Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-11 12:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2015-05-11 11:11:12]:
Dzięki za szybką odpowiedź :)
Przez chwilę łudziłam się że jest lepiej w Kauflandzie niż pozostałych kołchozach, ale jeśli tak to podobną pracę mam zdecydowanie bliżej domu.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-05-11 19:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam staram się o prace u was jakie sa zarobki? jakie zmiany sa u was? od której ranna zmiana jest do której? tylko proszę bez jakiś głupich odpowiedzi.ze to kołchoz i takie tam :( z góry dziki za odp.
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-11 23:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-05-11 19:42:37]:
Przecież to jest kołchoz i powinieneś być tego świadomy. Chodzisz chyba na zakupy do hipermarketów i supermarketów i widzisz tych pracowników tryskających entuzjazmem, uśmiechem, pełnych energii i pasji (ostatnio modne słowo wśród ogłoszeń o pracę) Co do zarobków to bądź łaskaw zerknąć nieco wyżej, ktoś opisał wszystkie przedziały - są zgodne. Tylko nie pomyl się bo to nie jest netto a brutto.
zdjecie uzytkownika
SkruszonyBeton - 2015-05-12 16:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[ciekawy - 2015-05-11 19:42:37]: opisał szczerą prawdę .Zrobią Cię do szpanu kierownikiem (wykształcenie zawodowe)i musisz!robić wszystko. Tylko nie mylić z dyrektorem ,bo dyrektor jest 1 a kierowników tyle ile dyrciowi pasuje .Nadgodziny zawsze 100 procent są odświęcane .
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-05-15 16:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorszy sklep jaki może być, szukają łosi żeby oskarżyć o kradziec i robią wstyd na cały sklep klientom, tak jak nie dawno kobiete z dzieckiem w wózku, biedna nie wiedziała gdzie ma się schować a okazało się oczywiście że ez podstawy oskarżyli, zamiast z kulturą podejść to na środku slepu robią rejwach, chamy i prostaki tak samo jak kasjerki, jak by za kare pracowały.
zdjecie uzytkownika
śwn - 2015-05-17 14:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po odejściu z magazynu Rokszyce odradzam wszystkim robienie zakupów w kauflandzie, oczywiście też tego nie robię.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-19 12:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasjerki 1950 magazyn 2100 kierownik nadzór 2900-3300 (zalezne od stazu) na rekę + bony
zdjecie uzytkownika
daniel - 2015-05-20 10:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie. co oznaczają te skroty wbl itd.? dlaczego trzeba pracować po 12 godzin i co to za normy ? jakie sa rzeczywiste zarobki w nowo otwartych sklepach i jakie sa premie, dodatki ? Ile dni wolnych w tyg ?czy pracownicy mogą brac serwisy? proszę opisac wszystko
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-21 15:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej z której wyszłam w połowie, ale mogę napisać tak, to co mi rekruter przekazał:
Praca Kaufland:
Czynny 7-21 (lub 22 tu niedosłyszałam) - dla klientów, ale dla pracowników jest czynny w godzinach: 4:30 - 23:00 i w okresach wzmożonego ruchu i dostaw dochodzą zmiany nocne. Biorąc pod uwagę łapankę na stanowisko kierownika grupy stoisk w jakiej uczestniczyłam i sposób przekazywania informacji pracownikom ten wzmożony ruch może być znacznie częściej niż się wszystkim wydaje - pewnie więcej do powiedzenia miałyby osoby już pracujące.
Tak czy inaczej kierownik to tylko wyraz na papierze i nic więcej a wynagrodzenie to nie całe 2100 na rękę pracując fizycznie w tak dużej rozpiętości godzinowej.
Osobiście podziękowałam, gdyż nie przewiduję dygania do pracy na 4 rano lub dreptania z niej w środku nocy z 2 tysie na rękę. Nikogo nie obrażając, ale średnio inteligentna osoba z przeciętnym wyglądem nie wiele mniej, lub nawet tyle samo jest w stanie zarobić w butiku na galerii handlowej i nie musi ani ciągnąć paleciaka, ani nosić ciężkich rzeczy.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że im mniejsza okolica tym możliwości mniejsze a nawet dupna praca za równie dupne pieniądze wydaje się prawdziwym wybawieniem, ale w większych miastach dziwie się ludziom, to chyba akt desperacji bgo na pewno nie odwagi podjąc taką pracę.
zdjecie uzytkownika
hipopotam - 2015-05-21 15:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotyczy lejla - 2015-05-21 15:03:24 ,,ale średnio inteligentna osoba z przeciętnym wyglądem" W marketach pracują tylko średnio inteligentne osoby oprócz dyrektorów .
zdjecie uzytkownika
RudaXXL - 2015-05-22 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy u Was też serwisy mają WBL-owie, lub nawet dyrektorzy, którzy oczywiście ich nie wykonują a kasę dostają. Poprostu żal pracowników którzy nieświadomi sytuacji zapierdzielają na doatkową pensję dla dyrektora... i druga sprawa: u nas na parkingu stoją auta na sprzedaż... u Was tez tak jest? ciekawe czy płacą jakąś dzierżawę...
zdjecie uzytkownika
Henryka - 2015-05-25 17:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktoś się orientuje jakie są zarobki na stanowisku inspektora/specjalisty bhp? chodzi mi o cały etat?
zdjecie uzytkownika
magda33 - 2015-05-27 11:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2015-05-11 11:11:12]:
Pracuje tam 3 miesiace i zastanawiam sie nad zmiana pracy tam jest strasznie ludzi maja za nic robi sie wszystko od ogarniania na swoim dziale przez pomoc na innych dzialach po siedzenie na kasie jak trzeba tam jest poprostu masakra zeby zrozumiec co tam sie dzieje trzeb tam pracowac co chwile jada jakies komisje i wtedy nawet mozna zapomniec o dniu wolnym bo trzeba zaiwaniac do pracy zeby market wygladal bo jak cos zle to dyro wyzywa sie wtedy na nas oczywiscie on nie ma pojecia o pracy fizycznej bo nam nie pomaga i jeszce twierzi ze zarabia tyle co kasjerki smiechu warte czasem to wracam taka padnieta z tamtad ze nie pamietam jak sie nazywam...
zdjecie uzytkownika
km - 2015-05-28 09:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, staram się o pracę w Kauflandzie i mam przyjść w poniedziałak, ile jest zmian w Kauflandzie i na jakie godziny?
zdjecie uzytkownika
... - 2015-05-28 13:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [km - 2015-05-28 09:01:22]:
wystarczy kilka postów wyżej zerknąć, ale z drugiej strony właśnie takich ogarniętych tam potrzebują, więc śmiało
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-05-28 16:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze jednak nieciekawie jest u was!! CHOCIAZ WIDZE ZE NIKT KONKRETNIE NIE UMIE odpowiedzieć na pytanie jak jest u was niepracowalem nigdy w markecie i niestety niewiem jak się pracuje w takich firmach .Mam kolezanke która pracuje w markecie i bardzo sobie chwali prace tam!wiem ze każdy chce godnie parowac i zarabiać wiec napiszcie jak jest u was!TYLKO PROSZE BEZ GLUPICH UWAG JESTEM CIEKAWY NA CO SIE PORYWAM!!!Z GORY WIELKIE DZIEKI!
zdjecie uzytkownika
madd - 2015-05-28 17:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wszędzie trzeba pracować ja jestem pracownikiem kaufland już 2 lata na obsłudze i niekiedy mam dość ale jeszcze pracuje tez mysle o zmianie


zdjecie uzytkownika
bez lez - 2015-05-31 20:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile rzeczywiście zarabia się w Kuflandach bo roznie piszecie? co z tymi nadgodzinami? ile macie dni wolnych?
zdjecie uzytkownika
naoz - 2015-06-05 03:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety nie da się jednoznacznie powiedzieć ile zarabia się w marketach Kaufland w Polsce, bo oferują oni pracę na różnych stanowiskach. W tej chwili są ogłoszenia o pracę nawet na stanowisko Dyrektora Marketu, a takie coś to myślę, że spokojnie można zarobić nawet powyżej 3000 złotych miesięcznie na rękę.
zdjecie uzytkownika
ali - 2015-06-06 19:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [naoz - 2015-06-05 03:08:02]:
To jest najlepsza odpowiedź jak jest. Dyrektor pow. 3000 to zapewne mniej niż 4 więc jeśli on pracuje właściwie za darmo to zwykły pracownik pracuje jak niewolnik
zdjecie uzytkownika
ryszan - 2015-06-19 09:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was brał udział w Program szkoleniowy na stanowisko Kierownika Działu w Kuflandzie ? To jest na 12-mc i szkolą cie na jakieś stanowisko. Chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda, jeśli ktoś brał w tym udział to mógłby opisać to.
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-06-23 19:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tak, Kaufland twój Świat. Praca 5-13.15 lub 6-14.15 oraz 14-22.15 to na działach bo kasjerki mają różne zmiany.Kasa 2000 brutto (dział świeże ma dodatek 100zł) chociaż nie we wszystkich marketach- kierownik Grf 2900-3400 , Kierownik WBL co jest nad Grf 3400-4600 potem jest zastępca dyrektora i dyrektor (o ich gażach to tylko chodzą plotki). Zarobki uzależnione są od wielkości marketu ,od zysków i strat,od ocen po rewizjach i innych różnych rzeczy.Bony 2 razy w roku na święta(200-500). Nadgodziny są dopisywane lub za wolne zależy jak się dogadasz. Pracuje się tyle godzin co w ustawie, przeważnie są 2 dni wolne w tygodniu + jeden cały weekend. Robisz swoje i czasem za koleżankę bo nie daje rady i trzeba pomóc na jej dziale. Wszystko zależy jaki dyrektor i kierownicy - z każdym można się dogadać lub wykrzyczeć swoje jak nie da rady inaczej :). Możliwość awansu istnieje,związki zawodowe pilnują aby było dobrze, więc można przeżyć pracując w tym niby kołchozie
zdjecie uzytkownika
ewik - 2015-06-24 21:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co z etatami bo słyszałam, że na początku 3/4 etatu na kase i nie wiadomo kiedy można przejść na cały etat
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dyrektor miło i składnie przedstawił co i jak.
Kierownik działu też miła (chyba im bardzo zależało aby kogoś przyjąć).
Trochę koloryzowali-takie odniosłam wrażenie, wszystko odbyło się baaaardzo szybko ,jeszcze tak szybko nie zostałam przyjęta do pracy.
Pytania: Planuje pani jeszcze dzieci?
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-06-25 18:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ewik - 2015-06-24 21:24:49]:
przychodzi się na 3m-ce na okres próbny i potem umowa na stałe-cały etat,chyba że ktoś chce inaczej.
zdjecie uzytkownika
ewik - 2015-06-26 16:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam na rozmowie o prace i rzeczywiście pierwszy etap na okresie próbnym a potem na 3/ 4 etatu i nie obiecują kiedy na cały etat można przejść/ dotyczy to nowo powstałego Kauflandu w Rzeszowie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kaufland Polska?
Zadaj pytanie
alert