logo ACTIVE INTERCARE

ACTIVE INTERCARE

Warszawa

Opinie o ACTIVE INTERCARE

ewa123 2015-05-14 13:01
WITAM CHCIAŁAM SIE PODZIELIC Z WAMI OPINIĄ NA TEMAT FIRMY ACTIVE IT W-WA:)
FIRMA ELASTYCZNA POLECAM WSZYSTKO TO KWESTIA DOGADANIA SIE :)POZDRAWIAM POLECAM
ICH BIN ZUFRIDEN :)
1
wiesia776 2015-06-30 16:29
Z Active Intercare jezdze do pracy od 2 lat. Jest to firma rzetelna, dbająca o interes pracownika i go szanujaca.
Pozdrawiam wszystkie Panie opiekunki.
1
Alicja 2015-09-10 21:02
Ja tez jestem zadowolona, wyjechałam z tej firmy trzeci raz. Mam pełne zaufanie. Polecam z czystym sumieniem.
1
Katarzyna z Warszawy 2015-09-17 09:27
Firma Active Intercare to firma rzetelna i uczciwa. Osobiście byłam na rekrutacji w biurze w Warszawie. Szybko dostałam ofertę pracy, obsługa miła i kompetentna. Cenię Firmę Active Intercare za terminowość, zainteresowanie pracownikiem (częste telefony do Niemiec od personelu, przedstawiciela po stronie Niemieckiej) oraz profesjonalizm. Serdecznie polecam Firmę Active Intercare każdemu!!
Katarzyna z Warszawy
opiekunka 2015-09-29 16:52
Jeżdżę z tej Agencji juz 2 lata i jak dotychczas nie narzekam.Płaca dobra i zawsze terminowa.Koordynatorki miłe ,dobrze zorganizowane.Szybkie oferty pracy od początku .Z koordynatorem w Niemczech jest dobry kontakt,w razie problemów śmiało mogę dzwonić i ewentualne wątpliwości wyjaśniać.Jeśli ktoś zdecydowałby się z tą Agencją pracować ,to myślę ,że będzie to dobry wybór.
2
Ala 2015-10-31 01:09
Romku rzeczywiscie mozna wyjechac na dluzej. Ja bylam ok.5 miesiecy. Teraz jade na 2 miesiace. Firma solidna.mozna jechac bez obaw o wyplate.
1
MIke 2015-11-19 13:25
Witam, ja jako opiekun chcialbym jechac na 1, 2 miesiace ok ale jesli na 3 miesiac to troche dla mnie dlugo cvzy mozna miec kogos zmiennika np jade na 3 miesiace kwiecirn maj czerwiec a kogos w zastepstwie daje jeden miesiac np maj, w maju mam komunie czy mozna tak zalatwic z firma?
3
bogi 2015-11-23 20:33
w Firmie Active Intercare pracuje juz prawie dwa lata...i tak zostanie jak dlugo starczy mi silek i zdrowia na wyjazdy...mialam szczescie,ze z posrod wielu trafilam na ta wlasnie...i jak dotad na super rodziny,do ktorych chce sie wracac :)Za pelny profesjonalizm,zaufanie i mila obsluge serdecznie dziekuje i POLECAM innym!
1
Alicja 2015-12-02 19:33
Tu akurat łaski nie robią, bo każda firma to gwarantuje a raczej rodzina. Tylko nie zawsze rodziny wypełniają ten zapis zawarty w umowie. Słyszałam ,że w niektórych rodzinach opiekunki głodują. A firma Active Intercare ma mądrze skonstruowane umowy, tygodniowo 40 godzin. Oczywiście jak rodzina miła to można pracować więcej według potrzeb ale jak jędzowata to bym się przeciwstawiła wyzyskowi. Na szczęście trafiam na kulturalne rodziny. Wyplata zgodnie z umową .
Alicja 2016-02-07 14:31
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
2
Alicja 2016-02-07 14:31
Jadę kolejny raz z tej firmy, chyba 4-ty . Miłe panie cały czas a nie tylko na poczatku, gdy podejmować miałam pierwsze zlecenie. Umowa sensowna. Szczególnie podoba mi się zapis 40 godzin tygodniowo , nie wolno przekroczyć tego czasu. Jest oczywiste ,że pracy jest więcej. Jeśli rodzina jest w porządku pracuję tyle ile wymaga sytuacja. Szybciej leci mi czas. Ale gdyby chciano mnie wykorzystać do sprzątania piętrowej całej willi, pranie i prasowanie dla innych zdrowych członkow licznej rodziny to tylko za dodatkową opłatą . Mam prawo odmówić sprzątania garażu,czy mycie samochodu dla syna zdrowego czy sprzątania piwnic nie sprzątanych od wielu lat.Zarobki w porównaniu z innymi firmami do przyjęcia. Firma wypłaca pieniądze na czas. Do 10-ciu dni po zakończeniu zlecenia. Dla mnie firma godna zaufania.
Nena61 2016-03-04 17:45
Teraz znowu poszukują kogoś na zastępstwo na 2 miesiace do biura, chyba mają dużą rotacje Zarobki w porównaniu z innymi firmami nie są wysokie a jaki płacą Zus?
Nena61 2016-03-04 19:24
Najlepiej zeby sie wypowiedzial ktos kto w tej firmie juz pracuje bo z tego co widze to ty Wol tez tylko slyszalas jak tam u nich jest. Ja widzoalam oferty pracy na ich stronie i zarobki do 1200 nic wyzej. Ja jezdze na opieke od 8 lat i zalezy mi na konkretnych poborach a nie na 1200 euro do pana z cewnikiem i stomią i to dla opiekunki z dobrym niemieckim, A premie wszyscy dają jak są Święta i za prawo jazdy też tak było w poprzedniej firmie gdzie pracowałam ale zus miałam niski dlatego szukam dalej. Jak jest w Active Crare?
1
Inka 2016-03-15 23:24
Tak,pisza ze dadza 1200 € a potem jak wplywa za malo na konto i pytasz dlaczego obcieli pensje to mowia ze albo wyrownaja w nastepnym miesiacu albo ze nie masz perfect jezyka..znam ich dobrze,pracowalam dwa lata..na szczescie zmienilam na inna firme tez z Warszawy.Zenada..z tym Activ,,
1
Beatrice 2016-03-16 18:23
Ja tam dostawałam pieniądze na czas, raczej mi się wszystko zgadzało, ale z tymi poborami to racja, pensje miałam jednakową cały czas chociaż pracowałam w różnych środowiskach, na podwyżke nie ma co liczyc, firma niby w porządku ale mało płaci
2
Evita 2016-03-24 18:14
Ja tam w CEiDG nie widzę żeby była Firma Active Intercare wpisana a chwalą się wszędzie, że od 10 lat na rynku funkcjonują... Po co od samego początku podawać nieprawdziwe informacje...
2
Renia 2016-04-10 13:42
Dzwoniłam do biura i pytałam nawet o ofertę za 1500 Euro z internetu ale się okazało że podają kwoty brutto w ogłoszeniach a nie na rękę, ludzi chcą naciągnąć, ale Opiekunki są mądre i się nie nabiorą na takie sztuczki ... Evita w ewidencji firm faktycznie nie ma takiej firmy Active intercare. Dziekuje na pewno juz sie do nich nie zglosze, lepiej nie ryzykowac
3
ELZBIETA LUBELSKIE 2016-04-21 12:01
WITAM RÓWNIEŻ CHCĘ POWIEDZIEĆ FIRMA GODNA POLECENIA :):):)jestem zadowolona pracuje juz troszkę Ich bin zufriden :):)
bogi 2016-05-10 21:40
podtrzymuje moja opinie z przed miesiecy...nadal pracuje w Active IT ...nadal jestem zadowolona ze wspolpracy...nie mam powodu do narzekan bo pracuje w super rodzinie...niezdecydowane Panie zachecam do wspolpracy z Active tak realnie aby zobaczyc jak jest naprawde a jest OK :)
1
Rozczarowana 2016-05-15 15:59
A ja jestem współpracą bardzo rozczarowana i z przykrością to mówię. Po ok. 5 latach współpracy z tą firmą odważyłam sie poprosić o pierwszą podwyżke i uwaga zaproponowano mi 20 euro. W dodatku bardzo nieladnie zostalam potraktowana. Pojechalam ostatni raz do mojej PDP tylko ze wzgledu na babcie bo jej obiecalam, ze wroce.Bede szukac innej powaznej firmy.
2
aniela 2016-06-29 12:32
aniela Z firma wspolpracuje od 6 lat nie bylo zadnych nieporozumien agencja wychodzila zawsze na przeciw ,moglam liczyc na dobre slowo po prostu jestem pod kazdym wzgledem zdowolona polecami zachecam opiekunki do wspolpracy wlasnie z ta agencja
1
Alicja 2016-06-29 15:22
Nigdy nie otrzymałam mniej niż było uzgodnione. To gwarantuje umowa. Byłam kilka razy . Oczwiście,że każdy chciałby więcej zarobić. To zrozumiałe, zwłaszcza jak wie opiekunka przed wyjazdem jakie dolegliwości ma podopieczny i tak jak ja przywozi swoją niezbędną apteczkę. Wtedy poniżej 1250 Euro już nie wyjadę . Kosztuje mnie ta apteczka. Ważne, że jadę nie tylko zarobić ale chcę pomóc.
Alicja 2016-06-29 19:01
W dwóch rodzinach byłam po dwa razy. Z jednej rodziny rezygnuję sama, bo podopieczny jest w coraz gorszym stanie i jest to dla mnie za ciężko wstawać np. 7x w nocy. Podopieczny nie słucha i próbuje sam wstawać i upada, bo ma zaburzenia równowagi, a ja czuję się odpowiedzialna. NIe jestem w stanie czuwać 24 godziny i tam już nie pojadę . Ale nie ma problemu, gdybym chciałą znowu jechać . Przecież to rodzina decyduje , jeśli odpowiada jej opiekunka. Poza tym do cięższych przypadkow nie jest tak łatwo znaleźć opiekunki. Dla firmy jest dobrze, gdy ktoś chce wracać do rodziny. W drugiej rodzinie byłam raz dwa miesiące, drugi raz 5 miesięcy. Firma nie robiła problemów , dziadek i babcia byli bardzo zadowoleni. Niestety, dziadek zmienil firmę na tańszą i pisze do mnie abym przyjechala z innej firmy. Proponowano mi 1250 Euro . Sprawa do przemyślenia , bo tu mnie docenili. Ale powiem jedno firma Active Intercare wypłacalna , żadnych obaw. To co w umowie, wypłaca. Ja wywalczyłam Euro , bo dużo rzeczy kupuje dla mojej niepełnosprawnej córki.
Mariola Tarnów 2016-07-16 17:11
A znacie jakąś firmę godną polecenia, która odprowadza składki od średniej krajowej?
Pozdrawiam Mariola
Alicja 2016-07-16 18:20
Patrzą na doświadczenie przede wszystkim ,dobrze jest znać język chociaż w stopniu komunikatywnym
UWAGA: Ta firma szuka tylko frajera/ki do biura w 2016-07-18 00:35
Odnośnie pracownika biurowego w Warszawie z niezła znajomością języka niemieckiego Uważajcie bo można się nieźle naciąć i to do krwi bo szukają frajerów piszą że chcą zatrudnić Cie na pełen etat a wynagrodzenie chcą Ci wcisnąć za pół etatu na poziomie 2 tysięcy na rękę netto/ pełen etat praca w godzinach 8.00-16.00 od poniedziałku do piątku w biurze blisko metro Ursynów. Taka pensja to kina bo to już nie ma nic wspólnego z powaga i uczciwością wobec ludzi aplikujących na w/w stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży z bdb. niemieckim czy też Rekrutera z bdb. językiem niemieckim w Warszawie. To kpina z ludzi i szukanie frajera.
6
moniś 2016-07-27 12:35
dopiero zaczynam współpracę z firmą , ale początek b. dobry; osoba rekrutująca mnie bardzo miła, cierpliwa , rzeczowa i konkretna. Profesjonalne podejście ; proponowane warunki pracy dobre, formalności dotyczące zatrudnienia łatwe do przebrnięcia, nie uciążliwe. Mam nadzieję , że współpraca ułoży się równie dobrze jak się zaczęła. Polecam firmę wszystkim Paniom szukającym pracy w charakterze opiekunek.
1
K13061956 2016-07-30 22:19
Active Intercare jest firmą godną polecenia. Wyjeżdżam do pracy pierwszy raz i zostałam potraktowana przez Panią Małgorzatę bardzo profesjonalnie podczas załatwiania formalności związanych z wyjazdem, dlatego z całą odpowiedzialnością wypowiadam tę opinię.
3
Wanda 2016-08-05 16:47
Pracuje w tej firmie już drugi rok jestem zadowolona wypłata na czas Z firma można się dogadać w każdej sprawie Jeżdże w dobre miejsca Polecam
Rozczarowana 2016-09-03 12:38
Jedziesz i sluch po tobie ginie. Nikt sie nie interesuje z biura czy dojechalas bezpiecznie, czy wszystko dobrze, czy masz co jesc i czy masz pauze, koordynatorka tylko z nazwy... Odradzam
6
sabcia59 2016-09-25 21:19
Z firmy ACTIVE INTERCARE wyjeżdżam już czwarty raz. Jestem zadowolona z współpracy . Wypłata jest zawsze bez opóżnienia przelewana na konto. Gdy wystapią problemy podczas pracy natychmiast są pozytywnie rozwiązane. Miła obsługa w kadrze. Polecam Firme Activie Intercare jest godna zaufania.
ala 2016-09-25 21:21
a na jakim stanwosiku ty jestes? wiem ze teraz szukaja tylko kogoś do biura na specjalsite rekrutacji jndka ja nie posiadam takich kompetencji, czekam na inne oferty
Wanda 2016-11-10 15:51
Pracuję w tej firmie już drugi rok i jestem zadowola z pracy ,firma jest uczciwa i rzetelna . Wypłata wpłacana jest na czas.Panie z firmie są miłe ,nie ma problemu z załatwieniem jakiejś sprawy. Polecam jak najbardziej firmę innym osobom. Jest także stały kontakt z szefową i pracownicami.
Pozdrawiam
1
moniś 2016-12-27 11:23
Nadal polecam - współpracuję z firmą od sierpnia i jestem zadowolona; właśnie wyjeżdżam na kolejny kontrakt :) kontakt z opiekunem bez kłopotu, płatności w terminie, oferta sprawdzona, bez niespodzianek. Może procedury trochę sztywne ale końcu to dla naszego dobra . Oby tak dalej !
Barbara 2016-12-29 18:25
Dostalam juz 4 zlecenie od firmy ... nie narzekam ,,, dobry kontakat z p.Małgorzatą ,,,wypłaty na czas ,,, nie mialam przykrych doswiadczen z firma .... a więc polecam ,,,,
1
Jaga61 2017-01-04 20:22
Polecam firmę Active Intercare, poniewaz jest solidna, wyplacalna, wyjezdzam z nia kolejny raz i współpraca przebiega bardzo sprawnie.
1
Beti 2017-01-10 21:46
Otwórzcie oczy Opiekunowie i to szeroko! Osoby pracujące w biurze znają pracę i zasady panujące w firmie od innej strony. Brak szacunku, sztywność, szorstkość i przedmiotowe traktowania odbiło się również i na mnie. Rynek jest szeroki i skoro szefostwo nie docenia swoich pracowników nie ma co dawać im zarabiać, bo zarobki mimo wszystko słabe. Ja firmę zmieniłam, nie żałuje i polecam też innym.
4
Monika Zachodniopomorskie 2017-02-08 18:31
Witam firma godna polecenia. Jestem zadowolona obsługa miła i kompetentna. Polecam firmę Active-Intercare każdemu .

08.02.2017
Bożenka 2017-02-21 13:12
Z firmą Active Intercare wyjeżdżam już dwa lata. Jest to firma solidna, zawsze można liczyć na pomoc ze strony koordynatora, wypłata jest zawsze na czas. Bardzo serdecznie polecam tę firmę.
Justyna66 2017-02-24 08:09
UWAGA
Firma,ale tylko z nazwy,żeby dostać wypłatę należy pisać raporty o roznoszeniu ulotek,reklamowaniu firmy w urzędach,sklepach i wśród znajomych.
Ale pisanie pozytywnych opinii o tej firmie na różnych portalach to dopiero przegięcie,
niech wypowiedzą się inne opiekunki tej firmy.Jak może zmuszać pracownika pracodawca do pisania pozytywnych opinii o samym sobie .Te pozytywne opinie na różnych forach piszą opiekunki żeby dostać wypłatę.Proszę dokładnie przeczytać umowy z ta firmą.
Nie polecam nikomu,jak można tak szantażować swoje pracownice.

7
WANDA 2017-02-24 10:53
PRACUJE W FIRMIE ACTIVE INTERCARE JUZ 6 LAT .... FIRMA RZETELNA , WIARYGODNA , UCZCIWA , ZAPRASZAM CHETNE PANIE I PANOW DO WSPOLPRACY WLASNIE Z TA FIRMA ... POZDRAWIAM ,, WANDA
DOROTA 2017-02-25 13:27
Od połowy sierpnia 2016 roku pracuję w Państwa firmie i jestem bardzo zadowolona ze współpracy.
Pieniądze otrzymuję zgodnie z harmonogramem.
Polecam tę firmę innym osobom.
Dorota K
1
LOLO 2017-03-16 22:01
Kochani ta Firma jest świetna , polecam każdemu .
Miły personel i zawsze pomocny , cieszę się bardzo JESTEM NA 100 % ZADOWOLONA JAK I Z WYKONYWANEJ PRACY JAK I Z ZAROBKÓW
annapalka45 2017-03-25 20:58
Firma placi na czas .Koordynatorki miłe. Nie czeka się długo na kontrakt.
Bożenka 2017-03-28 21:21
Polecam Firmę jest godna zaufania, pracuje w niej jako opiekunka od dwóch lat jestem zadowolona. Wypłata zawsze na czas.
Danuta 2017-04-28 12:28
Miły i sprawny kontakt z pracownikami firmy. Szybkie i fachowe załatwianie formalności. Firma interesuje się pracownikiem w czasie pobytu w Niemczech. Możliwość przedłużenia pobytu u rodziny na życzenie opiekunki. Wypłata wpływa terminowo.

Pozdrawiam Danuta
1
NIEzainteresowana współpraca z draństwem z Active 2017-05-18 16:25
Do wszystkich Rozczarowanych współpracą z Aktive Intercare z Warszawy z Ursynowa oraz tych, które nie znają tej firmy jeszcze jeśli przeczytacie poniższe negatywne prawdziwe opinie i pojedziecie do pracy do Niemiec z Active Intercare to miejcie potem żal tylko do siebie bo zostałyście ostrzeżone ze będziecie łykać słone łzy:
Justyna66 2017-02-24 08:09
UWAGA
Firma ale tylko z nazwy, żeby dostać wypłatę należy pisać raporty o roznoszeniu ulotek, reklamowaniu firmy w urzędach, sklepach i wśród znajomych.
Ale pisanie pozytywnych opinii o tej firmie na różnych portalach to dopiero przegięcie,
niech wypowiedzą się inne opiekunki tej firmy. Jak może zmuszać pracownika pracodawca do pisania pozytywnych opinii o samym sobie .Te pozytywne opinie na różnych forach piszą opiekunki żeby dostać wypłatę. Proszę dokładnie przeczytać umowy z ta firmą.
Nie polecam nikomu, jak można tak szantażować swoje pracownice.

UWAGA: Ta firma szuka tylko frajera/ki do biura w 2016-07-18 00:35
Odnośnie pracownika biurowego w Warszawie z niezła znajomością języka niemieckiego Uważajcie bo można się nieźle naciąć i to do krwi bo szukają frajerów piszą że chcą zatrudnić Cie na pełen etat a wynagrodzenie chcą wcisnąć za pół etatu na poziomie 2 tysięcy na rękę netto/ pełen etat praca w godzinach 8.00-16.00 od poniedziałku do piątku w biurze !

Rozczarowana 2016-05-15 15:59
A ja jestem współpracą bardzo rozczarowana i z przykrością to mówię. Po ok. 5 latach współpracy z tą firmą odważyłam sie poprosić o pierwszą podwyżkę . Dali 20 Euro. Więcej tam nie wrócę. Szukam innej poważnej firmy.

Rozczarowana 2016-09-03 12:38
Jedziesz i słuch o tobie ginie. Nikt sie nie interesuje z biura czy dojechałaś bezpiecznie, czy wszystko dobrze, czy masz co jeść i czy masz pauzę, koordynatorka tylko z nazwy... Odradzam

Evita 2016-03-24 18:14
Ja tam w CEiDG nie widzę żeby była Firma Active Intercare wpisana a chwalą się wszędzie, że od 10 lat na rynku funkcjonują... Po co od samego początku podawać nieprawdziwe informacje.

Renia 2016-04-10 13:42
Dzwoniłam do biura i pytałam nawet o ofertę za 1500 Euro z internetu ale się okazało że podają kwoty brutto w ogłoszeniach a nie na rękę, ludzi chcą naciągnąć, ale Opiekunki są mądre i się nie nabiorą na takie sztuczki ... Evita w ewidencji firm faktycznie nie ma takiej firmy Active Intercare. Dziękuję na pewno już sie do nich nie zgłoszę, lepiej nie ryzykować.
1
Danusia 2017-05-29 22:48
Polecam tą firmę. Kompetentna obsluga, wynagrodzenie zawsze na czas. Jestem zadowolonaze współpracy.
sabcia59 2017-06-05 18:22
Pracuje w firmie Activie Intercare już półtora roku i nie narzekam , miejsca pracy są sprawdzone, wypłata zawsze na czas. Terminy wyjazdów sa bez problemu do uzgodnienia. Firma godna zaufania polecam.
Bożenka 2017-06-16 13:59
Wyjezdzam już kolejny raz z tej firmy. Jestem zadowolona, zarobki na czas. miła obsługa pań w biurze. Polecam firme.
Zostaw swoją opinię o ACTIVE INTERCARE - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ACTIVE INTERCARE