brak logo

ComfortExpress S.A

Kraków

Opinie o ComfortExpress S.A

ComfortExpress S.A. 2011-08-11 10:54:42
Szanowni Internauci, Firma ComfortExpress S.A. oświadcza, że powyższe opinie wyrażone pod jej adresem w znacznym stopniu mijają się z prawdą. Rozumiemy i szanujemy prawo do własnej opinii jednakże zaznaczamy, że treść powyższych wypowiedzi nie tylko godzi w dobre imię ComfortExpress S.A., ale również naraża na szwank działalność Spółki. Respektując ustalenia dotyczące tajemnicy handlowej rościmy sobie prawo do zdementowania fałszywych pogłosek w bezpośredniej rozmowie z każdym, kto wyrazi zainteresowanie szczegółami wyżej wymienionych insynuacji. Jednocześnie zawiadamiamy o wszczęciu działań prawnych w celu dochodzenia swoich racji, przeciwko osobom rozpowszechniającym niepotwierdzone informacje. Ponadto informujemy, że firma ComfortExpress S.A. jest spółką akcyjną i wszelkie dokumenty dotyczące jej działalności są jawne. Pragniemy jeszcze raz podkreślić, iż posty zamieszczone na portalu GoWork.pl dotyczące firmy ComfortExpress S.A. traktujemy jako pomówienie i od dnia dzisiejszego (tj. 11.08.2011) sprawą wyjaśnienia sytuacji zajmuje się obsługująca firmę kancelaria prawna Nobilis Counsels. Administratorów portalu GoWork.pl prosimy o zablokowanie numerów IP nadawców powyższych wiadomości do czasu wyjaśnienia sprawy. W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o bezpośredni kontakt z Biurem Prasowym ComfortExpress pod numerem telefonu + 48 519 513 218 lub adresem e-mail: biuro.prasowe@comfortexpress.pl. Z poważaniem Zarząd i Pracownicy ComfortExpress S.A.
Sebastian 2011-12-22 17:54:07
( usunięte przez administratora )FAKTY nie godziłyby w dobre imię tej firmy, której renoma pozostawia wiele do życzenia.
\"pozdrowienia\" z Krakowa.
Miejmy nadzieję że niebawem Warszawa i okolica się Panu znudzi i wróci Pan do \'przyjaciół\".
PS.Ciekawe w jakim czasie zdejmie Pan wpis. Z doświadczenia wiem, że ComfortExpress czuwa na forami i dba o dobre imię firmy. Szkoda że tylko w taki sposób.
Tomek 2012-10-01 18:08:08
Gdzie i kiedy mam przyjechać, albo daj maila to umówimy się na priv.
Piotrek 2012-10-15 15:24:29
Witam
Czy ktoś próbował założyć firmie comfortexpress sprawę karną, tzn jako przestępstwo gospodarcze?
Andrzej 2012-10-15 18:32:15
tak ! nie próbowałem tylko założyłem, sprawa jest w sądzie i efekty będą juz widoczne gołym okiem w obiekcie (hotel w Pruszkowie).
xxx 2012-10-15 19:09:51
Witam widzę że są problemy z firmą comfort express , od jakiegoś czasu interesują się wydzierżawieniem mojego obiektu , w jaki sposób Pana oszukali ?
Piotrek 2012-11-20 10:37:47
Czy można się do Pana dołączyć w tej sprawie sądowej?
nick 2012-11-21 15:36:44
A może pracownicy coś napiszą? Jak wygląda współpraca z drugiej strony?
Piotrek 2012-11-23 13:56:34
Ja jestem chętny i jeszcze znam dwie firmy które tez się z chęcią dołączą. jak możemy się umówić?
zax 2014-02-28 08:38:23
Ciekawi mnie co się teraz dzieje z comfortExpress, bo bardzo dano nie było tutaj opinii, gdyby coś ktoś słyszał to proszę o odpowiedź.
jurek 2014-03-11 12:54:36
Również chętnie poczytałbym jakieś komentarze na temat Comfort Express, bo kiedyś słyszałem, że było bardzo dobrze, ale tutejsze komentarze troche temu przeczą.
luki 2014-03-13 23:55:22
ComfortExpress to sieć hoteli, to jeszcze pewnie zalezy w którym i trzeba odsiać opinie klientów. Jest może tutaj ktos zadowolony z pracy na recepcji?
jarek 2014-04-13 13:27:05
Znalazłem kilka ogłoszeń na recepcje od comfortExpress, wymagania typowe, doświadczenie roczne, języki, nie wiem tylko co mieli na mysli piszac znajomość Internetu... Może chodziło o korzystanie.
rulon 2014-04-24 18:19:29
to dziwne, że współpraca z ComfortExpress wygląda w ten sposób... chyba za długo to oni w tym biznesie nie pociągną
aitor 2014-05-02 02:40:59
@tomek, skoro wygrałeś rzeczywiście sprawę w sądzie to prędzej czy później i tak kasę na szczęście odzyskasz
adam 2014-05-31 16:28:32
Dziek iw takim razie za informacje, może ktoś mimo wszystko ma inne doświadczenia z firmą, bo mam jakies przeczucie, ze jednak cos trzyma ludzi w comfortExpress.
były pracownik 2014-07-29 12:57:38
Nie polecam nikomu pracy dla tych ludzi. (usunięte przez administratora) Wszechobecna kontrola, listy zadań do wykonania, maile, pytania kiedy to będzie zrobione itd. Jak lubicie ciągły stres,co chwilę maile od "szefa", telefony poza godzinami pracy z pytaniami kiedy to będzie zrobione, to bardzo proszę.
1
domi 2015-01-23 23:04:56
no dobra to wpisy takie jak ten powyżej chyba mozna sobie darować jeśli chodzi o komentarze. jeśli ktoś kto rzeczywiście interesuje się i ma jakieś sensowne informacje na temat ComfortExpress jest jeszcze na tym forum to napiszcie jak wygląda sprawa w chwili obecnej jeśli chodzi o wynagrodzenia w tej firmie
Kalotas 2015-02-19 10:53:45
Celem istnienia ComfortExpressu jest stworzenie sieci hoteli i restauracji 2 i 3 gwiazdkowych w pobliżu węzłów komunikacyjnych. W zasadzie jest to dobre rozwiązanie dla kierowców, którzy przemierzają całe tysiące kilometrów i mogą odpocząć w sieciówce. Podejrzewam, że będą w przyszłości myśleli o stworzeniu jakiejś karty stałego klienta tak by móc normalnie rozliczać się z firmami.
tomek 2015-04-23 08:52:46
Dno! i 2 metry mułu!
maagat 2015-07-22 21:41:24
Zgadzam się jak najbardziej z @Tomek. Dno i 2 metry mułu. Nie szanują pracownika.Nie są terminowi co do wypłat wynagrodzenia.Za psie pieniądze wymagają cudów dosłownie. Radzę nie podpisywać się własnym nazwiskiem.
Tomek 2015-08-26 10:53:29
Bardzo chętnie dołączę się do sprawy przeciwko ComfortExpress.
1
CK 2015-10-01 20:35:20
Witam
Opóźnienia w wypłatach od 2-3 dni do 7-8 dni, zero szacunku dla pracownika. Najlepiej żebyś pracował 24h na dobę a brał pensje za 8h :). Obietnice szefa tyle znaczą co nic. Totalne oszukiwanie ludzi i ich wykorzystywanie.
A i firma ta ma siedzibę w warszawie a obiekty w pruszkowie i świebodzinie. Pensje w wysokości około 1700-1900 i to rozbite na umowę o pracę i zlecenie
były pracownik 2016-03-03 11:59:47
Witam, pracowałam w hotelu Comfort Express Krzywaczka. Jedno wielkie dno.
Praca na recepcji dla nich to:
obsługa recepcji
obsługa baru oraz restauracji
obsługa zmywaka
sprzątanie toalet
mycie podłóg
noszenie ciężkich krzeseł z sal konferencyjnych
obsługa bufetu śniadaniowego wraz z pełnym przygotowaniem
sprztanie restauracji.
To wszystko za 6 zł/h....
W dodatku byłam dodatkowo na dzień w którym było wesele. Miała być kwota 150% dniówki... a przy wypłacie zupełnie mi tego dnia nie wypłacili.
Odradzam stanowczo
były pracownik 2016-05-06 10:51:43
Niestety tak było. Do prawdy? NA każdej recepcji są takie obowiązki? W Krakowie jest wiele hoteli które recepcje traktują jako wizytówkę ( czyli obsługa gości, faktury i nic więcej) - ze stawką 10 zł/h - jest różnica?
cceko 2016-05-08 22:35:24
ale przecież u nich dobrze się pracuje i recepcja to jest wizytówka
Zostaw swoją opinię o ComfortExpress S.A - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ComfortExpress S.A