Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-10-12 19:37:41 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Eko Holding (Centrum Logistyczne) - Legnica. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
orzel - 2010-01-08 21:19:34 odpowiedz | cytuj
taka firma zejest zaklamanie,oszustwo ze stron wladz
Antoś - 2010-02-14 18:24:32 odpowiedz | cytuj
Mam "przjemność" pracować na magazynie nr 1. Ogólnie atmosfera jest na poziomie średnim, oczywiście jeżeli mowa o pracownikach, wiadomo tak jak wszędzie znajdą się osoby, które koniecznie chcą zabłysnąć nawet kosztem innych. Całkowicie inna sprawa jest z kadrą zarządzającą. Otóż kierownik magazynu jest bardzo nieprzyjemnym człowiekiem, odnosi się wulgarnie do pracowników, nie mówiąc już o jakimklwiek szacunku dla kogokolwiek. Niedotrzymuje obietnic związanych z premiami i zapłatą za dodatkową prace. Zmienia stawki za przepracowany miesiąc, na koniec tegoż miesiąca. Ogólnie nie polecam pracy na magazynie nr 1, jedyne co trzyma tam ludzi i przyciąga nowych to wysokie zarobki, które sąsukcesywnie obniżane. Nie posiadam wiedzy na temat sytuacji jaka panuje na innych magazynach, dlatego podkreślam że dotyczy ona jedynie magazynu nr 1. Zapraszam innych do komentowania i dodawania własnych opinii.
Antoś - 2010-02-14 18:25:20 odpowiedz | cytuj
Sokół - 2010-03-06 13:50:57 odpowiedz | cytuj
Pracowałem w tej firmie na magazynie nr 1 trochę czasu i widzę że nic się nie zmieniło. Wyzysk i zastraszanie pracowników typu nie przyjdziesz w dodatkowy dzień do pracy to Cie zwolnimy! Wszyscy są zatrudnieni na działalności gospodarczej co daje władzom tej że firmy pole do popisu... Ogólnie żałość! Nie polecam!
tetererere - 2010-03-07 19:28:51 odpowiedz | cytuj
hehehetetret
uiyuiyu
zabiorecibuty - 2010-03-07 20:55:39 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z opinią Antosia. Jest dokładnie tak jak pisze. Najgorsze jest to, że nie możemy walczyć o normalne warunki pracy ze względu na własną działalność. Aktualnie na magazynie jest bardzo zimno, szczególnie w nocy (choć nie ma różnicy czy dzień czy noc..) - wg prawa na magazynach temperatura nie powinna być niższa niż 14 stopni - ale wg kierownictwa to my musimy zadbać o temperaturę i o to, aby nam było ciepło. To są uroki własnej działalności i dzięki temu nic nie możemy zrobić, a im to jest na rękę, więc nigdy nie będzie umowy o pracę. Jesteśmy zastraszani tym, że jak nie przyjdziemy do pracy w dodatkowy dzień to nas zwolnią pokazując ile nowych CV mają na biurku. Jeżeli mówią nam, że zapłacą niby extra za dodatkowy dzień pracy, pod koniec miesiąca okazuje się, że albo nie zapłacili, albo za coś innego zabrali 2x więcej pieniędzy. Wymagają od nas wielu rzeczy, ale jeśli my mamy problem i przedstawimy go kierownictwu to usłyszymy, że coś się z tym zrobi, a prawda jest taka, że ich to nie interesuje i nic nie zrobią dobrego w tym kierunku. Odkąd pracuję musimy kłócić się o swoje pieniądze. Nigdy nie miałem naliczonej dobrze faktury (nie tylko ja bo większość osób z innych zmian również). Zawsze są te same wymówki, że zapomnieli wpisać w polu jednej wartości, excel źle skopiował wyniki lub, że za dużo zarobiliśmy w tym miesiącu. Tylko, że na magazynie jest akord i niejednokrotnie kierownik mówił – ile zrobimy tyle zarobimy – ale tak nie jest. Śmiechu warte. Kierownictwo chyba chciałoby wprowadzić nam robotyzację życia, tzn spać, jeść i pracować, dlatego nie interesuje ich, że nie możemy przyjść w dodatkowy dzień. Wiele osób myślało, że jak EKO Holding wejdzie na giełdę to dużo się zmieni na magazynie. Niestety, tak nie będzie. Ogólnie nie polecam pracy na magazynie nr 1.
On Legnica - 2010-03-08 16:11:26 odpowiedz | cytuj
Nie polecam pracy w eko holding legnica a szczególnie na magazynie nr 1 czyli MC1 dla wtajemniczonych...
Jest tu wyzysk każdy pracuje na własnej działalności i dlatego narzucane przez dyrekcje dni pracy dodatkowe bo jest stres w święta itp.
Jeśli nie przyjdziesz to Ci podziękują.
Co miesiąc ludzie kłucą się z kierownikiem Panem B.
O swoje pieniądze bo naliczane prace na akord są co miesiąc zaniżane i trzeba iść domagać się zapłaty za swoją pracę.
Naliczenia ciągle ulegają zmianie i przy wypłatach prawie każdy magazynier kłuci się o swoje.
Nie polecam !
Ocena mierna za walenie w gumy z płacami i ich zaniżanie.
Anonimowy pracownik Eko - 2010-03-08 16:16:49 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam to co wyżej piszą że co miesiąc każdy kłóci się o swoje pieniądze z kierownikiem bo płace są zaniżane.
Im więcej pracujesz tym mniej masz...
Powinien się zająć odpowiedni urząd i skontrolować co się dzieję.
Państwowa inspekcja pracy zamknęła by magazyn za rozwalone i grożące zawaleniu regały które rzadko są wymieniane a nie trzymają się podłoża co grozi wielkim i głośnym wypadkiem...
Nie polecam pracy w Eko Holding w Legnicy.
Magazynier - 2010-03-08 17:25:01 odpowiedz | cytuj
Jak nie wstyd właścicielom Eko Holding za takie kierownictwo,że ludzi poniża i próbują ukraść pieniądze które ludzie ciężko zapracowują a do tego za uszkodzony towar,który jest ubezpieczony pobierają od pracowników "haracz" ok 200zł miesięcznie.Ktoś powinien się tym zająć może program uwaga na tvn albo jakiś urząd.
mydlanabankaHG - 2010-03-09 09:34:43 odpowiedz | cytuj
Zawsze puszczam mydlane bańki,
Piękne mydlane bańki w niebo :):D
Zawiedziony - 2010-03-10 11:50:57 odpowiedz | cytuj
Dzisiaj jest 10ty i chcę przelać pieniądze na składki ZUS bo do 10tego trzeba wpłacić a tu na koncie nie ma przelewu od Eko i z czego mam zapłacić???
A jeśli dziś się nie wpłaci to ubezpieczenie ZUS nie będzie mnie obejmować przez jakiś czas...Tak jak jest to w przepisach ZUSu...
Pracodawca nie wywiązuje się z przelewami pieniędzy za wykonywanie usług w Eko Holdnig.
EKO WPADKA - 2010-03-10 16:08:37 odpowiedz | cytuj
Jestem pracownikiem magazynu nr 1 pod dowodztwem Andrzeja B. rownierz potwierdzam powyzsze komentarze. Co miesiac wyplata jest przewalona, na magazynie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mrozem jak jasny chuj, biegaja myszy i kazdy ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na przepisy BHP, sprzet na jakim pracujemy rozlatuje sie w oczach a regaly na ktorych jest kupe ton towaru pozaginane sa w ósemke. Poprostu zenada. Kierownik nic nie wie i nic nie potrafi wytlumaczyc. Jego odpowiedz na kazdy temat to "blad systemowy".
POZDRAWIAM KIEROWNIKA - 2010-03-10 18:59:29 odpowiedz | cytuj
Andrzejku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CI W DUPE
Ktoś - 2010-03-10 19:38:26 odpowiedz | cytuj
Eko Holding to takie Legnickie auschwitz-birkenau pracuje się w okresie jesienno-wiosennym w takich temperaturach że ciągle się choruje.
Zimą to już przesada bo temperatura jest około zera.
A ludzie pracują na wózkach na których jeszcze bardziej jest zimno.
A dyrekcja ma to gdzieś bo jesteśmy na własnej działalności i temperatury pracy się tu nie pilnuje...
Wypłaty są "krojone" mimo tego że każdy pracuje na akord ale jak zrobi za dużo to kradną nam nasze pieniądze...
Co miesiąc kolejki u dyrektora po swoje ciężko zarobione pieniądze.
Szkoda słów ale dyrekcja ma to wszystko gdzieś bo grzeje się w cieplutkich biurach...I robi sobie z naszej kasy premie...
Leszek M (pamiętacie?) - 2010-03-10 20:32:18 odpowiedz | cytuj
Tak trzymać Andzrzejku!. Moja szkoła.
Pamiętaj że zawsze możesz powiedzieć, że ci się coś nie skopiowało.

Pozdrawiam Lesiu.
anonim - 2010-03-10 20:37:16 odpowiedz | cytuj
Chociaż pisz po polsku, udowodnij tym na górze,że nie jeste�my jakie� nieuki tylko ludzie po szkole.

Ps: a tak na marginesie to po�owa ludzi na MC! ma wyższe wykszta�cenie
Pracownica - 2010-03-11 15:31:00 odpowiedz | cytuj
To co tu piszecie to prawda zgadzam się z tym z 100%.
Obcinają pieniądze a jak mają dodać pieniądze to zabierają np. za uszkodzone towary które są ubezpieczone.
Pozdrawiam
Anonimus - 2010-03-11 16:07:56 odpowiedz | cytuj
Prawda w końcu wszyscy mogą znać prawdę o firmie !
anonim - 2010-03-12 14:06:56 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich! Ja taż chcę się podzielić opinią na temat organizacji i pracy w Eko-Holding,Pracują na magazynie nr.2 (klatka) Powiem tak, praca pod kierownictwem Kierownika Andrzeja B. to jak praca na katordze w archipelagu Gułag, jest to praca niewolnicza. Zmuszają nas do pracy po godzinach i w niedzielę, musimy przychodzić na 20-tą stało to się już regułą, jeżeli ktoś się postawi i nie przyjdzie to skończy to się zwolnieniem lub karą finansową. Tu muszę wspomnieć jeszcze o brygadzistach, Jedni są w porządku(pełna kultura i kompetencja) a jest kilku( jednego już zwolnili) którzy powinni pracować z bydłem w pegeerze. Do takich zalicza się pan Tomasz Z. Cham, prostak, nerwus, niekompetentny służalczy, nigdy nie stanie w obronie pracownika z obawy o niskie notowania u dyrekcji. Mam wrażenie, że jemu pomyliły się funkcje brygadzisty z dozorcą więziennym. Jeżeli chodzi o płace, to nigdy nie wiadomo ile się zarobi, zawsze czeka Cię jakaś niespodzianka w postaci kary finansowej, za wszystko. Do tego zimno jak na Syberii. To tyle, nie polecam
Stary pracownik - 2010-03-12 16:26:39 odpowiedz | cytuj
Piszecie tu prawde popieram!
A i dobrze ze ten pijak w.goś został zdjęty z funkcji.
Bo on to domu nie ma i sie z ludzmi nie liczy.
Jeszcze go ktoś drapnie kiedyś :)
Pozdrawiam cały magazyn mc1.
anonim - 2010-03-13 00:44:34 odpowiedz | cytuj
Witam pracuje na tym w�a�nie magazynie i potwierdzam tak tu jest
masakra je�li kto� tu nie pracowa� to nie uwierzy i nie potrafi sobie tego
wyobrazi� to co si� tu dzieje przekracza wszelkie normy wszystkiego
nie mówi�c już o kierownictwu czyli co miesi�c kolejka o wyp�at� itd.
pozdrawiam wszystkich niewolników eko holding :)
hiena - 2010-03-13 05:47:20 odpowiedz | cytuj
Pozdrawiam soczka :****
anonim - 2010-03-13 16:13:04 odpowiedz | cytuj
znowu bedzie miec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoda chlopaka,
anonim - 2010-03-13 18:35:39 odpowiedz | cytuj
witam jestem byÅ�ym pracownikiem "firmy" eko holding jeżeli to w ogóle można nazwaÄ� firmÄ�, moim zdaniem lepiej brzmiaÅ�o by obóz pracy, wszyscy którzy pracowali czy pracujÄ� na tym magazynie na pewno przyznajÄ� mi racje, konkretnie chodzi mi o mc1. nie bÄ�dÄ� siÄ� wypowiadaÅ� o brygadzistach bo co nie których nie chciaÅ� bym uraziÄ� pisac i obrabiaÄ� [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] też nie ma co ponieważ kierownictwo o wszystkim wie ale maja to gÅ�Ä�boko i jeszcze ich kryjÄ�. Ja siÄ� postaram aby pewno osoby poleciaÅ�y ze stoÅ�ków maile
i listy polec� do Nysy i Wroc�awia no i oczywi�cie do sanepidu ale nie tego w Legnicy tylko już do samej góry,ponieważ mam dowody na to jak wygl�da� magazyn po wyj�ciu (zadowolonego) sanepidu ale to na koniec, tym po prostu musi si� kto� zainteresowa� bo ludzie se nie zdaj� sprawy co tam si� dzieje(mobbing, z�odziejstwo, zak�amanie i chamstwo). Może napisze o mojej sytuacji zosta�em zwolniony na podstawie i to trybie natychmiastowym i tu cytuje s�owa kierownictwa mc1:"bo masz pecha" w�a�nie na tej podstawie zosta�em zwolniony zreszt� nie tylko ja, kierownictwu nie pasowa�y osoby które odzywa�y si� za dużo oczywi�cie w sprawie warunków, traktowania i pieni�dzy. W tym obozie ludzie powinni by� zatrudniani na umow�
o prace a nie na dzia�alno�� gospodarcz� ponieważ tak byli�my traktowani min.: staż pracy po roku czasu nagrodzony dodatkowymi wynagrodzeniami, urlopy p�atne,dodatkowe dni pracy p�acone *2(i to nie zawsze) , ponosili�my konsekwencje za towary uszkodzone za zniszczony sprz�t(skanery i wózki) nawet gdy nie by�o to z naszej winy. Jeżeli nie zgadzali�my sie na dodatkowe dni pracy to gadka by� krótka nie podoba si� to dzi�kujemy albo teksty typu: "jest dużo poda�". Je�li kto� potrzebuje wi�cej info to s�uż� pomoc� hehe. pozdrawiam normalnych pracowników. Ciastek:)
x