brak logo

Picchi Qualita

Chrzanów

Opinie o Picchi Qualita

shakall 2010-01-22 09:44:52
nie już dawno nie pracuje ...
Ls 2010-09-30 13:17:14
Niepotrzebnie tak dramatyzujecie.
Przeciez za 980 PLN mozna jakos zyc.
Blednie tez myslicie ze wszedzie jest lepiej niz u nas.
Razem musimy jakos przetrwac okres kryzysu gospodarczego.Jestem pewna ze po tym nastapia zmiany ale juz tylko na lepsze.
lordu 2010-10-03 10:07:16
A Pani "L" z biura to prokurator grozi za przekręty z nadgodzinami "100" wyplacanymi jako premia
henio 2010-10-30 07:29:16
Znam trochę firmę i uważam ze Włosi się do prowadzenia fabryki nadają tak jak Polacy do pracy w niej,,,Polak się sprawdza tylko u Niemca bo chołote za [usunięte przez moderatora] trzyma,,,
Octir 2010-10-31 16:24:52
nie no lepiej bym tego nie ujął ...
elwiraaa 2011-06-15 15:48:58
wybieram się do pracy do tej firmy picchi , jestem w trudnej sytuacji więc nie mam wyjścia. dostalam skierowanie na stanowisko porządki - przewijaczka ???? chciałam uzyskac informacje co to za stanowisko co bede tam miała wykonać i czy jako początkująca dam sobie rade czy nie jest to masakrycznie ciężka praca?????
mmm 2011-06-27 15:38:01
szukaj innej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2011-07-01 13:10:08
mam pytanie mam isc za pomocnika zgrzeblarza. warto tam isc jak niemam pracy czy lipa????
mmm 2011-07-05 11:12:52
zgadzam się z poprzedniczką te kobiety są CHORE ,lepiej jeśc "chleb z maslem" niż tam pracować!!!!!- ten zakład powinno się zamknąć!!!!
praca w picchi 2011-07-19 16:46:03
Dużo by trzeba było czasu żeby to całe dziadostwo opisać,te [usunięte przez moderatora] wentylatorki na tkalni, które nic nie dają,o ludziach co patrzą tylko swojej [usunięte przez moderatora] i chodzą po podwyżki tylko dla siebie a nie dbają o swoich pracowników itd. itd.ja szukam pracy cały czas może kiedyś stąd ucieknę,jedyny plus wypłata na czas i nic więcej
anonim 2011-07-20 12:09:01
wentylatorki według brygadzistki tkalni dają dużo... tylko że ja nie wiem czego... w szatni coraz częściej słyszy się kłótnie... ale jak przyjeżdża (usunięte przez administratora) to wszyscy pracownicy zasuwają jak szaleni... w tym zakładzie docenia się tylko tych co na wszystko leją (usunięte przez administratora) i niczym sie nie przejmują, bo albo piją, albo nie chce sie im przyjść do pracy :( oby jak najszybciej nadarzyła się możliwość ucieczki z tego włoskiego (usunięte przez administratora)
anonim 2011-07-28 17:54:57
może i dają ale nie jak jest upał na zewnątrz tylko o wiele chłodniej
anonim 2011-07-28 22:17:54
Wszystkie te opinie które przeczytałam sa śmieszne oprócz jednej napisanej przez jole każdy z Was piszących te opinie i obwiniający innych tak samo robi w pory jak każdy ,gdy przyjeżdża stary. Dlaczego się nie podpisujecie jak kogoś oskarżacie czyżby Wam brakowało odwagi,a jeżeli chodzi o wentylatory mi dają aż za bardzo ja już nic na to nie poradzę że komuś nie, ja mówię tylko o sobie,Nie rozumiem Was dla mnie to też nie szczyt ambicji ,ale każdy ma wybór,zawsze można się zwolnić.Niestety praca ciężka,brudna jak we wszystkich teraz zakł adach z pakietem wyzysku i tyle
xdagome 2011-07-30 15:19:08
ale widzę że koleżanka też sie nie podpisała... ja dostrzegłam pewną prawidłowość w tym zakładzie... tu docenia się tylko ściemnianie... jak ktoś potrafi... można spać na jadalni (głównie magazynierzy) a jak ktoś ściemniać nie potrafi to ma pecha i musi zapierdalać... jak ktoś nie przychodzi do pracy gbo mu sie nie chce, albo pije.... to wydzaniają po takiego delikwenta i błagają o przyjście... jak zatrudniają nowe osoby i dają im 7zł to zazwyczaj zostają tylko do pierwszej wypłaty... a ludzi którzy (usunięte przez administratora) tram od 6 lat (bo są tacy jeszcze) to dostają 7,5/godz... wymagają przychodzenia na nadgodziny przy czym 1 100% to na rękę 60 zł... a tyle samo dostają za 3 godziny załadunku tira... są tam też tacy ludzie, którzy robią (ściemniają) cały miesiąc to wtedy dostają jakąś fajniejszą wypłate za lipne nadgodziny...
anonim 2011-08-01 21:37:34
xdagome - 2011-07-30 15:19:08

ale widzę że koleżanka też sie nie podpisała... ja dostrzegłam pewną prawidłowość w tym zakładzie... tu docenia się tylko ściemnianie... jak ktoś potrafi... można spać na jadalni (głównie magazynierzy) a jak ktoś ściemniać nie potrafi to ma pecha i musi zapierdalać... jak ktoś nie przychodzi do pracy gbo mu sie nie chce, albo pije.... to wydzaniają po takiego delikwenta i błagają o przyjście... jak zatrudniają nowe osoby i dają im 7zł to zazwyczaj zostają tylko do pierwszej wypłaty... a ludzi którzy (usunięte przez administratora) tram od 6 lat (bo są tacy jeszcze) to dostają 7,5/godz... wymagają przychodzenia na nadgodziny przy czym 1 100% to na rękę 60 zł... a tyle samo dostają za 3 godziny załadunku tira... są tam też tacy ludzie, którzy robią (ściemniają) cały miesiąc to wtedy dostają jakąś fajniejszą wypłate za lipne nadgodziny...

kolejna tępa baba sie wypowiedziala co wiedziała za tira jest 66 a nie 60 ciemnoto i ładowac moze kazdy zapraszamy a magazynierów mozesz (usunięte przez administratora) :)
anonim 2011-08-03 17:25:19
Mam cięszką sytuacje finansową prosze napiszcie jak naprawde jest w tej pracy,jestem zmuszona tam się przyjąć.
picchi 2011-08-04 12:04:54
tak ściemnianie to podstawa a co poniektórzy to potrafią bardzo dobrze więc od dzisiaj ściemniamy i więcej kaski mamy,a tak wogóle to wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , niektórzy chcieli by mieć chociaż taką pracę a jej niestety nie mają,więc nie narzekać bo droga przecież zawsze jest wolna nikt nikogo na siłę nie trzyma
picchi 2011-08-04 12:06:55
nie jest tak żle,a gdzie wogóle teraz jest lekko wszędzie jest wyzysk więc przychodż do nas a na jaki dział idziesz
j 23 2011-09-05 13:15:39
praca w tym zakładzie to dramat pracowałem w ok 20 zakładach .pracowałem jako Zgrzeblarz 3 lata temu chciałem coś zmienić ale tam nic się nie da zmienić lepiej się zwolnić albo narzekać i narzekać ludzie omijajcie ten zakład z daleka
była pracownica 2012-01-10 12:57:51
Witam was. Nie narzekajcie tak już na tą firmę.Przecież nikt was tam siłą nie trzyma. Ja pracowałam tam w 2009roku i nie narzekałam brygadę miałam rewelacyjną bardzo dobrze mi się z nimi pracowało.Akurat pracowałam na pierwszej hali jako pomoc prządki i przewijaczki.Jedyna tragedia to tam było w lecie jak na polu było 30 stopni to w hali było jeszcze więcej.A jeśli chodzi o wynagrodzenie to może to nie były kokosy ale do wytrzymania w innych miejscach płacą jeszcze mniej i co na to poradzić.Każdy pracodawca wykorzystuje ponieważ chce mieć za małe pieniądze wszystko zrobione.(nie wiecie oni po prostu mają tanią siłę roboczą.)
Cleaner 2012-05-10 18:59:09
Dla wszystkich nowych - nie przyjmujcie się tutaj.
Ani jednego kompetentnego kierownika, Ricardo nic nie umie zrobic, a Umberto nie umie nic po polsku.

Baby z biura - tragedia, lubią sobie nadgodziny stracic i bezczelnie potrafią powiedziec, ze nie zaplaca, bo za duzo.

Zgrzeblarze i operatorzy fora nie maja przerwy. Ten zaklad i tak zamykaja we wrzesniu, pzdr
Były 2012-05-11 18:23:39
Zamykają ten zakład w wrześniu? skąd takie informację? Nie wydaję mi się aby to zamkli, nie dawno nakupili maszyn, coś inwestowali w zakład.
Podobno pozwalniali pracowników? nie robią na 4brygady?
xdagome 2012-05-11 20:50:42
nawet na tkalni tylko 2 brygady zostały.... może nareszcie się rozsypie ten zakład... pierwsze powinny polecieć baby z biura
Były 2x 2012-06-10 09:19:57
Były - 2012-05-11 18:23:39

Zamykają ten zakład w wrześniu? skąd takie informację? Nie wydaję mi się aby to zamkli, nie dawno nakupili maszyn, coś inwestowali w zakład.

Podobno pozwalniali pracowników? nie robią na 4brygady?
Zamykają, Piero Picchi jako obcokrajowiec stracił ulgi na podatki z tytułu zatrudnienia polaków i otwarcia zakładu w polsce i przenosi się na Ukrainę, z tego co udało mi się ustalić, to zakład ma funkcjonować do końca września i prawdopodobnie cały sierpień ma być wolny od pracy.
Na 100% wiem, że jedną halę produkcyjną zamknęli.
ciekawska 2012-06-22 02:17:09
Były 2x - 2012-06-10 09:19:57

Były - 2012-05-11 18:23:39

Zamykają ten zakład w wrześniu? skąd takie informację? Nie wydaję mi się aby to zamkli, nie dawno nakupili maszyn, coś inwestowali w zakład.


Podobno pozwalniali pracowników? nie robią na 4brygady?
Zamykają, Piero Picchi jako obcokrajowiec stracił ulgi na podatki z tytułu zatrudnienia polaków i otwarcia zakładu w polsce i przenosi się na Ukrainę, z tego co udało mi się ustalić, to zakład ma funkcjonować do końca września i prawdopodobnie cały sierpień ma być wolny od pracy.

Na 100% wiem, że jedną halę produkcyjną zamknęli.
A ktoz Ci takie "info" sprzedal??? :))
Kaska 2012-07-24 16:09:53
Hej. Wiecie może czy są przyjęcia w piczi? Proszę o szybką odpowiedź. :)
ramona 2012-08-02 17:37:18
dobrze że zamykają
yolla 2012-09-21 16:07:08
przyjecia? w czerwcu pozwalniali pracownikow, zostala polowa z tego co bylo
Gosia 2012-10-10 19:13:19
a właśnie jest ogłoszenie, że potrzebują osób na produkcje:D może się tam wybiore:P:D
HEJ 2012-10-16 18:14:51
TEŻ WŁAŚNIE WIDZIAŁAM TO OGŁOSZENIE ALE NIE MAM POJĘCIA CO TO ZA ZAKŁAD I CO TAM SIĘ ROBI??
nowa 2013-02-25 17:16:33
MAM PYTANIE CZY SA TERAZ PRZYJĘCIA DO PICCHI PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ Z GÓRY DZIĘKUJE.
Kaśka 2013-04-06 13:07:15
Właśnie czytałam na przełomie że od kwietnia mają być zatrudnienia i podobno w urzędzie pracy mają być te ogłoszenia o pracę. Wkleję co przeczytałam :
Aktualnie w przedsiębiorstwie funkcjonują dwa wydziały: przędzalni i tkanin. Od kwietnia ma ruszyć kolejny. Firma chce uruchomić następny wydział przędzalni.
Nowe miejsca pracy są już prawie gotowe do obsadzenia. Wciąż brakuje jednak pracowników.
- Planujemy zatrudnić około 30 osób na stanowiskach prządka i cerowaczka. Jako że na tym terenie nie ma zakładów włókienniczych, mamy spore trudności ze znalezieniem ludzi z potrzebnymi kwalifikacjami – przyznaje Marzanna Kur, specjalista ds. personalnych w spółce Picchi Qualita z siedzibą w Chrzanowie.
Firma jest więc przygotowana na konieczność przyuczania nowo zatrudnionych do zawodu.
- To nie jest ciężka praca. Wystarczy trochę chęci i zdolności manualnych – sygnalizuje Marzanna Kur. Spółka na bieżąco współpracuje z Powiatowym Urzędem Pracy w Chrzanowie i przede wszystkim tam będzie szukać pracowników.


Może się uda przyjąć. ;)
Robert 2013-04-07 19:23:15
kaśka

Szkoda, że przeczytałaś informację z 2006r. :)
szuka pracy 2013-04-10 12:18:26
To czyli nic się nie ruszyło.? Ponoć mają przyjmować. Jeśli ktoś coś wie niech napisze.;). Pozdrawiam.
szukam pracy 2013-06-15 12:57:31
Hej. Wiecie może czy są przyjęcia do picchi? Jeśli ktoś się orientuje to prosze o napisanie.
Gość 2013-11-12 07:54:37
Dwoje ludzi, których znam pracuje tam na czarno, zarabiają ok 900 zł ale na swoje wychodzą bo to zasiłek, to opieka pomorze, a i przed komornikiem uciekną.
Firma się zamyka, czy czasowo czy na stałe nie wiadomo.
Praca w kurzu, problemy z drogami oddechowymi murowane.
Pogłoski sugerują, że firma w rozpadzie. Choć to pewnie tylko chwilowy przestój
1
Kaśka 2013-11-27 12:41:17
A są może jakieś przyjęcia. ? Zależy mi na pracy . Jeśli ktoś coś wie proszę o napisanie.
mikaś. 2015-01-31 22:48:17
też właśnie uważam że z polskiego rynku się zawineli, bo żadnych konretów o nich nie widzę, w sumie myślę że to trochę szkoda, bo możliwe że za nimi też zwinęlo się trochę miejsc pracy no ale cóź, nikt nie miał na to wpływu. Mam nadzieję tylko że byli pracownicy picchi qualita znaleźli nowe i dobre roboty.
Morgana 2016-02-10 20:45:34
Pracowalam tam przez miesiac, moze poltora, z 16 lat temu wowczas rzadzila tam Pani Kmiec, pracowalam w biurze. Bylam swiadkiem wszelkiej masci przekretow lapowek i zwolnien pracownikow z powodu przylapania ich na papierosie. Zdarzyl sie tez wypadek: odcielo chlopakowi palec. Dopiero po tym wypadku szanowna Pani zmusila chlopaka o podpisania zaswiadczenia o przebyciu szkolenia z BhP. Szkolenia ktorego nie mial!!! Odbyla sie tez kontrola p. pozarowa, pracownik ktory przyszedl na ta kontrole dostal w kopercie 600 - 900 PLN ( nie pamietam juz dokladnej kwoty ) Pospiechem szla wyciagac kase z wlasnego konta pracowniczka, gdyz P. Kmiec nie miala w kasie, czy sobie zapomniala. Wlosi przelewy robili jakos tak co tydzien, wiec nie zawsze gotowka byla do dyspozycji. Wracajac do tematu, kobieta ta, obietnicami zwabila mnie do tej dziury z krakowa, wynajelam pokoj, pracowalam od 8 do 20 bez platnych nadgodzin. a po miesiacu pod bzdurnym pretekstem kazala mi oposcic biuro po czym na dyzurce przy wejsciu wydala polecenie aby mnie juz nie wpuszczano. Nie moglam wejsc na teren firmy przez ostatnie 3 dni mojej umowy ( 3 dni zostaly mi wpisane w swiadectwie pracy jako wykorzystane dni urlopu ) Nie wiem kto ta firma zarzadza, jezeli jest tam jeszcze ta franca, to nie polecam jej nikomu. Zostaniecie potraktowani jak smieci wczesniej czy pozniej.
asdf 2016-05-13 17:41:38
firma juz nie istnieje
malik 2016-05-22 15:06:57
asdf, a mozesz powiedziec gdzie takie informacje uzyskales? slyszalem, ze ostatnio u nich nie bylo tak najgorzej z warunkami, wiec troche sie dziwie, ze teraz takie opinie mozna uslyszec. wiadomo co moglo byc bezposrednim powodem podjecia tak radykalnych decyzji?
Zostaw swoją opinię o Picchi Qualita - Chrzanów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Picchi Qualita