Interesuje mnie kariera na stanowisku Kierownik Utrzymania Ruchu. Czy ktoś mógłby opowiedzieć o pracy w tej branży i podzielić się doświadczeniami z zatrudnienia w firmie Steinform Produktion Sp. z o.o.?
Msk
02.04.2023 23:47
Konserwacja maszyn, załatwianie części (po kosztach oczywiście), na początku fajnie, że pomysły usprawnień nasuniesz, ale co z tego? Wdrożysz jedno ulepszenie, wymianą na inną "droższą" rzecz? Raz ci się uda, drugi raz na siłę, później coraz gorzej, aż wykończą Cię psychicznie :) masz zadbać o to, aby produkcja szła. Jak coś się zepsuje, co zrobisz? """"Zamowisz nową część jak jest tania, ok.. jak nie, obejdziesz zabezpieczenie, czujnik? Jeżeli cos sie stanie.. Ty się pod tym podpisujesz, Szef się wypnie, bhp po hhh fest. Nie da się wytrzymać na stanowisku kierowniczym z taką odpowiedzialnością i z "ludzką" psychą. Manipulacja LVL expert ze strony szefa i odbijanie piłeczki, zjada cie psychicznie, chyba, ze grasz w jego gierkę umysłową :)) i oby się nie połapał w tym, że Ty wiesz. Powodzenia, widzimy się na fajce haha. Oczywiście nie znam zarobków, ale słyszało się, że *mało* jak za tyle na głowie.
Steinform
30.09.2015 13:31
Szanowni Forumowicze,
Steinform Produktion jest firmą zatrudniającą ponad 100 osób. Jest to jedna z trzech największych w Europie firm produkujących blaty kuchenne z granitu, quartzstonu, silestonu, dektonu i neolithu.
W ostatnim czasie pojawia się wiele nieprawdziwych informacji o naszej firmie, napisane przez osoby, które z różnych przyczyn (kradzieże, pijaństwo, nieusprawiedliwione nieobecności itp.) zostały dyscyplinarnie zwolnione.
W związku z powyższym chcielibyśmy przedstawić proces produkcyjny odbywający się w naszej firmie.
Pierwszym etapem jest obróbka blatów granitowych za pomocą najnowocześniejszych na świecie maszyn CNC ( Firm Bimatech, Donatoni, Waterjet CMS). Maszyny te samodzielnie docinają na wymiar płyty i wykonują otwory pod montowane urządzenia.
Zakończeniem procesu produkcyjnego jest obróbka ręczna płyt granitowych. Obróbka granitu „na mokro” odbywa się tylko na 30% powierzchni hal. Temperatura na hali wynosi minimum 16 stopni.
Zarobki netto pracownika produkcji kształtują się na poziomie 2.400-2.900 zł netto.
Kierownicy, tak jak na całym świecie, odpowiadają za prawidłowy przebieg procesu produkcyjnego oraz za bezpieczeństwo pracowników.
Osoby, które piją nałogowo, kradną i zamierzają „bumelować” nie powinny ubiegać się o pracę w naszej firmie.
Wszystkich chcących uczciwie i rzetelnie pracować zapraszamy do prężnie rozwijającej się firmy.
Steinform
Zostaw merytoryczną opinię o Steinform Produktion Sp. z o.o.