brak logo

Van den Berg Roses

Delft

Opinie o Van den Berg Roses

ja2 2012-02-10 12:47
Czlowieku jezeli Cie truja, nie wytrzymujesz psychicznie, czujesz sie jak w (usunięte przez administratora) to napisz nam wszystkim dlaczego jeszcze tam pracujesz????? Idz do innej pracy, gdzie bedziesz mial super!!! Nikt nikogo nie trzyma w tej pracy na sile, kazda osoba lacznie z Toba przyjechala tuaj z wlasnej woli i jezeli jej lub Tobie sie nie podoba droga wolna... Osoby pracujace u Berga nie zostaly zgarniete w Polsce do busa przywiezione tutaj teraz musza pracowac pod przymusem!!!
1
Lukas 2012-02-10 21:09
anonim - 2011-05-14 02:29:22

;ppracowałam tam trzy lata masakra
Widać że na tobie \'\'anonimie\'\' też te trzy przepracowane latka odbiły się na psychice , nawet pisząc się jąąąkasz ;)
Piszcie chociaż szklarniowe ksywki bo wiekszość z was je ma (chodz może o nich nawet niewiedzieć ).
Jeśli nie znasz swojej szklarniowej ksywki ,a jesteś ciekaw jaka ona jest, zapytaj po cichuttku swoją/ego funfla ze stolika przy śniadaniu ,może przez przypadek się wygada.
1
ja2 2012-02-10 21:15
Czyli rozumiem ze ponad 100 osob pracuje tam tylko i dlatego ze nie znajdzie pracy w innej firmie przez biuro VKVE, slyszalem ze wszyscy co odchodza z \"(usunięte przez administratora)\" ida do innej pracy, przeciez tej w Holandii jest duzo dla takich wyszkolonych pracownikow...
jaaaaaaaaaa 2012-02-10 21:33
ja2 - 2012-02-10 21:15:29

Czyli rozumiem ze ponad 100 osob pracuje tam tylko i dlatego ze nie znajdzie pracy w innej firmie przez biuro VKVE, slyszalem ze wszyscy co odchodza z \"(usunięte przez administratora)\" ida do innej pracy, przeciez tej w Holandii jest duzo dla takich wyszkolonych pracownikow...
no to juz wiadomo kim jest ja2
a ja słyszałam ze wszyscy co odchodza z (usunięte przez administratora) ida do nieba
ja2 2012-02-10 21:50
Nie rozumiem ponownego wklejania napisanego postu, to tak jak pisanie tekstow kabaretu gdy ogladasz je na you tubie.... przeciez wszyscy potrafia czytac nie trzeba pisac tego dwa razy....
Wszyscy wszystko wiedza...to dlaczego nic niejest takie oczywiste :-)
ja2 2012-02-10 22:13
No i skad zmina nicka???
ja 2012-02-10 22:15
Van den Berg ma udzialu w Van Koppen Van Ejik dlatego to on decyduje czy osoba ,ktora od niego odchodzi moze podjac prace gdzie indziej.Logiczne jest ,ze nowy pracownik jest mu obojetny ,bo tak naprawde jeszcze nie umie pracowac i taka osoba ma szanse dostac inna prace.Gorzej jest jednak z pracownikami ,ktorzy pracuja dlugo i potrafia wiele rzeczy zrobic ,albo po prostu wiedza zbyt duzo (przynajmniej na temat (usunięte przez administratora)),wtedy w wiekszosci przypadkach taka osoba jest BLOKOWANA ,chociaz ostatnimi czasy przestali to robic,ale co z tego jak i tak NIE MA DLA CIEBIE PRACY
ja 2012-02-10 22:18
a co nie jest OCZYWISTE?
wxm 2012-02-10 22:35
Nie rozumiem osoby ,która podpisuje się jako JA2 ,jeżeli Twoim celem jest tu jedynie obrażanie innych to może spójrz najpierw na siebie!!!!!!!!
Łatwo jest jechać na innych(usunięte przez administratora)Twoim zdaniem nie potrafią sie komunikować w obcym języku,myślę że jesteś w błędzie ,ponieważ masa ludzi zna język i to napewno lepiej od NIEDOUCZONYCH TEAM LIDEROW pozdrawiam.
gosc 2012-02-10 22:35
kim jest ja2????
ole 2012-02-10 22:37
jakimś .........kimś szkoda słów
ja2 2012-02-10 22:41
A wxm?? wlasnie na siebie dlaczego osoby wypowiadajace sie nie potrafia tego zrobic?? przeciez jesli ktos potrafi sie tak dobrze komunikowac dlaczego tego nie ujawni moze zastapi ktoregos lub wszystkich tych polskich team liderow tzw polskich chlopcow mysle ze wtedy bedzie o wiele lepiej w tym (usunięte przez administratora) moze nawet bedzie to zaklad przyjazny dla pracownika. Dlaczego potrafisz wypowiedizec sie tylko tutaj nie w firmie walcz tak jak ktos napisal naprawde mozna!!!
wxm 2012-02-10 22:47
Można racja ,ponieważ dla chcącego nic trudnego ,tylko JA nie chcę!!!!!!!Dopóki ludzie nie zmienią swojegu toku myślenia ,przestaną między sobą rywalizować nic się tam nie zmieni!!!!!!!!!PRZYKRA SPRAWA ALE ZA TO ODPOWIEDZIALNI JESTEŚMY MY SAMI -POLACY
wxm 2012-02-10 22:50
a jeszcze jedno żeby zastąpić Team Liderów należy być ...........a ja nie jestem
ktos 2012-02-10 22:50
Jesteście śmieszni Każy obraża każdego i zarzuca mu że obraża innych :)
ja2 2012-02-10 22:57
To ludzie zabijaja sie o normy, wystarczy spojrzec na sortownie sami sobie zrobiliscie to co jest 2tys na godzine czemu nie wiecej dlaczego nie 2,5tys oczywiscie wtedy mnie nie zwolnia z pracy. Dlaczego nie chcesz sie odezwac smialo mysle ze to moze miec pozytywny wyraz dla fimry a zwlaszca dla pracownikow...kazdy w pojedynke tyle mowi i chce zrobic tylko jakos ludzie nie potrafia sie zabrac w calosc to troche tak jak w szkole zawsze ktos zostnie mimo hasla Uciekamy na wagary....
wxm 2012-02-10 23:07
ja już tam nie pracuję!!!!!!! i uwierz nie żałuję!!!!! ale możemy się polubić JA2 mam identyczne zdanie na temat tych norm io tym ,że wszyscy w rejkach płaczą a jedna osoba się wychyli powie za reszte co jest tylko kończy się na tym ,że ta osoba zostaje SAMA bo nagle wszyscy są zadowoleni i nikomu nic nie przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja2 2012-02-10 23:11
Nie pracujesz?? tylko ze Twoje wypowiedzi wskazuja ze dalej tam pracujesz... to jak to jest?? napisz prosze... Myslisz ze mozmy sie polubic??
wxm 2012-02-10 23:18
nie nie pracuję tylko bardzo przesiąkłem tą szklarnia tymi ludzmi i może dlatego tak emocjonalnie do tego podchodze zbyt dużo lat
1
gosc 2012-02-10 23:19
Czy ktoś wie o co tutaj chodzi?
ja2 2012-02-10 23:21
Czyli dalej Holandia??
wxm 2012-02-10 23:23
Tak dalej ale jest naprawde dobrze ,najważniejsze to zdobyć sie na odwagę i odejść ,
Lucas 2012-02-11 11:53
nie wiem po co koś ma używać kilku nikow skoro już napisał imie
ty 2012-03-01 20:40
Błazenada jak się tego czyta, typowe forum po ok 20 wpisach już nie wiadomo jak to się zaczęło i o co chodzi.
Najlepiej otwórzcie swoje firmy i możecie zostać najlepszymi pracodawcami na świecie.
aniołek 2012-05-24 21:38
berg masakra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic więcej do dodania
magda 2014-03-04 21:27
mam okazje wyjechac tam do pracy ale facet chce aby mu zaplacic 50 zl na polskie konto z dopiskiem Van den Berg Rosesiem . czy ktos wplacal jakas kaucje ????? i czy to prawda ze na tydzien jest okolo 500 euro i mieszka sie w hotelu ?????

prosze o odpowiedz bo ja mysle ze to oszust bo zadne biuro nie bierze pieniedzy.
zaila dostalam od work4u i temu jest to dla mnie dziwne
jezeli nie chce nikt pisac to moj mail
( usunięte przez administratora )
3
berg 2014-03-07 11:26
hej Magda,

to nieprawda, ze za rekrutacje pobiera sie piniadze.
swoja aplikacje mozesz przeslac na oficjalna strone firmy i wtedy ktos do Ciebie sie odezwie.
mena 2014-03-10 14:44
Prosze mi powiedziec cos wiecej na temat tej pracy, czy to prawda ze pobieraja 50 zl kaucjii?
Mario Bischini 2014-03-11 18:55
Witam Ja juz przelalem kaucje 55zl na to konto i powiem tak ze 17 ma byc niby* ten wyjazd,mieli dzwonic koło 8marca i podac godzine .itp. nie otrzymalem zadnego telefonu wiec napisalem im na meila i dali mi odpowiedz ze beda dzwonic najpóżniej do czwartku.jak cos bede wiedzial.Prosze tez o info od was z Gory Dzieki.
2
Nie polecam!!! 2014-03-12 19:42
Kategorycznie odradzam wyjazdu do pracy na szklarni z tej firmy w bergu!!!! Ludziska to biuro i ludzie tutaj rzadacy to jedno wielkie nieporozumienie. Przyjezdzasz do holadnii i musisz sobie radzic sam. masz dojechac do pracy bez wzgledu na to czy wogole wiesz gdzie i czy masz czym. Mozesz sobie wypozyczyc rower ,ale to cie kosztuje 180 euro kaucji. liderzy jezdza po tobie jak po ostatnich smieciach,zadnych praw.nie ma nawet u kogo walczyc o swoje prawa!!! ZOSTANCIE W DOMACH CHYBA ZE INTERESUJE WAS PRACA W BERGSTWITZ..
1
Nie polecam!!! 2014-03-12 19:45
BERGSCHWITZ!!!!
1
Mario Bischini 2014-03-12 22:11
Mowisz o work4u<---- o tej agencji ??ja juz przelalem im pieniadze. Powiedz jak jest z zarobkami czy systematycznie wypłacaja??ja mimo wszystko chce pojechac raz sie przejade 2x juz nie :)no i chce zarobic,Czy praca jest łatwa itp.no i jaki czas temu byłas/byłes tam
1
Mario Bischini 2014-03-13 17:31
( usunięte przez administratora ) NIE PRZELEWAC ZADYCH PIENIEDZY I NIE WCHODZIC W KONSzAKTY Z WORK4you !!!!!!!!!!!
2
Nie polecam!!! 2014-03-14 11:37
Mario Bischini jesli chodzi o zarobki to krucho;/ np. za 43h przepracowane dostajesz okolon 200-240e. Szału nie ma. na wiekowce w kazdej innej firmie dostajesz wiecej.zego dodatkow cli np. wiecej platna niedziela wszystko 100% atmosfera w pracy to tragedia. kazdy chce ci tylko podlozyc noge.ludzie wylatuja po 2-3 dniach. nie daja ci zadnej szansy. nie spodobasz sie koordynatorowi to lecisz. a potem nuie znajda ci pracy bo powiedza ze za krotko masz z nimi umowe. ZOSTAN W DOMU!!!! wszystkie negatywne opinie sa prawdziwe. odradzam... no ale twoj wybor
1
berg 2014-03-15 08:04
NE PRZELEWAJCIE NIKOMU ZADNYCH PIENIEDZY! Firma Berg nie ma zadnego takiego konta w Polsce.
raz jeszcze powtarzam, jesli ktos sie chce dostac tam do pracy moze przeslac swoja aplikacje na adres mailowy, ktory mozna znalezc na ich stronie internetowej.

Firma nie zatrudnia pracownikow za posrednictwem work4u.
w kazdym biurze najchetniej placa minimalna stawke i to chyba zrozumiale? po co maja placic wiecej, jak moga miec pracownikow za stawke podstawowa?
zgadzam sie z "Nie polceam!!!" - jesli jedziecie po latwe pieniadze, to na pewno nie tam. poza tym Ty chyba dawno pracowales / pracowalas, bo teraz wiekszosc osob jest zatrudnionych na polskich umowach o prace...
jesli chodzi o radzenie sobie w Holandii, coz... w Polsce tez chyba nkt nikogo za raczke nie prowadzi.

mam nadzieje, ze kazdy znajdzie wymarzona prace i nie bedziecie musieli tyrac w takiej firmie :P
ppppppp 2014-07-01 17:45
Powiem tak pracuje w tej firmie i mogę się wypowiedziec to co ludzie tutaj piszą to jedna wielka bzdura i te negatywne opinie to tylko tych osob ktore przyjechały do Van Den Berg Roses i myslały ze za nierobstwo dostana kase jak pracowały długo to za ciezko im a jak za krotko to znow narzekały ze co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma bo zarobic nie mozna. No niestety jak sie ktos decyduje na wyjazd do pracy to trzeba pracowac lenie smierdzace za siedzenie nie płaca poczatki sa zawsze trudne najwazniejsze to zeby złapac wprawe i robic swoje. Mnie sie pracuje tutaj bardzo dobrze najwazniejsze ze płaca ;-) a jak ktos chce zarabiac po 10 tysiecy to trzeba było sie uczyc jak dla kogos 6 tysiecy jest za mało a nie teraz obwiniac wszystkich tylko nie siebie ;-) NARA NIEROBY
2
viki 2014-07-15 22:41
nie polecanm tego obozu a sander robi z ludzi wariatów i wogóle ten sander to gorszy niz NIEMIEC ... NIE POLECAM I TAM NIE KTÓRZY SIE ZACHOWUJA JAK HOLENDRZY ....(usunięte przez administratora) I NIC WIECEJ.POLACY POWINNI SIE TRZYMAC RAZEM A TU JESZCZE KURWA NOGE PODKŁADAJĄ ,, A SANDEROWI ŻYCZE JAK NAJGORZEJ NIECH ZOBACZY CO TO JEST KLESKA I MIECH SIE UMYJE KRZYWONOGI(usunięte przez administratora)
viki 2014-07-15 22:47
A TE NORMY TO NIECH SOBIE WSADZA W DUPE ... JESTES TAM POPROSTU JAK JELEŃ.SĄ INNE PRACE W HOLANDII I TAK NIE WYKORZYSTUJĄ JAK TAM .... NAWET NIE KTÓRZY LIDERZY MÓWIĄ ŻE TO OBÓZ PRACY I NIKT TAM CI NIE POMAGA CHYBA ZE PRACUJESZ NA SZKLARNII NR 4 ... RESZTA TO BARACHŁO ... PATRZA JAK CI NOGE PODŁOZYC ..PRACOWAŁAM SPORO CZASU I WIEM JAK TAM JEST ... CHCESZ ZOSTAC TO MUSISZ MIEC PLECY ALBO KLEKAĆ TAK TO SIE TAM TAK NAZYWA ...PRZEZ TA FIRME MAM OBRZYDZENIE DO HOLANDII ..
bimbam 2014-08-08 11:06
Same negatywne opinie... Rzeczywiście tak tam jest? Nie wiem czy warto spróbować tam pracować czy nie...
Kuba :) 2014-11-17 19:01
Nie jest tak źle jakby się wydawało tylko trzeba pracować a nie siedzieć i oczekiwać że ktoś nam zapłaci. Pracowaałem 4 lata i nie powiem bo czasami bywało ciężko, że aż się odechciewało ale potem przychodził następny dzień i jakoś to było. Co do ludzzi to poprostu wystarczy być fer wobec innych, wiadomo że są tacy którzy zrobią wszytsko żeby tylko wylizać komuś.... Pracowałem tam z każdym i wszędzie i jakoś dałem rade. Pozdro
chętny do pracy 2015-01-30 17:20
a gdzieś mogę w internecie albo w jakiejś placówce świeżutkie informacje na bieżąco o aktualnych rekrutacjach i potrzebach kadrowych w firmie Van den Berg Roses? przydałby mi się nowy dobry pracodawca a sporo dobrych rekomendacji udało mi się zebrac do tej pory o tej firmie. pomoże mi ktoś proszę was?
polecam 2015-02-13 20:27
Pracowałem u Berga w 2009roku w firmie heij, po 2m-cach nabrałem wprawy i nawet przy zwalnianiu tempa wyrabialem normy350-400 róż,nie mam żadnych zastrzeżen do szefów,peter i marek byli ok.
Pracownik 2015-03-16 00:53
Pracowałem w tej firmie przez kilka lat wiec znam ja bardo dobrze i wiele mogę o niej powiedzieć. A by się tam dostać na pewno nie należny wysyłać nikomu żadnych pieniędzy, to zwykle oszustwo, należny wysłać cv do polskiej agencji pracy beetsma, która zajmuje się rekrutacja ludzi do tej firmy lub wysłać cv bezpośrednio do firmy do Grzegorza i cierpliwie czekać. jeżeli chodzi o zarobki to na początek jest 6,20 euro na godzinę co pól roku jest 20 centów podwyżki te pieniądze są już na czysto może i niema szalu ale praca jest legalna z umowa na na rok lub dwa z ubezpieczeniem zdrowotnym, firma zapewnia również mieszkanie choć te mieszkania popozostawiają wiele do życzenia jeżeli chodzi warunki. Jako początkujący pracownik trzeba liczyć na szczęście aby dostać się do fajnego domku w którym zazwyczaj mieszkają tak od sześciu do szesnastu osób oczywiście gdzie w jednym pokoju mieszka po kilka osób jedynie pary małżeńskie maja osobny pokój.Jeżeli chodzi o prace to polega ona na wycinaniu,pielęgnacji i sortowaniu kwiatów które rosną na plantach na wysokości pasa tak ze nie trzeba się pochylać ale za to jest wymagane bardzo szybkie tempo pracy na wszystko są normy, oczekują od pracowników perfekcyjnej szybkości i dokładności przy czym nie możemy uszkodzić w żaden sposób kwiatu nie można zostawić żadnej końcówki po wycięciu itd. Problem w tym ze niema i nigdy nie będzie czegoś takiego jak szybko dobrze i dokładnie dlatego ta praca może i sama w sobie nie była by taka zła ale to chore dążenie do jeszcze szybszego tępa i polskich tim liderów sprawia ze odechciewa się jej po kilku dniach. Polscy tim liderzy to totalny syf to jedno słowo jakim można ich określić, maja 50 cetów więcej na godzinę i ich zadaniem jest pilnować i kontrolować innych pracowników i robią to jak najlepiej umieją cały ich dzień pracy to chodzenie w kulko za pracownikami aby ich kontrolować, narzucając tempo,znaleźć końcówkę lub złamany kwiat po czym pójść zakapować to holenderskiemu tim liderowi po to aby wysłać pracownika na 2 dni do domu,jest to rodzaj kary 2 dni bez pracy czyli mniej godzin i kasy.Na białuch na czwórce tim liderem jest Piotr Pawłowski miałem okazje z nim pracować i na niego złego słowa nie mogę powiedzieć owszem jak wszyscy bardzo wymaga ale nie jest tam tylko po to aby utrudniać życie pracownikom jak inni to robią tylko jak i trzeba to jeszcze pomoże. Jeżeli Chodzi o kierownictwo o holendrów to oprócz Sandera i Eryka ci pozostali są ok bo Sander i Eryk to ludzie których należy omijać szerokim łukiem, holenderscy faszyści, traktują polaków jak świnie, portafja wejść po cichu na szklarnie schować się i z ukrycia obserwować ludzi przez godzinę czy dwie z nadzieja na jakieś potkniecie kogoś aby wysłać na 2 dni lub zwolnic.Nie maja żadnego szacunku do pracownika.Dla nich jesteś polskim robolem którego w każdej chwili można wymienić na innego.Ale największym problemem w tej pracy są inni polscy, wiele w życiu już przeżyłem ale z takim chamstwem jak tam ze strony innych pracowników,polaków,się nie spotkałem nigdzie. Jest niesamowita rywalizacja choć do dziś nie wiem o co, jest zazdrość, ludzie zachowują się tak jakby ta szklarnia była ich własnością, potrafią kontrolować innych tylko po to ab mieć temat do rozmów na przerwie lub później na domku o tym jak kto ciął kto zostawił końcówki, kto nie ma normy itd. Zazwyczaj są to ludzie którzy pracują tam najdłużej to im tak odbija i myślą sobie ze maja coś do powiedzenia, niektórzy z nich to chodzące legendy np. pracuje tam nie jaka królowa Irmina znana z tego ze względu na znajomości nie robi tam wiele ale za to perfidnie psuje atmosferę wokół siebie. Na Sfinksie pracował tez nie Jaki Piotr Lament który chodził i opowiadał ze jest przyjacielem Sandera, pomimo ze był zwykłym pracownikiem opowiadał ze będzie zwalniał ludzi jak się okazało facet był chory psychicznie do tego był stałym bywalcem cofi szpików co potęgowało jego urojenia a co za tym idzie był tez agresywny, znajomi opowiadali ze ciężko było zjeść kanapkę na przerwie bo przysłuchiwał się rozmowa aby potem mieć temat na resztę dnia na cale szczęście wyleciał za ściemnianie. Oczywiście nie wszyscy to idioci bo poznałem tam też fantastycznych ludzi z którymi do tej pory otrzymuje kontakt. Tak na 10 0sób 4 to ludzie którzy psuja atmosferę na szklarni, robiąc syf, robiąc plotki opowiadając niestworzone rzeczy o innych nie służące niczemu ale tacy właśnie są polscy za granica.Pozostaje jeszcze jedna kwestia a mianowicie beetsma zapewnia również pomoc lekarska w razie choroby i teoretycznie wygląda to tak ze w razie takiej potrzeby dzwonisz do koordynatora który umawia cie na wizytę po-czym wysyła samochód z tłumaczem który ma cie zawieść w razie potrzeby przetłumaczyć twoja rozmowę z lekarzem i odwieść z powrotem. A praktycznie to maja cie daleko gdzieś. W ciągu mojego pobytu trzy razy potrzebowałem wizyty lekarskiej, 2 razy czekałem 3 di a raz tydzień leząc chory aż łaskawie ktoś mnie zawiezie. W ogóle nie odbierają telefonów a je
4
róża 2016-03-10 15:14
dostałam propozycje pracy w firmie van den berg roses, ale po przeczytaniu opinii wszystkiej,o tej firmie, a w szczególności w/w ,to mnie ciarki niezłe przeszły,obozu pracy mi nie potrzeba!!! nie praca mnie przeraziła ,[pracuje w akordzie na przetwórni w Polsce] ale to co dzieje sie między ludzmi.Wole użerać sie z polakami w Polsce niż za granicą!!!! Pozdrawiam NIGDZIE NIE JADE
Kot 2016-06-30 18:22
Dlaczego wytrzymałość tu tyle? Nikt Cię tu na siłę nie trzymał, każdy ma prawo odejść.... Ludzie tacy jak Ty sami sobie ryją głowę, widać że jesteś właśnie z tych osób które żyją życiem innych skoro każdego potrafisz podsumować. Nie strasz ludzi i nie rób takich błędów bo to strasznie w oczy razi. Pracę polecam.
Michał 2016-09-13 22:14
róże u van den berga to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niewolniczej pracy dla Polaków za 4,5€/h.
jeśli kochacie pracę w święta, wywalanie na zbity pysk za byle co, wywalenie z roboty bo kierowca nie wyrobił się z dowozem was na odpowiednią godzinę więcej niż 2 razy lub pracę po 280-300h miesięcznie w saunie, to będziecie tam jak w raju.
nadmienię tylko, że praca polskich koordynatorów i ich wzajemna współpraca to kpina.
każdy mówi i robi co innego.
pan Grzegorz zapewnia, że w stawce 9,5€ brutto/os. na 3 miesięcznej umowie holenderskiej wliczony jest pokój. potem 2 lata na polskiej za 6,4€ netto na czysto po odliczeniu pokoju.
po przyjeździe okazuje się, że od tej pierwszej odliczają jeszcze 95€/tygodniowo za spanie i ubezpieczenie oraz biorą 200€ kaucji za rower.
wypłaty obiecuje tygodniowe... okazało się, że co miesiąc.
praca miała być 45-50h tygodniowo, a w rzeczywistości 70-80 z przerwą często po 6h między kolejnymi zmianami.

po przyjeździe czekaliśmy 8h (czekalibyśmy pewnie dłużej) nie mając gdzie się podziać, bo pokój w domku, gdzie mieliśmy mieszkać, był zajęty.
domek dosłownie 2m od terenu magazynów, gdzie stacjonują i non stop jeżdżą tiry.
adres można sprawdzić sobie na google, wpisując Pijnacker, Boezemweg 16a (to ten domek po lewej).
Polacy poczęstowali nas kawą i herbatą, mówiąc iż ten bajzel organizacyjny w tej agencji to standard.
w końcu ulitowali się nad nami i zawieźli nas do innych Polaków, gdzie mogliśmy się przespać i wykąpać.
ludzie fajni, dzięki nim nie poczuliśmy się totalnie zgnojeni.

zdegustowani olaliśmy dalszą współpracę z tymi ludźmi i pojechaliśmy do innej pracy.
pracy, a nie obozu pracy, gdzie pracuje się w saunie (zgoda na wyjście w celu uzupełnienia płynów jest łaską) po 14-16h dziennie, bez odpowiedniej odzieży ochronnej. gdzie trzeba samemu załatwiać sobie ochraniacze na ramiona, bo inaczej będzie się wyglądało jak po ostrym seksie z drutem kolczastym.

wiem już, dlaczego nie każą brać polakom pieniędzy na podróż... po to, by nie mogli się wycofać i pojechać gdzieś indziej.

omijajcie szerokim łukiem ten syf.
pierwsze święta BN dla nowych pracowników obowiązkowo spędzane są w pracy.
pokoje to syf, kiła i mogiła.
nam trafił się obok bazy tirów, więc cisza i spokój by odpocząć można włożyć między bajki.
1
Bezimienna 2016-09-20 20:40
DNO!!! Nikomu nie polecam,zal mi Polaków którzy marnują tam swoją młodość....
1
Kamas 2016-09-21 22:05
Ogólnie to nie mogę się zgodzić z tym co mówisz @bezimienna, prawdopodobnie wcale tam nie byłaś, bo inaczej wypisałabyś cokolwiek sensownego, a nie tylko taką ogólną opinię o niczym, tak mi się przynajmniej wydaje
hgg 2016-11-27 08:21
?
Zuzanna 2017-04-04 16:08
Pracujesz w Van den Berg Roses? Chętnie dowiemy się na jakie warunki mogą liczyć obecnie pracownicy firmy.
Zostaw swoją opinię o Van den Berg Roses - Delft
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Van den Berg Roses