logo Kaufland Polska

Kaufland Polska

Wrocław

Opinie o Kaufland Polska

jaj 2016-08-26 10:05
jak wygląda praca w centrali? dla ludzi bez doswiadczenia? można się dostać bez znajomości do pracy biurowej? trzeba się posługiwać biegle językiem obcym czy podstawy wystarcza?
2
Norek 2016-09-07 21:08
Witam praca w tej firmie to istny wyzysk dokumenty jakie tworzymy jako zespół są dokumentami urzędowym s inni którzy nie powinni mieć do nich dostępu i nic w nich poprawiać zawsze coś grzebią dlatego pracownicy mają opóźnienia
2
Wera 2016-09-14 23:36
Jakie macie opinie o pracy w centrali? Można przeżyć?
1
poracownik 2016-10-02 07:45
Ha ha ha ha
Ale sie ubawiłam
Klientka 2016-10-15 14:59
Jestem stałą klientką i przeważnie w kauflandzie kupuje pieczywo ale dzisiaj rano pani z piekarni przeszła samą siebie... Jak można układać pieczywo w brudnych roboczych rękawicach w których chwilę prędzej przewoziła towar na palecie Następnym razem widząc tą panią na piekarni to się raczej zastanowię czy kupić jakieś pieczywo.
1
Klientka 2016-10-15 15:09
Chciałam dodać że chodzi mi o Kaufland Chorzów Kościuszki bo myślę że na innych marketach praca na piekarni wygląda trochę inaczej
2
Hans 2016-10-16 08:46
Chce panią poinformowac ze bakterie ginà w temperaturze ,,60 °,a bułki przy pieczeniu mają przeszło 200°więc nic pani nie będzie ciekawe czy w domu prowadzisz taki higieniczny tryb pewno nie,Pancia kuź..
8
Hans 2016-10-17 14:44
Dziwne ,że nie przeszkadza wam jak klieńci grzebią w tych bułkach bez rękawiczek.Nie jeden wcześniej grzebał w tył..,a pòźniej pakuje bułki to jest dopiero obrzydliwe.
16
Ełmo 2016-10-17 22:35
Hahaha ciekawe gdzie ta premia jest w marzeniach chyba. Dożynają nas jak się da.
2
Fakt 2016-10-19 16:23
Taka polityka firmy......Nie wyszło z obozami pracy kilkadziesiąt lat temu więc pewien inteligentny Niemiec wymyślił Kaufland.
24
kobra 2016-10-19 20:26
strzał w dziesiątke polskie kauszfidz
7
PROWOKATOR 2016-11-19 00:32
PROWOKATOR 2016-11-19 00:00:27 w dniu 18.11. 2016 dokonałem prowokacji mającej na celu sprawdzenie skuteczności ochrony. no prawda jest taka że obiekt jest słabo chroniony. a obarczenie obowiązkiem ochrony jedną osobę graniczy z cudem i stwarza zagrożenie dla pojedynczego ochroniarza który niema nikogo kto chronił by jego tyły gdyby zaszła taka potrzeba. jeśli chodzi o skuteczność raczej w tym przypadku jest bardzo mała i znikoma w wykrywalności. przez co towar wypływa ze sklepu każdego dnia. osobiście podziwiam pracujących tam ochroniarzy. bo osobiście bał bym się chodzić po sklepie bez asekuracji. chodziłem po sklepie i prowokowałem dając do kamer wyraźny znak prowokacji. jeśli ktoś coś zrobi nie tak to niech liczy się z tym że jest pod czujnym okiem kogoś kto idzie za plecami czeka na błąd. jednak że nie wolno się cofać do wejścia i chodź by pod zadnym pozorem nie wychodzić za recepcje bo zostanie to przyjęte za ucieczkę ze sklepu. co innego jest to że na dzień dzisiejszy to przejście nie jest wystarczająco zabezpieczone i oznakowane wystarczająco. jako strefa której niewolno opuszczać. jeśli chodzi o mnie dałem się mówiąc inteligentnie wkręcić w sprytne posunięcie osób które najwyraźniej na taki ruch liczyły że zrobię. ponieważ nie pozwolono mi powrócić na sklep twierdząc że go opuściłem. jest to lekką przesadą na co są dowody przemawiające o mojej słuszności. owszem zrobiłem źle ale przyznałem się i udowodniłem że to była prowokacja. innym tego nie polecam bo skutki mogą być bardzo nieprzyjemne. natomiast załogę przestrzegam przed zabawą w ochroniarzy bo jest to praca niebezpieczna i do tego stwarzająca nieprzyjemne sytuacje. od tego są wyspecjalizowane firmy ochroniarskie które zatrudniają ochroniarzy. i uczulam też dyrekcję którą tam zastałem aby jednak zwróciła uwagę na ilość osób chroniących obiekt - sklep. DO MODERATORA WSZYSTKIE WYKREŚLENIA W ARTYKULE I TAK TRAFIĄ W CAŁOŚCI DO DYREKCJI GŁÓWNEJ JAKI ZARÓWNO DO FIRMY OCHRONIARSKIEJ JEŚLI ZAJDZIE TAKA POTRZEBA. pozdrawiam załogę i proszę mniej samowolnych pomysłów bo z ofiary można szybko nie opacznie zrobić przestępce.
1
ja 2016-11-26 18:45
Jak się pracuje w centrali we Wrocławiu. Jakie zarobki dl specjalisty? Jak wygląda rekrutacja?
1
RĘKA SPRAWIEDLIWOŚCI 2016-11-26 21:11
A ty jesteś pewno jednym z ukrytych-pracowników tępa-gąbko!

Po I-wsze!
"Stołuję się" w KAUflandzie z naciskiem na właśnie "Kau.."!
Jestem okazem zdrowia od narodzin..nie mam nałogów i zakupuję "żywność" w owym-patologicznym
-śmieciowisku jakim jest Kaufland!

Co się po ponad 6-latach okazuje..zawsze jak podkreślam mam idealne wyniki choć robione raz na dekadę.
Lecz co-ważne to fakt że jestem człowiekiem bez nałogów i nigdy poprzez-jedzenie produktów
nie spieprzyłem sobie zdrowia jak właśnie wyżej-wymienionego chłamowiska pt:Kaufland!

I dlatego zamierzam wytoczyć proces.

Bo jeśli nigdy nie miałem żądnego choćby mikroskopijnego problemu ze-zdrowiem.
A co dopiero cholesterolem przekraczającym skalę ponad 500% ..kur..a! litości ale ja jestem
w takim wieku że to nieprawdopodobne zważywszy że byłem sportowcem i nie posiadałem nigdy żadnych nałogów!
Ciśnienie jak 17 latek wbiegałem z rozwalonym kolanem szybciej niż winda na 11 piętro mając 46 lat!
I co nagle taka-zmiana w "uzdrowieniu" że tak się wyrażę??!
Nieee! to są konsekwencje w jedzeniu gówna jakie dostarcza-nam Niemiecki "przemysł-żywieniowy"
Pod postacią sklepów Kaufland!
Śmieje się z nas cała Europa!
Jemy śmiecie żyjemy również podobnie (Kraj-sprzedany)
Nie mamy żadnych-praw itd.

Dodam że ostatnio jadłem coś co w nazwie i cenie przypominało coś-zdrowego pt:Łosoś w Szpinaku.
Cena sięgała 40zł/kg ..jadłem to parę lat!

Parę dni-temu cena niższa o prawie 60% więc wziąłem sobie parę sztuk tego-czegoś co miałoby być
zdrowością samą w sobie!
A znalazłem kawałem PLASTIKU w środku!
I nie jakiś tam maluśki tylko dwa cm.
A wcześniej wstawiłem sobie Plomby na zęby i to nie tanie i porządnie-wykonane.
Coś zgrzyta w zębach.myślę sobie może jakaś część z chleba z ziarnami czy co?!
Wcześniej ( 2 dni temu )znalazłem UWAGA! kawałek drucika cieniutki..ale dziwiłem się co jest!??
Że mam zdrowe zęby a coś mi uwiera w jamie-ustnej.
A to kur...a! jakieś niebezpieczne dla zdrowia śmiecie ..jak to możliwe Plastik-druciki
w czymś co powinno być zdrowe to hańba!
Ale i powód by to nagłośnić ale tak żeby zakończyć na sali-rozpraw!
TOTALNIE-wysoki ponad skalę cholesterol to również zastanawiające jak dla człowieka
który od dziecka się nigdy nie uskarżał na zdrowie a wręcz-przeciwnie..dziwne i według mnie
powinno się skończyć oskarżeniem jak i zadośćuczynieniem + Prokuratura
i inne żywieniowo-ekseprtyzy!

DRODZY 'TOWARZYSZE'-wspólnego "posiłkowania się" w przybytkach które krocie na nas-zarabiają!
Bo wiemy doskonale że Kauflandy są już lepsze niż inni-konkurenci w sprzedaży..ale czego pytam się?!
Najgorszego śmieciowiska jakimi są nasze-brzuchy ale jak widzę nie tylko.

MOŻNA NIEŹLE PODUPAŚĆ NA ZDROWIU ZAKUPUJĄC PRODUKTY W TYM CZYMŚ!!
2
Sebix 2016-12-16 16:05
ja z tego miejsca chciałbym pozdrowić i to bardzo Panią Aleksandrę Gos i Pana Grzegorza Kolonko!!!! Tych dwoje wybitnie niedokształconych ludzi. Niech nauczą się zarządzania i szacunku do pracowników. Niech pokazują dalej swój brak szacunku do nas. Już mam tyle dowodów, że nie wiem czy dalej zbierać. Nagrania są bardzo dobrej jakości :) Niech robią Mobbing dalej, niedługo sąd pracy ich dojedzie i wtedy jeszcze sprawa do telewizję się obije.
31
Szparagus 2016-12-28 18:58
Tonący brzytwy się chwyta.
Robert powodzenia w trzymaniu w ryzach żółwi w zoo.
6
ona 2016-12-29 13:44
Witam do wszystkich z marketu w Inowrocławiu jeśli ktoś ma jakiś problem z Panią dyrektor lub z Paniami sprzątaczkami to powinien mieć troszeczkę odwagi i powiedzieć im prosto w oczy a nie za plecami wypisywać !!!!!!! Ostatnio w markecie wystąpiła niemiła sytuacja i sprawa została rozwiązana na miejscu ten co miał przeprosić to to zrobił a druga strona przyznała się do błędu .Zawsze można zadzwonić do Pani Dominiki nigdy nie odmówiła rozmowy wysłucha, doradzi i na pewno będzie próbowała rozwiązać problem !!!!!!!!!!!Ludzie trochę odwagi !!!!!!
9
Hela w opalach 2016-12-30 07:25
Jezeli nikt nie zrobi porzadku z dyr na Bardzkiej,to wykonczy nas wszystkich psychicznie. Stosuje mobbing wobec pracownikow. Jak ktos sie broni i ma wlasne zdanie,to jest przegrany bo p.dyr tego nie lubi. Msci sie dajac nocki lub srodkowe zmiany. Blagam pomozcie!
7
Tyrasz 2017-01-09 12:11
PREZENT OD MIKOŁAJA K !!!!!!!! Prawdę mówiąc to nie wiadomo kto zamiata dyrektorzy czy ona .
Mnie zamietli po 12 latach pracy . W listopadzie 2016 r. jak byłem w sanatorium w ramach rehabilitacji ZUS, poleconym przysłali zwolnienie -wypowiedzenie pracy.
Zrobili to to po cichutku ,dyskretnie wszystko zgodnie z prawem.
A ja poczułem się potraktowany jak niewolnik,który oddał dla firmy zdrowie i wyrzuca , pozbywa się go jak nie potrzebnego śmiecia , a jeszcze dwa lata temu były podziękowania za 10 lat pracy.
Wiele by można pisać na temat historii firmy i to co się w niej działo, traktowania w niej pracowników , ale to już temat na książkę.
4
Tyrasz 2017-01-09 13:03
Zmuszani byliśmy do pomocy ochronie -były pracownik
2
IXI 2017-01-16 01:00
Kaufland w Myślenicach to kołchoz pracy. Nie ma firmy sprzątającej i jesteśmy od wszystkiego: kasa, wykladanie towaru i szorowanie kibli. Masakra!!!!!! a jak człowiek coś zle posprząta bo musiał cos rzucić i lecieć do innej roboty to zjebka murowana. I jak przychodzi się do pracy to nie wie sie, o której się wyjdzie i nie ma takiego czegoś jak odmowa zostania dłużej. To rozkaz i koniec!!!! Z całego serca wszystkim odradzam pracę w Kauflandzie w Myślenicach.
12
Ciekawa 2017-01-17 20:56
Ktoś wie skąd nagle taki wysyp ofert w marketingu? w większości dyrektorów? wyczyścili dział czy rozbudowali strukturę?
1
Kròlowa łez 2017-01-18 05:19
Jeśli zrestrukturyzowali by Dział raczej nie szukaliby osób.Też to widziałam i mam to samo pytanie.
Kròlowa łez 2017-01-18 05:19
Jeśli zrestrukturyzowali by Dział raczej nie szukaliby osób.Też to widziałam i mam to samo pytanie.
Ciekawa 2017-01-18 22:03
Bardziej miałam na myśli czyszczenie - np. słabe wyniki, znalezienie kozłów ofiarnych, wyrzucenie dyrektorów marketingu => poszukiwanie nowych LUB rozbudowa struktury = potrzebujemy wydzielić więcej działów w marketingu, więc szukamy szefów :) Niemniej jednak pytanie pozostaje bez odpowiedzi...
1
Kròlowa łez 2017-01-19 16:50
Zawsze możesz wysłać CV :)
Abba 2017-01-19 20:01
Pani Dyrektor na Sieradzkiej we Wrocławiu...obłęd w oku, w ogóle nie ogarnia sklepu i gada do siebie. A jak nie ma pomysłu to pracuje jak inni rozcina kartony, stoi na kasie, itp. Niedługo się babka wykończy szkoda mi jej, bo ogólnie jest miła.
5
Ciekawa 2017-01-21 20:47
Szkoda mi czasu na coś, co może okazać się bagnem :) Zresztą chyba jak większość osób, które zadają pytania na tym forum ;)
1
stały kient 2017-01-27 14:10
Ludzie zabierźcie z Bardzkiej dyrektorkę , wrzeszczy to na cały market ledwo można ją zrozmieć, ludzi traktuje jak roboty , tania siła robocza. Mobinguje pracowników , a jak się jej spodoba to przerzuca ludzi z działu do działu jak nie wykonują jej poleceń. a o bonach już nie wspomne, są jakieś lewe czy coś , na kasy wogóle nie wchodzą a na paragonie zamiast bon pokazuje sie gotówka i innych Kauflandach nie chcą tego przyjmować. I po d...pie dostaje kasa główna. Cyrk na kółkach. Brak człowieczeństwa i chamstwa pani dyrektor przechodzi wszelkie logiczne rozumowanie
4
kaufland 2017-02-07 13:17
ZMiany zmiany na wysokich szczeblach. Zobaczymy co z tego wyjdzie
1
Michał Kulik 2017-02-08 20:48
Dzień dobry. Jestem stałym klientem w Konstantynowie Łódzkim i chciał bym zgłosić swoją opinię od nosnie działu mięsnego to co widzę to mnie bardzo denerwuje i przeraża. Czy to jest prawnie że na tak dużej ladzie jest jedna Pani i tak lata po całej ladzie? przychodzi weekend sa dwie Panie które też latają po całej ladzie. Czy nie widzicie że jest za mala obsługa na tym dziale? Mimo tego zmęczenia jakie widać po Paniach zawsze sa bardzo miłe i zawsze bardzo dobrze doradza.Jestem bardzo zadowolony z tego jak zostaje tam obsuzony. Przeraża mnie to jak klienci potrafią krzyczeć na tą Panią co obsługuje że jest sama. Ludzie przecież ta Pani nie jest niczemu winna że jest sama. Zróbcie coś w tym kierunku bo to jest denerwujące jak takie coś się widzi bo jeśli tak dalej będzie przestanę u Państwa robić zakupy. Bardzo duże podziękowania dla tych Pań co tam obsługują za tak miła obsługę. Pozdrawiam
5
Urszula Nowicka 2017-02-08 21:07
Tak ma Pan rację co do tego Pan napisał. To co się widzi to jest jakieś chore żeby tak latać po tak długiej ladzie. I to teraz co raz bardziej widać ze tak jest . Czy brak personelu czy oszczędności? ? Bo inaczej tego nie można rozumieć. Pozdrawiam
1
Handlowiec 2017-02-08 22:21
Jakie zmiany ? Coś więcej wiadomo ? Ciekawe co w tym roku wymyśla ?:)
1
Zdenerwowany klient 2017-02-09 15:47
Dzień dobry. Piszę w sprawie marketu w Konstantynowie Łódzkim. To jest jakiś skandal żeby w dzień promocji była jedna Pani na ladzie i obsługuje tak duże stoisko. Kolejka duża bo wiadomo że promocja to ludzie sa a ta Pani lata tak po całej ladzie gdzie po chwili wchodzi Pani z piekarni i pomaga obsługiwać to jest jakieś chore co sie tam dzieje i to jak . Żeby ludzie którzy pracują tam musieli latać i pracować na tak dużym dziale w jedną osobę. Czy ten problem zostanie rozwiązany? ? Jeśli nie ja się tym zajmę. Dziękuję bardzo za miłą obsługę.
6
elka 2017-02-09 20:22
Większość opinii dotyczy marketów - mnie interesuje praca w centrali we Wrocławiu. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Jak wygląda rekrutacja? Który dział jest najlepszy? Czy warto?
1
Misia 2017-02-10 04:46
Idź i się przekonaj.
1
Misia 2017-02-10 04:46
Idź i się przekonaj.
2
Denis rozrabiaka 2017-02-10 08:49
Witam
Panie Michale wierzy Pan ,oni i tak nic nie zrobią mają gdzieś to co klient mówi . Mają pretensje do nas , że grafik jest źle zrobiony.Tylko jak można zrobić grafik jak ludzie się pozwalniali a centrala nie zatrudnia nowych bo jest zakaz .Nowy prezes szuka oszczędności i odbija się to oczywiście na ludziach na najniższym szczeblu bo im to nic nie brakuje .Ludziom trzeba dać wolne wydać urlopy jedyne co firma potrafi to zabrać ludziom wolne.Jestem samą przerażona tym wszystkim bo też pracuję na lądzie i czasami we dwie trzeba ogarnąć cały dział masakra.
3
były pracownik 2017-02-16 18:25
Kaufland Bardzka
Jeśli się szybko nie zmieni dyrektor marketu, to wszystkich ta pani wykończy nerwowo. Mobbing do potęgi N-tej!!! Ciągle są zmieniane grafiki, ludzie są straszeni zwolnieniami, jak pójdą na l4, pracownicy działów ciągle siedzą na kasach i dodatkowo muszą ogarnąć swoje działy- a nie mają nic dodatkowo za to płacone, a zapierniczają za dwóch. Gdzie ta sprawiedliwość?!
4
nini 2017-02-17 07:15
Hej a scanning będzie likwidowany od marca bo słyszałam że ma dostać aneks na kasjer sprzedawca. Mam na myśli całą Polskę.
1
Zyczliwy 2017-02-18 13:58
Witam, Kaufland masowo zamyka wyspy (małe sklepiki na pasażu) w województwie dolnyśląsk, szukam namiarów na prezesów i członków zarządu w Polsce i w Neckarsulm (Niemcy), chciałbym formalnie poinformawać jaki dzieje się tu proceder, ile osób straci prace i ile stracą markety z tytułu czynszu.
maja 2017-02-21 09:52
Witam, a czemu to ma służyć? Jeżeli szukają oszczędności to nie widzę sensu w wyrzucaniu najemców. Jeżeli się ma miejsce to niech na siebie pracuje jak są chętni. Dziwna polityka.
1
Stały klient 2017-04-11 09:44
Witam u nas w namysłowie to dopiero jest jakiś horror jestem stałym klientem w kauflandzie co tam się dzieje to jakis horror nie dość ze mało pracowników na sklepie kasierki prawie sie biją sam widziałem a ta sama kasierka pózniej na dziale miesnym też prawie się biła bo jakaść kierowniczka musiała interweniować a druga sprawa jest taka wiem bo mam tam znajomego jest nowy regionalny pan brakowiecki który traktuje ludzi jak roboty trzepia się wszystkiego a jak czegość nie zrobią to są zastraszani ze ich pozwalnia wiem bo widziałem w sobote jak się darł na ludzi na sklepie ze tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze sklep wogóle nie powiniem być otwarty ze zwolni całą pierwszą zmiane i na dodatek go nic nie interesuje za przeproszeniem to może trzeba więcej pracowników zatrudnić bo inni może nie wyrabiają zwłaszcza przed okresem świątecznym przecież tam też pracują ludzie a nie roboty zlitujcie się
Stały klient 2017-04-11 09:45
Witam u nas w namysłowie to dopiero jest jakiś horror jestem stałym klientem w kauflandzie co tam się dzieje to jakis horror nie dość ze mało pracowników na sklepie kasierki prawie sie biją sam widziałem a ta sama kasierka pózniej na dziale miesnym też prawie się biła bo jakaść kierowniczka musiała interweniować a druga sprawa jest taka wiem bo mam tam znajomego jest nowy regionalny pan brakowiecki który traktuje ludzi jak roboty trzepia się wszystkiego a jak czegość nie zrobią to są zastraszani ze ich pozwalnia wiem bo widziałem w sobote jak się darł na ludzi na sklepie ze tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze sklep wogóle nie powiniem być otwarty ze zwolni całą pierwszą zmiane i na dodatek go nic nie interesuje za przeproszeniem to może trzeba więcej pracowników zatrudnić bo inni może nie wyrabiają zwłaszcza przed okresem świątecznym przecież tam też pracują ludzie a nie roboty zlitujcie się
4
Namysłów 2017-04-17 13:21
Namysłów, jestem ciekawa kiedy to upadnie. Jak ten market ma funkcjonować, jeśli Pani Dyrektor na sklepie się nie uświadczy, przypominam, że zarządzanie to nie pokazywanie palcem, w sumie powoli nie ma komu tam pokazywać. Kierownicy są już wykończeni, dziwine żeby nie, gdy się pracuje 7 dni w tygodniu po 12 godzin aby nadrobiać zaległości, przecież sklep to muzeum. Nowy Pan regionalny, fenomen na skale światową, przypominam, darcie ryja to nie zarządzanie. Pracownicy mają już dość tego, bo ile można pracować po 1 osobie na dziale, plus wspierać działy obsługowe ?
2
Namysłów 2017-04-17 18:11
nareszcie może ktoś w końcu zainteresuje się Kauflandem w Namysłowie bo pracownicy faktycznie mają dość i odchodzą zwłaszcza nowi najwytrwalsi są starzy pracownicy ale oni też mają tego terroru na markecie prosimy o pomoc
2
Pracownik z Kujaw. 2017-04-20 12:10
Czytając te wpisy to w w firmie Kaufland źle się dzieje, na stanowiska Dyrektorów bierze się ludzi którzy mają ambicie finansowe lecz nie mają pojęcia o kierowaniu zasobem ludzkim. Apeluję do Dyrekcji Kauflandu we Wrocławiu aby powstrzymał zapędy reorganizacji firmy przez jakiegoś przybyłego z Lidla ponieważ przez jego działanie doprowadzi tę firmę do nieprzewidywalnej sytuacji. Podobno w Maju szykują się protesty i niech to daje dyrekcji Kauflandu wiele do myślenia. Czytając wiele wpisów pracowników poniżanych przez niedouczonych i bez wychowania Dyrektorów marketów , Dyrekcja firmy Kaufland we Wrocławiu powinna już zacząć działać żeby nie było za późno ponieważ pracownicy już nie wytrzymują tej presji i proszą o pomoc ponieważ może dojść do nieprzewidzianych sytuacji. Jak działa Lidl skąd przybyła ta osoba to mieliśmy przykład z Zielonej Góry gdzie na święta pracownicy tej firmy zostawili na zakończenie pracy market otwarty jak doniosła prasa. Może było to celowe działanie pracowników żeby zwrócić uwagę na bałagan który jest w Lidlu i Kauflandzie bo pracownicy już z nerw nie panują nad sytuacją.
3
sabina45@o3pl. 2017-04-20 21:30
Czy u was też nie przedłużają umów na 7 miesięcy
papa 2017-04-21 20:37
Kto był mądry to już dawno w kauflandzie nie pracuje.
mala62@o2pl. 2017-04-22 20:26
Gdzieś trzeba pracować jako w mieście są same markety i banki
Zostaw swoją opinię o Kaufland Polska - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska