logo ACTIVE INTERCARE

ACTIVE INTERCARE

Warszawa

Opinie o ACTIVE INTERCARE

gfds 2015-11-30 13:29:27
@miho no nic dziwnego ze wymagaja znajomości języka niemieckiego, przecież jakoś z tą osobą trzeba się porozumieć, no i widzę że zarobki też spore tam
miks 2015-12-02 18:38:14
przynajmmiej jest oszczednosc na zakwaterowaniu i wyzywieniu. a podzielam zdanie gfds niemiecki jest obowiazkowy starsze osoby raczej nie ucza sie innych jezykow.
Alicja 2015-12-02 19:33:25
Tu akurat łaski nie robią, bo każda firma to gwarantuje a raczej rodzina. Tylko nie zawsze rodziny wypełniają ten zapis zawarty w umowie. Słyszałam ,że w niektórych rodzinach opiekunki głodują. A firma Active Intercare ma mądrze skonstruowane umowy, tygodniowo 40 godzin. Oczywiście jak rodzina miła to można pracować więcej według potrzeb ale jak jędzowata to bym się przeciwstawiła wyzyskowi. Na szczęście trafiam na kulturalne rodziny. Wyplata zgodnie z umową .
kej 2015-12-04 23:11:32
no to nigdy nie wiadomo, gdzie się trafi, ale właśnie zatrudnienie przez agencję jednak zapewnia godziwe warunki tak przynajmniej mi się wydaje, że tak jest lepiej
rtyuj 2016-01-03 22:21:29
jest jedna jeszcze oferta pracy od firmy Active Intercare szukaja pana lub pani do senioera z prawem jazdy i oferuja wynagrodzenie 1200 euro miesiecznie
vertigo 2016-02-02 17:35:21
No własnie podobnie ja rtyuj widziałem ofertę od Activ Intercare. Szukają podobnie Pan lub Pani do opieki seniora. Wymagania konieczne to prawo jazdy, ale płaca 1200 euro z mozliwą premią.
karolinka 2016-02-07 11:55:55
Teraz poszukują kogoś do biura, biuro jest niemieckojezyczne,jednak to praca na zastepstwo 2mieciace,wymagane wyksztalcenie administracyjne oraz znajomosc pakietu MS Office,znajomosc zagadnien kadrowych oraz ciekawy zakres obowiazków.
Alicja 2016-02-07 14:31:22
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
Alicja 2016-02-07 14:31:25
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
czajen 2016-02-09 17:39:31
rzeczywiście również dobre opinie słyszałem o Active Intercare. Znajomy aplikował na specjaliste do spraw personalno - administracyjnych i ich zachwalał.
Nena61 2016-03-04 17:45:03
Teraz znowu poszukują kogoś na zastępstwo na 2 miesiace do biura, chyba mają dużą rotacje Zarobki w porównaniu z innymi firmami nie są wysokie a jaki płacą Zus?
Wol 2016-03-04 17:53:38
Skąd wiesz jak dokładnie wyglądają zarobki w tej firmie @Nena61? Z tego co ja słyszałam to nie jest wcale tak źle. Wystarczy spojrzeć na ofertę na kogoś do opieki nad seniorem z prawem jazdy. Dają 1200 euro netto miesięcznie a do tego dochodzą premie.
Nena61 2016-03-04 19:24:46
Najlepiej zeby sie wypowiedzial ktos kto w tej firmie juz pracuje bo z tego co widze to ty Wol tez tylko slyszalas jak tam u nich jest. Ja widzoalam oferty pracy na ich stronie i zarobki do 1200 nic wyzej. Ja jezdze na opieke od 8 lat i zalezy mi na konkretnych poborach a nie na 1200 euro do pana z cewnikiem i stomią i to dla opiekunki z dobrym niemieckim, A premie wszyscy dają jak są Święta i za prawo jazdy też tak było w poprzedniej firmie gdzie pracowałam ale zus miałam niski dlatego szukam dalej. Jak jest w Active Crare?
kei 2016-03-06 18:37:29
Również widziałem oferty pracy no i rzeczywiście jest 1200 euro, ale wyraźnie zaznaczyli @Nena61 że dochodzi do tego jeszcze premia, przy czym koniecznie potrzebne prawko
kuba 2016-03-12 17:41:28
hej! nowa oferta pracy jest jako Specjalista ds. personalno - administracyjnych,wiec jak ktoś ma doświdczenie to na pewno śmiało można próbować. No i można tez na benefity się złapać.
Inka 2016-03-15 23:24:39
Tak,pisza ze dadza 1200 € a potem jak wplywa za malo na konto i pytasz dlaczego obcieli pensje to mowia ze albo wyrownaja w nastepnym miesiacu albo ze nie masz perfect jezyka..znam ich dobrze,pracowalam dwa lata..na szczescie zmienilam na inna firme tez z Warszawy.Zenada..z tym Activ,,
Beatrice 2016-03-16 18:23:06
Ja tam dostawałam pieniądze na czas, raczej mi się wszystko zgadzało, ale z tymi poborami to racja, pensje miałam jednakową cały czas chociaż pracowałam w różnych środowiskach, na podwyżke nie ma co liczyc, firma niby w porządku ale mało płaci
1
Evita 2016-03-24 18:14:49
Ja tam w CEiDG nie widzę żeby była Firma Active Intercare wpisana a chwalą się wszędzie, że od 10 lat na rynku funkcjonują... Po co od samego początku podawać nieprawdziwe informacje...
Renia 2016-04-10 13:42:12
Dzwoniłam do biura i pytałam nawet o ofertę za 1500 Euro z internetu ale się okazało że podają kwoty brutto w ogłoszeniach a nie na rękę, ludzi chcą naciągnąć, ale Opiekunki są mądre i się nie nabiorą na takie sztuczki ... Evita w ewidencji firm faktycznie nie ma takiej firmy Active intercare. Dziekuje na pewno juz sie do nich nie zglosze, lepiej nie ryzykowac
1
mikołajek_ 2016-04-11 17:46:18
Hej, wiecie czy będą szukać teraz specjalistę ds. rekrutacji? Znam odpowiednio język niemiecki, ale pewnie można liczyć na odpowiednie kursy językowe poza szkoleniami czy benefitami doliczanymi do zarobków.
ELZBIETA LUBELSKIE 2016-04-21 12:01:53
WITAM RÓWNIEŻ CHCĘ POWIEDZIEĆ FIRMA GODNA POLECENIA :):):)jestem zadowolona pracuje juz troszkę Ich bin zufriden :):)
abc 2016-05-09 08:57:22
Na pewno i tak zapewniają odpowiednie szkolenia, bo są jakieś benefity w pracy.
bogi 2016-05-10 21:40:17
podtrzymuje moja opinie z przed miesiecy...nadal pracuje w Active IT ...nadal jestem zadowolona ze wspolpracy...nie mam powodu do narzekan bo pracuje w super rodzinie...niezdecydowane Panie zachecam do wspolpracy z Active tak realnie aby zobaczyc jak jest naprawde a jest OK :)
Rozczarowana 2016-05-15 15:59:48
A ja jestem współpracą bardzo rozczarowana i z przykrością to mówię. Po ok. 5 latach współpracy z tą firmą odważyłam sie poprosić o pierwszą podwyżke i uwaga zaproponowano mi 20 euro. W dodatku bardzo nieladnie zostalam potraktowana. Pojechalam ostatni raz do mojej PDP tylko ze wzgledu na babcie bo jej obiecalam, ze wroce.Bede szukac innej powaznej firmy.
marysia 2016-06-25 18:37:00
a możesz powiedziec na jakim stanowisku koleżanko pracowałaś? ja i tak zn nimi chętnie pojadę jako opiekunka, mnie 1100 euro jednak przekonuje całkowiecie
aniela 2016-06-29 12:32:44
aniela Z firma wspolpracuje od 6 lat nie bylo zadnych nieporozumien agencja wychodzila zawsze na przeciw ,moglam liczyc na dobre slowo po prostu jestem pod kazdym wzgledem zdowolona polecami zachecam opiekunki do wspolpracy wlasnie z ta agencja
Alicja 2016-06-29 15:22:50
Nigdy nie otrzymałam mniej niż było uzgodnione. To gwarantuje umowa. Byłam kilka razy . Oczwiście,że każdy chciałby więcej zarobić. To zrozumiałe, zwłaszcza jak wie opiekunka przed wyjazdem jakie dolegliwości ma podopieczny i tak jak ja przywozi swoją niezbędną apteczkę. Wtedy poniżej 1250 Euro już nie wyjadę . Kosztuje mnie ta apteczka. Ważne, że jadę nie tylko zarobić ale chcę pomóc.
ala 2016-06-29 16:38:40
Alicja' powiedz mi proszę co jaki czas wyjezdzasz i na ile mieisecy? słyszałam że niektore agencje zastrzegają sobie ponownych wyjazdów do któregoś razu, jak jest u nich? wysyłąją cie zawsze do innej rodziny czy zdarza się i czy jest możlwiows na życzenie rodziny powrotu?
Alicja 2016-06-29 19:01:32
W dwóch rodzinach byłam po dwa razy. Z jednej rodziny rezygnuję sama, bo podopieczny jest w coraz gorszym stanie i jest to dla mnie za ciężko wstawać np. 7x w nocy. Podopieczny nie słucha i próbuje sam wstawać i upada, bo ma zaburzenia równowagi, a ja czuję się odpowiedzialna. NIe jestem w stanie czuwać 24 godziny i tam już nie pojadę . Ale nie ma problemu, gdybym chciałą znowu jechać . Przecież to rodzina decyduje , jeśli odpowiada jej opiekunka. Poza tym do cięższych przypadkow nie jest tak łatwo znaleźć opiekunki. Dla firmy jest dobrze, gdy ktoś chce wracać do rodziny. W drugiej rodzinie byłam raz dwa miesiące, drugi raz 5 miesięcy. Firma nie robiła problemów , dziadek i babcia byli bardzo zadowoleni. Niestety, dziadek zmienil firmę na tańszą i pisze do mnie abym przyjechala z innej firmy. Proponowano mi 1250 Euro . Sprawa do przemyślenia , bo tu mnie docenili. Ale powiem jedno firma Active Intercare wypłacalna , żadnych obaw. To co w umowie, wypłaca. Ja wywalczyłam Euro , bo dużo rzeczy kupuje dla mojej niepełnosprawnej córki.
ala 2016-06-29 22:31:31
To świetnie, bardzo mi twoja opinia pomogła, ja chyba też rozważę propozycje wyjazdu od nich a czy na jakie dosiwadczenie i wykształcenie patrzą ?
Mariola Tarnów 2016-07-16 17:11:05
A znacie jakąś firmę godną polecenia, która odprowadza składki od średniej krajowej?
Pozdrawiam Mariola
Alicja 2016-07-16 18:20:15
Patrzą na doświadczenie przede wszystkim ,dobrze jest znać język chociaż w stopniu komunikatywnym
e43 2016-07-16 18:28:15
@ala ale gdzei Ty chcesz jechac skoro teraz nie ma zadncyh ofert pracy od nich? byla jakas jedna ale pamietam ze dobre jezyk niemiecki trzeba bylo znac
UWAGA: Ta firma szuka tylko frajera/ki do biura w 2016-07-18 00:35:30
Odnośnie pracownika biurowego w Warszawie z niezła znajomością języka niemieckiego Uważajcie bo można się nieźle naciąć i to do krwi bo szukają frajerów piszą że chcą zatrudnić Cie na pełen etat a wynagrodzenie chcą Ci wcisnąć za pół etatu na poziomie 2 tysięcy na rękę netto/ pełen etat praca w godzinach 8.00-16.00 od poniedziałku do piątku w biurze blisko metro Ursynów. Taka pensja to kina bo to już nie ma nic wspólnego z powaga i uczciwością wobec ludzi aplikujących na w/w stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży z bdb. niemieckim czy też Rekrutera z bdb. językiem niemieckim w Warszawie. To kpina z ludzi i szukanie frajera.
2
karoli 2016-07-18 11:08:21
@UWAGA skoro to dział sprzedaży to te 2000 to nie jest podstawa? Przecież wszędzie opiera się to na prowizjach
Praca w dziale sprzedaży- wielkie rozczarowanie 2016-07-18 15:05:44
Witajcie,

Niestety i ja potwierdzam powyższe i swoje niezadowolenie odnośnie możliwości współpracy z tą firma w dziale sprzedaży/ rekrutacji z wykorzystaniem bardzo dobrej udokumentowanej na piśmie znajomości języka niemieckiego w ich warszawskim biurze , bo tu dział sprzedaży i rekrutacji to jeden i ten sam dział w tej firmie dlatego wszystko jest tu ze sobą połączone i 2 stanowiska zlane są do jednego stanowiska i do jednej pensji i to faktycznie za góra 2 tys. zł na rękę netto/ 1 miesiąc za pełen etat. Wiec nawet nie jest zapłacone tu za pół etatu a firma usiłuje w ten oto sposób manipulować ludźmi i opowiada im, że jest to słuszna pensja te 2 tys. zł na rękę miesięcznie za pełen etat tajać przed nimi ogrom obowiązków i to, że na prowizje od sprzedaży maja znikome szanse . Jest to bardzo nieuczciwe i to jest faktycznie kpina z poważnych ludzi jak i to pożałowania godne. Również uważam, że faktycznie szukają jakiegoś naiwnego frajera a przy tak dużej skali trudności gdzie jedna osoba jest obrzucona 2 stanowiskami i najpierw ma sama pozyskać zamówienia od niemieckojęzycznych kontrahentów z zagranicy czyli tak realizować sprzedaż pozyskując niemieckich zagranicznych kontrahentów a potem a właściwe równocześnie być potem rekruterem, który ma sam sobie znaleźć opiekunki, żeby móc obsadzić i tak oto pokryć zapytania z Niemiec, które samemu pozyskał i tak oddelegować do pracy do Niemiec opiekunki to jest jakaś masakra i ciężar niesamowity do udźwignięcia wiec nijak nie da się tu tego dokonać a jeśli juz to w niewielkich ilościach .
Zatem w tej firmie nie ma absolutnie szans na wypracowanie żadnych zakładanych wysokich celów sprzedażowych miesięcznych czy też nawet rozliczanych w odcinku czasu jako : kwartał czy nawet pół roku. Jest tu albowiem robione przez właścicieli absolutnie wszystko, żebyś tylko został wystrychnięty na dudka i został z pustymi rękoma bez żadnej prowizji sprzedaży o samej gołej pensjo podstawie owych 2 tys. zł netto/1 miesiąc. To jest niepoważne i ja to oceniam tylko jako nieudolne próby manipulacji i tylko idiota zostanie i będzie to tolerował a człowiek ambitny inteligentny i z bardzo dobra znajomością języka niemieckiego ucieknie od tej firmy jak najdalej i bedzie ja omijał szerokim łukiem. Nie polecam nawet wrogom.
2
vas 2016-07-18 16:16:24
i fajnie że tak łączą funkcje działów jak to opisujesz, potraktuj to jako świetną szansę zdobycia nowego doświadczenia, elastyczność zawodowa to dzisiaj bardzo pożądana cecha. akurat widzę macie rekrutację do rekrutacji z niemieckim
Zdegustowany beznadzieja tej firmy 2016-07-18 21:54:30
A ja nie widzę w tym nic fajnego- tylko mi wraca na myśl lektura maturalna z Medalionów Zofii Nałkowskiej ''Ludzie ludziom zgotowali ten los''. Smutny jest ten kraj a jeszcze bardziej żałośni są ludzi otwierający właśnie takie firmy jak ta chcące wykorzystać do końca własnych pracowników nie dając im nic w zamian nawet pensji za pełen etat tylko chcą kiwać własnych pracowników jeśli karzą im przychodzić na pełen etat a płacą im za pół choc wiedzą że pracownik przepracował minimum 160 godziny/ miesięcznie anie tylko 80 godz/ miesięcznie. To już lepiej nie podejmować pracy w tym kraju i otwierać własne firmy. Bo w tym kraju nie ma pracy godnej na miarę człowieczeństwa dopóki istnieją takie firmy jak ta a ludzie będą się w takich firma zatrudniać. Ludzie miejcie godność nie dajcie się , nie zatrudniajcie się w takich własnie pseudo-firmach inaczej ten koszmar nigdy się nie skończy w tym kraju jeśli Wy tego sami nie przerwiecie.
1
Wojtek 2016-07-19 10:05:46
Wiesz co, mi się wydaje, że nie ma na co narzekać, normalna sprawa, normalna praca, w swoim życiu robiłem cięższe rzeczy, dla mnie problemem byłby w niektóych z ofert język niemiecki, ale wiadomo, ze różnie bywa na świecie, niektórzy świetnie go znają
moniś 2016-07-27 12:35:18
dopiero zaczynam współpracę z firmą , ale początek b. dobry; osoba rekrutująca mnie bardzo miła, cierpliwa , rzeczowa i konkretna. Profesjonalne podejście ; proponowane warunki pracy dobre, formalności dotyczące zatrudnienia łatwe do przebrnięcia, nie uciążliwe. Mam nadzieję , że współpraca ułoży się równie dobrze jak się zaczęła. Polecam firmę wszystkim Paniom szukającym pracy w charakterze opiekunek.
K13061956 2016-07-30 22:19:40
Active Intercare jest firmą godną polecenia. Wyjeżdżam do pracy pierwszy raz i zostałam potraktowana przez Panią Małgorzatę bardzo profesjonalnie podczas załatwiania formalności związanych z wyjazdem, dlatego z całą odpowiedzialnością wypowiadam tę opinię.
och 2016-07-30 22:29:12
Znajomość języka obcego jest czymś oczywistym @romek, bo doskonale wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie. Wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań.
Pesymista- były optymista dobrze poinformowany 2016-07-31 22:44:30
Jaka wypłata jest adekwatna do powierzonych zadań? Człowieku czy ty nie czytasz powyższych wpisów przecież ta firma chce wykiwać ludzi z biegła znajomością niemieckiego bo jest niepoważna jeśli nie płaci jak powyżej masz nawet za pół etatu bo 2 tys. zł na rękę tylko/ wpisuje Ci że masz mieć za pełen etat czyli minimum 160 godzin. A i o dorobieniu tu do tych 2 tys. zł na rękę miesięcznic za prace 8.00-16.00 od poniedziałku d piątku dzień w dzień nie ma mowy bo Cie też obdziera z szansy zawalając nierealnymi celami sprzedażowymi. I po co to wszystko te intrygi ? A po to, żeby tylko walnąć Cie na kasę, żebyś robił za sama podstawę tylko, która nawet nie jest równowartością za pełen etat w biurze w Warszawie z bardzo dobrym czy biegłym wręcz językiem niemieckim na nich i po to żebyś a na koniec miesiąca pozostał z mrzonkami tylko w które tylko uwierzy jaki tępy tylko chyba, tyle że tępy nie będzie znał języka niemieckiego poszukiwanego na biegłym poziomie hahahhaah i błędne koło się zamyka. Jak chcesz sie uwstecznić i zostać wystrychnięty na dudka z 2 tys. zł na reke/ za pełen etat przy biegłej znajomości języka nienieckiego to możesz spokojnie aplikować do tej firmy na stanowiska biurowe w biurze w Warszawie. Spokojnie to masz tu zapewnione i nic więcej . Pamiętaj nic więcej. To już lepiej skupić sie na szukaniu normalniej pracy i zdrowej firmy a nie z chora strategią gdzie pracownik biurowy stoi nawet za sprzątaczka- bo i sprzątaczką musisz byc w tej firmie w Warszawie pamiętaj tak oszczędzają tak Cię tu upodlą bo Twoje studia nogi sobie bądą wycierać o Twój dyplom jak będziesz zmuszony do pracy jako sprzątacz/ka . Pamiętaj sprzątanie dla Magistra po studiach masz w tej firmie w zakresie swoich obowiązków w ramach pracy w biurze w Warszawie w cenie 2 tys. zł na reke/ pełen etat. Też nie polecam jak powyżej- nawet wrogowi. Dobrze że się ktoś wziął wreszcie za tą żenującą instytucje i to opisał uczciwie , bo nawet na miarę firmy nie zasługuje. Jest totalna pomyłka.
2
radek 2016-08-01 11:56:15
no jeśli chodzi o nowe oferty pracy to na pewno jest ta jako Specjalista ds. Rekrutacji z j. niemieckim, wymagania w porządku, bo znajomość języka niemieckiego na poziomie komunikatywnym jest potrzebna no i wykształcenie wyższe / ewentualnie student zaoczny.
Wanda 2016-08-05 16:47:00
Pracuje w tej firmie już drugi rok jestem zadowolona wypłata na czas Z firma można się dogadać w każdej sprawie Jeżdże w dobre miejsca Polecam
karolinka 2016-08-05 17:24:54
@wanda czyli na współpracę z firmą nie narzekasz? Ja właśnie chyba się skuszę na wysłanie cv na stanowisko specjalisty ds. rekrutacji z językiem niemieckim. Dopiero dwa dni temu się pojawiła, więc świeża sprawa :)
Rozczarowana 2016-09-03 12:38:47
Jedziesz i sluch po tobie ginie. Nikt sie nie interesuje z biura czy dojechalas bezpiecznie, czy wszystko dobrze, czy masz co jesc i czy masz pauze, koordynatorka tylko z nazwy... Odradzam
1
e43 2016-09-03 16:53:23
@Rozczarowna a czy oni tam wcześniej oferowali to ze będą się taka osoba po przyjeździe interesować ??
sabcia59 2016-09-25 21:19:47
Z firmy ACTIVE INTERCARE wyjeżdżam już czwarty raz. Jestem zadowolona z współpracy . Wypłata jest zawsze bez opóżnienia przelewana na konto. Gdy wystapią problemy podczas pracy natychmiast są pozytywnie rozwiązane. Miła obsługa w kadrze. Polecam Firme Activie Intercare jest godna zaufania.
ala 2016-09-25 21:21:39
a na jakim stanwosiku ty jestes? wiem ze teraz szukaja tylko kogoś do biura na specjalsite rekrutacji jndka ja nie posiadam takich kompetencji, czekam na inne oferty
Zostaw swoją opinię o ACTIVE INTERCARE - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACTIVE INTERCARE