Janusz04.10.2015 14:56
Złożyłem dokument na wolne stanowisko pracy w ramach ogłoszonego konkursu, złożyłem ponad 30 dokumentów (kserokopii) CV, List motywacyjny, Uprawnienia, Zaświadczenia, świadectwa, dodatkowe uprawnienia, świadectwa pracy, zgodnie z wymogami konkursu. Spełniałem wszystkie wymogi określone w konkursie. Kilkakrotnie sprawdzane pod względem formalnym, według wymogów w tym oświadczenia(podpisane i sprawdzone). Kwalifikacje mam większe niż wymagane przez Urząd. Urząd zamieścił informacje że skontaktuje się tylko z wybranymi osobami. To ja się pytam dlaczego jest ogłoszony konkurs który składa się z kilku etapów. Dlaczego niema informacji i dlaczego z jakich powodów nie dopuszczono na etapie wstępnym niektórych kandydatów. Brak jakikolwiek informacji o dopuszczeni kandydatów do dalszych etapów naboru. Urząd podał tylko że zatrudnił daną osobę na to stanowisko. Myślę że urząd miał już swojego kandydata na to stanowisko Państwowe (urzędnicze) a konkurs ogłosił bo był zobligowany prawnie do podania do publicznej wiadomości. Przypuszczam że wyeliminował najlepszych kandydatów z konkursu utajniając całą procedurę naboru. Praca tylko dla swoich.