logo Kaufland Polska

Kaufland Polska

Rokszyce

Opinie o Kaufland Polska

Uuuu 2017-05-13 09:56
Każde stanowisko ma swoje plusy i minusy. Powiedzmy szczerze. Jest tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracować ciągle gnębią nas zwykłych pracowników. Szanujmy się, bo wymagamy tego od innych a sami nie jesteśmy lepsi.
12
Dobrobyt 2017-05-13 18:14
Czy produkt za 1grosz może tylko kupić osoba pracujaca na scaningu lub jej dobra kolezanka ?? Czemu nikt tego nie kontroluje w markecie kto
Sobie do premi dorabia :)
7
Estera 2017-05-14 10:41
U nas wykup produktów za grosz jest zabroniony pod groźbą zwolnienia dyscyplinarnego gdyż to jest działanie na niekorzyść pracodawcy. Pani dyrektor wykupuje wszystko następnie te artykuły zostają przeceniane np na 50% i wykładane na wyprzedaż.
Woj. Małopolskie
1
maga 2017-05-14 18:56
Czy ktoś z petowcow został już z degradowany na kasjera?
U mnie coś wskazuje na to, że od czerwca nastąpią zmiany, prawdopodobnie na dotychczasowej umowie ma zostać na magazynie tylko konserwator.
1
ja 2017-05-14 20:31
Ty jaja sobie robisz?
Na jaką niekorzyść pracodawcy, Jesli jest cena grosz to po tyle kupujesz to centrala obniza cene a nie market
Robiąc przecene tych rzeczy jestescie stratni matko jaki tok myślenia ma ten wasz dyrektor.
5
trip 2017-05-14 20:34
Robota glupiego sprzedac i nara aa nie bawić się w oklejanie
1
Estera 2017-05-14 20:56
My, jako pracownicy, to wiemy iż produkty za 1 gr ustalane są przez centralę ale nasz dyrektor ma takie rozumowanie że nikt się z nim nie chce zgodzić. Często się zdarza że takowe artykuły znajdujemy więc nikt nie leci do dyrektora tylko wykupujemy sami :) Poza tym widzę jak market upada przy takim zarządzającym i będzie coraz gorzej.
trip 2017-05-14 20:58
czasem to są już śmieci stare jak świat i po terminie.
1
Dębiczanin 2017-05-15 17:12
A skąd Ty wiesz czy ona siedzi na kamerach czy nie? Najlepiej Pani Joanno się ukryc pod Nickiem @WIOSNA i udawać greka. Proponuje podpisać się pod takimi hitami z imienia i nazwiska !

Znajdzie Pani na tyle odwagi??
6
Jo_da 2017-05-15 17:16
Województwa małopolskie i podkarpackie już po degradacjach.
Są 2 opcje dla pracownika PT:
1. jeśli na markecie nie jest was za dużo to zostanie Ci zaproponowany aneks zmieniający na kasjer-sprzedawca gdzie w załączniku z opisem stanowiska pracy masz robić wszystko co Ci każą czyli najprawdopodobniej zostaniesz wysłany na dział z najsłabszą obsadą. Jeśli odmówisz przyjęcia aneksu to dostaniesz wypowiedzenie zmieniające gdzie do połowy okresu wypowiedzenia masz się zdeklarować że odchodzisz czy zostajesz.
2. jeśli na markecie jest was więcej niż być powinno to wzorem ludzi z Dębicy dostaniesz wypowiedzenie umowy o pracę, uzasadnienie likwidacja stanowiska pracy. Masz okres wypowiedzenia i odprawę zgodną ze stażem pracy.

Póki co na magazynie zostanie "pracownik przyjęcia towaru z obowiązkami konserwatora" czyli po prostu technik, jeśli takowy jeszcze pracuje na Twoim markecie. Jeśli takiego nie ma towar ma odbierać KD lub osoba do tego wyznaczona w danym dniu.
Nad technikami też dumają czy mają zostać czy nie więc jeśli ma ktoś opcje zmienić pracę to bym się nie zastanawial...
Zdziowiony sytuacją 2017-05-15 17:39
Droga @Obserwatorko to czy Dyrektorka w Dębicy siedzi przed kamerami czy nie nam oceniać! Każdy pracodawca ma prawo do montowania wszelkiego rodzaju zabezpieczeń elektronicznych bez informowania - dobra praktyką ogólnie przyjęta jest informacja o tym fakcie. @WIOSNA pyta czy siedzenie dyrektorki na kamerach jest produktywne? A czy pilnowanie Dyrektorki co robi? Kiedy wychodzi żeby bez ograniczeń siedzieć na przerwie? Być na palarni ? czy inne tego typu sytuację są produktywne? Powstał lament bo w Dębicy po 11 latach zwolnili pracowników - czy ktoś widział nowy strukturogram? W nich nie ma nie których stanowisk a koro tak-trzeba ludzi niestety zwolnić - redukcja etatów. Trzeba wziąć pod uwagę ,że wcześniej były degradacje kierowników na pracowników i prze to wzrosła liczba etatów -kasjerów-sprzedawców lub innych pracowników. Gdyby tamte osoby zwolnili albo nie podpisały degradacji były by miejsca i nie trzeba by było zwalniać teraz osób a tak niestety brak wolnych stanowisk !!

Wszczynanie awantur i płakanie jaka to zła jest Dyrekcja Kauflandu nic nie da trzeba po prostu szukać pracy. I żyć dalej według mnie na Kauflandzie się życie nie kończy. Kierownicy w Dębicy się odgrażali że nie będą pracować za niższą stawkę a teraz jakoś pracują nie płaczą, jeden zdegradowany WBL umiał wyjść z twarzą z sytuacji i znalazł prace w Mielcu mimo, że nie był w najmłodszym wieku...!!!!! Ale jak powiedziałem do tego trzeba mieć jaja a nie tylko się użalać nad losem skazańca.
7
eliza 2017-05-15 18:07
a jak wybiorę opcję 1 i zadecyduje że odchodzę to dostanę odprawę ???
Magazynier - Podkarpacie 2017-05-15 18:46
To nie Ty wybierasz opcję :(
Ale jeśli odmówisz zmiany stanowiska - dostaniesz opcje 2 wiec wypowiedzenie umowy - co się z tym wiąże odprawę również.
Jo_da 2017-05-15 18:49
tak koleżanko, dostaniesz, jestem tego pewny bo tą drogę też wybrałem
personalna 2017-05-15 19:08
Ja też czekam na zmiane warunków. Ciekawe co wymyślą.
zadumana 2017-05-15 23:07
A kiedy degradacja w Wielkopolsce
personalna 2017-05-15 23:15
Degradacja jakiego stanowiska?
Aga_lisz 2017-05-16 00:08
Czy ktos wie jak wygląda sytuacja Grf ow/lidera
Degradacja czy zwolnienie ?? Jest juz ktos po?? Pozdrawiam
zadumana 2017-05-16 08:25
Myśle o wszystkich mozliwych zmianach
Krycho 2017-05-16 09:29
Wszystko zależy od sytuacji w jakiej znajduje się market i jak się prezentują wasze "cyferki"
U nas w regionie część liderów/menagerów dostało aneksy na kasjera sprzedawce albo z menagera na lidera ale i z tego co słyszałam to jeden menager dostał wypowiedzenie czy ma dostać jakoś tak. Powód taki sam jak wszędzie czyli likwidacja stanowiska pracy.
1
zadumana 2017-05-16 10:53
Tak u nas nie ruszają tylko lady mięsnej
Dobra wróżka 2017-05-16 18:11
Po pierwsze Panie Zdziwiony a raczej Panie Zakrzelewski czy jakoś tam , czy po prostu Marysiu na tym forum wypadało by się wypowiadać pracownikom a nie byłym ZWOLNIONYM prawie dyscyplinarnie pracownikom nomen omen z mojego rodzinnego Kauflandu Po drugie przeglądanie monitoringu w celu szukania haków na pracowników ociera sie o mobing - poinformuj osobę którą dobrze znasz Następnie Pan Wbl który ponoć miał jaja i zwolnił sie z klasą i znalazł pracę w Mielcu nie zrobił tego to tak chciął tylko musiał -bo jak wyżywić rodzine jako mężczyzna za 1800 netto gdzie są dzieci , studia itp ale myślę że to ponad twoją inteligencję. Kończąc myśl to wszyscy zdegradowani kierownicy z Dębicy nie płakali i nie pracują za niższe pieniądze , ponoć aneks mówił że zachowują pieniędze po degradacji przez pół roku.
3
ujdeue 2017-05-16 22:49
a jak akcja z pluszakami bo u nas juz punkty wydaje info nie kasjerki
Zdziowiony sytuacją 2017-05-16 23:13
@Dobra wróżka nie wiem za kogo mnie bierzesz ... Jeśli chodzi o to czy jestem pracownikiem Kauflandu to owszem jeszcze jestem! Co prawda w innym regionie ,ale ja też dostałem propozycję degradacji - niestety nie skorzystałem i rozstaje się z Kaufem. Bo nie mam ochoty brać udziału w tej sytuacji, nie godzę się z tym i odchodzę. Takie jest moje zdanie dotyczące mojego zdziwienia sytuacją.
zadumana 2017-05-17 09:40
U nas też wydaje znaczki info
Nick 2017-05-17 16:18
Tak się pracuje na magazynach w Kauflandzie:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,37087
Aż żal serce ściska.
2
Pomorskie 2017-05-17 21:47
A czy u was znaczki mogą odbierać pracownicy oraz czy mogą je kupować za 1 gr?
Ila 2017-05-17 21:56
Boże że tą firma jeszcze porządnie ip się nie zajęła. Ilu ludzi wykończyła fizycznie to już nie mówię ale psychicznie , ile osob na prochach leci, a ile zesfirowalo kompletnie! ja znam kilka przypadków, a w skali całego kraju to już pewnie by był cały szpital wypełniony po brzegi.
18
Londek 2017-05-18 11:56
Kaufland Polska może nie jest wymarzonym miejscem do pracy dla ludzi nie do końca lubią handel. Często tak bywa, że robimy coś bo musimy a nie koniecznie to lubimy. Świat byłby zbyt nudny gdyby wszystko było idealne.
2
Pracownik 2017-05-18 12:44
Jeżeli pracownicy Kauflandu Polska są ciekawi jakie dochody miał Kaufland za 2016 r. to niech wejdzie na stronę ,, Kaufland nowe inwestycje " . Głowa boli jak się czyta te informacje , jakie ma dochody i skąd dostaje jeszcze pieniądze na różne cele. Nowy wiceprezes Kauflandu M. Ł . który przyszedł z Lidla i to z jego prawdopodobnie polecenia dyrektorzy marketów robią niekorzystne dla dla pracowników działania. Jakie to działania między innymi zwalnianie pracowników , szukanie różnych haków na pracowników itp. Zatrudnianie na stanowiska dyrektorów marketów i dyrektorów regionalnych niedouczonych i ludzi o chamskim zachowaniu w stosunku do podwładnych pracowników może wynikać z poleceń z tkzw góry. Według informacji Które podawały związki zawodowe NSZZ ,, Solidarność " na jedno stanowisko w markecie w Polsce to w Niemczech przypadają trzy osoby. W Polsce robi się coraz bardziej wyzysk pracownika za czterokrotnie mniejsze pieniądze. Tacy karierowicze jak wymieniony powyżej doprowadzają pracowników do depresji i różnych chorób w tym psychicznych. A zyski którymi chwali się Kaufland są wypracowane ciężką pracą szarych pracowników którym należy się szacunek i poszanowanie a nie straszenie że będą zwolnieni jak się jakiemuś dyrektorowi marketu czy dyrektorowi regionalnemu jakaś twarz nie spodoba. Dyrektor personalny pani Ławnik niech się nie chwali że w miesiącu marcu pracownicy Kauflandu otrzymali duże podwyżki , chciałbym na tym forum żeby pracownicy się wypowiedzieli czy otrzymali takie podwyżki płac w jakiej wysokości.
15
Pracownik 2017-05-18 12:46
Jeżeli pracownicy Kauflandu Polska są ciekawi jakie dochody miał Kaufland za 2016 r. to niech wejdzie na stronę ,, Kaufland nowe inwestycje " . Głowa boli jak się czyta te informacje , jakie ma dochody i skąd dostaje jeszcze pieniądze na różne cele. Nowy wiceprezes Kauflandu M. Ł . który przyszedł z Lidla i to z jego prawdopodobnie polecenia dyrektorzy marketów robią niekorzystne dla dla pracowników działania. Jakie to działania między innymi zwalnianie pracowników , szukanie różnych haków na pracowników itp. Zatrudnianie na stanowiska dyrektorów marketów i dyrektorów regionalnych niedouczonych i ludzi o chamskim zachowaniu w stosunku do podwładnych pracowników może wynikać z poleceń z tkzw góry. Według informacji Które podawały związki zawodowe NSZZ ,, Solidarność " na jedno stanowisko w markecie w Polsce to w Niemczech przypadają trzy osoby. W Polsce robi się coraz bardziej wyzysk pracownika za czterokrotnie mniejsze pieniądze. Tacy karierowicze jak wymieniony powyżej doprowadzają pracowników do depresji i różnych chorób w tym psychicznych. A zyski którymi chwali się Kaufland są wypracowane ciężką pracą szarych pracowników którym należy się szacunek i poszanowanie a nie straszenie że będą zwolnieni jak się jakiemuś dyrektorowi marketu czy dyrektorowi regionalnemu jakaś twarz nie spodoba. Dyrektor personalny pani Ławnik niech się nie chwali że w miesiącu marcu pracownicy Kauflandu otrzymali duże podwyżki , chciałbym na tym forum żeby pracownicy się wypowiedzieli czy otrzymali takie podwyżki płac w jakiej wysokości.
12
Zet 2017-05-18 13:32
Ale minimum szacunku sie każdemu należy koniec kropka.
9
Omen 2017-05-18 14:49
Niech związki zajmą się magazynami bo najgorzej jest tam gdzie klient nie widzi!

Jakie są związki zawodowe w kauflandzie bo te Soldarności robiły ostatnie sprawozdanie 4 miesiące temu.

Są jakieś opcje walki o lepsze traktowanie nas pracowników?
5
jacek 2017-05-18 18:28
czy ktoś kojarzy kiedy na pt w pomorskim będą zwolnienia (rozszerzenia)?
zadumana 2017-05-19 09:05
Ile osób jest na ladach do obsługi w innych supermarketach
ciekawska 2017-05-19 22:41
Jak się pracuje w Siemianowicach bo tam już są wprowadzone wszystkie zmiany
1
Pracus 2017-05-20 09:38
U nas mają zatrudnać na zastępstwo, odeszło kilka osób i nie dajemy rady.
O 2017-05-20 10:13
ciekawska 2017-05-20 11:23
To znaczy ze nie jest tak cudownie jak mówią ze wzrosła produktywność i w ogóle jest super
1
Jeszcze pracująca 2017-05-21 10:23
Nie widać wpisów odnośnie marketu Kaufland w Inowrocławiu czyżby wszystko się poprawiło. Niestety nie ,nadal pani dyrektor uprzykrza życie pracownikom tak jak uprzykrzała , przydupasy mają się dobrze i sielanka kwitnie po staremu. Wypowiada się umowę o pracę ludziom którzy mają długoletni staż pracy z błahych powodów , a zgodnie z kodeksem pracy żeby zwolnić pracownika zatrudnionego na czas nieokreślony to musi być wiele powodów między innymi ostrzeżenia ustne , ostrzeżenia na piśmie chyba że pracownik popełnił tak poważne przestępstwo że można mu dać wypowiedzenie bez tych wymienionych warunków. Pracownicy którzy ostatnio dostali takie wypowiedzenia powinni walczyć o swoją godność osobistą i skierować sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy oraz do Sądu Pracy.
7
FMR 2017-05-21 12:16
Przestańcie pisać na forum i straszyć PIP, bo nie daje to żadnego efektu. Coś jest nie tak to składacie zawiadomienie do PIP i zaczyna się kontrola. Niestety niewielu, a właściwie zapewne nikt z was takiego kroku nie podejmie mimo że powodów byłoby wiele. Dlaczego? Na forum wasze problemy się nie rozwiążą i nikt tu wam nie pomoże. Są od tego inne instytucje.
10
Norek 2017-05-21 15:41
Polać mu dobrze gada :)
5
Nn 2017-05-21 15:47
A jak jest u wss ze stanowiskiem scanning ? Dali wam inne umowy czy podziekowali ?
1
Ja ow mopro 2017-05-21 22:30
W listopadzie ubieglego roku taka zmiana nastąpiła w moim markecie przyjęłam mopro bez złotówki podwyżki i do chwili obecnej nie dostałam żadnej podwyżki
Jo_da 2017-05-21 23:00
To w takim razie możesz być pewna, że najprawdopodobniej tak samo jak w małopolsce i podkarpaciu dostaniesz aneks do umowy na kasjer sprzedawca w przypadku odmowy wypowiedzenie zmieniające albo po prostu zwykłe wypowiedzenie powód likwidacja stanowiska pracy.
ciekawska 2017-05-22 11:52
Czy w którymkolwiek markecie zmiany się sprawdziły kto mi odpowie na to pytanie
1
Katrin 2017-05-22 20:52
W pracy też jesteś takim leniem?
ciekawska 2017-05-22 21:21
Nie rozumiem o co ci chodzi pytam bo teraz u nas są zmiany i zwalniają ludzi jest nas coraz mniej
Wlkp 2017-05-23 09:48
Nic z tym nie zrobimy jest źle a będzie jeszcze gorzej a każdy się boi odezwać przelewamy swoje żale na tym forum u nas w wlkp też mamy dosyć 5polecen na minutę oszalec idzie robią to celowo żebyśmy sami pękli i odeszli nie wyobrażam sobie lata urlopów gorączki i spoconego rowu o 7rano:)
1
ciekawska 2017-05-23 11:00
Ja tez jestem z wlkp u nas jest to samo nie wiem dlaczego ktoś uważa mnie za lenia bo pytam jak sobie radzi ktoś inny
4
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Rokszyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska