brak logo

Sarius

Toruń

Opinie o Sarius

Mistrz 2011-04-12 20:00:48
No teraz już lepiej , nawet nie muszę jarać żeby wyluzować po robocie :-)) wystarczy że poczytam co nowego u PARTACZY hehe . To jak tam "SKALPEL" pewnie w handlu to z ciebie cienki bolek albo zwykła pierdoła co ? Mam teorię że ty może jesteś gejem ,no wiesz takim "ukrytym" i koledzy też ??? Wy ciągle o tym samym nawijacie . LUDZIE ODWAGI !!! Podobno 1-szy raz najważniejszy i prawie nic nie boli a tak to tylko się męczycie , eeh ciężkie życie mają ci nieśmiali . POMOCNY
koleżanka 2011-04-13 21:49:02
Koledzy proponuję zaprzestać tej nieprzyzwoitej wymiany różnorakich epitetów- to nie jest już ani ciekawe ani śmieszne. Chyba zboczyliście trochę z trasy - czyżby zmieniła się główna idea tego forum. NIE MOŻNA WYGRAĆ BITWY WALCZĄC MIĘDZY SOBĄ
Zombie 2011-04-13 22:13:21
Przyjacielu tu nie ma już z kim walczyć. Srajus i coval się skończyli. Obrocików nie ma bo handlowców mieli za [usunięte przez moderatora]. Życie samo pokazuje kto jest krowim plackiem. Oni myśleli że klientów będą mieć zawsze za baranów. Tarcze guide austriackie, roschell francuski a to też wielkie [usunięte przez moderatora].
anonim 2011-04-14 00:27:44
Zombie - 2011-04-13 22:13:21

Przyjacielu tu nie ma już z kim walczyć. Srajus i coval się skończyli. Obrocików nie ma bo handlowców mieli za [usunięte przez moderatora]. Życie samo pokazuje kto jest krowim plackiem. Oni myśleli że klientów będą mieć zawsze za baranów. Tarcze guide austriackie, roschell francuski a to też wielkie [usunięte przez moderatora].

Juz niebawem w necie pokaze fajny filmik w jakich to warunkach pracuje sie w srajusie
Silny 2011-04-14 12:28:31
No tak koleżanko, tylko, że nie którzy są tu tylko po to aby robić zamieszanie, pseudo dyrektorzy i inni poslance z [usunięte przez moderatora], no i jak taki się do kogoś przyczepi z głupimi teksciorami to trzeba go tu ukrócić i dlatego tez, to wygląda jak wygląda...
Zombie 2011-04-20 21:48:03
Klienci mówią że oliwa powinien świnie pasać a nie narzędzia sprzedawać i właściwie mają rację. Gumiaki i do gnoju.
anonim 2011-04-30 17:10:19
Witam.
Mam nadzieję że moja opinia z racji tego że był to kilku dziesiąty zawód (przedstawiciel handlowy) przeze mnie wykonywany, będzie obiektywna i pozwoli spojrzeć Wam z innej perspektywy na firmę \"SARIUS\".

W firmie \"Sarius\" (aktualnie \"Coval\") pracowałem 3 miesiące i zwolniłem się z powodów osobistych, niezwiązanych z firmą.

PŁACA
Pierwszy miesiąc ponad 2tyś, następne dwa około 3tyś/m.(zaniedbana przez poprzednika trasa) związane głównie z obrotem. Spotkałem się z wypłatami u kolegów z grupy w przekraczające 10tyś.
Dodatek na hotele i dieta pozwalały mi spokojnie przeżyć bez obciążania własnego konta (hotele z wyżywieniem w cenie a dieta szła na papierosy bo niestety palę:) i napoje;))

MOBILE
Auta do wyboru i do koloru, mi przypadł do gustu R Master bo wpadała dodatkowa gotówka za sprzedaż z paki ale i Skodą Octavią nie pogardziłem. Większość aut na klimie więc lato nie straszne:)

PRACOWNICY
Od pionka po szeryfa wszyscy ok, każdy ma swoje lotki ale żadnych scysji nie miałem, Wiadomo że dziewczyny z windykacji z racji tego czym się zajmują bywały oschłe ale to bardziej choroba zawodowa niż złe podejście. Fakturzystki? Kocham Was dziewczyny:) Inne działy też ok, wszędzie można wpaść na kawę czy melisę;), pogadać, pośmiać się...

Ogólnie polecam choć nie każdemu, pesymiści, hejterzy, osoby z depresją, będą miały problem żeby się w tym zawodzie odnaleźć. Dość dużo stresu ale i satysfakcji.

Pozdrawiam Wszystkich i pamiętajcie,
więęęęęcej miłości:)

PEACE
były 2011-05-01 12:30:10
ten co tak pięknie pisze:)o sariusie zapomniał chyba do floty dołożyć saicenta:) 10tyś.miesięcznie! tak ale 8lat temu.Jak cały kraj obsługiwało sześciu handlowców.Z tego co napisałeś,tylko jedno jest prawdą........
MELISA - pracując w sariusie trzeba brać leki od ciśnienia i wiadrami melisą popijać.
PH 2011-05-08 22:07:27
Najciekawiej wygląda rekrutacja na dyrektorzynę do firmy coval/sarius. Rozwiązują oni test na inteligencję i kto ma najniższy wynik to wygrywa i zostaje zatrudniony. To dość niecodzienne rozwiązanie, ponieważ później robią bezmyślnie co im się każe. Podobno kandydat nie może przekraczać 50 IQ żeby się dostać na "stanowisko". Faworyci mają 20 i dostają passata służbowego. Ich zadaniem jest tylko przeklinać i poniżać PH. Przy okazji mam zapytanie. Jakim prawem admin kasuje posty? To nie jest legalne.
PH 2011-05-08 22:56:06
Zapoznaj się z tym!![usunięte przez moderatora] , a w szczególności z §6 wtedy będziesz wiedział na jakiej podstawie usuwane są posty. Ja bym do tego dołożył §8 który jest tu nagminnie łamany (punkt 1.4, 2,) NO I NAJWAŻNIEJSZY §9!!!!!!!!
ano 2011-05-10 17:11:39
Może ktoś na spokojnie mi powiedzieć jak wygląda dział techniki diamentowej w tej chwili. Ktoś ze starej gwardii ściągniętej specjalnie pod te narzędzia został?
Co do pracy to pracowało się dość kiepsko, nie polecam pracy ale da się przeżyć jak robi się swoje.
PH 2011-05-11 00:01:12
Kolego dział techniki diamentowej wygląda tak, że ściągają tarcze z chin tragicznej jakości, kompletny syf, a klientom mówią że to tarcza austriacka. Tradycyjnie próbują z ludzi robić [usunięte przez moderatora]. Zostawili tarcze do asfaltu klientowi na próbę a tamten tym złomem w nerwach rzucał i przeklinał. Ludziom chcą wmówić że ten szmelc to towar wysokiej jakości.
:) 2011-05-11 21:11:13
( usunięte przez administratora ) od pazdziernika nic nie wniosłeś do firmy teraz jako zwykły ph(już nie dyrektor) będziesz bardzo poniżany. Zresztą jak wszyscy w tej firmie.
anonim 2011-05-12 00:33:50
:) - 2011-05-11 21:11:13( usunięte przez administratora )pakuj walizy od pazdziernika nic nie wniosłeś do firmy teraz jako zwykły ph(już nie dyrektor) będziesz bardzo poniżany. Zresztą jak wszyscy w tej firmie.kownacki spada. [usunięte przez moderatora] jeździ jako PH, a ( usunięte przez administratora )kiedy idzie do zamiatania magazynów?
Przedstawiciel 2011-05-14 20:13:58
[usunięte przez moderatora] jest 20.00 pozwolisz mi już zjechać z trasy do domu?? Please zlituj się. Buahahahahaha
anonim 2011-05-18 00:17:44
witam . wszystko o czym piszecie to prawda tyle że widziana waszymi oczami nawet gość który tak zachwalał też mówił prawdę nie ma idealnej firmy i super kierowników choć niektórzy swoją niekompetencję ukrywają w taki lub inny sposób , wasi handlowcy to również nie takie świętoszki pamiętam jak rok temu na you tube oglądaliśmy pokazy palenia gumy wozami sariusa (było tego sporo) i co wy na to ? dzieciaki nikt was tam na siłę nie trzyma kto nie daje rady powinien zmienić pracę a słownictwo na forum macie bardzo słabe dlatego czasami mi się coś wyrwie :-)) haha POZDRAWIAM
PH 2011-05-18 10:15:43
Najfajniejsze jest to że "mądra" [usunięte przez moderatora] z findera nigdy nie wie gdzie tak naprawdę jestem. Życzę powodzenia.
anonim 2011-05-21 23:25:43
Świeżak nie bądź taki pewny...;)
PH 2011-06-04 17:46:21
Anonimie i mistrzu nie firma się z nimi rozstała tylko oni z firmą. Bo np. PH robili duże obroty w firmie, a [usunięte przez moderatora] postanowili że wstali lewą nogą i nie wypłacą należnej premii za obrót, która jest naliczana od obrotu a oni "sprytnie" nazywają ją uznaniową. Na całe szczęście Inspekcja Pracy potrafi to wyprostować. Nie pisz że firma coval jest ok bo jest daleko od ok. Ale jeśli ktoś lubi być [usunięte przez moderatora], poniżany a przy tym lubi sprzedawać ten chiński syf który nazywają narzędziami, to ta praca jest dla niego wymarzona. Ja mam wykształcenie wyższe i nie mogłem pozwolić aby mną pomiatał dyrektorzyna po podstawówce, z [usunięte przez moderatora] wąsikiem i ogromną nadwagą.
MISTRZ 2011-06-05 14:14:41
Gościu widzę że nie masz pojęcia o rynku narzędzi i tej robocie ! 1-sze jeżeli chodzi o [usunięte przez moderatora] to mając skończone studia chyba potrafisz czytać to co podpisujesz np.umowę o pracę ? Bo ja tak , choć matury nie zrobiłem ale zawsze wiem na jakich warunkach pracuję . 2-gie ten "chiński syf" haha jak to nazywasz to jest około 90% europejskiego rynku w naszej branży (w stanach więcej) prawie wszystkie firmy średnie i te lepsze które znam mają tam swoje fabryki i oddziały , takie jak : Modeco , Yato , Neo , Coval , Ega , Jobi , Marcopol , Kapriol , WkrętMet , Arvex , Dromet , MagKrak , Fiskars , Kapriol , Tengtools , Stanley , Bahco , Bosch , Makita , Dewolt , Hitachi , Celma , Metabo , Perles , Milwaukee , Stihl , Gerda , Lob , Klingspor i wiele innych . Generalnie to największy udział w rynku mają te firmy handlowe które mieszają w swojej ofercie towar importowany z rodzimym czy np."unijnym" później są dopiero sami importerzy a na końcu producenci tacy jak [usunięte przez moderatora] . 3-cie jak pamiętam to w każdej robocie gdzie byłem miałem kierownika lub szefa nad sobą a pomocnika czy podwładnego pod sobą myślę że to normalka , ale jak ty masz problemy z podporządkowaniem się to po co się pchasz do firmy która żyje z handlu ? Może lepiej byś zrobił gdybyś sam otworzył firmę zatrudnił ludzi (tylko broń boże nie z wyższym wykształceniem od ciebie !) i wtedy będziesz szefem-BOSSEM !!! Nie zachwalam tu COVAL-a ani nie bronię wszędzie są ludzie i ludziska , ja tylko nie lubię w pracy : leni , [usunięte przez moderatora] , pozerów , plotkarzy , [usunięte przez moderatora] , asekurantów i takich gości którym się wydaje że coś im się NALEŻY np.szacunek tylko dlatego że są po studiach haha uważam że na wszystko trzeba sobie zapracować . Powtarzam jeszcze raz dzieciaki NIKT WAS TAM NA SIŁĘ NIE TRZYMA , no nie ? PS.Jak chcesz w przyszłości podyskutować to swoje słownictwo zniż do mojego średniego niepełnego bo ja nie rozumiem tych [usunięte przez moderatora] tekstów . Pozdrawiam
anonim 2011-06-06 23:11:56
Witam pokrzywdzonych przez tą całą firmę. Szukam ludzi do opowiedzenia przed sądem o szczegółach zatrudniania (rekrutacji) i pracy w firmie Sarius a obecnie Coval. Jest już nas 3 oraz prawnik który zna sprawę i ją poprowadzi. Jeśli jest ktoś chętny proszę o informację (najlepiej podaj nr. tel. - oddzwonie) na e-maila : [usunięte przez moderatora] Pozdrawiam
xcvx 2011-07-01 03:41:10
Widać chyba poprawiło się w Sariusie skoro nikt nie narzeka już.
były PH 2011-07-06 15:15:40
xcvx - 2011-07-01 03:41:10

Widać chyba poprawiło się w Sariusie skoro nikt nie narzeka już.

Witam po dłuższej przerwie,nie poprawiło sie tylko zostali sami [usunięte przez moderatora] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z jęzorem w rowie..
asdsa 2011-07-06 21:14:55
Pająk ty nie bądź taki mądry!! Jak tam odezwali się z TOYA Wrocław ?? Ale chyba nie bo ponoć nawet w CV robisz błędy ortograficzne [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-07-12 19:26:41
Witam ile już osob dostało wezwanie na Policje ???? Bo pan [usunięte przez moderatora] F H Sarius złożył na Policje doniesienie że został obrażony,zniesławiony,przez użytkowników forum policja ustaliła numery IP użytkowników i teraz wzywa celem wyjaśnienia sprawy....potem pewnie sprawa w sądzie w razie prawomocnego wyroku sądu pan [usunięte przez moderatora] wystąpi o odszkodowania pewnie od was wszystkich na drodze postępowania cywilnego.za zniesławienie !!!
wyobrażacie sobie to??????????????
asas 2011-07-14 11:42:57
Uuuuu powiało grozą. Ja nie dostałem hahaha
Mietek Krawężnik 2011-08-12 12:44:51
i co wystraszyli was??? bo taka cisza tutaj..
Giertych 2011-08-16 17:28:06
mnie oni mogą w pompę pocałować. ha ha ha. ciekawe co [usunięte przez moderatora] może mi zrobić?
O.k. za karę nie będę pisać na forum przez tydzień
anonim 2011-09-28 10:57:49
Też bracowałam tam 6 miesiący, Praca stresująca ale robiłam swoje i już starałam się dać z siebie wszystko, zarobki jak na początek nie takie złe jeśli dostało sie premie, ale szanowana [usunięte przez moderatora] to straszne kobiety i nie można powiedzieć że taka ich rola poprostu sa pozbawione jakikolowiek ludzkich uczuć, a sposób w jaki mnie zwolniono - jak śmiecia bez jakich kolwiek wyjasnień poiprostu podpisz, pakuj się a minutę, wyprowadzenie na korytarz jak skazańca jakiegos a na odchodne \\\"........ stąd\\\", koszmar nie moge się pobrierać do dziś, nie wiem jak tak można, czy ów [usunięte przez moderatora] jest jakimś nadczłowiekiem ona jest gorsza niż [usunięte przez moderatora], nikomo żle nie życze ale gdzieś misi być sprawiedliwość ! Zawsze jak mówiłam gdzie pracuje wszyscy na mnie patrzyli jak na jakis ewenement a ja mówiłam że robie swoje i niezwarzam na to co ludzie gadają o tej firmie ale teraz niestety rozumie skąd to sie bieże, chkoda że taka [usunięte przez moderatora] psuje opinie firmie która idzie w świat.
ja 2011-10-12 10:59:42
Hej.Aktualni PH w firmie Coval.Napiszcie coś więcej jaka jest specyfika pracy na tym stanowisku,jakie są zarobki(jaka podstawa na umowie i jak wygląda z premią)jakimi autami jeździcie i jak są rozliczane km ja z telefonem służbowym itp.Mam propozycję pracy w tej firmie i spore doświadczenie na tym stanowisku ,dlatego potrzebuję jak najwięcej informacji,z tego co piszą na forach to nie wiem czy jest sens marnowac czas w tej firmie.Pomóżcie.Pozdro
giertych 2011-10-12 18:18:23
Dobrze czytasz kolego na tych forach.Powiem Ci pokrótce jak jest, przynajmniej jak było.
Podstawa ok. 1500 z groszem na rękę, za kilometry prywatne płacisz Ty (nie jest to tylko koszt paliwa), telefon- na dwoje babka wróżyła, jak za dużo wygadasz to bulisz. aha no i co najważniejsze premia. 2% od netto, zapłaconych w terminie, jeśli zrobisz 130 tys netto to masz furę do użytku własnego i 3 oczka od netto.
Najlepiej daj se siana z tą robotą. Zyczę Ci jak najlepiej ale nie pchaj się tam. Paru chłopaków pracuje tam od killku lat i wytrzymują ale to naprawdę ewenementy. Wszystkich znam i bardzo ich lubię. Ciebie nie znam ale nigdy nie dostaniesz tej szansy jaką oni mieli.
Pzdr
ja 2011-10-12 18:45:29
Hej ,a jak nie ma netto w terminie to bez żadnej premi i na jaką kasę realnie można liczyc w tej firmie i na jaką furę????
aaaa nie powiem 2011-10-15 21:58:57
Co do samochodów,to do floty należą skody octavie,roomstery,pandy i seicenta.P.H również jeżdżą dostawczakami (mastery i ducato) Auta mówią,że przyznają za obrót.Ale to nieprawda. Ważne,jak sie sam umiesz ustawic. Za kilometry prywatne płaci się kase,ale najpierw trzeba uzyskac zgode na to,by móc tym samochodem pojechac prywatnie. Dla mnie to totalny bezsens/
W firmie mi się ogólnie fajnie pracowało przez te pare lat.Ja tam [usunięte przez moderatora] bardzo lubie i złego słowa na niego nie powiem.
pozdrawiam
Bolo Kolo 2011-11-26 13:24:55
Witam , co tam słychać w Bytowie tzn.konkretnie w Covalu czy Sariusie ?? skoro tak cisza tzn . że musiało się sporo zmienić albo marudy i płaczki wyleciały z pracy i zajęły się swoim życiem z braku czasu nic nie piszą ?? heh
anonim 2012-01-22 16:57:54
Ludzie nie rozumie po co tam pracujecie,jeżeli jest tak żle jak
piszecie to zróbcie z tym porządek a nie pieprzcie na okrągło
IO 2012-02-02 20:29:40
Ogólnie praca nie jest zła robisz swoje i dostajesz za to kasę.. i niektóre dziewczyny są bardzo otwarte...heh
SylwekC 2012-02-22 21:01:33
Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników tej przefajnej firmy.
Powiem Wam ciekawostkę, rok temu zwolniono mnie, jeszcze z Sariusa,
Nie dostałem swojego weksla ani jednej marnej złotóweczki wynikającej z umowy lojalnościowej. Po prawie dwóch tygodniach wydzwaniania do [usunięte przez moderatora], dziś się dowiedziałem, że po prostu zapomnieli o mnie. I dopiero dziś jakiś tam prawnik mi go odeśle wraz z pismem przewodnim. Ha ha ha.
felek 2012-02-24 13:44:37
chłopie wal do sądu o pieniądze i leć na wakacje za [usunięte przez moderatora] kasę
Zainteresowany 2012-04-23 16:59:52
Witam, a może ktoś podpowie jak zapatrywać się na ofertę PH- LUBELSKIE? Czego można się spodziewać od strony finansowej, jakie auto, czy plany są do wykonania? Co się stało z poprzednim PH?
john 2012-05-15 20:38:31
dostaniesz seicento bez klimatyzacji, trasę najprawdopodobniej [usunięte przez moderatora] poprzez częstą rotację na stanowisku PH, do tego kilka razy dziennie Twój dyrektor będzie męczył Cię debilnymi smsami i zastraszał co to będzie jak nie wyrobisz absurdalnego limitu, będziesz odbijał się od klientów którzy mają dosyć braków na magazynie, żenującej obsługi i bezczelnej windykacji, ale ogólnie wszystko ok hehe
postek 2014-12-23 02:06:11
jeśli masz u mowę o wyłączności czy jak to tam się zwie to jakoś tak jest, ale w różnych firmach jest różnie, ja osobiście nie miałem jeszcze doświadczenia z Sarius. Ale też z chęcią się dowiem a jaką umowę zatrudniają i czy fajtycznie jest taka klauzula o tym wyłączeniu z branży na jakiś czas jak pisze banjoalol
radek 2015-01-23 15:09:12
o matko, chyba nie mogą takiego czegoś zrobić, żeby po odejściu od nich nie móg potm ileś czasu w ogóle prcowac w branży.. to tak jakby tym samym skazali Cię na bezorbocie.. no naprawde niepowazne to jest, nie chciabym się zatrudniać w takiej firmie.. ale może okaże to się tylko plotką, jak coś wiecie to piszcie.
mieszko 2015-03-27 13:15:51
nie wierzę że firma może takiego bana na kariere założyć że nie mogę potem w branży pracować przez okresl,ony czas w innej firmie. już prędzej może jest jakaś umowa o tajemnicach firmy i tajnosci pewnych danych i p[rocesów ale nie wierzę że jest zakładana jakakolwiek blokada na karierę zawodową przez Sarius
dawny PH Sarius 2015-04-29 17:00:29
hej kolego!które dziewczyny masz na myśli? te poznane na wyjazdówce czy te na miejscu? może znam którąś z nich? chętnie popiszę o tych znajomościach:-)
2
gej 2015-05-29 01:32:10
Manczak ma sam dlugi a innych nazywa zlodziejami jak ktos sie spoznia z FV zaplata w terminie : #
oto dowody jest na liscie gieldy wierzytelnosci chca sprzedac jego dlugi :

(usunięte przez administratora) wystarczy wpisac sarius lub manczak w wyszukiwarce o wyskakuje on i jego dlug! dosyc spory !
ciasteczko 2016-05-12 21:33:15
No przecież wszystko można na początku ustalać i zmieniać, o ile pracodawcy na pracowniku zależy @pala. W kwestii samej firmy i zatrudnienia to nie może być źle, skoro są szkolenia i umowa o pracę.
Zostaw swoją opinię o Sarius - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sarius