brak logo

Zakład Produkcyjny "Sobik"

Skoczów

Opinie o Zakład Produkcyjny "Sobik"

anon 2009-09-09 23:09:49
Właściciel - [usunięte przez admina] - zatrudnia ludzi za najniższą krajową, naokoło widzi samych złodziei, którzy kradną jego miliony. Coś takiego jak 'empatia' jest mu obce. Ogólnie nie polecam, poszukaj pracy w innej firmie. Pan[usunięte przez admina]ciężko zapracował na taką opinię.
2
były pracownik 2010-10-01 13:56:56
traktuje pracowników nieludzko!! pozatym zgadzam sie z wypowiedzią że widzi samych złodziei itd. NIE POLEAM
1
sb 2010-10-27 14:23:44
potwierdzam .szkoda zdrowa
zainteresowany,,,, 2013-03-14 12:15:25
Jak teraz jest u Sobika , jakie zarobki ????
oky 2013-05-13 22:30:57
Praca w porządku,8godz. pięć dn.w tygodniu,czasami trzeba przyjśc do pracy w sb. ale rzadko. Zarobki kobiety 1350,mężczyxni1700zł.
Praca "czysta",z pracownikami idzie się dogadać,co do ludzi którzy nadzorują pracą("awansik" z produkcji) to zostawie bez komentarza bo .....:) kto tam robi to wie o co chodzi. Układy, układziki hehehe! ale może to się zmieni- kiedyś.
Ogólnie fajna praca!
red89 2013-09-16 11:45:14
Polecam pracę w tej firmie! Przyjazna atmosfera, fajni ludzie, sama praca też ok. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
ja 2013-09-21 11:50:34
Potwierdzam. Sobik to dobra firma dla każdego rozpoczynającego swoją karierę zawodową.
Kordian 2013-09-23 10:53:40
Jak dla mnie praca w tej firmie była ok. Mówię, że była bo już tam nie pracuję ze względu na moją przeprowadzkę do innego miejsca zamieszkania, ale nie mogę narzekać. Normalna spokojna praca za godziwe pieniądze.
Real 2013-09-23 15:11:58
Dokładnie, ja również nie pracuje już w Sobiku. Był to mój osobisty wybór, aczkolwiek pracę tam wspominam bardzo miło i polecam wszystkim niezdecydowanym.
tfu 2013-09-24 08:11:17
Całkiem niezłe zarobki + przyzwoite premie. Polecam
ta 2013-09-25 16:22:06
fajna firma
2013-10-12 21:41:02
masło osełka górska smakuje jak smalec właśnie daję do zbadania do Sanepidu
2
Dred 2013-10-31 13:02:32
Moje pierwsze miejsce pracy.Wspominam te czasy bardzo dobrze i czasami żałuje, że już nie wrócą...
1
;0 2013-11-29 11:04:44
Witam. A co powiecie o kierowcach na tirach, jakie zarobki są zadowoleni .
Szukam pracy i zastanawiam się nad złożeniem cv ...
4
indor 2014-06-13 08:50:43
Z wielką przykrością donoszę że w zakładzie panuje mobbing.Wielu nie miało odwagi by o tym mówić,po prostu uciekali do innych zakładów pracy.Ogólnie jest tu potwornie zła atmosfera która utrudnia człowiekowi nie tylko pracę ale i samo życie.Najgorzej traktowani są ludzie spokojni i trzymający się jakby na uboczu.Nie ma dla nich poszanowania.Drwiny i obmowy są na porządku dziennym.A do tego chamstwo i donosicielstwo,dlatego ciężko tu dobrym ludziom.Wielu uciekło z tego zakładu właśnie z powodu nieznośnej atmosfery,którą wytwarzają toksyczni ludzie.
4
pracownik 2014-07-11 22:56:27
Jezeli uwazasz(tu do opinii "indor"), że na zakładzie panuje mobbing,spokojni ludzie są terroryzowani,zastraszani czy jeszcze "wyzyskiwani" to dlaczego nie zgłosiłeś/aś to do odpowiednich instytucji,ktorzy mogli by zareagowac??!!
Owszem w kazdej pracy znajdzie się przysłowioła czarna owca i różnie może być ale nie znam nikogo kto by tam robił i by nie nażekał ale nikogo nie trzymaja tam siłą,nie stosuje sie terroru!
składki płacone sa wszustkie(ZUS,Skarbowka,zdrowotne),wypłata na czas(moze nie luksus:mężczyzna 1670zł,kobiety do 1400zł)ale 5 dni w tyg.dwie zmiany po 8godz.
z tego co wiem od przyjaciół ,znajomych co robia u "azjatów" to zapieprzają na 3zmiany światek,piatek i niedziela,w gorszych warunkach i tam sa ponizani!!!
O innych zakładach na terenie skoczowa nie wspomne bo tez "miodu " nie ma a cięzko trzeba pracowac.
spirit 2014-08-07 17:09:53
praca jest ciężka bo podnosi się tony jak w biedronce! zarobki są jak wszędzie czyli szału nie ma!ściągają co miesiąc pieniążki na f.socjalny po 70-80zł natomiast dostajesz tylko 300zł a gdzie reszta pieniążków???umowa 1100zł + premia. Nie polecam Nikomu!!
fajny 2014-09-14 12:31:44
Jest trochę kapusty w firmie białej,czerwonej,rudej burej itd.
I ciągle narzekają a praca fajna
indor 2014-09-30 16:08:46
Nie chodzi o mobbing ze strony pracodawcy tylko ze strony współpracowników.Sama praca nie była by taka zła.Praca w Sobiku ma swoje walory - wspomniane przez ciebie 8 h pracy,wolne weekendy itp.To ludzie uprzykszają tu życie.Oczywiście nie wszyscy ale większość na ogół trzyma ich stronę.Zgłaszanie tego pozbawione jest sensu,zwłaszcza że było już w przeszłości tego zakładu zebranie z tym związane i niewiele to dało.Prześladowany wówczas pracownik już tam nie pracuje a szyderstwa na jego temat długo nie milkły.Inna sprawa , że aby to rozdmuchać trzeba mieć dowody i świadków a to jest zwyczajnie nierealne, bo jak zwykle wszyscy umywają ręce od wszystkiego i nic nie widzieli,nic nie słyszeli.
indor 2014-10-17 00:24:33
Może rzeczywiście jestem człowiekiem naiwnym .Mobbing to najwyraźniej jakiś standard.Prawda jest taka że ci co go stosują na ogół nie widzą problemu i nie nazywają tego po imieniu , a co takiego mi robią? No przecie wiadomo że nie maltretują fizycznie.Nikt mnie tam nie okłada pięściami ani nie kopie po klejnotach rodzinnych bo nie oto chodzi.Idzie o miażdżenie ludzkiej godności,ciągłe nabijanie się , oczernianie,Watykanie wad ,groźby niby na żarty itp.Może dla takich jak ty drogi Arni to nic takiego tak jak i dla mobberów ale dla ludzi upokażanych to spore obciążenie psychiczne które skutkuje poważnymi, konsekwencjami takimi jak myśli i próby samobójcze .
1
joker 2014-10-19 23:20:32
Niektórzy prowokują potencjalnych mobberów,przychodząc do zakładu pracy z tgz syndromem ofiary. Ale rzecz jasna nic nie usprawiedliwia tych którzy szkodzą innym.Zauważyłem jednak że dzieje się tak w firmach w których zawodzi organizacja pracy.Robiłem w zakładzie w którym nie było czasu na to by choćby krzywo spojrzeć na kolegę czy koleżankę, panował w nim porządek .
uc 2015-01-12 09:42:08
Za dużo pytań zadajesz panie. Wiele osób po prostu nie patrzy na opinie tylko idzie do zakładu i samemu sobie wyciąga odpowiednie wnioski. Myślę, że jednak warto przejrzeć chociaż pobieżnie wątek danej firmy. Zastanawiam się swoją drogą co takiego oferują nowym pracownikom podczas rekrutacji, że ci tak chętnie przychodzą do pracy.
Żelipapą 2015-03-26 01:57:17
Minęło sporo czasu od sytuacji o których wspominaliście w postach wyżej. Ale czy z czasem nadeszła poprawa, tego nie wiem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał jak to teraz wygląda w 2015 roku. Próbuję zakręcić się bliżej tej firmy ale nie chcę przejść z deszczu pod rynne, potrzebuję więc waszych wiarygodnych opini. Jaka teraz panuje atmosfera ?
Babe 2015-12-15 13:20:21
Pracuje tam już kilka lat i jestem bardzo zadowolona.
Na wylocie 2016-01-23 18:59:06
W firmie pracuje 9 miesięcy, zarobki dla mężczyzn to ok 1750 na rekę, (ok. 950 brutto + premia). Premię ucinają bardzo żadko, jak już coś się nagminnie żle robi.

Jesli chodzi o atmosferę to w porównaniu starszych komentarzy się poprawiło, aczkolwiek trzeba czasami o swoje racje zawalczyć.

Jeśli chodzi o samą pracę to w okresie od czerca do października jest spoko (dla mężczyzn to ok. po 6-7 ton). Co innego w pozostałe miesiące - to 8 do nawet 10 ton dziennie. Więc tzreba b. dużo zapału, ale można przywyknąć.

Co roku przed świętami wiosennymi zaczynają się tzw. 'barany' czyli część załogi robi masło w kształcie baranków. W tym roku 8 tygodni. Cały knif oplega na tym, że w czasie tych 'baranów' trzeba pracować po 12h (2 zmiany). Oficjalnie 8h.... A naggodziny płacone po 13zł..

Nadgodziny do wybrania; czasami trzeba iść w sobotę, tęż nie zapłacone tylko do wybrania, o ile p. kierownik się zgodzi...
2
magaz. 2016-02-07 18:24:39
a ile oferują wynagrodzenia na stanowisku magazynier,netto???
magaz. 2016-02-09 20:58:26
zazwyczaj w ogłoszeniu o prace podaja inf.o zarobkach. Jakby ktorys z pracownikow podał plus minus ile mozna zarobic bylbym wdzieczny. zastanawiam ie czy warto zlozyc cv. z gory dziekuje.
Lukasz 2016-03-10 21:24:34
Witam ktos moze podpowie z jakich wzgledów jest taka rotacja przyjec wsrod magazynierów ? bo widze kolejny raz ogloszenie , oraz czy ciężko jest z przyjeciem do firmy ? czy biorą "kogo popadnie" ?
Łukasz 2016-03-15 09:47:02
a ogólnie ciężko jest się dostać do firmy? więcej jest przyjęć mężczyzn czy kobiet ? chodzi mi o samą produkcję teraz ,nie ukrywam że jestem zainteresowany pracą w tej firmie
johny 2016-03-22 21:51:06
jakie są zarobki kierowcy w tej firmie?jakie mają auta same solówki czy ciągniki siodłowe(tiry) też mają?w jakie rejony kraju się jezdzi? z góry dzięki za odpowiedz
1
jonatan gruszka 2016-04-14 15:35:08
Jak juz baba posyła chłopa do roboty to nic z tego nie będzie ,ani to nie ma sensu po pewnie psychotestów tez nie przejdzie :)
Andrzej R 2016-07-15 02:05:18
Nie polecam dla facetów. Robota bardzo ciężka (przerzucanie 8-10 ton masła dziennie to norma, w blokach 25). Zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy (1770, z niepłatnymi nadgodzinami których jest dość dużo to kpina). Do tego wszystkiego dochodzi coś, o czym nikt wam na początku nie powie. Od 1 lutego do świąt Wielkiej Nocy pracuje się nie po 8 a po 12 godzin dziennie na 2 zmiany (dniówka i nocka) . Po ok msc takiej pracy, kobiety mdleją, karetka pogotowia to norma minimum raz, a człowiek wygląda jak chodzące zoombie. Do tego w tym okresie dochodzą obowiązkowe soboty (jeśli masz nockę z piątku na sobotę, to kończysz rano o 6, a na 14 z powrotem do pracy. W czasie tego okresu nie łudźcie się, że dostaniecie urlop, a biorąc l4 narażacie się na zwolnienie (to już zależy od humoru kierowniczki). Fakt faktem, dostaje się za ten czas premię ok 1600 zł, ale w porównaniu do wysiłku to jest nic. Wytrzymałem tam ponad rok i mimo, że nie jestem jakimś słabeuszem, nie wyrobiłem fizycznie. Pracują tam głównie osoby, które mają rodziny i nie mają większego wyjścia.
4
pracownik 2016-07-24 20:07:00
do Andrzej R. z tą karetką przesadziłeś :). Ale co do reszty to racja. A jeszcze jedno ponoć pracownicy z tzw."grupą " nie powinni pracować nadgodzin a w w tej firmie można i to z polecenia kierowniczki :) ktora powinna czuwać nad przestrzeganiem przepisów BHP,PIP i kodeksem pracy. Szkoda że Pan Prezes nie interesuje się co się dzieje pod Jego "nosem". Gdyż każda próba spotkania się pracowników z Prezesem kończy się fiaskiem . Pozdrawiam pracowników!!!!!
macy 2016-07-26 13:47:54
Ja pracuję w tej firmie i dziękuję za pozdrowienia. Jeśli mam jakąś sprawę do załatwienia z Prezesem nie ma żadnego problemu ze umówieniem się na spotkanie, ale oczywiście trzeba pamiętać że Prezes jest Prezesem więc trzeba czasem uzbroić się w cierpliwość, bowiem od człowieka na takim stanowisku zwykle cały czas ktoś coś chce.
mm 2016-08-06 23:26:49
Oni mają co chwilę ogłoszenia. Naj lepiej złóż papiery na portiernię bądź zadzwoń do zakładu i zapytaj o pracę. Telefon znajdziesz na ich stronie internetowej. Powiedzonka.
pracownik 2016-08-06 23:36:18
macy,to super ,że Ty masz więcej szczęścia i miałaś możliwość spotkania się z Prezesem. My jako pracownicy produkcyjny już nie :( . Po pierwsze aby się zgłosić chęć widzenia z Prezesem musimy po pierwsze powiadomić o tym Panią kierownik produkcji(tj.rozumiane dla Nas), potem zgłasza to Pani dyrektor zakładu a ta Pani ma przekazać Prezesowi o co nam chodzi tzn.jaki jest powód chęci spotkania się z nim. No ale cóż czy to do Prezesa dochodzi to nie wiemy. Gdyż jak jest temat podwyżki czy braku ludzi do pracy. To ponoć Pana Prezesa nie ma bądź jest zajęty. Ale termin spotkania nie jest w ogóle wyznaczony:( . Pozdrowionka!!! :)
pracownik 2016-08-06 23:43:30
Zapomniałam napisać,ze jak mężczyźni hurtowo się zwalniali z zakładu i byla garstka co zostali to wtedy Pan Prezes przyjął kolegę i wysłuchał Go co miał mu do powodzenia,gdyż chłopaki robili za dwóch. Wiec powiedzmy ze "wygrali" na tym spotkaniu ale tylko dla tego że gdyby jeszcze przykładowo dwóch się zwolniło czy przyniosło l4 to by produkcja w zakładzie "stanęła ". :/ więc jak Pan Prezes chce to ma czas dla swoich podwładnych. Pozdr.:) :)
pracownik 2016-08-06 23:44:10
Zapomniałam napisać,ze jak mężczyźni hurtowo się zwalniali z zakładu i byla garstka co zostali to wtedy Pan Prezes przyjął kolegę i wysłuchał Go co miał mu do powodzenia,gdyż chłopaki robili za dwóch. Wiec powiedzmy ze "wygrali" na tym spotkaniu ale tylko dla tego że gdyby jeszcze przykładowo dwóch się zwolniło czy przyniosło l4 to by produkcja w zakładzie "stanęła ". :/ więc jak Pan Prezes chce to ma czas dla swoich podwładnych. Pozdr.:) :)
pracownik 2 2016-08-07 21:16:11
Jak pisano po wyżej w odp.pracownicy rozumują że spotkanie z Prezesem musi być zaanonsowane.!!!!! (proszę czytać ze zrozumieniem) ale już nie wiedzą czy chęć spotkania z Nim dochodzi do Niego gdyż już postronne osoby (jak kierownicy itp.) ten kontakt już"utrudniają". Na tym zakończę ten temat. Kto tam nie pracuję to będzie prowadził swoją filozofię . Więc.... Szkoda się rozczulać nad tematem;) ;)
pracownik 2 2016-08-07 21:17:39
Jak pisano po wyżej w odp.pracownicy rozumują że spotkanie z Prezesem musi być zaanonsowane.!!!!! (proszę czytać ze zrozumieniem) ale już nie wiedzą czy chęć spotkania z Nim dochodzi do Niego gdyż już postronne osoby (jak kierownicy itp.) ten kontakt już"utrudniają". Na tym zakończę ten temat. Kto tam nie pracuję to będzie prowadził swoją filozofię . Więc.... Szkoda się rozczulać nad tematem;) ;)
dfgh 2016-08-08 12:33:01
@adrian no czasami tak faktycznie jet ze ciezko z nim po prostu o spotkanie ale to chyba jednak od firmy zalezy
Zostaw swoją opinię o Zakład Produkcyjny "Sobik" - Skoczów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny "Sobik"