Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kicia - 2015-04-07 11:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam ofertę pracy do tej sieciówki.Napiszcie jaka umowe na dzien dobry dostane i na jak długi okres czasu.Czy to jest zlecenie czy normalna umowa o prace na okres próbny?
zdjecie uzytkownika
ZAKUPOWICZ - 2015-04-13 08:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MLODA - 2015-02-18 09:05:07]:
oszukują ludzi w reklamach np.ser gouda za 12,90zł.48% tłuszczu(aktualna oferta),po sprawdzeniu w sklepie na etykietce naklejonej na całym bloku sera który życzliwie pani z obsługi podała do przeczytania co na niej pisze okazuje się że owszem zawiera on 48%tł., ale w suchej masie?!!!,sprawdzam dalej ,z boku na tej samej etykietce widnieje tabelka z zawartością ile gram konkretnego składnika znajduje się w 100 gramach gotowego produktu(a nie w suchej masie której my nie kupujemy bo jest to półprodukt)i co widzę ,29 gram, czy oni mają nas za debili ,czy to jest 48% czy 29%,dlaczego żadna inspekcja nie reaguje na takie oszustwo ,czyżby ,tak jak dawniej wychodzili z pełnymi torbami prezentów a może koperta ,łatwo ją ukryć w kieszeni.Na koniec dodam że pani ekspedientka obsługująca stoisko z wielką duma poinformowała mnie na początku że w sieci Kaufland nie sprzedaj się produktów seropodobnych ,wielka im chwała za to ,ogólni to robię dużo zakupów w tym sklepie bo jest tanio,ale czy zdrowo?Jak się nie ma kasy to się truje byle gó...nem.Najlepsze życzenia naszym pracodawcom zgarniającym miliony,oby zdychali długo i szczęśliwie.
zdjecie uzytkownika
iwka - 2015-04-28 15:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na portalu praca jest ogłoszenie w kategorii administracja biurowa - referent ds. administracyjno - kontrolnych. Szkoda, że Kaufland wprowadza w błąd i nie zamieszcza tego w kategorii praca fizyczna, skoro w trakcie rekrutacji mówią , że w 90 % to praca na sklepie przy wykładaniu towaru w fartuchu.Żenujące nadużycie słowa referent. Po rekrutacji miałam ubaw po pachy przez cały dzień. Zresztą rozmowy to jeden wielki spęd !Kilku rekruterów i potencjalnych pracowników w jednej sali. Hałas, chaos, sam rekruter motał się i właściwie nie wiedział na jakie stanowisko aplikowałam. Beznadziejnie. Właściwie zastanawiam się , czy w ogóle mają jakieś kryteria przyjęcia, czy to jak w totku na chybił trafił, rekruter kogoś zakwalifikuje i swoje odbębnił.
zdjecie uzytkownika
Stefka - 2015-04-29 11:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka rekrutacja takie klimaty w Kaufie..
zdjecie uzytkownika
serwisantka - 2015-04-30 12:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyzyskiwanie ludzi, mobing, to co się dzieje w markecie jest nie do opisania, kadra ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zdrowie pracowników.... jestem tam na serwisie i widzę co się dzieje, niech ktoś z góry coś z tym zrobi ! pracownicy przynajmniej co drugi dzień doprowadzani są do płaczu, mdleją na swoich zmianach.... nie polecam pracy w tym markecie,.
zdjecie uzytkownika
Rolkej - 2015-04-30 19:51:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To niee są pojedyńcze sytuacje. Takie rzeczy zdarzają się notorycznie i to jest właśnie przerażające. Sposób w jaki traktuje się pracowników jest nie do przyjęcia.
zdjecie uzytkownika
Tralala - 2015-05-01 20:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile tak naprawdę dostaje się pieniędzy na start/po 3 miesiącach czy tam po roku? na ulotce widziałem 2400,2600,2900.czy to prawda?
zdjecie uzytkownika
Paweł XXII - 2015-05-02 10:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na start/po 3 miesiącach max. mgr.2600 a świeżo przyjęta mgr. 2200 wszystko podane powyżej to kwoty brutto .Praca na całym Kauflandzie - w zależności od potrzeb .
zdjecie uzytkownika
Tralala - 2015-05-02 15:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że to są kwoty brutto. Zastanawia mnie jeszcze jak jest z premią, dodatkami itd.Proszę o wypowiedź kogoś na temat premii dodatków itd. A jak wygląda pensja netto po roku czasu?
zdjecie uzytkownika
Paweł XXII - 2015-05-02 18:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli Tralala tak długo !!!!!!!!!! popracujesz to się zapewne dowiesz. Jeszcze nie pracujesz a o premię , dodatki pytasz ... nikt Wam tego uczciwie nie odpowie przed ..a jeżeli odpowie to nie będzie prawdą ....
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-05-08 20:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam nie ma żadnej premii, nawet nadgodzin nie pozwalają wpisywć, bo cięcie kosztów
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-05-09 10:02:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznaję rację ktoś - 2015-05-08 20:34:25 dodam że nawet papier toaletowy w WC tylko szary-cieniuteńki to również koszty :)Mezopotamia......tylko z językiem polskim.
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-11 11:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do osób które pracują lub pracowały w Kauflandzie.
Kierownik stoiska to praca fizyczna tzn. fartuszek, paleta, wykładanie towaru czy nie?
Pytam, gdyż nigdy nie pracowałam w tego typu markecie, a z tego co się orientuję to jest bardzo różnie.
Dla wszystkich zniesmaczonych moim pytaniem od razu pisze, że nie chodzi mi o ubrudzenie sobie rączek, tylko o faktyczny zakres pracy.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-05-11 11:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lejla - 2015-05-11 11:02:29]:
Tak,kierownik robi wszystko od wykładania towaru po jechaniu maszyną marketu w razie nieobecności pani sprzątającej.
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-11 12:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2015-05-11 11:11:12]:
Dzięki za szybką odpowiedź :)
Przez chwilę łudziłam się że jest lepiej w Kauflandzie niż pozostałych kołchozach, ale jeśli tak to podobną pracę mam zdecydowanie bliżej domu.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-05-11 19:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam staram się o prace u was jakie sa zarobki? jakie zmiany sa u was? od której ranna zmiana jest do której? tylko proszę bez jakiś głupich odpowiedzi.ze to kołchoz i takie tam :( z góry dziki za odp.
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-11 23:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-05-11 19:42:37]:
Przecież to jest kołchoz i powinieneś być tego świadomy. Chodzisz chyba na zakupy do hipermarketów i supermarketów i widzisz tych pracowników tryskających entuzjazmem, uśmiechem, pełnych energii i pasji (ostatnio modne słowo wśród ogłoszeń o pracę) Co do zarobków to bądź łaskaw zerknąć nieco wyżej, ktoś opisał wszystkie przedziały - są zgodne. Tylko nie pomyl się bo to nie jest netto a brutto.
zdjecie uzytkownika
SkruszonyBeton - 2015-05-12 16:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[ciekawy - 2015-05-11 19:42:37]: opisał szczerą prawdę .Zrobią Cię do szpanu kierownikiem (wykształcenie zawodowe)i musisz!robić wszystko. Tylko nie mylić z dyrektorem ,bo dyrektor jest 1 a kierowników tyle ile dyrciowi pasuje .Nadgodziny zawsze 100 procent są odświęcane .
zdjecie uzytkownika
Paula - 2015-05-15 16:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorszy sklep jaki może być, szukają łosi żeby oskarżyć o kradziec i robią wstyd na cały sklep klientom, tak jak nie dawno kobiete z dzieckiem w wózku, biedna nie wiedziała gdzie ma się schować a okazało się oczywiście że ez podstawy oskarżyli, zamiast z kulturą podejść to na środku slepu robią rejwach, chamy i prostaki tak samo jak kasjerki, jak by za kare pracowały.
zdjecie uzytkownika
śwn - 2015-05-17 14:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po odejściu z magazynu Rokszyce odradzam wszystkim robienie zakupów w kauflandzie, oczywiście też tego nie robię.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-05-19 12:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasjerki 1950 magazyn 2100 kierownik nadzór 2900-3300 (zalezne od stazu) na rekę + bony
zdjecie uzytkownika
daniel - 2015-05-20 10:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie. co oznaczają te skroty wbl itd.? dlaczego trzeba pracować po 12 godzin i co to za normy ? jakie sa rzeczywiste zarobki w nowo otwartych sklepach i jakie sa premie, dodatki ? Ile dni wolnych w tyg ?czy pracownicy mogą brac serwisy? proszę opisac wszystko
zdjecie uzytkownika
lejla - 2015-05-21 15:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej z której wyszłam w połowie, ale mogę napisać tak, to co mi rekruter przekazał:
Praca Kaufland:
Czynny 7-21 (lub 22 tu niedosłyszałam) - dla klientów, ale dla pracowników jest czynny w godzinach: 4:30 - 23:00 i w okresach wzmożonego ruchu i dostaw dochodzą zmiany nocne. Biorąc pod uwagę łapankę na stanowisko kierownika grupy stoisk w jakiej uczestniczyłam i sposób przekazywania informacji pracownikom ten wzmożony ruch może być znacznie częściej niż się wszystkim wydaje - pewnie więcej do powiedzenia miałyby osoby już pracujące.
Tak czy inaczej kierownik to tylko wyraz na papierze i nic więcej a wynagrodzenie to nie całe 2100 na rękę pracując fizycznie w tak dużej rozpiętości godzinowej.
Osobiście podziękowałam, gdyż nie przewiduję dygania do pracy na 4 rano lub dreptania z niej w środku nocy z 2 tysie na rękę. Nikogo nie obrażając, ale średnio inteligentna osoba z przeciętnym wyglądem nie wiele mniej, lub nawet tyle samo jest w stanie zarobić w butiku na galerii handlowej i nie musi ani ciągnąć paleciaka, ani nosić ciężkich rzeczy.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że im mniejsza okolica tym możliwości mniejsze a nawet dupna praca za równie dupne pieniądze wydaje się prawdziwym wybawieniem, ale w większych miastach dziwie się ludziom, to chyba akt desperacji bgo na pewno nie odwagi podjąc taką pracę.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo niesympatycznie wyglądała rozmowa, od startu zostałam potraktowana nie miło i z góry.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
hipopotam - 2015-05-21 15:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dotyczy lejla - 2015-05-21 15:03:24 ,,ale średnio inteligentna osoba z przeciętnym wyglądem" W marketach pracują tylko średnio inteligentne osoby oprócz dyrektorów .
zdjecie uzytkownika
RudaXXL - 2015-05-22 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy u Was też serwisy mają WBL-owie, lub nawet dyrektorzy, którzy oczywiście ich nie wykonują a kasę dostają. Poprostu żal pracowników którzy nieświadomi sytuacji zapierdzielają na doatkową pensję dla dyrektora... i druga sprawa: u nas na parkingu stoją auta na sprzedaż... u Was tez tak jest? ciekawe czy płacą jakąś dzierżawę...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kaufland Polska?
Zadaj pytanie
alert