Przetwórstwo Mięsa Zychowicz

2.3 Dodaj merytoryczną opinię

   O NAS

Przetwórstwo Mięsa ZYCHOWICZ powstało 1990 roku, kiedy to Henryka i Julian Zychowiczowie założyli w położonych nieopodal Kielc Daleszycach skromny, rodzinny interes. Początkowo firma zajmowała tylko cztery niewielkie pomieszczenia: ubojnię, halę produkcyjną, chłodnię oraz halę sprzedaży i zatrudniała 12 pracowników. Przygotowywane z ogromną starannością i dbałością wyroby swojskie bardzo szybko zyskały aprobatę konsumentów – najpierw w Daleszycach, a następnie w coraz bardziej oddalonych punktach sprzedaży. Nieustannie rosnące zainteresowanie klientów i zapotrzebowanie na produkty markowane nazwiskiem Zychowicz były motorem napędowym zmian. Szybko uzyskana pozycja na rynku lokalnym, zadowolenie i uznanie coraz większej liczby konsumentów były najlepszą motywacją do ciągłego rozwijania przedsiębiorstwa i ulepszania produktów.

W kolejnych latach rozpoczęła się systematyczna rozbudowa bazy produkcyjnej, przeprowadzano remonty, modernizowano budynki. Systematycznie wprowadzano także najnowsze rozwiązania technologiczne i kupowano nowe maszyny. W 2006 roku uruchomiona została nowoczesna ubojnia, odpowiadająca wszelkim standardom Unii Europejskiej, przygotowana również do prowadzenia uboju usługowego. Dzięki temu zapewniono ciągłość i pewność dostaw surowca, co  przekłada się na wysoką jakość oferowanych wyrobów.

Firma nie poprzestaje jednak na tym, co już osiągnęła. Każdego dnia powstają nowe receptury i nowe pomysły na smakowite wędliny. Nie byłoby ich, gdyby nie inwestycje w nowoczesne maszyny do produkcji, które wbrew pozorom pozwalają na zachowanie tradycyjnych smaków z polskiej wsi, jakie wielu z nas pamięta i poszukuje, odcinając się od wszechobecnej „plastikowej” żywności.

Lista wyrobów produkowanych przez Przetwórstwo Mięsa  ZYCHOWICZ jest niezwykle bogata i różnorodna. Aktualnie zakład produkuje około 150 rodzajów wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Na liście znajdują się między innymi szynki, wędzonki , karczki, rolady, mortadele, polędwice, schaby, kaszanki, pasztety, kiszki, salcesony oraz smalce. Specjalnością zakładu są jednak wyroby swojskie na bazie sprawdzonych staropolskich receptur. Wśród nich Kiełbasa Swojska, Kiełbasa Wiejska Pieczona oraz cała gama Wędzonek z Beczki. Niepowtarzalny, doskonały smak oraz wyczuwalny aromat wędzenia sprawiają, że cieszą się one dużym uznaniem wśród klientów.

W ciągu 20 lat działalności rodzinny interes rozrósł się i zdobył grono oddanych i zadowolonych z oferowanych wyrobów konsumentów. By ułatwić im dotarcie do całego produkowanego asortymentu Przetwórstwo Mięsa Zychowicz stworzyło sieć własnych sklepów firmowych i patronackich, którą nieustannie poszerza. Obecnie firma posiada 49 sklepów firmowych, z czego 15 znajduje się w Kielcach, pozostałe głównie na terenie województwa świętokrzyskiego.

Obecnie Przetwórstwo Mięsa Zychowicz zatrudnia około 300 osób – wykwalifikowanych specjalistów z doświadczeniem w branży mięsnej. To jeden z wiodących pracodawców na terenie gminy Daleszyce, który zapewnia stabilizację ekonomiczną wielu rodzinom. Firma rozwinęła się dzięki dużemu zaangażowaniu i ciężkiej pracy właścicieli, rodziny i pracowników. Źródłem sukcesu firmy jest również odpowiednie, pozytywne nastawienie do pracy i ludzi, a największą motywacją do nieustannej, wytrwałej pracy – zadowolenie klienta i jego uznanie.

Największym zamierzeniem firmy na najbliższy czas jest promowanie i dbanie o markę firmy oraz poszerzanie sieci sprzedaży.

 

Przetwórstwo Mięsa Zychowicz