Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rimec Atlanco S.A.

Pracowałeś w firmie Rimec Atlanco S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bożena - 2013-08-27 11:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pewnym wieku lepiej dostać mniej pieniędzy ale na jasnych warunkach niż więcej na szemranych. Wiem co mówię bo pracowałam w Niemczech jeszcze kiedy obowiązywały tam Marki. Jeździłam pod Stuttgart do pracy przy zbiorze ogórków i szef płacił nam tak jak mu się podobało. W umowie nie było wpisanych żadnych kwot, on to wykorzystywał... Teraz czasy się zmieniły i trzeba zawsze wymagać konkretnej umowy! A jak komuś nie podobają się stawki to albo niech negocjuje sobie wyższe albo niech nie jedzie i załatwi sobie zlecenie bezpośrednio z rodziną .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 21:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z ubezpieczeniem słuchajcie jak coś się dzieje i muszę iść do lekarza/szpitala co wtedy kto płaci za wizytę?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-28 09:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podczas pracy jestes ubezpieczona masz 101
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 21:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś ostatni do roboty z Atlanco jakie warunki dla porownania z innymi zostaly przedstawione wszystko jasno bylo wytlumaczone jest kontakt z nimi
zdjecie uzytkownika
Gabrysia - 2013-09-02 08:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czekam od miesiąca na jakąś ofertę i nic , cisza.Gdy dzwonię , też słyszę , że szukają odpowiedniej dla mnie oferty.Wiem , że znajome już jeździły , były zadowolone , więc i sama zdecydowałam się na podpisanie umowy ,ale teraz zastanawiam się , czy jak pojadę to sobie poradzę bo moj niemiecki nie jest najlepszy.Doświadzczenie posiadam wieloletnie jednakże boje sie troche o ten język .
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2013-09-02 09:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobietki, mam pytanie do tych, ktore teraz pracują przez posrednikow, a od 1 pazdziernika chca się zatrudnic bezposrednio u rodziny. Jak planujecie rozwiązac sprawe urlopu? Macie kogoś zaufanego kto Was będzie zastepowal ? Bo tak sobie mysle , ze jesli taka osobe bedzie wybierala rodzina , albo nawet ja sama znajde np z netu, to nie ma gwaranci , ze ona nie zajmie mojego miejsca na stale i czy po urlopie bede miala jeszcze gdzie wracac? Tego wlasnie zaczynam sie bac... Macie jakis pomysl ?
zdjecie uzytkownika
anonym - 2013-09-02 09:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki jest numer do firmy rimec?
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2013-09-04 15:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie! Mam do Was pytanie. Wybieram się do Niemiec i nie wiem gdzie kupić internet? Tzn. USB-Stick. Jadę z laptopem na miesiąc i potrzebuję dostęp do internetu, bez abonamentu. Czy ktoś wie ile to kosztuje?? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam, Jolka
zdjecie uzytkownika
Ludmiła - 2013-09-04 16:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w firmie i już kilkanascie razy wyjeżdzałam,jestem zadowolona bo trafiałam na fajne rodziny,tylko czasem dziewczyny trafiają naprawdę na cieżką pracę pacjent z demencją,nieprzespane noce.A przecież po nieprzespanej nocy trzeba funkcjonować robić zakupy, gotować, prac ,wyprowadzać psa ,zajmować się ogrodem.Więc myślę że jeśli chodzi o zarobki firma powinna to brać pod uwagę.Ktoś kto sam opiekuje się chorym powinien mieć większą stawkę.
zdjecie uzytkownika
Jolanta - 2013-09-12 16:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja pracuję od prawie dwóch lat i nie narzekam, Wyjazdy są dobrze zorganizowane. Ile firma bierze od rodziny niemieckiej nie interesuje mnie, ważne dla mnie jest ile ja zarabiam i tu też nie narzekam. Wiem na co sie decyduję w Polsce i z reguły wszystko się zgadza a jak są jakieś , obsówki ,czy brakuje , zawsze mozna wszystko wyjaśnić z koordynatorką .Ludzie z reguły zawsze narzekają ale nigdzie nie jest idealnie i musicie o tym moje drogie pamietać .Chcąc wiecej zarabiać trzeba być samodzielnym i we własnym zakresie załatwić sobie ,,rodzinę ,,,bo firma nie jest opieką społeczną.Warto spróbować a zrezygnować można zawsze. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 06:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /? Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-09-18 08:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-09-18 06:50:37

z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /?
Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
Niestety minimum komunikatywny niemiecki jest potrzebny i prawo jazdy obowiązkowo , gdyż czasami trzeba jezdzić z pacjetem na zabiegi , zakupy.itp.
zdjecie uzytkownika
Julia - 2013-09-21 19:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sick...a jaka ta firma ma opinie w neimczech czy tam ludzie to jakos inaczej chyba zyja skoro ich stac na korzystanie z takich uslug co nie..inny swiat..gotowac tez trzeba zawsze
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-04-01 22:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos w ogóle z forum korzystał ostatnio z usług agencji ATLANCO RIMEC, bo owszem mają jakieś oferty, ale nie po polsku.
zdjecie uzytkownika
kaffi - 2014-06-19 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś wie jak skontaktować się z atlanco proszę o namiary
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-20 14:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaffi, zalezy o co chodzi, na stronie atlanco rimec podaja numer telefonu +353 1 491 0555, a jak poszukasz to i jest tez mail do rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
kaffi - 2014-08-17 11:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś wie jak skontaktować się z atlanco ten numer który podał kolega tomek nic mi nie mówi jak by ktoś miał numer telefonu do nich był bym wdżięczny pilne
zdjecie uzytkownika
ubaw - 2014-08-17 18:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem , Atlanco - Rimec splajtowało w Norwegii , ogłosili upadlośc .Nie placili urlopowego , nie placili nadgodzin ect. Polacy sami sobie winni ...pracowali ileś tam miesięcy i nie mieli zielonego pojęcia jakie prawa im się należą w Norwegii , ale wódkę na mecie wiedzieli zaraz gdzie kupić !!!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-17 18:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basia - 2013-08-22 08:49:44]:
Rimec nie istnieje ,teraz ma sie nazywać coś Staff ,zmieniaja ciągle nazwę wiadomo dlaczego !!! Co po nie ktorzy chwala tutaj ale pewnie to sami pracownicy tego kameleona
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2014-08-27 23:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd te doniesienia, że Rimec Atlanco juz nie istnieje, bo szukałem sporo w Internecie, jednak nie byłem w stanie nic znaleźć. Może nazwiecie mnie naiwnym, ale nie wiem dlaczego mieliby zmieniac nazwę, nie podoba im sie, czy jak? Może kolego o nicku hahaha, napisałbyś dlaczego Twoim zdanie zmieniaja nazwę i oświecisz tym samym mnie i pewnie innych, którzy jeszcze w tej firmie nie pracowali, to i nie wiedza,co sie tam dzieje.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2014-08-28 17:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olgierd - 2014-08-27 23:35:46]:
Prosze sprawdzic na stronach norweskich wpisujac Atlanco konkurs
zdjecie uzytkownika
kamol - 2014-09-30 23:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, wpisałem to co kolega wyżej polecił i po przetłumaczeniu translatorem wyskakują artykuły jak: Kontrowersyjna irlandzka agencja rekrutacyjna Atlanco Rimec norweska spółka zależna Atlanco AS jest w stanie upadłości. Szkoda trochę, bowiem chyba nie należeli do grona najgorszych firm. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
akael - 2014-10-22 16:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olgierd - 2014-08-27 23:35:46]:
Zmieniają nazwę z bardzo prostego powodu. W Skandynawii jest tak, że nowa firma przez pierwsze trzy miesiące działalności jest zwolniona z podatku. Po tych trzech miesiącach przychodzi inna firma i chociaż zatrudnia tych samych pracowników nadal nie płaci podatków, chociaż zmiana dotyczy tylko nazwy. To taki przekręt zgodny jednak z prawem skandynawskim. W gruncie rzeczy ci sami ludzie cały czas trzepią kasę na niepłaceniu podatków i na różnicy między minimalnymi płacami obowiązującymi w krajach, w których działają, a pensjami płaconymi zatrudnianym przez nich ludziom. Podobnie jest z ubezpieczeniami. Pracowałem na budowie tunelu w Malmo. Mój kolega znalazł się w szpitalu. Tam od głównego kwestora szpitala dowiedział się, że jego ubezpieczenie (wyszczególnione na "payslipie" w oddzielnej rubryce) to fikcja. I tak się ma sprawa z formą "Rimec". Jeżeli nic się nie zmieniło - współczuję tym, którzy mają z nimi do czynienia.
zdjecie uzytkownika
Marzena - 2014-10-23 13:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wraz z kilkoma innymi dziewczynami pracuję za ich pośrednictwem w szpitalu w Bodo jako pielęgniarka i muszę zaprzeczyć tym informacjom.Firma solidna uczciwa ,zdecydowanie polecam.
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-10-24 09:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze znajdzie sie ktos malo zadowolony z pracy .Mnie juz w tym roku 4 roczek leci i nie narzekam .Jesli jest dobra rodzina i podopieczny o.k.Poprostu sie pracuje,a czas sam ucieka.Ja polecam .warto sprobowac i samemu sprawdzic.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rimec Atlanco S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x