Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Zakład Produkcyjny "Sobik"

Pracowałeś w firmie Zakład Produkcyjny "Sobik" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2013-09-21 11:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam. Sobik to dobra firma dla każdego rozpoczynającego swoją karierę zawodową.
zdjecie uzytkownika
Kordian - 2013-09-23 10:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie praca w tej firmie była ok. Mówię, że była bo już tam nie pracuję ze względu na moją przeprowadzkę do innego miejsca zamieszkania, ale nie mogę narzekać. Normalna spokojna praca za godziwe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Real - 2013-09-23 15:11:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, ja również nie pracuje już w Sobiku. Był to mój osobisty wybór, aczkolwiek pracę tam wspominam bardzo miło i polecam wszystkim niezdecydowanym.
zdjecie uzytkownika
tfu - 2013-09-24 08:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Całkiem niezłe zarobki + przyzwoite premie. Polecam
zdjecie uzytkownika
ta - 2013-09-25 16:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajna firma
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2013-10-01 20:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy możecie napisać na jaką umowę można się zatrudnić w Zakładzie Produkcyjnym "Sobik" - zlecenie czy etat? Ile można zarobić miesięcznie?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-12 21:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
masło osełka górska smakuje jak smalec właśnie daję do zbadania do Sanepidu
zdjecie uzytkownika
Dred - 2013-10-31 13:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moje pierwsze miejsce pracy.Wspominam te czasy bardzo dobrze i czasami żałuje, że już nie wrócą...
zdjecie uzytkownika
;0 - 2013-11-29 11:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. A co powiecie o kierowcach na tirach, jakie zarobki są zadowoleni .
Szukam pracy i zastanawiam się nad złożeniem cv ...
zdjecie uzytkownika
Franek - 2013-12-17 14:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dred,a czy można było liczyć na innych pracowników czy raczej mieli na nowych olewkę?? a dostawałeś jakieś bony czy cos??
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-06-13 08:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z wielką przykrością donoszę że w zakładzie panuje mobbing.Wielu nie miało odwagi by o tym mówić,po prostu uciekali do innych zakładów pracy.Ogólnie jest tu potwornie zła atmosfera która utrudnia człowiekowi nie tylko pracę ale i samo życie.Najgorzej traktowani są ludzie spokojni i trzymający się jakby na uboczu.Nie ma dla nich poszanowania.Drwiny i obmowy są na porządku dziennym.A do tego chamstwo i donosicielstwo,dlatego ciężko tu dobrym ludziom.Wielu uciekło z tego zakładu właśnie z powodu nieznośnej atmosfery,którą wytwarzają toksyczni ludzie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-11 22:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli uwazasz(tu do opinii "indor"), że na zakładzie panuje mobbing,spokojni ludzie są terroryzowani,zastraszani czy jeszcze "wyzyskiwani" to dlaczego nie zgłosiłeś/aś to do odpowiednich instytucji,ktorzy mogli by zareagowac??!!
Owszem w kazdej pracy znajdzie się przysłowioła czarna owca i różnie może być ale nie znam nikogo kto by tam robił i by nie nażekał ale nikogo nie trzymaja tam siłą,nie stosuje sie terroru!
składki płacone sa wszustkie(ZUS,Skarbowka,zdrowotne),wypłata na czas(moze nie luksus:mężczyzna 1670zł,kobiety do 1400zł)ale 5 dni w tyg.dwie zmiany po 8godz.
z tego co wiem od przyjaciół ,znajomych co robia u "azjatów" to zapieprzają na 3zmiany światek,piatek i niedziela,w gorszych warunkach i tam sa ponizani!!!
O innych zakładach na terenie skoczowa nie wspomne bo tez "miodu " nie ma a cięzko trzeba pracowac.
zdjecie uzytkownika
Kozmin - 2014-07-12 07:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wtedy od razu trzeba się liczyć z pożegnaniem z miejsca pracy. Bo zgłaszasz to z imienia i nazwiska. Większy smród by się tylko i wyłącznie narobił..
zdjecie uzytkownika
spirit - 2014-08-07 17:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest ciężka bo podnosi się tony jak w biedronce! zarobki są jak wszędzie czyli szału nie ma!ściągają co miesiąc pieniążki na f.socjalny po 70-80zł natomiast dostajesz tylko 300zł a gdzie reszta pieniążków???umowa 1100zł + premia. Nie polecam Nikomu!!
zdjecie uzytkownika
fant - 2014-09-03 23:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SPIRIT a premia na jakiej zasadzie jest przydzielana? każdy pracownik ma na nią szansę, czy jest to niemożliwe do osiągnięcia? A co do podnoszenia ton, to chyba nie robi się tego za pomocą własnych prywatnych rąk i kręgosłupa, tylko za pomocą jakichś odpowiednich palet czy przyrządów, co? nie widzę tego inaczej.
zdjecie uzytkownika
fajny - 2014-09-14 12:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest trochę kapusty w firmie białej,czerwonej,rudej burej itd.
I ciągle narzekają a praca fajna
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-09-30 16:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kozmin - 2014-07-12 07:19:46]:
Nie chodzi o mobbing ze strony pracodawcy tylko ze strony współpracowników.Sama praca nie była by taka zła.Praca w Sobiku ma swoje walory - wspomniane przez ciebie 8 h pracy,wolne weekendy itp.To ludzie uprzykszają tu życie.Oczywiście nie wszyscy ale większość na ogół trzyma ich stronę.Zgłaszanie tego pozbawione jest sensu,zwłaszcza że było już w przeszłości tego zakładu zebranie z tym związane i niewiele to dało.Prześladowany wówczas pracownik już tam nie pracuje a szyderstwa na jego temat długo nie milkły.Inna sprawa , że aby to rozdmuchać trzeba mieć dowody i świadków a to jest zwyczajnie nierealne, bo jak zwykle wszyscy umywają ręce od wszystkiego i nic nie widzieli,nic nie słyszeli.
zdjecie uzytkownika
arni - 2014-10-10 19:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ej indor, ale to brzmi troche dzieciniadą, jaki mobbing ze strony wspolpracownikow? przeciez to brzmi smiesznie, moze Ty nie potrafisz sie dostosowac do panujacych tam standardow? A jak idziesz do kierownictwa to co slyszysz? Przestan mi zatruwac zycie taki glupotami? No nie ogarniam, napisz co takiego Ci robia
zdjecie uzytkownika
indor - 2014-10-17 00:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może rzeczywiście jestem człowiekiem naiwnym .Mobbing to najwyraźniej jakiś standard.Prawda jest taka że ci co go stosują na ogół nie widzą problemu i nie nazywają tego po imieniu , a co takiego mi robią? No przecie wiadomo że nie maltretują fizycznie.Nikt mnie tam nie okłada pięściami ani nie kopie po klejnotach rodzinnych bo nie oto chodzi.Idzie o miażdżenie ludzkiej godności,ciągłe nabijanie się , oczernianie,Watykanie wad ,groźby niby na żarty itp.Może dla takich jak ty drogi Arni to nic takiego tak jak i dla mobberów ale dla ludzi upokażanych to spore obciążenie psychiczne które skutkuje poważnymi, konsekwencjami takimi jak myśli i próby samobójcze .
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-10-19 23:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
joker - 2014-10-19 23:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórzy prowokują potencjalnych mobberów,przychodząc do zakładu pracy z tgz syndromem ofiary. Ale rzecz jasna nic nie usprawiedliwia tych którzy szkodzą innym.Zauważyłem jednak że dzieje się tak w firmach w których zawodzi organizacja pracy.Robiłem w zakładzie w którym nie było czasu na to by choćby krzywo spojrzeć na kolegę czy koleżankę, panował w nim porządek .
zdjecie uzytkownika
Mariupol - 2014-10-31 07:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej małej społeczności - czy to zakładzie pracy czy to szkole, uczelni, gdziekolwiek - można pewnym osobom przypisać te same funkcje i zachowania - i tak ktoś musi być ofiarą, żeby atakującym był ktoś. Na dobrą sprawę, takie sytuacje konfliktowe powinny być momentalnie rozwiązywane między pracownikami, a znęcanie się nad innym pracownikiem - karane.
zdjecie uzytkownika
iol - 2014-12-03 01:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej w ktorym momencie mozna sie pozegnac z praca? coz takiego trzeba zrobic ? a ten mobbing rzeczywiscie wystepuje wsród współpracowników? a co na to przełozony? nikt tego nie zgłasza? tez uwazam ze sytuacje konfliktowe powinny byc rozwiazywane w szybkim tepie a pozatym zatrudnija ludzi z doświadczeniem czy bez takze?
zdjecie uzytkownika
uc - 2015-01-12 09:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za dużo pytań zadajesz panie. Wiele osób po prostu nie patrzy na opinie tylko idzie do zakładu i samemu sobie wyciąga odpowiednie wnioski. Myślę, że jednak warto przejrzeć chociaż pobieżnie wątek danej firmy. Zastanawiam się swoją drogą co takiego oferują nowym pracownikom podczas rekrutacji, że ci tak chętnie przychodzą do pracy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-26 01:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Żelipapą - 2015-03-26 01:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Minęło sporo czasu od sytuacji o których wspominaliście w postach wyżej. Ale czy z czasem nadeszła poprawa, tego nie wiem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał jak to teraz wygląda w 2015 roku. Próbuję zakręcić się bliżej tej firmy ale nie chcę przejść z deszczu pod rynne, potrzebuję więc waszych wiarygodnych opini. Jaka teraz panuje atmosfera ?
zdjecie uzytkownika
dominika - 2015-04-22 15:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie tez interesuje jak najbardziej czy we wspomniancyh dość negatywnych kwestiach nastapiła jakakolwiek poprawa i czy już spokojnie można wysłać cv do tej firmy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny "Sobik"

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zakład Produkcyjny "Sobik"?
Zadaj pytanie
alert