Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-12 18:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile zarabia ref ds adminstracyjnych i co robi ? kasjerka ile zarabia 1600 netto ?? jakie pytania zadaja na rozmowie sa jakies testy czy tylko rozmowa ..u nas otwieraja Kauflanda ale ogloszenia ciagle wisza ..od dwoch miesiacy ciekawe z jakiego powodu..... ?
zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-12 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile zarabia ref ds adminstracyjnych i co robi ? kasjerka ile zarabia 1600 netto ?? jakie pytania zadaja na rozmowie sa jakies testy czy tylko rozmowa ..u nas otwieraja Kauflanda ale ogloszenia ciagle wisza ..od dwoch miesiacy ciekawe z jakiego powodu..... ?
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-07-13 11:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kk27 - 2015-07-12 18:27:46]:
Referent ds adm robi wszystko,od wykładania towaru do siedzenia na kasie.Na ręke 1630 zł.
zdjecie uzytkownika
pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj tam oj tam. Są momenty że jest ciężko, ale ogólnie nie jest tragicznie. Jeśli ktoś chce sobie przyjść i posiedzieć 8 godzin przed komputerem to nie ma czego szukać w Kaufiku. Tutaj się pracuje a nie przychodzi do pracy. Przerwa pół godziny na 8 godzin pracy, nieco rekompensuje. Można iść na fajka, nie za często, ale można. Kierownicy pracują fizycznie to prawda, ale też nadzorują pracę innych pracowników, którzy jeśli się obijają to dosta Jeśli kierownik ma lajtowe podejście do pracy to jest spoko. Mówię o kierownikach dnia. Najgorsze ciśnienie na warzywniaku i na świeżych (mięso-wędliny) tak mi się wydaje. Pozostałe działy znośne. Na napojach jest jeszcze ciężko... ale tam głównie faceci pracują.
Pracownik działu (sprzedawca-kasjer) to typowe walenie w póły + siedzenie na kasie + robienie cen, nie musi mieć zbytniego pojęcia o handlu. Codzienny fejs jak małpa.
Kierownik grupy - to samo co wyżej + nosi telefon służbowy + ogarania zamówienia + robi odpisy (straty sklepu) + przeceny + kierownik dnia + zastępowanie pracownika informacji + większa odpowiedzialność + obsługiwanie Przedstawicieli handlowych + przyjmowanie towaru + musi ogarniać cały swój dział i mieć pojęcie i orientację o handlu.
Kierownik działu (wbl) - to samo co wyżej + większy opier... od dyrektora + regionalnego + niebieska koszula... + niezła kasa.. + ciągle na telefonie... + ciągłe ciśnienie z góry + zero życia prywatnego +__+
zdjecie uzytkownika
Xeon - 2015-07-14 11:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karollek - 2015-07-05 11:14:48]:
Po Twoich słowach sądzę, że nie masz większego doświadczenia ogólnie w firmach. Kaufland to firma sieciowa i czy to będzie Kaufland czy inny sieciowy sklep np. obuwniczy, z ciuchami w galerii handlowej czy inny market to schemat pracy jest zawsze ten sam niezależnie od miejsca lokacji placówki handlowej. Dokładnie tak samo jest ze standardami, jakością pracy, ciśnieniem wywieranym przez centrale, która wszędzie leci w taki sam sposób w dół. Nawet kultura pracy będzie prawie identyczna, gdyż każda firma ma swoją mentalność którą przejmują pracownicy od góry zaczynając i lecąc w dół.
a co do samej kultury pracy to jest jedna zasada:
******* Im niżej płatna praca i mniej ambitna, tym niższa kultura pracy *******
zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-15 20:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Edyta - 2015-07-13 11:05:22]:
to dlaczego na to stanowisko tylko chcą z wyksztalceniem wyższym w naszym miescie ..myslą ze po studniach lepiej ktoś upchnie towar na pólkach ?
hahhahahahhahahahahahahah to taka sama stawka jak kasjer-sprzedawca ?
Dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Wielką lipa - 2015-07-16 00:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jakieś kryteria muszá być zachowane. :-)
Ale po pòłkach ganiają wszyscy. Porządek musi być. Klient jest najważniejszy!









zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-07-16 17:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk27 - 2015-07-15 20:14:04]:
Nie ,to nie taka sama stawka,kasjer sprzedawca ma ok 1500 zł na ręke
zdjecie uzytkownika
Rada PL - 2015-07-16 20:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie jakąkolwiek pracę w Kauflandach szerokim łukiem .
zdjecie uzytkownika
polonka - 2015-07-17 11:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pomyślał o klimatyzacji w sklepach Kaufland?
Na kasach jest taka duchota,że paść idzie,a tu trzeba pracować.Ubranka z krótkim rękawem to jedna masakra,nie przepuszczają powietrza,człowiek jest spocony pot się leje po plecach.woda mineralna nie pomoże
zdjecie uzytkownika
xeon - 2015-07-20 14:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polonka - 2015-07-17 11:08:13]:
z klimatyzacjami to chyba wszyscy mają jakiś dziwny problem. Pracowałem w sklepie z ekskluzywnymi dobrami należącej do dużej firmy w jednej z Warszawskich galerii handlowych. Niby wszystkie salony mają mieć obowiązek sprawną klimę, ale wydajność była tak licha, że pamiętam jak jednej ze sprzedawczyni klientka dyskretnie zwróciła uwagę, że chyba popuściła - tak, był tak duszno, że pot spływał ciurkiem po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a dziewczyna miała jasne i obcisłe spodnie więc było widać - to jest kicha dla pracodawcy
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-07-21 19:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z Was wie coś o pracy specjalisty ds. bhp na śląsku?
jest ogłoszenie na praca.pl
wiecie jakie warunki pracy i płacy?
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-26 20:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kaufland to wyzysk ludzi !! ponizanie !! zastraszanie!! zwykly pracownik jest nikim,maszyna do roboty !! 3 lata wystarczy zeby wiedziec co tam sie dzieje.Kontrole na dziennym porzadku,wtedy jest jazda po pracownikach bo jedzie Pan i wladca Kauflandu a ludzie wyczerpani psychicznie i fizycznie zaprzegaja nawet swoj CIEN do pracy zeby pokazac jak jest pieknie w Kauflandzie.
zdjecie uzytkownika
anon - 2015-07-27 10:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wskazówki dla pracodawcy:

Firma powinna większą uwagę zwrócić na kulturę i sposób działania Dyrektorów Regionalnych. Praca w sklepie nie jest nastawiona na zadowolenie klienta, ale tegoż Dyrektora. Wprowadza to niepotrzebny stres, a pracownicy są bezradni w obliczu problemów. Minimalna obsada pracowników jest bardzo uciążliwa. Urlop bądź L4 jednego z pracowników paraliżuje organizację pracy na dziale. W takiej sytuacji wszyscy robią wszystko, więc nikt nie czuje się odpowiedzialny. Brak szkoleń blokuje rozwój pracowników. Brak premii nie mobilizuje, by dać z siebie więcej AS.
zdjecie uzytkownika
pmylona - 2015-07-27 17:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xeon - 2015-07-20 14:17:51]:
U nas klientka była w szoku że nie mamy klimy,Biedronki,LIdle mają a jest ich pewnie więcej niż Kauflandów
zdjecie uzytkownika
Xeon - 2015-07-28 11:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te nowe biedronki mają, w starych i tych większych też jest gorąco i duszno, przynajmniej w Wawce do których chodzę na zakupy. Problem nie tylko jest z klimatyzacjami bo i jeszcze z ogrzewaniem zimą. O ile klient tego nie czuje, o tyle pracownik siedzący w jednym miejscu przez kilka godzin potrafi mieć mocno przymrożone kończyny - ale dla firmy liczy się tylko, że interes się kręci, a pracownikowi jak jest za zimno, to może sobie iść tam gdzie jest cieplej.
zdjecie uzytkownika
Drax - 2015-07-29 13:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24]:
Można wiedzieć czy kierownicy też pracują na dwie zmany?
zdjecie uzytkownika
Kulczepieczone - 2015-07-29 15:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Drax - 2015-07-29 13:22:05]:
Do[pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24]:
Gdyby były trzy zmiany również by pracowały nawet na 3 zmiany .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-31 19:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-19 12:36:15]:
co ciekawe gdzie takie kwoty nie na rękę!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-01 12:24:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-08-01 12:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-07-31 19:22:01]:
to są kwoty brutto rzecz jasna
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-08-04 15:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to w wiekszosci taki placowek najwazniejszy jest klient i zysk jaki sie osiaga ze sprzdazy. co do klimy to jak najbardziej trzeba zglosic to pracodawca ma obowiazek zapewnic pracownikow godne warunki pracy. ale z tymi biedronkami tez roznie bywa niby klima jest ale czesto sie jej nie czuje. @Ania o jakich kwotach mowisz bo janic tutaj nie widze a chce aktualnie sie zatrudnic na sprzedawce/kasjera w dziale kas no i zalezy mi na takiej info
zdjecie uzytkownika
acisil - 2015-08-13 09:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2015-08-04 15:26:05]:
kasjer zarabia na rękę około 1450 w małym mieście, w dużym(zależy od miasta) są jeszcze dodatki od dużego miasta 100zł brutto a stolica 200zł brutto
zdjecie uzytkownika
Daria - 2015-08-20 14:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę tutaj dużo negatywnych wpisów o Kauflandach . Ja zrobiłam jeden wpis na stronie niemieckiej kauflandu - za odpłatnością tłumacz mi pomógł.Mieliśmy prawdopodobnie chorego psychicznie dyrektora,męczyliśmy się z nim 6 lat,rzucał paletami,znęcał się psychicznie wyzywając aż piana mu wychodziła z buzi . W dniu 13 sierpnia 2015roku przyjechała jakaś nieznana brygada wpadła do biura kazała mu się spakować i po dyrektorze.UWAGA: Może gdzieś się pojawi w Polsce aby gnębić następnych pracowników jego inicjały to Arkadiusz S. z okolic poznania .Pracował w Wągrowcu ul. Pałucka 4 .Był na 100% chory psychicznie lub brał narkotyki i jak był na głodzie to szalał :Do Wągrowca przyszedł z Piotrkowa Trybunalskiego w 2009r.

Jest prośba do pracowników Kauflandu w Polsce jeżeli pojawi się wysoki szczupły facet o inicjałach Arkadiusz Szy.(40-50lat) proszę pisać na w/w. .Wtedy trzeba działać dalej bo on może mieć powiązania z kimś na górze Kaufów .Przypuszczam że w Wągrowcu wiele pracowników po jego dominacjach w ciągu sześciu lat jest na skraju bankrudztwa ze swoją psychiką .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dyrektor miło i składnie przedstawił co i jak.
Kierownik działu też miła (chyba im bardzo zależało aby kogoś przyjąć).
Trochę koloryzowali-takie odniosłam wrażenie, wszystko odbyło się baaaardzo szybko ,jeszcze tak szybko nie zostałam przyjęta do pracy.
Pytania: Planuje pani jeszcze dzieci?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-01 09:20:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
gazela - 2015-09-01 09:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko: Specjalista w Dziale Dystrybucji Mediów Reklamowych w Rudzie Śląskiej, rozmowa odbywała się w Chorzowskim Kauflandzie. Rozmowa była całkowicie niekompetentna, z mało inteligentnymi kierownikami, którzy zadawali niedorzeczne pytania, które mijały się z celem. Kierownictwo, które przeprowadzało tą rozmowę było ironiczne a nawet wręcz chamskie. Była to najgorsza rozmowa w moim życiu, nie spodziewałam się że w takiej firmie na takich stanowiskach mogą pracować takie dwa "półgłówki", które [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafią. Odradzam Kaufland a zwłaszcza w Chorzowie i Rudzie Śląskiej bo to tylko strata czasu.
zdjecie uzytkownika
Monik - 2015-09-01 11:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie to jakas sciema jesli chodzi o oferty pracy z portali internetowych. Na drugi dzien dostaje od nich meila ze dziekuja itp. Na trzeci dzien przychodza mailingi reklamujące sklep.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kaufland Polska?
Zadaj pytanie
alert