logo Global Dienstleistungen

Global Dienstleistungen

Münster

Opinie o Global Dienstleistungen

Adam 2014-06-01 12:32:40
Oj Adam Adam warunki mieszkaniowe tez mi sie nie podobaja szału nie ma ale gdybys pracował trochę w Niemczech wiedział byś że gdzie się mieszka nie ma znaczenia bo w końcu przyjechało się pracować nie mieszkać a żeby pisać coś na temat pracy należy ją najpierw zacząć a nie uciekać z podwiniętym ogonem bez zobaczenia warunków produkcji
seraldik 2014-06-01 12:34:50
podaj mi swój adres mail to podam Ci numer do pani Ani
Maruśś 2014-06-01 13:24:21
mareklewan88@gmail.com . Dziękuje :D
Natalia 2014-06-02 11:11:43
Moge prosic o zdjecia kwatery, w ktorej sie mieszka pracujac w globalu ?
Natalia 2014-06-02 11:30:56
Pracowałeś moze w globalu od czasu od kiedy jest Pani ania ? jak wyglada wspolpraca z nia?
Natalia 2014-06-02 12:55:03
A i mam pytanko, czy zna ktoś z was jakąś wiarygodną firmę, o dobrej opinie w Niemczech, która zatrudnia Polaków bez języka? Jak to wygląda?
maxi72@tlen.pl 2014-06-03 13:34:59
Wszyscy powinni się natychmiast zwolnić, wtedy sytuacja może wróciła do normy.
Jeśli chodzi o mieszkanie to pokój na 2 osoby płatny z wypłaty 250 euro. Jednym słowem płaci się 500 euro za pokój. Za tą stawkę śmiało można wynająć 2 pokojowe mieszkanie i jeszcze zostanie.
W biurze: jak ty coś chcą od Ciebie to jest pani polka jak Ty chcesz coś od nich to wszystko załatwia Klara która po polsku nie zna ani słowa, wiec już widzisz jak możesz się dogadać :)
Pani ta liczy przepracowane godziny i jej zakres liczenia kończy się gdzieś koło 130, bo nawet jak przepracujesz 200h to Ci zapłacą za mniej. Oszustwa na godzinach to normalka.
Sama praca jest ok ale system pracy jest jak w obozie.
Praca nie jest zmianowa. Jak pracujesz np. od 16 to pracujesz tak cały czas.
Praca bez żadnego systemu, brak zaplanowania i grafiku. Możesz pracować np. 3 tygodnie i nie mieć żadnego dnia wolnego. W pracy jesteś 11-12h czasem dłużej ale zapłacą Ci za 8 albo mniej.
W pracy musisz być 15 minut przez rozpoczęcie co nie jest płatne, urywają też 15 minut na zakończenie pracy i oczywiście 1h przerwy.
Są jednostki które tam wytrzymały trochę dłużej ale jest gro ludzi którzy uciekają po kilku dniach a większość kończy po 1-3 miesiącach.
Sumując: warunki pracy i płacy to tragedia. pieniądze też nie są wielkie a ciągnąc w PL 2 estety też można tyle zarobić.
Odradzam każdemu!!
czujna 2014-06-04 11:42:52
witka WESTWALIA przyjmuje zwolnionych z GLOBALA kto pierwszy ten lepszy narka
prenumeratorka 2014-06-05 00:40:40
Chciałabym się dowiedzieć kto usuwa posty? rano czytałam tu coś innego, na poczcie znalazłam kilka powiadomień o wpisach, a tu.... nic... lipa!
hans 2014-06-05 05:59:54
Pracowałem w wielu krajach i firmach, ale takiego syfu jak w globalu nigdy nie widziałem. Odradzam.
jarko 2014-06-13 09:34:37
O co wam ludzie chodzi???do Niemiec jedzie się pracować a nie na wakacje,chcesz zarobić to pracuj.ja pracuje w Globalu nie słyszałem o takich rzeczach jak tu piszecie.Polak chce zarabiać 2000eur nic nie robić albo być kierownikiem od razu,tak to nie działa ludzie.Wiadomo to nie praca przy kwiatkach tylko przy mięsie.Wiem że takie wpisy robią dzieciaki młodzież która wyobraża sobie złote góry i że będą bogaczami,a tu studenciki i małolaty pracy nienauczeni nie wiedzą co to praca za granicą.
jarko 2014-06-13 09:39:53
nie mam co narzekać,kasa na czas,pokój wynajmuję prywatnie,mieszkałem miesiąc na mieszkaniu firmowym było normalnie.Wiadomo wszędzie trafi się patologia z polski ale nikt nikomu nie karze mieszkać na firmowych pokojach samemu można coś wynająć.
pracownica 2014-06-13 11:55:13
Tak zgadzam sie z toba i twoja opinia..jeszcze sie taki nie urodzil coby polaka dogodzil..umiemy narzekac,marudzic i obgadywac innych..pozdrawiam
byly pracownik 2014-06-27 19:46:46
Zwolnilem sie w zeszlym miesiacu zjechalem do polski , czekam na wyplate juz ponad tydzien od terminu w ktorym powinna byc wyplacona , rozmawiam z pania ania ale ona ciagle nie ma czasu albo po prostu leja na to i nie odbieraja tel. Ciezko zaplacic czlowiekowi za jego wysilek i czas ktory poswiecil dla tej firmy . Odradzam
byly pracownik 2014-06-27 19:46:47
Zwolnilem sie w zeszlym miesiacu zjechalem do polski , czekam na wyplate juz ponad tydzien od terminu w ktorym powinna byc wyplacona , rozmawiam z pania ania ale ona ciagle nie ma czasu albo po prostu leja na to i nie odbieraja tel. Ciezko zaplacic czlowiekowi za jego wysilek i czas ktory poswiecil dla tej firmy . Odradzam
falkon 2014-06-27 23:44:40
Praca w miare OK, zarobki tragiczne. 2-3 tygodnie bez wolnego, licząc soboty i niedziele. Szefowie tylko drą mordy i sie wyżywają na ludziach. Kary lecą za byle co... totalna porażka. Już lepiej próbować w EASYPERSONAL chociaż też odradzam, pracowałem tam rok czasu.Uczcie sie jezyka i uderzajcie do lepszej roboty bo tam sie ludzie wzajemnie nie szanują. Z roku na rok jest tam co raz gorzej... Ludzie zjarani i narąbani przychodzą do roboty ( niestety taki nasz zje..bany naród ). Sami wyrabiamy sobie opinie na nasz temat w ten sposób więc nie ma co sie dziwić że póżniej co chwile wywalają i przyjmują nowych. Global czy EASY jedno dziastwo.. tylko w EASY ciut lepiej ( moim zdaniem ) pracowałem tu i tu. Odradzam ! Strzała.
młody 2014-06-30 21:35:33
Ludzie pracowałem w easy.personal i jeśli by wam proponowali wyjazd pod sthudgard do cauflandu to nie z zgadzajcie się tam jest całkowita rzeznia
Zai 2014-08-29 17:37:02
Poda ktos mi nr do globala na weekend musimye gdzies zjechac zostalismy na lodzie
münsteraner 2014-08-30 00:35:16
Pani Ana potrafi tam tylko po polsku.
"Global 0251/2395990"
2
gość 2014-09-06 18:05:19
Co sie teraz dzieje global i easy podobno odeszli z westpflaish mam umowę do konca wrzesnia o pracowałem tam od czerwca czy dostanę umowę bezpośrednio z westplaisha bo easy już mi nie przedłuży.
1
czujny(a) 2014-10-14 00:52:23
global ma jeszcze umowe do grudnia a potem ODWIDZENIA co lapsi niewolnicy przejmuje westfalen
zadowolony 2014-10-24 07:46:08
Kochani ludziska. Pracuje w Westfalenland od 7 miesiecy. od 2 miesięcy jestem na kontrakcie bezposrednio pod Westfalenland i moim zdaniem jedyna rzeżnię jaką tam widzę to ta robiona przez Polaków. Na szczęscie biorą się powoli za nich i zaczynają wywalać na zbity pysk. Przyjechaliście do Niemiec uczcie się po pierwsze języka. Global jest jaki jest, ale daje Wam pracę wyłożoną na tacy, do tego mieszkanie, którego niektórzy pracując po rok czy dwa lata nie potrafią sobie sami wynająć. Szkoda słów, potraficie tylko narzekać
zadowolony 2014-10-24 07:48:21
to sobie sama wynajmij jak Ci nie pasuje
absolwent 2014-10-28 11:31:03
praca tragedia co slyszysz to tylko wajta i e szlafen , gogziny nigdy sie nie zgadzaja placa mniej do tego jest konto cejt ktore trzeba zapelnic 150 godzinami czesto jest wiecej a wyplaty takie same nie polecam tam pracy nie szanuja ludzi nie podoiba sie to wek i nastepny kilka razy w tygodniu dochodza nowi pracownicy masz swoje mieszkanie pelne cejt konto a wyplata 900 1000 euro w biorze nigdy nic nie wiedza godziny z korekta z miesioaca na miesiac. porazka i oszusci
1
czarna 2015-01-16 08:52:17
a wenova to też global wszystko totalnie pokrecone. Dostalam propozycje pracy i nie wiem co robic ?? Naprawde tak zle??
gosc 2015-01-28 23:05:44
Czarna. Ja wlasnie tez dostalam oferte pracy. I tez nie wiem co mam robic. Czy jechac czy nie . tal tu narzekaja..
achilles1978 2015-02-02 01:11:57
witajcie czarna i gosc ja tez mam jechac to tylko pisza tak bo moze jest ciezko ale nigdzie nie ma chyba ze szukacie dalej....
moze bedzie dobrze przeciez to nie koniec swiata
xyz 2015-02-03 02:18:16
My wlasnie jedziemy. Damy znac jak jestm
xyz 2015-02-15 20:27:13
Jestem jiz tu ponad hstaniemy za miesiac. Podsumowujac : jesli ktos przyjechal zarobic pieniadze i chce pracowac a nie tylko narzekac to polecam nie jest tak ciezko i mozna sie przyzwyczaic
nowy 2015-03-13 15:09:32
hej,jak jest pod Berlinem e edece,jest ktos tam?
przyszly pracownik 2015-03-17 17:19:50
Witam. Mam propozycje pracy w Westfalenland .Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada praca. Jakie godziny pracy, ktora zmiana lepsza 1 czy 2? I jak zarobki? Prosze o konkretne odpowiedzi.
kaja 2015-03-21 10:52:03
witam moze mi ktos odpisze szukam znajomego Janusza pracowal w Globalu jako kierowca wybieram sie tam i chcialam sie dowiedziec jak tam jest
nowa 2015-03-25 23:11:14
Wiecie cos o posrednictwie Wenova?
kolezanka 2015-03-26 14:34:41
dla kaja z 25.03 tak Janusz nadal pracuje podobno ze swoja nowa towarzyszka zycia wynajol chate w Grewen pracuje na popoludniowki na dziale zuschnit.....pozdrawiam
Był i widział 2015-05-03 16:31:50
Ogólnie praca masakra i nie polecam tej pracy. Ale jeśli lubisz mało zarabiać jak na standardy niemieckie , masz sprawne ręce i chcesz sobie zniszczyć zdrowie to jest to praca dla ciebie.Jeśli chodzi o zarobki to więcej niż 1000 euro to nie zarobisz. Wez pod uwage że będziesz pracował,a nieraz przez 3 tygodnie bez przerwy. Dosłownie 21 dni bez dnia wolnego potem dzień przerwy i dalej jazda do obozu. Myśle że tyle wystarczy.
Quasimodo 2015-05-14 15:35:15
do "Koleżanka" A Ty co? za prześcieradło robisz u Janusza? Skup się na pracy dla Wenova,koleżanko a nie na plotach i niszczeniu komuś opinii i życia. Pamiętaj, praca uszlachetnia.
Koleżanka 2015-05-15 10:33:23
no cóż nie zamierzam się poświęcać dla pracy w venowa bo tam nie pracuję
tutenhamon 2015-05-21 02:41:39
Koleżanka , a gdzie pracujesz skoro o globalu czytasz? a może masz jakieś nowe wieści o pracownikach? Proszę, napisz bo bardzom ciekaw tych ploteczek o kolegach i koleżankach .Czyż może być coś bardziej ekscytujące niż plotkowanie o innych?
xyz 2015-05-24 09:37:34
Quasimodo nie trzeba robić za prześcieradło żeby co nieco wiedzieć a nawet kłamać trzeba umieć a ty tego nie potrafisz gubisz sie we własnych kłamstwach
odi 2015-07-25 16:46:32
hej pracowałam w global 10 miesiecy fakt,ze zmienili nazwe firmy na venowa2 praca ok zarobki troszke małe do pracy trzeba dojechac na własną reke jest zait konto pozniej je zwracają.Firma ogolnie jest spoko agencja jak agencja ja miałam pokoj sama ludzie na mieszkaniu firmowym ok myśle czy tam nie wrócic drugi raz ale to po stażu ogólnie to dla mnie nie było zle no czasem wolne zabierali ale były dni co krocej sie pracowało jak nie było za duzo pracy.ja bym poleciła ta firme pozdro :-)
xyz 2015-10-04 11:45:39
Prosze pana JGR o kontakt
Jaa 2015-10-07 07:52:06
Firma Global zmieniła nazwę, więc pod tą nazwą nic nie znajdziesz. Oni teraz nazywają się Venowa
2
rafi 2015-10-12 11:51:38
witam ma ktos adres do tej formy jebanej i oszustów pracowałem 3 lata temu ... dno
ale pisze w innej sprawie , muszę z podatku się rozliczyć i potrzebne są dane np @ tel , praca jak praca , ale cięzko i długo polecam holandię
mały 2015-10-12 12:51:24
prosze o tel lub @ tej firmy
chce wyjechac
edi 2015-10-12 17:30:39
przyjmują do pracy
prosze o jakiś kontakt
edi 2015-10-13 12:49:12
ma ktoś namiary na tę firmę
gdzie się ogłaszają
?/ 2015-10-13 15:47:13
pracuje tam ta jeszcze gruba swinia zwana sonia hagen
szmata
adek 2015-10-22 22:32:07
Witam nie polecam tej pracy ogólnie masakra zarobki max 1100 euro.Zwalniają ludzi bez podania przyczyny,czy to urlop czy chorobowe. Ja miałem przypadek że mnie wyrzucili na urlopie i nic nie powiedzieli a miałem tam własne mieszkanie dzieci w przedszkolu i tak z dnia na dzień zostajesz bez pracy i nawet nie poinformowali o tym normalnie chamy!!!!
Dodzwonić się do biura to graniczy z cudem po 3 miesiącach pracy okazuje się że nawet nie masz ubezpieczenia zdrowotnego konto zeit które nie obowiązuje w niemczech nadal jest u nich. zmieniają nazwy raz za razem tj. global wenova a teraz wenova 2 , umowa na czas nieokreślony to marzenie i bajka pięknie wyglądająca tylko słownie nic na papierze ... ogólnie praca dla ludzi którzy nie mają nic do stracenia i maja całą resztę głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Fakty 2015-10-25 17:53:11
Fakt jakoś w środę (21,10) Venowa zwolniła między 40a50 ludzi bez podania powodu. Ludzie w trakcie pracy na przerwie albo na palarni dostali papier ze zwolnieniem. Wszyscy byli na próbnej umowie więc niby firma miała do tego prawo ale szkoda że nie zachowali się fer wobec pracowników nie zaprosili ich do biura i pojedyńczo nie wręczyli tych zwolnień tak się nie robi.
oi 2016-09-16 22:30:00
Ja to się zastanawiam czy jest szansa na odpowiednie premie do podstawy zarobków, wiecie może? Z góry dziękuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Global Dienstleistungen - Münster
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Dienstleistungen