Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-05-08 16:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2016-05-06 19:30:31]:
Może się na inne markety przenieść wraz z wędrówką regionalnych :)))))
zdjecie uzytkownika
lisa - 2016-05-08 21:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASAKRA- powinni coś zrobić z dyrektorami, bo juz w kilku Kaufach słyszałam, ze dzieje się to samo. Dziecko mi zachorowało na zapal. płuc- dostałam l4, a dyrektor do mnie wydzwania z pretensjami jak mogłam wziąć zwolnienie?? MOBING.....o co tu chodzi? chyba trzeba będzie to zgłosić do odpowiedniej instytucji.... Parodia jakaś!!! strach wziąć UŻ bo na dywanik wzywają!!
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-09 18:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dywanik to jeszcze pół biedy gorzej jak się potem mszczą na grafiku to dopiero można załamkę przeżyć
zdjecie uzytkownika
Czarna - 2016-05-09 19:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy do Was tez przujezdzaja hurtownicy ktorzy masowo w ogromnych ilosciach wykupują towar? podobno jest kategoryczny zakaz sprzedazy hurtowej. przestegaja tego u Was?
zdjecie uzytkownika
Wisienka - 2016-05-09 22:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba standard, tylko wszyscy udają ze tego nie ma.
zdjecie uzytkownika
uzi - 2016-05-10 14:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Kilka dni temu po rozmowie rekrutacyjnej dostałem telefon z pozytywną odp., że mogą mnie zatrudnić na stanowiska sprzedawca w jednym ze sklepów Kaufland (mazowieckie). Pani przez telefon powiedziała, że potrzebuje mojej zgody, aby "uruchomić potrzebne procedury w związku z moim zatrudnieniem w Centrali firmy" i mam oczekiwać na telefon w celu zgłoszenia się do sklepu i odebrania dokumentów do pracy. Miało to potrwać ok. 3-4 dni, a minęło już prawie półtora tygodnia i jest cisza. Postanowiłem zadzwonić i zapytać się, co się dzieje i uzyskałem odpowiedź, że jeszcze Dyrektor w Centrali ich nie zatwierdził. Zacząłem się zastanawiać nad tym wszystkim, bo pierwszy raz z czymś takim się spotykam, żeby wydanie dokumentów tak długo trwało. Czy to jest normalna sytuacja w Kauflandzie? Bardzo proszę o ewentualną odpowiedź...
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-05-10 15:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty się ciesz, że to tak długo trwa!!! Zastanów się zanim podejmiesz tą pracę. Płacą marne grosze a nazapiepszac się trzeba i zawsze im mało i mało. Szczerze odradzam
zdjecie uzytkownika
Wielką Lipa - 2016-05-10 19:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapewne, odłożone zostały papiery do biurka i czekają, aż się przydadzą. Taka to firma. Jeśli ktoś pójdzie na długie leczenie, to się zatrudni na zastępstwo.
zdjecie uzytkownika
karpatka - 2016-05-10 20:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne rzeczy piszecie.
zdjecie uzytkownika
agusia - 2016-05-10 21:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepszy cyrk to teraz tylko w Kauflandzie.
Na wszystkim jest oszczędzanie,worki na w/o są tak mocne że nie wytrzymują kg jabłek,papier toaletowy w toaletach dla pracowników jest taki że jednego razu się rwie nie sposób z niego korzystać a kolejnym razem taki że sobie pokaleczysz tyłek na tym papierze,ale klienci już mają lepszy taki w normalnych rolkach. Czy wszyscy muszą jeżdzić takimi drogimi autami?Czy w końcu ktoś zacznie kontrolować niektórych kierowników jak pracują i czy są w pracy jak to jest w grafiku?Czy firma nadal będzie płacić za godziny spędzone gdzieś ,byle nie w pracy po co przychodzić na 8 godzin skoro można być tylko 6 a kaska leci,może regionalny J.... otworzy oczy ,skoro dyrektor tego nie widzi lub wygodniej nie widzieć a wszystko odbija się na zwykłych pracownikach
zdjecie uzytkownika
ptyś - 2016-05-11 18:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Kauflandzie ma być teraz dyskont od wakacji, paletami podobno ma się wjeżdżać pod regały. Teraz to dopiero będzie się towar terminował! Bo zanim się sprzeda całą paletę dżemu czy jajek to trochę czasu upłynie. A hausekontrola podobno tylko do końca roku ma być. Zniesiono "piątki" a więc nie jest już potrzebna.
zdjecie uzytkownika
martucha - 2016-05-11 20:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może coś o podwyżkach ? u nas dzisiaj niby papiery podpisywali że od 1 czerwca coś ma się ruszyć
zdjecie uzytkownika
karpatka - 2016-05-11 21:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka,że nikt jej nie zna.
zdjecie uzytkownika
Xyz - 2016-05-15 12:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie tak jest. Nie tylko w kauflandzie...
zdjecie uzytkownika
uzi - 2016-05-15 14:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Chciałem się zapytać czy warto zatrudnić się w Kauflandzie na stanowisko do wykładania towaru? Proponują mi 3/4 etatu i 1425 zł brutto wynagrodzenia (sklep w województwie mazowieckim). Bardzo proszę Was o opinie...
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-05-15 16:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uzi - 2016-05-15 14:55:23]:
1425 zł ? Ja mam na 3/4 etatu 1820 zł sklep w dolnośląskiem
zdjecie uzytkownika
uzi - 2016-05-15 16:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie niestety zaproponowali 1425 zł brutto :(
zdjecie uzytkownika
Elo - 2016-05-15 22:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogolnie na 3/4 etatu sie w tym sklepie nie oplaca robic, zwlaszcza ze Ci zrobia taki grafik zebys przychodzila na 7h dziennie to nawet nie odczujesz ze pracujesz mniej od reszty, za to, ponad 300 zloty mniej zarobisz...
A Ania podala kwote w ktora jest mi ciezko uwierzyc, no chyba ze Jest zatrudniona na innym stanowisku niz kasjer/sprzedawca, ewentualnie na markecie ktory otwarty zostal przed chwila i tam sa jakies inne stawki
zdjecie uzytkownika
uzi - 2016-05-16 12:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja otrzymałem propozycję pracy na stanowisko do wykładania towaru na 3/4 etatu za 1425 zł brutto. Dodam tylko, że kierownik marketu na rozmowie powiedział mi, że takie samo wynagrodzenie obowiązuje na stanowisku sprzedawca/kasjer we wszystkich sklepach sieci Kaufland w całej Polsce...
zdjecie uzytkownika
Elo - 2016-05-16 15:27:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie bo na pelny etat proponuja na start 1900 brutto, dlatego kwota 1800 na 3/4 etatu jest z sufitu albo dotyczy innego stanowiska.
A stanowisko "wykladanie towaru" to to samo co sprzedawca/kasjer wiec licz sie tez z tym ze w razie potrzeby (a napewno taka zajdzie) przeszkola Cie i bedziesz tez siedzial na kasie
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-05-16 16:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elo - 2016-05-16 15:27:39]:
Tak ,zgadza się ta kwota dotyczy innego stanowiska.
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-16 17:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas juz łączą stanowisko hous. i scanning... Teraz pracownicy sami będą ściągać towar a ona go tylko przeceni. Juz to widzę jak pracownik będzie jej ściągać zamiast wykładać towar ahahahah. Jak nic trzeba szukać roboty u spieprzac stad jak najszybciej...
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-16 17:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co zaproponowali scanningowi i z jakiego jesteś regionu?
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-16 18:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem z mazowieckiego ☺ u nas przechodzi na dział. Ale nie wiem jak jest z kasa czy będzie miała mniej. Bo niby pracownik działu mniej zarabia.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-16 20:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słychać coś u was o zmianach etatów na 3/4
zdjecie uzytkownika
Margonem - 2016-05-16 21:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam ,czytam i widzę że o markecie Chorzów II tu piszą....
zdjecie uzytkownika
uzi - 2016-05-17 16:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziś otrzymałem telefon od kierownika marketu (mazowieckie), że niestety oferta pracy jest już nieaktualna, pomimo tego, że bardzo chciałbym mnie zatrudnić na te 3/4 etatu do wykładania towaru, ale niestety w Centrali główna Dyrektorka nie wyraziła na to zgody. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, żeby najpierw dać komuś pozytywną odpowiedź, a potem odmówić. Bardzo dziwna jest ta firma i zasady w niej panujące, takie odnoszę wrażenie, będąc jej niedoszłym pracownikiem...
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-17 16:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas proponują 3/4 etatu tylko nowym pracownikom. Starym nic nie zmieniają. Jeszcze tego by brakowalo.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-05-17 16:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to nie pierwszy raz kiedy na poziomie marketu dyr zgadza sie na zatrudnienie a góra vkl itp niestety nie i nic z tego nie wychodzi zero szacunku do człowieka
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-17 16:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale z drugiej strony żeby w ogóle myśleć o zatrudnieniu kogoś dyrektor najpierw musi mieć pozwolenie od vkl .
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-17 16:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do pracy w Kaufie to ciesz sie, ze nie zatrudnili Cie. Tam jest strasznie
zdjecie uzytkownika
Cytrynka - 2016-05-18 09:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że vkl nie wyraził zgody, bo niby dlaczego.. mniej pracowników mniejsze koszty i premia wpada, a nas cisną i poganiajá jak te woły, żeby zrobić 300% normy.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2016-05-18 12:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kauf pada na psy, wszyscy robią co chcą. Powinni wymienić stare personalne, bo najwięcej mają do powiedzenia- więcej niż dyrektor...
zdjecie uzytkownika
karpatka - 2016-05-18 16:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Auchan zatrudniają na 1/8 etatu. Info z jednego z forum.
zdjecie uzytkownika
rozweselona - 2016-05-18 22:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta B ;] - 2016-03-25 19:52:36]:
"Spadochrony" to biustonosz a nie majtki
zdjecie uzytkownika
yeti - 2016-05-19 08:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to teraz zaczniemy temat podwyzek , juz sie zaczyna heheheee . Nie wiem do czego firma zmierza .
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-19 15:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżki maja być z dniem 1 czerwca. Najmniejsze wynagrodzenie to 2300 .
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-19 15:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko Ciekawe ile dostaną Ci którzy juz maja 2300
zdjecie uzytkownika
Józef - 2016-05-19 17:04:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie 400 zł więcej czyli 2700
zdjecie uzytkownika
karpatka - 2016-05-19 19:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć 2800
zdjecie uzytkownika
Dino - 2016-05-19 20:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale kto ma 2300 w kauflandzie tylko info i kasa głowna
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-19 21:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
House. i Scanning (jeszcze
zdjecie uzytkownika
Niezapominajka - 2016-05-19 22:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A macie jakieś oficjalne info kiedy likwidują scanning ? Bo u nas tylko takie wstępne informacje były, ze takie cos jest w bliskich planach.
zdjecie uzytkownika
zyta - 2016-05-20 10:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem ciekawa gdzie mówią o podwyżkach bo u nas nie ma tematu?
zdjecie uzytkownika
wolf - 2016-05-20 13:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podwyżki dla kierowników też są przewidziane od 1 czerwca? U nas nic nie słychać? A przydałoby sie :)))
zdjecie uzytkownika
karpatka - 2016-05-20 17:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z info na Intranecie to ma być szybciej łatwiej prościej. Weźcie pod uwagę również to, że nie każdy kaufland ma jednakową powierzchnię. Ktoś swego czasu pisał tu o nowych strukturogramach,a co na to związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
yeti - 2016-05-21 01:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyzki dla kierownikow ? Taaak , ale nie wszystkich ;) kierownik kierownikowi nie rowny.
zdjecie uzytkownika
Wielką Lipa - 2016-05-22 21:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to niech kierownicy zasuwają na te podwyżki. Od świtu do zmierzchu
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Aplikowalam na jedno proponowali mi inne w innym miescie. Szkolenia 3-miesieczne. Atmosfera niesympatyczna, bardzo służbowa. Potrzebuja ludzi którzy rzucą wszystko i wyprowadza sie gdzie tylko sobie zażyczą.
Pytania: Czy jesteś w stanie zmieniać swoje miejsce zamieszkania?
zdjecie uzytkownika
nocna - 2016-05-23 16:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie co, śmieszne jest to, źe po 5, 7 czy 10 latach masz tą samą kasę, co np w Lidlu na 3/4 etatu.Podniosła stawki konkurencja, więc powinni ludzi zachęcić i dać więcej.Przynajmniej tych regionalnych już więcej nie "rozmnażają".
zdjecie uzytkownika
agusia - 2016-05-23 21:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nocna - 2016-05-23 16:40:21]:
Niech zasuwają,bo niektórzy przychodzą na 6 godzin do pracy zamiast na 8,a część czasu snują się po sklepie żeby sobie zrobić zakupy w godzinach pracy, trwa to czasem 1 godzinę niekiedy więcej,a firma płaci pensję wbl kas.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kaufland Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert