brak logo

Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA

Żywiec

Opinie o Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA

jojojo 2016-09-13 20:37:46
Dzięki za info.Mam umowę na stałe,ale i mam dość tego bajzlu i dziadostwa.Taka ustawa mi się podoba i chyba na nią się powołam,żeby opuścić ten syf,ale z jakąś rekompensatą.Dość nas okradali i niech nie myślą,że ktoś ułatwi im zadanie i nie będą nic płacić.
1
Irek 2016-09-14 08:04:12
Tak na bezrobociu napewno jest wiele ofert na kierownika jak kolega wyzej pyta.nie wiem czy chcesz kolego kogos sprowokowac tymi glupimi pytaniami czy co? Firma w totalnej rozsypce , wyplaty w ratach, brak kondycji finansowej, jesli jestes z rodziny i pracujesz na MWG i tak Cie nie zwolnia , chociaz robisz miesiac , masz L4 i tak jestes chroniony bo pracujesz z rodzina.A co do zwolnien to polecieli ludzie pracujacy dluzej od tego goscia na MWG.Ale klan jest chroniony. Panie Prezesie gdzie jest ta sprawiedliwosc!!!.
3
AresRades 2016-09-15 09:47:33
Muszę się z tobą zgodzić.Niektórzy w tej firmie dłużej pracowali niż w/w a i tak polecieli .Szkoda gadać! Dodatkowym minusem jest to iż wypłata jest cząstkowa co jest wręcz śmieszne.A sprawiedliwość? Nie ma tego,a pytania czy firma ruszy niektórych osób są zbędne.Tyle w temacie
Iza 2016-09-16 20:46:35
A czy widzieliaciek to powstał z martwych?? Kebab byl chyba jednak mało opłacalnym zajęciem:)
Iza 2016-09-17 07:13:19
Poczytaj wstecz
Ud 2016-09-17 21:36:26
Czym sie mniej więcej zajmujesz w tej firmie? (niechodzi mi o identyfikacje, ale o zwyklą ciekawość w ktorym to "sektorze" jest fajnie) znam prawie wszystkich w firmie i rozmowa o pracy bez słów niecenzuralnych, zniechęcenie czy bezsilności jest niemożliwa. Odpowiada ci nieterminowa wyplata, brak jakichkolwiek podwyżek-robisz za tyle ile pracownik nowoprzyjety, ciągłe braki w produkcji, ciągle popsute maszyny, ciągłe wyczekiwanie na celuloze, palety, woreczki, kartony itd, itp???????????

Doti 2016-09-19 17:30:11
Czas na zmiany w biurowcu??? Powiem tak: widze światełko w tunelu, szkoda, ze tak późno, ale najważniejsze że w końcu. Pani Moniko, duze piwko sie należy :)
Betty 2016-09-19 23:37:50
Piwko ..., chyba żeby się nawaliła i spierd....
Sonia 2016-09-20 10:25:14
Żartujesz czy jak. Po pierwsze nie masz pojecia o czym piszesz i NIE JESTEŚ PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY. Dlaczego? Biurowiec to określenie wewnętrzne a nie typowe biurowiec-wielka wtopa, po drugie nie ma opieki medycznej, o zarobkach i armosferze to juz prowokacja. Jesli trollujesz to nie wyszlo, jesli masz za zadanie dobrze pisac o solali dowiedz sie wiecej szczegółow aby sie nie zblaznic.
2
Doti 2016-09-20 12:40:48
Akurat jednej osobie za lata udawanej pracy sie to należało i za to piwko sie należy.
Betty 2016-09-20 14:05:59
To ten nowy prezes zwalnia nie ona ...no ciekawe co to będzie , światełko moze i jest w tunelu oby nie do ...
Djjdjfjd 2016-09-20 19:05:12
Sio, sio odz stąd przyglupie
Doti 2016-09-20 20:18:50
Ja tam uważam że to tzw szara eminencja w solali.
Niemniej jednak wszystko jedno kto podpisał, ważne że to był właściwy krok.
A co dalej będzie to nieliczni wiedzą, ale nie moje malpy nie moj cyrk jak to w solali mawiają :)
Djjdjfjd 2016-09-20 22:38:03
Nooo dokladnie taka premia miesięczna pozwala na wizytę u dobrego specjalisty od czubkow

Btw co ci zapisał??
Betty 2016-09-21 08:46:30
Racja , okaze się co będzie . Szara eminencja dobre dobre :)
Hobema 2016-09-21 17:58:01
4500na rękę na poczatek a potem corocznie podwyżki,konkursy pracownicze, wczasy na majorce dla najbardziej wydajnych.... Oczywiscie to wszystko w twoim chorym mózgu.
Puknij sie w głowę czlowieku, strasznie nudne masz to życie że masz czas aby odwiedzać gowork i spamować
Hobema 2016-09-22 09:43:54
Nieterminowe wyplaty,najnizsza krajowa-plus brak jakichkolwiek dodatkow, brak socjalu, praca w warunkach trudnych-brak dobrego surowca do przetwarza do papieru, a wymóg "wyrobienia normy, praca na starych, psujacych sie maszynach. To tak na poczatek minusy, dalej aie wglebiac nie warto, plus umowa o prace. To wystarczy.
Wkurza mnie jak ktos pisze brednie i nieprawde,tyle,a ten troll to robil. Po to jest to forum, aby sie informować o potencjalnym pracodawcy, a taki lesiu czy jak mu tam swoimi śmiesznymi wpisami drazni, wiec dostal odpowiedz. Czy cos nie pasuje??
Anna 2016-09-22 12:29:52
Leszku odnosisz się do jakiegoś ogłoszenia? Bo nic ostatnio się nie pojawilo...
Tak tak 2016-09-22 15:41:38
O czym świadczą wrześniowe zwolnienia i wyplata w ratach :D
2
Prawda prawda 2016-09-22 20:37:23
Widzę ze regularna bitwa ma forum :) wpis za wpis, oj biedocki jak sie wali to sie wali ma calego. Musicie sie ratować umieszczając te pochlebne wpisy na gowork. To wytlumaczcie pospolitemu ludowi czemu nie stworzycie GODNYCH warunków do pracy i sztuczne polepszanie opinii na tym forum bedzie niepotrzebne.
Tomas 2016-09-22 21:35:45
Bosmanm napisz na czym polega "popularnosc" papierni bo trochę nie jarze, z wpisów tutaj wyglada ze tragicznie, to juz drugie zwolnienia w ostatnim czasie, pierwsze moze miesiac temu pracowników produkcyjnych, teraz zwaniali pracownikow biurowych. Napisz bo ciekawi mnie skąd masz takie informacje skoro w solali sie sypie, te wyplaty w ratach, te zwolnienia, to chyba niezbyt ciekawe info??????
Tomas 2016-09-22 21:55:21
A wiecie co jest największym hitem w ŻZP SOLALI SA? Wymagają od pracowników umiejętności czarowania. Każdy robolek mlody czy stary ma czarowac. Jak?? Otóż dostaje taki pracownik popsutą "połataną" maszynę ktora ledwo dycha do tego papier na rolce ktory jest pogiety, pofalowany, rwie sie nie trzyma gramatury itd syf pierwszej kategorii i masz z tego zrobic super extra produkt, ktory kupi wymagający klient. Jakby do paczki sie za przeproszeniem nas....ło toi tak przejdzie bo kontroli jakosci tez nie ma. Gdzie to czarowanie, wlasnie tam g... to kogos obchodzi, ze nie ma warunkow do dobrej produkcji poprostu MA BYC. Wozek widłowy co z tego ze nie działa? Tir ma byc zaladowany, najlepiej na plecach se przenieś. I tak na kazdym kroku. Ale umpwa o prace jest, atmosfera tez opiera sie na dobrych relacjach, macie racje. Przeciez ci wypisywacze co tu sie udzielają nawet nie wiedzą o czym piszą! To albo zwykle trole internetowe, albo zdezperowane szefostwo.
Ciemna strona mocy 2016-09-22 22:39:50
Piszcie co chcecie, nowy prezes ma jaja .
2
Ala. m 2016-09-22 22:42:41
Ale ze co? odnosnie poniedzialkowych zwolnień? Jesli tak to podzielam opinie :p
Ciemna strona mocy 2016-09-22 22:44:58
No tak :) , może coś w końcu będzie
Mirosław 2016-09-23 07:35:57
Kisse me.. ale na czyj post odpowiadasz? Po pierwsze nie ma ofert racy w tym zakładzie po drugie tam nie ma zadnych dodatków do penscji tzw gola pensja w granicach 2.5 na rękę. Ale obecnie to raczej zwalniaja - chodzą ploty ze firma zwija żagle. Szukaj gdzie indziej.
Tomas 2016-09-23 22:20:18
To rekrutacje z luty/marzec teraz mamy prawie pazdziernik i tak:To pierwsze stanowisko zostało nieobsadzone rekrutacja umarla, a na to drugie stanowisko facet odszedl po kilku mcach i obecnie nie ma nikogo tzn wylonili jakąś osobe ze starej kadry.

Podaj argumenty ze to godna firma, tutaj argumentuje sie swoje zdanie, a nie dobra, bo dobra i koniec bo to nie opinia, a nie zasmiecanie forum.

Moje zdanie jest poparte konkretnymi przykładami dzialan firmy, które stawiają ja w niezbyt przyjaznym świetle, delikatnie mowiac. Czy jestes w stanie podobnie uzasadnic swoja wypowiedz?
1
pracownik 2016-09-27 13:48:41
Czyli patrzac na to co dzieje sie ostatnimi czasy w zakladzie i na ten wpis - UPADLOSC!!!

a co z pracownikami?
pracownik 2016-09-27 15:05:18
@maciej gdzie niby poszukuja do pracy? KONKRETNY LINK, z zarzadu jestes czy jak trolu?

a jak nie wiesz o co chodzi to japa i sie nie wypowiadaj...
2
pracownik 2016-09-27 15:58:36
U NAS W ŻYWCU FIRMA PADA - NIE MA REKRUTACJI ZADNEJ ZA TO SA ZWOLNIENIA GRUPOWE A U WAS CO TAM SA PRZYJECIA? :)
Tomas 2016-09-27 16:12:50
No znowu sie trole z zarządu ujawnily....

Moim zdaniem (co do wpisu o upadlosci) to kombinują cos na boku no bo po co Monika wrocila? Jedno zamkną drugie otworzą i nowe lody sie pokreca. Solali jest w konsorcjum czy jak to sie nazywa z sandeco oni nie moga sobie pozwolic, aby tak to puscic bo im sandeco sie posypie, taka prosta logika. Ale..... Wiadomo swoje plany mają, raczej nie interesują ich sprawy zwykłych pracowników trzeba czekac na rozwoj wypadków.
A jeszcze poczytajcie sobie cv aktualnego prezesa wynika z niego ze sie "specjalizuje" w upadlosciach.

A odpowiadając na glupie pytania o pracy czy jest w solali zadzwoncie do kadr panie nie gryzą odpowiedza NIE skoro tutaj czytac ze zrozumieniem nie umiecie
Anulka 2016-09-28 14:55:56
Strasznie podchwytliwie sformułowane pytanie :))

Pracujesz tam i nie widzisz co sie dzieje? czy chcesz sie zatrudnić za całe 1200-1300na łapkę (pamiętaj 10tego kazdego mca to taka umowna data przelewu he he) a tak powaznie dzial kadr chyba do 16 pracuje, zadzqon to ci odpowiedzą czy szukaja ludzi do pracy :))..... Jak tak powątpiewasz w informacje z forum
pracownik 2016-09-28 20:32:27
nie w upadlosci tylko likwidacji, 30.09 likwidacja, 1.10 zmiana nazwy, nowe umowy dla ludzi i jazda dalej...
Anulka 2016-09-28 21:36:45
Oooooo wlasnie to :)
Iza79 2016-09-30 11:56:59
Witam pracowałam w papierni i było całkiem spoko☺ludzie fajni lider też był ok a co do zarobków to tak jak wszędzie
Robotnik35 2016-09-30 15:51:07
Czyli standardowy tekst uslyszales :))
Hahahahah 2016-10-05 11:46:47
Haha widać kto tu pisał na forum :D
Jakos ucichly wpisy osób "niby nic nie wiedzacych o firmie" ciekawe czemu?
Co tam Pan LIKWIDATOR juz zadecydował?
Hahahahah 2016-10-05 17:29:28
Ale czym zostałeś obrażony w tym wpisie albo ktoś inny? Nie rozumiem? Wyrazono opinie iz po ogłoszeniu oficjalnym dalszego "losu" papierni nagle dziwnym trafem wszystkie opinie o cudownej pracy, swietnej kondycji, zarobkach i atmosferze nagle sie skończyły. Nie bylo sensu dluzej mnozyc falszywych opini- prawda tu pisana wyszla na jaw. Firma jest w likwidacji, pracuje likwidator. Co tu bylo obrazaniem tego nie rozumiem, tyle, pozdrowienia :)
Szybki zbynio 2016-10-05 21:41:35
Tralalalalalala:)))))))))) I co widac kto tu pisze "uderz w stol" znacie to???


Teraz to akurat żałosne
Firma w likwidacji od 1.10.2016
2
Szybki zbynio 2016-10-05 23:09:11
Szybka odpowiedz:)) Nie nie można firma w likwidacji
Szybki zbynio 2016-10-06 17:26:33
Ale ja ci nie kaze wierzyc jak bede w krs wpisy sam sie przekonasz, a pewnie niedlugo powinny byc
Irek 2016-10-08 10:32:43
Wie ktoś będzie jakaś danina na konta 10-tego.Za info dziękuję.
pracownik 2016-10-10 12:41:16
I. OGŁOSZENIA WYMAGANE PRZEZ KODEKS SPÓŁEK HANDLOWYCH
3. Spółki akcyjne
Pozycja 25642.
Subskrybuj Ikona RSS
ŻYWIECKIE ZAKŁADY PAPIERNICZE "SOLALI" SPÓŁKA AKCYJNA w Żywcu
KRS 0000032069, REGON 071011161, NIP 5530102188
SĄD REJONOWY W BIELSKU-BIAŁEJ, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 2001-07-31 r.
[BMSiG-26225/2016]

Likwidator Żywieckich Zakładów Papierniczych "SOLALI" Spółka Akcyjna w likwidacji z siedzibą w Żywcu informuje, że uchwałą Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 30 września 2016 r. została otwarta likwidacja Spółki.

Wzywa się wierzycieli Spółki do zgłoszenia swoich wierzytelności w terminie 6 miesięcy od dnia ostatniego ogłoszenia na adres: ul. ks. Prałata St. Słonki 24, 34-300 Żywiec.

Niniejsze ogłoszenie jest pierwszym ogłoszeniem.

i ubiegajac pytania szukac w google trole
1
Szybki zbynio 2016-10-10 13:28:38
Dokładnie durne trole
pracownik umyslowy 2016-10-15 22:47:09
i nagle umilkly szczekacze :)

jak ktos chce moge udzielic wiecej informacji o likwidacji/przeksztalceniu solali :)
pracownik umyslowy 2016-10-20 20:11:02
Nowe dane firmy:
http://www.krs-online.com.pl/narke-sp-z-o-o-krs-1669668.html - firma slup

po przeksztalceniu docelowo nazwa Żywiec Paper

PS
nawet P. Mizia dala na necie ogloszenie ze potrzebuja do pracy :)

zabieg majacy na celu odluzenie firmy cos na ksztalt srubiarni - firma padla, zmienili nazwe pozbyli sie dlugow i dalej klepia
ak 2016-10-22 21:56:35
z zmian w statucie w punkcie 2 wynika że siedziba będzie w Rzeszowie ,wygląda na to że Jerzy M. łyka firmę ciekawe z kim ?
1
Ola la 2016-10-22 23:36:47
Nie tylko Jerzy jest z Rzeszowa...
A poza tym Jerzy zdobywa nową papiernie tym razem w Dąbrowicy :) tam prezesuje
pracownik umyslowy 2016-10-23 14:58:13
Byly prezes Miekisz ma w tym wszystkim najmniej do powiedzenia (jest dopiero trzecim czy czwartym udzialowcem solali) - jako jedyny sprzeciwil sie na glosowaniu ws likwidacji solali, jego poprostu chca sie pozbyc pozostali wspolnicy (czytaj SANDECO Pawel Kowalski) nie mniej jednak kreci swoje lody w przejetej przez siebie papierni w Dabrowicy (za swojej kadencji kupil spalona rujne a tu juz mozna puscic wodze wyobrazni i domyslac sie gdzie szly pieniadze solali)
byly pracownik 2016-11-03 11:25:29
co tam w solali slychac? macie jeszcze prace?
Zostaw swoją opinię o Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żywieckie Zakłady Papiernicze Solali SA