Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zakład Produkcyjny "Sobik"

Pracowałeś w firmie Zakład Produkcyjny "Sobik" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anon - 2009-09-09 23:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Właściciel - [usunięte przez admina] - zatrudnia ludzi za najniższą krajową, naokoło widzi samych złodziei, którzy kradną jego miliony. Coś takiego jak 'empatia' jest mu obce. Ogólnie nie polecam, poszukaj pracy w innej firmie. Pan[usunięte przez admina]ciężko zapracował na taką opinię.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2010-10-01 13:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
traktuje pracowników nieludzko!! pozatym zgadzam sie z wypowiedzią że widzi samych złodziei itd. NIE POLEAM
zdjecie uzytkownika
sb - 2010-10-27 14:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam .szkoda zdrowa
zdjecie uzytkownika
zainteresowany,,,, - 2013-03-14 12:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz jest u Sobika , jakie zarobki ????
zdjecie uzytkownika
oky - 2013-05-13 22:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w porządku,8godz. pięć dn.w tygodniu,czasami trzeba przyjśc do pracy w sb. ale rzadko. Zarobki kobiety 1350,mężczyxni1700zł.
Praca "czysta",z pracownikami idzie się dogadać,co do ludzi którzy nadzorują pracą("awansik" z produkcji) to zostawie bez komentarza bo .....:) kto tam robi to wie o co chodzi. Układy, układziki hehehe! ale może to się zmieni- kiedyś.
Ogólnie fajna praca!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 11:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oky A jak traktują nowe osoby? Można tam czuć się w miarę normalnie czy od razu czujesz swoje miejsce?
zdjecie uzytkownika
red89 - 2013-09-16 11:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam pracę w tej firmie! Przyjazna atmosfera, fajni ludzie, sama praca też ok. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-09-21 11:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Sobik to dobra firma dla każdego rozpoczynającego swoją karierę zawodową.
zdjecie uzytkownika
Kordian - 2013-09-23 10:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie praca w tej firmie była ok. Mówię, że była bo już tam nie pracuję ze względu na moją przeprowadzkę do innego miejsca zamieszkania, ale nie mogę narzekać. Normalna spokojna praca za godziwe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Real - 2013-09-23 15:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, ja również nie pracuje już w Sobiku. Był to mój osobisty wybór, aczkolwiek pracę tam wspominam bardzo miło i polecam wszystkim niezdecydowanym.
zdjecie uzytkownika
tfu - 2013-09-24 08:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Całkiem niezłe zarobki + przyzwoite premie. Polecam
zdjecie uzytkownika
ta - 2013-09-25 16:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna firma
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2013-10-01 20:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy możecie napisać na jaką umowę można się zatrudnić w Zakładzie Produkcyjnym "Sobik" - zlecenie czy etat? Ile można zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-12 21:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
masło osełka górska smakuje jak smalec właśnie daję do zbadania do Sanepidu
zdjecie uzytkownika
Dred - 2013-10-31 13:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moje pierwsze miejsce pracy.Wspominam te czasy bardzo dobrze i czasami żałuje, że już nie wrócą...
zdjecie uzytkownika
;0 - 2013-11-29 11:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. A co powiecie o kierowcach na tirach, jakie zarobki są zadowoleni .
Szukam pracy i zastanawiam się nad złożeniem cv ...
zdjecie uzytkownika
Franek - 2013-12-17 14:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dred,a czy można było liczyć na innych pracowników czy raczej mieli na nowych olewkę?? a dostawałeś jakieś bony czy cos??
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-06-13 08:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z wielką przykrością donoszę że w zakładzie panuje mobbing.Wielu nie miało odwagi by o tym mówić,po prostu uciekali do innych zakładów pracy.Ogólnie jest tu potwornie zła atmosfera która utrudnia człowiekowi nie tylko pracę ale i samo życie.Najgorzej traktowani są ludzie spokojni i trzymający się jakby na uboczu.Nie ma dla nich poszanowania.Drwiny i obmowy są na porządku dziennym.A do tego chamstwo i donosicielstwo,dlatego ciężko tu dobrym ludziom.Wielu uciekło z tego zakładu właśnie z powodu nieznośnej atmosfery,którą wytwarzają toksyczni ludzie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-11 22:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli uwazasz(tu do opinii "indor"), że na zakładzie panuje mobbing,spokojni ludzie są terroryzowani,zastraszani czy jeszcze "wyzyskiwani" to dlaczego nie zgłosiłeś/aś to do odpowiednich instytucji,ktorzy mogli by zareagowac??!!
Owszem w kazdej pracy znajdzie się przysłowioła czarna owca i różnie może być ale nie znam nikogo kto by tam robił i by nie nażekał ale nikogo nie trzymaja tam siłą,nie stosuje sie terroru!
składki płacone sa wszustkie(ZUS,Skarbowka,zdrowotne),wypłata na czas(moze nie luksus:mężczyzna 1670zł,kobiety do 1400zł)ale 5 dni w tyg.dwie zmiany po 8godz.
z tego co wiem od przyjaciół ,znajomych co robia u "azjatów" to zapieprzają na 3zmiany światek,piatek i niedziela,w gorszych warunkach i tam sa ponizani!!!
O innych zakładach na terenie skoczowa nie wspomne bo tez "miodu " nie ma a cięzko trzeba pracowac.
zdjecie uzytkownika
Kozmin - 2014-07-12 07:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wtedy od razu trzeba się liczyć z pożegnaniem z miejsca pracy. Bo zgłaszasz to z imienia i nazwiska. Większy smród by się tylko i wyłącznie narobił..
zdjecie uzytkownika
spirit - 2014-08-07 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest ciężka bo podnosi się tony jak w biedronce! zarobki są jak wszędzie czyli szału nie ma!ściągają co miesiąc pieniążki na f.socjalny po 70-80zł natomiast dostajesz tylko 300zł a gdzie reszta pieniążków???umowa 1100zł + premia. Nie polecam Nikomu!!
zdjecie uzytkownika
fant - 2014-09-03 23:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SPIRIT a premia na jakiej zasadzie jest przydzielana? każdy pracownik ma na nią szansę, czy jest to niemożliwe do osiągnięcia? A co do podnoszenia ton, to chyba nie robi się tego za pomocą własnych prywatnych rąk i kręgosłupa, tylko za pomocą jakichś odpowiednich palet czy przyrządów, co? nie widzę tego inaczej.
zdjecie uzytkownika
fajny - 2014-09-14 12:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest trochę kapusty w firmie białej,czerwonej,rudej burej itd.
I ciągle narzekają a praca fajna
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-09-30 16:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kozmin - 2014-07-12 07:19:46]:
Nie chodzi o mobbing ze strony pracodawcy tylko ze strony współpracowników.Sama praca nie była by taka zła.Praca w Sobiku ma swoje walory - wspomniane przez ciebie 8 h pracy,wolne weekendy itp.To ludzie uprzykszają tu życie.Oczywiście nie wszyscy ale większość na ogół trzyma ich stronę.Zgłaszanie tego pozbawione jest sensu,zwłaszcza że było już w przeszłości tego zakładu zebranie z tym związane i niewiele to dało.Prześladowany wówczas pracownik już tam nie pracuje a szyderstwa na jego temat długo nie milkły.Inna sprawa , że aby to rozdmuchać trzeba mieć dowody i świadków a to jest zwyczajnie nierealne, bo jak zwykle wszyscy umywają ręce od wszystkiego i nic nie widzieli,nic nie słyszeli.
zdjecie uzytkownika
arni - 2014-10-10 19:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej indor, ale to brzmi troche dzieciniadą, jaki mobbing ze strony wspolpracownikow? przeciez to brzmi smiesznie, moze Ty nie potrafisz sie dostosowac do panujacych tam standardow? A jak idziesz do kierownictwa to co slyszysz? Przestan mi zatruwac zycie taki glupotami? No nie ogarniam, napisz co takiego Ci robia
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-10-17 00:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może rzeczywiście jestem człowiekiem naiwnym .Mobbing to najwyraźniej jakiś standard.Prawda jest taka że ci co go stosują na ogół nie widzą problemu i nie nazywają tego po imieniu , a co takiego mi robią? No przecie wiadomo że nie maltretują fizycznie.Nikt mnie tam nie okłada pięściami ani nie kopie po klejnotach rodzinnych bo nie oto chodzi.Idzie o miażdżenie ludzkiej godności,ciągłe nabijanie się , oczernianie,Watykanie wad ,groźby niby na żarty itp.Może dla takich jak ty drogi Arni to nic takiego tak jak i dla mobberów ale dla ludzi upokażanych to spore obciążenie psychiczne które skutkuje poważnymi, konsekwencjami takimi jak myśli i próby samobójcze .
zdjecie uzytkownika
joker - 2014-10-19 23:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórzy prowokują potencjalnych mobberów,przychodząc do zakładu pracy z tgz syndromem ofiary. Ale rzecz jasna nic nie usprawiedliwia tych którzy szkodzą innym.Zauważyłem jednak że dzieje się tak w firmach w których zawodzi organizacja pracy.Robiłem w zakładzie w którym nie było czasu na to by choćby krzywo spojrzeć na kolegę czy koleżankę, panował w nim porządek .
zdjecie uzytkownika
Mariupol - 2014-10-31 07:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej małej społeczności - czy to zakładzie pracy czy to szkole, uczelni, gdziekolwiek - można pewnym osobom przypisać te same funkcje i zachowania - i tak ktoś musi być ofiarą, żeby atakującym był ktoś. Na dobrą sprawę, takie sytuacje konfliktowe powinny być momentalnie rozwiązywane między pracownikami, a znęcanie się nad innym pracownikiem - karane.
zdjecie uzytkownika
iol - 2014-12-03 01:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej w ktorym momencie mozna sie pozegnac z praca? coz takiego trzeba zrobic ? a ten mobbing rzeczywiscie wystepuje wsród współpracowników? a co na to przełozony? nikt tego nie zgłasza? tez uwazam ze sytuacje konfliktowe powinny byc rozwiazywane w szybkim tepie a pozatym zatrudnija ludzi z doświadczeniem czy bez takze?
zdjecie uzytkownika
uc - 2015-01-12 09:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za dużo pytań zadajesz panie. Wiele osób po prostu nie patrzy na opinie tylko idzie do zakładu i samemu sobie wyciąga odpowiednie wnioski. Myślę, że jednak warto przejrzeć chociaż pobieżnie wątek danej firmy. Zastanawiam się swoją drogą co takiego oferują nowym pracownikom podczas rekrutacji, że ci tak chętnie przychodzą do pracy.
zdjecie uzytkownika
Żelipapą - 2015-03-26 01:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minęło sporo czasu od sytuacji o których wspominaliście w postach wyżej. Ale czy z czasem nadeszła poprawa, tego nie wiem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał jak to teraz wygląda w 2015 roku. Próbuję zakręcić się bliżej tej firmy ale nie chcę przejść z deszczu pod rynne, potrzebuję więc waszych wiarygodnych opini. Jaka teraz panuje atmosfera ?
zdjecie uzytkownika
dominika - 2015-04-22 15:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie tez interesuje jak najbardziej czy we wspomniancyh dość negatywnych kwestiach nastapiła jakakolwiek poprawa i czy już spokojnie można wysłać cv do tej firmy
zdjecie uzytkownika
Babe - 2015-12-15 13:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje tam już kilka lat i jestem bardzo zadowolona.
zdjecie uzytkownika
klip - 2015-12-15 16:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak widac sa i zadowoleni z pracy tam. wiec chyba jednak sprobuje i sie zglosze na kierowce do firmy. a slyszlalem ze od razu oferuja umowe o prace co jest duzym plusem
zdjecie uzytkownika
Na wylocie - 2016-01-23 18:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie pracuje 9 miesięcy, zarobki dla mężczyzn to ok 1750 na rekę, (ok. 950 brutto + premia). Premię ucinają bardzo żadko, jak już coś się nagminnie żle robi.

Jesli chodzi o atmosferę to w porównaniu starszych komentarzy się poprawiło, aczkolwiek trzeba czasami o swoje racje zawalczyć.

Jeśli chodzi o samą pracę to w okresie od czerca do października jest spoko (dla mężczyzn to ok. po 6-7 ton). Co innego w pozostałe miesiące - to 8 do nawet 10 ton dziennie. Więc tzreba b. dużo zapału, ale można przywyknąć.

Co roku przed świętami wiosennymi zaczynają się tzw. 'barany' czyli część załogi robi masło w kształcie baranków. W tym roku 8 tygodni. Cały knif oplega na tym, że w czasie tych 'baranów' trzeba pracować po 12h (2 zmiany). Oficjalnie 8h.... A naggodziny płacone po 13zł..

Nadgodziny do wybrania; czasami trzeba iść w sobotę, tęż nie zapłacone tylko do wybrania, o ile p. kierownik się zgodzi...
zdjecie uzytkownika
pola - 2016-01-23 19:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no tak, z atmosferą to i ja słyszałem, z enie jest wcale tak najlepiej, no ale tak czasem b ywa też i do tego trezba się po prostu przyzwyczaić z tego co mi sie wydaje.
zdjecie uzytkownika
lowy - 2016-01-31 22:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne pola, bo ja jednak słyszałem, że atmosfera jest tutaj całkiem ok. Co ciekawe to poszukują tutaj nawet magazynierów. Potrzebne sa tutaj wyjątkowo uprawnienia do kierowania wózkami widłowymi i wymiany butli gazowych.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2016-02-06 15:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na stanowisku magazyniera oferują umowę o pracę oraz wynagrodzenie zawsze płatne w terminie, do zadań nalezy głownie :przyjmowanie i wydawanie surowców i produktów gotowych oraz przemieszczanie surowców przy pomocy wózka widłowego.
zdjecie uzytkownika
magaz. - 2016-02-07 18:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile oferują wynagrodzenia na stanowisku magazynier,netto???
zdjecie uzytkownika
dfgh - 2016-02-08 16:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiesz co @magaz. w ogloszeniu niestety nie podali zadnych konretow, napisali jedynie ze wynagrodzenie płatne zawsze w terminie, ale nic poza tym nie ma
zdjecie uzytkownika
magaz. - 2016-02-09 20:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zazwyczaj w ogłoszeniu o prace podaja inf.o zarobkach. Jakby ktorys z pracownikow podał plus minus ile mozna zarobic bylbym wdzieczny. zastanawiam ie czy warto zlozyc cv. z gory dziekuje.
zdjecie uzytkownika
dustin - 2016-02-10 16:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [magaz. - 2016-02-09 20:58:26]:
myślę , że jak najbardziej warto złożyć CV. Niestety o zarobkach dowiesz się prawdopodobnie dopiero na spotkaniu w firmie. Bardziej opłacalna z obecnych ofert ta dla kierowcy niż magazyniera
zdjecie uzytkownika
Lukasz - 2016-03-10 21:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ktos moze podpowie z jakich wzgledów jest taka rotacja przyjec wsrod magazynierów ? bo widze kolejny raz ogloszenie , oraz czy ciężko jest z przyjeciem do firmy ? czy biorą "kogo popadnie" ?
zdjecie uzytkownika
drn - 2016-03-11 21:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łukasz, nie ma się co oszukiwać, że osoba na tym stanowisku nie musi spełniać zbyt wielu warunków. Oferowane wynagrozdenie jest niskie, ale przynajmniej praca stabilna.
zdjecie uzytkownika
year - 2016-03-13 21:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idealnie, że można liczyć na stabilne zatrudnienie @drn, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A wiadomo jaka jest atmosfera teraz w firmie? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-03-15 09:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ogólnie ciężko jest się dostać do firmy? więcej jest przyjęć mężczyzn czy kobiet ? chodzi mi o samą produkcję teraz ,nie ukrywam że jestem zainteresowany pracą w tej firmie
zdjecie uzytkownika
johny - 2016-03-22 21:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie są zarobki kierowcy w tej firmie?jakie mają auta same solówki czy ciągniki siodłowe(tiry) też mają?w jakie rejony kraju się jezdzi? z góry dzięki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
eo - 2016-04-12 21:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też chciałbym męża do nich na kierowcę wysłać do sobika. możecie tylko kochani bnaopisac po com potrzebne jest orzeczenie psychologiczne kierowcy u nich?
zdjecie uzytkownika
jonatan gruszka - 2016-04-14 15:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eo - 2016-04-12 21:59:41]:
Jak juz baba posyła chłopa do roboty to nic z tego nie będzie ,ani to nie ma sensu po pewnie psychotestów tez nie przejdzie :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Zakład Produkcyjny "Sobik"!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny "Sobik"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert