Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo WTÓRPOL

Opinie o WTÓRPOL

Pracowałeś w firmie WTÓRPOL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tola - 2015-07-16 22:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-07-16 19:24:01]:
M.S. nie zbyt dobrą opinią się cieszy,trzeba na niego uwarzać a Ł.D. młody ale całkiem ok,idzie się z nim dogadać,nie doszukuje się nie wiadomo czego,przychodzi sprawdzi co trzeba i wychodzi ale ma swoje specyficzne żarciki :P:P
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-07-17 09:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Specyficzne zarty w dobrym czy zlym znaczeniu tego slowa? a jak wygladaja szkolenia ajentek w skarzysku? byl juz ktos na takim? jak wyglada dojazd i powrot ile trwa itp?
zdjecie uzytkownika
Yeti - 2015-07-17 14:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powrót i dojazd wyglada tak że trzeba jechać i wrócić :D szkolenie jest bezpłatne
zdjecie uzytkownika
Ona 2134 - 2015-07-17 14:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trwa góra 2-3 dni
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-07-17 17:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle to ja wiem ale to na wlasna reke sie jedzie? Czy jak wyjda gdzies na stacje? I co tam sie robi na tym szkoleniu?
zdjecie uzytkownika
tola - 2015-07-17 18:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lolo - 2015-07-17 09:54:48]:
w dobrym znaczeniu tzn jego żarty są troche głupkowate ale nie obraźliwe ani nie pod adresem ajentki także jeśli chodzi o Ł.D. w miare dobry kierownik
a szkolenie wygląda tak że siedzisz na hali i metkujesz,chodzi o to aby zapoznac się z ogólną wyceną ciuchów aby potem orientować się i w miare wycenić na sklepie te które nie mają cen albo ktoś oderwie
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-07-17 22:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I to tak przez 2-3 dni? Takie szkolenie powinno byc przed rozpoczeciem pracy a nie po roku pracy do tej pory to czlowiek juz sie orientuje hoho
zdjecie uzytkownika
kuki - 2015-07-18 10:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja w tej firmie pracuje nie caly rok i az tak zle nie ma jak wypisujecie. Pana M.S poznalam to moge racje przyznac ze jest dosc podejrzliwa osoba i czasem za szybko ocenia ludzi z gory ale jak kazdy kierownik wykonuje swoje obowiazki. Tylko jeden sie przyklada do nich slabiej drugi mocniej. Tez nie moze sobie pozwolic na zbyt dobre relacje z pracownikami typu ajentka, dziewczyny, czy kierowcy bo by mu na glowe powychodzili. Chociaz w niektorych przypadkach jest zbyt narwany ale to wszystko stres ktory wiaze sie z tym zawodem. Tak jak ajentka ma swoje warunki powiedziane od kierownika tak kierownik ma powiedziane od szefa i to wykonuje przykladajac sie do nich lepiej lub gorzej. Postawcie sie na ich miejscach. Wam ciezko upilnowac jednego sklepu przed kradziezami a co dopiero im kilka sklepow, ajentek w roznych miejscowoscich oddalonych od siebie kilometrami. Ludzie kto chce pracowac bedzie pracowal wszedzie. Myslicie ze za granica lepiej, jedzcie i zobaczycie jak polscy brygadzisci traktuja polakow, a jak polacy musza sie naje.. zeby zarobic pare zloty bo po odliczeniu kosztow wyjazdu, obiadow, noclegu i dojazdu za taka charowe zostaja grosze ktore masz przez max 3 miesiace i co dalej? Tu jest wynagrodzenie co miesiac jeszcze ani razu mi sie nie spoznili, jest ubezp. Jesli jest uczciwa i pracowita ajentka to bez przyczyny nie zwalniaja.mozecie mnie tu obmyc ile chcecie. Moim zdaniem firma nie jest zla nie interesuje mnie to skad p. L. W bierze rzeczy i jak to tam u nich wszystko wyglada. Wiem co nalezy do moich obowiazkow i staram sie je wykonywac dobrze. A wam jak cos nie odpowiada to nie patrzcie na nich tylko swoje biznesy otwierajcie i zobaczycie jak bedziecie ich pilnowac byc moze jeszcze ostrzej niz kierownicy. Nigdy nie oceniajcie kogos bo sami nie wiecie jak wy byscie sie zachowywali na ich miejscach. My czy oni kazdy pracuje w tej firmie za kase nie za usmiechy czy szmatki. A czy siostry pana K. J wynosza sobie worami czy tonami to co niech sobie nosza grunt ze Ty bedziesz czysta.
zdjecie uzytkownika
Ona 2134 - 2015-07-18 10:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkolenie trwa jeden dzień dojazd to twój problem masz być w firmie na konkretną godzinę i nikt po nikogo nigdzie nie wychodzi :D a w umowie pewnie masz , że powinnaś być w siedzibie firmy raz w miesiącu wiec jak raz pojedziesz nawet po roku to nic ci nie będzie tym bardziej , ze metody i wyceny się zmieniają . Napisałam że 2-3 dni bo myślałam ze chodzi o szkolenie na ajentke , moj blad przepraszam :-)
zdjecie uzytkownika
Ona 2134 - 2015-07-18 10:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ona 2134 - 2015-07-18 10:30:54]:
Ja pracuje 2 lata i popieram każde slowo :-)
zdjecie uzytkownika
kuki - 2015-07-18 11:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciesze sie ze chociaz jedna osoba mnie popiera
zdjecie uzytkownika
lolo - 2015-07-20 09:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nie ma co sie tych szkolen bac?
zdjecie uzytkownika
Waza - 2015-07-20 23:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A morał z tej bajki jest taki ze bajka okazała sie horrorem. Pieniądze które oferuje ta firemka, warunki pracy, traktowanie nie są warte naszego zdrowia, poświęconego czasu, braku życia prywatnego, czasu na spokojne załatwienie swoich potrzeb. Wcześniej czy pózniej każda z was bedzie traktowana jak odpad. A przecież ajencja to umowa współpracy a nie pogardy i dyktatury. W tej firmie można tylko cieżko pracować i siedzieć cicho. Nic tu nie jest logiczne i prawe. Brak szacunku jest wszędobylski, na każdym kroku bedą ci uświadamiać ze jesteś dla nich nikim i niczym. Jeśli chodź minimalnie dziewczyny cenicie siebie, swoje umiejętności, swoje zycie ominięcie ta firmę szerokim łukiem. Te 3 tys. Nie są warte tego, kogo z was pseudo kierownicy bez wiedzy i obycia bedą robić. Lepiej pracować za najniższa ale ze świętym spokojem. Kasa to nie wszystko.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 06:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W 100 % popieram twą wypowiedź. To co mnie spotkało w tej firmie jest nie do opisania i nie do zapomnienia. Ostrzegam przed współpracą. To alcatraz,nie praca.
zdjecie uzytkownika
obecna ajentka - 2015-07-21 18:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Waza - 2015-07-20 23:27:09]:
tak a najlepiej brać najniższą i nic nie robić. Niestety we wtorpolu trzeba się nazapieprzać ale nigdzie nie zarobisz takich pieniędzy siedząc czy leżąc. Jeśli jesteś w porządku i nie mataczysz to żadne nieprzyjemności Cię nie spotkają. Pracuję już trochę i wiem za co tak naprawdę są wywalane ajentki i nie jest to widzimisię kierownika tylko powód zawsze jest naprawdę konkretny ale żadna "pokrzywdzona" nie przyzna się to oczywiste.
zdjecie uzytkownika
waza - 2015-07-21 23:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieuczciwe ajentki to co innego. Bo takich jest pełno szybkich karierowiczek które karierę chcą zrobić oszukując. Ale ja poruszam kwestie traktowania ajentek. Kierownictwo z założenie wychodzi ze każda ajentka to złodziejka. Ja tez długo pracuje w tej firmie jak i moja koleżanka. I dopiero niedawno dowiedziałyśmy sie ze kierownik nie jest gotow na dialog tylko krzykiem zagłusza wszystko i sie rozłącza lub będąc na obiekcie wiecznie sie spieszy i rozmowę zaczyna od słowa : tylko niech sie pani streszcza czasu nie mam. Dziś żałuje ze tu przyszłam pracować. Ze odeszłam z korporacji gdzie pracowałam jeszcze więcej czasu i pieniądze były większe. Odeszłam bo byłam juz wyczerpana zawodowo. Ale tam nauczono mnie etyki biznesu, tego ze przełożony wzbudza respekt ale nie darciem zastraszaniem tylko wiedza, obyciem postawa. Nie będę tu wiele tłumaczyć bo ktoś bez wiedzy/ praktyki tego nie zrozumie. A wtorpol przoduje w obsadzaniu stanowisk kierowniczych pierwszym lepszym. Nieliczne mogą pochwalić sie doświadczeniem, wiedza, wykształceniem itd. Firma dno dla pospolitych.
zdjecie uzytkownika
obecna ajentka - 2015-07-22 19:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waza - 2015-07-21 23:04:56]:
Wiesz dziwne bo ja kontakt z kierownikiem mam codziennie. Fakt że wiecznie nie ma czasu ale jak coś chcę załatwić to załatwiam z in i mowa tu o panu MS. Jak żałujesz że pracujesz to się zwolnij, masz doświadczenie w korporacjach i obycie z etyką biznesu więc szkoda zdrowia. Ja bym z takiej sielankowej pracy korporacyjnej nie rezygnowała szczególnie przez tą etykę więc dziwię się. A może po prostu cierpisz na ZWZ? i tu tkwi problem. I uważaj na słowa bo ja nie czuję się pierwszą lepszą i doświadczeniem dość sporym mogę się pochwalić.
zdjecie uzytkownika
Koala - 2015-07-23 21:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [obecna ajentka - 2015-07-22 19:05:42]:
ha,ty się tak nie ekscytuj,bo wcześniej czy później polecisz z hukiem,jak wszystkie twoje poprzedniczki. Bajka o kradzieżach będzie potem przestrogą dla twych następczyń.Pan MS wie z góry ile twych dni zostało w tej podłej firmie. Powodzonka.
zdjecie uzytkownika
holinka - 2015-07-27 02:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze słyszę, żeby taka firma miała aż takie problemy z dyscypliną i taką słabą opinią internetową. Prawda jest taka, że jak coś już do Ciebie się przyklei to ciężko ją gdzieś za sobą zostawić i puścić mimopas - patrząc na dotychczasowe działanie firmy raczej nie będzie to możliwe, ale próbować zawsze warto - może będzie happyend.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-07-28 12:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [holinka - 2015-07-27 02:12:35]:
Na happyend to chyba nie masz co liczyć,pan M.S.juz sie postara zeby go nie było.Tak fałszywej i podłej osoby dawno nie spotkałam,we wszystkich widzi złodzieja,ciekawe czemu?czyżby sądził ludzi według siebie?Mam nadzieję,że kiedyś beknie za to jak traktuje ludzi i sam tak zostanie potraktowany.Jedynym kierownikiem ktory jest człowiekiem był Pan Jerzy,pisze był,bo słuch po nim zaginął,a szkoda,widać za dobry,tu trzeba być sku....,nawet te cizie w biurze są niemiłe,skóra cierpnie.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaaa - 2015-07-28 18:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-07-28 12:46:07]:
Radzę zapoznać się z art. 212 KK. Chyba już koniec oszczerstw.
zdjecie uzytkownika
hihi - 2015-07-28 18:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
twarzą w twarz nie byłaby taka cwana
zdjecie uzytkownika
bibi - 2015-07-30 15:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie czepcie sie roboty a nie tu pierdoly piszecie kolorowo nie ma ale az tak zle tez nie jest. Podajcie mi jakas tak duza firme gdzie jest luksusowo. Kto ma robic i nie boi sie roboty bedzie robil wszedzie. Robcie co do was nalezy a zle nie bedzie. Znam pana M. S i wcale taki nie jest ja go lubie i problemu z nim nie mialam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne odbyło się na jakimś brudnym zapleczu sklepu.Cała wypowiedź kierownika zawierała wyłącznie opis stanowiska i zakazy z nim związane(wyłącznie) , wynagrodzenie oraz zasady prowadzenia działalności. Nie uzyskałam informacji na temat samej firmy,jej nazwy i adresu. Nawet miejsce wykonywania mojej pracy nie było wiadome. Wszystko dziwne, niejasne ,podejrzane,.
Pytania: Pytania bardzo osobiste. Wielokrotnie zadawane,czy mam męża?!bo jeśli mam,to czym się zajmuje. Czy mam dzieci i w jakim wieku.
zdjecie uzytkownika
Waza - 2015-08-01 20:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kazdy ma prawo napisać swoją opinię. jednak większość nie ma pochlebnego zdania o tej firmie. a szkoda bo to nasza krajowa firma, dająca pracę wielu ludziom. Jednak w warunkach pracy daleko nam do pręznych europejskich biznesow. według mnie firma powinna spotkać się z prawdziwym protestem ajentek, nie tym na forum ani tych po "kątach" tylko mówić w twarz co nie pasuje, myśle ze w tej firmie są ludzie po szkołach ktorzy wiedzą jak tworzyc i zarządzac biznesem krajowym, i kiedys zmienią pewne bolesne waruni tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-08-02 20:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam ajętką 7 tyg tylko dlatego że zamkneli mi sklep:( juz dawno mi sie tak dobrze nie pracowało szefostwo miłe nie powiem jak pan Jagiełło się pojawiał to miałam nerwy ale zawsze było ok z biura ludzie ok naprawde mili no może nie wszyscy ale większość szczerze tęśknie za tą pracą
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy WTÓRPOL?
Zadaj pytanie
alert