklep jest otwarty do 17-tej. I wtedy masz zapitol nie z tej ziemi bo jest po 2 zł. W międzyczasie kierowcy przywożą towar pakowany w worki po 45 i 54 kg. Teoretycznie tyle w nich jest, a praktycznie jedna Bozia wie ile to waży. Postawić w pionie ledwo można. Zamykasz sklep, Pakujesz cały towar który się nie sprzedał w worki i rozwieszasz nowy towar. Z tym ze 2 tony zimowych ubrań to nie to samo co 2 tony bluzeczek na ramiączkach i krótkich spodenek a firma udaje że nie wie o co chodzi. Osoby do wykładania towaru masz przeliczone na kilogramy a nie na sztuki w worku. I tak stoisz przy worku   i płakać ci się chce, bo wieszasz i wieszasz a z worka nie ubywa. Tak to oto wygląda.
1
ala 2016-06-21 11:05:14
ale to ja mam sama dźwigać te worki na serio? nie wierzę w to
0
xyz 2016-06-21 13:00:37
No a kto za ciebie ma dźwigać? Służących firma nie przewiduje. Jest przewidziana jedna osoba na 500 kg ( oczywiście kobieta) i masz sobie radzić.
0
kazio 2016-06-21 18:10:59
Ja słyszałam, że w firmie panuje całkiem przyzwoita atmosfera. Ludzie się lubią i szefostwo też w porządku. Mógłby ktoś to potwierdzić? Będę wdzięczny za info.
0
kleks 2016-06-21 21:06:26
czytam opinie i staram sie nie udzielac. bo zal sie robi jak sie czlowiek naczyta jak jego dawna firma schodzi na psy. jesli chodzi o rozladunki to, to jest totalna porazka. przeciez to 500 kg trzeba wylozyć, powiesic na wieszaku i rozniesc po sklepie. czy osoba ktora ustalala ta norme, myslala? to nie jest ilosc odpowiednia dla zadnej kobiety!!! nie wiem co odpowiedziec w tym temacie.
0
skaio 2016-06-21 21:26:34
Najważniejsze jest to, ze atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach.
0
kleks 2016-06-21 21:53:07
tam gdzie ma miejscie robie pieniedzy, przyjacielska atmosfera jest tylko uluda :)
0
gość007 2016-06-21 22:54:35
@kleks - jak można się z Tobą skontaktować poza forum?
0
gość007 2016-06-21 23:59:37
@kleks - Skype Facebook Messenger Gadu-Gadu email tel osobiście - chodzi mi tylko o jedną kwestię.
0
lola 2016-06-22 14:53:33
niektórzy z was widzę tu liczyli na super lekką prace i sielanką a przecież wiadomo że skoro ta firma zajmuje się przetwarzaniem i recyklingiem używanej odzieży to może czasem być fizycznie nieco ciężej. ale najważniejsze że nadal się to opłaca finansowo
0
kleks 2016-06-22 21:15:43
polo_ralphlauren@onet.com.pl tutaj mozna do mnie pisac
0
Wojtek 2016-06-23 17:18:17
No i spoko, a jak się mają akurat te umowy o pracę, bo generalnie słyszałem, że każdy ma od pierwszego dnia, jestem bardzo bardzo ciekawy czy odprowadzają zus i czy można naprawdę coś dorobić tutaj czy raczej niespecjalnie z tego powodu, czekam na opinie
0
gość007 2016-06-27 15:36:17
@kleks - odpowiesz?
0
kazio 2016-06-27 18:56:05
@wojtek no ale skoro są umowy o pracę, to jak mogę nie odprowadzać składek? :)
0
Obserwator 2016-06-29 12:09:03
A kto podatek od rozładunku zapłaci ....to nawet mowy niema ze tyle wyjdzie a kto z działalnością przyjdzie piszecie smuty realia są inne pozdrawiam
4
Obserwator 2016-06-29 12:09:39
A kto podatek od rozładunku zapłaci ....to nawet mowy niema ze tyle wyjdzie a kto z działalnością przyjdzie piszecie smuty realia są inne pozdrawiam
0
33fj 2016-06-30 11:46:44
A pracuje tam taka jedna Mirka? Tak z ciekawości pytam :)
0
fiki 2016-06-30 20:08:56
@kazio ale czy na wszystkich stanowiskach są te umowy? w sumie firma duża i znana, bo każdy chyba kojarzy na ulicach te ich "bankomaty" z ubraniami, tylko ciekawe czy rzeczywiście można tutaj jakieś solidne wynagrodzenie na miesiąc zgarnąć, napiszcie szczerze
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL