Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo ACTIVE INTERCARE

Opinie o ACTIVE INTERCARE

Pracowałeś w firmie ACTIVE INTERCARE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
vicky - 2010-08-07 22:53:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra elastyczna firma . jestem na drugim kontrakcie i jestem bardzo zadowolona . staly kontakt z szefowa . polecam Innym paniom -
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-15 18:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
vicky - 2010-08-07 22:53:45

dobra elastyczna firma . jestem na drugim kontrakcie i jestem bardzo zadowolona . staly kontakt z szefowa . polecam Innym paniom -

Witam czy ta firma nadal jest dobra ??? pozdr
zdjecie uzytkownika
ZANETA - 2014-12-11 13:25:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ,pracuje w tej firmie ,odpowiada mi praca i polecam wszystkim paniom ktore szukaja zatrudnienia .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-03-08 15:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem drugi raz z tej firmy.Nie narzekam .Na razie lepszej nie znalazłam(chodzi o wysokość wynagrodzenia ,które mam wypłacane w końcu w Euro ,zgodnie z moim życzeniem .Inaczej bym nie podjęła pracy drugi raz z tej firmy. Pit do rozliczenia podatku dostałam w pierwszej kolejności,gdyż przygotowywałam się do drugiego dłuższego wyjazdu. Miłe panie koordynatorki.Da się wszystko uzgodnić. Dwie umowy ,ZUS od najnizszej krajowej.Mnie akurat pasuje
zdjecie uzytkownika
ewa123 - 2015-05-14 13:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [vicky - 2010-08-07 22:53:45]:
WITAM CHCIAŁAM SIE PODZIELIC Z WAMI OPINIĄ NA TEMAT FIRMY ACTIVE IT W-WA:)
FIRMA ELASTYCZNA POLECAM WSZYSTKO TO KWESTIA DOGADANIA SIE :)POZDRAWIAM POLECAM
ICH BIN ZUFRIDEN :)
zdjecie uzytkownika
wiesia776 - 2015-06-30 16:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Active Intercare jezdze do pracy od 2 lat. Jest to firma rzetelna, dbająca o interes pracownika i go szanujaca.
Pozdrawiam wszystkie Panie opiekunki.
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2015-09-10 21:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiesia776 - 2015-06-30 16:29:47]:
Ja tez jestem zadowolona, wyjechałam z tej firmy trzeci raz. Mam pełne zaufanie. Polecam z czystym sumieniem.
zdjecie uzytkownika
e43 - 2015-09-15 14:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnio w internecie znalazłem aktualna ofertę pracy od firmy ACTIVE INTERCARE, obecnie poszukują pracownika na stanowisko specjalisty w zespole sprzedaży z językiem niemieckim w Warszawie, wymagane jest doświadczenie w sprzedaży motywacja do pracy i budowania kreatywnych rozwiązań pozytywne nastawienie do klienta i współpracowników znajomość języka niemieckiego na poziomie dobrym/bardzo dobrym, mile widziane certyfikaty
zdjecie uzytkownika
Katarzyna z Warszawy - 2015-09-17 09:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Active Intercare to firma rzetelna i uczciwa. Osobiście byłam na rekrutacji w biurze w Warszawie. Szybko dostałam ofertę pracy, obsługa miła i kompetentna. Cenię Firmę Active Intercare za terminowość, zainteresowanie pracownikiem (częste telefony do Niemiec od personelu, przedstawiciela po stronie Niemieckiej) oraz profesjonalizm. Serdecznie polecam Firmę Active Intercare każdemu!!
Katarzyna z Warszawy
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-09-29 16:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżdżę z tej Agencji juz 2 lata i jak dotychczas nie narzekam.Płaca dobra i zawsze terminowa.Koordynatorki miłe ,dobrze zorganizowane.Szybkie oferty pracy od początku .Z koordynatorem w Niemczech jest dobry kontakt,w razie problemów śmiało mogę dzwonić i ewentualne wątpliwości wyjaśniać.Jeśli ktoś zdecydowałby się z tą Agencją pracować ,to myślę ,że będzie to dobry wybór.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-10-15 17:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, ze ta firma cieszy się naprawd sporym zaufaniem no i w dodatku można u nich także wyjechać na dłuzej niż na miesiąc albo trzy, jak ktoś chce to i prace na rok znajdzie, super są takie dłuższe kontrakty jednak. Mam nadzieje, że oni jednak dadzą jakieś nowe oferty do pracy tymczasowej jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-10-31 01:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Romku rzeczywiscie mozna wyjechac na dluzej. Ja bylam ok.5 miesiecy. Teraz jade na 2 miesiace. Firma solidna.mozna jechac bez obaw o wyplate.
zdjecie uzytkownika
kantyna - 2015-11-16 13:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to świadczy @ala co napisałaś oraz to że rzekomo wraCASZ że jednak to dobry pracodawca a skoro tys ię opiekujesz starszymi ludźmi to pracodawca zaopiekuje się tobą. ja język niemiecki akurat znam ale może z medycznych kwestii jest słabsza, interesowałaby mnie więc u nich jakaś praca w rekrutacji albo administracji, napiszcie jak się zabrać do tematu proszę
zdjecie uzytkownika
MIke - 2015-11-19 13:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja jako opiekun chcialbym jechac na 1, 2 miesiace ok ale jesli na 3 miesiac to troche dla mnie dlugo cvzy mozna miec kogos zmiennika np jade na 3 miesiace kwiecirn maj czerwiec a kogos w zastepstwie daje jeden miesiac np maj, w maju mam komunie czy mozna tak zalatwic z firma?
zdjecie uzytkownika
bogi - 2015-11-23 20:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Firmie Active Intercare pracuje juz prawie dwa lata...i tak zostanie jak dlugo starczy mi silek i zdrowia na wyjazdy...mialam szczescie,ze z posrod wielu trafilam na ta wlasnie...i jak dotad na super rodziny,do ktorych chce sie wracac :)Za pelny profesjonalizm,zaufanie i mila obsluge serdecznie dziekuje i POLECAM innym!
zdjecie uzytkownika
miho - 2015-11-28 03:47:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No teraz to poszukują opiekuna do osoby starszej. Wymagają dobrej znajomości niemieckiego, ale Zarobki zaczynają się od 1200 euro miesięcznie. Zapewnione jest również zakwaterowanie i wyżywienie więc dbają zdecydowanie o polskich pracowników.
zdjecie uzytkownika
gfds - 2015-11-30 13:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miho no nic dziwnego ze wymagaja znajomości języka niemieckiego, przecież jakoś z tą osobą trzeba się porozumieć, no i widzę że zarobki też spore tam
zdjecie uzytkownika
miks - 2015-12-02 18:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przynajmmiej jest oszczednosc na zakwaterowaniu i wyzywieniu. a podzielam zdanie gfds niemiecki jest obowiazkowy starsze osoby raczej nie ucza sie innych jezykow.
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2015-12-02 19:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miks - 2015-12-02 18:38:14]:
Tu akurat łaski nie robią, bo każda firma to gwarantuje a raczej rodzina. Tylko nie zawsze rodziny wypełniają ten zapis zawarty w umowie. Słyszałam ,że w niektórych rodzinach opiekunki głodują. A firma Active Intercare ma mądrze skonstruowane umowy, tygodniowo 40 godzin. Oczywiście jak rodzina miła to można pracować więcej według potrzeb ale jak jędzowata to bym się przeciwstawiła wyzyskowi. Na szczęście trafiam na kulturalne rodziny. Wyplata zgodnie z umową .
zdjecie uzytkownika
kej - 2015-12-04 23:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nigdy nie wiadomo, gdzie się trafi, ale właśnie zatrudnienie przez agencję jednak zapewnia godziwe warunki tak przynajmniej mi się wydaje, że tak jest lepiej
zdjecie uzytkownika
rtyuj - 2016-01-03 22:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest jedna jeszcze oferta pracy od firmy Active Intercare szukaja pana lub pani do senioera z prawem jazdy i oferuja wynagrodzenie 1200 euro miesiecznie
zdjecie uzytkownika
vertigo - 2016-02-02 17:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie podobnie ja rtyuj widziałem ofertę od Activ Intercare. Szukają podobnie Pan lub Pani do opieki seniora. Wymagania konieczne to prawo jazdy, ale płaca 1200 euro z mozliwą premią.
zdjecie uzytkownika
karolinka - 2016-02-07 11:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz poszukują kogoś do biura, biuro jest niemieckojezyczne,jednak to praca na zastepstwo 2mieciace,wymagane wyksztalcenie administracyjne oraz znajomosc pakietu MS Office,znajomosc zagadnien kadrowych oraz ciekawy zakres obowiazków.
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2016-02-07 14:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Nie pamiętam dokładnie pytań. Mniej więcej jest tak samo jak w innych firmach. Mówiłam o doświadczeniu w opiece i sprawdzano telefonicznie moją znajomość niemieckiego. Przysłano mi potem na email ankietę (formularz do wypełnienia, gdzie trzeba było napisać o doświadczeniu i o moich podopiecznych,w jakim okresie tam byłam, na jakie choroby cierpieli , co robiłam przy nich. Zamieściłam także plik z moim zdjęciem. Pokazano pierwszej rodzinie ofertę opiekunki czyli mnie i od razu akceptacja. Rodzina bowiem musi zaakceptować opiekunkę .
Pytania: Nie pamiętam ,żeby jakieś głupie pytania zadawano. Pamiętam ,że mówiłam ,że noce muszą być spokojne. nie mogę opiekować się ciężkimi osobami , bo jestem drobnej budowy, i boję się agresywnych osób. Wszystko załatwiane drogą meilową , ostateczna umowa przyszła pocztą , po podpisaniu odesłałam umowę. Wcześniej przysłano mi dokumenty drogą meilową do wypełnienia , po podpisaniu zrobiłam skany i wysłałam drogą meilową.
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2016-02-07 14:31:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
zdjecie uzytkownika
czajen - 2016-02-09 17:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alicja - 2016-02-07 14:31:25]:
rzeczywiście również dobre opinie słyszałem o Active Intercare. Znajomy aplikował na specjaliste do spraw personalno - administracyjnych i ich zachwalał.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ACTIVE INTERCARE!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACTIVE INTERCARE

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert