pierogi i pyzy
Pyzy z Mięsem Pyzy z mięsem są klasycznym daniem, stanowią tradycyjne połączenie ciasta z mięsem. Odpowiednio podane (z jarzynami i dodatkiem sosu) zyskują niepowtarzalny smak. Pyzy z mięsem w zależności od rejonu Polski znane są pod różnymi nazwami, np. kartacze, cepeliny. | |
Pyzy Ziemniaczane Pyzy ziemniaczane są daniem, które za każdym razem może smakować inaczej. Ich smak może zależeć od wielu czynników, przede wszystkim od gatunku ziemniaków oraz rodzaju używanej mąki. | |
Pierogi z Mięsem Pierogi z mięsem zaspokoją nawet największy głód, są bowiem daniem niezwykle sycącym. Podawane na gorąco smakują nadzwyczaj apetycznie, zwłaszcza gdy serwowane są ze smażoną cebulką. | |
Pierogi Ruskie Danie to pochodzi z Rusi Czerwonej i już na stałe zagościło na naszych stołach. Wielu smakoszy ceni sobie smak pierogów ruskich gotowanych, a następnie podsmażanych. | |
Kapusta z Grzybami Pierogi z kapustą i grzybami to najbardziej popularny w Polsce rodzaj pierogów. Jest to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Po podsmażeniu na maśle stają się chrupkie. | |
Pierogi z serem Pierogi z serem uwielbiają je nie tylko dzieci, ale również i dorośli. Idealnie nadają się na lekki, szybki i smaczny obiad w letnie dni. Smakosze na pewno docenią ich wyrafinowany smak. | |
Kluski Śląskie Kluski śląskie należą do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Szczególną popularnością cieszą się na Górnym i Dolnym Śląsku. |