Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kaufland Polska

Pracowałeś w firmie Kaufland Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
W-c chin - 2015-07-03 17:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kaufland w całej Polsce to Mobbing - mobbing - mobbing oraz legalnie psychicznie chore Dyrektorstwo - Kierownictwo tak jest w Wągrowcu i tutaj.Dyrektor A.Sz. do nas przyszedł w 2009 roku z Piotrkowa Tryb. który leczył się długo psychicznie w Gnieźnie (prawdopodobnie leczy się do dziś-wpada w furię ). Dyrektorowi regionalnemu na Wielkopolskę widocznie taki chory Dyrcio odpowiada.Nikt sobie nie zdaje sprawy ilu inteligentnych ludzi u nas się ciągle zmienia.Dlaczego u wszystkich pracowników brak jedności ! i Wy chcecie TVN ! kto tej telewizji poświadczy ruszcie mózgownicami ci normalni i kapusie miejscowego Dyrektorka A.Sz. 100% psychicznego wariata .Ostatnio zamknięty Kaufland w Świnoujściu niech ktoś odpisze .Może jest ktoś z Piotrkowa Trybunalskiego który coś napisze n/t(usunięte przez administratora) dlaczego go przeniesiono do Wągrowca ...................
zdjecie uzytkownika
karollek - 2015-07-05 11:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jest tam aż tak źle i piszecie o złym traktowaniu pracowników, to chyba musicie znać sytuację we wszystkich Kauflandach w Polsce. Szczerze wątpię, że wszędzie kierownictwo jest slabe i że tak traktują pracowników. Kaufland to chyba porządna firma, przynajmniej na taką mi wygląda. Może ktoś mógłby odnieść się do tego 3/4 etatu, jak to jest
zdjecie uzytkownika
wielka lipa - 2015-07-05 12:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszacowali ilość pracowników jaka jest im potrzebna i dlatego taki etat. Kaufland ma taką politykę: minimalne płace i minimalna ilość ludzi do roboty. Wszystko też zależy od dyrektora i jego wielkich aspiracji i od lokalizacji sklepu, czyli ilości klientów. Istne wariactwo zaczyna się jak jedzie inspekcja z zewnątrz. Dyrekcja ściąga wtedy ludzi z wolnego, z urlopów, z chorobowego, itp., bo market musi lśnić, a towar ma być wyłożony na półki i stać na baczność. Czyli w krótkim czasie chcą zrobić wszystko, nad czym nie mogli zapanować przed rewizją. I wtedy również pojawiają się nadgodziny. Każdy pracownik ma swoją listę obecności i podpisuje się przy dniu pracy i tam powinien wpisać rzeczywiste godziny pracy. Jeśli jest coś nie tak można to sprawdzić na "pasku", który otrzymuje się co m-c. Problem jest w tym, że większość nie dba o siebie i nie wpisuje nadgodzin, bo dyrekcja krzywo na to patrzy, a przy tym ma w Kauflandzie nie ma żadnych premii, ani grantów. Pojawił się artykuł (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Szynszylka - 2015-07-06 09:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś w tym wszystkim jest co czytam o firmie Kaufland. prawie każda opinia zawiera prawdę. pralnia mózgu to prawda :)Co można z człowiekiem zrobić a co nie można. Pracowałam w Markecie w którym źle wyszła inwentaryzacja, więc za złe wyniki osądzono kasjerki. "Na cos trzeba zwalic" obserwowano kasjerki przez jakiś czas patrzono się na ręce bo przecież one ukradły firmie 2 mln zlotych.Wzywano panie kasjereczki do dyrekcji na góre w obecności dziwnych gości. Zadając im dziwne pytania dlaczego pani nie zrobiła tego i tamtego...Wyczuwająć tak nasze kobietki efekt był taki że znalazly sie dwie głupiutkie istoty który można było postraszyć policją i podpisały wypowiedzenie za porozumieniem stron. PRZYKRA SPRAWA Niestety kiedy było łamane w ten sposób prawo nikt nie zgłosił tego w odpowiednie miejsce. Oczywiście dziewczyny płakały, ale niestety poprzez swoją bierność, strach i uległość nie poprawimy warunków pracy. Nie można tak dawać sie zastraszać TRZEBA SIEBIE SZANOWAC!!!! To prawda że pani/pan z niską samooceną będzie pracować i będzie wychwalac pracę. Dopóki sam nie odczuje dyskryminacji i "prania mózgu" na własnej skórze. Rotacja pracowników to prawda jest też duża ale to nie pochlebia fimie. Kto mądry to ucieka a gupich trzeba uczyć :)
zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-12 18:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile zarabia ref ds adminstracyjnych i co robi ? kasjerka ile zarabia 1600 netto ?? jakie pytania zadaja na rozmowie sa jakies testy czy tylko rozmowa ..u nas otwieraja Kauflanda ale ogloszenia ciagle wisza ..od dwoch miesiacy ciekawe z jakiego powodu..... ?
zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-12 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia ref ds adminstracyjnych i co robi ? kasjerka ile zarabia 1600 netto ?? jakie pytania zadaja na rozmowie sa jakies testy czy tylko rozmowa ..u nas otwieraja Kauflanda ale ogloszenia ciagle wisza ..od dwoch miesiacy ciekawe z jakiego powodu..... ?
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-07-13 11:05:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kk27 - 2015-07-12 18:27:46]:
Referent ds adm robi wszystko,od wykładania towaru do siedzenia na kasie.Na ręke 1630 zł.
zdjecie uzytkownika
pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj tam oj tam. Są momenty że jest ciężko, ale ogólnie nie jest tragicznie. Jeśli ktoś chce sobie przyjść i posiedzieć 8 godzin przed komputerem to nie ma czego szukać w Kaufiku. Tutaj się pracuje a nie przychodzi do pracy. Przerwa pół godziny na 8 godzin pracy, nieco rekompensuje. Można iść na fajka, nie za często, ale można. Kierownicy pracują fizycznie to prawda, ale też nadzorują pracę innych pracowników, którzy jeśli się obijają to dosta Jeśli kierownik ma lajtowe podejście do pracy to jest spoko. Mówię o kierownikach dnia. Najgorsze ciśnienie na warzywniaku i na świeżych (mięso-wędliny) tak mi się wydaje. Pozostałe działy znośne. Na napojach jest jeszcze ciężko... ale tam głównie faceci pracują.
Pracownik działu (sprzedawca-kasjer) to typowe walenie w póły + siedzenie na kasie + robienie cen, nie musi mieć zbytniego pojęcia o handlu. Codzienny fejs jak małpa.
Kierownik grupy - to samo co wyżej + nosi telefon służbowy + ogarania zamówienia + robi odpisy (straty sklepu) + przeceny + kierownik dnia + zastępowanie pracownika informacji + większa odpowiedzialność + obsługiwanie Przedstawicieli handlowych + przyjmowanie towaru + musi ogarniać cały swój dział i mieć pojęcie i orientację o handlu.
Kierownik działu (wbl) - to samo co wyżej + większy opier... od dyrektora + regionalnego + niebieska koszula... + niezła kasa.. + ciągle na telefonie... + ciągłe ciśnienie z góry + zero życia prywatnego +__+
zdjecie uzytkownika
Xeon - 2015-07-14 11:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karollek - 2015-07-05 11:14:48]:
Po Twoich słowach sądzę, że nie masz większego doświadczenia ogólnie w firmach. Kaufland to firma sieciowa i czy to będzie Kaufland czy inny sieciowy sklep np. obuwniczy, z ciuchami w galerii handlowej czy inny market to schemat pracy jest zawsze ten sam niezależnie od miejsca lokacji placówki handlowej. Dokładnie tak samo jest ze standardami, jakością pracy, ciśnieniem wywieranym przez centrale, która wszędzie leci w taki sam sposób w dół. Nawet kultura pracy będzie prawie identyczna, gdyż każda firma ma swoją mentalność którą przejmują pracownicy od góry zaczynając i lecąc w dół.
a co do samej kultury pracy to jest jedna zasada:
******* Im niżej płatna praca i mniej ambitna, tym niższa kultura pracy *******
zdjecie uzytkownika
kk27 - 2015-07-15 20:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Edyta - 2015-07-13 11:05:22]:
to dlaczego na to stanowisko tylko chcą z wyksztalceniem wyższym w naszym miescie ..myslą ze po studniach lepiej ktoś upchnie towar na pólkach ?
hahhahahahhahahahahahahah to taka sama stawka jak kasjer-sprzedawca ?
Dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Wielką lipa - 2015-07-16 00:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jakieś kryteria muszá być zachowane. :-)
Ale po pòłkach ganiają wszyscy. Porządek musi być. Klient jest najważniejszy!









zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-07-16 17:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kk27 - 2015-07-15 20:14:04]:
Nie ,to nie taka sama stawka,kasjer sprzedawca ma ok 1500 zł na ręke
zdjecie uzytkownika
Rada PL - 2015-07-16 20:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie jakąkolwiek pracę w Kauflandach szerokim łukiem .
zdjecie uzytkownika
polonka - 2015-07-17 11:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pomyślał o klimatyzacji w sklepach Kaufland?
Na kasach jest taka duchota,że paść idzie,a tu trzeba pracować.Ubranka z krótkim rękawem to jedna masakra,nie przepuszczają powietrza,człowiek jest spocony pot się leje po plecach.woda mineralna nie pomoże
zdjecie uzytkownika
xeon - 2015-07-20 14:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polonka - 2015-07-17 11:08:13]:
z klimatyzacjami to chyba wszyscy mają jakiś dziwny problem. Pracowałem w sklepie z ekskluzywnymi dobrami należącej do dużej firmy w jednej z Warszawskich galerii handlowych. Niby wszystkie salony mają mieć obowiązek sprawną klimę, ale wydajność była tak licha, że pamiętam jak jednej ze sprzedawczyni klientka dyskretnie zwróciła uwagę, że chyba popuściła - tak, był tak duszno, że pot spływał ciurkiem po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a dziewczyna miała jasne i obcisłe spodnie więc było widać - to jest kicha dla pracodawcy
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-07-21 19:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z Was wie coś o pracy specjalisty ds. bhp na śląsku?
jest ogłoszenie na praca.pl
wiecie jakie warunki pracy i płacy?
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-26 20:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kaufland to wyzysk ludzi !! ponizanie !! zastraszanie!! zwykly pracownik jest nikim,maszyna do roboty !! 3 lata wystarczy zeby wiedziec co tam sie dzieje.Kontrole na dziennym porzadku,wtedy jest jazda po pracownikach bo jedzie Pan i wladca Kauflandu a ludzie wyczerpani psychicznie i fizycznie zaprzegaja nawet swoj CIEN do pracy zeby pokazac jak jest pieknie w Kauflandzie.
zdjecie uzytkownika
anon - 2015-07-27 10:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wskazówki dla pracodawcy:

Firma powinna większą uwagę zwrócić na kulturę i sposób działania Dyrektorów Regionalnych. Praca w sklepie nie jest nastawiona na zadowolenie klienta, ale tegoż Dyrektora. Wprowadza to niepotrzebny stres, a pracownicy są bezradni w obliczu problemów. Minimalna obsada pracowników jest bardzo uciążliwa. Urlop bądź L4 jednego z pracowników paraliżuje organizację pracy na dziale. W takiej sytuacji wszyscy robią wszystko, więc nikt nie czuje się odpowiedzialny. Brak szkoleń blokuje rozwój pracowników. Brak premii nie mobilizuje, by dać z siebie więcej AS.
zdjecie uzytkownika
pmylona - 2015-07-27 17:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xeon - 2015-07-20 14:17:51]:
U nas klientka była w szoku że nie mamy klimy,Biedronki,LIdle mają a jest ich pewnie więcej niż Kauflandów
zdjecie uzytkownika
Xeon - 2015-07-28 11:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te nowe biedronki mają, w starych i tych większych też jest gorąco i duszno, przynajmniej w Wawce do których chodzę na zakupy. Problem nie tylko jest z klimatyzacjami bo i jeszcze z ogrzewaniem zimą. O ile klient tego nie czuje, o tyle pracownik siedzący w jednym miejscu przez kilka godzin potrafi mieć mocno przymrożone kończyny - ale dla firmy liczy się tylko, że interes się kręci, a pracownikowi jak jest za zimno, to może sobie iść tam gdzie jest cieplej.
zdjecie uzytkownika
Drax - 2015-07-29 13:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24]:
Można wiedzieć czy kierownicy też pracują na dwie zmany?
zdjecie uzytkownika
Kulczepieczone - 2015-07-29 15:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Drax - 2015-07-29 13:22:05]:
Do[pewny gosc - 2015-07-13 19:49:24]:
Gdyby były trzy zmiany również by pracowały nawet na 3 zmiany .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-31 19:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosc - 2015-05-19 12:36:15]:
co ciekawe gdzie takie kwoty nie na rękę!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dyrektor miło i składnie przedstawił co i jak.
Kierownik działu też miła (chyba im bardzo zależało aby kogoś przyjąć).
Trochę koloryzowali-takie odniosłam wrażenie, wszystko odbyło się baaaardzo szybko ,jeszcze tak szybko nie zostałam przyjęta do pracy.
Pytania: Planuje pani jeszcze dzieci?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-08-01 12:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-07-31 19:22:01]:
to są kwoty brutto rzecz jasna
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-08-04 15:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to w wiekszosci taki placowek najwazniejszy jest klient i zysk jaki sie osiaga ze sprzdazy. co do klimy to jak najbardziej trzeba zglosic to pracodawca ma obowiazek zapewnic pracownikow godne warunki pracy. ale z tymi biedronkami tez roznie bywa niby klima jest ale czesto sie jej nie czuje. @Ania o jakich kwotach mowisz bo janic tutaj nie widze a chce aktualnie sie zatrudnic na sprzedawce/kasjera w dziale kas no i zalezy mi na takiej info
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kaufland Polska?
Zadaj pytanie
alert