brak logo

Smartway Sp. z o.o. Sp. K.

Kraków

Opinie o Smartway Sp. z o.o. Sp. K.

prawda 2010-09-08 23:39:08
haha!
4 zl na godzina tak ale dla leniuchów i obiboków.

mmm 2010-09-12 19:03:04
Ja tam jeszcze pracuję . Może odejdę gdyż nie wszystkie zmiany mi odpowiadają ale kochani troszkę obiektywizmu - wypisujecie, że bezpłatny okres próbny, 4zł/h przecież to wyrwane z kontekstu bzdury!!
Niektórym zawiść zalewa oczy tak się nie da żyć!!! Coś nie odpowiada to się zwalniam a nie wypisuję naciąganych prawd na forum śmieszycie mnie również wy hehehe !!!!!!
Ktośka 2010-09-13 14:24:28
Nie, nie, nie... Żadne bzdury z tym bezpłatnym okresem próbnym... Ja zaczęłam tam pracę, umowa miała być w poniedziałek rano, czyli w pierwszy dzień do podpisania. Nie było, wtorek też nie, w środku dnia dostaliśmy karteczkę, że zaszły zmiany i pierwsze 10 dni jest bezpłatne (czyli de facto 2 tygodnie), a że na rozmowie powiedzieli nam co innego... Cóż... Wola szefostwa. Jak nie wierzycie, mam tą karteczkę w domu, mogę zeskanować. O!
kkkkk 2010-09-16 14:18:07
Ja byłam na rozmowach nie dostałam żadnej karteczki, pracy nie podjęłam. Nie jest prawdą, że bezpłatny!!!!! Jasno mi powiedzieli, że okres próbny jeśli nie zrobię planu to sama prowizja a dopiero później godzinówka. Więc zupełnie nie rozumiem o co chodzi z tym bezpłatny.
Ktośka 2010-09-16 15:29:35
Bo widzisz... Najpeirw prowizje, czyli za godziny Ci nie płacą, czyli siedzisz 10 dni po 8 godzin ZA DARMO, jak nie wyrobisz planu to nie podpisują umowy z Tobą, co oznacza, że prowizji też nie dostaniesz :] poza tym mnie na rozmowie też nie powiedzieli, dopiero po 2 dniach dali karteczkę, że zmieniły się warunki (sratatata). A umowy jak nie było w pierwszym dniu (miała być, na rozmowie tak było mówione) tak nie było w 3 dniu. Koordynatorzy tłumaczyli się brakiem maila od góry, góra brakiem maila od koordynatorów i szukaj wiatru w polu.
:) 2010-09-22 14:04:35
Ktoś, kto tak pisze wie z góry, że szczytem jego umiejętności to praca w jakimś Urzędzie:) zakłada od samego początku, że nie będzie pracować tylko liczy na godzinówkę:) Słonko nie na tym rzecz polega pokaż, co umiesz to dostaniesz godzinówkę a po kilku miesiącach dobrej pracy może zostaniesz koordynatorem:) wszyscy by chcieli zarabiać duże pieniądze a nic nie robić dla Ciebie proponuję staranie się o pracę właśnie w jakimś Urzędzie:) bo ambicji to w tobie zero:(
Spoko 2010-09-22 14:09:53
Ja tam jestem zadowolona robie swoje mam 7 zł. za godzinówkę jak to piszą wszyscy + premia i do tego miła atmosfera:) Co prawda trzeba się starać ale nie ma nic za darmo. POLECAM pracę dla sprytnych:)
a ja siedzę 2010-09-22 22:06:00
Zmienili tę stawkę na 4 za nie osiąganie wyników, ale w sumie wcześniej to byli frajerami, każdy dostawał tyle samo nieważne czy zrobił 30 przedłużeń czy 10.
A co do okresu próbnego to wierutna bzdura: Jak nie prejdziesz to prowizje za sprzedaże otrzymujesz, brak jest godzinówki.
Wynik pozytywny godzinówka z prowizjami.
A tak między nami to może przegieli z tą 4, ale prowizje płaca lepsze niz gdzie indziej. Wyrobienie celu minimum 5 aktywek i 30 przedłużeń, spokojnie daje 1500 na rękę. Ci co są w temacie wiedzą że to nie wysoki plan.
ddd125 2010-09-24 09:22:41
jestem zainteresowany pracą w tej firmie
napiszcie jaka jest stawka za godzinę, prowizja, rodzaj umowy i atmosfera w pracy
abc 2010-09-28 15:44:21
Umowa zlecenie.
Najpierw na 15 dni okresu próbnego, po pozytywnym przejściu proponowana jest umowa zlecenie na okres 3 miesięcy.
Negatywny wynik okresu próbnego skutkuje rozliczeniem tylko i wyłącznie prowizyjnym (nieprawdą jest że się jej nie otrzymuje). Pozytywne przejście okresu próbnego daje wynagrodzenie godzinowe wraz z prowizją. Nie wyrobienie planu skutkuje zaniżeniem wynagrodzenia godzinowego z 6zł na 4.
Natomiast wyrabianie wyższych planów daje wynagrodzenie 7, 8 itd zł.
Dodatkowo dochodzą bonusy w postaci konkursów miesięcznych i tygodniowych, nagrody dla najlepszych.
sąd! 2010-09-29 15:39:45
Bardzo łatwo sprawdzić, kto tu prawde pisze, a kto nie może sobie poradzić z faktem porażki czy utraty pracy!
każdy jest w stanie sprawdzić w sądzie, kto ma i ile spraw sądowych.
tak wiec zanim wygłaszacie osądy, za które zresztą Smartway może Was do sądu podać, sprawdzić proszę! Nie wiem czy wiecie, że adres IP komputera doprowadzi do tego, który wypisuje takie rzeczy.
nie znam sprawy ani firmy, dobrze radze tylko jako znawca prawa!

pracownik! 2010-09-29 15:57:00
wszystkie negatywne wpisy są wprowadzane przez tą samą osobę!
nie kierujacie sie tymi wpisami, właściciel firmy jest naprawde spoko!
anonim 2010-10-06 21:47:17
:) - 2010-09-22 14:04:35Ktoś, kto tak pisze wie z góry, że szczytem jego umiejętności to praca w jakimś Urzędzie:) zakłada od samego początku, że nie będzie pracować tylko liczy na godzinówkę:) Słonko nie na tym rzecz polega pokaż, co umiesz to dostaniesz godzinówkę a po kilku miesiącach dobrej pracy może zostaniesz koordynatorem:) wszyscy by chcieli zarabiać duże pieniądze a nic nie robić dla Ciebie proponuję staranie się o pracę właśnie w jakimś Urzędzie:) bo ambicji to w tobie zero:(Słonko, pracuję sobie spokojnie w firmie, gdzie dostaję jakieś... 4 razy tyle, co dostałabym w Smartway... Ambicje mam, dlatego nie mam zamiaru dawać wyzyskiwać się i okłamywać nieuczciwym pracodawcom... Poza tym wyższe prowizje? Tak jasne. ( usunięte przez administratora )... Podstawa była ta sama :o och tak... Ambicji to zero jest w Tobie, skoro odpowiada Ci praca za najniższą krajową i prowizje. W urzędzie kochany jakbyś nie wiedział łatwiej o awans i dużo, dużo wyższe zarobki niż może zaproponować Smartway! P.S. Podpisuje się tylko jednym nickiem, reszty postów nie nabijam. Nawiasem nie boję się sądu, bo moje IP to moja sprawa i tak samo jak imienia czy nazwiska nikt bez mojej wiedzy i zgody podać nikomu nie może :) nie logowałam się tu i nie akceptowałam regulaminu ani nie podpisywałam nic o zgodzie na przetwarzanie moich danych ;) a nawet jeśli mnie podadzą do sądu... Odwdzięczę się im tym samym za oszustwa i nielegalnie zdobyte moje IP :) ( usunięte przez administratora )
sąd! 2010-10-07 23:00:16
do Twojej wiadomości: teksa na temat sądu i adresu IP byl odpowiedzią do wpisu, który został usuniety, zresztą zgodnie z prawem, przez administratora. Wypowiezi i swoje zdanie na temat pracy, warunków itd jest zgodne z prawem i dozwolone. Moja wypowiedz na ten temat dotyczyl osoby, któa jawnie pomawiała wlasciciela firmy, co z pewnościa zostało zgloszone, skoro ten wpis już nie jest dla nas widoczny.
Dyskusja na temat warunków - jest jak potrzebna!
anonymous 2010-10-12 19:48:58
Skoro jedna osoba pisze negatywne opinie to ciekawe kto pisze te pozytywne ?:) Jestem osobą, która pracowała tam jakiś czas. Podstawa marna a ( usunięte przez administratora ) To robota nie dla wszystkich. Trzeba umieć dobrze ściemniać i jak ktoś chce tu wysiedzieć kasę to się nie uda. Ale w drugą stronę też nie ma cudów. Jak będziesz dobry to zarobisz tyle ile widać wyżej- na więcej nie ma co liczyć, na umowę o pracę też. Nawet dobrze sprzedając zyjesz w ciagłym stresie czy uda ci się zrobić plan.
LSD 2010-10-16 07:46:03
Firma niesumienna, spóźniają się z wypłatami podając absurdalne argumenty.( usunięte przez administratora ) początku miesiąca. ( usunięte przez administratora )wypłat z( usunięte przez administratora ) całkowicie niezgodnie z umową przez jego żenujące widzimisię. Spox większość z tego to sprawa dla Inspekcji Pracy a mam zamiar się tam pojawić z kilkoma byłymi pracownikami i wszystko opisać. Proszę niech( usunięte przez administratora ) szefa odpowie na te FAKTY.....
WCW 2010-10-19 10:12:04
Niestety wszystko zgodne z prawdą... ściemnianiom i matactwom końca nie ma. A ten wpis że znajdą po IP jest po prostu śmieszny. Jeżeli provider udostępni te dane Smartway'owi to w takim wypadku naruszy ustawę o ochronie danych osobowych ponieważ nie ma takiej opcji żeby te dane wypłynęły. A jeżeli Smartway się tymi danymi posłuży również złamie prawo... choć to już nie pierwszy raz. A osoba której dane wypłynęły ma PEŁNE prawo a nawet obowiązek złościć taki fakt do odpowiedniej instytucji i gwarantuje że konsekwencję będą wyciągnięte. Więc nie wiem kto ma takie genialne pomysły w Smartwayu ale powodzenia w ich realizacji. Dane osobowe mogą być udostępnione TYLKO na polecenie prokuratury lub innego państwowego urzędu prowadzącego postępowanie. Więc nie dajcie się mamić takimi ściemami
LLL 2010-11-06 14:07:59
Chciałem się coś dowiedzieć na temat firmy jednak widzę że ( usunięte przez administratora )się dowiem gdyż wszystkie wpisy wydają mi się dialogiem dwóch może czterech osób !! jednak napiszę i sam sprawdzę a wy kłóćcie się dalej miłej zabawy!!!!!
Ktośka 2010-11-14 15:15:55
Nie warto sprawdzać :) i już nie chodzi o to call center czy tamto, tu chodzi o Orange bezpośrednio( usunięte przez administratora ), które już nie są opłacalne dla nikogo :) jeśli wcześniej dzwoniło się do ludzi, którym umowy kończyły się w( usunięte przez administratora )obdzwonione, to jaki jest sens pracy? Skoro najlepsi pracownicy, którzy (tu akurat u konkurencji) wyciągali ( usunięte przez administratora )to nie sądzę, by to była wina pracodawcy :D
nuna 2010-11-26 00:24:05
Pracuje ktoś dla Orange z Klientami Biznesowymi [usunięte przez moderatora]
anonim 2010-12-01 20:12:57
tak czytam te wypowiedzi o firmie smartway, i jako?? nigdy nie s??ysza??em ??eby z??ama??a prawa pracownik??w,sprawdza??em w PIP,ZUS , spraw sÄ?dowych z oskarzenia przez pracownika r??wniez nie znalaz??em, wiec kto?? tu k??amie ze ta firma jest taka z??a???
chyba ze ktos dysponuje jakims wyrokiem sÄ?dowym,lub nie zap??acono mu za prace?? i ma na to jakies dokumenty??
zapraszam do dyskusji......
bo z tego co widze poprostu ktos chce oczernic ta firme , takie jest moje zdanie- nikt nie przedstawil konkret??w-a bedac w siedzibie firmy nie widzialem niezadowolonych pracownikow, a powiedzialbym nawet ze bardziej przypomina??o to zgrany zesp????, co do szefostwa -wporzadku goscie-widac ze ciezko pracuja zeby utrzymac firme i pracownik??w.
moje zdanie normalna firma, atmosfera pracy jak najbardziej ok, co do zarobk??w nie moge sie wypowiedziec ale widzialem okolo 7-8 os??b pracujacych tam , wec chyba charytatywnie nie siedza.........
pozdrawiam
anonim 2011-02-24 17:14:57
Kto kupuje od tej firmy jest poprostu wariatem , znam tego kolesia i( usunięte przez administratora )Zatrudni aludzi i im obiecuje ile to bedzie zarabiał a w zderzeniu z rzeczywistoscia to jeszcze trzeba dołozyc do całego biznesu.Zal m9i ludzi ktorych ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-03-02 21:37:40
widze, że bardzo słabo orientujesz się w rzeczywistości, chcesz chyba tylko zamydlić ludzią oczy, albo poprostu jestes z konkurencji. Jak znasz temat to powinnienes też wiedzieć, że warunki pracy jako przedstawiciel Orange okresla( usunięte przez administratora ) Jak ktos musiał dokładać do interesu, tzn że się do tego nie nadawał i z pewnoscia był leniem. Każdy kto ma choć troche głowe na karku i bedzie pracowal wytrwale zarobić może i to bardzo duzo.
znam 2011-04-06 21:55:17
bardzo fajna atmosfera panuje w tej firmie.
polecam wszystkim handlowcą którzy wiedzą ,że tylko ciężką pracą zarabia sie kase
W Smartway dostaniecie jej dużo
bylypracownik 2011-05-06 14:46:07
Pracując w tej firmie musisz liczyc się z tym, że: - wypłaty nigdy nie są na czas - przygotuj sie na to ze zaczynajac prace w m( usunięte przez administratora )o ile je zarobisz, jak nie zrobisz planu to nie dostaniesz praktycznie nic. -( usunięte przez administratora ) - dzwonisz do klientów jako któraś osoba danego dnia. To co mówisz on już słyszał setki razy Polecam tylko tym, którzy nie mogą znaleść nic innego. Lepiej pracowało mi się w KFC.
anonim 2011-05-19 20:07:45
Zgadzam się z powyższym, niestety:/
ck 2011-09-01 22:12:55
Witam firma bardzo nie solidna dziś mamy 01.09.2011 a wyplaty za lipiec nie ma co miala byc do 20 sierpnia [usunięte przez moderatora] nie firma nie polecam. A panu [usunięte przez moderatora] osobiscie podziekuje
anonim 2011-09-01 22:41:47
Słaby jesteś z prawa po zgłoszeniu sprawy do sądu prokuratura sama dla sądu wyszuka sobie taką osobę po co Smartway ma mieć te informacje Firma tylko zgłosi i resztę zrobi prawnik a nie jeden już się zdziwił jak wpadła do niego policja bo sobie anonim napisał:) i co teraz płacze
Michał 2013-05-23 10:55:17
Witaj, jeśli chodzi o umowę to wszystko zależy na jakie stanowisko aplikujesz. Na pewno na rozmowie się wszystkiego dowiesz. Zarobić dobrze można pod warunkiem rzetelnie wypełnianych obowiązków. System premiowania jest ustawiony tak, żeby dobrzy pracownicy zarabiali dużo więcej niż osoby nie angażujące się w pracę. Jeśli chodzi o wyjazdy oraz szkolenia to jest ich dużo. Organizowane są zarówno przez Orange jak i Smartway.
Mam nadzieje że pomogłem :)
Michał 2013-08-26 14:21:17
Na stanowisku Doradcy Klienta Biznesowego nie ma stałego wynagrodzenia. Jest wynagrodzenie prowizyjne od sprzedaży oraz premie i dodatki. Przeciętny DKB zarabia ok 3-5 tys. na rękę, ale są i tacy co mają miesiąc w miesiąc ok 20 tys. Szkolenia są bezpłatne.
2013-08-27 10:22:23
W pierwszym miesiącu tak jak i w następnych, tyle ile sprzedaż to od tego będziesz mieć prowizje (dość dużą :)). Wdrożenie zależy od kandydata. Daleki jestem żeby zaciemniać, iż temat jest łatwy. Ale jeśli jest się pojętną osobą i ma się smykałkę do obsługi klienta biznesowego czy też sprzedaży to sukces gwarantowany. A pierwszym większym sukcesem może być awans na stanowisko Account Managera za czym idzie wynagrodzenie portfelowe (kwota 2500-5700 netto).
Zapraszam do kontaktu z Koordynatorem z danego regionu, kontakt na stronie. Pozdrawiam
Michał 2013-08-28 11:18:09
W każdym miesiącu może być inny plan sprzedaży. Aczkolwiek wiele się nie różni. Wiadomo że taki miesiąc jak grudzień musi mieć największy plan.
Michał 2013-08-29 14:13:13
Nie mam takiej wiedzy. Smartway nie ma salonów tylko biura handlowe obsługi klienta biznesowego.
boss 2013-11-14 15:23:40
Są u nas tacy co zarabiają kilkanaście tysięcy miesięcznie, ale są i tacy co kilka tysięcy. Nie skłamie jak napisze, że są i tacy co kilka set złotych. tak wiec wszystko zależny od tego kto, jak i ile pracuje.

pozdrawiam
Pracownik 2014-02-13 21:58:18
Nie polecam , wypłaty są w ratach i to z opóznieniem 3 - 4 miesięce

Zenada...
Pracownik 2014-02-13 22:03:10
Dodam jeszcze , że firma obecnie ma bardzo duzy kryzys finansowy który trwa od dobrych kilku miesięcy i wszystko wskazuje na to , że to jeszcze długo potrwa .
tomika 2014-02-13 22:05:09
Widzę , ze nie jestem sam (usunięte przez administratora)
Michał 2014-02-14 10:33:18
Tak, ale jak się zakończy (co wiem, że nastąpi jeszcze w tym miesiącu)też poinformujesz??
Kitaj 2014-03-05 22:50:25
Nie ma co się oszukiwać, już nie takie firmy padały czy były blisko bankructwa, więc wcale bym się nie zdziwił jak z smartwayem nie było wszystko ok.
Ostrzeżenie 2014-03-19 16:59:41
Firma Smartway jest całkowicie niewypłacalna , niebawem ogłosi bankructwo po zakończeniu toczącego się dochodzenia roszczeń współpracowników. Każdy kto w tym momencie zainwestuje środki lub swój czas w współprace z Smartway utraci je bezpowrotnie.
pracownik 2014-03-21 08:50:23
Totalna bzdura. Smartway miał opóźnienie w płatnościach, ale wiem, że już uregulował zaległości u swoich ludzi. Ja dostałem zaległą kasę, nie znam drugiej podobnej firmy, która pomaga swoim ludziom również w stopie prywatnej - nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Problemu z kasą w dzisiejszych czasach ta jaka firma nie ma? to trzeba umieć zrozumieć.
PRACOWNIK 2014-03-25 07:43:54
Bzdura , nadal ma problemy , nie płaci od kilku miesięcy wynagrodzeń faktura , nie odbiera telefonów od swoich pracowników
oszukany 2014-03-30 09:06:05
Prezes firmy jest doskonałym sprzedawcą ale to co mówi nie ma nic wspólnego z stanem faktycznym od 6 miesięcy czekam na wypłatę pensji 15 tyś. Podobno chwilowe problemy a prawda jest taka, że Pan J. wozi się po całym świecie z rodziną a ludziom mówi, że nie ma pieniędzy
Pytanie do ostatniego postu. 2014-03-30 10:14:40
Chyba nie znasz zasad pracy dla Orange. Jeśli zakończyłeś prace jako handlowiec orange to należne Tobie prowizje mogą zostać wypłacone dopiero po 12 miesiącach od zakończenia współpracy. Czy tak jest w Twoim przypadku? Czy pracujesz dalej a kasy nie masz? Ciekawy jestem jak to jest!
Re:Pytanie do ostatniego postu. 2014-03-30 22:06:57
Ty to chyba dziś się urodziłeś jak jest napisane że od 6 miesięcy nie dostał wypłaty i już jest 15 tyś to co maja wspólnego bieżące faktury z FZ? A jakie to zasady pracy dla Orange jakiś paragraf podaj albo wklej bo każda firma ma inne.
ut 2015-01-19 17:02:43
wiecie, ale takie i podobne akcje są dość często- ja miałem podobne sytuacje w poprzedniej pracy dlatego się zwolniłem i od niedawna poszukuję czegoś nowego, a dokładnie w Smartway złożyłem dokumenty aplikacyjne i teraz chce się czegoś dowiedzieć o rekrutacji tzn.jak one zazwyczaj u was wygladają, z ilu części się składają no i jak z tymi zarobkami- jakie są to należnośći dokładnie?
Witek 2015-03-21 21:20:26
Spotkałem się z pogłoskami, że ta firma już nie istnieje, z opini internautów wynika, że Smartway sp z o o porządnie oszukiwał pracowników. Nie wiem na ile są to wiarygodne informacje ale bardzo dużo osób jest tego samego zdania. Coś musi być na rzeczy. Posiadacie jakieś informacje na temat tego jak zakończyły się sprawy na lini pracodawca-pracownik ?
byłypracownik 2015-05-14 12:27:10
Odradzam pracę w Smartway ja czekam już na swoją kasę ponad 1,5 roku a zakończyłem współpracę ponad rok temu. Sprawa w czerwcu trafi do sądu ale znikome szanse na odzyskanie własnych zarobionych pieniędzy .
pracownik 2016-04-10 00:24:49
prosze jesli macie jakies wiadomosci dotyczace tej firmy Smartway i na temat wlascicieli napiszcie
aleksis 2016-05-20 11:18:52
na pewno nie jest źle, chociaż wiadomo że tego typu sklepy wielobranżowe muszą konkurować teraz z dużą korporacyjną konkurencją w postaci supermarketów
Zostaw swoją opinię o Smartway Sp. z o.o. Sp. K. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smartway Sp. z o.o. Sp. K.