Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o WTÓRPOL

Pracowałeś w firmie WTÓRPOL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-03-29 19:38:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe która z ajetek dostaje takie pieniądze na pracownika .....:-)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-03-29 20:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
900 zł i w tym już zus .
kaja - 2015-03-28 23:06:19
Podobnie jak u mnie szkoda tylko ze osoby przychodzące nie są związane z tobą żadną umowa jest za chwile jej nie ma wiec niby czemu nie mogla przyjść na zakupy każdy powód jest dobry żeby się dorobić na ajentkach jak by nie było 10 zwolnionych ajentek i maja dodatkowe 100 tys .
zdjecie uzytkownika
ag - 2015-03-31 22:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co by nie pisać to od jakiegoś czasu się spinają w skarżysku bo już nie ma takich efektów w sprzedaży jak w zeszłym roku
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-01 16:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za odpowiedz.a jak wyglada podatek od tych 3000 dla ajentki?19% co miesiac od tej sumy?co jeszcze trzeba płacic i czy zostaje te 3 koła w ręce faktycznie?chciałabym dac dziewczynom 7 zł na godzine bo 6 to tragedia..
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-04-02 21:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wczoraj po niecałych dwóch miesiącach wywalili ajentke w Dąbrowie Górniczej i cały personel a w sumie dziewczyny się starały i tez z dnia na dzień bez pracy zostały,nie rozumiem tej firmy i ich systemu
zdjecie uzytkownika
ellamozarella - 2015-04-02 21:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AJENTKA ROK NA CHORZOWIE A W JAKIM ROKU PRACOWAŁAŚ PRZEZ ROK BO JA Z TEGO CO WIEM TO OD TAMTEGO ROKU PRZEWINĘŁO SIĘ TYLE AJENTEK ŻE GŁOWA MAŁĄ. A KLIENTKI TO TAK SIĘ ZACHOWUJĄ JAKBY PRZYCHODZIŁY NA ZAKUPY DO COCO CHANEL CIUCHY WEZMĄ NIE ODWIESZAJĄ NA MIEJSCE ZWRÓCISZ UWAGĘ ŻEBY ODWIESZAŁY TO SĄ ZDZIWIONE CO TO ZA ZASADY PIERWSZE WIDZĘ ŻEBY PO SOBIE ODWIESZAĆ DROGIE KLIENTKI JAK MACIE W DOMU TAK ROBICIE NA SKLEPIE I TE KOMENTARZE GDZIE SĄ PRZYMIERZALNIE TO GDZIE JA MAM TE SPODNIE PRZYMIERZYĆ CZY MOŻNA TO ZWRÓCIĆ WYMIENIĆ CZY MOŻNA REKLAMOWAĆ Z PARAGONEM TAK PEWNIE W CIUCHOLANDACH NIE WIEM CZEGO NIE KTÓRZY LUDZIE OCZEKUJĄ???? POLECAM SKLEPY NA ŚLĄSKU RUDA ŚLĄSKA ZABRZE NA SKLEPIE CZYSTO CIUCHY NA SKLEPIE POSEGREGOWANE KOLORAMI UŁOŻONE SKŁAD I ŁAD.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-03 06:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ajent dostaje oprócz kasy na pracownika także pieniadze na rozładunek?raz jest ich 52 raz 40...przeciez to potrafi dojśc do ponad dwóch tysięcy na miesiac...
zdjecie uzytkownika
nikola1 - 2015-04-03 21:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2015-03-28 12:45:05]:
tak na pracownika jest 900 zł z tego na zus itp generalnie od 5 do 7 zł na h inaczej dopłacasz ze swoich , a Ty na nowy sklep chcesz iść czy zająć miejsce ajentki u której pracujesz ? :)
zdjecie uzytkownika
nikola1 - 2015-04-03 21:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2015-04-03 06:53:24]:
tak są dodatkowe pieniądze na rozładunek zależne od dostaw choć zazwyczaj musisz coś dorzucić od siebie
zdjecie uzytkownika
a_ch_j - 2015-04-04 11:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikola1 - 2015-04-03 21:29:23]:
to się znasz wybitnie, widzę.
przelicz sobie 7zł x mniej więcej ilość godzin i odpowiedz sobie na pytanie czy można tyle dać. I o jakich Ty dodatkowych pieniądzach na rozładunek słyszałaś? wprowadzasz ludzi w błąd...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-05 09:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikola1 - 2015-04-03 21:36:51]:
Kto ci daje pieniądze na rozładunek? Chyba święty Mikołaj,bo nikt nigdy nie dostał dodatkowo pieniędzy na rozładunek,bo nikogo to nie obchodzi jak i za ile to zrobisz. Ma być rozwieszone i koniec.
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-04-05 17:38:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy są te pieniądze za ten rozladunek czy nie?Jak tak to w jakiej kwocie?
zdjecie uzytkownika
Kamila - 2015-04-06 20:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iga - 2015-04-05 17:38:43]:
Przecież ci piszą,że nie ma.
zdjecie uzytkownika
kleks - 2015-04-08 07:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja zastanawiam sie nad jedna rzecza, czy obecnym i bylym ajentkom latwo bylo znalezc dodatkowe osoby na rozladunek? ja pamietam ile na to tracilam czasu, bo albo ktos deklarował sie ze przyjdzie i nie przychodzil, albo tak pracował ze.............
zdjecie uzytkownika
nikola1 - 2015-04-09 20:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a_ch_j - 2015-04-04 11:56:39]:
7 zł x 80 h = 580 zł moja droga 900 zł na pół etatu, na rozładunek zawsze dostaje kasę od 500 do 1000 zł chyba ,że były bardzo małe dostawy styczeń luty (poniżej 2 ton) wtedy nie dostałam więc cóż muszę podziękować mikołajowi , bo chyba byłam grzeczna skoro dostaje te pieniądze :)
zdjecie uzytkownika
nikola1 - 2015-04-09 20:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kleks - 2015-04-08 07:07:58]:
znaleźć dobrą ekipę na rozładunek - ciężka sprawa ja po 3 miesiącach miałam stałą sprawdzoną i przede wszytskim uczciwą i pracowitą ekipę , ale i tak zdarzy się ,że ktoś nie może przyjść i trzeba mieć 2-3 osoby w "zapasie" łatwo nie jest ale już długi czas daje radę , życzę powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
a_ch_j - 2015-04-10 08:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikola1 - 2015-04-09 20:20:29]:
jakie 80h? chyba za tydzień :D sam sklep masz otwarty 55h w tygodniu + rozładunek + dni, w których jedna pracownica nie wystarczy i złotówki, gdzie muszą być wszystkie na rano no i nowy towar.. U mnie Dziewczyny pracowały 80h łącznie, ale tygodniowo! x4 = 320h lekko x 7 = 2240 ( ja miałam trzech pracowników więc 3 x 900 = 2700) niby starcza, tak? ale nie liczyłam tu rozładunków, tylko sztywne godziny otwarcia sklepu i zapotrzebowanie na pracowników w tych dniach. Gdzie rozładunki? ja nie dostawałam żadnych pieniędzy na rozładunek, miałam mały sklep, fakt. Ale w Kato była ajentka, która miała 9pracowników i 3piętrowy sklep, też nie dostawała na rozładunki ;] muszą Cię 'lubić' skoro dostajesz, ciekawa jestem za co? hahaha :D.
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-04-10 11:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikola1 - 2015-04-09 20:11:58]:
Byłam ajentka kilka miesięcy i nie dostałam ani złotówki na rozładunek,jak również moje poprzedniczki po których obejmowałam sklepy. Któż ci zatem, tak dobrze płaci,bo nie wtorpol?
zdjecie uzytkownika
a_ch_j - 2015-04-10 20:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janka - 2015-04-10 11:14:23]:
albo za co płacą tak dobrze hm? :D :D :D
zdjecie uzytkownika
nikola1 - 2015-04-14 20:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisze jak jest moje zarabiają 600 góra 700 zł miesięcznie - może tak będzie wam prościej zrozumieć, nigdy nie wyszło mi mniej niż 3 tys wypłaty więc piszcie co chcecie , sugerujcie ,że bóg wie co robię za kase na rozładunek wasza sprawa jak macie tylko czas i ochotę piszcie :) miło się pośmiać po ciężkim dniu pracy :D
Powodzenia szanowne Panie :) a dla tych szukających opinii o firmie ja Wtórpol polecam choć fakt jest to firma specyficzna i nieidealna ale takich nie ma ... czasem tu zajrzę poczytać i się pośmiać ale daruje sobie komentarze , bo ile ludzi tyle opinii ile sklepów tyle doświadczeń , a sklepów jest już ponad 100 w Polsce więc rozumiem te rozbieżności ,że ta dostaje kasę ta nie itp.
Jeszcze raz Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-15 21:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w odpowiedzi za kogo chce wskoczyc..za nikogo.maja otworzyc nowy sklep.przeciez nie wygryze nokogo z roboty ludzie...no ja juz nie wiem..zgłupiałam.daja na rozładunki tylko niektórym..?jak zostanie mi 3000 w kieszeni to sie nie bede zastanawiac ale jak nie?potrzebne bedzie jak nic 5 osob plus podatki zusy rozładunki...łeb mnie juz boli takie tu sprzeczne info
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-16 20:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiola - 2015-04-15 21:35:11]:
Nie ma żadnych dodatkowych pieniędzy na rozładunek. Musisz je ,,wygospodarować"z tego co masz ba pracowników. Jak dasz 7/h,to przy np.pięciu dostawach w miesiącu będziesz dopłacać.. Żeby mieć te trzy tyś,to musisz dobrze wszystko rozplanowac.
zdjecie uzytkownika
gocha - 2015-04-21 09:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiola - 2015-04-15 21:35:11]:
nikogo nie musisz wygryzać od tego są kierownicy od wygryzania i od wkurwiania... taka karma
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne odbyło się na jakimś brudnym zapleczu sklepu.Cała wypowiedź kierownika zawierała wyłącznie opis stanowiska i zakazy z nim związane(wyłącznie) , wynagrodzenie oraz zasady prowadzenia działalności. Nie uzyskałam informacji na temat samej firmy,jej nazwy i adresu. Nawet miejsce wykonywania mojej pracy nie było wiadome. Wszystko dziwne, niejasne ,podejrzane,.
Pytania: Pytania bardzo osobiste. Wielokrotnie zadawane,czy mam męża?!bo jeśli mam,to czym się zajmuje. Czy mam dzieci i w jakim wieku.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-04-24 19:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wczoraj otworzylismy sklep.no cóż..zobaczymy co bedzie dalej.ale już widzę że inwigilacja to ich ulubione zajecie..
zdjecie uzytkownika
a_ch_j - 2015-04-25 07:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiola - 2015-04-24 19:12:31]:
a co myślałaś, że 3,5tys. wypłaty i niczego nie będą wymagać i sprawdzać co robisz? żałosne...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy WTÓRPOL?
Zadaj pytanie