Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EKO Holding S. A.

Pracowałeś w firmie EKO Holding S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ancia - 2016-03-29 17:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MRX a tak było pięknie. Ty chyba wiesz najlepiej co powinno się robić w pracy.
zdjecie uzytkownika
Przychylny - 2016-03-29 18:50:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. EKO zwiększało obroty, a nie zyski. Od 2012 przynosi straty i to nie małe.
2. Przejęcie przez Eurocash może przebiegać na różne sposoby i to już jest w
gestii EC.
- możecie zostać pod tym samym logo, ale zmieni się sposób zarządzania.
Na pewno będzie restrukturyzacja. Pewnie zamknięcie nierentownych
sklepów. Bardzo możliwe że magazynu w Nowej Wsi. EC ma własną
dystrybucję. Pewnie inwestycje w przebudowę sklepów.
- Możecie przejść pod którąś z sieci EC. Najbardziej pasują Delikatesy
Centrum. Restrukturyzacja Was jednak nie ominie.

Moje zdanie jest takie że Ci którzy zostaną, będą mieli lepsze warunki
pracy.
zdjecie uzytkownika
MRX - 2016-03-29 22:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przychylny - 2016-03-29 18:50:55]:
Przychylny w pełni się z Tobą zgadzam, choć wątpię , że zamkną magazyn w NW...
zdjecie uzytkownika
nowa wies - 2016-03-30 08:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przychylny ty to masz leb jak sklep tylko polki puste wiesz o tej firmie tyle co pracownice sklepu eko gdybys miał jakies pojecie to bys nie poisla o możliwym zamknieciu mc w nowej wsi tam sa podpisane kontrakty na hale i opuszczenie tego miejsca wiazalo by się z wielka kara albo trzeba by znaleźć kogos kto ta hale przejmie po magazynie a kto o zdrowych zmysłach przejmie rozpadajaca się hale jak za rogiem buduja calkime nowe :) następnym razem trochę się doucz pierdzistolku
zdjecie uzytkownika
Przychylny - 2016-03-30 09:39:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa wies - 2016-03-30 08:28:30]:
Posrany jesteś, bo pewnie tam pracujesz, co??? Po pierwsze magazyny trzy lata i są jednymi z najnowszych magazynów Prologis-u, a wolnej powierzchni magazynowej ciągle w Polsce brakuje. EC to największa grupa hurtowo/detaliczna w Polsce o obrotach liczonych w mld złotych. Kary za zerwanie kontraktu takiej hali nawet nie poczują. EC ma swój magazyn 3km od magazynu EKO. Powiedz Mi na jaką cholerę im dwa?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2016-03-30 12:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że likwidują Krotoszyn
zdjecie uzytkownika
:( - 2016-03-30 13:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2016-03-30 12:21:49]:
zamkna wszyskie sklepy ktore przynosza straty,poczekajcie do inwentur całosciowych a zobaczycie co sie bedzie działo.
zdjecie uzytkownika
taratata - 2016-03-30 14:33:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że dobrze jest u nich pracować jako Kierownik Supermarketu, ale można u nich spracować na dobrych warunkach, bo spokojnie i premie są u nich.
zdjecie uzytkownika
///////////// - 2016-03-31 18:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taratata - 2016-03-30 14:33:57]:
zabawne to co piszesz....................
zdjecie uzytkownika
Adsaś - 2016-04-01 14:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co w tym zabawnego, ludzi i oddziałów jest masa, masa też osób uważa, że pracuje im się dobrze, że firma uratowała ich od złej sytuacji, co w tym dziwnego jest?
zdjecie uzytkownika
Kierownik i wcale sie tego nie wstydzi - 2016-04-01 16:49:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli ktos jest choc troche elastyczny to w tej firmie mozna naprawde pracowac w super warunkach z regionalnym jest ok bo traktujemy sie jak ludzie nie jak roboty to samo z pracownikami traktuje ich jak cos bez czego sklep nie funkcjonuje - bo taka jest prawda bez kierownika nie ma regionalnego bez pracownika nie ma kierownika :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik i wcale sie tego nie wstydz - 2016-04-01 18:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kierownik i wcale sie tego nie wstydzi - 2016-04-01 16:49:40]:
To żart na prima aprilis, tak?
zdjecie uzytkownika
Ancia - 2016-04-02 09:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś ma konkretną wiedzę co dalej ze sklepami pracowniczymi?
zdjecie uzytkownika
edf - 2016-04-03 19:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak mniemam to w skład tej grupy/ spółki wchodza mniejsze takie jak Piotr i Paweł, Topaz oraz Bać-Pol? proszę o wyjaśnienie bo się w tym można już pogubić
zdjecie uzytkownika
asd - 2016-04-06 01:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam że wiele się nie zmieni , eurocash zainwestuje w swoją nową markę ,pewnie faktycznie znikną jakieś sklepy ,ale będą musieli otwierać nowe żeby rozruszać inwestycje ,może ruszą w polskę? Eurocash ma już dwa magazyny w okolicy ,jeden obok eko i drugi kawałek dalej wiec tutaj po prostu będzie ich centrum logistyczne.

Cytat z portalu http://www.portalspozywczy.pl/ na temat wykupu akcji :

" Eurocash jest spółką dominującą w grupie kapitałowej Eurocash, która koncentruje swoją działalność na hurtowej sprzedaży artykułów konsumpcyjnych codziennego użytku za pośrednictwem sieci hurtowni niewyspecjalizowanych oraz hurtowni specjalizujących się w dystrybucji napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych i produktów impulsowych oraz innych produktów żywnościowych i nieżywnościowych.

EKO Holding oraz spółki zależne EKO Holding koncentrują swoją działalność na detalicznej sprzedaży artykułów codziennego użytku za pośrednictwem sieci niewyspecjalizowanych sklepów własnych. "
Teraz już rozumiecie jaki jest plan? :)

zdjecie uzytkownika
ccc - 2016-04-06 09:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to może coś w końcu pójdzie w dobrym kierunku @asd i firma będzie wtedy potrzebować większej kadry bo ludzi chętnych do pracy to nie brakuje szczególnie w tych mniejszych miejscowościach
zdjecie uzytkownika
Przychylny - 2016-04-06 16:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edf - 2016-04-03 19:34:13]:
Eurocash to zarówno hurtownie jak i sieci. Należą do nich albo mają udziały w takich sieciach jak Groszek, Lewiatan, Delikatesy Centrum, Pss Kielce, Euro Sklep.
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-04-13 19:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta cisza mnie przeraża.Jeszcze nasza firma istnieje a tutaj już żałoba.
zdjecie uzytkownika
Moni - 2016-04-14 20:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy mamy nadzieje,że będzie lepiej musimy czekać
zdjecie uzytkownika
hmm - 2016-04-14 23:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Moni - 2016-04-14 20:45:05]:
no tak teraz czekamy zamkna sklepy czy tez nie...
zdjecie uzytkownika
Ona_kiera - 2016-04-15 22:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamkną _ napewno_ na 100%_ i cieszę się z tego powodu!
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-16 13:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona_kiera - 2016-04-15 22:47:41]:
ś....a jestes , pomyślałas ilu ludzi bedzie bez pracy?
zdjecie uzytkownika
ggg - 2016-04-16 19:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracę stracą napewno na 100% i przede wszystkim kierownicy regionalni i dyrektorzy regionówi też cieszę się z tego powodu, chyba że Eurocasch weźmie takich tumanów(w co wątpię). Faktycznie część sklepów zostanie zamknięta(Eurocasch nie będzie narażał się na straty) i tutaj też polecą pracownicy szeregowi.
zdjecie uzytkownika
kierowniczka - 2016-04-16 19:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cieszę się, że jeden taki tuman poleci Piotr Łukaszewski z R4, matołek nie z tej ziemi.
zdjecie uzytkownika
no - 2016-04-17 12:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ggg - 2016-04-16 19:53:32]:
jesli sklepy zostana zamkniete za straty to podziekujcie kierownikom sklepu!!za ich zalosne zamowienia ktore do tego doprowadzily.
zdjecie uzytkownika
aga - 2016-04-17 14:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak możesz pisac o kimś z imienia i nazwiska i jeszcze go obrażać-pomysl o swoim poziomie! Może masz do bani kierownika ale ja za to mam w R2 fajną Kierowniczke, świetną Regionalna i bardzo dobrze mi sie pracuje a jak one beda zwolnione to sie sama zwolnie!
zdjecie uzytkownika
gwizdek - 2016-04-17 14:33:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tumani??? Nie wszyscy to chodzaca inteligencja ale jak masz problem z jednym z nich to nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Chyba na swoje stanowisko ciezko zapracowali a i jakąś wiedzę i inteligencję też trzeba mieć aby byc KR lub DOR-em.
zdjecie uzytkownika
xx - 2016-04-17 15:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gwizdek - 2016-04-17 14:33:30]:
jak kierownik sobie nie radzi to zwala na KR lub DORA i tak jest w kazdym regionie tylko nie wszyscy tu o tym pisza...gdybyś posluchał rozmow tel KS jakie prowadza miedzy soba to bys zdebial!
zdjecie uzytkownika
gwizdek - 2016-04-17 15:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tumani??? Nie wszyscy to chodzaca inteligencja ale jak masz problem z jednym z nich to nie wrzucaj wszystkich do jednego worka! Chyba na swoje stanowisko ciezko zapracowali a i jakąś wiedzę i inteligencję też trzeba mieć aby byc KR lub DOR-em.
zdjecie uzytkownika
gwizdek - 2016-04-17 15:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wolę nie usłyszeć! Ale wiem ze czesto ci co ciebie najbardziej chwalą, pierwsi mówią o tobie źle. Szanujcie swoich szefów i nie czekajcie ze pójdą pod młotek w pierwszej kolejności-oby nowy nie byl gorszy i nie zwolnił was w pierwszej kolejności!
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2016-04-22 20:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, napiszcie mi ile zarabia zastepca kierownika w waszych sklepach, bo nie wiem czy opłaca mi się zrezygnować pracy na rzecz Eko
zdjecie uzytkownika
kierowniczka - 2016-04-22 20:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gwizdek - 2016-04-17 15:07:19]:
O kurczę młotek gwizdek się pojawił, czyli Piotrek i jeszce broni swojego Dyrektora, któremu włazi do du.. bez mydła.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-22 23:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowniczka - 2016-04-22 20:55:31]:
gwizdek pisze madrze...
zdjecie uzytkownika
gwizdek - 2016-04-22 23:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za ciekawy komentarz ale gwizdek to nie ten regionalny o którym piszesz, nie ważne czy to on czy ona. Ważne że jeśli Pan P. według was nie spełniał swoich obowiazkow i waszych oczekiwan (aby pisac o tym na forum)to może dobrze aby go nie było! - a na tym rzecz polega, aby szanować swoich ludzi, robic wszystko aby pomóc w ich pomyslach a nie wydawac tylko polecenia! Byc za ludzmi i robic wszystko aby "zespół" był razem i miał świadomość że jest to coś innego niz tylko 8 godzin pracy. Jestem KR ale nie Panem P. "Ja jestem dla moich sklepów a nie ONI dla mnie!", to Wy wiecie co jest najlepsze w Sprzedaży, a ja jestem po to aby "sprzedaż" zwiększyć z Wasza pomocą! Życzę wam abyście mieli Kr w przyszłości "przyjaciela" a nie ..... mlotka!
zdjecie uzytkownika
JA - 2016-04-23 16:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gwizdek - 2016-04-22 23:44:11]:
i takich gwizdkow zycze kazdemu z reginow!wydaje mi sie ze gwizdek to moj KR z R1:):):)
zdjecie uzytkownika
gwizdek - 2016-04-23 20:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...Nie :) ale pozdrawiam R1 :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-23 21:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gwizdek - 2016-04-23 20:38:10]:
:):):)Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kejsi - 2016-04-25 10:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam ,że na odpowiednich stanowiskach powinni być odpowiedni ludzie przeszkoleni wykształceni obeznani w danym temacie pomocni kompetentni traktujący swoich pracowników z szacunkiem a nie jak się często słyszy "chcesz to się zwolnij"..itp itd...z takim podejściem to żaden sklep nie będzie funkcjonował prawidłowo. Dużo dziewczyn ucieka z Eko niestety właśnie dlatego że są nieszanowane-przykre ale prawdziwe..pracy w sklepach jest dużo na Eko świat się nie kończy. Co myślicie? Jakie sa wasze spostrzeżenia.?
zdjecie uzytkownika
ewan - 2016-04-25 10:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Timi - 2016-03-26 10:30:23]:
Pakiet socjalny? Czy masz na mysli karty rabatowe dla pracowników ,bony na świeta...hihi śmiech na sali...a to mi socjal.Pracujesz bez premii to bony dostaniesz haaaa. Oj Oj szału nie ma a pracy w ujjjjjjj..poszedłem z tamtąd jak tylko się nadarzyła okazja i wracać nie mam zamiaru.
zdjecie uzytkownika
pikus - 2016-04-25 12:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hm - 2016-03-23 22:03:04]:
Witam pracuje w tej firmie na podkarpaciu kierowniczke regionalna mamy super zawsze mozna pogadac ale na sklepie zastepce kierowniczki to kobita przez ktora zwalnia sie co chwile nowo przyjeta osoba nie da sie z nia psychicznie wytrzymac mam nadzieje ze ja zwolnia niedługo bo tam sie nie da pracowac
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-04-26 18:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorzej jak kierowniczka i zastępca to psiapsiółki .Jedna i druga podsłuchują obgadują pracowników i ośmieszają się same a myślą że są niby takie inteligentne i fajne i niby miłe na pokaz.Za takie kierownictwo powinno się ktoś w końcu zabrac bo przez takie osoby normalni ludzie zwalniają się bo po prostu trzeba siebie szanowac i na EKO świat się nie kończy .
zdjecie uzytkownika
HMM - 2016-04-26 21:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2016-04-26 18:14:47]:
O PRZYTOCZNEJ MOWA :):):)
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-04-27 12:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HMM - 2016-04-26 21:43:42]:
Przytoczna i inne sklepy ;Na koleżeństwie żle się wychodzi a zresztą w pracy nie ma koleżanek .Pozdrawiam;
zdjecie uzytkownika
ja.... - 2016-04-28 11:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego u nas tak jest że kierowniczka robi grafik tylko na 2-3 dni do przodu?Mam tego dość nic nie można sobie zaplanować,idąc z rannej zmiany nie wiemy jak na drugi dzien mamy do pracy,trzeba dzwonić i sie wieczorem dowiadywać,a ona jeszcze drze sie jak zapytasz wcześniej,porażka po prostu.....czy u was też tak jest?co z tym zrobić .tylko tak anonimowo,żeby nie wiedziała,że to ja?
zdjecie uzytkownika
mikser - 2016-04-28 12:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grafik powinnaś dostać na miesiąc z góry w przepisach jest że nawet ostatniego dnia poprzedzającego miesiąc kolejny.Zgłoś regionalnemu taką sytuację albo zbierzcie się ekipą i zareagujcie wspólnie to wtedy nie będzie to tylko twoje rządanie...a tak w ogóle to jest łamanie przepisów i za to grożą kary zgłoś anonimowo do PIP i po kłopocie.
zdjecie uzytkownika
noo - 2016-04-28 16:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja.... - 2016-04-28 11:44:20]:
drze sie bo sie denerwuje!nie jest łatwo zrobic taki grafik ,obstawic wszystkie stanowiska wydac wolne, urlopy powiem szczerze ze nie chcialabym tego robic!ale kierownik powinien to miec w jednym palcu i nie powinien to byc problem!no chyba ze nie ma czasu na grafik bo od rana wisi na tel pieprzy z innym kieronikiem i narzekaja na swoich zastepcow!dziewczyny u nas jest to samo!tylko dlaczego regionalni tego nie kontroluja!
zdjecie uzytkownika
KS - 2016-04-28 21:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj! Jestem kierownikiem sklepu grafik powinien być miesięczny na końcu danego miesiąca zawsze powinnaś podpisać plan na kolejny miesiąc. Więc nie rozumiem jaki problem ma twój kierownik może niewłaściwa osoba pracuje na tym stanowisku:)
zdjecie uzytkownika
ja 1 - 2016-04-28 22:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KS - 2016-04-28 21:55:45]:
jaki grafik..u nas tez kierownik robi z dnia na dzien jest super jak zrobi na tydzien!kiedy pytam rano jak ide na nastepny dzien to jeszcze pysk wydziera,strach sie odezwac.
zdjecie uzytkownika
z-ks - 2016-04-28 23:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję w R4, mam za regionalnego PŁ i wcale nie jest tak jak piszecie. Ludzie, to nie są NASZE sklepy - my tylko w nich pracujemy i chcąc nie chcąc musimy wypełniać swoje obowiązki i zalecenia od KR i DOR-a, a jak nam się nie podoba to nikt nas nie trzyma na siłę. Każdy z nas ma nad sobą kogoś, kogo musi słuchać i koniec kropka, czy nam się to podoba czy nie. trzeba po prostu zabrać się do pracy, a nie narzekać na prawo i lewo - nigdzie nie jest idealnie...
zdjecie uzytkownika
KS - 2016-04-29 09:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z-ks - 2016-04-28 23:45:21]:
TO NIE SA NASZE SKLEPY WIEC TYM BARDZIEJ PRAWO PRACY POWINNO BYC PRZESTRZEGANE!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EKO Holding S. A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO Holding S. A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert