Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ATLANCO RIMEC

Pracowałeś w firmie ATLANCO RIMEC i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mariola - 2013-08-19 08:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
abosia - 2013-08-18 22:03:03

Cześć koledzy mam pytanie co do pracy w Atlanco Rimec czy zatrudniają również osoby z grupą inwalidzką ?
albo emerytów ( durzo byłych policjantow pracuje co mieli po 40 lat jak na emeryture pośli albo z grupo inwalidzko bo nie muszą wtedy zusu płacic,mają robote przy sortowani cebuli w holandii .masz taki szablon z dziurami i wkladzasz cebule patszysz gdzie pasuje i kladziesz do kartona ,moja znajoma tam robi , ale to przyjecia mnieli na jesieni teras prubowalam ale kazali czekać.dzwonilam do biura i majo cos miec na jesieni do zbiorow ,morze kartofli ?.
zdjecie uzytkownika
PIIKA - 2013-08-19 19:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mariola widze ze pracowalas masz pojecie wiesz moze czy duzo za domki za te noclegi potracaja czy to samemu czy z wyplaty zabieraja jak to jest oplaca sie jechac ile za godzine dzieki
zdjecie uzytkownika
Basia - 2013-08-22 08:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam w tej firmie dosc dlugo,musialam zrezygnowac ze wzgledu na sytuacje rodzinna.Nigdy nie bylo zadnego problemu z organizacja wyjazdu tzn.zaliczka zawsze przed wyjazdem i kurier z dokumentami i biletem tez.Jedyne,z czym nie moglam sie pogodzic,to ,ze znam niemiecki bardzo dobrze,a ocenili mnie na trzy.Nawet rodzina,u ktorej pracowalam byla zdumiona ta ocena.W pare minut przez telefon nie da sie obiektywnie ocenic znajomosci jezyka.Zreszta oceniala mnie osoba,ktora to ja dwa razy korygowalam.Dostalam stawke mniejsza od mojej zmienniczki,ktora bardzo slabo znala jezyk i miala mniejsze doswiadczenie w pracy ( ona 2 lata ,ja 10),ale za to jej znajoma pracowala w biurze.Dziwne ze stawka zalezy od znajomosci jezyka,a nie od tego,co sie umie.I jeszcze jedno jest dla mnie smieszne,to tajemnica zarobkow.Zmienniczki i tak o tym rozmawiaja miedzy soba i z rodzinami.Pozdrawiam wszystkie opiekunki....
zdjecie uzytkownika
bożena - 2013-08-22 11:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też byłam z różnymi firmiami w Niemczech i akurat z Rimecem najlepiej mi się pracowało, bo byłam o wszystkim informowana wcześniej, mogłam się spokojnie przygotować do wyjazdu, zoorganizowany przejazd i spotkanie z koordynatorem.. nic mnie nie zaskakiwało jak w innej firmie, gdzie np. musiałam płacić za dojazd. Spokojnie można korzystać z ich ofert, bo płacą na czas i to dla mnie też jest ważne.
zdjecie uzytkownika
Marysia - 2013-08-23 15:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam z Rimec prawie 2 lata i ogólnie mam dobre wrażenie. Teraz skończyłam studia i zmieniam pracę. Oczywiscie nie spodziewajcie się jakiejś szczególnej opieki z ich strony, ale jak są naprawdę ekstremalne problemy z pacjentami to zabierają do Polski. Mnie się to nie zdarzyło, ale opiekunka, która mnie zmieniała miała taką sytuację, że przez 2 tygodnie pacjentka i jej rodzina zrobiła jej piekło, Rimec w trybie przyspieszonym ściągała ją do Polski. Trzeba wziąść pod uwagę, że to zawsze jest loteria, do kogo się pojedzie? Są fajne rodziny i są problematyczne, choć na szczęście te z problemami to mniejszość. Jeżeli jedziesz pierwszy raz to najlepiej jechać tylko na miesiąc, bo w razie problemów ten miesiąc w większości przypadków da się wytrzymać i tym systemem jeździć, aż się trafi do rodziny, która ci pasuje, a potem już tylko wracać w jedno miejsce. Ja tak robiłam, miałam 1 rodzinę z którą się baaaardzo żżyłam. Promedica nie robi żadnych problemów, jeśli ktoś chce wracać do tej samej rodziny, ale wtedy to już na kilka miesięcy sie jedzie, nie na 1 miesiąć. Jak wracasz do Polski to Rimec zawsze wysyła na ten jeden miesiąc twojego urlopu zmienniczkę. Jeśli chodzi o pieniądze, to płacą jak w zegarku, czasami nawet 1-2 dni wcześniej miałam wypłatę na koncie. Ogólnie oceniam ich na 4+.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-24 09:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marysia a jak tam sie zalapalas do roboty bo tez bym chciala wyjechac z dobra firma co placi kase na czas i troche zarobic a czy mozna na same wakacje odpisz dzieki
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-08-26 08:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Was! ja siedze jak na szpilkach i czekam na telefon od Rimecu :) Podpisalam umowę w maju jakos w polowie i dopiero 2 dni tewmu zadzwonila do mnie pani z firmy. I jest dla mnie oferta...tylko pytanie czy rodzian się zgodzi....myslalam, że to już na 100%, ale na koncu dowiedzialam się, ze rodzina musi mnie zaakceptowac...więc nie wiem czy to bylo na tzw. odczepne?? a zadzwoni jutro i powie ze jednak się nie zgodzili?? Bo fakt co najmniej 2 razy w tygodniu się przypominałam :D a co! :) Mam umowę, więc kontrakt się należy:) Zobaczymy, co z tego bedzie:) Szczerze mowiac na bierząco rozglądam się za inną pracą i zbytnio już nie wierzę w Rimec:) Podobno od września ma cos u nich ruszyc,,,ale plotek na swiecie więcej jak ludzi:) Pozdrawiam kobietki :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-26 19:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesiu to ile na umowie Ci sie udawało zarabiać czemu właśnie Rimec Atlanco wybrałaś a nie inną firmę ?
zdjecie uzytkownika
wiesia - 2013-08-27 09:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja koleżanka pracuje u nich od roku w dortmundzie i ,polecała mi tą firmę .Mam nadzieję że sie nie zawiodę .
zdjecie uzytkownika
bożena - 2013-08-27 11:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pewnym wieku lepiej dostać mniej pieniędzy ale na jasnych warunkach niż więcej na szemranych. Wiem co mówię bo pracowałam w Niemczech jeszcze kiedy obowiązywały tam Marki. Jeździłam pod Stuttgart do pracy przy zbiorze ogórków i szef płacił nam tak jak mu się podobało. W umowie nie było wpisanych żadnych kwot, on to wykorzystywał... Teraz czasy się zmieniły i trzeba zawsze wymagać konkretnej umowy! A jak komuś nie podobają się stawki to albo niech negocjuje sobie wyższe albo niech nie jedzie i załatwi sobie zlecenie bezpośrednio z rodziną .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 21:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z ubezpieczeniem słuchajcie jak coś się dzieje i muszę iść do lekarza/szpitala co wtedy kto płaci za wizytę?
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-28 09:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podczas pracy jestes ubezpieczona masz 101
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 21:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś ostatni do roboty z Atlanco jakie warunki dla porownania z innymi zostaly przedstawione wszystko jasno bylo wytlumaczone jest kontakt z nimi
zdjecie uzytkownika
Gabrysia - 2013-09-02 08:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czekam od miesiąca na jakąś ofertę i nic , cisza.Gdy dzwonię , też słyszę , że szukają odpowiedniej dla mnie oferty.Wiem , że znajome już jeździły , były zadowolone , więc i sama zdecydowałam się na podpisanie umowy ,ale teraz zastanawiam się , czy jak pojadę to sobie poradzę bo moj niemiecki nie jest najlepszy.Doświadzczenie posiadam wieloletnie jednakże boje sie troche o ten język .
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2013-09-02 09:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobietki, mam pytanie do tych, ktore teraz pracują przez posrednikow, a od 1 pazdziernika chca się zatrudnic bezposrednio u rodziny. Jak planujecie rozwiązac sprawe urlopu? Macie kogoś zaufanego kto Was będzie zastepowal ? Bo tak sobie mysle , ze jesli taka osobe bedzie wybierala rodzina , albo nawet ja sama znajde np z netu, to nie ma gwaranci , ze ona nie zajmie mojego miejsca na stale i czy po urlopie bede miala jeszcze gdzie wracac? Tego wlasnie zaczynam sie bac... Macie jakis pomysl ?
zdjecie uzytkownika
anonym - 2013-09-02 09:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki jest numer do firmy rimec?
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2013-09-04 15:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie! Mam do Was pytanie. Wybieram się do Niemiec i nie wiem gdzie kupić internet? Tzn. USB-Stick. Jadę z laptopem na miesiąc i potrzebuję dostęp do internetu, bez abonamentu. Czy ktoś wie ile to kosztuje?? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam, Jolka
zdjecie uzytkownika
Ludmiła - 2013-09-04 16:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w firmie i już kilkanascie razy wyjeżdzałam,jestem zadowolona bo trafiałam na fajne rodziny,tylko czasem dziewczyny trafiają naprawdę na cieżką pracę pacjent z demencją,nieprzespane noce.A przecież po nieprzespanej nocy trzeba funkcjonować robić zakupy, gotować, prac ,wyprowadzać psa ,zajmować się ogrodem.Więc myślę że jeśli chodzi o zarobki firma powinna to brać pod uwagę.Ktoś kto sam opiekuje się chorym powinien mieć większą stawkę.
zdjecie uzytkownika
Jolanta - 2013-09-12 16:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja pracuję od prawie dwóch lat i nie narzekam, Wyjazdy są dobrze zorganizowane. Ile firma bierze od rodziny niemieckiej nie interesuje mnie, ważne dla mnie jest ile ja zarabiam i tu też nie narzekam. Wiem na co sie decyduję w Polsce i z reguły wszystko się zgadza a jak są jakieś , obsówki ,czy brakuje , zawsze mozna wszystko wyjaśnić z koordynatorką .Ludzie z reguły zawsze narzekają ale nigdzie nie jest idealnie i musicie o tym moje drogie pamietać .Chcąc wiecej zarabiać trzeba być samodzielnym i we własnym zakresie załatwić sobie ,,rodzinę ,,,bo firma nie jest opieką społeczną.Warto spróbować a zrezygnować można zawsze. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-18 06:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /? Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-09-18 08:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-09-18 06:50:37

z tego co piszecie to w Atlanco sa spoko te warunki mozecie napisac czy jest szansa w ogole wyjechac bez znajomosci dobre niemieckiego /?
Czy trzeba miec prawo jazdy?ja wogole nie posiadam:((((((
Niestety minimum komunikatywny niemiecki jest potrzebny i prawo jazdy obowiązkowo , gdyż czasami trzeba jezdzić z pacjetem na zabiegi , zakupy.itp.
zdjecie uzytkownika
Julia - 2013-09-21 19:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sick...a jaka ta firma ma opinie w neimczech czy tam ludzie to jakos inaczej chyba zyja skoro ich stac na korzystanie z takich uslug co nie..inny swiat..gotowac tez trzeba zawsze
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-04-01 22:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos w ogóle z forum korzystał ostatnio z usług agencji ATLANCO RIMEC, bo owszem mają jakieś oferty, ale nie po polsku.
zdjecie uzytkownika
kaffi - 2014-06-19 20:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktoś wie jak skontaktować się z atlanco proszę o namiary
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-20 14:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaffi, zalezy o co chodzi, na stronie atlanco rimec podaja numer telefonu +353 1 491 0555, a jak poszukasz to i jest tez mail do rekrutacji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATLANCO RIMEC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x