Opinie o Adient Seating Poland Sp. z o.o.
Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i bardzo liczne opinie. Czytamy je wszystkie z dużym zainteresowaniem i cenimy każdy głos. Chcemy włączyć się w prowadzoną tutaj komunikację i pokazywać, jaką jesteśmy organizacją.
Aby móc udzielić rzetelnych odpowiedzi na pojawiające się uwagi i pytania dotyczące naszej firmy, liczymy na zachowanie kultury wypowiedzi i merytoryczne komentarze - tylko do takich możemy się odnieść. Swoboda wypowiedzi nie oznacza, że można publikować informacje nieprawdziwe, pomówienia i oszczerstwa znieważające pracowników.
Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem oraz naruszające regulamin serwisu gowork.pl będą archiwizowane przez Administratora portalu.
W celu wyjaśnienia nurtujących Państwa kwestii, podzielenia się pomysłami oraz uwagami zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: rekrutacja_siemianowice@adient.com
Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Adient Seating Poland
Każdy zarabia tyle na ile zapracuje i w zależności od tego jaką pracę wykonuje ale warto brać również pod uwagę fakt, że to firma szanująca pracowników, dobry pracodawca!
No jakoś u mnie muszę wyrabiać prawie podwójną normę bo reszcie się nie chce a jednak dostaje tyle samo co oni
II hala wkrótce idzie pod młotek bo generuje zbyt duże koszty utrzymania. Potracili duże kontrakty z kontrahentami.
Ja znowu slyszalem ze z racji tego iz h2 jest nowsza maja przeniesc tam cala tlocznie z h1. Hala 1 ma isc tylko pod magazyny i wynajem dla lidla i biedronki.
Na hali1 znalesc można osoby będące samozwańczymi kierownikami, faktycznie ograniczone do koordynatora zmiany.
Tam się cuda dzieją, maszyny na "trititkach" a czujniki na naklejkach ale udawany audyt BOŚ nic nie wykazuje. Jak ma wykazać jak osoby w nim będące nie mają zielonego pojęcia o maszynach.
Mało tego, koordynatorzy nie potrafią odpowiednio zorganizować pracy, w efekcie brak normy.Sądząc po efektach działania,to jest ich pierwsza praca gdyż brakuje im odpowiedniego doświadczenia.
Trudno o odpowiedź skoro koordynatorzy zmiany nie mają pojęcia o produkcji...A kadry nie mają pojęcia o koordynatorach produkcji.. Którzy mają wątpliwe pojęcie o produkcji...
Na tłoczni już podobno Fagora 2 rozbierają i do meksyku jedzie,także to już pewne 2 zmiany od września.
Co się dzieje z tą stołówką na śniadanie krupniok parówki i kiełbasa, jajecznica sama woda a na stronie menu śniadaniowe na dzień 13.06 Tost z jajkiem sadzonym2 Bułka zapiekana z pieczarkami i serem2,5,10,12,13,15 Zapiekanka z tosta z kiełbasą, pieczarkami i serem5,10,12,13,15 Ślimaki z ciasta francuskiego2,5,10,12,13,15 Parówki2,5,10,15 Pizza z kiełbasą2,5,10,12,13,14,15 Kurczak burger z panierowanym kurczakiem2,13,14 Jajecznica2 Jajecznica w bułce pszennej2 Frankfuterki Ponoć to jest benefit zakładowy, a nikt tym się nie interesuje i tak jest co dzień na stronie wypisane co innego a na stołówce co innego
Powinna być kontrola PiP.. ludzi na zlecenie tak (usunięte przez administratora) z kasy że dniówek im nie zaliczają najlepiej robić za darmo,a dwa Sanepid jakość przygotowania posiłków pozostawia wiele do życzenia
Karmią was jak świnie ,kiełbasa która nie zeszła z dzisiaj podadzą wam rano jako zapiekanki ,stare ziemniaki obrobione jako pieczone które też nie zeszły ,kurczaki czy kotlety podadzą wam w sałatce pokrojone niby świeżość pierwsza klasa haha Smacznego
Drodzy stołówkowicze. Gdy na stołówce podniesiono ceny posiłków, wszyscy histerycznie narzekaliście. Za drogo! Za niskie dopłaty! Za małe porcje! Narzekania było słychać na palarniach, na stołówce i również tutaj. Niestety, ekonomia jest bezlitosna i nie sposób pogodzić niskiej ceny z wysoką jakością. Akurat ludzie pracujący na hali, na produkcji, powinni doskonale to rozumieć. Nie chcę nikogo tutaj bronić, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. A ceny produktów w sklepach są coraz wyższe... Zatem, podstawowe pytanie brzmi - Co można zrobić, aby było lepiej? Czy jesteś skłonny zapłacić rozsądnie więcej za posiłki o rozsądnej jakości? Czy może lepiej zamknąć to i niech każdy sam sobie gotuje?
@Pracodawca Dzień dobry, dochodzą mnie słuchy o chęci zabrania premii kwartalnej. Nie ukrywam, ale taka forma premii za chodzenie do pracy nie korzystania z L4 jest bardzo dla mnie ważna. Praktycznie jeszcze dzięki takim dodatkom tutaj u Państwa pracuję. Jeżeli się okaże, że zostanie zabrana, to nie będzie się już opłacało w ogóle u Państwa pracować. Serdecznie pozdrawiam, Pempuszek
Ta firma jest przewidywalna w lipcu kasa za stażowe i ekstra od szefa a w sierpniu będziemy bez kwartalnej albo dają za 1 miesiąc i wszystko się będzie w finansach zgadzac
Czemu zwalniają tylko ludzi z produkcji? A w biurach cały czas strasznie dużo ludzi.
Po to żeby w razie problemów miał kto wymyśleć rozwiązanie. Z tym że to nie działa ;) produkcja od lat zgłasza różne i te same problemy i co ? I nic :) póki co główne działania poreklamacyjne to ........ markowanie czyli zrzucenie odpowiedzialności na produkcję. Trafi się coś znów to wina produkcji bo przecież zamarkowane było :)
Co do stażowego ma być w lipcu podobno tylko teraz ciekaw jestem jak to ugryza bo kwartalne też Pytanie co podcinają tak jak przy poprzedniej tu już wyższa matematyka będzie
Kiedy i ile wypłacają stażowe
Czy prawda to od września zwolnienia pojedyncze by nie było grupowych zwolnień czy nie prawda?
Teraz nie przedłużają umów
Wiadomo kiedy poniosą stawki, bo minimalna od lipca idzie do góry?
(usunięte przez administratora)
Witam Dziękuję za zgłoszenie problemu. Postaramy się od dnia 11.04 zrównać poziom jak i jakość na obydwu stołówkach. Z poważaniem Jacek Ciura Kierownik stołówki
Panie kierunku stołówki co oznacza postaramy się zrównać poziom stołówki czy mamy rozumieć że posiłki serwowane nie są pełno wartościowe nie h tą kwestię Pan podniesie Co do jakości tragedia jedzenie tak słabej jakości że lepiej karmią w szpitalach kryminałach i nie tylko Ile jeszcze razy mamy słyszeć postaramy się tobvo teraz macie olewka wasze ankiety nic nie wnoszą jedyne co jest zjadliwe to śniadanie choć nie zawsze Jeśli chcecie karmić tak jak teraz to ceny dajcie w dół Skoro płacimy nie małe pieniądze to chyba można wymagać jakości czyż nie
To co dzisiaj było na stołówce na H1 na śniadanie to przekroczyło wszelką granicę . Tosty co zawsze były z jajkiem i z kolorowymi paprykami, dziś był sam tost z posypką paprykową ???? hot dogi to mistrzostwo dziś. Sama parówka i 4 kostki papryki . Mortadele jakieś do tego . Psy bezdomne by tego nie tknęły.
Panie Jacku żadne zmiany tutaj nie pomogą,trujecie ludzi, dzisiaj na stołówce hala 2 zostały nałożone mi przepyszne surowe Frytki !!!! To jest karygodne !!! Czy tam wogóle na tej kuchni ma ktoś doświadczenie kulinarne bądź jakie kolwiek związane z gastronomia ??? Hmmm w sumie frytki potrafi zrobić chyba każdy!!! Aż do dzisiaj tak myślałem. Stanowczo mówię NIE truciu ludzi...
Korzystam ze stołówki można by napisać często.Czytam opinie jednak nie kieruję się nimi ale niestety muszę przyznać coś tu nie jest w porządku .Nie będę wylewał żalu na tej stronie bo każdy może napisać co chce i pozostanie anonimowy.Ilu klientów tyle opinii w mojej ocenie wydaje się ale tylko mnie bo nie sugeruję się tym co jest opisane ,podawane dania nie do końca spełniają oczekiwania.Są chłodne,najczęściej brakuje zwyczajnych frytek nie wiem dla czego są uwielbiane ale po prostu jest ich zbyt mało .Co chodzi o zupy to już przerosło smak nad ilością soli ! Poza tym pamiętajcie ,że w tej firmie pracują osoby na trzy zmiany ale tylko dwie mogą korzystać z menu i nie do końca bo na drugiej zmianie wybór jest znikomy. Jeżeli wasz pracownik mówi mi tego nie polecam bądź na pierwszej hali jest tu nie ma co mam o tym pomyśleć? ? Czy jestem gorszy? Proszę się nad tym zastanowić to jest mój pierwszy i myślę ostatni wpis tu nie podzielam wylewaniu żalu na tego typu stronach.Każdy ma swoje zdanie,imię i odwagę niech się odezwie jako osoba z imienia i nazwiska by móc to poprawić.Pozdrawiam i życzę smacznego KTOŚ
Przepraszam zaraz wyleje się fala hejtu :) Tak nie podpisałem się z imienia i nazwiska ponieważ zadałem pytanie nie oceniłem surowo ale jeżeli będzie trzeba ujawnię :) Postawcie się w roli osoby prowadzącej stołówkę,każda zła opinia jest surowa nawet bardzo i ciężko pracować nad renomą w stosunku jak łatwo ją stracić więc zanim ktoś jeszcze odpowie negatywnie warto się zastanowić dwa razy jaki mam w tym cel? Dodam,że jestem zwykłym pracownikiem i też nie wszystko a raczej większość nie smakuje ale każdy zasługuje na szansę jeżeli jej nie wykorzysta i będzie liczył na zyski szybko skończy karierę :)
Co do stołówki żale jest duży przemiał ludzi , jak tam nawet przerwy nie ma co jest nie zgodne z prawem pracy ,ludzie rezygnują tym bardziej że nikt ich nie szkoli ,dużo zależy od ludzi tam pracujących długo czy nowy jest pychadłem? Czy....znaczy ta pomoc coś tam dla nich
Co do ziemniaków ostatnio były jakieś stare i cuchneły ,nie sztuka nawalić ziół i przypraw , tego nie zamaskują.. (usunięte przez administratora)
Może nie chodzi o sam poziom stołówki ,ale o ludzi .Nie potrafią stworzyć fajnej zgranej ekipy bo zawsze są żale do nowych pracowników ,nie dziwne że tam przemiał ludzi jak tam rządzi Bożena (usunięte przez administratora) co kogo toleruje a kogo nie
Nic się nie zmienia nadal jedzenie zimne zeschnięte i przesolone.Dzisiaj zwróciłem uwagę że bitki są tak słone że aż szczypie w język i co Pani powiedziała że zgłosi kucharzowi i dalej sprzedawała.Jak tak można pozdrawiam Bogusław Kuźmiński
Boguś nic nie wskórasz ,tam są kółka wzajemnej adoracji . Jest czas na kawki i pierdoły tylko na co innego nie ma czasu
Wszystko jest doprawione duża ilością Maggi ,czasem z przesadą i każde danie smakuje tak samo z tą przyprawa ,czasem przelane że aż szczypie w język .Czy są inne przyprawy na tej kuchni ? nawet zapiekanki z pieczarkami z maggi
Aktualna pollityka jaka jest prowadzona w firmie to sukcesywne zniechęcanie pracownika do zostanie w firmie i bardzo duże nadzieje że sam się zwolni
Każdy zarabia tyle na ile zapracuje i w zależności od tego jaką pracę wykonuje ale warto brać również pod uwagę fakt, że to firma szanująca pracowników, dobry pracodawca!
Nie wiem z jakiego jesteś działu czy coś ale stawka i podwyzki są uzależnione od stażu pracy a nie od umiejetnośći, starsza kobita która lata do kibla co 40 minut a potrafi pracować na max 2-3 maszynach zarobi więcej niż osoba młoda która potrafi pracować na większości maszyn na swoim dziale a do tego ogarnia jeszcze kilka maszyn z innych działów i posiada wiedzę na temat maszyn i procesu(mowa o spawalni) a zarobi mniej bo się nie liczą umiejętności tylko staż pracy i podlizywanie się co jest moim zdaniem chore a ty piszesz że oni szanują pracowników ?? Dobre sobie. Pozdrawiam
To chyba nieźle musisz do (usunięte przez administratora) wchodzić co po niektórym osobom. Pracowałem tam ponad 12 lat i tam ludzi nie szanują a by zarobić to jak będziesz(usunięte przez administratora) po 12 godzin z niedziela i to zarobisz ale co z tego jak życia nie będziesz miał. Adient to porażka !!!!
(usunięte przez administratora) prawda ta firma nie szanuje starszych wiekiem pracowników ,wolą młodych opierdalaczy którzy zamiast pracować wolą jak najdłużej zamias pracować iść na palarnie ,a człowiek który uczciwie pracuje jest zwalniany z powodu kowida zasłaniając się brakiem zamuwień
Firma Adient nie wszystkich pracowników szanuje. Na ten przykład ja ostatniego marca 2019 poszedłem do roboty w Adient na nocną zmianę, a jadąc do roboty w Adient 1 kwietnia 2019 na nocną zmianę dostałem SMS, żeby do roboty nie przychodzić. Dodam tylko, że w Adient pracowałem poprzez agencję pracy Ranstad.
Dzień dobry, Dyskryminacja ze względu na wiek jest poważnym zarzutem, niestety ciężko odnieść się do wpisu ze względu na jego anonimowy oraz ogólny charakter. W celu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kontakt na adres mailowy rekrutacja_siemianowice@adient.com
Dzień dobry, przykro nam, że masz negatywne doświadczenia z naszą firmą. Jeśli zechciałbyś podzielić się z nami konkretnymi uwagami to zachęcam do kontaktu mailowego: rekrutacja_siemianowice@adient.com
Na dzień dzisiejszy sytuacja jest następująca na produkcji: Normy podnoszone cyklicznie, aktualnie nierealne do osiągnięcia,liczone na podstawie wydajności maszyny (pomijając czynnik ludzki).W tym wyliczeniu pomija się cykliczną zmianę papieru oraz kalki, jak i zarówno NOKi często występujące podczas pracy maszyny. Na przerwie kto może "nadgania" wynik o czym świadczy MES z którego wynika że nikt na przerwy nie chodzi. Ewidentnie pracodawca szuka oszczędności podnosząc normy nierealne do zrealizowania. Przykład: HAB,IBK.
Więc to taki swego rodzaju (usunięte przez administratora) Pytam bo chciałem się tam zatrudnić
Jak Państwo odniosą się do poniższego wpisu, gdyż ostatnio podobne opinie krążą po Siemianowicach: Na dzień dzisiejszy sytuacja jest następująca na produkcji: Normy podnoszone cyklicznie, aktualnie nierealne do osiągnięcia,liczone na podstawie wydajności maszyny (pomijając czynnik ludzki).W tym wyliczeniu pomija się cykliczną zmianę papieru oraz kalki, jak i zarówno NOKi często występujące podczas pracy maszyny. Na przerwie kto może "nadgania" wynik o czym świadczy MES z którego wynika że nikt na przerwy nie chodzi. Ewidentnie pracodawca szuka oszczędności podnosząc normy nierealne do zrealizowania. Przykład: HAB,IBK.
Dzień dobry, Normy zostały zaktualizowane z dniem 1 lipca br. w oparciu o cele zrealizowane w ostatnich miesiącach. Normy zawsze uwzględniają cykl maszyn, dostępny czas oraz czynnik ludzki. Pozdrawiamy
Niestety obecne normy nie uwzględniają czynnika ludzkiego tylko możliwości maszyny. Nie brany pod uwagę jest chociażby taki czynnik jak zmęczenie. Nikt nie bierze pod uwagę NOKi, których często jest od kilkunastu do kilkudziesięciu. Mało tego , osoba podnosząca normę nie ma pojęcia (albo nie chce mieć) że różne referencje mają różne cykle pracy, co można zauważyć na wykresie. Dodatkowo, na maszynach finalnych są różne metody pakowania pochłaniające więcej lub mnie czasu, ale zapewne jest to inny proces technologiczny realizowany przez tą samą osobę. POzdrawiam
Dojechali normami bo premii nie chcą wypłacać i szukają oszczędnośći, bo zakupili niedawno auta służbowe!
Kto szanuje pracowników? Zapewne nie jest to Adient Siemianowice, a pracuję tu 9 lat. Normy absurdalne, niemożliwe do realizacji, upał na Hali, wszędobecny fetor unoszący się ze "spawarek" oraz lakierni, który zapewne jest szkodliwy mając na uwadze czas emisji i wchłaniania do organizmu.
Tutaj mi się troszkę śmiać zachciało po przeczytaniu Pana komentarza Panie Tomaszu, normy są tak dźwignięte że chwilowa awaria, choćby regulacja głupiego czujnika czy nadmierna ilość odrzutu przez precitec uniemożliwia osiągnięcie zakładanego przez firmę wyniku, człowiek logicznie myślący od razu się domyśli że normy są dźwignięte po to żeby operator miał problem z wyrobieniem swojej 100%-ej premii... Polityka (czy może bardziej głupota) tej firmy zdziwiła mnie nie raz, wiem że jeszcze nie raz to zrobi...
Ile tam robisz, miesiąc, pół roku, czy płacą ci za wprowadzanie ludzi w błąd? Człowieku, tyrałem tam przez 8 lat, to znam tą firmę od podstaw, wierz mi lub nie, ale są lepsze firmy i człowiek nie musi się martwić przy wypłacie, czy starczy na wszystko, jedyne co fajne, to atmosfera na zmianie, na której spędziłem ostatnie kilka miesięcy, bo poprzednia większość ludzi Fałszywych, pozdrawiam
Jednak tu racji nie masz ,brak poszanowania dla pracowników . Liderzy totalnie bez żadnej wizji nie nadają się do niczego . Brak kompetencji i jakiego kolejek myślenia opieranie się o maszyny to ich powołanie .
Tutaj akurat nie masz racji co do zarobków.Noey pracownik który się uczy ma wyższą stawkę od swojego tzw.nauczyciela.Osoba pracująca dłużej Nie dość że pracuje za dwie osoby bo za siebie i za tą którą uczy nic z tego nie ma i stawkę ma niższą od nowo przyjętej osoby. To akurat przykład stłoczni nie wiem jak jest na montażach.
Приглашаю на тлочню проработать месяц и получить 3 400 за месяц и я посмотрю как ты будешь радоваться побвышке и работе.
Dlatego od nowego roku wszyscy będą zarabiać minimalną krajową. Czyli nie warto się starać. I tak wszyscy będą zarabiać tyle samo
@Pracodawca Normy nie uwzględniają czynnika ludzkiego tylko możliwości maszyny. Jeżeli ta sama osoba również pakuje dany element to też to nie jest uwzględniane w procesie bo to jest "inny proces technologiczny" który realizuje ta sama osoba. Pozdrawiam
No jakoś u mnie muszę wyrabiać prawie podwójną normę bo reszcie się nie chce a jednak dostaje tyle samo co oni
Czy ktoś wreszcie zajmie się tą stołówką? Jedzenie coraz gorszę, ludzie się trują, chyba że liczycie że ludzie się zatrują i sami się po tym zwolnią, albo ktoś coś dostaje z tej stołówki bo to nie możliwe jest, że jedzenie cały czas ohydne jest.
Zrobią z tą stołówka ?mimo wielu skarg i tak jest jak było nic się nie zmienia ,oprócz ludzi tam pracujących ,przyjdzie nowy zaraz go stara brygada zniszczy i wyśmiewa
Firma przyjmuje pracowników i za kilka miesięcy ich zwalnia.Pani Aneta na szkoleniu zapewnia, że to opinie zbulwersowanych pracowników, ale kłamie w żywe oczy.
Nie polecam tej firmy ponieważ, zatrudniają pracowników i za kilka miesięcy ich zwalniają.Pani Aneta na szkoleniach podkreśla, że to opinie zbulwersowanych pracowników.Szkoda że kłamie w żywe oczy...
Podobno ma zostać od czerwca zlikwidowany businessbar z powodu ciągłych skarg, w związku z tym wydawać dania mają trenerki z różnych działów tak mówili na palarni.
Hog dogi z rybą było mistrzostwo w jego wydaniu śladowe ilości ryby jakieś suche skrawki ,za to dużo sosu i ogórków ,gościu gdzie ty gotowałes przedtem w jadłodajni dla ubogich czy dla bezdomnych
Po co zostawać w tej firmie dłużej niż rok skoro stażowe jest dla wszystkich takie samo
No i super właśnie na palarni mówili że od nowego roku hala idzie na jedną zmianę. Super ludzie będą teraz zwalniani po 1 lub 2 osoby i nie będzie grupowych i nie będzie odpraw. Super
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Adient Seating Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Adient Seating Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 587.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Adient Seating Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 497, z czego 45 to opinie pozytywne, 190 to opinie negatywne, a 262 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!