brak logo

Fabryka Pił i Narzędzi Wapienica Sp. z o.o.

Bielsko

Opinie o Fabryka Pił i Narzędzi Wapienica Sp. z o.o.

Antonio 2014-01-19 01:06:25
Witam,chciałbym się dowiedzieć ile zarabiają na godzinę na głównej hartowni. Bo chciałbym tam się dostać do pracy. Z góry dziękuje za odpowiedz.
aaakk 2014-09-25 07:19:59
Niskie zarobki.
Nieciekawa atmosfera.
XVIII wieczny kapitalizm.
5
bbe 2014-10-08 06:30:44
trzeba było się uczyć
4
eee 2014-10-08 13:41:35
Na hartowni idzie zarobić 2000?!
bbwp 2014-12-06 23:34:21
ci, którzy się nie uczyli pracują teraz jako dyrektorzy w fpin ;)
7
anonimowy 2015-03-08 12:06:34
Z tego co mi wiadomo szukają inżyniera produkcji - zaczynasz jako zwykły pracownik produkcyjny ( żeby zapoznać się z produkcją ) - praca na 3 zmiany.
(usunięte przez administratora)
2
admin 2015-06-17 11:15:05
A jak wygląda praca doradcy techniczno - handlowego? Jakie cele, jaki teren, jakie auto, jaka podstawa? No i jaka atmosfera? Czy dają bazę klientów?
1
pracownik 2015-09-20 14:03:18
Z własnego doświadczenia wiem, że zarobki w fabryce pozostawiają wiele do życzenia. Pracę zmieniłem stosunkowo niedawno i moja wyplata w chwili obecnej jest praktycznie dwa razy wyższa niż w fabryce, na analogicznym stanowisku.

Póki nie zaczną szanować pracowników sytuacja będzie się pogarszać. (usunięte przez administratora) Zresztą co tu dużo mówić, wysoki poziom rotacji pracowników mówi wszystko o firmie i biurze zarządu...

Z dobrej firmy ludzie nie uciekają...
5
typ 2015-10-12 13:02:25
W ofertach pracy tej firmy często pojawia się stwierdzenie "możliwość rozwoju zawodowego poprzez pracę w doświadczonym zespole", co absolutnie ma się nijak do rzeczywistości. Brak tam doświadczonych pracowników, bo tak jak ktoś już napisał wcześniej doświadczeni pracownicy szybko z fabryki uciekają. Szkolenia w tej firmie w zasadzie nie istnieją. Dwa lata temu firma uczestniczyła w szkoleniach z UE i na tym się skończyło. Od tego czasu absolutna posucha. Atmosfera w firmie mało przyjazna, ogromna rotacja pracowników, wypłaty mocno przeciętne. Poza pakietem socjalnym nie widzę sensu zatrudniania się w takim miejscu jak to.
8
zbulwersowany 2015-10-12 17:41:31
Nie rozumiem czemu znikają wpisy na tej stronie, niedawno czytałem tu opinie i było ich więcej a teraz ich kilku brakuje. To kpina i brak sensu istnienia takiej strony tym bardziej że z tego co pamiętam nie było tam żadnych nazwisk itp. Myślałem że poważniej ta strona podchodzi do opinii internautów.

Co do mojej opinii też ciekawy jestem czy nie zostanie usunięta.

Ja nadal pracuję w FPiN i nie polecam nikomu tam pracy, niepoważne podejście do ludzi i zarządzania zwłaszcza na produkcji. Szef produkcji nie ma wiedzy ale do wszystkiego się wtrąca i totalnie brakuje mu kultury i szacunku do ludzi. Jak pisali poprzednicy w tym roku odeszło wielu ludzi a najwięcej to biurowych, nawet dyrektor handlowy się zwolnił, ja też szukam pracy i jak pewnie kilku jeszcze innych pracowników i chcę uciec z tego tonącego okrętu/ obozu pracy. Spotykam na zakupach czasem starych pracowników i każdy zadowolony że odszedł.

Każdy kto coś umie ten odchodzi na lepsze bo tu się nie da normalnie pracować przy takim traktowaniu ludzi i zarobkach.
12
pracownik 2015-10-13 09:35:11
Dokładnie, również czytałem tu więcej ciekawych i niestety prawdziwych opinii o FPiNW, które zostały usunięte. Widocznie zarząd się już zorientował i poprosił o skasowanie, czyż nie?? Uwierzcie, że ludzie i tak prędzej czy później dowiedzą się jak się robi biznes w firmie i jaka panuje atmosfera. I przypuszczam, że tak jak reszta ODEJDĄ! :-)
9
nowy w bielsku 2015-10-13 19:00:23
Witam, proszę o pomoc,w której firmie w Bielsku-Białej praca przynosi satysfakcje jeśli chodzi o atmosferę w pracy oraz finansowo gdzie sie najlepiej ląduję? Z góry dziękuje za pomoc :) pozdrawiam
3
siudzius 2015-11-22 15:23:10
Pamiętajcie, że prawda o Globusie dla niego jest niewygodna. W Quality poza suwmiarkami zero nowego sprzętu bo prezesowi było szkoda. Kierownik spoko. Nawet dziś ludzie pytają mnie na FaceB. "Jak ci leci" w nowej robocie. Powiem tyle. Watro ryzykować jak zrobiłem to ja, główny technolog, dyrektor handlowy
5
robol 2015-12-05 08:48:04
Ja również nie polecam pracy w tej firmie, ponieważ od jakiegoś czasu źle się tam dzieje. Zero szacunku do pracowników, bardzo nieprzyjemna atmosfera pracy,większość kierownictwa hamska i arogancka, zarobki żenująco niskie na poziomie z czasów jak paliwo było po 2,50 zł (wyzysk na całej linii), cięcia kadrowe do granic możliwości, czego efektem jest, iż pracownicy pracują przemęczeni i znerwicowani. Z firmy, jak już zaznaczyli poprzednicy, uciekają młodzi i wartościowi pracownicy, a starsi bardzo doświadczeni są po prostu zwalniani.W firmie zarabiają tylko dobrze ci co mało co robią, ale przypisują sobie ciężką pracę innych i potrafią robić szum wokół siebie.Jeśli zarząd nie zmieni polityki wobec pracowników dla fabryki może się to źle skończyć. Żadna firma, która nie szanuje pracowników wpływających na jej rozwój, nie osiągnie sukcesu.
8
zainteresowany 2015-12-18 11:10:35
Ile można zarobić w tej firmie,czy są jakieś premie,socjal?! Bo chciałbym się tam zatrudnić. Proszę o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam! :)
1
były pracownik 2015-12-27 19:37:02
Podzielam wcześniejsze opinie.
Nie polecam przede wszystkim ze względu na złe zarządzanie prezesa firmy, jak i szeroko pojętą "ciężką" atmosferę w pracy. Poza tym wyjątkowo niskie wypłaty, brak szansy na rozwój, brak profesjonalnych szkoleń. Tak jak ktoś wcześniej napisał jedynie socjal na plus (karnety na basen, multisport, bilety do teatru, grusza).
Generalnie dziękuję Bogu, że już tam nie pracuję, a zainteresowanym polecam się głęboko zastanowić przed podjęciem pracy w tej firmie.
4
zainteresowany 2015-12-28 15:45:52
Niskie wypłaty czyli ile tak idzie wyciągnąć?
pracownik 2016-01-09 20:28:06
Zdecydowani nie polecam tego pracodawcy małe zarobki po ponad 20 latach ledwie 2tyś tak jak wcześniej pisali atmosfera masakra dotyczy prezesa i dyrektora niekompetentnego po całej linii a o kulturze osobistej lepiej nie pisać jak również kierownika P1,ogólnie stosują zastraszanie zero szacunku dla starszych doświadczonych pracowników po prostu się ich pozbywa a nowi inżynierowie bo takich się zatrudnia to na wagę złota mimo że mają nikłe pojęcie o produkcji czy doświadczeniu ale stawki dużo wyższe od tych z dużym stażem i doświadczeniem.O szkoleniach czy kursach niema mowy więc o rozwoju pracowników też. Osobiście poszukuje pracy i kilku kolegów też się rozgląda bo dłużej nie da się pracować w takim zakładzie nie udolnie zarządzanym.
5
pracownik2 2016-01-11 16:19:44
snak nie masz racji bo taki stan rzeczy jest od kilku lat poprzednio zakład funkconował na zdrowszych warunkach
5
bufor 2016-01-13 22:35:58
Podzielam wcześniejsze opinie. 100% prawda! Nieprzyjemna atmosfera, niskie zarobki, brak szacunku do ludzi i złe zarządzanie prowadzą do upadku tej firmy.

Snak jeśli masz ochotę droga wolna, zatrudniaj się, albo przejdź się na rozmowę to zobaczysz, że opinie tutaj nie są wyssane z palca. Powodzenia!
6
pracownik3 2016-01-22 18:24:11
Pracuję w firmie od ponad 25 lat podzielam opinie przedstawione przez obecnych oraz byłych pracowników.
CYTUJE : "Zdecydowani nie polecam tego pracodawcy małe zarobki po ponad 20 latach ledwie 2tyś tak jak wcześniej pisali atmosfera masakra dotyczy prezesa i dyrektora niekompetentnego po całej linii a o kulturze osobistej lepiej nie pisać jak również kierownika P1,ogólnie stosują zastraszanie zero szacunku dla starszych doświadczonych pracowników po prostu się ich pozbywa a nowi inżynierowie bo takich się zatrudnia to na wagę złota mimo że mają nikłe pojęcie o produkcji czy doświadczeniu ale stawki dużo wyższe od tych z dużym stażem i doświadczeniem.O szkoleniach czy kursach niema mowy więc o rozwoju pracowników też. Osobiście poszukuje pracy i kilku kolegów też się rozgląda bo dłużej nie da się pracować w takim zakładzie nie udolnie zarządzanym."

W przeciwieństwie do kolegi nie szukam pracy czekam na rozwój sytuacji
mam nadzieje że może cos się zmieni w końcu ................ no nie
chyba jednak poszukam innej pracy.
6
pracownik3 2016-02-10 17:52:30
Pracownicy zostają w firmie bo po tylu latach pracy niewiele może już człowieka zdziwić no i nie tak łatwo o prace w wieku 50+
5
dawno temu 2016-02-25 12:29:03
Witam robiłem tam chyba z 10 lat temu najpierw na P1 potem na narzedziowni i na koniec na P3 na zniesławionych junkersach kasa wtedy była do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale to była moja pierwsza robota zarabiałem tak z 1600 zl ale atmosfera spoko, kasa mała ale adykwatna była do pracy na nockach sie robiło godzine potem kima, druga pizza i browar a na pierwszej rzuciłes jakims kluczem czy młotkiem przy majstrze i do konca zmiany spokuj smierdziało komuna z lat 50 ale było ok
1
bolo 2016-04-07 20:10:29
tak podejście jest super szczególnie na wydziale P1 nad którym nikt nie panuje a pracownicy przestawiani są z maszyny na maszynę bo brak organizacji i jakiego kolwiek planowania.
4
pracownik 2016-04-20 19:38:20
Jeśli ktoś lubi poniżanie i traktowanie go jak balastu i nic nie wartego człowieka to faktycznie wymarzona praca dla niego. Przecież to co się dzieje to już przekracza granice logiki, czas szukać innej pracy bo moje nerwy są już na wykończeniu, cokolwiek się zrobi to zawsze jest źle. Wielu fachowców i wieloletnich pracowników ludzi już odeszło i praktycznie każdy wydział się posypał, młodzi uciekają z fabryki a my starsi niestety mamy ograniczone możliwości zmian, ale to co się dzieje stacza fabrykę na dno. Może prezes otworzy w końcu oczy i zobaczy że coś idzie nie tak z fabryką. TRAGEDIA.
6
bolek 2016-07-30 12:04:31
jak wyglądają zarobki w fabryce?
1
demo 2016-08-06 18:20:57
Mocno się mylisz. Jeśli stabilne warunki to wieczne zwalnianie się pracowników, ich poniżanie na wydziale P1 czy 2000zl na rękę w porywach to naprawdę gratuluję ambicji!
5
bienio 2016-09-05 11:37:46
Ta firma to dno! Chcącym się tutaj zatrudnić serdecznie odradzam i przestrzegam!
1
ktoś tam 2016-09-05 20:00:36
Pracowałem w FPiN przez kilka lat i nie było tak zle jak tu co poniektórzy opisują. Warunki zatrudniania były bardzo jasne, zaplecze socjalne było, umowy o pracę, premie. Kasa może nie była wielka ale też pracowało się spokojnie. Kilka rzeczy mnie denerwowało ale nie ma firm idealnych. Fabryka dawała możliwość zdobycia doświadczenia a pracownicy byli życzliwi wobec siebie i raczej każdy sobie pomagał, tak przynajmniej było jakiś czas temu. Słyszałem że ostatnio podobno pojawiły się jakieś nowe maszyny także widać że zależy tam komuś na tym by było lepiej. Ja miło wspominam pracę w FPiN.
1
bolo 2016-09-05 21:24:10
Dlaczego?
ktoś tam 2016-09-06 19:27:55
Ja pracowałem kiedyś w FPiN dość długo i nie było tak źle jak to co niektórzy tu opisują. Każda firma ma swoje wady i zalety i nie dogodzi się każdemu. Wypłata zawsze była na czas, były premie, jakaś kasa na święta a pracowało się spokojnie. Firma dawała możliwość zdobycia doświadczenia. Nie wiem jak teraz ale mam nadzieję że nic się nie zmieniło. Słyszałem też że ostatnio jakieś nowe maszyny pojawiły się w fabryce. Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników FPiN.
2
ARMIA 2016-09-06 22:20:56
czy nadal potrzebny jest wam nowy Specjalista ds. Kontroli jakości? widziałam ogłoszenie w internecie mi się zdaje
Precz z kierownikami 2016-12-01 08:56:36
Chamstwo i brak kultury.Myśli,że jak klnie i cwaniakuje to jest gość
2
Precz z kierownikami 2016-12-01 08:57:19
Chamstwo i brak kultury.Myśli,że jak klnie i cwaniakuje to jest gość
1
Zostaw swoją opinię o Fabryka Pił i Narzędzi Wapienica Sp. z o.o. - Bielsko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Pił i Narzędzi Wapienica Sp. z o.o.