brak logo

Takt

Bolesław

Opinie o Takt

Jim 2015-02-20 09:52
Witam. Pojawiło się ogłoszenie o prace w Taktcie na stanowisko Lidera produkcji czy to w związku z tym że ktoś odszedł czy firma się rozwija. Jeśli ma ktoś ciekawe informacje dajcie znac.
xvz 2015-02-22 15:32
Dyr. Handlowy – zbyt miękka dla swoich ludzi, którzy niestety w dużej mierze są słabi jako handlowcy; słaba organizacyjnie; jako szef handlowców nie jest dynamiczna, czy wręcz czasami nawet agresywna; nie robi nic, aby poprawić kompetencje ludzi w Obsłudze Klienta, gdzie są bardzo, bardzo słabiutkie jednostki - podobnie jak handlowcy; dział DTP trzyma nie wiadomo po co – chłopaki się non stop mylą, popełniają błędy, spędzają mnóstwo czasu na firmowej kawusi w kuchni; nikt z jej ludzi się nie uczy, nie doskonali, a ona utrzymuje taki stan mizerii; dodatkowo jest w cichym konflikcie z Prezesem, który też na boku dogaduje się z klientami.
1
xvz 2015-03-01 20:06
Manager ds. Personalnych – słabiutka, bardzo słabiutka. No i cóż by tu jeszcze dopisać… Marne wsparcie dla Kierowników Działów. Uczy się dopiero taka naprawdę co to są kwestie personalne i czym się to je. Nie potrafi w sposób czytelny i zrozumiały zinterpretować przepisów kodeksu pracy i przekazać ich pracownikom. Słabiutka.
1
xvz 2015-03-08 16:14
Dyr. Produkcji – najbardziej dociążony obowiązkami człowiek w firmie; w firmie jest codziennie – również wieczorami się pojawia (również w weekendy – jakby nie miał życia rodzinnego), od swoich Kierowników wymaga bycia non stop na bieżąco z sytuacją na produkcji (nie można wyjechać na weekend z rodzinami, należy być cały czas pod telefonem – wieczorami również); duża wiedza o firmie; to on buduje zależności „Pan”, „Pani” – wszyscy się do siebie w taki sposób zwracają; niektóre decyzje niestety błędne – kilka dość kontrowersyjnych; zbyt szczegółowe zarządzanie; praktycznie wszystko od niego zależy w firmie – „wyrocznia”, ale niestety nie ma z kim konsultować swoich decyzji, bo Prezes jest niekompetentny i niestety nie pałają do siebie sympatią, a to szkodzi rozwojowi firmy; co chwilę chce odejść z firmy – to byłby gwóźdź do trumny dla tej firmy – Prezes z Właścicielem bez niego doprowadziliby tą firmę bardzo szybko nawet nie na skraj bankructwa, ale do likwidacji, dlatego – niestety – lepiej że jest.
2
kaperka 2015-03-17 10:38
Czy te opisy będą miały ciąg dalszy? :-)
1
xxx 2015-04-12 19:24
Oj, właśnie przeczytałam że spłoneła cała ta rudera na zadupiu w Bolesławiu. I gdzie teraz pójdzie Karolika z Martynką i Ewelinką z BOK? Niestety wątpię, żeby nadawały się do jakiejś normalnej firmy. A jeszcze bardziej wątpię, żeby ktokolwiek je chciał, bo są tak marne, że aż żal...
xxxx 2015-04-21 12:58
ja tam robiłam 4 dni i mnie zwolnili i nie wiem za co. tak tam jest robi się kilka dni i zwalniają
WoW 2015-04-23 08:55
Takt(usunięte przez administratora) a mało tego kierownik P. Jolanta zwalnia bez konfrontacji bez dowodów, nie wysłuchała dwóch stron tylko 1 a kogoś pozbawiła pracy bez żadnych skrupułów, nie patrząc na to, że np. może mieć ktoś dom do utrzymania rodzine! Nie polecam pracy tam !
1
an36 2015-05-27 21:20
Byłam nową osobą .Popracowałam pare dni i mnie zwolnili pisząc mi sms w komórce.Nawet nie dostałam wypowiedzenia do ręki bo po co. Ale tak to jest z umowami śmieciowymi zwłaszcza na jeden miesiąc.Nikt nikomu za bardzo nie pomaga a od razu wymaga dobrych wyników.Kompletne dno.
1
biały_murzyn 2015-07-01 16:08
Ogólnie rzecz biorąc to firma od praktycznie samego początku jest źle zarządzana. AZ nie ma pojęcia o zarządzaniu produkcją, zarządzaniu zasobami ludzkimi a już nie wspomnę o wiedzy technicznej, stanu maszyn i chociażby pojęciu o ich zastosowaniu. Tłoczyć tłoczy, malować maluje i tyle go interesuje. Dalej, inwestycja w drukarnię. Po co? Skoro są tysiące takich jak ta w Polsce, niedoinwestowane i lepiej prosperujące niż taktowska.

Co do działów, replikacja zarządzana przez Krula Piekieł, kompromitacja, czlowiek po Zarządzaniu Produkcją z (pseudo)doświadczeniem, maksymalny okres jego pracy w różnych firmach to 3 lata, wyniszcza, doi jak krowę, upadla ludzi i odchodzi, "po trupach do celu", chciał użyc brudnego granulatu do produkcji płyt.
Produkcja - bez komentarza, ludzie zatrudniani po znajomości, bez wykształcenia.Specjaliści z d&*y, bez podstawowej wiedzy lecz z wielkim jęzorem do podlizywania odpowiednich części ciała.
Drukarnia i Introligatornia - niby zarządzana przez osobę z 10 letnim stażem ale bez wielkich sukcesów.

Ogólnie, spychologia, zła kadra menadżerska, złe podejście do ludzi, kompletny brak podstawowej wiedzy o zarządzaniu i marketingu, marne zarobki, wszeobecna niechęć do ludzi i trzymanie się planu. A, Planowanie, jego t na pewno brak. Handlowcy - istni debile, nie znający rynku, bo jak można twierdzić, że w tłoczni płyty się nagrywa, zaś nadruk robi sie drukarkach i nakleja na płyty...
1
taktowski murzyn 2015-08-28 09:07
ogolnie firma beznadziejna wiecznie tylko malo, wiecej a jak normy nie wyrabiasz to wszechobecne email i dlaczego tak a nie tak tratatatata ... wieczne opoznienia po3/4 dni w wyplacie niby nic ale jednak ..wiekszosc ludzi nie zarabia tyle co by starczylo od 1do ostatniego wiec te 3/4 dni to jednak duzo. Pieniadze za nadgodziny o ile wogole wyplaca(bo moze sie okazac ze do odbioru) powinny byc wg umowu predzej a wg ustalonej niby do 25 a jeszcze nigdy w tym terminie nie przyszly. I tak zycze milego zagladania ..a moze cos weszlo na konto hahahahah .
1
drugi murzyn z taktu 2015-08-28 14:09
to co oni wyrabają to istny kosmos. kadra zarządzająca - znajomi królika i kompletnie ignoranci - żadnej wiedzy, bez wyobraźni.Wypłaty z opóźnieniem 1 lub 2 miesięcznym, bez godzin nadliczbowych. te są tylko w zeszycie bossa.Od 3 lat. Handlowcy w warszawie nic nie robią i tylko gzdżą aż wstyd, że to stolica. Zdecydowanie NIE.
dobrze wiedzieć 2015-08-29 09:49
dobra rada- uważaj na każdego, kto nie płaci pracownikom na czas.jeśli takie jest podejście do pracowników, kontrahenci nie będą mieli inaczej. wstyd.
2
iza 2015-09-16 10:44
Witam wszystkich,
chciałabym złożyć podanie do działu graficznego ale widząc opinie o zakładzie mam wątpliwości. Jestem po ASP w Krakowie. Proszę napiszcie jaka tam atmosfera, godziny pracy. Może wypowie się ktoś kto już tam pracował?
Dziękuję i Pozdrawiam
Aga 2015-09-17 00:07
Iza, ja bym szukała w innych firmach w Olkuszu.
zlo 2015-12-10 23:04
Proszę o informację czy pracuje nadal Dyrektor Produkcji P. Zając.
Tomek 2015-12-20 20:47
Idę po świętach na rozmowę na stanowisko "
Specjalista ds. Sprzedaży Internetowej - Kraków" ktoś może napisać czym to grozi? ;)
1
ojoj 2016-01-07 19:09
Wkurza mnie to, że osoby pracujące przez podfirmy w takcie wypowiadaja sie na temat opóznionych wypłat itd jak takt ma do tego g*wn bo to podfirny odpowiadają za czas wypłacania wynagrodzeń albo jak paniusie z axela narzekają na ciężką prace a siedzą przy stole i pierdzą w stołek a dziewczyny z taktu chcą się zajechać na maszynach i nieraz byly sytuacje jak dawli jakąś z podfirmy na odbieranie i paniusia nie potrafiła spakować pudełka... A ty odpowiadasz za produkcje ktora jest w dupie bo maszyna stoi na czujniku, pomijając to, że zarabia więcej od Ciebie i gowno robi...oczywiscie trafiaja sie dziewczyny z prawdziwego zdarzenia no i wtedy praca jest o wiele plynniejsza, nie wiem jak jest teraz z wyplatami w takcie ale tez mieli nie male opoznienia, prekie sa oczywiscie ale dostaja je ciagle te same osoby...slyszalam,ze przeszli pod jakas korporacje, zwolnili nie malo pracownikow z introligatorni a teraz maja wziasc sie za reszte, tylko niektorzy moga sie cieszyc bo nie poleca, oczywiscie kadra kierownicza nie nalezy do najlepszych, kazdy tam dba tylko o swoja dupe chociaz sa tam tez Ci nieliczni co prawda co znaja sie na rzeczy
Asik 2016-01-27 11:31
Byłeś na rozmowie ??
Napisz jak się ułożyła wasza współpraca i czy w ogóle ?
Burza 2016-01-27 12:26
Jak wrażenia po rozmowie?
Podjęliście współpracę? Napisz coś więcej o firmie.
nova? 2016-03-14 19:36
witam pojawiły się ponownie ogłoszenia o prace w takcie. jak tam jest?? jacy kierownicy, liderzy brygadziści? czy atmosfera jest względna i gdzie najlepiej się pracuje obecnie?
novy 2016-07-06 13:29
podobno jest nabór na bhpowca.....czy opinie o zarządzaniu i stanie firmy z poprzednich postów są nadal aktualne ??
Eric Clapton 2016-08-05 10:30
Witam
Znasz może(usunięte przez administratora)
Napisz , co ona tam robi i czy w ogóle tam pracuje .
Pozdrowionka
Gotowy odejsc 2016-09-03 16:57
W grudniu 2015 była kolejna już (od blisko 7 lat jest średnio co rok) restrukturyzacja zatrudnienia. Zwolniono ponad 30 osób. Było to głównie efektem - jeśli można tak to nazwać - współpracy z firmą MPS. Firma ta dość dużo wymaga od Taktu, głównie aby minimalizował koszty. Takt jest zadłużony o swoich dostawców na w sumie ponad 100 mln zł. Dlatego też cały czas szuka nowych dostawców, u których nie jest jeszcze zadłużony. MPS twierdzi, że da jakas produkcje od siebie do Taktu, gdy ten zacznie w koncu redukowac zadłużenie i koszty. Niestety nie majac pracy (od stycznia 2016 maszyny stoja), nie maja skad brac pieniedzy, a stałe koszty są, wypłaty są co miesiac, oraz inne zobowiazania. Co do wypłat, to nie pamietam kiedy od tych 7 lat, miałam wypłate na czas. Zawsze sie spozniaja, od 1 dnia do 2 tygodni.
Teraz zmienili system pracy - jak co roku. Nie mozna nic sobie zaplanowac. Niby ludzie maja pracowac od pon do pt, ale juz slyszalam, ze maja byc rowniez w sobote i niedziele. To chyba nadaje sie do zgloszenia do PIP.
Od stycznia tego roku zaczeli zwalniac sie co bardziej rozgarnieci ludzie. Niektorych dobrych sami zwolnili. Poprzyjmowali swoich ludkow, ale po miesiacu, dwoch ich rowniez zwolnili. Totalna kompromitacja, niekompetencja. Kadra kierownicza i osoby z dzialow sasiednich, wymieniani sa raz na pare lat lub sami sie zwalniaja.
Do obecnego stanu rzeczy doprowadzily dzialnia dyrektora produkcji (AZ), głównie oraz działania wlasciciela (KK), prezesa (AM), a jego to wlasciwie brak jakichkolwiek dzialan. No i slaba dyrektor handlowa (AH).
Frmy na skraj bankructwa zazwyczaj nie doprowadzaja szeregowi pracownicy, a decyzje dyrekcji i zarzadu, ktore nie sa trafione, bledne.
Obawiam sie, ze Takt sie zwija z rynku. To znaczy zniknie, splajtuje. Jedyna szansa w firmie MPS, jesli nie ma zamiaru na wrogie przejecie - wtedy bedzie dramat dla tych ludzi, ktorzy zostali (a pracuja tu nierzadko całe rodziny). Jesli MPS przejmie Takt dla samych klientów, to kiepsko. Szkoda ludzi, bo to oni najwiecej z siebie daja.
5
niezadowolona 2016-09-20 10:15
Złodzieje! Zeolniłam się z z obydwoch wypłat mi ukradli conajmniej po 200 zł a jak dzwoniłam żeby spytać czemu tak to pani ewelina p. nie odboerala moich telefonow po czym go wyłączyła...
tak to jest 2016-10-08 08:44
co do systaemu pracy nawet ie maja pracowac w soboty i niedziele tylko pracujemy i dodatkowo jak ktos wypadnie na l4 to jest do obstawienia jego dniowka wiec niektorzy zasuwaja na tygodniu po 12 h i jeszcze sa uszczesliwiani dnioweczka sobotnia :)
Miron 2016-10-08 21:47
Z tego co mi wiadomo to firma rozwija się całkiem całkiem nieźle, ogólnie to chyba warto dla nich i z nimi pracować, bo przecież zapewniają i umowy i dobre ubezpieczenie i lekarzy i z tego co wiem atrakcyjne wynagrodzenie
Ciekawy 2016-11-26 19:53
Podobno otwieraja u was nowy dzial? Ile u was zarabiają operatorzy na tłoczni ? I czy negatywne wypowiedzi co do zarobków dotyczą firmy Takt czy jakiejś pod firmy?
2
123_321 2016-12-16 21:01
Ja pracuję od września.
Bzdurą wiekopomną jest wiara w spóźnianie się firmy z wypłacaniem zarobków & premii - jestem przekonany że te fanaberie wypisywała osoba zatrudniona prze jakiegoś pośrednika pracy (w dodatku pewne jest w 100% że był to jakiś podpadziocha skoro zwlekano dla niego z wypłatami).
Pracuje się dobrze, zgrana ekipa służy doradą/pomocą/doświadczeniem i szybko "nowy" załapie obowiązki na swoim stanowisku - a czego więcej chcieć?
Zarobki są również dobre i wypłacane terminowo.
Ode mnie apel dla bajarzy wklepujących swoje wypociny tak jak zrobiła to np. niezadowolona dnia 2016-09-20 10:15:17:
PISZ SWOJE NIEZADOWOLENIE NA FORUM POŚREDNIAKA PRZEZ KTÓREGO PRZYJĘŁAŚ SIĘ W TAKCIE.
Opinie o pracodawcy - ode mnie 5/6.
JoannaS 2016-12-19 12:00
wszystko fajnie, tylko to TAKT wynajmuje tych pośredniaków, więc pośrednio zgadza się na to, jak oni traktują pracowników. dla mnie to żaden argument, 123_321
4
ciastek 2017-01-19 19:40
Joasia nie podejmuj dyskusji, toż 123-321 podstawiony jest żeby pokazać że wszystko jest ok.
A jak jest to każdy wie. Jak płacą po pierwszych 10 dniach miesiąca anie w ciągu 10 dni pierwszych miesiąca to z automatu z pipu kara 30 tysiency zł.
6
Kubuś Puchatek 2017-02-09 00:42
Jak jest na drukarni-atmosfera i praca"ciężko"?Może ktoś coś napiszę ciekawego...
Kubuś Puchatek 2017-02-10 10:28
Co to za forum na którym nikt nic nie piszę?Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu lipa.
.serdeczne dzięki
1
Kubuś Puchatek 2017-02-10 10:30
Co to za forum na którym nikt nic nie piszę?Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu lipa.
.serdeczne dzięki
1
a.ż. 2017-02-13 19:42
...z ust mi to ktoś wyjął, jedynie z czym się nie zgadzam to to że chciałbym pracować w tym sklepie :)
Nosferatu 2017-02-15 14:06
Wyobraź sobie taki scenariusz:
Samochód jedzie z górki po spadzistej drodze, na końcu tej drogi jest gruby mur.
Przyjmijmy za całość długości drogi 100%, samochód ten przejechał już 80-85% długości drogi.
Samochód nie ma silnika, nie ma układu hamulcowego, skrzyni biegów, układu kierowniczego itp. jak również nie ma pasów bezpieczeństwa.
Została tylko kierownica, która mimo że się kręci to nijak wpływa to na jazdę.
Za kierownicą siedzi kierowca silnie odurzony grzybami halucynogennymi.
Czy chcesz znaleźć się w tym samochodzie obok niego?
9
beka 2017-02-15 20:08
hehe, dobre. i bardzo trafne.
5
Kubuś Puchatek 2017-02-16 13:36
Napiszcie coś konkretnego...jak jest a nie pierdoły a Panu Samochodziki...A tak na marginesie to w każdej firmie są takie przypadki jazdy byle do przodu...
Nosferatu 2017-02-16 17:07
A czy dodałem że jedzie 200km/h?
Mało tego, nabiera tępa...
A drogi mu niewiele zostało.
7
Kubuś Puchatek 2017-02-18 02:31
Widzę,że nie dowiem się nic...dzieki.A jak ktoś na chleb nie ma to nawet do takiego pojazdu usiądzie...dzięki za wypowiedz
Gburny Wiesiek 2017-02-19 21:20
Może i wsiiadzie ale przed tym murem opisynwanym wyżej pewnie z niego szybko wyskoczy...
5
Kubuś Puchatek 2017-02-20 12:55
Może jestem wariatem albo samobójcą...
bogdan mowi bankowy 2017-03-08 14:56
jestes, i nie moze ale napewno.
ja bede miec wyplate w terminie, a ty?
cos mi sie nie wydaje...
lepsi maja kase na czas, a plebs musi czekac.
musisz nauczyc sie jakie jest twoje miejsce w firmie.
ktos musi nie miec (ty) by ktos mogl miec (ja).
nic nie wskorasz, pogodz sie.
George from Warschtath 2017-03-19 11:45
Toś pojechał...
Ja się zwalniam z miesiącem ostatniego czerwca, ale jechał nie będę chlebodawcy, przecież jak by mieli wypłacić na czas to by wypłacili. Nie wiem na czym to polega, wersji plotek jest tyle ilu opowiadających je ludzi, raz słychać jest że kontrahenci nie płacą na czas a co za tym idzie pracownicy również na czas nie dostają, dwa że są tzw. priorytety wypłacania tzn. pewna grupa ludzi dostaje w terminie a pewna po terminie, innym razem mówią że zakupują nowe maszyny czy części po to by nie było takich sytuacji bo więcej maszyn = więcej zleceń = więcej pracy = większe zarobki. Wersji jest ogrom. Pracuje się względnie dobrze, szefostwo kulturalne, ci młodsi wiekiem i stażem "przyjaciele" są zazwyczaj uszczypliwi odwrotnie względnie wartości jakich powinni przestrzegać jako "przyjaciele" i nie ma z kim rozmawiać jeśli nie ma w akurat w pracy kogoś z wyższej kadry/dyrekcji/zarządu bo konkretnie, na temat i w chęci rozwiązania jakiegoś problemu tylko do wyższej kadry/dyrekcji/zarządu w żadnym wypadku do ich przydupasów/przyjaciół bo to tak jak by próbować zrealizować receptę lekarską w budce warzywnej pod blokiem. A zwalniam się dlatego że dostałem propozycję za 5500 brutto na utrzymaniu ruchu w pewnej firmie z branży automotive pod katowicami. Pozdrawiam wszystkich!
3
znudzony niesmakiem - o 3 lata za wiele 2017-04-08 13:22
Ludzie z okolic Olkusz/Dąbrowa (Katowice/Kraków) są tacy jak w rejonie - koleżeńscy i chętni do współpracy. Prawda jest taka że atmosferę psuje wieśniactwo które zjechało się z daleka do pracy w TakciE - Kmioty które zjechały się z daleka (prawdopodobnie "bractwo") czynią atmosferę w firmie taką jaka jest, i potem czyta się komentarz jak wyżej. W żadnej firmie na Śląsku czy w Małopolsce nie wygląda to tak jak w Takt. A najgorsze jest to że swoi swoich bronią nawet jak są warci mniej niż pies pod drzewem narobi i nawet nie nadają się na mydło. Ja sam w lipcu/sierpniu zmieniam pracę. I tylko to się liczy i tylko w tym kierunku patrzę a póki co przędę ze zmiany za zmianę.
4
Justyn 2017-05-11 19:09
Może łaskawie ktoś już dokona przelewów wypłat bo do 10 jest w umowie a mamy 11? Czy znów będą 3 dni po terminie!!??!!??
Klej 2017-05-19 14:47
Witam, Chciałam sie dowiedzieć jak sprawy sie maja bo różne wersje słychać co tam sie dzieje. Takt jak to takt opinie ma jakie ma ale ostatnio usłyszałam ze praca na winylach to raj na ziemi i ni jak sie ma do pracy w innych działach, ze jest umowa o prace, płatne wolne itp. Tylko zastanawia mnie czy jakby naprawdę tak było to dalej byly by opinie takie jakie sa. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to wkoncu jest?
pszczółkamaja 2017-06-01 00:29
Ssanie na winyle jest, bo potrzeba drugie tyle ludzi. Raju nie ma, wymagania spore - raczej dla ludzi lubiących wyzwania... ale i tak o niebo normalniej niż na paku... chociaż to o "niebo" raczej nie na miejscu ;) wszak rządzi tu sam książę ciemności ;)
Jak ktoś myśli, że się "zasiedział" w swoim dziale, to myślę, że warto spróbować... raczej sobie nie zaszkodzi.
gucio 2017-06-09 11:51
Co tam się dzieje w tym Takcie? Dzisiaj widzę w pośredniaku 11 ofert. Galwanizer, specjalista utrzymania ruchu, kontroler jakości, technolog druku offsetowego UV, drukarz UV, operator maszyn introligatorskich, operator pras. Czyli co? Wszystko się jednak sypie, odchodzi cała załoga. Nawet agencje pracy nie chcą już szukać frajerów znaczy pracowników do pakowania.
Cóż mnie to nie dziwi. Ładnych parę lat temu już po 3 miesiącach dałem sobie spokój z tą firmą. Nikt normalny nie będzie pracował za trzech i to za taką stawkę. Zamówień była cała masa, maszyny na 150% obrotów nie wyrabiające więc ciągłe awarie, a 1/3 pracowników tylko chodzi i kontroluje i sprawdza wuj wie co jeszcze zamiast wziąć się do roboty. Zatrudnijcie jeszcze więcej kierowników, brygadzistów, kontrolerów to niebawem szefostwo samo będzie musiało stanąć przy zgrzewarce.
5
XOXO 2017-07-01 06:53
Nie wiem na jakim dziale pracowaliście, ale na introligatorni na atmosferę narzekać na pewno nie można :D Ludzie pomocni, idzie pogadać (oczywiście trafiają się wyjątki jak w każdej firmie).
2
Zostaw swoją opinię o Takt - Bolesław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Takt