logo WTÓRPOL

WTÓRPOL

Skarżysko-Kamienna

Opinie o WTÓRPOL

Pracownica 2016-06-03 07:29:52
No ta cala karolina to smiech na sali pamietam ja bylam na jednym dniu probym zmalowana jak na wybieg a inteligencja tez nie grzeszyla co widac na puerwszy rzut oka. Dobrze ze jej nie ma niech ksiezniczka pojdzie do innej pracy jak ja gdziekolwiek przyjma haha i niech ja traktuja tak jak ona traktowala innych. Przynajmniej teraz jest normalna atmosfera w tym sklepie w tarnowie a nie to co dawniej tylko ciuchy we wtorki po 2 zl a nie 1 zl
pracownik 2016-06-07 22:41:30
...czemu tak długo schodza wam rozkladki towaru my kończymy 23.00-23.30 i bez znaczenia czy jest 1700 kg towaru czy 3500 kg końcu wtedy wiecej ludzi jest ...ludzi do roboty nie do przeglądania towaru wtedy to realne
katarinka 2016-06-14 16:02:49
To ja sie pytam gdzie ten sklep co do 23 sie wyrabia bo ja sie na szkolenie zgłoszę 4 lata jestem ajentką i od kiedy jest po 500 kg na osobę nie wszyłam przed 24 i nikt towaru nie ogląda i jest pełen sort zrobiony
1
aaaa 2016-06-16 11:35:33
Ten ~pracownik co się przed 23 wyrabia to chyba na etacie w biurze :-D nie znam sklepu co by kończył przed 24. I to siedzisz od 8 rano a następnego dnia dalej na 8 do roboty.
I zostajesz sama na nowym towarze. Ani się wysikać nie masz jak.
1
ewka 2016-06-16 21:49:48
to o ktorej godzinie przyjezdza towar? i do ktorej godziny jest otwarta hurtownia skoro tak dlugo sie wam schodzi
zyx 2016-06-21 10:51:20
Sklep jest otwarty do 17-tej. I wtedy masz zapitol nie z tej ziemi bo jest po 2 zł. W międzyczasie kierowcy przywożą towar pakowany w worki po 45 i 54 kg. Teoretycznie tyle w nich jest, a praktycznie jedna Bozia wie ile to waży. Postawić w pionie ledwo można. Zamykasz sklep, Pakujesz cały towar który się nie sprzedał w worki i rozwieszasz nowy towar. Z tym ze 2 tony zimowych ubrań to nie to samo co 2 tony bluzeczek na ramiączkach i krótkich spodenek a firma udaje że nie wie o co chodzi. Osoby do wykładania towaru masz przeliczone na kilogramy a nie na sztuki w worku. I tak stoisz przy worku   i płakać ci się chce, bo wieszasz i wieszasz a z worka nie ubywa. Tak to oto wygląda.
3
ala 2016-06-21 11:05:14
ale to ja mam sama dźwigać te worki na serio? nie wierzę w to
xyz 2016-06-21 13:00:37
No a kto za ciebie ma dźwigać? Służących firma nie przewiduje. Jest przewidziana jedna osoba na 500 kg ( oczywiście kobieta) i masz sobie radzić.
kazio 2016-06-21 18:10:59
Ja słyszałam, że w firmie panuje całkiem przyzwoita atmosfera. Ludzie się lubią i szefostwo też w porządku. Mógłby ktoś to potwierdzić? Będę wdzięczny za info.
kleks 2016-06-21 21:06:26
czytam opinie i staram sie nie udzielac. bo zal sie robi jak sie czlowiek naczyta jak jego dawna firma schodzi na psy. jesli chodzi o rozladunki to, to jest totalna porazka. przeciez to 500 kg trzeba wylozyć, powiesic na wieszaku i rozniesc po sklepie. czy osoba ktora ustalala ta norme, myslala? to nie jest ilosc odpowiednia dla zadnej kobiety!!! nie wiem co odpowiedziec w tym temacie.
1
skaio 2016-06-21 21:26:34
Najważniejsze jest to, ze atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach.
kleks 2016-06-21 21:53:07
tam gdzie ma miejscie robie pieniedzy, przyjacielska atmosfera jest tylko uluda :)
1
gość007 2016-06-21 22:54:35
@kleks - jak można się z Tobą skontaktować poza forum?
gość007 2016-06-21 23:59:37
@kleks - Skype Facebook Messenger Gadu-Gadu email tel osobiście - chodzi mi tylko o jedną kwestię.
lola 2016-06-22 14:53:33
niektórzy z was widzę tu liczyli na super lekką prace i sielanką a przecież wiadomo że skoro ta firma zajmuje się przetwarzaniem i recyklingiem używanej odzieży to może czasem być fizycznie nieco ciężej. ale najważniejsze że nadal się to opłaca finansowo
kleks 2016-06-22 21:15:43
polo_ralphlauren@onet.com.pl tutaj mozna do mnie pisac
Wojtek 2016-06-23 17:18:17
No i spoko, a jak się mają akurat te umowy o pracę, bo generalnie słyszałem, że każdy ma od pierwszego dnia, jestem bardzo bardzo ciekawy czy odprowadzają zus i czy można naprawdę coś dorobić tutaj czy raczej niespecjalnie z tego powodu, czekam na opinie
gość007 2016-06-27 15:36:17
@kleks - odpowiesz?
kazio 2016-06-27 18:56:05
@wojtek no ale skoro są umowy o pracę, to jak mogę nie odprowadzać składek? :)
Obserwator 2016-06-29 12:09:03
A kto podatek od rozładunku zapłaci ....to nawet mowy niema ze tyle wyjdzie a kto z działalnością przyjdzie piszecie smuty realia są inne pozdrawiam
7
33fj 2016-06-30 11:46:44
A pracuje tam taka jedna Mirka? Tak z ciekawości pytam :)
4
fiki 2016-06-30 20:08:56
@kazio ale czy na wszystkich stanowiskach są te umowy? w sumie firma duża i znana, bo każdy chyba kojarzy na ulicach te ich "bankomaty" z ubraniami, tylko ciekawe czy rzeczywiście można tutaj jakieś solidne wynagrodzenie na miesiąc zgarnąć, napiszcie szczerze
targowska 2016-07-01 09:12:46
No a co jeśli zamknęłam działalność nie jestem juz platnikiem vat a oni zadaja ode mnie faktury za ktora i tak kasy nie dostane .....
ewka 2016-07-01 14:22:05
targowska' musisz wszystko uregulować w skaróbowce, jak masz zawieszoną działaność to nadal będziesz co roku musiała się rozliczać nawet jak nie miałaś przychodu, wien jalepszym rozwiązaniem jest jak ją zamknięsz, proste pracodawca chyba nie ma nic do tego
aaaa 2016-07-01 22:18:37
Jestem ajentka od 2 lat. Przy dobrej ekipie da sie skonczyc wymiane towaru o 23. Prowadze sklep o pow. 1200 m. Zrzut, pakowanie i skladanie wieszakow zajmuje nam ok godziny, gorzej jak nastepnego tyg. jest mniejsza dostawa, wtedy ok 1,5 godz. Worek lata 45 kg wkladamy pol godz, 54 kg prawie godz. Na szczescie tych drugich bylo malo a teraz juz ich nie ma. Sumujac: 1 godz pakowania, 4- 4,5 godziny wykladki i pol godz sprzatania. Pozdrawiam
hj 2016-07-01 22:50:56
@aaaa wynika z tego że to cięzka fizyczna praca? Kurcze jakoś myslałam że jest troche łatwiej tam jak mam byc zupełnie szczera. A szukają kogoś może?
pracownica2 2016-07-03 17:38:12
zalezy od zorganizowania ajentki i jej zarządzania ekipą
jesli ajentka ma wywalone na to co dziewczyny robią i w jakim tempie -to i schodzi dłużej .
najlepiej miec stała ekipę która jest już wdrożona i zna sklep wtedy się nie błądzi po sklepie , jak sie chce to chwile po 24 się skonczy przy 4 tonach
zuzanna 2016-07-03 17:40:39
jest szansa jak się ładnie zakręcisz w okół pewnego Pana to Ci pracę obieca - nawet ajentki , ale co trzeba mu powiedzieć to tego nie wiem ...może coś obiecać ;)
ewka 2016-07-03 17:43:48
Dla kobiety to też łatwa praca nie jest, bo parę kilo ubrań trzeba poprzerzucać.
1
pl234 2016-07-03 17:46:25
przyjacielska atmosfera ? haha dooobreee...
kazda sie boi o prace jest zastraszona , ajentka nie ma nic do powiedzenia , wszystko idzie przez ucho "szeryfa" nawet z kazdym piernieciem trzeba do niego dzwonic , nawet o zamiane dnia , kiedys mialam wezwanie do urzedu gdzie musialam byc osobiscie to mi problem robił a sie zamienilam z kolezanka , to k***y a nie ludzie w tej firmie , zero zrozumienia .
1
kamila 2016-07-03 18:02:32
M . Plech to prokurent firmy , w jakim rejonie ? dobre pytanie . narazie to go nigdzie nie widać bo ponoc "ma wazne sprawy "....miał się już od dawna pojawić , pracują dziewczyny bez umów na sklepach , nie ineresuje go to ze dziewczyny sa w stresie bo nie wiedza co dalej z ich praca ... ale on nie jest człowiekiem to zwykła kreatura ktorej trzeba wchodzić w tyłek i robic maslane oczy on lubi jak ma sie schlebia , w koncu nic dziwnego bo za przystojny to on nie jest to sie facet musi dowartosciowac jakos .
jak dla mnie ten Pan to zwykły cwaniaczek który jest nieprzyjemny i mysli ze ma pojecie w ogole o pracy na sklepie , a zajmuje sie on kierowcami ,co gdzies podpatrzy na innych sklepach jak mu jakas ajentka powie to i on ci to powtorzy ,madralinski, przesmiewa sie z pracownic , nieszczery , bezczelny , zwykła świnia , nie powiem dobrego słowa na tego człowieka , od pierwszego momentu poznania tego pana wiedziałam ze ta wspólpraca z nim bedzie oporna , nie pojawia sie gardzi ludzmi zastrasza dziewczyny ...nie polecam !!!!
2
Sid 2016-07-03 18:15:34
Widzę że tutaj są świeże, dzisiejsze rozmowy. Dlatego proszę o odpowiedź kogoś pracującego tam ;-)
1. Czy "wtórpol" to sieć dyskontów tania odzież?
2. Myślę nad pracą przy wykładaniu towaru w dni wymiany całego asortymentu czyli od 17 do (około) 1. Ile można zarobić?
3. Jak oblicza się zarobek w ten dzień? Od kilograma, godziny?
4. Trzeba mieć własną działalność?
5. Jak wygląda umowa z nimi? Jakieś kruczki, zobowiązania finansowe w razie poniesienia strat?
Proszę o odpowiedź :-)
edr 2016-07-03 21:45:36
@ewka no wlasnie trzeba byc w dobrej kondycji fizycznej
lidka 2016-07-06 09:32:11
myslisz ze jak sie ma 24 zł na godzinę to mozna dawac soba pomiatac ?
mamy całowac tych ludzi po rekach za to ze traktuja nas jak gorszy gatunek
NIE POLECAM NIKOMU tam pracy Ci ludzie wykoncza cie psychicznie
podejmujac prace pan Jagiełło powiedział mi ze stara ajentka kradła obrazał ją i nie szczedził na nia słów ale dowiedziałam sie ze bardzo czesto zmienia sie ekipa na sklepach i ktora madra by kradla zarabijac takie pieniadze ? i na dodatek stare szmaty za takie slowa moglby sie niezle tlumaczyc ale oni wszyscy czuja sie bezkarni
3
kazio 2016-07-06 09:43:39
@lidka a Ty tu nadal pracujesz? Skoro tak, to chyba nie jest aż tak źle...
ha ha ha tra 2016-07-06 10:02:18
hahahahahaahahah kierownik wszedł na opinie poczytac o sobie ? czy moze pani z biura nie ma co robic i szuka kolejnej sensacji zeby miec o czym plotkowac bo tematy juz sie skonczyly ?
smieszne
Kasia 2016-07-06 15:19:31
nie za bardzo rozumiem.. przeciez to chyba od pracowników można się dowiedziec najwiećej rzeczy na temat firmy i pracy tutaj, no nie? dajcie znac jak to wygląda teraz tak naparwde, bede wdzieczna bardzo.
emi 2016-07-11 22:14:56
Właśnie... hahahha, a to mnie Pani rozbawiła. Znaczy, według Pani, w tej firmie tylko kierownik i pracownicy biura są "rozgarnięci" a reszta to "ciemna masa"? Otóż - niespodzianka. Na hali też pracują "rozgarnięci". Monitorowanie efektów pracy nie jest w moich kompetencjach, a tamten post dotyczył tego, że jeżeli część zespołu popełnia nagminnie błędy, albo zostawia większość pracy koleżankom, to w efekcie cały zespół dostaje opieprz. Chyba nikt nie lubi obrywać za nie swoje winy, co? Ale ja tu zajrzałam w innej sprawie. Taka prośba w imieniu nowych pracownic do niektórych Pań doświadczonych: Czy mogłybyście być odrobinę bardziej życzliwe i wyrozumiałe w stosunku do osób, które pracują pierwszy, drugi dzień, czy tydzień? Czy niektóre z Was to już zapomniały jak były takimi nowymi pracownicami? Jak można pracować obok nowej osoby przez pół dnia i słowa do niej nie powiedzieć? Przecież ona ma się wdrażać, uczyć od WAS. Nie ma w firmie osoby odpowiedzialnej za wdrażanie nowych pracowników, więc dziewczyna jest zdana na osoby z którymi pracuje, bo one powinny ją uczyć i pomóc przetrwać pierwsze dni. Ona ma się pokazać z jak najlepszej strony, a to raczej trudne jak się trafi na wrogie, niepomocne otoczenie. Skąd ta wrogość, niechęć do nowych osób? Czy naprawdę w swej naiwności sądzicie, że jeżeli nie będą podpisywane nowe umowy, to nie będzie wypowiedzeń? Trochę empatii i życzliwości jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Tak więc, Nowe Dziewczyny: nie zrażajcie się jeśli spotkacie takie małomówne, a czasem aroganckie koleżanki. Nie rezygnujcie z Ich powodu. Nie warto dawać takiej satysfakcji.
2
ewka 2016-07-11 22:24:13
to jest wlasnie bardzo słabe i nieuzicwe ze strony innych dziwczyn czy osob ze tak postekuja ze swoimi koleznakami, penwie tez nie ejstes jedyn osoba ktora to zauwazyla, nie wiem czy tu chodzi o utrzymanie pozycji? to nie jest koroporacja jakas swiata tylko produkcja
paeolo22 2016-07-13 15:55:09
Zawiść ludzka nie zna granic.
Zazdrość i tyle.
karo 2016-07-13 15:57:26
@emi miło, że w firmę są osoby, które są życzliwie nastawione do nowych osób. Super!
dobra dusza 2016-07-13 17:29:03
mówisz o życzliwości ?
od kiedy tam pracuje nikt dla mnie nie był życzliwy ani kierownik ani ajentka , jestem pracownica od dłuższego czasu wykonuje swoje obowiązki ponad swoje siły a moje dwie kolezanki ktore maja ze sobą "lewe interesy " traktuja mnie jak traktuja , jedna pracownica owineła sobie ajentke w okoł palca i we dwie maja "fajne żarty" . życie jest takie ze albo się plaszczysz przed kims kto jest jeden stopien nad toba albo cie zwolnia , bo tu chwila moment i tracisz prace juz sie o tym przekonalam bo jedna z moich kolezanek zwolnili z dnia na dzien , ludzie tu sa zaklamani .
nie wierzcie w zadna zyczliwosc , wsrod kobiet nie ma zyczliwosci - kobiety sa podle i zawistne , KAZDEMU ZYCZE by trafił na fajna ekipe bo to najwazniejsze by pracy by rozumiec ze jest sie ekipa !
ewka 2016-07-13 17:35:08
to po co sie meczysz w tej firmie? skoro widzisz jak sie dzieje? poza tym smieszy mnie to troche bo wszyscy narzekaja ale jak robia lewe interesy na boku to o tym nie napisza ciekawe ile na nich sie zwogacaja w takim razie?
bdrgk 2016-07-19 10:40:36
nie wiem ile mozna sie wzbogacic na kupowaniu uzywanych ubran gdzie ma sie zakaz -kupuje im ktos ciuchy a nie wolno tego robic pewnie kazda z was tak robi a kazda udaje ze nie robi tego
pozdr 2016-07-19 10:56:34
Oj uwierz mi, że ,można @bdrgk zresztą nie mieliby tyle oddziałów jakby im się to nie kręciło i nie opłacało a atmosfera w firmie @dobra dusza zależy od was tylko i wyłącznie jeśli wy się o nią postaracie to na pewno będzie lepiej nie trzeba trafiać na fajnych ludzi tylko dogadywać się z nimi
Alllla 2016-07-22 15:59:35
Wojtek.... Umowe o prace??? Gdzie??? Sama pracuje w tej firmie i ja, moj pracownik i wszyscy z gory na dol z kierowcami wlacznie sa na działalności gospodarczej...wiec o jakiej umowie mowisz??
1
boss 2016-07-22 21:14:37
W sumie to się zastanawiam czy są u nich jakieś oferty pracy.
Alllla 2016-07-23 14:27:01
Do pracy szukaja ciagle bez przerwy.. Ale nie na umowe o prace.
Marek 2016-07-23 18:36:52
Ale to dobrze, że ciągle szukają i że bez przerwy to bardzo dobrze świadczy o firmie, ja widzę to tak, że się nie poddają, że rozwijają się coraz lepiej i lepiej, moim zdaniem to naprawdę spoko rzecz, alternatywy nie widze w tym momencie, pewnie nie ma
1
Alllla 2016-07-25 19:12:29
A nie pomyslales ze to dlatego ze ciagle kogos zwalniaja??
Zostaw swoją opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-Kamienna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL