brak logo

Kaufland Polska

Rokszyce

Opinie o Kaufland Polska

Heniek 2016-07-02 21:46:42
Hej. Mam małą prośbę. szukam pracy i zauważyłem ofertę pracy na magazyniera w Rokszycach. Pytanie, czy nie szukają tam przypadkiem ludzi na zastępstwo w trakcie okresu urlopowego? a druga sprawa to jak wygląda tam atmosfera pracy, system godzin, premie etc? da się wytrzymać?:)
1
def 2016-07-02 21:49:56
no tak jednak atmosfera w firmie jest dosysc istotna.a ja sie zastaniwam nad oferta jako specjalsita do spraw rekrutacji we Wrocławiu oferuja miedzy innymi elastyczne godziny pracy oraz „krótsze piątki”,stabilne zatrudnienie oraz atrakcyjne wynagrodzenie
Krycho 2016-07-03 00:16:23
Poczytaj w tym temacie bo chyba było pisane jak wygląda praca w MC Rokszyce albo Wola Krzysztoporska to będziesz wiedział na czym ta praca polega i ile się zarabia. Praca raczej do lekkich nie należy ale znam osoby które tam pracowały i jak wyszły poza strefe collectingu to coś lepiej miały a może lżej.
ktos 2016-07-03 00:51:05
Nie netto tylko brutto
Julka 2016-07-03 09:51:34
A może wiesz czy szukają kasjerów @Krycho? Zanosiłam jakiś czas temu cv ale na razie się nie odezwali..
Heniek 2016-07-03 19:31:54
zależy mi na aktualnych opiniach, w mojej poprzedniej firmie 2 lata wstecz było ciężko, ale dało się wytrzymać, po tym jak nastał nowy dyrektor w naszej jurysdykcji tak sytuacja pogorszyła się o jakieś 200%. słyszałem niezbyt ciekawe opinie o MC w Rokszycach , ale zawsze moze się coś zmienić, tym bardziej, że coraz więcej rak do pracy na rynku potrzeba, a ludzi nie ma....
bana 2016-07-03 19:45:11
@julka w takich sieciówkach zawsze szukają kasjerów! teraz pojawiły się takie oferty w Bolesławcu, Legnicy, Myślenicach, więc jak jesteś zainteresowany i masz blisko to oczywiście próbuj. zainteresowanie jest bardzo duże, niektóre mogą już być nieaktualne
ewa 2016-07-04 20:00:19
To nie tylko takie sytuacje sie tu zdarzaja w innych podobnie, trzeba dokładnie sprawdzać paragon
maja 2016-07-07 18:06:59
Ale tylko my przyjmujemy wszystko co ludzie przyniosą do zwrotu gdzie ktoś inny przyjmie np telewizor za 1000 bez paragonu ludzie przynoszą co im się żywcem podoba
kad 2016-07-07 18:10:14
@maja no taka postawa jest mocno prokliencka, ogólnie nie widzę w tym nic złego bo sama często gubię paragony ;) A tak to mimo wszystko można oddać sprzęt, który nam jednak nie pasuje, ma zły wymiar czy itp.
maja 2016-07-07 21:08:49
Tak tylko kaufland klientom do tyłka wchodzi a jak się cenówka się nie zgadza to ludzie by nas tam zjedli
kadG 2016-07-07 21:14:51
Praca z klientem ma to do siebie, że nie jest za łatwa @maja trzeba uzbroić się w cierpliwość i pamiętać, że klient nasz pan :) możesz powiedzieć czy u was szukają osób do pracy wiem, że na inne lokalizacje tak ale tutaj nic nie widziałam
maja 2016-07-08 05:26:02
U nas nie zatrudniają jeszcze kogo się da to np na wychowawcze wysyłaja żeby były koszty jak najmniejsze
zeus 2016-07-08 09:01:49
a możecie mi szczerze napisać czy finansowo się opłaca u was zdobyć zatrudnienie jako Roznosiciel gazet reklamowych Kaufland czy lepiej od razu startować na koordynatora tego typu pracowników? w Żaganiu obecnie samo wiecie jak jest z pracą, a muszę się utrzymać jakoś
kaufland przemyśl 2016-07-13 21:18:19
będąc klientką w kauflandzie widze ze bardzo sie tam staraja i są wycienczeni dość natłokiem pracy. ale jestem tam na codzien wiekszosc pań bardzo mila i uprzejma , ale jest jedna taka dziewczyna bardzo nie uprzejma zajmuje sie zazwyczaj wykladaniem towaru (krótko scieta o ciemnych wlosach dość młoda , ) jesli jest ci tak bardzo zle sie zwolnij nie pracujesz tam za kare zeby byc chamska i krzywo sie patrzec na ludzi bo poprostu ich odstraszasz. no az strach podejsc sie cos zapytać . bez przesady.
gfgf 2016-07-13 21:31:00
@zeus no wlasnie przyuważyłem ze na temat zarobkow raczej malo kto pisze a pewnie jezeli nikt nic nie wspomnial o tym w ogloszeniu to poewnie maja sie o tym dowiedziec tylko wybrane osoby ktore przejda pomyslnie proces rekrutacji tak przynajmniej ja uwazam
wrr 2016-07-14 00:21:28
zapraszam na 8h na kase i bez papieroska bo działy chodza co chwila na papieroska kazde zejcie z z kasy równa sie papierosek
e 2016-07-14 08:59:54
ja na kasie to nie usiedzę, wolę coś dynamicznego w ruchu dlatego chcę załapać się u was na roznosiciela gazet reklamowych, szukacie. czy za obszar się na serio 1000 zł bierze?
1
Reno 2016-07-14 09:36:48
Człowieku kto Ci takich rzeczy naopowiadał??? Roznosiciel 1000zł za 4 dni pracy w miesiącu po kilka godzin? Zejdź na ziemie. Roznosiciele gazet w zależnosci od miasta i od wielkości swojego regionu zarabiają od 200-350zł brutto na umowie zleceniu. I zanim napiszesz pytanie w tej sprawie przeczytaj wcześniejsze posty tutaj bo już ten temat był kilkukrotnie poruszany.
maki 2016-07-14 10:01:12
co do czasu pracy to nawet jaki się samo ogłoszenie przeczyta to jest info że 4-6 godzin w każdy wtorek po południu lub w środę od rana
ONA 2016-07-16 11:32:14
Panie na kasach maja przeje...ne więc człowieku o czym ty mówisz że mają powolne ruchy? Pracowałeś kiedyś na ich miejscu? Zapewne nie, bo jeśli byś miał odrobinkę pojęcia to byś wiedział że mając do czynienia z pieniędzmi trzeba bardzo uważać. Nie każdy chce dokładać ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy za powstałe manko.
A jeśli chodzi o pracę na działach to owszem, pracownicy działu pomagają i to baaardzo dużo ale to nie wina kasjerek że dyrekcja nie chce zatrudnić dodatkowych pracowników. Ciągłe redukcje etatów wprowadzają wielki chaos zamiast uregulować pracę.
6
aha 2016-07-16 11:58:36
Ciekawe kiedy będą oferty pracy na koordynatorów. Dzięki
MoniS 2016-07-17 12:17:50
Jak u was idzie etap skracania regałów na marketach?
Też u was polikwidowali etykiety jumbo i wszystkie oznaczenia? Podobno ma być tylko "promocja" - taniej i dyskont znika..
baron 2016-07-17 13:28:08
ja my.slę że kaufland jest tak silną marką na rynku że nie zniknie, nie masz się o co martwić. jako dowód jest sporo nowych poważnych rekrutacji np. na koordynatorów od roznoszenia gazet reklamowych.
Krycho 2016-07-17 18:02:00
Ludzie...przeczytajcie co to jest za praca ten koordynator we wcześniejszych postach na tym forum...każdy tak się na nią przypale jak nie wiem co a to jest dodatkowa fucha na zlecenie za kilkaset złotych na miesiąc....
Co do skracania regałów to u nas już po wszystkim (przynajmniej na NF) Ale zmiany idę cały czas. Przebudowa obecnie na napojach i kolonialu (ta wertykalna). W niedługim czasie czekają nas zmiany w eksponowaniu promocji. Wypadają ruroboxy i paletti. Ma być jak najwięcej całopaletówek i specjalne nadstawki nad nie. Wymiana wszystkich kominów na przystosowane do tego...ogólnie czeka nas w najbliższym czasie dużo dużo zamieszania....
kazik 2016-07-17 18:07:35
Koordynator od roznoszenia gazet reklamowych może na spokojnie liczyć na dobre i stabilne zatrudnienie, ale zastanawiam się czy jeszcze niedługo pojawi się innego typu rekrutacja w firmie, więc nie tak źle.
1
Mika 2016-07-17 20:11:51
Czy coś już wiadomo od kiedy ma nie być kierowników ?ktoś coś wie?U nas cisza i spokój.nasza dyrektora jest ok zawala z nami w półka i idzie za pracownikiem ale górze się to nie podoba.mamy bardzo mało ludzi w niedzielę pracuje tylko 5 osób w cały markecie.kierownik dnia sam rozkłada warzywa ogarnia piekarnie I pomaga na ladach po zazwyczaj jest jedna albo gora dwie
1
ktoś 2016-07-17 20:15:18
A wiecie czy pojawią się niedługo jakieś oferty pracy?
kałland 2016-07-19 08:45:12
żenada to co się dzieje na markecie...
kasjerki zostały 4 stałe, reszta L4 albo Ciąża, nie ma dziewczyny z INFO bo zaciążyła... zostały dwie laleczki na INFO i Kasa Główna musi ogarniać kasy, INFO i Kase Główną, kooolejki mega bo nikt na kasie nie chce chętnie usiąść a Dyrektor drze się i wrzeszczy ze za wolno, za mało się pracuje...
dni wolne??? już nie wiem kiedy miałam normalny dzień wolny :( albo ktoś dzwoni albo każą przyjść "na chwilę" na wolnym....
zgłosić to?? gdzie??? Dyrektor i tak powie, że pracownik przesadza...
6
bye 2016-07-19 08:48:31
Kiedyś to mieli ogłoszenie @ktoś, że szukają ludzi do roznoszenia gazet reklamowych, ale nie wiem na ile jest to aktualne teraz. Pozdrawiam i powodzenia
Majk 2016-07-19 10:53:04
To jest forum pracownikow Kauflandu. Przestancie wreszczie pisac o tych gazetkach :/ do Kałland- moze inspekcja pracy? Ale najpierw zdobadz dowody.. moze nagraj? ;)
Naria 2016-07-19 11:13:17
Zastanawiam się ciągle czy warto tutaj pracować, ale pozytywne opinie mnie przekonują, niezłe są wszystkie
Reno 2016-07-19 20:43:29
Współczuje nowo otwierającym się marketom bo tam to dopiero będzie pogram z ludźmi...mają być obsady bardzo małe i dużo ludzi na 3/4 albo nawet 1/2 etatu...
A na starych marketach po tych całych przebudowach to będą zwolnienia a nie zatrudnienia bo wszystko idzie w tą stronę że góra kładzie duży nacisk żeby efektywność w wykładaniu towaru była jak największa i żeby nie była potrzebna taka liczba pracowników tylko mniejsza...
1
kad 2016-07-19 20:44:42
@Reno ale może w takim razie i wypłata będzie odpowiednio większa?
www 2016-07-20 09:50:37
"Kalfland" napisal ciekawa rzecz, a mianowicie przez takivh ludzi ktorzy przychodza na wolnym na chwile, w pracy sa godzinke wczesnie, wychodza godzinke pozniej a nawet sie upomna o swoje, dyrektorzy kierownicy mysla potem ze kazdy tak powinien, wiec ludzie sami sobie sracie w gniazdo a potem macie pretensje ze was wykorzystuja.

Ps. Do Narii gdsie Ty tu widzisz pozytywne opinie?
1
paweł 2016-07-20 09:54:29
Koordynator pracy roznosicieli gazet reklamowych jest teraz potrezbny i z tego co widze to jest własnie najnowsza oferta, można spokojnie się tutaj załapać bo i zarobki s dobre z tego co czytam w komentarzach.
Reno 2016-07-20 10:11:37
Tak myślisz Kad? Bo ja szczerze w to wątpie....u nas non stop są jakieś genialne pomysły i już brakuje ludzi żeby je realizować a o dopiero będzie jak ludzi pozwalniają...

PS: Bardzo proszę, ludzie, wszystko co miało zostać napisane o koordynatorze roznosicieli gazetek reklamowych jak i o samych roznosicielach zostało już w tym wątku poruszone. Trzeba tylko przewinąć ze 2 może 3 strony wstecz i będziecie mieli czarno na białym. Szkoda nabijać kolejne posty...
paweł 2016-07-20 12:04:19
no to słuchajcie, jak jednak wygląda sytuacja u nich z praca, bo tez widziałem ogłoszenie, a nie wiem czy aplikowac.
lola 2016-07-22 11:08:22
mam pytanko czy ktoś dostaje z was dostaje premię za staż pracy w kaufie, czy takie coś instnieje w tej firmie,jak przyjmowałam się do pracy był taki zapis.
Man 2016-07-22 11:24:33
Jeśli chodzi o pracę Koordynator pracy roznosicieli gazet reklamowych to ja zdecydowanie polecam wam, bo nie ma chyba nic bardziej pewnego niż to, mam rację czy jej nie mam aktualnie co jak jest naprawdę?
Zakazany 2016-07-22 16:02:08
Czy teraz zatrudniają tylko na 3/4 etatu w kauflandzie?
jukos 2016-07-22 16:03:53
@zakazany nie, chyba nie tylko. W tej chwili nie ma jakoś dużo rekrutacji, więc może dlatego wyciągasz takie wnioski, ale generalnie nie ma na to ustalonej odgórnie reguły, także można czekać na oferty :)
Reno 2016-07-22 20:57:56
Jedyną premią jaką dostaniesz to po 10 latach pracy tzw 13stke (w tym roku kiedy ci wypadnie te 10 lat pracy) potem dalej to samo bez żadnych grantów....
gość 2016-07-22 21:02:42
W sumie to chętnie bym się do nich załapał, ale wiecie czy oprócz zarobków są jeszcze jakieś benefity?
Xykg 2016-07-23 10:43:10
Pensja 2300 brutto plus bony na święta uzależnione od dochodów. A w gratisie stres.Nie ma żadnego dodatku za staż pracy ani tym bardziej premi.
3
Zwolniona Monika 2016-07-23 11:45:08
Mieliśmy dyrektora speca od mobingu ,usunęli go z marketu Wągrowiec /wielkopolska i ciekawe gdzie jego przenieśli (Arkadiusz Szy- - - - ski ) to był człowiek psychiczny lub narkoman a może u Was jest . Najlepiej samej/samemu pisać na różnych stronach internetowych,forach bo pracownicy większość ma podwinięte ogony - nie ma jedności w każdym zakładzie. Najlepiej opisać na Facebooku ale to licz się z tym że pracownika zwolnią ,chyba że założysz sobie konto FB na pracownika już zwolnionego.
lola 2016-07-23 15:44:33
myślałam że coś więcej dają dziady,więc ja która pracuję już 12 rok w T..,obsługując kasy ,kasę główną i info,biorę 80 zł netto więcej od pracownika który pracuje 2 lata,super motywacja firmy,może ktoś kto to przeczyta z centrali zastanowi się nad tym.
ewa 2016-07-23 16:10:28
lola' wiec wasze pensje wogole nie wzrasataja a powiedz czy twoje zarobki przewyzszaja chociaz kwotę 3000tysiecy netto? bo jak na taki długi staż pracy mysle, ze powinnas tyle zarobic, a zwykli pracownicy czyli masz na mysli kasjerow? czy rowniez kogos z centrali?
ktoś 2016-07-28 15:36:22
Czy u was też klientom można wszystko począwszy od wyzywania do wymuszania kupowania produktów po innej cenie niż są bo oni widzą co innego niż jest w rzeczywistości
Justyna 2016-07-28 16:01:25
No nie dawaj sobie i nam nie próbuj wmówić tego o co Ci się rozchodzi, przecież akutrat Kaufland jest w porządku, nie wiem skąd masz takie opinie, brzdury na kółkach to są, szczerze polecam się zastanowić
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Rokszyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska