Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rimec Atlanco S.A.

Pracowałeś w firmie Rimec Atlanco S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ludmiła - 2013-09-04 16:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w firmie i już kilkanascie razy wyjeżdzałam,jestem zadowolona bo trafiałam na fajne rodziny,tylko czasem dziewczyny trafiają naprawdę na cieżką pracę pacjent z demencją,nieprzespane noce.A przecież po nieprzespanej nocy trzeba funkcjonować robić zakupy, gotować, prac ,wyprowadzać psa ,zajmować się ogrodem.Więc myślę że jeśli chodzi o zarobki firma powinna to brać pod uwagę.Ktoś kto sam opiekuje się chorym powinien mieć większą stawkę.
zdjecie uzytkownika
Jolanta - 2013-09-12 16:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja pracuję od prawie dwóch lat i nie narzekam, Wyjazdy są dobrze zorganizowane. Ile firma bierze od rodziny niemieckiej nie interesuje mnie, ważne dla mnie jest ile ja zarabiam i tu też nie narzekam. Wiem na co sie decyduję w Polsce i z reguły wszystko się zgadza a jak są jakieś , obsówki ,czy brakuje , zawsze mozna wszystko wyjaśnić z koordynatorką .Ludzie z reguły zawsze narzekają ale nigdzie nie jest idealnie i musicie o tym moje drogie pamietać .Chcąc wiecej zarabiać trzeba być samodzielnym i we własnym zakresie załatwić sobie ,,rodzinę ,,,bo firma nie jest opieką społeczną.Warto spróbować a zrezygnować można zawsze. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 06:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /? Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-09-18 08:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-09-18 06:50:37

z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /?
Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
Niestety minimum komunikatywny niemiecki jest potrzebny i prawo jazdy obowiązkowo , gdyż czasami trzeba jezdzić z pacjetem na zabiegi , zakupy.itp.
zdjecie uzytkownika
Julia - 2013-09-21 19:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sick...a jaka ta firma ma opinie w neimczech czy tam ludzie to jakos inaczej chyba zyja skoro ich stac na korzystanie z takich uslug co nie..inny swiat..gotowac tez trzeba zawsze
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-04-01 22:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos w ogóle z forum korzystał ostatnio z usług agencji ATLANCO RIMEC, bo owszem mają jakieś oferty, ale nie po polsku.
zdjecie uzytkownika
kaffi - 2014-06-19 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś wie jak skontaktować się z atlanco proszę o namiary
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-20 14:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaffi, zalezy o co chodzi, na stronie atlanco rimec podaja numer telefonu +353 1 491 0555, a jak poszukasz to i jest tez mail do rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
kaffi - 2014-08-17 11:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś wie jak skontaktować się z atlanco ten numer który podał kolega tomek nic mi nie mówi jak by ktoś miał numer telefonu do nich był bym wdżięczny pilne
zdjecie uzytkownika
ubaw - 2014-08-17 18:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem , Atlanco - Rimec splajtowało w Norwegii , ogłosili upadlośc .Nie placili urlopowego , nie placili nadgodzin ect. Polacy sami sobie winni ...pracowali ileś tam miesięcy i nie mieli zielonego pojęcia jakie prawa im się należą w Norwegii , ale wódkę na mecie wiedzieli zaraz gdzie kupić !!!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-17 18:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basia - 2013-08-22 08:49:44]:
Rimec nie istnieje ,teraz ma sie nazywać coś Staff ,zmieniaja ciągle nazwę wiadomo dlaczego !!! Co po nie ktorzy chwala tutaj ale pewnie to sami pracownicy tego kameleona
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2014-08-27 23:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd te doniesienia, że Rimec Atlanco juz nie istnieje, bo szukałem sporo w Internecie, jednak nie byłem w stanie nic znaleźć. Może nazwiecie mnie naiwnym, ale nie wiem dlaczego mieliby zmieniac nazwę, nie podoba im sie, czy jak? Może kolego o nicku hahaha, napisałbyś dlaczego Twoim zdanie zmieniaja nazwę i oświecisz tym samym mnie i pewnie innych, którzy jeszcze w tej firmie nie pracowali, to i nie wiedza,co sie tam dzieje.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-28 17:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olgierd - 2014-08-27 23:35:46]:
Prosze sprawdzic na stronach norweskich wpisujac Atlanco konkurs
zdjecie uzytkownika
kamol - 2014-09-30 23:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, wpisałem to co kolega wyżej polecił i po przetłumaczeniu translatorem wyskakują artykuły jak: Kontrowersyjna irlandzka agencja rekrutacyjna Atlanco Rimec norweska spółka zależna Atlanco AS jest w stanie upadłości. Szkoda trochę, bowiem chyba nie należeli do grona najgorszych firm. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
akael - 2014-10-22 16:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olgierd - 2014-08-27 23:35:46]:
Zmieniają nazwę z bardzo prostego powodu. W Skandynawii jest tak, że nowa firma przez pierwsze trzy miesiące działalności jest zwolniona z podatku. Po tych trzech miesiącach przychodzi inna firma i chociaż zatrudnia tych samych pracowników nadal nie płaci podatków, chociaż zmiana dotyczy tylko nazwy. To taki przekręt zgodny jednak z prawem skandynawskim. W gruncie rzeczy ci sami ludzie cały czas trzepią kasę na niepłaceniu podatków i na różnicy między minimalnymi płacami obowiązującymi w krajach, w których działają, a pensjami płaconymi zatrudnianym przez nich ludziom. Podobnie jest z ubezpieczeniami. Pracowałem na budowie tunelu w Malmo. Mój kolega znalazł się w szpitalu. Tam od głównego kwestora szpitala dowiedział się, że jego ubezpieczenie (wyszczególnione na "payslipie" w oddzielnej rubryce) to fikcja. I tak się ma sprawa z formą "Rimec". Jeżeli nic się nie zmieniło - współczuję tym, którzy mają z nimi do czynienia.
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2014-10-23 13:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wraz z kilkoma innymi dziewczynami pracuję za ich pośrednictwem w szpitalu w Bodo jako pielęgniarka i muszę zaprzeczyć tym informacjom.Firma solidna uczciwa ,zdecydowanie polecam.
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-10-24 09:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze znajdzie sie ktos malo zadowolony z pracy .Mnie juz w tym roku 4 roczek leci i nie narzekam .Jesli jest dobra rodzina i podopieczny o.k.Poprostu sie pracuje,a czas sam ucieka.Ja polecam .warto sprobowac i samemu sprawdzic.
zdjecie uzytkownika
dyrdymały - 2014-10-24 17:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2014-10-24 09:36:58]:
Sprawdz sobie jak masz wiedze gdzie to sie robi , czy masz ubezpieczenie i inne sprawy zwiazane z pracą .Ztego co mozna było przeczytać wczesniej ( usuniete )pracownicy pracowali w Norwegii nie mieli ubezpieczenia , pieniedzy urlopowych ect .Uwazaj czas leci i możesz obudzic sie z reką w nocniku .Nie złe kawalki piszesz chyba pracujesz w ich biurze co ? Ta osoba ktora spadła z rusztowania ? połamana i nie zdolna do pracy i jakmyślisz? byla ubezpieczona ? bajki to dla dzieci !!!
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-10-27 11:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pokaż mi proszę jakąś inną agencję z którą warto wybrać się do pracy. Jeśli chodzi o Rimec to przynajmniej jest to dla mnie sprawdzona firma, już od wielu lat na rynku. Wiem czego mogę się po nich spodziewać. Czy jest w obecnie w Polsce jakaś druga taka firma? bo jak osobiście o niej nic nie słyszałam
zdjecie uzytkownika
lala - 2014-10-27 12:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję już 2 lata z firmą Rimec i jestem nieco zawiedziona. Owszem cieszyłam się, jak szybko przyjęli mnie do pracy i nowym kontraktem i gdyby nie to, że w Polsce nie mogę znaleźć pracy to może bym nie wyjeżdzała. Moje wynagrodzenie wynosi nadal około 1800-1900 Euro na miesiąc pomimo tego, że mam dobry niemiecki, prawo jazdy i może doświadczenie mniejsze, bo miałam większą styczność z dziećmi niż z Seniorami wcześniej w Polsce.
Na 4 rodziny: trzy były w porządku, jedna to totalna porażka. Teraz otrzymałam nowe zlecenie ,mam nadzieje ze bedzie lepiej niż ostatnio.
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-10-27 23:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja juz się pogubiłem, Rimec upadło, czy zmieniło nazwe, bo widze, że podajecie nie do końca zgodne ze soba informację. Jeśli zmieniają nazwe to jednocześnie traca wyrobiona marke i niejako klientów, nie wiem czy im sie opłaca aby zaoszczędzić na podatkach, chyba nie sa takie duże. Może jest tu ktoś, kto obecnie jest zatrudniony?
zdjecie uzytkownika
zdyma - 2014-10-28 18:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazek - 2014-10-27 23:34:24]:
Zmieniaja dośc często nazwy z wiadomych powodow ,prawdopodobnie zmienili na Staff z siedziba w Krakowie , jak zwal tak zwal ta sama kaszana !!!
zdjecie uzytkownika
nowy11111 - 2014-10-30 10:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zdyma - 2014-10-28 18:42:03]:
Czesc,myslales moze o firmie Staffzone,to jest dawny rimec?
Podobno wysylaja teraz masowo do danii,jest ktos od nich na kontrakcie czy b sami niepismienni wyjezdzaja ,niech ktos sie wypowie jakie warunki i place na skandynawii.
zdjecie uzytkownika
szerlok - 2014-10-30 12:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zadzwon do nich i sie dowiedz
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-10-31 14:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szerlok - 2014-10-30 12:00:48]:
Dokładnie to ta kaszana
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rimec Atlanco S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x