logo X-Formation

X-Formation

Kraków

Opinie o X-Formation

Kraków 2011-01-05 16:23:40
Racja,(usunięte przez administratora)- ale za to organizował fajne release parties :D Atmosfera w firmie (usunięte przez moderatora), młodi pozytywni ludzie. Nie ma spin se ,(usunięte przez administratora)szefostwem w garniturach. Dla mnie to duzy plus.

Co do płacenia, to ja zawsze dostawałem wypłatę zgodną co do grosza i zawsze była na koncie przed pierwszym.
1
anon 2011-04-22 11:28:50
,(usunięte przez administratora) Ogolnie niezly (usunięte przez moderatora) wiec mozna sie czegos nauczyc. Jak na tak mala firme sprawna metodologia rozwoju softu.
pracownik 2013-04-16 10:46:07
Prężnie rozwijająca się firma z perspektywami. Jak się interesujecie wszystkim co się dzieje w około was to możecie się tu dużo nauczyć. Szef ma 32 lata przez co kontakt z nim jest łatwiejszy, pracownicy na poziomie, metodyka pracy scrum-kanban, nie obowiązuje żaden dress code. Biuro dobrze wyposażone, pingpong, piłkarzyki, konsola do gier
4
gość 2013-09-13 16:34:54
"Pracownik - co masz na myśli, że w firmie X-Formation jest pełno prowizorycznych rozwiązań? - możesz rozwinąć tę kwestię?
1
xf 2013-12-10 10:38:08
Luźna atmosfera pracy, elastyczne godziny pracy, benefity, imprezy firmowe, pokój gier :), wysoki poziom programistyczny, bardzo duży nacisk na jakość kodu, niezłe zarobki, stały kontakt z językiem angielskim (dla mnie to plus).
Bardzo duży nacisk na ciągły rozwój. W firmie jest kilka zespołów w różnych językach programowania - można się więc nauczyć nowych rzeczy a nawet przekwalifikować.
Profesjonalny flow pracy - continuous integration, testy, wiele narzędzi automatyzujących pracę programisty. Z minusów chyba tylko nieco za wolny rozwój produktu (jakość kodu i ciągły refaktoring do lepszych rozwiązań).
Rozmowa kwalifikacyjna dość trudna, ale warto :)
3
Programista 2014-03-08 23:39:00
Atmosfera jest bardzo fajna. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć aplikuj do tej firmy. Dzięki tej firmie bardzo mocno podszkoliłem swój angielski.
3
jod 2014-04-03 22:45:03
To może ktoś zorientowany napisze co się dzieje teraz w X-Formation, bo z zewnątrz wyglądają nie najgorzej, ale jak traktują ludzi?
Pracownik 2014-04-04 22:12:38
Od momentu kiedy pracuje w tej firmie nie spotkałem się z losowymi zwolnieniami. Firma nie traktuje ludzi jak maszynkę do zarabiania tylko widzi człowieka. Firma stara się być otwarta na potrzeby pracownika w granicach możliwości. Od czasu do czasu firma organizuje fajne imprezy.
Programista 2014-04-15 10:02:59
Firma nie ma projektów, gdyż zajmuje się własnymi produktami. Owszem nawet nowa technologia robi się stara po kilku latach, ale firma stara się przepisywać je ze starej na nowszą technologie.
2
Pracownik 2014-05-22 09:45:44
W każdej firmie sa ludzie lepsi i gorsi. Ludzie którzy długo pracują, rozwijają się- to zawsze będą lepsi. Natomiast znajdą się też osoby które uważają się za dobrych, ale takimi nie są. Rotacja kadry nie tylko zależna jest od firmy ale od rynku na którym działa firma. "Wchodzenie w cztery litery szefa" - to słowa człowieka o zbyt wysokim miemaniu ( uwazajacym się za idealnego człowieka, pracownika, a naprawda tak nie jest i poprostu chce się zemścić)
4
gość 2014-05-26 22:47:31
Ludzie dłużej pracujący nie narzekają. Socjal teraz jest dobry jak w innych firmach, Multisport, teraz wprowadzają prywatne ubezpieczenie medyczne.
Zawsze znajdą się osoby, które nie nadawały się do pracy i chcą się zemścić, a także takie którym nie dopasowała praca.
Jak chcesz to spróbuj, sama się przekonasz. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Wiemy tez że często jest tak że jak osobom praca pasuje i jest wszystko ok, to nic nie piszą bo uważają, że to strata czasu. A tym co nie zapasowało lub oni nie nadawali się do pracy - to piszą jaka firma jest do niczego, chociaż czasami wiedzą że to też jest jakiś ich błąd, ale wolą odbić piłeczkę i szpecić wizerunek firm.
Wszystkie opinie są subiektywne, a nie obiektywne. Ile w tych komentarzach jest prawdy, to tylko każdy wie, który sam pisze.
2
gość2 2014-05-28 20:31:46
Madziu, zarówno ja, jak i (pewnie) anonimus pracowaliśmy tam. Jaki miałbym interes w wypisywaniu bzdur, gdybym tam nie pracował wcześniej? Firma jest mała, ,(usunięte przez administratora)Chcesz to idź i próbuj, może Ci podpasuje, ,(usunięte przez administratora)
1
anonimus 2014-05-30 15:02:00
Nie pracuję już tam, ale kontakt z niektórymi osobami, które tam się jeszcze ostały mam. ;-)
Trita 2014-06-26 10:14:25
Widzę, że szukają specjalistów do C++ ciekawe jestem jakie warunki finansowe oferują, bo oferta wisi już chyba z miesiąc czasu... Czyżby brak chętnych?
3
Programista 2014-06-26 16:44:17
Wszystkie firmy maja problem z programistami, a firma szuka ludzi bo zaczyna nowy produkt. Wynagrodzenie zależnie od umiejętności od 5000 netto.
pracuś 2014-09-02 12:19:17
Praca w firmie X-Formation, to praca z ludźmi, którzy znają swoje możliwości.
Skoro firma zdobywa nowych klientów to oznacza, że muszą tam pracować ludzie, którzy mają doświadczenie.
Szukają ludzi na C++, bo widocznie potrzebują więcej osób, aby udoskonalić swoje produkty.
1
Maciej 2014-11-19 17:05:46
Hej, a może ktoś coś więcej napisać o stanowisku Internal Support Engineer w X-Formation? Ogłoszenie wygląda fajnie, chyba spełniam wymagania, linuxa i windowsa znam, jako użytkownik, angielski też uznaję za bardzo dobry, bo zrozumiałem całe ogłoszenie. Jestem pod wrażeniem oferty, prywatna opieka medyczna razem z dentystą, multisport, jakiś pokój gier - robi wrażenie. Pytanie, czy aby na pewno warto?
kaja 2014-11-19 17:07:14
a gdzie Ty widzisz te nowe oferty, bo ja śledzę ten wątek już chyba trzeci miesiąc jak nie dłużej i niczego niestety nie ma takiego więc gdzie te oferty? nie wiem. Ale faktycznie będzie dobrze jeśli macie się dogadywać z pracodawcą no nie? i nie wiem czy macie jakieś dodatkowe wynagrodzenia tam czy nie?
gnegewrkdsfsd 2014-12-20 19:32:13
"Przyjazność rodzinie" - elastyczny czas pracy, trzeba wyrobić liczbę godzin w kwartale co oznacza, że można przychodzić dowolnie (w godzinach 7-19), dowolną liczbę godzin dziennie, a nawet "nadrabiać" i z tego odbierać dni wolne. Jeden z największych plusów firmy. Multisport, opieka medyczna, od nowego roku fundusz socjalny, pół godziny płatnej przerwy na obiad czy ping ponga/piłkarzyki - nie jest źle. Wkrótce przenosimy się do nowego, dużego, własnego biura, w którym ma być jeszcze więcej bajerów.
Z większych minusów zarządzanie projektami(a raczej jego brak) - zmienność wymagań, ulotność ustaleń.
W tej chwili chyba najpilniejsza rekrutacja na c++/go i java developerów, chociaż tak naprawdę na wszystkie stanowiska jest otwarty nabór.
1
user 2014-12-28 15:14:17
test comment
2
pracownik 2015-02-13 17:11:17
Profesjonalna firma, znakomita atmosfera pracy i bardzo inteligentni pracownicy. Mozna sie tam tez rowniez sporo nauczyc. Pracuje tam od paru miesiecy i widac ze firma sie rozwija. Teraz przenosimy sie do nowej siedziby, duzo wiekszej i zlokalizowanej we wlasnosciowym budynku. Wszystkie negatywne komentarze ktore tutaj mozna przeczytac sa pisane przez jakis hejterow z konkurecyjnych firm, chcacych zaszkodzic rozwijajacej sie firmie z sukcesami... Interview jest trudne i wyczerpujace ale pozwala to odsiac ludzi, ktory sa po prostu za slabi.
3
Kasjo 2016-02-04 20:50:40
Teraz szukają Java developerów, c++ i PHP. Na infopracy widać jak się wyszuka po firmie.
Darek 2016-05-05 20:58:19
bardzo słuszne spostrzeżenie.. to jednak praca dla już doświadczonych javovców.
1
Zostaw swoją opinię o X-Formation - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie X-Formation