logo WTÓRPOL

WTÓRPOL

Skarżysko-Kamienna

Opinie o WTÓRPOL

unikomp 2017-01-23 14:55
Witam może ktoś mi powiedzieć czy warto starać sie o prace na hali dla młodego chłopaka ? czy jest to cięzka praca ? jak wyglądają mniej wiecej zarobki i czy jest wogole sens iśc i pytac sie za robotą , dzieki z góry :)
Man 2 2017-01-24 23:59
A ta stara krowa, matka twoich dzieci jest obrzydliwa, jak ty mogłeś z nią tak zap*erniczac w ten roz*ebany jej prywatny kanał, no to jesteś gość że tyle lat tam wsadzałeś! Ha ha ha!
1
unikomp22 2017-01-25 05:39
Nie warto, szkoda zdrowia i psychiki a po pol roku cie zwolnią.....
5
onna 2017-01-28 20:39
Czy przyjmują teraz kobiety na hale ??
pracownica 2017-01-31 20:05
Pewnie tak, ale brzydsze grubsze i starsze od Magdy bo ma bol d u p y.
2
Ona 2017-02-10 10:00
Ile kilogramów przypada na osobę do wyłożenia na sklepie?
2
magdalena 2017-02-14 17:15
Ha ha ha. To sie narobilo 15 chlopakow odeszlo w kilka minut. Wystarczylo ze szef zaczol wymyslac i prosze efekt jest. Tyle spokoju co siedzi u siebie, nikt sie nie czepia wszyscy maja luz. Nawet blacha ma w y j e b a n e na wszystko.
1
pracownica99 2017-02-18 20:33
czy to prawda ze zwalniając ajentki firma oskarża o oszustwo i grozi wezwaniem policji i więzieniem jeżeli pracownik nie zgodzi się dobrowolnie zapłacić kilkunastu tysięcy "kary" zawartej w podpisanej umowie? Doszło do mnie że były już podobne sytuacje. Jestem jedna z pracownic w ich sieci sklepów i obawiam się właśnie takiej sytuacji. Nie wiem jak teraz postąpić żeby uniknąć czegoś takiego. Proszę o pomoc jeśli ktokolwiek wie coś na ten temat lub jeśli ktokolwiek był w podobnej sytuacji.
7
Była 2017-02-21 16:36
Przeważnie właśnie tak się to odbywa. Już na rozmowie o pracę ,jak zapytasz dlaczego odeszła poprzednia ajentka to ci mówią że albo ze względów zdrowotnych (tudzież ciąża ), albo że kradła.
3
pracownica99 2017-02-22 15:54
mi nie mówili niczego takiego ani na szkoleniu ani później. Dowiedziałam się właśnie że ostatnio zwolnili w taki sposób osobę, jak przeczytałam wpisy tutaj to aż się przeraziłam. Pracuje jako ajentka już około roku i zastanawiam się co zrobić żeby mnie nić takiego nie spotkało. Myślałam nawet żeby samemu zrezygnować z pracy ale wątpię że tak po prostu pozwolą mi zrezygnować bez podania konkretnego powodu. Poza tym mam umowę jeszcze przez prawie dwa miesiące a na umowie za wcześniejsze zerwanie umowy jest kara. Nie wiem co zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł?
1
mundry 2017-02-23 21:42
Trzeba było czytać umowę, teraz to tylko Seppuku
pracownica99 2017-02-26 21:48
Czytałam i jakoś nie wydawało mi się to możliwe i nadal nie wydaje skoro przez cały okres pracy nie mam niczego na sumieniu. Żadnych kradzieży na sklepie, żadnych problemów ani pretensji ze strony kierownictwa. Nic na kasie też wszystko praktycznie zawsze się zgadzało... Więc ciężko mi w to wszystko uwierzyć co tu się wypisuje chociaż teraz już sama za bardzo nie wiem w co wierzyć.
1
Weronika 2017-03-02 14:57
@pracownica99 jest naprawdę bardzo dużo opinii. Dobrze jest sprawdzić wszystko na 'własnej skórze' ;)
Ww 2017-03-02 21:14
Wystarczy, że ktoś na sklepie zapyta cię o jakąś rzecz a ty podejdziesz i pokazesz palcem ze zwykłej uprzejmosci, a nie daj boże żebyś komuś coś do ręki podała i ten ktoś to kupił. To jest powód do wlepienia tej kilkunastotysiecznej kary. Jest w umowie napisane, że nie wolno ci nic kupić na własny użytek, a ty właśnie pokazalas komuś ciucha i ten ktoś ci go kupił. Możesz być czysta jak łza i nie mieć naprawdę nic na sumieniu a i tak zrobią z ciebie złodziejkę. Już jest powód do wlepienia kary. Na nagraniu nie ma głosu i nie słychać jak cię ktoś prosi o pomoc ,tylko widzą to co chcą zobaczyć. Jak jest człowiek do zwolnienia to paragraf się znajdzie
6
ktos 2017-03-11 11:17
Chętnie się z tobą skontaktuje też jestem ofiarą oszustw tej firmy
1
Ania 2017-03-12 15:49
Na czym te oszustwa polegały? Opisz proszę
1
Maria 2017-03-14 14:22
Najgorsza obsługa pod słońcem, personel , który nagminnie publicznie poniża klientów , porównujac ich domy do stodoły, mieści się w Bytomiu ul. Witczaka4 .
2
Weronika 2017-03-17 12:45
A czy ktoś ostatnio był na rozmowie kwalifikacyjnej w WTÓRPOL? Jak przebiegała? Podzielcie się radami z przyszłymi kandydatami.
#《《》》# 2017-03-18 09:16
Na rozmowie panowie "kierownicy" są bardzo mili obiecują dobre pieniądze w bardzo miłej atmoswerze a po podpisaniu umowy szybko się okazuje że jest całkiem inaczej przyjerzdżaja i o wszystko się czepiaja ajentki i ich pracownice mają za nic kogoś dużo gorszego od siebie dziewczyny nie mogą sie zamienić dniem wolnym nawet jak coś ważnego wypadnie na rozkładkach same muszą dzwigać 20 kilowe worki z butami praca tam to poraszka chyba że ktoś lubi być pomiatany i poniżany a nas sam koniec jak im sie ktoś znudzi to oskarżają o kradzież zaniżanie cen lub odkładanie towaru to są ich trzy wersie które sobie wybierają w zależności od humoru szczerze odradzam prace w tej firmie
3
#《《》》# 2017-03-18 09:22
Nie jesteście same dużio jest takich dziewczyn w różnych miastach byłam pracownicą ajentki która w ten sam sposób potraktowali kilkacdni temu
Dot1 2017-03-18 20:01
Zostałam oszukana i potraktowana jak śmiać. Po kilku latach pracy nagle nie spakowałam kierownikowi regionalnymu który się zmienił. Jak można tak traktować ludzi którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ich wypłaty. Praca niewolnicza. Jak odpisywałam umowę czytałam opinie ale sądziłam że jak ktoś jest ucziwy to to go nie spotka. Nie ważne ile pracujesz czy jesteś uczciwa zgnoja i oskarża o nic.
2
Dot1 2017-03-18 20:31
Byłam agentka kilka lat. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Nagle po zmianie kierownika regionalnego zostałam zwolniona i to o co?- o historię z palca wyssana. Nie dajcie się. Wiadomo każdy chce zarobić i trosze więcej kasy kusi. Ale nie warto. To jest syf. Praca i tylko praca ponad siły. Nie ma innego życia poza praca. Wolnego nie można. A kierownicy myślą oczy tylko na rozmowie później czepiają się o wszystko. Jak ktoś ma mocna psychikę to trochę wytrzyma. Ale tak czy tak go zwolnią. Straszą kara i sądami. Hamstwo. My [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na ich wypłaty a oni traktują nas jak niewolników. Niepolecam z całego serca.
3
Wera 2017-03-19 10:51
Kierownicy zawsze na rozmowie są mili i obiecują złote góry tylko poto żeby zwabić kolejną dziewczyne którą puzniej będą mogli gnębić ta firma jest gorsza ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każa charować po 10 godzin dziennie bez możliwości wolnego lub zamienienia się między sobą dniem wolnym , nie można wyjść nawet na chwile ze sklepu żeby odebrać telefon nawet jeżeli to coś ważnego , dziewczyny muszą same dzwigać worki z butami i je wysypywać bo nie pozwalają nawet żeby mężowie czy bracia przyszli pomóc w tym gdzie na umowie wyraznie pisze że ajentka ma zapewnić ludzi na wykładki nie jest nigdzie napisane że niemogą to być mężczyźni . Ci ludzie nie wiedzą co to szacunek , godnosć i dobre wychowanie gnoją dziewczyny dzięki którym maja to co mają bo gdyby nie ajentki i pracownice byli by nikim tylko pracownicy sklepu zarabiaja na ich wypłaty może gdyby chociaż jeden dzień przepracowali tak jak te dziewczyny w sklepach albo dostawcy towaru zamiast woźić tyłki w swoich samochodach od sklepu do sklepu i sie czepiać o wszystko uszanowali by pracowników a tak to zgrywają wielkich panów bo dostali stanowisko po znajomośći albo jest sie rodziną jednego z członków zarządu . Sama pracowałam tam jakiś czs i szczeże nie polecam wykorzystaja zgnoja a na sam koniec oskarżą o coś i zaczną straszyć sądem mimo że nie ma sìę nic na sumieniu.
2
pracownik 2017-03-19 18:10
500 kg ;)
Dora 2017-03-19 22:19
Bzdura. Najwięcej miałam 800 kg i byłam sama. To było 20 lub 21 worów. Nie pamiętam jak do domu wróciłam a w pewnym momencie zrobiło mi się słabo a byłam sama na sklepie w środku nocy. Nie ściemniaj że 500 bo tak nie jest
2
Ja 2017-03-20 12:55
Radziłabym każdej dziewczynie zaczynającej prace tam uciekać gdzie pieprz rośnie bo to tylko kwestia czasu kiedy zrobią z niej złodziejkę i oszustke i zaczną straszyć sądem i policją a sąd i policja przydała by się na nich bo to co oni robią z ludzmi to zwykły mobing ,zastrasxanie,oszustwa i matactwa jeszcze na dodatek okradną z wypracowanej wypłaty bo podobno coś się ukradło odkładało albo zaniżało ceny a kierownicy są gorsi niż faszyści !!!!! A jeden to się zachowuje tak jak by bym panem tego całego burdelu a jest zwykłym pionkiem !!!!!!!
2
Ona 2017-03-20 20:18
Jaką macie karę w umowach?
Pracownica 2017-03-20 20:50
Praca tam to wielki blad.po miesiącu pracy gdzie musialam zalozyc dzialalnosc rozstalam sie z firma razem z pracujaca tam ajetka niby za porozumieniiem stron bez wyjaśnienia z jakiego powodu nas zwalniaja a minelo juz 3 tyg i doqiedzualam sie ze w innych miaatach wywalili ze sklepow wszystkie pracownice bo znalezli nowe naiwne! Wedle nich trzeba caly czas chodzic z miotla i nie mozna sobie usiasc bo mamy wieksza stawke niz najnizsza krajow i co z tego jak w miesiacu wychodzi prawie 300 godzin przepraciwanych a dzien wolby oni ustalaja a jak trzeba cos zalatwic w urzedach to nie ma mozliwosci bo trzeba tyrac po 10 godzin a w dniu wymiany towaru czyli co tydzien nawet po 16-17 godzin a na drugi dzien do pracy.zenada odradzam pomimo ze mowia o 5 tys na reke po oplaceniu ksiegowej zusu i ew dojazdu do pracy zostaje tyle ile byscie pracowaly na etacie niby po 300 godz gdzie pojdziecie na l4 i macie urlopy.naprawde odradzam.zwalniaja z dnia na dzien i traktuja jak niewolników gdzie oni moga wszystko a ty nic.czy masz goraczke czy za przeproszeniem wymiotujesz to do pracy musisz przyjsc.CHORE!!!!
4
Weronika 2017-03-21 12:36
@#《《》》#, dziękuję za informacje. A jakie dostrzegacie pozytywne strony pracy w WTÓRPOL?
#《《》》# 2017-03-21 14:48
Według mnie pozytywnych stron pracy tam nie ma bo nawet te pieniądze które można tam zarobić ie są warte tego jak tam się charuje i jest sie pomiatanym i traktowanym gorzej niż zwierzęta według mnie lepiej zarobić mniej a być traktowanym z szacunkiem ta praca jest dla tych których nie obchodzi że ich ktoś obraża nie znają poczucia godności bo na sam koniec i tak zostaną zmieszani z błotem dziś byłam na rozmowie i pani która ja przeprowadzała mówiła że dużo negatywnych opini słyszała o tej firmie zresztą wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum żadnej pozytywnej opini to mówi samo za siebie.
1
#《《》》# 2017-03-21 14:53
10.000 i tą kare próbują wlepić każdem kogo chcą zwolnić na tym właśnie bazują oszuści nawet jeśli było się przez cały czas uczciwym to i tak wymyślą sobie coś żeby tą kare wlepić i niewypłacic za wystawioną fakturę
1
#《《》》# 2017-03-21 14:54
10.000 i tą kare próbują wlepić każdem kogo chcą zwolnić na tym właśnie bazują oszuści nawet jeśli było się przez cały czas uczciwym to i tak wymyślą sobie coś żeby tą kare wlepić i niewypłacic za wystawioną fakturę
Weronika 2017-03-21 15:18
@#《《》》#, rozumiem. W takim razie dziękuję za Twoja opinię.
Ajentka 2017-03-23 14:54
A czy komuś udało się odejść z tej pracy be problemów po krótkim czasie?
Ja 2017-03-23 21:40
Raczej nie jak nie będziesz chciała przedłużyć umowy z nimi to będą problemy i nie będą chcieli Ci pieniędzy wypłacić
1
ona 2017-03-24 08:31
Witam, najwięcej pewnie mają do powiedzenia te babki , które faktycznie robią najwięcej bałaganu. idzie taka kwoka jedna z druga i ma w nosie, ze coś spadło..
pracownik 2017-03-24 09:05
No ja nie ściemniam, mowię jak jest u mnie. My zamykając sklep o 14 to o godzinie 19 wychodzimy ze sklepu. Teraz przy tonażach około 2320 i workach 54 kg.
A jak miałaś 800kg do rozłożenia to telefon do Pani U. dołoży ci pare kilo i weźmiesz sobie dodoatkowa dziewczynę. Czy to pierwszy raz z nią sie takie sprawy załatwiało -_-
Ww 2017-03-24 22:00
Gdzie to takie cuda się dzieją? Macie na stanie kombajn do wykładania ciuchów? ;-)
paula1256 2017-04-01 16:07
Jestem pracownicą w tej firmie i za miesiąc kończy mi się umowa i chce zrezygnować .Chciałam sie dowiedzieć czy dostane ostatnią wypłatę???
paula1256 2017-04-01 16:53
i czy jak wtorpol nie zapłaci mojej ajentce za moją pracę to czy ja powinnam żądać od niej zapłaty????
nika 2017-04-02 23:59
Rozmowy kwalifikacyjne bardzo dziwne. Wynika z nich, że byłe ajentki to same oszustki, złodzieje, brudasy itp. Wiele pytań osobistych, zwłaszcza o męża, partnera. Natomiast moje pytanie o nazwę firmy, pozostało bez odpowiedzi. Oczywiście praca wg S. J. ma same plusy: wysokie wynagrodzenie, jeden dzień wolny, idealna współpraca długoterminowa dla uczciwych i rzetelnych osób. Prawie uwierzyłam... Ostatecznie jednak, ajentką nie będę. Odpowiedź miałam dostać do tygodnia, minęły już ponad 2 miesiące... Nikt nawet nie raczył zadzwonić...
Ajentka 2017-04-13 21:58
Jak Wam się podoba rozladunek w Wielką Sobotę? Koleżanki drogie. Mi się nie podoba.
3
Kandydatka 2017-04-16 08:32
Czy jest prawda to ze za wielkanocny poniedziałek zabierają wam wasz dzień wolny?
3
Ajentka 2017-04-17 19:16
Tak. Jeśli w tygodniu wypada święto ustawowe to nie mamy już dnia wolnego, mimo że dzień wolny przysługuje nam teoretycznie, a praktycznie rozladunek był a dnia wolnego nie ma. Taka polityka firmy. Traktują nas jak głupie idiotki. Mówią jedno a robią drugie i dziwią się później że ajentki im lawinowo odchodzą z pracy a nowych chętnych brak. Do firmy: róbcie tak dalej a za chwilę nie będzie miał kto sprzedawać w sklepach i co wtedy zrobicie?
2
Kaska 2017-04-18 07:06
Przecież to jest niezgodne z umową - można się sadzić
1
Ajentka 2017-04-19 15:12
Ale w umowie nie jest to zawarte. To jest ustnie przekazywane nam przez panie z biura. W umowie są te rzeczy które są dla fjrmy korzystne. Nie ma na przykład nic apropo wynagrodzeń za rozladunki, nigdzie nie pisze ile kilogramów towaru mamy rozłożyć i że to firma narzuca nam ile osób ma rozkładać towar. Nie ma nic o wadze worków. Wszystko po to zeby w razie sprawy w sądzie ciężej było nam udowodnić co się tu dzieje.
2
Weronika 2017-04-20 11:24
Zauważyłam, że opinie na temat pracy w WTÓRPOL są zróżnicowane. Oczywiście w każdej pracy są jakieś plusy i minusy. A Wy co byście zmienili? Jakie zmiany chętnie byście wprowadzili?
anonim 2017-04-21 21:47
Witam zmiany jakie byśmy wprowadzili to traktowanie ludzi jako ludzi a nie śmieci jak to jest w Skarżysku p.kierowniczka niech się zmieni bo się nosi jak nie wiem kto a na niczym się nie zna niech stanie przy taśmie i zobaczy czy się więcej da wybrać !!!!!!!!!! ponad siły !!!p.Asia to była kierowniczka wiedziała kogo ustawić kogo przenieś żeby wszystko było ok P. Aniu nic krzykiem a dobrym sercem do ludzi bo nie pamięta wół jak cielęciem był i wszystko na ten temat!!!!!!!
3
agi26 2017-04-25 18:21
a ty bys najlepiej chciala siedziec i nic nie robic i niech kasa wpływa na konto. Niestety coś za coś, zarobki super ale trzeba zapieprzać. A że ktoś się o coś czepia - życie, albo przyjmujesz na klate albo jesteś za słaba psychicznie do tej pracy i to cała filozofia tej firmy.
1
magda 2017-04-25 18:25
przecież jest monitoring na każdym sklepie, więc jak masz wątpliwości to do sądu. skoro jest się czystym i pracowało się fair to się wygra
1
Zostaw swoją opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-Kamienna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL