Opinie o Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki w Kraków

Poniżej zobaczysz opinie byłych i obecnych pracowników o firmie Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki o rekrutacji.


Branże: Usługi hotelarskie dla firm
Usługi hotelarskie dla firm Kraków

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki w Kraków

Elka Nowy wpis
Inne

Hej, ja chcę dowiedzieć się jak to jest z pracą specjalisty ds sprzedaży. W internetowej ofercie jest lista z wymaganiami np. bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie. Ja mam certyfikat B2, czy to wystarczy, czy jednak firma jako bardzo dobry poziom uznaje C1 lub więcej?

Joanna Nowy wpis
Pracownik
@Elka

Znajomość języka jest wystarczająca na poziomie B2.

John Nowy wpis
Inne
@Joanna

Na recepcji też wystarczy komunikatywny angielski? Chce dostać się do pracy jako recepcjonista i zastanawiam się czy prócz angielskiego inny język też jest w cenie. Pod hasłem możliwość rozwoju osobistego w ogłoszeniu są dodatkowe szkolenia np. właśnie językowe? Mam na myśli dostęp do platformy z kursami dla pracownika.

Maryśka
Inne

Byłam właśnie na stronie firmy i widzialam, że zachęcają do aplikacji osoby z pasją do hotelarstwa i gastronomii. Rozważam aplikacje, ponieważ pilnie szukam pracy a mam już doświadczenie jako pokojowa. Ciekawi mnie jaką umowę oferują na tym konkretnym stanowisku. Wcześniej wspominaliscie o braku umów - coś w tej kwestii się zmieniło?

Rebo Nowy wpis
Inne
@Maryśka

Jako doświadczona pokojowa poszukaj lepszego miejsca.

anonim
Były pracownik
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Nie mam Nicku
Pracownik

Z tego co wiem to już nie ma kar pieniężnych, za to Kamer więcej niż w Spy Sklepie.

Jula
Inne

Hej, recepcjonistka ma dobre warunki pracy ogółem? Tak w nawiązaniu do tej oferty, co była opublikowana w necie kiedyś. Czym się różni praca w zależności od umowy, bo tam było napisane, że można sobie wybrać, jaką się chce?

Portier
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja bardzo łatwa , troche ściemy. po angielsku nie sprawdzają. Standard czyli dlaczego chcesz pracować i oczekiwania finansowe

Pytania

Gdzie wcześniej pracowałeś, oczekiwania finansowe.

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
logo firmy Specjalista ds Wsparcia Sprzedaży
Gdańsk
Sunsol Sp. z o.o.
(32 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
anonim
Inne
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Dominika

Ja mam kilka pytań odnośnie pracy tutaj, może mi pomożesz. Pisali jakiś czas temu że nie ma umowy - czy to prawda? Pracuje się tutaj na czarno? Jak wygląda sprawa zarobków, bo na to też narzekali, można tu uczciwie zarobić dobre pieniądze?

Mentos
Kandydat
 Pytanie

Czy Nasza Ukochana Pani "Menago" Katarzyna M. dalej robi ludzi w bambuko i bawi się w listonosza?

Dzienprobny
Kandydat
 Pytanie

Witam. Rzadko kiedy kieruje się opiniami miejsca pracy, z góry zakładam że negatywne komentarze są opiniami osób którym się po prostu nie chciało lub mają cos do pracodawcy. Postanowiłam spróbować swoich sił w tym hotelu. Czarował mnie widok z tarasu więc nie mogłam się doczekać pierwszego dnia pracy. Niekompetentnosc tego miejsca jest rażąca. Co oferuje hotel? Słowo umowa o prace tak jakby w ich słowniku nie istnieje? Stawki niskie. Jak wygląda praca na sali? Nijak, pytasz i odpowiadasz sobie sam, bo nikt nie ma czasu pokazać Ci co i jak. 13 godzin pracy i nie było mowy o ciepłym posiłku. Jak wygląda to od strony kuchnii? Dziwnie, bo większość z nich to Nie kucharze, ludzie z łapanki, bo nie ma kto pracować. Nikt nie ma o niczym pojęcia. Biuro? Nie mogę się wypowiedzieć na temat biura, nie miałam szans poznać tego punktu bliżej. Dodam że pracuje już kilka lat w branży, więc mam porównanie. Ogólne wrażenie? Każdy robi co chce, zatrudnienie wygląda beznadziejnie od stawki po umowy na czarno. Wewnętrzne zasady są nie do przyjęcia, i zakaz informowania "na zewnątrz" o polityce hotelu. Szef kuchnii nie panuje nad swoją załogą. Szef Sali? -W Szatni.

Byly pracownik
Były pracownik

Na rozmowie o pracę na stanowisku recepcjonista Pani ,,menadżer " przedstawia świetne warunki że można oprócz podstawy dorobić sobie z polecania np wycieczek po czym okazuje się że Panie recepcjonistki które pracują tam najdłużej dzielą pieniążki między siebie bo ty np zbyt krótko pracujesz czy się uczysz a Pani menadżer nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia bo się nie wtrąca w ich rozliczenia... szkoda że na rozmowie rekrutacyjnej o tym nie mówi.. strata czasu na pracę w takim zespole ...samowolka pań

1
Magdalena
Inne
@Byly pracownik

No cóż, ale to co się dzieje to tak jakby zgodne z umową? W sensie chodzi mi o to czy prawnie można to podważyć czy niekoniecznie?

Były Pracownik
Były pracownik

To prawda,że umawiasz się na konkretne warunki jednak rzeczywistość jest inna...Nie polecam pracy w tym hotelu omijajcie szerokim łukiem..

anonim
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Bożena

Serio zdarzają się takie sytuacje?

Stefan
Inne

Jakie są teraz warunki pracy bo ktoś wspomniał, że te umówione na rozmowie w rzeczywistości są inne. Chodzi o kasę czy ilość pracy, bo nie wiem jak to zrozumieć.

Wytrwałypracownik
Były pracownik

Nie Polecam pracy w tej firmie. Umawiasz się na konkretne warunki, po czym okazuje się że na nich nie pracujesz. Ciężko się dogadać z szefostwem. Zwłaszcza na kuchnii.

Adriannn
Kandydat
 Pytanie

Witam, pisze bardziej z pytaniem. Myśle czy alplikować jako Kucharz. Zastanawia mnie dlaczego tak długo widnieje ogłoszenie na to stanowisko. Czy przez tak dlugi okres czasu nie mogą znaleźć nikogo na to stanowisko? Co jest nie tak?

Obserwator rynku
Inne
 Pytanie

Na Linkedinie Panie właścicielki chwalą się swoim podejściem do pracowników i wizerunku w dobie pandemii. Czy pracownicy mogą te rewelacje skomentować? Najlepiej na tejże właśnie stronie?

Joanna Ostrowska
Pracownik
@Obserwator rynku

Dzień dobry, dziękuję za ten wpis, pracownicy są dla nas bardzo ważni, dlatego reagujemy na wszystkie sygnały, które przekazuje nam zespół. Jeżeli są obszary do poprawy – proszę o kontakt i otwartą rozmowę, pozostawiam maila do siebie: joanna.ostrowska@osti-hotele.pl

Obsztyfitykultykiewicz
Były pracownik
 Pytanie

Witam, jak w obecnej chwili wygląda praca w wyżej wymienionym hotelu? Pozdrawiam.

Urszula
Inne
@Obsztyfitykultykiewicz

Witam również, czy dowiedziałeś się może czegoś na ten temat z innego miejsca niż to forum? Tutaj nikt Ci nie odpowiedział i jestem ciekawa czy uzyskałeś już jakieś informacje odnośnie pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki np. bezpośrednio od firmy. Daj znać.

MC
Były pracownik

(usunięte przez administratora),wyzyskują praciwników ,nie polecam tam pracy omijajcie to miejsce .

Pytanie
 Pytanie

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

Taaaa
Były pracownik
@Pytanie

Nie sądzę ! A jak tak to pół etatu a reszta pod stolem.

D.R
Były pracownik
 Pytanie

Witam, jak obecnie wygląda praca w tej firmie? Chodzi mi o ten pandemiczny okres czasu, czy może się ktoś wypowiedzieć? Czy pracownicy wrócili do pracy? Czy wciąż działacie?

Gość

Nie można oceniać całego hotelu przez pryzmat tylko i wyłącznie gastronomi. Jednak niekompletność 4 menago gastronomi jest rażąca. Jak można prowadzic restauracje nie mając żadnej wiedzy w tym temacie zero jakiegokolwiek doświadczenia i wykształcenia w tym kierunku. Do tak niedużego hotelu 4 menago od spraw gastronomi... Lepiej zapłacić jednej kompetentnej osobie więcej niż 3 czy 4 niekompetentym personom. Logiczne przecież

Były Pracownik
@Gość

Mam dokładnie taką samą refleksję. Zadziwiające że w tak małym hotelu istnieją tak olbrzymie różnice w zakresie zarzadzania w dwóch głównych działach.. Wskazcie mi drugi taki hotel, gdzie przy 2 restauracjach i małym barze, przy czym jedna z tych restauracji funkcjonuje wlasciwie tylko restauracja sniadaniowa plus miejsce spozywania posiłków przez pracownikow , było 4 menadżerów plus 3 kierowników sali (ktorzy i tak wykonuja czesc stricte menadzerskich obowiazkow jak np kontrola i sporzadzanie oraz skladanie zamowien)?? A sam właściciel i tak musi wszystko sam kontrolować poprzez swidrowanie non stop pracownikow na kamerach? To chyba cos tu nie smiga jak powinno.. No ale gdzie kucharek szesc... :D

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Osoba z zewnatrz
@Gość

Jeśli wypowiadają się tu byli pracownicy i obecni to mam pytanie. Widzę kiepskie opinie na temat gastronomii. Chce zapytać, jak wygląda praca na kuchni hotelu? Czy są jakieś zgrzyty? Niedociągnięcia? (To tylko pytanie, proszę mnie od razu nie hejtować głupimi komentarzami)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
@Osoba z zewnatrz

Nikt tutaj nikogo nie hejtuje żadnymi głupimi komentarzami, ludzie piszą jak jest. I są i zgrzyty i niedociągnięcia- jak wszędzie. Dziwne by było jakby coś takiego nie miało miejsca. Praca w stresie pod presją czasu i ludzi- nawet w najbardziej zgranych zespołach dochodzi do zgrzytów, grunt by zrozumieć, że taka kolej rzeczy i potrafić załatwić to między sobą. Co do kuchni i szefa kuchni to jest to człowiek, który, moim zdaniem, odbudował w kucharzach jakaś taką, mam wrażenie zatraconą przez nich, przez lata braku zainteresowania i docenienia, pasję do gotowania (u niektórych szczerą u innych trochę falszywa ale jednak). To człowiek wymagający, ale pomocny, dba o swoją załogę, ale nie daje sobie wchodzić na głowę, na pewno można na niego liczyć, uparty, zdecydowanie dąży do tego by mieć przy boku dobrze zgrana drużynę. Jako były żołnierz SFOR w Bośni i Hercegowinie doskonale rozumie że zespół i ludzie którzy go tworzą są największą siłą i to zdecydowanie da się odczuć w pracy z nim

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Nik

Zgadzam się w 100 % z przedmówcą zwłaszcza co do faktu że praca w ogromnym stresie i pod presją czasu powoduje że nawet w najlepszych zespołach bywa różnie. Praca w gastronomii jest specyficzna i często nie zdajemy sobie sprawy jaka odpowiedzialność na nas ciąży za swoją prace i prace swojego zespołu. Wymagania stawiane przez pracodawce często gęsto są nie do końca zgodne z naszym myśleniem ale wykonywanie ich wiąże się z zalozeniami odgornymi. Sprawdza sie tu jedna teoria wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...Warto czasami spojrzeć z innej perspektywy

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nik
@Gość

Niestety, ale ktoś pomylił teorie. Chodzilo o to ze ryba psuje się od głowy i szczęście dla kuchni, że mają dobrego szefa który jednak potrafi stanąć murem za swoimi ludzmi będąc przy tym wymagającym, potrafi sprzeciwić się zasadom które są nie do przyjęcia i pokazuje swoją postawą że jest z nimi a nie przeciwko. Jak pracuje się pozostalym, jak są traktowani, jak obrzydliwie kradzione sa pieniadze z wyplaty za kary przeciw zasadom, ktore nie istnieja oficjalnie, bo nie mogą, jakich innych niewiarygodnych rzeczy dopuszcza sie menagement, pozostawie bez komentarza. Umowy smieciowe. Reszta pieniedzy do koperty. A z koperty bez kwitu to już łatwo sie wyciaga, prawda?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość

To fakt są różnice ale ważna jest też zmiana. Kiedyś człowień przychodził do pracy odwalał swoje i szedł na piwo z kolegami lub do domu i nie stronił od przebywania w towarzystwie osób pracujących w biurze dziś osoba zarządzająca hotelem potrafi iść z nami na piwo jak koleżanka z pracy da się? Da się. Brawo

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Gość

Mój błąd sorki unikał przebywania z ludźmi z biura ???? tak być miało

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Gość

Taka dygresja. Bo nie ma co ukrywać każdy z nas jest anonimowy i pisze tu to na co ma ochotę. Ale gadamy o tym codziennie w pracy co nowego kto co napisał i trochę nie tak miało być. Nie miały tu wątkiem przewodnim być wewnetrzne urazy i zycie prywatne ludzi z Kossaka tylko poprawa warunków naszej pracy: śmieszne kary za byle co, problemy z umowami, lampienie sie Szefa w kamery, telefony co 5 minut itd.itd. Inne rzeczy tez sa bardzo ważne ale klimat sami sobie tworzymy w swoim gronie i najwazniejsze powinno być dla nas kasa i umowa bo po to tu przychodzimy. Resztę zalatwić można twarzą i twarz bo wiem ze są tacy co idą i jakoś sie da. Wspieramy się wszyscy codzinnie w robo ale coś sie tu chyba wątek przewodni zatracił

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hanna
Inne
@Gość

Znaczna większość komentarzy dotyczy zatrudnienia w dziale gastronomii Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki. Czy możesz napisać jak wygląda praca w pozostałych obszarach? Będzie to ciekawe dla użytkowników forum, wyspecjalizowanych w innych dziedzinach hotelarstwa.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Hanna

Myślę że ten ploblem dotyka całościowo wszystkich działów jeżeli. Pracodawca jest ten sam wiec nie uważam że gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej. Pomijając fakt wątków pobocznych bo skoro są one "istotą" problemu to ich poziom przekazu pokazuje rownież w dużym stopniu poziom kultury i poziom dialogu.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Hanna

Jak widać jednak można zadać pytanie bardzo dobrze może to poprawi formę dialogu bo jak widać to raczej tylko monolog. Rotacja w gastronomii/hotelarstwie w Hotelu Kossak/Senacki bo jednak u jednego pracodawcy jest się ludźmi bezpośrednio ze sobą wspolpracującymi związana jest uważam głównie po pierwsze ze zmianą pracodawcy głównie ze względu na zarobki lub formę zatrudnienia po drugie ze zmianą profilu zawodowego lub poprzez rozwiazanie umowy w wyniku nieukładającej się współpracy czyli w zasadzie tak samo jak wszedzie indziej. Ja osobiście uważam że jezeli komuś nie odpowiada taka czy inna forma i zasady to jest bardzo wiele innych miejsc pracy gdzie można spróbować swoich sił zwłaszcza że na całym rynku jest ogromne zapotrzebowanie.

Gość
@Gość

W punkt! I dlatego właśnie stamtąd wszyscy odchodzą.

Gość
@Gość

Dokładnie!!! Ktos w końcu wrócił do tego co było zamierzone czyli poprawy głównie warunków zatrudnienia bo tu leży problem najwiekszy i to należy zmienić!!!!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
@Gość

Dokładnie tak! to jest problem który ruszyliśmy i to jest istotą problemu, na tym nam zależy na poprawie warunków pracy jak było pierwotnie założone. Jest świtełko w tunelu że wracamy na właściwy tor rozmowy. Brawo

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Gość

Jak ma być tam dobrze skoro jedno ze stanowisk w biurze gastronomii zajmuje kobieta która była barmanką i dostała sie do biura tylko dlatego ze imprezuje z główną managerką i nie ma wiedzy o gastronomii.

Oburzony
@Gość

To, że była barmanką to naprawdę duże nadużycie! proszę szanować barmanów i ludzi którzy wykonują tę pracę z pasją, WIEDZĄ i zaangażowaniem, bo ta pani o barmaństwie nie wie KOMPLETNIE nic!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
@Gość

Brawo dla Pani Dyrektor ze potrafi z nami wypić piwo jak swój. Brawo brawo

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jksn
Pracownik
 Pytanie
@Gość

A upija się łatwo?

Pytanie
 Pytanie

Czy Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki zapewnia kartę multisportu?

Ania
@Pytanie

Tak :)

Paweł
Pracownik
 Pytanie
@Ania

Ojjjesu jak fajnie!! A światło w WC i temp powyżej 20st też? Ludzie czy wy serio dajecie się widzisz za nos takimi głupotami?

Zostaw merytoryczną opinię o Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki - Kraków

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?

    Zobacz opinie na temat firmy Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 0 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?

    Kandydaci do pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki
2.4/5 Na podstawie 66 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki
Przejdź do nowych opinii