logo Absolvent.pl

Absolvent.pl

Warszawa

Opinie o Absolvent.pl

Ktos 2014-03-06 11:45:09
Brak czegokolwiek
6
Jaga 2015-09-02 23:00:13
Od stycznia próbuję się z nimi skontaktować żeby usunąć konto i nikt do tej pory mi nie odpisał!!!! Zakładałam konto dawno temu jak nie było logowania przez FB i teraz nie mogę usunąć konta.
3
Ktoś 2015-09-08 16:08:42
Powiem tak, nic ciekego. Wielki przemiał ludzi. Jeśli ktoś jest od 3 miesiący można powiedzieć, że jest starym pracownikiem. Zero poszanowania ludzi i wkładu w firmę. NIE POLECAM!
7
Ktoś 2015-09-11 13:40:49
Firma jest totalnym zaprzeczeniem dynamicznie rozwijającej się spółki. Ogromny przemiał pracowników, starym członkiem zespołu stajesz się po 2 miesiącach pracy.
Brak dbałości o dobro pracownika, brak perspektyw na realny rozwój kariery, po pewnym czasie człowiek staje w miejscu, nic go nie trzyma w miejscu pracy.
Dodatkowo, brak poszanowania do drugiego człowieka, nieuzasadnione zwolnienia z godziny na godzine, brak pewnego gruntu pod stopami.
Do tych braków dochodzi presja zostawania po godzinach, nieszczerość i wewnętrzne tajemnice między przełożonymi. Atmosfera mocno stresowa.

Podsumowujac- podporzadkuj się, nie wyrazaj wlasnego zdania, nie miej wiekszych ambicji na rozwoj- jałowo, ale odnajdziesz się tam.
8
Ktoś 2015-09-16 13:43:58
zwolnili osobe zaraz po informacji ze jest we wczesnej ciazy, to chyba mowi samo za siebie? zero szacunku do wspolpracownikow, co za tym idzie- do ludzi ogolnie. na targach nastawieni sa na cel, nie na uczestnikow. kasa, kasa, kasa, zysk.
2
ktoś 2015-09-24 12:55:26
Niestety muszę się dołączyć do tych, miałam nadzieję nieprawdziwych opinii. Zauważyłam dziś sporą rekrutację na portalu Absolvent, gdzie przez ostatnie miesiące cały czas pojawiają się oferty pracy w tej firmie- dla mnie jest to sygnał, że coś źle się dzieje, ale postanowiłam spytać- bez wulgaryzmów, pomawiania, oskarżania. W zamian nie dostałam odpowiedzi, a wykasowano mój komentarz i zablokowano mi możliwość komentowania na stronie. Co szefostwo ma do ukrycia? Upadającą i źle działającą firmę? Nieładnie kreować nieprawdziwy obraz, usuwanie komentarzy to tylko czubek góry lodowej.
3
anonim 2015-09-28 19:26:35
Drodzy, ja swoja opinia nie podziele sie, zeby jeszcze wiecej klod nie pojawilo Wam sie pod stopami, podziele sie tylko faktem i komemtarzem do niego: to, ze zwolnil sie od Was caly dzial graficzny, nijak sie ma do rozwijajacej sie (co dopiero dynamicznie) firmy. Powodzenia w odbudowywaniu zespolu i tworzenia calkowicie nowego, tylko nie tworzcie juz innej rzeczywostosci i nie kasujcie komentarzy..
3
AK 2015-09-28 19:28:40
Drodzy, ja swoja opinia nie podziele sie, zeby jeszcze wiecej klod nie pojawilo Wam sie pod stopami, podziele sie tylko faktem i komemtarzem do niego: to, ze zwolnil sie od Was caly dzial graficzny, nijak sie ma do rozwijajacej sie (co dopiero dynamicznie) firmy. Powodzenia w odbudowywaniu zespolu i tworzenia calkowicie nowego, tylko nie tworzcie juz innej rzeczywostosci i nie kasujcie komentarzy..
5
HM 2015-10-26 11:37:23
Klimat w pracy nieprzyjemny, taka podrzędna firemka handlowa, pare słoików z jakimiś licencjatami i studenci, stażyści, studenci, stazystki, studentki... i tak w kólko. Uciekłem tak szybko jak moglem
3
Ktoś 2015-10-29 08:42:54
co ty mowisz "manana", Absolvent istnieje od ponad 4 lat. zwolnil sie caly dzial graficzny, to jest FAKT (pozatym to byly dwie osoby wiec trudno nazwac to dzialem). jak firma sobie radzi kazdy wie, niestety wlasnie dlatego kuleje i znalazla juniora na gwalt zeby wszystko sie nie zawalilo. pozostaje tylko myslec ze moze zatudnia w koncu osobe z doswiadczeniem a nie studentow, ktorych mianuja z biegu key acount'ami bo to smiech na sali
2
Ktoś 2015-11-03 15:01:11
W grudniu była osoba, której nie było w marcu, w marcu była osoba, której nie było w czerwcu ITP.... Ciężko nazwać firmę, w której nie ma ludzi, ponieważ odchodzą i przychodzą, przychodzą i odchodzą... Nie warto się zaczepiać w tak niskiej klasie.
2
Ktoś 2015-11-06 16:21:35
Uważajcie potencjalni pracownicy- pracodawcy nie mogą wytrzymać (albo nie mają własnego życia) i lubią wnikać w wasza konwersacje prywatna ;) Dno
4
Ktoś 2015-11-12 11:36:09
Przeglądałem pracowników na Linked-In, plusem jest mała ilość pracowników (chyba, że inni nie mają konta) i zauważyłem, że asystentka stała się w bardzo (!) krótkim czasie.. Team Leader'em... Bez doświadczenia, bez wiedzy o zarządzaniu? Nie interesuje mnie już ta firma bo wygląda na to, że pracują tam ludzie bez doświadczenia, za to " z tytułem "
8
Ktoś 2015-11-16 15:00:21
Chcesz probowac i chcesz od razu byc project managerem? HA HA. To co napisane jest w ofercie pracy niekoniecznie ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci- czy naprawde temu wierzysz? IDZ, przekonaj sie, a potem napisz. Pakiety socjalne i sprzet to aktualnie minimum w co drugiej firmie, malo gdzie nie dostaniesz wlasnego sprzetu
2
Ktos 2016-01-18 15:14:22
Wystarczy zobaczyc na ich FACEBOOKA- wpisy sa przesycone tym, jaki to ich zespol jest wspanialy (jakby sobie chcieli to udowodnic), a prawda krazy w opiniach- wewnetrznie miedzy firmami i tu w internecie:) kłamstwo nie popłaca, grom osob ktore odeszly z firmy sa na to najlepszym dowodem.
6
fff 2016-01-25 12:26:45
Z tym ze absolvent nie organizuje zadnych szkolen, wiec wypowiedz poprzednia jest calkowicie nie na temat
6
gosc 2016-01-30 20:46:27
Brak rozwoju, kolesiostwo, przygotowywanie projektów, które później idą do kosza. Do tego śmieszne awanse, mianowanie osób bez doświadczenia na stanowiska team liderskie. Promowanie ludzie tępych, którzy są lizusami.

Podwyżka? Buahahaha!
7
Ktos 2016-02-04 19:48:11
Tragedia i niesmak.sami siebie oglaszaja najwiekszymi i zmieniaja brand co kazda edycje targow. jedyni co uwazaja ze absolvent sie liczy to oni sami
1
Ktos 2016-02-11 10:35:51
stosunek do pracownika- zerowy! Powinni zalozyc agencje pr, zeby sprzedawac ludziom bajki, bo w tym sa dobrzy - w zawyzaniu statystyk i tworzenia sie na wielka korporacje , a prawda jest taka ze to zwykla firemka z zakompleksionymi przelozonymi !!!
6
rfddf 2016-02-24 09:19:31
Zdjęcia na portalu LinkedIn- cyrk - ktoś tu chce sam być "TOP pracodawcą", a jak nie ma możliwości , to przynajmniej odpindolą facetów pudrem i zrobią sesje, gdzie wyglądają jak nadęte bufony .. Udawane stanowiska, udawane korporacyjnie napompowanie, kompleksy i zatrudnianie osób , które będą usługiwały i nie miały własnego zdania - potwierdzone !
7
Ktos 2016-02-25 09:07:09
Ich TEAM LEADER ma na Linked In "Edytuj nagłówekCustomer Support Team Leader w Absolvent.pl" a poprzednie stanowisko to 3 miesiące ASSISTANT, poprzednio zadnego doświadczenia- ABSOLVENT.PL- SERIO ?!!
6
mna 2016-03-03 10:42:20
Absolvent sam sobie lubi posty na portalu LINKEDIN.COM... Dołączając do tego ich marny i tani PR, gdzie sami siebie chwala i zawyzanie statystyk nie dziwi mnie że ludzie stamtąd odchodzą i że są same złe oceny. Założycielu- weź się za siebie ;)
6
Oszukana 2016-03-14 11:58:28
Miałam tam rozmowę kwalifikacyjną i poznałam te firmę jako zwyczajnie nieporządną i nieprofesjonalną- czyli te powyższe opinie są jak najbardziej PRAWDZIWE. Spojrzałam na to co wypisują na fanpageu i widzę, że zwyczajnie też zawyżają statystyki udziału uczestników w swoich targach, bylam na poprzednim sezonie i niestety ale to widać, jak są naciągnięte, przykre. Cóż, byłam, przekonałam się- sami siebie zachwalają, z zewnątrz wyglądają super, ale jak już się przyjdzie i doświadczy to chce się stamtąd uciec. Powodzenia w dalszym kreowaniu fałszywej rzeczywistości dla właściciela ABSOLVENT.pl
5
ja 2016-03-19 18:25:37
Juz dawno temu byłam tam na rozmowie, prowadziło ją dwóch pajaców. Jeden bezzębny raper, drugi opowiadał bajki z tanich przewodników dla młodych managerów. W sumie bardziej interesowało ich jak będę dojeżdżać do pracy niż moje doświadczenie, ale każdy rekrutuje jak chce.
Firma na pozór spoko, widzę, że przyciągają najlepszych z PZU. Naszczęście pracy mi nie zaproponowano. To duża kompromitacja pracować z takimi nieprofesjonalnymi ludźmi.
6
Mały Absolvent 2016-03-23 16:04:57
Ja pracuję tu ponad 2 miesiące i prawie każdy pracuję min. rok albo od początku firmy. Totalnie nie rozumiem tych komentarzy bo czuję się tu świetnie i naprawdę wszyscy są tu jak rodzina. BRAK POSZANOWANIA??? Pracowałam w różnych firmach ale tutaj jest tak ogromny szacunek w pracy od szefostwa, że codziennie chce się tu wracać:) Idziesz na Targi to rano masz kanapeczki z piekarni, obiady i kolację na koszt szefa - czy to waszym zdaniem jest brak szacunku?

Wszystkim polecam tutaj pracować:)
ja 2016-03-29 13:57:14
Mały Absolvencie- jestes studentem i nie chcesz zeby cie wywalili z pracy wiec tak mowisz? Sniadanie na wyjezdzie sluzbowym to NORMALNA RZECZ. Przykro mi ze masz tylko tyle dobrego do powiedzenia:) Wystarczy spojrzec na LinkedIN, żeby zobaczyc, ze ludzie przychodza i odchodza, ida do lepszej pracy- do lepszej atmosfery i warunkow. A pozytywne opinie? Na ich wlasnej stronie jest jedna od graphic designera ktory podobno pracowal/pracuje w Absolvencie, a w czasie dodawania opinii akurat AbSOLVENT nie mial grafika, bo WSZYSCY odeszli :) to jest FAKT. takze sami sobie wystawiaja oceny, szkoda ze maja taka potrzebe. a co do opinii wyzej- managerowie tam to ludzie z call center- czego sie spodziewac:) Jestes niedoswiadczony wiec wiadomo ze nie masz oczekiwan, ale pobadz ciut dluzej a zobaczysz ze to zgraja ludzi, ktorych obchodzi tylko czubek wlasnego nosa i falszywy PR
6
lmn 2016-04-04 11:32:12
Drogiemu absolventowi.pl radzimy wszyscy, aby opini najwiekszych ani najlepszych nie wystawiali sobie sami a poczekali az ktos [chociaz ktokolwiek...] ich tak określi;) bo narazie to zgraja studentów i członków call center- jak wynika z opinii wyżej
3
zainteresowany 2016-04-06 18:44:40
Jak wygląda aktualnie atmosfera w firmie ? pytam osób, które pracowały lub pracują bo też jestem zainteresowany a oferta wygląda na atrakcyjną nie wszyscy dają macbooka :)
Mnm 2016-04-07 15:25:42
Zainteresowany- a widzisz opinie? Roszady w firme? Odchodzacych ludzi? Mac book Ci zastąpi porządna kadre której tam nie ma? Tam sie spotkasz z ludzmi z call center mianowanych na managerow i zawisc oraz brak wiedzy. Zglos sie do mnie- kupie Ci mac booka i polece porzadna firme:)
6
Paweł 2016-04-11 20:34:40
Hej,
mam na imię Paweł i nie jestem anonimem:) W firmie pracuje od ponad trzech lat i nadal sprawia mi wiele radości. Odpowiadając na pytania, które się tutaj pojawiały:
- tzw. roszad nie ma - w ciągu roku odeszły może ze 3 osoby, a w tym czasie pojawiło się ok 15-20 nowych,
- atmosfera - spoko i można się pobawić z ludźmi (teraz ustalamy team na piłkę, CS'a),
- zarząd / kierownictwo - pojawił się zarzut, że brak kompetencji etc. Bzdura! Po pierwsze zobaczcie na wyniki finansowe firmy. Po drugie na to jak zespół szybko rośnie, a po trzecie na skład rady nadzorczej.

Jeżeli ktoś chciałby się podpytać na PW to można do mnie pisać na LinkedIn.

Z pozdrowieniami
Paweł
3
Ktos 2016-04-12 12:56:38
Pawel- serio pracujesz w tej firmie i klamiesz (czy nie wiesz?) ze odeszlo WIĘCEJ niz 3 osoby? Czemu podpisujesz sie imieniem pod klamstwem?
Oczywiscie ze bedziesz chwalil firme, w ktorej masz przywileje i jestes ustawiony, ale przedstawiaj rzeczywistosc taka jaka jest.
Faktem pierwszym jest to ze odeszlo wiecej niz 3 osoby. Czekam na wiecej klamstw zeby sprostowac:)

A zarzuty pod brakiem kompetencji sa od rekrutujacych managerow np na stanowisko asystenta sprzedazy, a nie kierownictwo- Pawel czytaj ze zrozumieniem.
5
Paweł 2016-04-12 14:06:13
Hej,
stwierdziłaś, że "jestem ustawiony", a jednocześnie wspominasz, że we wcześniejszych postach o tym, że rotacja, słabo i w ogóle. Będąc szczerym to osoby, które kojarzę, że odeszły to: chłopak tzw. PM, dziewczyna z sales, dziewczyna z customer service i długo, długo nikt... no może poza stażystką, która poleciała do Brukseli na wymianę. Poza tymi osobami? No nie wiem - faktycznie z rok czy nawet dalej odeszło dwóch grafików oraz Ty + dziewczyna, która pierwszego dnia w pracy powiedziała, że zaszła w ciąże...
Czy to dużo? No chyba nie... taka naturalna selekcja...

Ja, owszem mam odwagę żeby się podpisać - Tobie jej brakuje, a szkoda bo wydaje mi się, że większość wpisów pochodzi od Ciebie droga koleżanko.

Czy fakt, że mi "udało się ustawić" jest zły? Tobie się nie udało tj. "wyleciałaś" i masz za złe tym, którym się udało? Personalnie nic do Ciebie nie mam i miło mi się z Tobą pracowało, a Ty również wyglądałaś na zadowoloną.

W jeszcze poprzednim komentarzu coś widziałem, że firma nastawiona na kasę... no sorry ale chyba po to są firmy, hmm? Ja z tym problemu nie mam bo uważam, że po pierwsze dowozimy wyniki klientom, a po drugie pomimo sporo wyższych cen niż konkurencja wchodzimy na rynek coraz mocniej...

Naturalnie rozumiem, że oceniasz przez pryzmat swojej osoby bo temu służy takie forum. Jakkolwiek uważam, że w Absolvent jest możliwość rozwoju, dobrej kasy, szkoleń etc... Wspomniałem, że za dwa tygodnie lecę na konferencje do Pragi na kilka dni? Nie płacę za to. Ostatnio dostałem też iPhone od firmy (nie służbowy) oraz butelkę dobrej whiskey z okazji minionych trzech lat...

Czy kłamie? Nie - znasz ludzi z firmy, więc zapytaj zamiast hejtować...
Do miłego!
P.
5
H 2016-04-20 16:02:09
Hej,
wywolana do tablicy stazystka, ktora poleciala do Brukseli :) Mi sie pracowalo bardzo dobrze, wiec troche nie rozumiem morza hejtu, ktore wylewa sie na Abso. Czasem zostaje sie po godzinach, pracuje sie ciezko, zwlaszcza w trakcie targow, ale sa i profity. Szefostwo jest ludzkie i zyczliwe, w mojej korespondencji nikt nie gmeral, a atmosfera w firmie tez wydawala mi sie swietna. Oczywiscie, zawsze pojawiaja sie zgrzyty, a jako ze w firmie jest duzo mlodych osob, to i zdarza sie, ze odchodza, przenosza sie, itp.
3
sa 2016-05-18 12:29:19
To teraz biegły angielski jest wysokim wymaganiem? Jaka firma takie wymagania
1
masakra 2016-07-12 20:32:30
Zwalniają z dnia na dzień traktując jak jakiegoś złodzieja...wyzysk na całego...opowiadanie jak tam fajnie i wspaniale...serioo??? praca od do?? nie ma tam takiego słowa...jak ktoś ma jakieś doświadczenie i chce się podzielić to go zwalniają bo wie więcej od nich...żenada...taka to firma o!!!
1
KK 2016-07-12 20:43:23
albo szkolą ludzie którzy używają sformułowań w stylu "produkt jest seksowny " HE HE HE
3
Kk 2016-07-20 17:08:41
Zgadzam sie. Niewiele trzeba żeby byc lepszym od nich. Sexi produkt zenua
1
aa 2016-08-18 13:55:07
boja - junior, bo chca placic mniej za odwolona robote :p
masakra - a mozesz cos wiecej powiedziec o etyce i zwolnieniach tam? moze warto to naswietlic szerzej? bo kreuja sie na najwiekszych/najlepszych/najbardziej seksowynych
lol 2016-08-29 00:42:18
Etyka zwolnienia wygląda tak, że do 14 masz opuścić firmę :D
1
lol 2016-08-31 23:34:10
poprostu z niej wyjsc. Oddac sprzet i czesc.
1
O.L. 2016-09-05 14:41:17
sprzedaz sie boi, ze wyleci jak nie zrobi targetu, dlatego wszyscy pracuja grzecznie jak mroweczki. Jesli masz nierealny target to ciezko go zrealizowac.
1
Ws 2016-09-13 19:49:39
atmosfera jest beznadziejna bo tworza ja tylko w internecie. wewnatrz nie przywiazuja wagi do ludzi- zwalniaja bo szefostwu nie podoba sie dana osoba (za mloda, za zdolna, za duzo przyjaciol zbiera wokol siebie), panuje kolesiostwo (lepsza osoba wyleci, a zostanie ta z niskim doswiadczeniem i brakiem znajomosci jezykow obcych ale z dobrym kontaktem z szefostwem), ludzi sie tworzy na roboty. W sieci tez slabych specjalistow maja bo slowo "prestizowe" potrafi sie pojawic 3-4 razy. Na sile probuja to sobie/nam wmowic? Dodatkowo tworza konfe i juz oglaszaja najwieksza (i prestizowa) nie znajac branzy bo zaden programista porzadny nie idzie na wielkie konfy. Ogolnie przykre doswiadczenie i przykro patrzec na ich podrygi
2
ss 2016-09-20 19:32:34
Firma niedlugo padnie, bo jak tu przekonac do odpowiedzialnosci za firme ?
Mowy motywacyjne Pani Prezes nie wystarcza ;) trzeba miec jeszcze kadre managerska blisko ludzi, a nie takich motłochów.
Niech sobie gdzies wsadza odpowiedzialnosc za firme
1
Online:D 2016-09-26 10:36:51
Co za brednie? pamiętam to spotkanie i na nim był Sales. Jeśli jesteś z mojego działu to czemu się ukrywasz na Go Work?
Ja podejrzewam, że:
- nie masz targetu (pewnie nawet 50% nie masz)
- nie przykładasz się w pracy tylko udajesz

i zasłaniasz się jakimiś wpisami tutaj. Ja może Ci wytłumaczę: jeśli chodzi o odpowiedzialność to chodziło o to, żeby każdy przyłożył się do sprzedaży i nie patrzył, ze jesli kolega/kolezanka nie sprzedaje to Ty tez nie musisz.

"Firma niedlugo padnie" - tutaj az łokcie mi sie wykrzywily:) Wiele można powiedzieć o firmie ale z pewnościa nie to, że "padnie" - na 100% nie w przeciągu 10 lat...

Idz lepiej dzwonic
2
wiem 2016-10-18 16:25:03
tak samo ii o umowie o pracę zapomnij :)
igor 2016-10-18 16:30:42
@wiem ale to na żadnym stanowisku docelowo nie ma szansy na zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę?
dm 2016-11-15 13:51:37
@igor nie!
Zostaw swoją opinię o Absolvent.pl - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Absolvent.pl