Aktualne opinie o 4564 restauracjach z miasta Warszawa. Sprawdź opinie aktualnych oraz byłych pracowników na temat rekrutacji, warunków pracy czy atmosfery w firmach z branży: Restauracje w mieście Warszawa oraz opinie klientów.
HULAKULA - Rozrywkowe Centrum Miasta
Warszawa
Nie polecam firmę , nigdy nie dostaniesz wypłatę na czas
Varsovia Food Company Sp. z o.o.
Warszawa
nie żeby coś ale pokazało mi ich w pobliskich polecanych ale teraz sama nie wiem ze względu na co skoro lata temu takie negatywy tu wpadały. praca nie jest już tak ciężka i wykonuje sie ja w normalnych warunkach…?
Marcowy Zając Sp. z o.o.
Warszawa
A myślałam ze chociaż jedna opinia od pracownika będzie. dacie znać na jakich umowach przyjmują? nie robią problemów z ta o prace na starcie? Na zlecenie i tak nie przyjdę
SQ Catering & Events Sp. z o.o.
Warszawa
Mimo umowy o pracę wracając ze zwolnienia lekarskiego zostałam zwolniona po 3 dniach od powrotu. Zostało mi rzucone wypowiedzenie za porozumieniem stron.(usunięte przez administratora)
Kawiarnia Spotkanie Monika Szatkowska
Warszawa
Niestety ciągle jest ten sam problem, w kawiarnii panuje straszny brud szefowa też niestety nie należy do najmilszych osób, Bardzo odradzam pracę w TEJ kawiarnii..
Agg Grzegorz Gryko
Warszawa
Pracownia Młyn nie płaci sowich zobowiązań wobec kontrahentów. Też radzę żadnych interesów z nimi nie robić.
BD Polska Sp. z o.o.
Warszawa
Do teraz nikt nie doprecyzował czy w końcu dają tu normalna umowę czy jednak jest jakaś zleceniówka a widzę ze benefity normalnie dają. jeśli jest ta o pracę do mam nadzieje ze nie na minimalnej?
"SENY GROUP RESTAURANT POLAND" Sp. z o.o.
Warszawa
Cześć! Czytam wasze wpisy i wszystko wydaje się idealne. Serio są takie miejsca pracy? Trudno w to uwierzyć, zwłaszcza bez konkretów o wynagrodzeniach a z jakiegoś powodu ich nie widzę tu.
Regalo Sp. z o.o.
Warszawa
Dla mnie opóźnienia w kasie są stresujące, mam nadzieje, że już ich nie ma, bo bym aplikowała. Ja to zastanawiam się czy z napiwków coś więcej zarobisz czy raczej nie ma nawet o czym marzyc. Bardziej uważacie, że to robota na przeczekanie?
Aldar Dariusz Zadworny
Warszawa
Jeżeli szukacie pracy to omijajcie szerokim łukiem. Umowę podpisują na 3 miesiące, okres próbny i nie przedłużają nikomu. Mają stałą ekipę, a zatrudniają tylko by załatać dziurę. Przez 3 miesiące jakieś niższe składki płacą. Możesz być super pracownikiem a i tak cię zwolnią. Przez okres 3 miesięcy jestem 4 którego tak wystrowali. Szkoda że tak późno się zoorientowalem, ale lepiej późno niż wcale
Jadłodajnia Centralna Sp. z o.o.
Warszawa
Co do warunków umowy to taki kucharz w ofercie ma dostać zlecenie. Ale potem ma szansę na umowe na czas nieokreślony? Ja do tej pory nie miałam takiej formy a właśnie szukam. Wiecie czy tu firma zapewnia stabilność ludziom?
Max Burgers (Max Poland Sp. Z O.O.)
Warszawa
To co nadal na rekrutacji wszystko wygląda pięknie a potem w robocie wychodzą minusy jak ktoś wspomniał? Pytam bo zależy mi na elastycznym grafiku a nie że obiecają apotem okaże sie ze musze przymusowo zostawać albo brać zmiany w weekendy. No i nie chciałbym robić za innych.
Green Caffè Nero
Warszawa
Pracowałam jakieś niecałe dwa lata, byłam kierownikiem zmiany. Skończyłam pracę w 2023, ale myślę, że opinia będzie dalej wiarygodna, bo z opinii starych kolegów dużo się nie zmieniło. Plusy pracy: + fajna atmosfera (akurat trafiłam na fajną kierowniczkę i cały zespół) + szkolenie (merytorycznie, fajnie przedstawione, gdy jedzie się np z Krakowa albo Wrocławia do Warszawy to ma się opłacony dojazd, hotel itp) + imprezy pracownicze, wyjścia integracyjne, kursy języka obcego, zniżka pracownicza, napoje i jedzenie podczas pracy + elastyczny grafik, aplikacja gdzie wpisuje się swoją dyspozycyjność i widzisz grafik jak kierownik go ułoży, jak chce się dorobić dodatkowe dni to można iść na inną kawiarnię jako support (ale ma też to swoje minusy) + można zdobyć naprawdę bardzo fajną wiedzę kawową i foodową Minusy pracy: - za dużo materiału i obowiązków, jako nowy barista jest się zalanym informacjami i manuałami i trzeba umieć je na pamięć, za każdy mały błąd jest się ocenianym i magluje się pracownika do skutku, później jak już np jest się kierownikiem zmiany to jest jeszcze gorzej, nie dość, odpowiada się za wszystko podczas zmiany, za ludzi ,pieniądze, towar, czystość to nawet jak inny pracownik zrobi coś źle, to kierownik zmiany dostaje opierdziel. O zastępcy i kierowniku kawiarni nie wspomnę, każdy kierownik kawiarni jakiego spotkałam jest wytyrany, spędza tak naprawdę 24h w tej pracy, jak nie za barem/zmywakiem itd to w biurze, albo na telefonie. - presja, nawet nie wiem jak to opisać, po prostu cały czas jest jakieś napięcie, bo albo jest presja czasu bo każdy klient ma być obsłużony, albo presja audytów, które są co miesiąc i każdy najmniejszy błąd jest wytykany, albo presja wyrobienia wyników, albo presja bo ktoś ważny z biura przyszedł, albo presja bo nie ma wystarczającej ilości ludzi na zmienie, więc musisz robić wszystko za dwie osoby. - audyty, wszystko chcą sprawdzać, analizować, każdy najmniejszy ruch jest analizowany, później jakieś plany naprawdę jakby to czy syrop do kawy wleje jako pierwszy składnik czy jako drugi miałby wpływ na czyjeś życie… - wszystko ma jakieś procedury, serwis, robienie kanapki, przyjęcie glovo, strasznie tego dużo - elastyczny grafik, niby wszystko fajnie, mówi się, że minimum 3 zmiany trzeba rozpisać, maksymalnie można dostać 5, ale w rzeczywistości nigdy nie wiesz ile tych zmian będziesz mieć, raz masz jedną zmianę tyg, raz są takie braki, że kierownik błaga cię, żebyś pracował 7 dni w tyg. - praca w święta, ale zgadzasz się na to podczas rekrutacji - umowa zlecenie, możesz umowę o pracę dostać tylko jako kierownik kawiarni - bonusy spmh, ok niby fajnie jest dostać dodatkowe pieniądze, ale bardzo dużym kosztem…musisz naprawdę (usunięte przez administratora) za trzech, bo z góry ma się narzucone od jakiego pułapu sprzedażowego możesz dostać ten dodatek i wcale on nie jest jakiś duży - dużo jedzenia się wyrzuca, nie można zabrać do domu, jest to obserwowane na kamerach - area menadżerowie, ogólnie biuro oraz ich wieczne niezadowolenie, bo np dostajesz opierdziel bo display jest za bardzo ubogi, a na drugi dzień dostajesz opierdziel bo za dużo rzeczy wyrzuciłeś na koniec dnia. Dla nich już całkowicie tylko słupki i wyniki się liczą, a człowiek nie. - Dla mnie była to praca dorywcza, a ja miałam wrażenie, że muszę się jej strasznie poświęcić, ale znowu wydaje mi się że jest to kwestia tej dziwnej presji z każdej strony Ogólnie nie była to najgorsza praca, ale chyba najbardziej męcząca w jakiej bylam. I to bardziej zmęczenie psychiczne mnie zmusiło do zmiany pracy. Wytrzymałam tam niecałe dwa lata bo miałam naprawdę super zespół i goście też dopisywali. Ale ta wszędzie otaczająca presja jest bardzo męcząca i uważam, że firma powinna coś w z tym zmienić bo robi się w niej gorzej niż w korpo.
Sushi Yummy Sp. z o.o.
Warszawa
dzień dobry, chłopak upatrzył sobie ofertę dla dostawcy w której było napisane, że płacą 20 na godzinę przy umowie zlecenie. Dacie znać czy to faktyczna stawka? Było napisane, że pracuje się od 17:00 do 02:00 dlatego zwątpiliśmy
SGH Serwis Sp. z o.o.
Warszawa
Jakie szanse na dobrze płatną pracę tutaj? Dodam że nie biorę udziału w dniach próbnych. A tu niedość że tak miało właśnie być to jeszcze bez zapłaty.
Papa John’s Pizza (Lech Pizza Sp. z o.o.)
Warszawa
Hmmmm szukałam dla siebie jakieś pracy na wakacje z myślą o dorobieniu na studia ale niepokoją mnie te wpisy o tym, że kasa nie jest na czas na koncie. Słabo no. No ale jak jedna restauracja ma taki kłopot to czy jak zgłosi się to do centrali firmy to reagują u managera lokalu?
MFP Anita Bujanowska
Warszawa
A w ogole co ja sie denerwuje. Nie krytykujcie bo sami zostaniecie zaorani. Jeszcze wam pokaze tak sie wyszkole ze to wy bedziecie w pozycji gorszej ode mnie. Swoja drogo to jakas regula zostana instruktoramjze osoby najbardziej niemile zostaja instruktorami I trzymacie je na kuchni zeby ludzie nie widzieli?
Dobra Buła Sp. z o.o.
Warszawa
Cześć wam, jestem tu bo widziałam ofertę dla pracownika burgerowni. Ktoś wie, czy jak dostaje się tu napiwki, to one sa dzielone, czy każdy dostaje swoje i tyle? Podali widełki 3500 - 4700 zł. I to jest tylko pensja czy wliczono to właśnie napiwki?
American House Bed&Breakfast Agnieszka Joanna Moroz
Warszawa
Witam. widziałam, że jakiś czas temu była dostępna oferta dla recepcjonistki hotelowej. Występuje okres próbny czy jednak od razu podpisuje się umowę? Zastanawiam się czy oferta będzie mogła jeszcze być wkrótce dostępna, bo może bym aplikowała. Ile osób w sumie jest potrzebnych?
Nine S Sp. z o.o.
Warszawa
Bardzo duża rotacja, ponieważ stawka jest bardzo niska. Kelnerzy nie mają zapewnionego posiłku pracowniczego - koszt dla pracownika to 40% ceny z karty. Bardzo ciężka praca od strony psychicznej. Jeden z managerów siedzi ciągle na kamerach, drugi kontroluje wszystko z półpiętra i na słuchawka zwraca uwagę w taki sposób, że wszyscy pracownicy to słyszą. Bardzo mocno naciskają na sprzedaż sugerowaną. Trzeba ludziom wciskać jak najwięcej. Nawet jeśli jest się chorym to dostaje się wiadomości z zapytaniem kiedy ktoś może przyjść do pracy, bo grafik się nie składa. Pracownicy nie są nagradzani. Często brakuje rzeczy na barze. Widząc jak przygotowywane jest jedzenie na kuchni nie chciałabym, żeby moi znajomi tam jedli. Jak odszedłem do innej pracy to mój nowy szef mi ciągle powtarzał: to nie jest Lewandowski tu nie musisz stać na baczność, możecie ze sobą rozmawiać jak macie czas, nie zaglądaj ciągle w stoki czy nie stoi pusta butelka i nie bój się postać nawet dłużej i porozmawiać z gośćmi. Przez jakieś 3 tygodnie słyszałem tylko: wrzuć na luz. Dopiero w nowym miejscu złapałem oddech. Nie polecam pracy w nines.
Belvedere - Cafe Łazienki Królewskie Sp. z o.o.
Warszawa
Hej, znalazłam ofertę dla pracownika obsługi klienta. wskazane są w niej teraz zarobki liczone od 5 150 zł. nie widzę jednak żadnej wzmianki dotyczącej premii. czy pracuje się na samej podstawie?
Salad Story S.A.
Warszawa
Dzień dobry, jest właśnie dostępna oferta dla Shift Managera na mój rejon. widzę już, że podstawa ma wynieść 4 900 zł powiększana dodatkowo o premie. na ile uważacie ją za adekwatną względem wykonywanych zadań? Może mi ktoś z praktyki opisać jak wygląda praca?
B&B Busalacchi sp.j.
Warszawa
Interesy oraz sam zamysł biznesu z P.Walterem to czysta przyjemnosc, wiecej takich ludzi na rynku nam potrzeba.
Fabryka Pizzy, Polskie Jadło (Sfinks Polska S.A.)
Warszawa
Też ponowie pytanie o etat kelnera, bo nie padły żadne odpowiedzi. W ogłoszeniu napisane jest o atrakcyjnym wynagrodzeniu, tylko że takie pojęcie jest dosyć szeroko pojęte, więc chociaż niech ktoś przedstawi widełki. Czy rzeczywiście godziny są elastyczne, każdy może sobie ustalić sobie takie zmiany jak mu odpowiadają?
Asfalt Records Sp. z o.o.
Warszawa
Widziałam wygasłą już ofertę dla sprzedawcy, była z zeszłego roku i oferowali w niej 4 200 zł, chciałam sprawdzić jak dziś płacą. Ten komentarz sprzed lat trochę mnie zmartwił. Czy do dziś wszystko z tymi jakimiś zusami jest ok?
Jarosław Kowalski 147 Break Jarosław Kowalski
Warszawa
Dziewczyna na recepcji obrażona na świat, nie ogarnia. Klika coś na dwóch komputerach, butów/bil z blatu nie sprząta, nie podnosi głowy i udaje, że nie widzi klientów, którzy chcą rozliczyć stół. Oddajesz stół na czas? Policzą +15min, bo "tak pokazuje system". Zwrócisz uwagę, że chyba coś nie tak? Panienka z Ukrainy będzie przewracać oczami jaki to skąpy jesteś. Do baru kolejka na 10min stania, czas gry oczywiście dalej leci. Chłopaczek na barze nie umie drinka zrobić, zero przeszkolenia. Na sali zaduch, wentylacja kiepska. Długo tam z kobietą nie wrócimy
Opcw Popiński i Wspólnicy sp.j.
Warszawa
Pisaliście na temat marnych umów a w starym ogłoszeniu dla barmanki wymieniono umowę o pracę. To jak to właściwie jest, UoP jest w końcu możliwa, jeżeli tak to po jakim czasie można przejść na czas nieokreślony?
Staff Service Krzysztof Wiśniewski
Warszawa
Hej, widziałam, że teraz w teorii jako kelner można zarobić nawet 36 zł na rękę. Ciekawa jednak jestem oceny tego jak dużo trzeba się narobić na taka stawkę. Mnie oczywiście przydałoby się jeszcze przeszkolenie, o którym wspominają w opisie. Jak konkretnie wygląda?
Omed-Mese Mensure Karatas
Warszawa
Hej, ta restauracja faktycznie jest położona gdzieś przy Ryżowej? Po prostu nie kojarzę jej z nazwy a szukam sobie zatrudnienia jako pomoc kuchenna u nas w okolicy. Jeśli jest tu ktoś zorientowany w tym co to za kuchnia i czy przyjmują pracowników to może dać znać?
Odessa Invest Sp. z o.o.
Warszawa
Z krs wynika, że firma działa od 2015 roku, więc jako placówka gastronomiczna musi zatrudniać jakiś ludzi do pracy. Ja szukam pracy jako kelnerka, mam kilka lat doświadczenia. Jak to wygląda u Was z napiwkami, wszyscy dzielą się między sobą? Poproszę jeszcze o napisanie czy wśród obsługi występuje dress code. Pracowałam kiedyś w miejscu, gdzie wszyscy kelnerzy musieli mieć czarną odzież.
Myrage 2015 Sp. z o.o.
Warszawa
dyrektor tej firmy uważa, że jest najlepszy, obniżając koszty pracy i zwiększając miesięczne dochody., nie polecam tego miejsca, zwłaszcza Cma i Warszawskiego sen. Nowi kelnerzy uciekają po dwóch dniach dołączenia... bo mogą tego nie zrobić ze względu na presję w pracy i niższą pensję. Dać 2 osoby pracę 1 osobie.. podwójna praca.. Polecam tę restaurację klientom, którzy chcą dobrego jedzenia i napojów, ale nie polecam ludziom tam pracować., jeśli ktoś chce pracować, proszę iść - spróbuj i wkurz się wyłączony.. @Pracodawca
Wilcza 26 Sp. z o.o.
Warszawa
Upewniłem się rejestrze sądowym, że restauracja funkcjonuje, gdyż udało mi się trafić jedynie na profil z podaniem branży i lokalizacji. Bez żadnej strony internetowej. Chciałem się po prostu dowiedzieć, na ile koleżeńska i nawzajem sobie pomocna grupa osób tu pracuje? Chcę się zatrudnić, jako kelner, ale w miejscu, w którym ludzie lubią ze sobą przebywać.
Dagrasso (DA GRASSO sp. z o.o.)
Warszawa
Cześc wam. Widziałam w sieci dla siebie ogłoszenie o prace, gdzie szukają osoby jako regionalny kierownik koordynator ds. placówek franczyzowych. Dajcie znać, jaka jest pensja miesięczna na tej posadzie? Jako, że zatrudniają na kontrakcie b2b, no to poproszę o stawkę netto.
Fangast Jacek Wodzyński
Warszawa
W spisie firm ta ma status jednoosobowej działalności. Czy to z tego wynika obecny brak ofert pracy w necie, bo pracuje tylko właściciel? No bo ja szukam nowego zajęcia w branży gastro i tak trafiłam na tę firmę, ale nie ma żadnych ogłoszeń. Niech ktoś coś napisze o tym.
Dominium S.A.
Warszawa
Więcej osób mogło mieć jakieś problemy podczas aplikowania do firmy? ktoś akurat o pracy na słuchawce wspominał, mnie natomiast pokazała się dawniejsza oferta dla asystenta zarządu. już wymagane było roczne doświadczenie a podobnym stanowisku ale teraz to zastanawiam się czy możliwy jest jakikolwiek awans? oferta się nie ponawia, ciekawe czy będą jeszcze szukać
Amrit Kebab (Amrit Spółka z o.o. sp.k.)
Warszawa
Czy naprawdę jest tu tak źle pod względem warunków pracy, jak piszecie.. znalazłam ofertę pracy dla pomocy kuchennej, co prawda już nieaktualna, ale chciałam na dniach zadzwonić i zapytać o przyjęcie. Przekonuje mnie ta umowa o pracę, w gastro to niezbyt spotykane. Ostatnio płacili minimalną krajową, a teraz coś się zmieniło czy nadal płace na tym samym poziomie. Napisze ktoś jeszcze co z tą terminowością?
Hamcho Trade Sp. z o.o.
Warszawa
Teraz właśnie jak po Woli patrzyłam to zauważyłam, że kasjerki do siebie na Pereca szukali. Niestety nie podano jednak żadnych zarobków wiec zastanawiam się czy nie są po prostu rynkowe? Dodatkowo jakich zniżek na produkty i usługi można oczekiwać z opisu? Chcę sprawdzić czym zachęcają do pracy
Hard Rock Cafe Warsaw
Warszawa
A co jest jeszcze gorszego? Chciałam sprawdzić jakie konkretnie nagrody są oferowane, bo teraz w jednej z ofert dla kelnerki piszą, że występują też takie pozapłacowe. Dobrze jeszcze tylko wiedzieć za co konkretnie. jak trudno taki bonus sprzedażowy z opisu wyrobić?
Wojciech Kosiński Imprezka
Warszawa
Cześć, na stronce znalazłem informajcę, że warsztat zajmuje się wszystkim, od naprawy silników po wymianę oleju. No i zastanawiam się czy będą nowe miejsca pracy u nich? Szukam takiej pracy, ale póki co bez rezultatów. Na jakie warunki może liczyć mechanik i czy w grę wchodzi też przyuczenie do zawodu?
Abdul Nasser Naji Aero-Styl Fitness School
Warszawa
Zauważyłam informację w internecie, że przy Anielewicza siłownia ma status zamknięcia na stale. Powodem jest przeniesienie czy całkowicie działalność została zakończona? Jeszcze nie zdążyłam sprawdzić czy można się zatrudnić jako recepcjonistka a tej pracy szukam na rejonie
Restauracja Polska Katarzyna Lendzioszek sp.j.
Warszawa
Na stronie restauracji widnieje zaproszenie do słania CV. ciekawa byłam wstępnych warunków dla kelnerek ale jedyna oferta, która udało mi się znaleźć jest sprzed lat. podkreślono w niej jednak pełne ubezpieczenie, pensje i napiwki. Czy do dziś dodano jeszcze inne benefity?
New Orleans Gentlemen's Night Club
Warszawa
Też jestem zainteresowana stanowiskiem tancerka-hostessa. W ofercie właśnie wymienione są 3 albo 4 dni pracy. Po ile godzin wychodzi dziennie i w jakich godzinach przeważnie rozpoczynacie i kończycie?
Thai Wok Sp. z o.o.
Warszawa
Widziałam ofertę dla Graphic & Video Designer z minimum rocznym doświadczeniem. Nie wiecie przy tym jak tu płacą na takich stanowiskach? Ja aktualnie mam prawie 3 lata więc zastanawiam się czy to w ogóle wpłynie na oferowana stawkę?
Telepizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Jak tak wygląda sytuacja w Wyszkowie? Myślę o tej ofercie dla pracownika do sporządzania pizzy i obsługi klienta. piszą, że to dość pilne przy czym praca nie wymaga doświadczenia. czyli co się tak w ogóle robi, zwłaszcza na początku?
Atut Igor Prochowski
Warszawa
Kiedyś widziałem, że była oferta od Pana dla Pizzera, była wygasła to nie podejmowałem tematu, ale teraz jak znowu sobie firmy z okolicy przeglądam to zauważyłem, że teraz na początku marca działalność została wykreślona z rejestru. wiecie może czemu? to zmiany prawne?
Cafe Alibi Danuta Małachowicz Cafe Alibi I Wuem Danka I Wojtek Małachowicz s.c.
Warszawa
Jestem baristką i szukam pracy w przyjemnej atmosferze i miejscu. Myślę nad podesłaniem swojego CV więc podpowiedzcie coś na temat pracy w tej kawiarence. Jaki system zmian i ile za godzinkę wychodzi na początek takiej współpracy?
Sen Warsaw Sp. z o.o.
Warszawa
Chyba nieczęsto szukani są tu nowi ludzie do (usunięte przez administratora) W sieci tylko mi się wyświetliło ogłoszenie dla kelnerki i to sprzed kilu miesięcy i nic z wcześniejszego okresu. Gdyby już to ja jestem chętna na etat kelnerki, więc proszę o info jak to wygląda na chwilę obecną. Cały czas forma zatrudnienia to zleceniówka lub b2b? Nie ukrywam, że najbardziej pasowałaby mi umowa o pracę.
Kemer Kebab Paweł Bogdański
Warszawa
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak udaje się tutaj kelnerkom te 7 000 zł z bieżącej oferty zarobić. tutaj mimo, że opinie są sprzed roku, niektóre mnie zmartwiły. Czy do teraz można powiedzieć ze warunki (usunięte przez administratora) są gorsze czy jednak do dziś się coś poprawiło? Nie ukrywam, że zarobki mnie zachęciły
Firma Handlowa Kair Sherif Elbeshbishi
Warszawa
Cześć, działalność jest w zawieszeniu czy nie? miewam co do tego wątpliwości, bo w sieci pokazywało mi, że w zasadzie to jest a teraz widzę, że ekspedientki do Włocławka chociażby są poszukiwane. Na jakiej zasadzie jeśli można spytać?
Grzegorz Rudnik Restauracja Widoczna
Warszawa
Pracowałam tam kilka lat temu. Właściciel to podły człowiek lubiący poniżać innych w szczególności kiedy zauważy, że ktoś jest osobą o większej wrażliwości. Za miesiąc pracy gdzie przychodzisz praktycznie dzień w dzień płaci 400 zł. Uciekłam stamtąd i żałowałam, że dałam się tak potraktować ale wtedy byłam jeszcze młodą dziewczyną chcą sobie zarobić w czasie studiów. Później zdobyłam wykształcenie, porządną pracę, pewność siebie i zaczęłam się nawet zastanawiać czy nie zgłosić tego człowieka do Państwowej Inspekcji Pracy ponieważ nie jestem jedyną osobą, która została tam potraktowana w taki sposób. Przestrzegam Was, omijajcie to miejsce!
Zapiecek Polskie Pierogarnie
Warszawa
Pani manager na świetojańskiej to pomyłka. Zero kompetencji, dwie lewe rece do pracy, ludzi traktuje jak swoich pachołków. Chyba lekko woda sodowa uderzyła do głowy. Wstyd że taka osoba jest w kadrze zarządzającej takiej firmy. Pozostali pracownicy pomocni bez zarzutu, normalni ludzie
Pizza Na Wypasie Sp. z o.o.
Warszawa
Płaca 20zl netto za godzinę. Oprócz kierowników regionalnych nikt nie ma umowy o pracę. Ale żeby wyrobić normalna pensje musisz pracować powyżej 220 godzin. Zmiany masz np od 12 do 14 godzin. Napiwki są jak są kursy, a że nie ma kursów to nie ma napiwków. Nie warto sobie zawracać głowę ta firma.
Renata Fridrich Kantyna
Warszawa
Zachęcają do spróbowania ich specjałów w stylu kuchni polskiej oraz włoskiej. W godzinach od 09.00 do 17.00, od poniedziałku do piątku. Czy fakt, że przez ostatni niemal rok pracowałem, jako pomoc kuchenna, a następnie pizzer, zwiększa jakoś znacząco moje szanse na podjęcie tu pracy w kuchni? Byłaby to w ogóle pełnoetatowa praca na UoP?
Bobby Burger Sp. z o.o.
Warszawa
Ciekawi mnie tylko to skąd pochodzi na informacja ze nie ma kasy na zatrudnienie kogoś. Czasami w firmach jest tak, że ktoś przejmuje po kimś obowiązki i może liczyć przy tym na lepsza stawkę godzinowa. Zastanawiam się czy nie jest może tak w tym przypadku? może i ja bym dala rade?
Restauracja ‘’ Jeff’s”
Warszawa
A jaką stawkę godzinową otrzymuje się jako kelnerka? Można prosić o podanie widełek? Czekam na informacje, bo właśnie w sieci jest oferta na to stanowisko i chcę złożyć tutaj CV, tylko w ogłoszeniu nie wspomniano nic o zarobkach.
Jager Gerard Jastrzębski
Warszawa
Te ogłoszenia co były sprzed roku (pracownik restauracji), wszystkie kwotowo były około aktualnej najniższej krajowej. Ile macie teraz podstawy? Tak bez rozważania nadgodzin, średnio miesięcznie ile wiesz, że zarobisz w lokalu jednym, czy drugim?
Melon Catering i Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa
Tak mi ucieli mimo że umawialiśmy się na trochę więcej
Nova Heaven Sp. z o.o.
Warszawa
Firma prowadzi kawiarnię "Dobre Miejsce" w Fabryce Norblina w Warszawie. Jednak to nie jest dobre miejsce do pracy. Przepracowałam tam dwa lata, najdłużej w historii firmy. Rotacja pracowników jest ogromna. Właścicielka ma zmienne nastroje, a za niepowodzenia firmy wyżywa się na pracownikach. Najpierw jest zachwycona nowym pracownikiem, a po kilku tygodniach tworzy wokół niego atmosferę wrogości i wyrzuca z godziny na godzinę. Jedyna obowiązująca forma zatrudnienia to umowa zlecenie. Ja byłam przez dwa lata zwodzona, że umowa zlecenie zostanie zmieniona na umowę o pracę. Gdy zaczęłam się upominać o zmianę umowy, to z osoby najważniejszej po właścicielce, stałam się "wrogiem publicznym" nr 1. Ten stres odbił się na moim zdrowiu. Na szczęście charakter pracy nie wymagał codziennego kontaktu z właścicielką, tylko dzięki temu byłam w stanie pracować. Przez dwa lata nie miałam ani jednego dnia wolnego, bo właścicielka narzucała kolejne obowiązki, nie cierpiące zwłoki, do wykonania natychmiast. Po dwóch latach byłam psychicznie i fizycznie totalnie wykończona. W końcu zostałam zwolniona z godziny na godzinę. Właścicielka nagminnie przeciąga płatności, nawet dla dostawców, więc zdarzało się, że pracownicy z własnych pieniędzy musieli płacić za dostawę, żeby kawiarnia działała. W kawiarni nie istnieją żadne spisane zasady działania, nawet obowiązkowe (Sanepid), więc właścicielka może w dowolnym momencie zarzucić pracownikowi, że czegoś nie zrobił. Pracownicy żyją w ciągłym stresie, bo nie wiedzą, czego mogą się spodziewać. Przez kawiarnię, w której jest osiem "etatów", w ciągu roku przewinęło się ponad 40 pracowników! To mówi samo za siebie. Zdecydowanie odradzam.
Catering Krzysztof Rowicki
Warszawa
Pracodawca nie jest chętny do podpisywania wszelkich umów o pracę, płaci tygodniowo do ręki czego nie popieram w obecnych czasach. Praca nie stabilna, fizycznie , emocjonalnie... Pracodawca toleruje picie alkoholu przez innych pracowników na miejscu pracy i podczas wykonywania zlecenia ! Własciciel unika wszelkich informacji, wyjaśnień, ustaleń, nagłych zmian i kolejności stylu pracy czy rozwiązywania problemów co jest częstym powtarzajacym się czynnikiem w tej firmie. Ekipa jest problematyczna i nerwowa , zwłaszcza kucharka- Iwona (kobieta impulsywna, arogancka ) Nie polecam podejmowania pracy w " Bistro 81" na Połczyńska w Leroy Merlin.
Dodo Pizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Witam wszystkich,byłem właśnie na rozmowie i mam do aktualnych/byłych pracowników kilka pytań: 1) Ilu godzinna jest zmiana (czy są nadgodziny) i czy zarobki rzędu np 3500pln netto nie są tu problemem ? 2) Czy to normalne w tej firmie,że menadżer wychodzi sobie ze spotkania pod pretekstem,że coś się stało,zamiast uczciwie powiedzieć czy czy ma ochotę na współpracę,czy też nie ?!?!? (parę min temu właśnie taka sytuacja nastąpiła).Czy osoby na stanowiskach kierowniczych faktycznie są uczciwe i po przerwaniu spotkania dzwonią/wysyłają SMS z powiadomieniem by dokończyć rozmowę czy w rzeczywistości kłamią,że rozmowa będzie kontynuowana,a w rzeczywistości olewają kandydata ? 3) Czy jest praktykowane w tej firmie informowanie kandydatów o wyniku rozmowy (w dzisiejszych czasach to raczej norma),czy ja za PRLu mają gdzieś informację zwrotną ?
Aroma Coffee Iwona Janicka-Marchewka
Warszawa
Okropna praca w okropnej atmosferze pomagającej na skarżeniu się szefowej zamiast zwrócenia uwagi osobie wprost. Ciagłe telefony szefowej, co godzinę, co pół. A po godzinach pracy milion sms-ow, a gdy sie nie odpisuje, to dobijanie sie dniami. W ciągu pracy patrzenie sie na rece poprzez monitoring (dodatkowo chyba wyposażony w podsłuch), wytykanie kazdego malego bledu. Umowa niezgodna z prawem pracy, zastraszajaca pracownika. Kazda rozmowa z szefowa polega na wytknieciu pracownikowi w bardzo agresywny sposob wszystkich jego bledow wraz z dowodem z monitorigu, tak jakby sie cos ukradlo. Kawiarnia zatrudnia studentow aby miec zwolnienia podatkowe, a jak juz studenci maja studia to oczekuje sie od nich ze nie pojda na nie bo x i y. Malujaca sie na profesjonalna a zatrudnia osoby niedoswiadczone (bo latwiej nimi manipulować) i ma do nich pretensje ze nie wiedza tyle co osoba pracujaca w kawiarni x lat. Oczekiwania wobec pracownikow gorsze niz w niejednej sieciowce. Odradzam
Klub Sportowy Delta Warszawa
Warszawa
Doją ludzi jak trzeba, młodzi ludzie nie mają nic do powiedzenia, a sportowcy tym bardziej! To jest jakaś karuzela finansowa jak było, jest i będzie! Obrzydliwe że wciągają w to młodych
Dobro & Dobro Inna Yarova
Warszawa
Pracowałam w jednej z kawiarni franczyzowych. Praca i szkolenia pod okiem właścicileliki były bardzo profesjonalne, wszystko było jasne i klarowne w naszej współpracy. Jeśli chodzi o samą franczyzę i państwo Jarowych z którymi miałam nieprzyjemność się zetknąć to nie mam dobrego zdania. Oleg jest strasznym szowinistą po kontakcie z nim wiem, że nie traktuje poważnie kobiet z którymi współpracuje, da się odczuć w rozmowie że traktuje kobiety jako mniej rozwinięte umysłowo, firma nie jest jego ale defakto to no wszystkim zarządza, Inna jest tylko marionetką do tworzenia fantastycznego wizerunku podszytego zapachem gnijącego mięsa. Oboje są zakłamanymi (usunięte przez administratora), którzy sami już gubią się w swoich kłamstwach. Obiecują ludziom śliwki na wierzbie przy czym dobrze wiedzą że ich wizja od początku jest skazana na porażkę, wybierają lokalizację które nie mają szans na zaistnienie przez co zbijają kasę na ludziach którzy są kompletnie zieloni w temacie. Pomoc marketingowa w tej firmie nie istnieje. Wymagają dostosowania się do ich wymogów nie dając w zamian niczego. Miałam przyjemność pracować w firmach franczyzowych i takiego (usunięte przez administratora) ze strony franczyzodawcy nigdy nie widziałam. Zawsze opieka nad placówką była na najwyższym poziomie, kontrole jakościowe dwa razy w miesiącu. Sprzedajesz koncepcje to nie nazywaj się franczyzą!!!!! Generalnie styczność z tym ludźmi to najgorsze co spotkało mnie w ciągu mojej 12 letniej pracy w gastronomii.
Maksmak Agnieszka Kuczyńska-Do
Warszawa
Burgery zimnie, odgżewaliśmy w mikrofali. Wszędzie piszą, że szybki dojazd a czekaliśmy ponad godzinę. Wszystkie opinie z pierwszych stron są same najlepsze bo pisane przez zesmoł baru. Poza tym nie da się dodać nowej opinie ???????? dobry cwańcyk !
Wiking Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa, Stanisława Moniuszki 1A
Praca jest tylko stacjonarnie w lokalizacjach na terenie Warszawy
Olio & Pomodoro Sp. z o.o.
Warszawa
To jakaś pomyłka.Jak to możliwe że klienci za te marketowe produkty płacą tyle pieniędzy.Tam nic nie jest prawdziwe,nie dotrzymują umów.Omijac z daleka jako pracownik i klient !
Food Societa Sp. z o.o.
Warszawa
Za kilka lat pracy żadnej premii, najniższa krajowa i dużo wymagań. (chociaż niby obiecali premii i podwyżki co pół roku pracy, za staż) Naprawdę lepiej się pracuje w innych gastro placówkach.
Amrit Joy Sp. z o.o.
Warszawa
Witam pod żadnym pozorem nie polecam tego miejsca aby tam pracować nie szanuja ludzi krzyczą na ludzi ze wschodu np.ze zapomniala kucharka dopisać do listy kukurydze,bardzo zwlekaja z wyplaceniem kasy jednej dziewczynie są winni parę tysięcy ale co mercedesem trzeba jeździć, drugą osobą która jak nie ma chumoru to jest starsza pani która wogole ludzi nie szanuje jak człowiek chce swoje wynagrodzenie za pracę to potrafi rzucić pieniędzmi po biurku i do tego masz,pracownicy są bardzo wykorzystywani i taka moja dobra rada niech osoba przemyśli dwa razy czy chce tam pracować i być ponizana
Lody Marsjano Jacek Pietrzak
Warszawa
Byłam kierownikiem punktu, współpraca z szefową jak najbardziej pozytywna, zawsze dało się dogadać i znaleźć rozwiązanie problemów. Wypłata zawsze na czas. Bardzo miła atmosfera i zespół. Polecam firmę
Artur Woltyński Arturex
Warszawa
Praca w tej firmie jest stabilna, jeśli ktoś chce pracować. To nie jest miejsce dla kogoś kto uważa, że w pracy wystarczy zrobić tzw "dooopogodziny" ???? Jeśli chcesz pracować i jesteś sumienny to na bank zostaniesz doceniony finansowo. Ta firma nie sknerzy na dobrego pracownika, docenia go. Jeśli Ty jesteś w porządku dla firmy to bedziesz miał tam elegancko. Polecam bardzo. Ekipa super. Firma na rynku od wielu wielu lat
Eat Green Sp. z o.o. sp.k.
Warszawa
Porazka ta praca, ta jedna koszulka firmowa na lata i opaska xdddd oszczędzają na wszystkim co się da, i jeszcze ta zmiana nazwy
Szymon Rzeźnik
Warszawa
Niestety pogorszyła się wędlina Filet z piersi kurczaka za dużo żelatyny i soli zrobil się słony i twardy a szkoda bo to była jedna z lepszych wędlin kupowana w Polo Markecie. Już nie kupię
Syta 93 Sp. z o.o.
Warszawa
Na początku Renata Ch.- menadżerka widniejąca w rejestrze KRS, powiedziała, że jeśli chce pracować na umowie, da mi stawkę 11,50 zł, a bez umowy 20 zł. Groziła, że nie wypłaci wynagrodzenia jeśli będę chciała zgłosić tą sprawę. W pierwszych miesiącach pracy wynagrodzenie było w miarę regularne. Jednak później powiedziała, że musimy przejść na dniówki. Pare razy rzeczywiście je otrzymałam, ale aktualnie wisi z nimi sporo czasu u mnie oraz u innych pracowników. Bierze po 50 tysięcy za wesele od gości, a nie potrafi wypłacić zespołowi obiecanych pieniędzy. Ma pod sobą ludzi w postaci wtyków w policji. Bartek (zarządca), który jest gejem nie ma szacunku do pracowników. Zawsze się czepia i grozi niezapłaceniem wynagrodzenia. Komornicy niejednokrotnie przychodzili do restauracji. Nie polecam tego miejsca.
Leniwiec Karolina Mucharska
Warszawa
Pracowałam kilka lat w firmie Leniwiec jest to praca w gastronomii. Mogę z czystym sumieniem polecić każdemu kto chce pracować w gastronomii firmę Leniwiec. Praca jest dosyć ciężka jak to w gastronomii bywa ale za to finansowo jest super. Szefowa Monika oprócz fantastycznej współpracy jest też bardzo pomocna w życiu osobistym jak ktoś ma jakiś problem. Nigdy w firmie Leniwiec nie było problemów z np dniem wolnym jak komuś coś wypadło. Grafik też był ustalany razem z pracownikami. Produkty kupowane codziennie, zawsze świeże. Ruch duży co świadczy o tym, że ludziom smakuje, jesli ktoś widzi swoją przyszłość w gastronomii szczerze polecam tę firmę. Bar Leniwiec.
Food&Taste Olgierd Śmiałowski
Warszawa
@Pracodawca nie rozliczył się do tej pory z pensji!!! Omijać szerokim łukiem, bardzo niepoważny człowiek. Nie odbiera telefonów, unika kontaktu, sprawa zgłoszona do PIP!!!!
Ramona Bar Krzysztof Kembłowski
Warszawa
Nie zgodzę się z Tą opinią pan jest roszczeniowy nie kulturalny i nie obyty Przychodzę tu kilka lat i znam ekipę i nigdy tutaj nikt nie (usunięte przez administratora) a awanturę z powodu rozmiaru kawy śmiech na sali barman jest barmanem a barista baristą wiec barman nie musi znać sie na kawach a sposób jaki pan wypowiedział jest nisko poziomowy
Prominentis Sp. z o.o.
Warszawa
Restauracja eventowa co sprawia że praca chodź ciężka to bardzo satysfakcjonująca i ciekawa. Ciekawi ludzie, przyjazna atmosfera oraz piękny lokal. Szczera polecajka
Edyta Kiliś
Warszawa
Pensja przez ten czas normalnie wpływała na konto mimo tego ze umowy nie widziałem na oczy. Była ona przygotowana podobno, ale przekazana dopiero z podpisem po mniej więcej pół roku. Tak, najprawdopodobniej z lenistwa. Podejmujemy już działania w tym temacie i zobaczymy jaki będzie skutek.
1Vision Sp. z o.o.
Warszawa
Najlepszy masaż, jaki tylko można sobie wymarzyć. Profesjonalne podejście, Panie są bardzo miłe. Ogromnym atutem jest czas wykonywania zabiegu, przychodzimy na pełne 60 minut masażu, a nie jak zdążyło mi się nieraz w innych salonach okrojoną godzinę, co w rzeczywistości wynosiło 30minut samego masowania. Bardzo polecam, ciało Wam jeszcze podziękuje za ten wybór.
Podwale 25 s.c. Artur Jarczyński Jolanta Jarczyńska
Warszawa
Super lokal. Jedzenie wyśmienite. Obsługa fenomenalna.Polecamy!!!!
Pasta Point Bartosz Konobrodzki
Warszawa
Szukając pracy znalazłam ogłoszenie, że poszukiwana jest pomoc kuchenna do tej restauracji. Zgłosiłam się i szybko udało mi się spotkać z Panem (usunięte przez administratora)aby omówić szczegóły. Okazało się że jest to jednak praca na barze plus bycie kelnerką, ale to zaakceptowałam. Zaczęłam dni próbne, wszystko ok, tylko żadnego kontaktu ze strony właściciela (w to że mam potrzebne do pracy w gastronomii badania uwierzył na słowo nie sprawdzając nawet tego). Po kilku dniach ciszy wieczorem napisałam wiadomość do właściciela co dalej. Po chwili otrzymałam wiadomość, że jest to nieaktualne bo dziewczyna, która miała odejść się rozmyśliła i nie ma dla mnie już miejsca. Jest to dla mnie niepoważne i trochę żałosne podejście, ponieważ w międzyczasie zdążyłam odrzucić inne propozycje, które otrzymałam i muszę wszystko zaczynać od początku. Nie polecam podejmowania współpracy z tym miejscem.
Dubrovnik Sp. z o.o.
Warszawa
Pracowałam w Restauracji "Dubrovnik" w Warszawie przez nieco ponad 6 miesięcy. Pomimo że moja przygoda z Restauracją dobiegła już końca, wiem że zawsze będę wspominać pracę w "Dubrovniku" z dużym sentymentem. Ogromną zaletą tego miejsca jest zespół- nie tylko sympatyczni kucharze i kelnerzy, ale przede wszystkim Pan manager (który jest niesamowicie sympatyczny, wyrozumiały i po prostu "ludzki"). Moje wynagrodzenie uważam za bardzo adekwatne do wykonywanych obowiązków, zawsze było wypłacane na czas. Jak najbardziej polecam Restaurację "Dubrovnik" jako pracodawcę.
Stylowa Sp. z o.o.
Warszawa
Szefowa okropna (usunięte przez administratora) wyniosła, protekcjonalna. Wszystkich traktuje z góry. Szkoda zdrowia na pracę u tej toksycznej baby. Płaci marnie.
Ciao A Tutti Sp. z o.o.
Warszawa
Szczerze mówiąc, pozostałe opinie są zgodne z prawdą. Właściciele z początku wydają się normalni i mili, ale szybko się to kończy. Przedłużający się wieczność okres próbny? to normalka. Obiecana umowa o prace? Nie macie na co liczyć. Podwyżka? Tu niestety również nie ma na co liczyć. Jedno z bardziej patologicznych i wyzyskujących miejsc w jakich można się znaleźć. Spóźnienia w wypłatach? - to było zawsze i nie sądzę żeby się zmieniło, bo działo się to mimo tego, ze listy plac wysyłane były zawsze na czas. Na wszystkim chcą zaoszczędzić, a co najgorsze, ze to właśnie na pracownikach, którzy ciężko pracują w tym miejscu. Jedyne co mogę powiedzieć to to, ze nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką hipokryzją. Później tylko na mediach społecznościowych „dziękują wszystkim za ciężką pracę” przyjmując te swoje nagrody. Tylko przypominam, ze nagrody dostajecie za ciężką prace tych ludzi, którym nie płacicie tyle ile należy. Bo tym się docenia pracownika, a nie słowem dziękujemy na instagramie. Może sami sprawdźcie słownik, bo mądrze próbujecie odpisywać na te opinie, ale sami nie znacie znaczenia tych słów. I tak, osoby które z współpracują z tą firmą można policzyć na palcach jednej ręki, i to chyba jest za dużo.
KH Group Kristóf Hankó
Warszawa
Odradzam pracowałem jakiś czas, bardzo negatywny stosunek do pracownika. Przełożony kierownika przeklina i krzyczy. Ogólnie kiepska atmosfera
Tadeusz Staśkiewicz Tadeo
Warszawa
Zmieniłam restauracje pracuje już jakiś czas wydaje się tak sobie. Jak Kierowniczka ma lepszy dzień co się rzadko zdarza albo personalna niema ciągłego bólu głowy bo musi pracować. Przełożeni Kierowniczki prawie nigdy nie przyjeżdzają do restauracji a jak przyjeżdzają to na fajka przed restauracje. Było by lepiej jakby ktoś weryfikował pracę, zdążą się ze muszę pracować za kilka osób bo reszta ma to gdzieś. Ogólnie kiepsko
Japanese Food Polska Sp.z o.o
Warszawa
Nie polecam współpracy z tą firmą (usunięte przez administratora) nas na ponad 3 tyś zł. Nie zapłacili faktury za dostaw sushi do klientów. Co miesiąc był problem z płatnościami ale jakoś kasa się znajdowała jak groziliśmy że po terminie płatności nie będziemy wykonywać usług. Za Styczeń 2023 i do 7 lutego za wykonane przejazdy nie zapłacili nam. Prezesi (usunięte przez administratora) mają pozakładane około 10 spółek i między sobą piorą pieniądze pracowników, podwykonawców i zaopatrzenia. @Pracodawca sprawa została zgłoszona do prokuraktury z artykułu 286 p1 oby was (usunięte przez administratora) pozamykali.
Mavam5 Marek Jarząbek
Janki-warszawa
Jako były pracownik mogę powiedzieć, że było to chyba najgorsze miejsce do którego trafiłem, mowa o restauracji w Jankach przy IKEI. Obydwie szefowe restauracji wyżywają się na niepełnosprawnych pracownikach. Dodatkowo menadżerzy traktują szeregowych pracowników jak (usunięte przez administratora) Jeśli chcesz nabawić się masy stresu i być (usunięte przez administratora) to jest to idealne miejsce :)
Loftmar Sp. z o.o.
Warszawa
Czy firma zajmuje się pobieraniem opłat za parkingi niestrzeżone w Elblągu?
Eataly Sp. z o.o.
Warszawa
Bocca Ristorante • Pizzeria Dzień dobry! Zacznę od tego, że oficjalne zatrudnienie jest dużym problemem, tracą dokumenty, opóźniają wynagrodzenie. (usunięte przez administratora) ze stawkami. Ciągle jakieś niuanse i fałszywe obietnice. Stosunek do pracowników jest nędzny. Okropne, po prostu okropne. Odszedł tam po pół miesiąca. Wszystko, co obiecano, nie zostało spełnione!
Dock19 Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam tej restauracji, ceny wygórowane jak na takie dania.. , obsługa to 3/4 dzieci, którzy są nieprzeszkoleni, mało tego sami zarządzajacy nie znają menu, po prostu żenada, widać ze restauracja idzie tylko po kasę, nic więcej. Nigdy więcej tam nie pójdę, byłam raz i żałuje wydanych pieniędzy..
Nap Gastro Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam tego pracodawcy. Obniża pensje i stosuje mobing. Dodatkowo kilkukrotnie widziałem, jak pluje do dań. Raz w zupie znalazłem muchę.
Premium Cigars Sp. z o.o.
Warszawa
Nie, zadeklaruj w CV jaki masz poziom znajomości. W trakcie rozmowy osoba, która będzie ją przeprowadzać sprawdzi czy Twój poziom będzie wystarczający.
Foodi Izabela Frycz
Warszawa
Nie wiem, czy jest ktoś, kto osobiście odpowiada za to co się dzieje w tej firmie. I mógłby ponieść konsekwencje swoich czynów. Poniżanie, obrażanie, wykorzystywanie swojego wyższego stanowiska jest na porządku dziennym. Jeżeli się szanujesz omijaj ta firmę z daleka. McD w Warszawie jest bardzo dużo, można wybierać. McD pod szyldem FOODI omijaj z daleka
Na Lato Sp. z o.o.
Warszawa
Od roku problem z otrzymaniem swojego wynagrodzenia. Co miesiąc sytuacja się powtarza...
Hieronim Piotrowski Midi Egzotik
Warszawa
Właściciel to (usunięte przez administratora) co wykorzystuje i (usunięte przez administratora) pracowników. Za nic ma prawo, powinni zamykać takie firmy.