Zesiuk Zakład Produkcji i Handlu

2.7 Dodaj merytoryczną opinię

pierogi i pyzy

Pyzy z Mięsem

Pyzy z Mięsem

Pyzy z mięsem są klasycznym daniem, stanowią tradycyjne połączenie ciasta z mięsem. Odpowiednio podane (z jarzynami i dodatkiem sosu) zyskują niepowtarzalny smak.

Pyzy z mięsem w zależności od rejonu Polski znane są pod różnymi nazwami, np. kartacze, cepeliny.

Pyzy z Mięsem

Pyzy Ziemniaczane

Pyzy ziemniaczane są daniem, które za każdym razem może smakować inaczej. Ich smak może zależeć od wielu czynników, przede wszystkim od gatunku ziemniaków oraz rodzaju używanej mąki.

Pyzy z Mięsem

Pierogi z Mięsem

Pierogi z mięsem zaspokoją nawet największy głód, są bowiem daniem niezwykle sycącym. Podawane na gorąco smakują nadzwyczaj apetycznie, zwłaszcza gdy serwowane są ze smażoną cebulką.

Pyzy z Mięsem

Pierogi Ruskie

Danie to pochodzi z Rusi Czerwonej i już na stałe zagościło na naszych stołach. Wielu smakoszy ceni sobie smak pierogów ruskich gotowanych, a następnie podsmażanych.

Pyzy z Mięsem

Kapusta z Grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to najbardziej popularny w Polsce rodzaj pierogów. Jest to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Po podsmażeniu na maśle stają się chrupkie.

Pyzy z Mięsem

Pierogi z serem

Pierogi z serem  uwielbiają je nie tylko dzieci, ale również i dorośli. Idealnie nadają się na lekki, szybki i smaczny obiad w letnie dni. Smakosze na pewno docenią ich wyrafinowany smak.

Pyzy z Mięsem

Kluski Śląskie

Kluski śląskie należą do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Szczególną popularnością cieszą się na Górnym i Dolnym Śląsku.

 

Zesiuk Zakład Produkcji i Handlu