logo WTÓRPOL

WTÓRPOL

Skarżysko-Kamienna

Opinie o WTÓRPOL

Pezet 2016-10-22 12:05
No na prawdę samolubne te komentarze ciekawe czy ktokolwiek wie czemu one służą, wydaje mi się że tylko ja o tym wiem że ten zakład oszukuje opinie publiczną że wspiera najbiedniejszych dla własnych nie uczciwych intencji robiąc zamieszanie na tym forum przez co cały kraj może wierzyć w dobre intencje tej firmy a tak naprawdę to kolchoz dla pożal się Boże siedliska tyranów i najwiekszego chamstwa całego miasta Skarżysko- Kamienna
8
Ba 2016-10-24 12:03
Teraz podziel sobie te kwoty na godziny oczywiście z rozładunkiem, a co do opłat zapomniałaś dodać, że 1000 to z pomniejszonym zus em, a płacąc niższy zus rezygnujesz ze świadczeń zusowskich i przepracowany tam czas praktycznie nie liczy się do stażu pracy, normalny zus to ponad 1100zl + podatek. Natomiast co do innej pracy jestem w stanie się zgodzić, że po pracy w tej firmie człowiekowi się wydaje, że nie nadaje się do niczego, a co dopiero do innej pracy....
6
saba 2016-10-24 12:08
wydaje mi się że ŁATWIEJ I SZYBCIEJ jest włożyć wieszak od dołu który jest szerszy niż od "węższej" góry. myśleć! myśleć! to naprawdę nie boli!!!!
Ajentka 2016-10-24 22:40
Widać, że nie byłaś na żadnym rozładunku. I to tyle w temacie ;-)
6
Saba 2016-10-25 13:55
Na rozładunku nie byłam ale bywam na nowym towarze zdarza mi się mierzyć golfy i wiem że łatwiej jest włożyc wieszak od dołu niż z góry. I to tyle w temacie
Jaion 2016-10-25 14:53
Jak bywasz na nowym towarze to pewnie tez zostawiasz taki syf po sobie jak inne klientki. Wymagacie niewiadomo czego a robicie rozpierduche taka ze caly dzien po was sprzatac to malo. Od dolu moze i latwiej ale od gory szybciej, a o czas wlasnie chodzi najbardziej. Dziekuje za uwage...
13
Saba 2016-10-25 16:35
Jelopie jak można szybciej włożyć wieszak w sweter typu golf od gory????!!!!! Chyba tego nie robiłeś. Jeżeli chodzi o syf jeżeli ajentka ma w miarę porządek to szanuję jej pracę ale niestety najczęściej jest syf. Chodzę na nowy towar rano sporadycznie na dokładany towar i naprawdę wiem co piszę niektóre ajentki mają porządek a inne syf totalny. Dlaczego jedna potrafi a inne nie???? Zniszczonych golfow tylko szkoda....
Saba 2016-10-25 16:36
Jelopie jak można szybciej włożyć wieszak w sweter typu golf od gory????!!!!! Chyba tego nie robiłeś. Jeżeli chodzi o syf jeżeli ajentka ma w miarę porządek to szanuję jej pracę ale niestety najczęściej jest syf. Chodzę na nowy towar rano sporadycznie na dokładany towar i naprawdę wiem co piszę niektóre ajentki mają porządek a inne syf totalny. Dlaczego jedna potrafi a inne nie???? Zniszczonych golfow tylko szkoda....
Emma 2016-10-25 20:26
Nie wiem czy wiecie ale pan W. jest jedynie marionetką w tej całej machinie świata wielkiego biznesu, jest po prostu smieciem kopanym przez dostojnych tego państwa którzy wręcz wpychają w jego chciwe łapska towar którym on obraca więc nie myślcie że to jakaś wielka szycha. Pamiętajcie zawsze wygrywa silniejszy a to co on może to tylko negować posty na tym forum podając się za pożal się Boże zwykłego pracownika tej firmy!
1
Sama chciałaś!!! 2016-10-26 22:50
Jestem zwykłym pracownikiem ale nawet mnie udało się spostrzec że w tym zakładzie pracy nie jest łatwo sobie poradzić z prostymi zajęciami po prostu praca jest za ciężka nie którym panią zdarza się zasłabnąć w czasie pracy, odkąd weszły właśnie działalności pracowników przepisy BHP są notorycznie łamane przez ciągle wzrastajacy tonaż po prostu szefowi tej firmy widzi się dorównać innym firmą w tym kraju zajmującymi się sortowaniem używanej odzieży przy czym chce zminimalizować liczbę pracowników potrzebnych do przesortowania tak dużej ilości towaru.:-)
6
xyz 2016-10-27 13:55
Ten zakład to jedno wielkie dno!! kierowniczki były fałszywe i zakłamane, nawet gdy się uśmiechają nie warto im wierzyć, to taki typ nowobogactwa , wymagały więcej niż ktokolwiek jest w stanie zrobić , ale to nie przeszkadzało im w nieustannym krzyczeniu i narzekaniu.. Słowo " mało" , "źle" i wiele innych narzekań miały zakodowane w głowach. W sumie czego można oczekiwać od ludzi, którzy są po podstawówce. właściciel ? cóż jak na człowieka posiadającego tak duże bogactwo trzeba zarzucić mu niewątpliwie biedotę na tle umysłowym . Ciągłe zmiany i roszada pracownikami powodowały haos który skutkowal pogorszeniem się jakości produkcji oraz nieustannym stresem ze strony pracujących . Na zakładzie działy się różne dziwne rzeczy za plecami "STAREGO"- takim mianem określali szefa. Chowanie towaru po kątach i sprawianie wrażenia że wszystko jest dobrze również miały opanowane do perfekcji. Niejednokrotnie dochodziło do zwolnień z powodu próby wyniesienia jakiegoś przedmiotu bądź drobiazgowej części garderoby, tak gdy "kierowniczki " sprytnie opuszczały zakład drugim wyjściem z pełnymi torebkami.. Bo kto miał je kontrolować ? one same ? SAMYCH PRACOWNIKÓW POZOSTAWIĘ BEZ KOMENTARZA PONIEWAŻ SKRZYWDZENI BYLI BY CI--> NIELICZNI<-- KTÓRZY NAPRAWDE BYLI WPORZĄDKU.
Podsumowując NIE POLECAM TEGO MIEJSCA NAJGORSZEMU WROGOWI , UCIERPI NA TYM WASZE ZDROWIE FIZYCZNE ORAZ PSYCHICZNE .
7
SABA 2016-10-27 14:21
CHAOS CIULU!!!!!!!!!!!!!!!
Mando 2016-10-27 21:53
Na starego nie ma bata ten pierdziel usiadł by na dupie a nie lajkował by takie posty których sam nie rozumie a tak w ogóle jestem sam i nie mam co robić to sobie powkurwiam jakiego starego schizofrenika co jest tak zadumany że pomylił lekarza psychiatre z lekarzem ortopedą bo jak ktoś gada do siebie to ma właśnie taki problem. Więc stary chyrlaku:IDŹ SIĘ LECZYĆ TO W KOŃCU ZROZUMIESZ!!!
we will not see more 2016-11-04 12:28
Tez kiedys pracowałam "tam" i zaluje ..bardzo ale czasu nie cofne, skusilam sie na te "wielkie" pieniadze ktore nie zastapia w zaden sposob straconego czasu i zdrowia, z perspektywy czasu teraz wiem, ze nie bylo warto, wiem, ze sa dziewczyny ktore pracuja tam latami, mysle, ze sa nawet zadowolone, hm..trudny temat i mi teraz ciezko to zrozumiec ta niewolnicza prace, lata leca i zycie plynie ... a czasu na nic nie ma, czasu i sily.. bo trudno go pracujac tam go miec, po tej pracy to nie masz perspektyw na nic lepszego bo kwalifikacji zawodowych na pewno nie podnoscisz tylko je obnizasz, wiec moje drogie jesli zastanawiasz sie czy podjac z nimi wspolprace to na prawde sie zastanow bo te pare zlotowek wiecej nie zrekompensuje Ci tego czego stracisz. No chyba, ze lubisz byc pod poniewierana, w specyficzny spsob ponizana (bo wyjazdy do Skarzyska na sortownie, niewątpliwie takim jest, ba ! czemu ma sluzyc to pseudo szkolenie?? ) ! wizyty tajemniczego klienta, kontrola kierownikow, calodniowe audyty i to w CIUCHOLANDZIE ... smieszne i zenujace, tyle w temacie. Rob co chcesz! jedna z druga,
6
Elek 2016-11-05 22:49
Lekceważysz mnie staruszku nie jest moim celem cię zniszczyć tylko wyrównać rachunki. Po prostu jesteś stary i zgoszkniały poza tym czegoś chcę od ciebie ale to ty jesteś w błędzie jeśli myślisz że będę się plaszczyć przed tobą żeby coś od ciebie dostać więc pora zrozumieć że nie jesteś bogiem na tym pastwisku bo to twoja arogancja doprowadziła cię do stanu w którym się właśnie znajdujesz.
Alllla 2016-11-08 13:29
Moi drodzy!!!

Ani ajentka,ani jej dziewczyna nie ma placone za wykładki-mylicie pojecia. Wy mowicie o malych sklepach,gdzie ajentka jest caly czas sama i ma dziewczynę dochodzaca na dwa dni-na dwuzlotowke i na dzien wolny ajentki- WÓWCZAS i tylko wówczas pracownik ma placone za wykladke. Jest to 125 zl za dzien i okolo 120 za wykladke(o zusie i podatku ktorw trzeba z tego oplacic oplacic nie mowie)..
Ale jesli sklep jest wiekszy i na codzien pracuje tam ajentka i jedna lub dwie dziewczyny to zadna z nich nie ma placone za wykladki_ bo maja za to dzirn wolny. Placone maja wowczas tylko osoby ktore przychodza na wykladke na godz 17.
4
Haker 2016-11-08 22:31
Jesteś samotny i opuszczony, nie lubisz kręcić jęzorem, mamy podobne imiona, ale są nie do końca prawdziwe i tyle o kłamstwach. Ahdjjgdhirdgd GDGHFGHUFFJI.
lili 2016-11-10 13:49
Ta firma to jedno wielkie oszustwo!
Regionalni na rozmowach obiecują złote góry, próbują Cię omamić możliwością zarobienia dużej kasy a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Ajentki są wymieniane co kilka miesięcy tylko po to by im na koniec nie wypłacić pieniędzy.
Sama byłam tam ajentką i w życiu nie żałowałam żadnej mojej decyzji aż tak bardzo jak tej kiedy podjęłam z nimi współpracę.
Firma inwestuje w dobrych prawników którzy tworzą umowy w ten sposób że cokolwiek nie zrobisz Ty bądź twój pracownik odpowiadasz przed nimi jak za najgorsze przestępstwo. Wpisywanie na umowy kar umownych po kilkanaście tys zł to jeden wieki obłęd i nowy sposób firmy na możliwość puszczenia pracownika z torbami.
Po całej sprawie nikt nie odbiera telefonów, nikt nie jest w stanie poinformować co dalej w twojej sprawie...
Tą firmą powinny się zająć odpowiednie władze. Za dużo osób padło ich oszustwom.
Jeśli ktoś kiedykolwiek proponował Ci pracę w tej firmie omijaj ją szerokim łukiem. No chyba że masz worek pieniędzy i dużo wolnego czasu.
Nikomu nie polecam!!!!!!!
Jeśli są tu jakieś oszukane przez firmę ajentki piszcie w komentarzach kontakt do siebie. Razem możemy więcej.

Pozdrawiam.
3
Ja 2016-11-11 20:54
Własnie ZUS VAT i dochodowy tego nie liczy nikt
1
Alllla 2016-11-17 20:15
Przeciez na VAT Ci dają... Ale podatek dochodowy 1045 zl i wyzszy ZUS(bo ja juz niestety takie placilam) 1150- czyli mam ponad 2100 do wyplaty mniej.. Wiec sorry ale z tego co zostaje okolo 3 tys jakby podzielic to na iloac godzin w miesiacu przepracowanych(a zawsze jest to ponad 200 godz!!!! Niekiedy i 280) ti az raka cudowna kasa nie wychodzi. Sorry gdybym pracowala na umowe o prace po 280 godzin to wychodzilabym fibansowo tak samo, a mialabym pelne ubezpieczenie i jak czlowiek miglabym isc na chorobowe. Bo teraz jak szlam to musialam znalezc kogos na dzialalnosci za siebie i uwaga ZAPŁACIĆ MU Z WLASNEJ KIESZENI!!!!! Tylko ze na umowie o prace praca po tyle godz to lamanie prawa pracy wiec nikt na to nie zezwala.. Albo na to zeby pracowac po 18 godz dziennie(w dzien w ktory byla wykładka od 8 rano niekiedy i do 6 rano nastepnwgo dnia) i isc do domu aie eykapac i na 8 nastepnego dnia do pracy......normalna corma daje Ci nastepnego dnoa wolne... Ale to nie jest normalna firma.
5
Oceń to sam :-D 2016-11-18 00:04
Nie jestem tego zdania co inni że za pieniądze można kupić absolutnie wszystko, po prostu wydaje mi się że za ten hajs co można go tu zarobić starcza na waciki i po prostu szacunku się za nie, nie kupi więc ròbta co chceta ale nie powiem co wam grozi bo sami to dobrze wiecie zatem Adios mu chahos, i powiem że mało warte to co reprezentujecie bo w istocie rzeczy nie kupi się szacunku za pieniądze a jedynie możecie wylizać analny rowek za to co macie! Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.
To ja Sam!!! 2016-11-20 15:13
Na swoją obronę powiem że stary jest tylko stary więc nie służy mu alkohol bo jak sam to dobrze ocenia może mu on zaszkodzić, więc nie sięgaj po niego już nigdy więcej bo tyle z tego życia masz co suchą mordę a resztę scenariusza to już dopisz sobie sam!!!!!!!!!!!
2
Ktoś 2016-11-20 18:03
Na każdym sklepie są inne zasady..... nie wypowiadaj sie za wszystkich .....o wynagrodzeniu i o warunkach pracy ..... ale powiem JEST SUPER tyrasz byle by worków ubywało
3
halinka 2016-11-24 14:10
Magdzie w tej firmie to wszytsko wolno, nikt sie tym nie zainteresuje ... Chyba samochód odrabia
12
Ww 2016-12-04 21:45
Czemu jest tak mało towaru? Ktoś coś wie?
5
Ja 2016-12-06 22:03
2!
3
Twoja stara 2016-12-11 05:59
Zasrany zboczeniec tyle w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzał i taaaaaka była faza że guwnem smierdział cały dom a potem co, dzieci płaczą, mamo dlaczego u nas tak jest, a meneli do domu przyprowadzales i wódkę łyżkami pić kazałeś bo się wstydu bałeš taki byłeś zasraniec a bękarta ma czekać taki sam los?
Ja 2016-12-13 00:05
2! A.
1
Stary to zrozum! 2016-12-13 00:15
Zasrańcu mają ci dawać to myślisz że wtedy zmądrzejesz i mnie zrozumiesz???
Głupi jesteś, więc przestań mnie drażnić, bo odbije się to na tobie wielkim echem. Zrozumiałeś!!!
Edyta 2016-12-15 11:47
Wtórpol- brak l4 , urlop(oczywiscie bezpłatny) jeśli dadzą z łaską to trzeba sobie załatwić pracownika za siebie i mu zapłacić za prace własnej kieszeni,dni ustawowo wolne trzeba odrabiać, jeśli ktoś ma przyznane wolne w soboty to nie ma nawet jak isc do lekarza ani co załatwić bo w tygodniu od pon do pt od 8 do 18 jest w pracy a oni nawet w razie potrzeby nie pozwolą zamienić się dniem wolnym ze współpracownikiem, nawet jest problem zeby dostać dzień wolny w razie pogrzebu...masakra chore!.. A i były przypadki ze główny kierownik jak sprawdza zaplecze to grzebie pracownikom w reklamowkach i torebkach!
12
Mikołaj 2016-12-18 23:58
Jest mi bardzo wstyd że jestem postrzegany jako ktoś niespełna rozumu i kogoś kogo można w tak łatwy sposób wprowadzić w błąd, więc jak myślisz że możesz podrzucać mi swój towar i wykorzystywać do tego swoje pieski a do tego poszukując mojego brata to jesteś w błędzie ty głupi homosexualisto, więc ch*j ci w d**e po raz drugi Lenio!!!
a 2016-12-27 22:53
Witam,

Dostała Pani lokal??
1
Leszek 2016-12-28 19:13
Sram na ten świat który jest ubrany jak tam, gdzie używanych ciuchów fabryka ta, chciwy posłaniec powiedział mi że śmierdzi tam kupą, i dobrze to wiem, więc wy*ebane na tego co tam rządzić chce, bo to zwykły dureń, i każdy to wie, zasrac mu mordę i tyle ci powiem
Taka 2016-12-31 18:53
Największy problem jest w dzień wyprzedaży po 2 zł. Jesteś w pracy od 8 rano do około północy. Od rana dużo ludzi i wielki bałagan, popołudniu rozladunek towaru. Do domu wraca się w środku nocy. A następnego dnia na 8 rano. Praca tylko dla wytrwałych fizycznie i psychicznie.
6
heniek 2017-01-10 23:07
jestem mieszkancem londynu, mam w tej firmie znajomego ktory zaoferowal mi prace na wakacje poniewaz znam bardzo dobrze angielski. zaproponowano mi 7000 tys miesiecznie. cos to chyba za kolorowo brzmi.......
1
toya 2017-01-16 17:07
Jak jest teraz z pracą na cięciu? j
Xyz 2017-01-17 18:23
Jestem za tą firmą od lat lecz wydaje mi się że idę w otchłań tych co za pieniądze zrobią dosłownie wszystko, lecz nie poddaje się i z uporem lecę tam gdzie tyle co mam co garść robaki które znalazłem sam, i tyle ci powiem że marny twój los jesli od życia nie dostaniesz porządnie w kość. To wszystko co mam do dodania dziś, bo nie jestem ja bezrobotny dziś, więc nie martw się bracie co słyszy te słowa, bo taka dzisiaj jest moja rola co by zrozumiał ktoś kto mnie znał.
1
123 2017-01-20 11:51
Porażka co się wyprawia w tej firmie. Zostawiają dziewczyny same na wielkich sklepach bez możliwości dostania wolnego, bez możliwości zjedzenia w spokoju, a o sikaniu nawet nie wspomnę. Siedzisz sama 10 godzin bez żadnej przerwy. Na dodatek dowala ci towaru ile im się zywnie podoba i każą ci wykładać samej. Nie ma opcji żeby ci ktoś pomógł nawet z własnej kieszeni nie mozesz nikomu zapłacić. Dlaczego? Nie bo nie. I gadaj z głupimi. Kasa też nie jest wyplacana na czas. Porażka na całej linii. Dziewczyny zastanówcie się zanim podpiszecie umowę. Szczególnie zwróccie uwagę na karę umowną. Zdecydowanie nie polecam
3
Ajentka 2017-01-20 22:57
A ile towaru klientki wynoszą bez płacenia to głowa mała. Pół sklepu wynoszą za darmo. Ale co się dziwić jak nikt ich nie pilnuje. Jedna kobitka jak siedzi na kasie to niczego nie widzi a cuda się dzieją po kontach
7
unikomp 2017-01-23 14:55
Witam może ktoś mi powiedzieć czy warto starać sie o prace na hali dla młodego chłopaka ? czy jest to cięzka praca ? jak wyglądają mniej wiecej zarobki i czy jest wogole sens iśc i pytac sie za robotą , dzieki z góry :)
Man 2 2017-01-24 23:59
A ta stara krowa, matka twoich dzieci jest obrzydliwa, jak ty mogłeś z nią tak zap*erniczac w ten roz*ebany jej prywatny kanał, no to jesteś gość że tyle lat tam wsadzałeś! Ha ha ha!
1
unikomp22 2017-01-25 05:39
Nie warto, szkoda zdrowia i psychiki a po pol roku cie zwolnią.....
4
onna 2017-01-28 20:39
Czy przyjmują teraz kobiety na hale ??
pracownica 2017-01-31 20:05
Pewnie tak, ale brzydsze grubsze i starsze od Magdy bo ma bol d u p y.
Ona 2017-02-10 10:00
Ile kilogramów przypada na osobę do wyłożenia na sklepie?
1
magdalena 2017-02-14 17:15
Ha ha ha. To sie narobilo 15 chlopakow odeszlo w kilka minut. Wystarczylo ze szef zaczol wymyslac i prosze efekt jest. Tyle spokoju co siedzi u siebie, nikt sie nie czepia wszyscy maja luz. Nawet blacha ma w y j e b a n e na wszystko.
pracownica99 2017-02-18 20:33
czy to prawda ze zwalniając ajentki firma oskarża o oszustwo i grozi wezwaniem policji i więzieniem jeżeli pracownik nie zgodzi się dobrowolnie zapłacić kilkunastu tysięcy "kary" zawartej w podpisanej umowie? Doszło do mnie że były już podobne sytuacje. Jestem jedna z pracownic w ich sieci sklepów i obawiam się właśnie takiej sytuacji. Nie wiem jak teraz postąpić żeby uniknąć czegoś takiego. Proszę o pomoc jeśli ktokolwiek wie coś na ten temat lub jeśli ktokolwiek był w podobnej sytuacji.
3
Była 2017-02-21 16:36
Przeważnie właśnie tak się to odbywa. Już na rozmowie o pracę ,jak zapytasz dlaczego odeszła poprzednia ajentka to ci mówią że albo ze względów zdrowotnych (tudzież ciąża ), albo że kradła.
pracownica99 2017-02-22 15:54
mi nie mówili niczego takiego ani na szkoleniu ani później. Dowiedziałam się właśnie że ostatnio zwolnili w taki sposób osobę, jak przeczytałam wpisy tutaj to aż się przeraziłam. Pracuje jako ajentka już około roku i zastanawiam się co zrobić żeby mnie nić takiego nie spotkało. Myślałam nawet żeby samemu zrezygnować z pracy ale wątpię że tak po prostu pozwolą mi zrezygnować bez podania konkretnego powodu. Poza tym mam umowę jeszcze przez prawie dwa miesiące a na umowie za wcześniejsze zerwanie umowy jest kara. Nie wiem co zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł?
mundry 2017-02-23 21:42
Trzeba było czytać umowę, teraz to tylko Seppuku
Zostaw swoją opinię o WTÓRPOL - Skarżysko-Kamienna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WTÓRPOL