3.8/5

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o Mennica Polska

Opinie o Mennica Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Mennica Polska!

31.10.2024 14:34

Szanowni Państwo,
    Dziękujemy za wszystkie opinie zamieszczone na naszym profilu. Każdą z nich uważnie analizujemy, by móc odpowiedzieć w sposób konstruktywny. Zwracamy się jednocześnie do Państwa z prośbą o to, by publikowane komentarze były merytoryczne, odnosiły się do faktów i nie naruszały dóbr osobistych kogokolwiek. Pragniemy również zasygnalizować, że ujawnienie informacji stanowiących tajemnice przedsiębiorstwa stanowi naruszenie prawa. Do tego typu informacji zalicza się m.in.: dane techniczne, technologiczne, handlowe oraz organizacyjne. Prawo polskie gwarantuje także ochronę dobrego imienia, dlatego informujemy, że komentarze zawierające treści niezgodne z nim oraz naruszające regulamin serwisu będą niezwłocznie usuwane przez Administratora.

W ważnych tematach, do których chcieliby się Państwo odnieść, a wykluczają to powyższe wskazania, zachęcamy do kontaktu z nami bezpośrednio pod adresem:  [email protected]

Zapraszamy do zapoznania się z ofertami pracy dostępnymi na naszym profilu a także do składania aplikacji na interesujące Państwa stanowiska.

Zachęcamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej http://www.mennica.com.pl
    P.

08.11.2024 12:50

Ja jestem zadowolona z pracy w Mennicy, stabilna firma, fajny socjal i dobra atmosfera.
    Zainteresowana

07.07.2025 14:59

Cześć, wiesz może ile zarabia się na stanowisku doradcy klienta? Czy są widełki w zależności od miejsca pracy, czy wszyscy mają po równo?

były pracownik

02.03.2026 13:40

polecam, zarobki może nie za wysokie, ale współpracownicy sympatyczni, wypłata zawsze w terminie

sssg

02.03.2026 13:29

polecam. solidna i stabilna firma.

sssg

02.03.2026 13:28

Polecam stabilna i solidna firma.

Stary

26.07.2025 13:41

Wielu ludzi o tym nie wie. Pamiętajcie ze to od jakiegoś czasu firma prywatna, nie państwowa. Za czasów państwówki pracownicy mieli o wiele lepiej, było zupełnie inaczej. Teraz to typowy prywaciarz.

06.06.2025 17:43

Czy ktoś może powiedzieć ile zarabia serwisant naprawiający automaty do biletów na mieście ? Często są oferty ale nie wiem czy warto.
    Gość od serwisu

17.06.2025 13:34

Byłem stosunkowo niedawno na rozmowie na stanowisko serwisanta. Na start oferują 6k brutto a po okresie próbnym 6.5k brutto na rok. Każdy niech sobie sam odpowie czy to godne pieniądze za prace w święta i weekendy.
    Kazimi

26.07.2025 13:35

4k-4,5k ponoć
    Zainteresowana

07.07.2025 14:57

Czy ktoś może napisać na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku doradcy klienta? Obecnie trwa nabór
    Aga

16.05.2025 19:28

Dzien dobry, solidna placowka na Jasne1, przemily Pan, mimo uplywu godzin pracy zalatwil z oczekujacymi sprawy. Polecam!!
    Kandyd

06.04.2025 09:20

Jakie są widełki wynagrodzenia na stanowisku specjalisty ds. e-commerce w Toruniu?
    Zainteresowany

26.01.2025 22:25

Witam, Czy ktoś mógłby podzielić się informacją, jak wygląda praca na stanowisku magazyniera? Jakie są obowiązki na tym stanowisku i na jakie wynagrodzenie można mniej więcej liczyć? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Patrzy

08.11.2024 13:50

Patrzę i nie wierzę, komentarze nie publikowane… tylko dobre żenada
    P.

08.11.2024 14:22

Dlaczego kiedy pozytywna opinia pojawią się w wątku to większość odbiera to jako laurkę wystawioną przez pracodawcę. Każdy ma swoje doświadczenia i prawo wypowiedzi.

Oferty pracy - Mennica Polska

Pracownik Pomocniczy utrzymania czystości (K/M)

Serwisant (k/m)

Technik serwisant (K/M)

Wrocław

Specjalista ds. Sprzedaży (k/m)

Warszawa

Referent ds. technicznych (k/m)

Mid Frontend Developer (Angular) K/M

Serwisant

04.11.2024 17:29

Mennica to firma nowoczesna, innowacyjna, z dobrym zapleczem i mogłaby święcić przykładem. Jednak firmę tworzą ludzie i na dzień dzisiejszy atmosfera jest bardzo niezdrowa, ciągła inwigilacja i tłumaczenie się z każdego kroku. Brak chęci do zmiany sytuacji przez @Pracodawca, wykwalifikowany personel odchodzi. Ciągle nowe ogłoszenia na pracuj.pl świadczą o sytuacji. Nie polecam.
    Serwis automatów biletowych

28.10.2024 15:12

Kilka słów na temat działu automatów biletowych Nie polecam pracy w dziale serwisu automatów biletowych, może jak zmieni się ekipa kierownicza, nie teraz. Pracowałem w serwisie w Warszawie i powiem krótko – atmosfera jest zła. Kierownik wysyła SMS-y i maile, śledzi przez GPS i co chwila odpytuje (może właśnie za to ma płacone i w tym jest najlepszy): co robiłeś w godzinach ...... ?, dlaczego samochód od godziny zaparkowany jest pod adresem .......? dlaczego pojechałeś tu ..........? za długo byłeś służbowo w sklepie ........, za późno wyjechałeś na serwisy ....., za wcześnie wróciłeś z serwisów ......., za długo byłeś na przerwie - ZABIERAM CI PRAWO DO DZISIEJSZEJ PRZERZERWY W PRACY, BO ...... - i inne podobne. Tak jest 7 dni w tygodniu, jak w jakimś obozie pracy z (usunięte przez administratora) nad głową. Metody zarządzania nie z tej epoki, zamiast motywacji i zaufania jest inwigilacja, brak współpracy, rozmowy. Dyrektor nie widzi w tym problemu, akceptuje nawet szkodliwe dla firmy pomysły i niedorzecznie je tłumaczy, nie rozmawia z pracownikami da się manipulować kierownikowi. Dodatkowo pojawiają się tu chore układy – wybrani mają dostęp do dodatkowo płatnych napraw, nadgodzin, to jest nierówne traktowanie pracowników w miejscu pracy i nie poprawia to atmosfery. Przy takich warunkach lepiej szukać pracy gdzie indziej, zwłaszcza że pensja jest niska, 5k brutto na początek za pracę w weekendy, święta i przy pieniądzach jest niepoważne. Na pracuj.pl ciągle są oferty pracy u tego pracodawcy, kierownictwo nie jest zainteresowane zmianami które zatrzymają pracowników.
    Od były serwisant

31.10.2024 13:04

Brawo Mennica ! Taka firma z takimi tradycjami Usuwa niewygodne komentarze … czego się wstydzicie ? prawdy ? Nic nie chcecie zmienić ani wyjaśnić ? Macie tam ludzi którzy chcą pracować w nowoczesnej firmie w miłej atmosferze i nie za głodowe stawki. Macie tam ludzi którzy skoro do tej pory nie odeszli to znaczy że nadal im zależy Jedna osoba jest dla was ważniejsza niż cały zespół ? (usunięte przez administratora) A jeśli chodzi o GPS to czy pana (usunięte przez administratora) również można śledzić na GPS ? Dlaczego wszyscy pracownicy mają GPS? czy to oznacza że wszyscy nie przestrzegają zasad ? A skąd pewność że (usunięte przez administratora)tych zasad nie łamie ? Bzdury piszecie!

31.10.2024 14:40

Szanowny Użytkowniku, Dziękujemy za Pana/Pani opinię oraz podjęcie ważnych kwestii. Zależy nam na otwartym dialogu i zapewniamy, że wszystkie zgłaszane uwagi są przez nas analizowane. Jeśli chodzi o temat GPS, informujemy, że decyzja o jego instalacji wynika z wdrożenia rozwiązań systemowych, które obejmują standardowe monitorowanie floty i bezpieczeństwa. Nie jest to działanie wymierzone w konkretne osoby, ale systemowe narzędzie mające na celu optymalizację oraz kontrolę zgodności z procedurami we wszystkich obszarach działalności. Odnosząc się do moderacji komentarzy – zgodnie z regulaminem portalu Gowork, administrator czuwa nad treściami, by były zgodne z przepisami i nie naruszały zasad regulaminu. Wobec powyższego dbamy o to, by dyskusje przebiegały w poszanowaniu wzajemnym i zgodnie z normami prawnymi. Doceniamy zaangażowanie Pana/Pani w życie firmy i mamy świadomość, że tworzenie nowoczesnego, przyjaznego środowiska pracy jest kluczowe. Zachęcamy do zgłaszania wszelkich konstruktywnych uwag także bezpośrednio, co pozwala na skuteczniejsze rozwiązywanie poruszanych kwestii. Pozdrawiamy serdecznie,

21.10.2024 10:48

Kolo

30.10.2024 10:08

Piszesz nieprawdę. Takiego marketingu jak teraz, to jeszcze w tej firmie nie bylo. Kilka poziomow wyzej niz wczesniej. Swietne monety, takze na licencjach, wspolpraca z wielkimi nazwiskami i firmami. Mnie to ogromnie cieszy. (usunięte przez administratora)

23.10.2024 20:22

serwisant

25.10.2024 14:48

Trafnie napisane zgadzam się w 100%. Zarobki bardzo niskie, oczekiwania bardzo duże. Praca 7dni w tygodniu niedziela i święta również, w grę również wchodzą nocki.

28.09.2022 12:03

Jak w Mennica Polska S.A. S.K.A. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
    An Wi

28.09.2023 09:13

Nie ma żadnych dodatków za wysługę lat.

25.10.2024 12:22

Stawka na próbnym 5k brutto, szkolenie stanowiskowe BHP :-), premia po próbnym 300-400 brutto na KWARTAŁ, praca w dziale jest ogłupiająca i spalająca, rotacja ciągłą. Ale są bony pracownicze i paczki dla dzieci na mikołaja, grusza. Socjal ok, praca tylko do CV na rok

23.10.2024 18:40

Margo

24.10.2024 06:46

I co niby wnosi Twój komentarz? Jak dobrze pisać o kimś, to źle, bo Ci Bareją zajeżdża, a jak nieprawdziwie, ale za to jest to zła opinia, to co lepiej Ci się czyta? Piszesz o tym, że nie potrafimy rozmawiać, a sam co robisz? Nie znając sytuacji oceniasz i krytykujesz. Ta platforma nie jest miejscem do dyskutowania o (usunięte przez administratora) czy przemocy. Są procedury w firmie wg których zgłaszasz takie zachowania. Na pewno niełatwy do rozmowy to temat, ale konieczny. I nie działa to tylko na linii kierownik - pracownik, ale też pracownik- kierownik czy pracownik-pracownik. A jak chcesz pokazywać prawdę na tym portalu, to po pierwsze pisz o swoich odczuciach , nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich, bo każdy z nas przeżywa inaczej i to co dla Ciebie jest stresem, dla mnie nie musi być. I na na odwrót. Poza tym zwróć uwagę na staże pracy w tej firmie, kilkanaście lat stażu to standard, więc aż tak źle nie jest, skoro ludzie tyle siedzą w firmie. Może to nie jest miejsce, w którym się spełniasz, może trafiłeś na złych ludzi, ale nie generalizuj, że jest tu tak źle, bo pracują tu też dobrzy ludzie, kompetentni, z pasją i dla nich taka Twoja opinia jest krzywdząca.
    Ten sprawiedliwy

23.10.2024 14:25

Marketingu, nie przejmujcie się opiniami pań z HZ czy tej kolezanki, ktora, dzieki Bogu i Zarządowi, juz u Was nie pracuje. Jestescie świetni! Uwielbiamy z Wami pracować! Róbcie dalej tak piekne monety i filmiki o nich, Organizujcie imprezy - Dzień Mincerza rewelacja i miejsce, jak ktos wczesniej napisal super. Trzymamy za Was i za Waszą szefową kciuki!
    Pozytywna

23.10.2024 23:25

Napisałeś laurkę, ale mnie to cieszy, bo jest prawdziwa i też się mogę pod nią podpisać. Takie wsparcie jest cenne. Pracuje z nimi, więc wiem, co piszę. Dodam jeszcze, że pracuję na Ciasnej i ludzie, którzy tu pracują, poza małymi wyjątkami są i kompetentni i empatyczni. Dobrze się tu czuję i nie wstydzę się o tym napisać i uważam, że to ważne, aby dzielić się także dobrymi opiniami.

22.10.2024 19:58

Mincerz

22.10.2024 21:11

A pamiętasz, jak Dzień Mincerza był tylko dla wybranej grupki pracowników? A teraz wielka impreza integracyjną dla wszystkich. I to właśnie obecny marketing i nasze dziewczyny z kadr zrobiły taką zmianę. Jak ktoś przeczyta mój wpis, ktoś kto decyduje o tej imprezie, to ostatnie miejsce było super, możemy się tam znowu bawić i lepiej właśnie jak już cieplo będzie.

04.10.2024 21:59

Przez krótki ale intensywny okres miałem możliwość współpracowania z różnymi sekcjami firmy zarówno ze Specjalistami, Kierownikami, Dyrektorami, o których będą chciał napisać parę zdań. Mennica obecnie jest bardzo dobrze prosperującą prywatną firmą, zresztą dobrze pokazują to Raporty Finansowe za ostatnie lata. Jeżeli zastanawiacie się skąd tyle ogłoszeń o pracę - w nich szukajcie odpowiedzi. Dział Handlu Zagranicznego - Pracowałem w siedzibie firmy, na ul. Ciasnej 6 w dziale Handlu Zagranicznego i to o nim będę chciał wypowiedzieć się jak najwięcej. Jeżeli liczysz na wdrożenie to go po prostu tam nie ma, człowiek jest wrzucany na głęboką wodę, brak procedur, harmonogramu wdrożenia, często wiele rzeczy robi się na czuja, całkowita odpowiedzialność spoczywa na Tobie jako nowej osobie, która jest objęta jeszcze okresem próbnym. To naprawdę stresujące i deprymujące gdy człowiek nie ma wiedzy o firmie a konsekwencje za ewentualne błędy są zrzucane na nową osobę. (usunięte przez administratora) Dział HR - koleżanka z działu HR zawsze pomocna, mega pozytywna osoba którą będę mile wspominał. Dział Finansów i Kontrolingu - (usunięte przez administratora) bardzo pozytywny człowiek, z humorem, ogromną wiedzą, pełen profesjonalizm. Osoby raportujące do (usunięte przez administratora) także bardzo pomocne, można było szybko uzyskać wsparcie w jakieś trudnej, niestandardowej sytuacji. Dział Księgowy - (usunięte przez administratora) to niesamowicie spokojna i opanowana osoba, zawsze mogłem liczyć na jej wsparcie. (usunięte przez administratora) Dział Produkcji - miałem okazje osobiście współpracować z różnymi osobami tj. Specjalistami, Kierownikami, czy Dyrektorami z Annopola, bo tam jest produkcja wszystkiego co wyjeżdża do klienta Krajowego czy Zagranicznego. Mogę jedynie powiedzieć, że napięcie pomiędzy Handlem Zagranicznym a Produkcją jest bardzo duże, wynika to przede wszystkim z dużej ilości pracy. Osobiście nie miałem żadnej negatywnej sytuacji, osoby aplikujące na stanowiska produkcyjnego na pewno muszą się liczyć z dużym "ciśnieniem." na efektywność.
    Ktoś

18.10.2024 12:10

Nie pracowałeś w firmie Mennica Polska S.A. S.K.A., ale w Mennicy Polskiej S.A. a to inny podmiot.

08.10.2024 19:44

Nie polecam ,praca za groszę na prasach,13 stki okrojone w tym roku do 70 %.Brak narzędzi, zła organizacjia .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mennica Polska?

Kontakt - Mennica Polska

Ciasna 6 00-232 Warszawa

KRS:0000019196

Branża główna: Banki i instytucje finansowe
    grawer

26.06.2024 17:36

Witam. Zauważyłem, że poszukują osoby na stanowisko Grawer ręczny. Zastanawiam się ile można spodziewać się zarobić na tym stanowisku, jakie są dokładnie obowiązki i czy kilkuletnia nauka u mistrza grawerstwa liczy się jako doświadczenie w zawodzie. Może ktoś zna osobę, która pracowała na tym stanowisku i posiada wiedzę na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Darek

08.04.2020 22:06

@Gość 5 tysi do ręki? To super stawka! A są jeszcze może jakieś premie?

28.10.2021 11:23

500zł do ręki? Ha ha ha ha. Podwyżki co 10 lat
    Tom

21.12.2023 11:46

Nie pięć tylko 4000 na rękę. Premii nie ma są nagrody.
    !@#!

04.08.2023 10:53

osoby z niepelnosprawnosciami mimo umiejetnosci dyskryminowani w procesach rekrutacji na stanowiska pracy pracuj.pl
    Monika

30.03.2023 11:14

Czy oferują Państwo pracę również w formie zdalnej np. Na stanowisko Referenta ds. Obsługi Klienta?
    ...

03.01.2023 16:59

Ktoś może wie jakie są zarobki na narzędziowni, np. Stanowisko szlifierz

27.02.2020 17:13

Witam czy ktoś może.powiedziec jakie wynagrodzenie wchodzi w grę mniej więcej na stanowisko magazyniera? I czy są jakieś socjalne dodatki.dziekuje.
    Lex

28.10.2021 11:16

Lepiej unikać z daleka.

29.10.2021 12:10

Chłopaki na pakowaniu i magazynie mają ok 3300 brutto

12.05.2020 19:38

No pewnie. Premie co miesiac, trzynastki i full socjal. Lepiej niz w GB.
    Pracowbik

28.10.2021 11:25

Premie co kwartał tylko dla wybrańców
    Wenden

30.12.2020 17:28

Chciałbym żebyście jako firma produkowała monety lepszej jakości nawet srebne 10 czy 20 złotówka to tragedia już za komuny robiliście o niebo ładniejsze, może byście robili konkurs na monety tak jak przed 1939 bo ten co projektuje monety to jakiś miernota.

12.01.2020 16:33

Co się dzieje w mennicy, że większość monet jest niedostępna? Wiecie może co z kolekcją "Koty-przyjaciele człowieka"?
    N

05.02.2020 21:34

Ta kolekcja jak każda inna ma ograniczony nakład. Jeśli niektórych z monet nie ma to znaczy, że zostały wyprzedane a nie robią dobitek
    PR

16.12.2017 12:49

Załatwiałam z tą firmą reklamacje doładowania biletu na karcie miejskiej. Firma jest właścicielem automatów biletowych. Totalna porażka...rozliczyli transakcję (zabrali kasę mimo, że bilet nie został doładowany. Czas rozpatrzenia reklamacji to 14 dni +czas na wydanie ewentualnej dyspozycji przelewu. Reklamacje również złożyłam w moim banku. Pani z firmy mennica twierdzi, że bank nie kontaktuje się z nimi-nie ma takiej procedury. Brak słów ...na przyszłość nie zamierzam doładowywać biletów w ich automatach, na szczęście część biletomatów w miescie należy do innej firmy
    norbert

31.03.2017 17:10

Nie polecam. Marketing - totalny brak kompetencji.
    Monika

11.04.2017 10:39

A mógłbyś napisać dlaczego taka opinia?
    dzidek

25.04.2017 18:16

A napiszesz coś więcej. Nie mają zielonego pojęcia co robić?
    nowy Pracownik

04.10.2015 13:46

Witam byłem na spotkaniu ws. pracy stanowisko magazynier, Człowiek z który miałem do czynienia to amator absolutny brak szkoleń w kierunku rekrutacji. Zadawał pytania jakich sie nie zadaje na tym etapie . Wyczułem że chce głupka. Wydaje sie być słoikiem który ma stanowisko kierownika magazynu i "złapał pana boga za nogi" Bardzo nie polecam tego człowieka będą z nim dużo problemy w czasie pracy.
    byly pracownik

23.08.2017 19:29

Chyba wiem o kim mówisz. pracowałem tam. Z tym człowiekiem problemy były, są i raczej będą. Pozdrawiam.

Zostaw merytoryczną opinię o Mennica Polska