brak logo

CHT Sp. z o.o.

Płońsk

Opinie o CHT Sp. z o.o.

rozczarowany 2013-04-12 18:53:06
w marcinkowie juz nikt nie pracuje, wiec juz nie bedzie rozczarowań.
kunegunda 2013-04-13 14:54:12
marcinkowo - END . ilino - END . niech żyje rzemieslnicza Płońsk.
mogilniaczek 2013-04-13 16:27:25
Skonczyło się wszystko.
Długo udawało się oszukiwać wszystkich dookoła, ale przyszedł czas zapłaty.
Wogóle mi ich nie żal, uciekłem od nich już dawno i nie żałuję.
W myślach widzę ucieszone miny konkurencji i dobrze się stało. [usunięte przez administratora] - cieszę się z twojego nieszczescia. Dawno zasługiwałeś na taki obrót sprawy. Twoje cwaniactwo, chamstwo i grubiaństwo się na tobie zemściło.
pracownik 2013-04-14 22:05:16
i co z tego? oni są już ustawieni więc mają na wszystko[usunięte przez administratora]. O to przeciez chodziło. szkoda tylko pracowników, bo teraz znalezc prace to chyba z cudem graniczy.
Przyjemniaczek 2013-04-17 14:11:41
Nie wiem kto wypisuje że ktoś zbankrutował? Firma funkcjonuje i na dzień dzisiejszy nie ma żadnych działań likwidacyjnych czy ogłoszenia bankructwa - można to spawdzić w KRS. Co do wpisów, to dobrze że ktoś w końcu się wziął za ciągle strajkujących darmozjadów z Marcinkowa. Nie będzie Ilino czekało za pensjami bo najpierw się należy wszystko do Marcinkowa - bo jak nie to strajk Strajkujcie sobie teraz gdzie indziej - bez was firma się super rozwijała a wasz zakład zawsze robił problemy. Czy miał pracę czy nie ! A za brak realizacji zleceń wszyscy byli[usunięte przez administratora]przez szefów i klientów.
optymista 2013-04-17 19:29:50
Ach czyli wszystko jest zaje...ście? huraaaaaa!!!! ale się cieszę że kupe kasy zarobię
fachowiec 2013-04-19 11:31:11
Przyjemniaczek - 2013-04-17 14:11:41

Nie wiem kto wypisuje że ktoś zbankrutował? Firma funkcjonuje i na dzień dzisiejszy nie ma żadnych działań likwidacyjnych czy ogłoszenia bankructwa - można to spawdzić w KRS. Co do wpisów, to dobrze że ktoś w końcu się wziął za ciągle strajkujących darmozjadów z Marcinkowa. Nie będzie Ilino czekało za pensjami bo najpierw się należy wszystko do Marcinkowa - bo jak nie to strajk Strajkujcie sobie teraz gdzie indziej - bez was firma się super rozwijała a wasz zakład zawsze robił problemy. Czy miał pracę czy nie ! A za brak realizacji zleceń wszyscy byli jeb... przez szefów i klientów.
W Marcinkowie chociaż fachowcy byli, a nie tak jak u was rolasy od pługa siłą oderwani, hehehehe. Sama szefowa tak nawet powiedziała. A strajki były, bo my przynajmniej nie baliśmy się powiedzieć im prosto w oczy co nam nie pasuje.
DDDDDDDDDDD 2013-04-19 21:24:28
Tez mi fachowcy w tym marcinkowie skladali same kozy ( 5 blach do kupy razem złaczyc ) a i tak te niby rolasy z ilina musieli jezdzic tych gamoniow uczyc Na ostatnim zebraniu pani prezes w koncu odwazyla sie powiedziec ze nie mozna bez konca dokladac do zakładu w marcinkowie Fakt jest taki ze poki nie było marcinkowa firma rozwijala sie znakomicie niestety nabrali kredytow na ktore fachowcy z marcinkowa nie byli w stanie zarobic
uhwbfuhwebfuhwebfwe 2013-04-19 22:57:57
DDDDDDDDDDD - 2013-04-19 21:24:28

Tez mi fachowcy w tym marcinkowie skladali same kozy ( 5 blach do kupy razem złaczyc ) a i tak te niby rolasy z ilina musieli jezdzic tych gamoniow uczyc Na ostatnim zebraniu pani prezes w koncu odwazyla sie powiedziec ze nie mozna bez konca dokladac do zakładu w marcinkowie Fakt jest taki ze poki nie było marcinkowa firma rozwijala sie znakomicie niestety nabrali kredytow na ktore fachowcy z marcinkowa nie byli w stanie zarobic
Jakby mieli z czego robic to by robili. Jakby kredyty były skierowane w firme a nie na potrzeby [usunięte przez administratora]to tez by inaczej było. Kto niby z was był uczyc Marcinkowo?
były pracownik 2013-06-28 15:05:00
[usunięte przez administratora]Kiedyś tam robiłem.Widziałem ostatni że potrzebują spawaczy?. Czy warto tam wracać?
??????? 2013-07-12 14:09:58
optymista - 2013-04-17 19:29:50

Ach czyli wszystko jest zaje...ście? huraaaaaa!!!! ale się cieszę że kupe kasy zarobię
Może i funkcjonuje bo widziałem na stronie [usunięte przez administratora] dalsze wypisywanie bzdur o grubości z jakiej produkowane są kotły . Co do realizacji zamówień to niestety tak było ale tylko i wyłącznie z powodu braku i tu wymienię : albo braku blachy , albo braku drutu , albo braku gazu do spawania itd.. A głównym i najważniejszym powodem był niestety brak wyobraźni i kompetencji [usunięte przez administratora], który obiecując komuś kocioł ( lub kotły ) już w danym momencie wiedział że i tak tego towaru klientom nie wyśle . Dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa .
1
były pracownik 2013-07-13 18:20:25
Czy warto tam wracać do pracy ,pracowałem tam z 2lata jakieś 6lat temu odszedłem.Widziałem że niestety na umowę zlecenie szukają.
1
Miksim 2013-07-19 09:47:36
Witam wszystkich serdecznie!!

Miejsce na pytania dosc niewydarzone, nigdy nie mialem stycznosci z ta firma, natomiast mam prosbe. Czy ktos z bylych pracownikow (mam na mysli szczegolnie produkcje) bylby uprzejmy skontatkowac sie ze mna. [usunięte przez administratora].

Pozdrawiam!
gyvvugvuyvgyug 2013-07-19 23:33:43
CHT to nie firma. To stan umysłu :P
Miksim 2013-07-24 14:58:15
Czyli miał Pan styczność :)
Proszę o kontakt.
hfhfhfhfhfhf 2013-07-31 22:59:36
a co Cie Miksim interesuje?
Le mans 2013 2013-08-08 12:44:32
Przeglądając opinie o różnych firmach z branży grzewczej np Defro czy Sas zastanawiające jest to, jak wiele wpisów ma CHT. Czytając je aż dziw bierze jak firma znajdowała takich pracowników, którzy nienawidząc ją , robiąc wpisy po prostu ją zniszczyli ? Są dwa powiedzenia:
- z niewolnika nie ma pracownika
- ptak do własnego gniazda nie .....a

Naprawdę to socjologiczny fenomen, bo w każdej polskiej firmie jest to samo - nawet w Biedronce były sprawy za brak nadgodzin, dźwiganie ciężarów kobiet ale nikt nie robił czarnego marketingu firmie, która jednak daje pracę i się rozwija.

Pozdrawiam wszystkich, którzy z taką nienawiścią wpisy piszą- gratulacje ! Na pewno dzieki nim polskie firmy się będą rozwijać !
ijoiweji 2013-08-20 22:39:27
Co za [usunięte przez administratora] z tych pracowników! Zniszczyli firmę! Nie chcieli pracować! Narzekali tylko, że pracują na pół etatu, że wypłaty się spóźniają. Oj tam oj tam spóźniają. 20-30 dni to przecież nie tak dużo. Jak to pan dyrektor drewna kiedyś stwierdził: " to nie macie żadnego zaplecza finansowego?"
A co do ubrań i rękawic to przecież można sobie kupić, a nie firmę na takie rzeczy naciągać. Ale pracownicy z Marcinkowa nie wiedzieli o tym. Nie dosyć że robotę mieli, to jeszcze pieniądze by chcieli. :)
szukam pracy 2013-09-26 09:49:52
W urzędzie pracy widnieje,że szukają pracowników.A że jestem bezrobotny o mam niedługo podpis pewnie mnie wyślą.Wiecie może na jakie stanowisko i jakie są teraz umowy?.Czy warto tam przezimować.
2013-09-27 18:41:38
Biedronka nie jest polską firmą,tylko portugalską.Tak więc zyski jadą do Portugalii.
abraham 2013-11-16 23:46:12
właśnie się zatrudniłem jako handlowiec 5600 netto, oktawia, komura, laktop, super
Oleksander 2013-11-16 23:54:57
a mi dali 5300 a to (usunięte przez administratora) ale dostałem Dacie fasters furiors 5,0 V12 80 KM na gazie z napędem na dach. sprzedałem 50 kotlów przez dlwa dni... tylko ich nie ma tych dni i tych kotlów. Ha He HE HI
ddddddddddd 2013-11-20 17:06:42
tam w Marcinkowie same obiboki i nic nie umieja
stolarz z gniezna 2013-11-25 18:20:43
ja byłem zadowolony, fura, komóra, 6900 netto + kubeł kawy dziennie do wychlania. tylko te ludzie nie chcieli robić, no jak oni mogli. a ja się starałem ; nawet papier w kiblu mieli
piłat 2013-11-26 12:52:55
wpisy po 03.2013 opisują firmę której nie ma
illegal 2014-05-19 22:20:00
no nie mówcie ze tej firmy juz nie ma?
dudus 2014-06-26 22:31:05
Jak firmy niema jak produkcja idzie.Ciekawe ile z tych opinii i informacji jest prawdziwych.
robełt 2014-07-13 11:52:04
he he nie pracują bo NIE MA FIRMY
dudus 2014-07-15 08:11:35
Niema firmy a są przyjęcia.Na stanowisko ślusarza.
klient 2014-07-25 16:01:41
zgłosiłem reklamacje lokiki 20/27 to mi powiedzieli że tej firmy co to robiła to nie ma? wytłumaczcie mi to?
dudus 2014-07-27 11:42:41
Moze masz logice zrobioną przez cichewiczna dla innej firmy.Szły partie z logiem innej firmy.Albo po prostu w sklepie nie chciało im się bawić z reklamacją.
Nie wierzcie że firmy niema ,są przyjęcia wszystko pracuje.
byly pracownik 2014-08-10 00:07:37
Pracuje, ale nie w Marcinkowie. Wszystko puste stoi.
obserwator 2014-08-16 22:26:18
a kierownik pijaczyna jak tam?
decybel 2014-10-23 23:16:40
prawko ponoć zgubił :P
bombel 2014-11-11 20:31:16
Mam info z 1ręki o tym co sie dzieje u tereski!!!
CHT jest bliskie oficjalnego ogloszenia upadlosci, nikt nie jest tam zatrudniony i zadnego pieca od dawna nie sprzedal. Nastepna kolej na westfalie a potem na mojeogrzewanie. Jest jakas nowa firma tanie-ogrzewanie na matke tereski ale tez kwestia czasu jak synkowie ja wykoncza. Panowie - nasz plan nie zawiodl, zostanie po nich tylko kupa zarosli. NIECH ZYJE DEFRO!!!
brambor 2015-01-13 23:14:37
Firma oczywiście istnieje, prężnie działa oferując przeróżne usługi, od spawania na automatycznym stanowisku zrobotyzowanym, przez cięcie stali promieniem lasera po profesjonalne lakierowanie w komorze lakierniczej. Nie wiem, kto wypisuje brednie, kłamiąc się firma się wykrwawia. Zapraszamy do składania ofert... u Syndyka Masy Upadłościowej... :) DEFRO GÓRĄ!!!
elo 2015-02-22 10:21:39
witam
firma działa ale tylko w teorii i w necie że niby super i takie tam... a w praktyce cichewicze to zlepek wielu firm, przez które produkują kotły min. CHT, Westfalia, mojeogrzewanie, CWD itd, CHT już nie ma Westfali również teraz nad grobem stoi moje i CWD. Nie polecam tu pracy bo zarobki zarówno pracowników biurowych/handlowców i fizycznych są poniżej godności i co najważniejsze każdy tam jest traktowany poniżej godności przez Państwa Cichewiczów. Pracownik z produkcji to .... Ku...wa, której trzeba płacić a biurowy czy handlowiec to oszust, kłamca, debil itd... Nikt normalny nie odporny na stres o łagodnym usposobieniu tam sobie nie poradzi bo albo zacznie łykać prochy albo będzie za późno i nabawi się nerwicy (w najlepszym przypadku). ale nie ma co za dużo dyskutować bo wszystko jest już tam własnością Syndyka i kwestia czasu kiedy odbędzie się przetarg i konkurencja tylko czeka... DEFRO GÓRĄ!!!
Bodzio 2015-07-07 14:32:50
pracowałem w tej firmie, trochę szkoda że nie funkcjonuje, z tego co wiem to sytuacji winny jest bank,który nie chciał się dogadać z właścicielami, z tego co wiem to marka Cichewicz funkcjonuje i sobie nieźle radzi więc nie wiem na czym odstawanie od konkurencji - która cała jak rynek jest pogrążona w dołku związanym z budownictwem ! Ostatnio ( pracuję od paru lat gdzie indziej ) w odlewni podobno zerwali z Defro kontrakt z powodu płatności, z tego co wiem to inni na gwałt szukają rynków zbytu albo już oprócz/zamiast pieców produkują co innego. Restrukturyzację/likwidację jak CHT przecież przechodzi HEF, Ekocentr, Pereko, Orlanski - inne firmy tylko patrzeć jak będą albo już są po (usunięte przez administratora)po kostki lub po kolana bo rynek budowlany ledwo zipie
Bogdan 2015-09-08 21:09:03
Ooo, widzę że dyskusja powraca na właściwy tor.
Otóż z tego co JA WIEM, to bank dawał szanse spłat w ratach, ale właściciele mieli to gdzieś i bank wział się wreszcie za tyłek, bo ile można było pobłażać, tym bardziej, że pieniądze były na wszystko prócz na raty bankowe. Myślało się, że uda się orżnąć bank jak się przez 30 lat oszukiwało ludzi, ale się nie udało. Więc proszę nie wciskać ciemnoty i nie pisać o Defro i odwracać tym samym kota ogonem, bo to sytuacji dawnego CHT a obecnie nowych firm państwa C. nie zmienia. Dotykacie dna, ale już od drugiej strony. DEFRO FOREVER!!!
sat 2015-10-03 07:31:37
pracowałem tam kiedyś jako spawacz kotłów.Szefowa to oszustka i wszystko co chcieliście mieć zapewnione powinniście mieć na papierze.Wielu dobrych pracowników odeszło samych z powodu nie wypłacania należnych sum za pracę.Na początku te kotły były dobre,ale póżniej zaczeło się szukanie tańszej blachy i naprawdę słabej jakościowo.Srodki gdy zaczynałem robione były z 6mm,póżniej już 5mm a to naprawdę ogromna różnica,na kotłach powyżej 300kw to już była komedia.Dla nich oszczędność na materiale ok4 tys zł a dla klienta wielki problem.Do dzis nie wypłaciła mi wszystkich pieniędzy,no ale cóż tak to jest gdy człowiek nie ma wszystkiego na papierze.Ogólnie skończyli tak jak to było do przewidzenia .Żadnego szacunku do pracownika
grodzisk 2015-10-29 11:29:04
OOOO, widzę, że i Grodzisk Mazowiecki zaczął pisać. Brawo, miejcie odwagę pisać o tej rodzinnej bandzie, być może także do klientów dotrą te informację a wtedy przyjdzie czas na ostatecznie zwinięcie interesu, czego z całego serca życzą wszyscy oszukiwani i nieszanowani przez całe lata byli pracownicy.
ja 2015-10-30 13:33:11
A o co chodzi z tą firmą? Był wczoraj komentarz, ale dziś już go nie ma. Widziałam jakiś czas temu ogłoszenie, że szukają do biura, miałam wysłać, bo to blisko mnie, ale jak zobaczyłam, że w obowiązkach było napisane m.in. telemarketing, to zmieniłam zdanie.
koza 2015-10-30 15:12:38
Trzeba być na prawdę desperatem, żeby złożyć do nich cv.
ja 2015-10-30 16:36:16
Aż tak? Ja na ta stronę trafiłam przez przypadek, ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
ex pracownik 2015-11-06 12:42:34
Witam, jeżeli chodzi o podjęcie pracy u Państwa C. to nie polecam... wręcz przeciwnie przestrzegam trzeba mieć jaja żeby tam wysłać CV a podąć pracę to tak jak odbyć karę za grzechy młodości. NIE NIE NIE i jeszcze raz nie obowiązków FULL nie tylko te umieszczone w ogłoszeniu o pracę te to tylko na początek --- pierwszy tydzień później trzeba robić wszystko: sprzedawać kotły, spawać kotły, wozić je do klientów, a kiedy trzeba to być serwisantem i do tego obowiązki z umowy jaką się z nimi podpisało. podziwiam tych z biura na produkcji konkretniej to pewne małżeństwo. Niektórzy z nas mają większy szacunek do najgorszego wroga niż właściciele tej firmy do swoich pracowników.
1
Krzaczek 2015-11-14 18:00:58
Przecież napisał dlaczego odradza tam pracę, ale tyko ktoś pokroju Robercika C. ukrywający się pod nickiem "tak" mógł takie pytanie zadać. Wyczuwam tego buca na kilometr. Zniszczył wszystko i dalej niszczy. Kiedyś Wam opowiem w jaki sposób Robercik zwalnia pracowników, jak ich czule i z klasa żegna. Nie uwierzycie. DEFRO wypełnia pustkę po Cichewiczu.
lll 2015-11-16 16:25:47
Ja tam pracowałem w zeszłym roku i odradzam! Chora firma, brak szacunku do pracownika, problem z umową, a i tak cie zwolnią po dwóch-trzech miesiącach mówiąc, że nie spełniasz ich oczekiwań. Zero słowa dziękuje za cokolwiek, ciągłe pretensje i żądania. Co byś nie robił, to i tak nic im nie będzie pasować! Z resztą ilość pracowników która się tam przewinęła mówi sama za siebie.
1
mmmm 2015-12-10 21:07:27
Z biura z Grodziska odeszły 3 osoby ponad miesiąc temu. Było coś na olx jakiś czas temu, ale nie było nazwy firmy, ale z opisu można było wywnioskować, że to oni. Firma, to jedno wielkie dno.
zadbanydom 2016-01-05 12:24:46
KARMA WRACA!!! ZAWSZE!!!
1
Ra 2016-05-20 19:46:12
A skąd masz @Tapczan tak dokładne informacje mi powiedz, bo przyznam szczerze, że mnie dość mocno zaciekawiłeś tym co mówisz, ja pierwsze słyszę chyba
Zostaw swoją opinię o CHT Sp. z o.o. - Płońsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CHT Sp. z o.o.