Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk

Poronin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 19 ocen.

Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk
2 19 6 1

Opinie o Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk

Oszukany

Przestrzegam wszystkich przed jakąkolwiek współpracą z Panią(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) Co gorsza robi to dalej, pobiera całość za zamówienie, którego nie realizuje, wystawia paragon, a potem zaczyna się kręcenie, unikanie telefonów i wypieranie się dokonania transakcji. Na pisma z sądu również nie odpowiada. Dziwię się jak można w biały dzień okradać ludzi i potem spokojnie spać, ale mam nadzieję że sprawiedliwość wkrótce dopanie i Panią. Nie powinno być litości dla (usunięte przez administratora)

Martyna

Chciałabym zaznaczyć, że to jest forum dla pracowników a nie klientów. Reklamacje najlepiej składa do firmy.

Krakowianka

Pani (usunięte przez administratora)to stara, zasuszona prukwa i oszutka-inaczej tego nazwać nie idzie. Zostaliśmy oszukani przez tą kobietę. Liczne telefony nic nie dają-baba twierdzi, że wyśle w czwartek, potem piątek, poniedziałek i tak w kółko. Pani Stanisława jest zwykłym (usunięte przez administratora) Sprawa została zgłoszona na policję, do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów został zgłoszony wniosek o kontrolę w Poroninie, po pieniądze pojedziemy tam sami.

Stanisława Łukaszczyk
@Krakowianka 23.09.2018 10:58

w/w pani z NIEWIADOMO SKAD? BEZ PODANIA NAZWISKA I NR ZAMÓWIENIA i_ od wczoraj żada zwrotu pieniędzy za to czego nie kupiła nie jest mim klientem ,próbuje wyłudzić pięniądze nawet się nie przedstawiła, i próbuje mnie szantażować w dniu 22.09.2018 skierowałam sprawę na policję . Może jestem stara ale zebym była zasuszoną prukwą to tego nie wiedziałąm TO ZWYKŁE OSZUSTWO I PRÓBA WYŁUDZENIA .

Ślązaczka
@Stanisława Łukaszczyk 23.09.2018 12:58

Na mailu mam z Panią inną korespondencję, chce Pani mieć problemy? Możemy tutaj wszystko udostępnić, wszystkie rozmowy z których jasno wynika, że miała pani wysłać zamówienie z 18 sierpnia 2018 r na kwote 530 zł. Wyłudzenie pieniędzy? Nie wywiązała się Pani z warunków umowy to musi ponieść Pani karę. Jak Pani nie jest w stanie prowadzić tej swojej pseudo firmy w jakiejś budzie to niech się Pani za to nie bierze. To, że Panią "łupie w krzyżu" i od 3 tygodni wysyła paczkę to jedna wielka "ściema". Pozew zbiorowy wszystkich oszukanych przez Panią osób będzie złożony, czekamy na zwrot pieniędzy inaczej pojawimy się u Pani w komornikiem i policją, bo Pani miejsce jest w więzieniu - zwykła złodziejka !!!!! A danych osobowych nie muszę podawać bo jest RODO :)

Stanisława Łukaszczyk
@Ślązaczka 23.09.2018 15:42

raz ślązaczka raz krakowianka jest pani chyba nie normalna za wypowiedzi jakimi mnie obraża czyn ten podlega o wyłudzenie , szantaż zniesławienie nie jest pani anonimowa znajdzie się prawny sposób ,że bedzie musiała za te czyny odpowiedzieć . o takiej Budzie jaka mam pani nawet nie może marzyć a firmę mam zgodnie z prawem zalegalizowaną , zapraszam do mojej pracowni , nie zapomniała pani że przedstawia się jako prawnik ??????????????????????

Ślązaczka
@Stanisława Łukaszczyk 23.09.2018 17:38

Byliśmy w Pani pracowni 18 sierpnia 2018 r. Z tego dnia jest wystawiony paragon.. buda, fuszerka i tyle, jesteś kobieto zwykłą oszustką, nie sądziliśmy że starzy ludzie są tacy cwani. A poza tym-nie jesteśmy jedynymi klientami jakich Pani oszukała, nie widzi Pani ile tutaj jest na Panią skarg? Nie jest Pani wstyd?

oszukany
@Krakowianka 23.09.2018 10:58

I ch...ja zrobisz - jak mi ta "pani" odpowiedziała. Kobita jest nie do ruszenia. Nawet komornik Hosiawa nic nie wskórał :) ale pieniądze zainkasował :) nie zlecajcie do egzekucji temu panu ! szkoda pieniędzy i czasu dostaniecie pismo o umorzeniu za wasze pieniądze.

Dominika Socha
@oszukany 24.09.2018 16:40

Szanowny Panie, proszę o kontakt na e-mail a.socha@vp.pl pozdrawiam

Agnieszka Socha

Proszę wszystkich poszkodowanych i oszukanych o kontakt na adres: a.socha@vp.pl. Nie będzie dłużej okradania uczciwych ludzi.

R. Komasa

Uwaga to Oszustka zostałem oszukany na 1000 zł.

Stanisława Łukaszczyk
@R. Komasa 30.07.2018 14:34

żadnego Pana Komosy nie znam to zwykłe oszustwo

Bio
@R. Komasa 30.07.2018 14:34

Dziwne jak tą panią obarczają oszustwem sami (usunięte przez administratora) Nasuwa sie przysłowie. „Z kim sie zadajesz....”

Józek
@R. Komasa 30.07.2018 14:34

Ja zostałem oszukany na 2 tysiące. Potem sąd, adwokat, komornik... Moje koszty wzrosły już do 6 tysięcy złotych i nic. Nawet komornik nic nie poradził.

Poszkodowany
@R. Komasa 30.07.2018 14:34

Według mnie miejsce stanisławy łukaszczyk powinno znajdować się w więzieniu. Na przymusowych robotach. Tak aby mogła spłacić dług.

Administrator

Możecie opisać nową sytuację Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.

wiola

najwyzszy poziom usług to podstawa tej Firmy muszę polecić kazdemy kto poszukuje wysokiej jakości ,profesjonalizm i rzetelność to Jakość Pracowni Strojów Ludowych Pani Stanisławy Łukaszczyk

ANia Patrzyńska
@wiola 09.11.2016 18:23

Ale wstyd! Pani Stanisława córce daje inny nick teraz wiola, aby był chociaż jeden pozytywny komentarz. Nie prawda? To zadzwońcie ludzie do komisariat policji, przekonacie się jak ja, gdy dzielnicowy na ulicę Tatrzańską w Poroninie stwierdził krótko ZNOWU ONA .........

Czesław

Pani Stasia jest bardzo rzetelną i uczciwa osobą? Pobiera zaliczki w 100% wartości usługi, po czym mocno przeciąga terminy wykonania. Wreszcie po wielu monitach przysyła część zamówienia. Na pytania: co z resztą? odpowiada : " o Jezu zapomniałam, jutro wysyłam. Potem zaczyna się upominanie przez kilka tygodni, i tak od lutego do maja nie otrzymałem ani towaru, ani zwrotu pieniędzy. Ciągle powtarza, że idzie na pocztę zapytać dlaczego nie doszło, a przecież wie doskonale że nie wysłała. Pani Stasia jest po prostu zwykłą oszustką. Przestrzegam wszystkich przed wpłatą jakiejkolwiek zaliczki. Jeżeli już chcesz u niej coś wykonać, to płać przy odbiorze usługi

Pani Stasia
@Czesław 26.04.2017 17:04

niech Pan piszę prawdę bo paczke Pan ma na poczcie

Ania Patrzyńska
@Pani Stasia 26.04.2017 17:30

Pani Stanisławo, kiedy moja Mama paczkę od Pani dostanie? Na Święty Nigdy?!

KRIS Waranski Sp,zoo

najlepsze stroje ludowe tylko u Pani Stanisławy Łukaszczyk , kupując masz pewność ze usługa będzie wykonana pięknie i starannie ,, POLECAM KAŻDEMU WYKONANIE SUPER

Oszukany
@KRIS Waranski Sp,zoo 18.03.2018 09:22

Taka firma z tym nazwiskiem nie istnieje pani LUKASZCZYK, można to sprawdzić w internecie. Popełnia pani ten sam błąd pisząc swoje „pozytywne” opinie o sobie.

Ania Patrzyńska
@KRIS Waranski Sp,zoo 18.03.2018 09:22

Dzień dobry dla czytających, podziwiających z zamiarem ewentualnego zakupu! Nazywam się Ania Patrzyńska jestem córką Pani BB z Podbeskidzia. Osoby, której Pani Stanisława Łukaszczyk kilka miesięcy temu obiecała przesłanie opłaconej przelewem białej, haftowanej bluzki. Do dziś, mimo wielu pytań i próśb - bluzki ani widu, ani słychu, po pieniądzach ślad zaginął. A Pani Stanisława imieniem Najwyższego Pana Naszego posługuje się wprawnie i zaklina się kolejny raz, że już wysyła, że już wysłała, że adres pomyliła i tak w kółko. Gdy prosi się o przesłanie skanu nadania przesyłki - to nie ma odpowiedzi. Żal mi mojej Mamy, bo nie zasłużyła na takie traktowanie. Ma swoje lata, a bluzka miała być godną ozdobą Mamusinego stroju na uroczystościach rocznicowych na Polskim Cmentarzu Wojskowym na Monte Cassino, gdzie leży Mamusin Tatuś, a mój Dziadek. Mama ma żal do mnie, bo to ja znalazłam w internecie Pracownię Haftu, namówiłam i BARDZO ŻAŁUJĘ!! OSTRZEGAM INNYCH, BO SZKODA WASZYCH PIENIĘDZY I NERWÓW. Gdy Pani Stanisława straszy moją Mamę, że sprawę odda do sądu - to niech nie straszy, tylko jak chce mieć jeszcze większą negatywną reklamę - proszę bardzo. Zaraz Pani Stanisława napisze, że mnie nie zna, że ten post to hejt. Jeżeli tak, to ja służę skanem przekazania pieniędzy, skanami jak ta Pani się do mojej Mamy odnosi, bo nie pisze tu publicznie, jeno prywatnie i Mamusię męczy. Z wyrazami szacunku dla prawdziwych, rzetelnych twórców na Podhalu pozostaję, ale Pani Stanisława do tego grona jakoś nie pasuje..... Anna. Patrzyńska

Stanisława Łukszczyk
@Oszukany 23.03.2018 23:21

do pana oszukany panie Szafraniec to ze jest pan zwykłym naciągaczem i donosicielem to już wiem nie wyłudził pan u mnie kamizelki za 360 zł i jak może tak na mnie donosi tylko należy zadać sobie pytanie dlaczego - jezeli prawo jet po pana stronie - dlaczego nie podpiszę sie swoim nazwiskiem RAFAŁ SZAFRANIEC bo tak pan się nazywa ,niech pan da sobie spokój bo pieniactwo az kipi z dokonanych wpisów,tak na marginesie NIE PISZE SOBIE KOMENTARZY A FIRME ŻLE PAN SZUKAŁ

Oszukany
@Stanisława Łukszczyk 24.03.2018 20:27

Niech mi pani wierzy juz nie długo dowiodę swojej racji i prawdy???? Artystko

Ania Patrzyńska
@KRIS Waranski Sp,zoo 18.03.2018 09:22

Ta Pani OSZUKUJE i nawet swojego nazwiska nie potrafi napisać poprawnie, no bo jak się Pani pisze Pani Stanisławo: Łukaszczyk, tak jak Pani pisze Łukszczyk?! A Mamusia moja w małej wsi Bujaków na Podbeskidziu dalej czeka na dawno opłaconą, ale nie przesłaną przez Panią białą, bluzkę haftowaną. Dutki przygarnąć umie Pani szybko, a potem wywiązać się, o - to już zapomnij, klientko! Potrafi tylko Pani używać imienia Pana Naszego nadaremno, straszyć, że spotkamy się w sądzie. O i na to liczę, opublikuję przebieg na Podhale.24pl i na stronie Poronin. Niech inni wiedzą, bo chyba jeszcze ktoś z Nowego Sącza z ośrodka im. Ady Sari na Pani fałszywym obliczu się nie poznał....

Ania Patrzyńska

Dzień dobry! Pragnę podzielić się z Państwem opinią i prosić o pomoc: Mamuś moja uzgodniła z Panią Stanisławą Ł. zakup bluzki białej haftowanej do stroju, pieniądze przesłała bez targowania się, bo miał być strój Mamusi godny na uroczystości rocznicowe na Cmentarzu na Monte Cassino, gdzie Mamusi Ojciec, a mój Dziadek spoczywa. Minął miesiąc, minął drugi, Ta Pani zwodzi moją Mamę, że wysłana bluzka, potem, że adres pomylony, że wyślę drugą. Termin kolejny minął i cisza zapadła. Mama ma smutek w oczach i boleść wielką, bo się ta Pani na Imię Pana Naszego zaklinała i słowa rzuca na wiatr. Ja studiuję w Krakowie już lat kilka, powoli kończę i wiem, że gdyby nie starania mojej Mamy o moje utrzymanie w Krakowie, to byłoby mi bardzo ciężko spełniać się w lekarskim powołaniu. Chcę pracować na Olczy, więc będę się widywać z Zakopiańczykami i tymi, których Pan postawi mi na lekarskiej drodze wykonując swoją pracę tak, jak Mama uczyła: staraj się jak możesz, by nikt przez Ciebie nie płakał. Pomóżcie przekonać Panią Stanisławę, że tak się nie godzi i trza słowa dotrzymywać a nie ludzi zwodzić tyle czasu. Mama już nie ma za dużo czasu, miała to - być może - Jej pożegnalna wizyta na grobie Taty. Są na Podhalu ludzie szanujący człowieka, czas i zdrowie, pomóżcie mi proszę, bo załzawione oczy mojej Mamusi - to mój smutek na Święta Wielkanocne. Za życzliwą pomoc i czas poświęcony na czytanie tego wpisu z serca dziękuję i ciepło pozdrawiam, Ania Patrzyńska, córka Pani z B. z Podbeskidzia.

Stanisława łukaszczyk
@Ania Patrzyńska 21.03.2018 17:04

nie znam pani i nic nie kupowała ode mnie info wyssane z palca, proszę się nie powoływać na wiare bo to jakieś niedorzeczne

Oszukany
@Ania Patrzyńska 21.03.2018 17:04

Moja rada niech pani zamówi gdzie indziej a pieniądze odzyska pani tylko w sądzie. Ja tak wlasnie robię. Po dwóch latach skarg gdzie sie tylko da otrzymałem nie to co chciałem oczywiście nie kompletne. Oszust i (usunięte przez administratora) niech pani zadzwoni do urzędu skarbowego w Zakopanem tam pani powiedzą jakie maja problemy z ta „artystka” a także stowarzyszenie twórców ludowych w Lublinie. Jak ja żałuje tego dnia kiedy znalazłem jej stronę internetowa. Zmarnowałem przez nią 3lata i moje morzenie musi jeszcze poczekać.

adwokat Marcin Wiśniewski
@Oszukany 23.03.2018 23:15

zgodnie z prawem pana sprawa o ile jest prawdziwa??????????? została przedawniona a tak na marginesie to jakoś dziwnie to brzmi i mało wiarygodnie skoro miał pan racje a nie pani Stanisława to dla czego nie podaje pan swojego nazwiska -hajterski wpis nie poważny

Ania Patrzyńska
@Stanisława łukaszczyk 22.03.2018 13:58

Pani(usunięte przez administratora) z Poronina to wyłudzaczka pieniędzy, nie dotrzymująca terminów i złożonych u nie zamówień. Pani Stanisławo, mojej Mamusi Pani nie zna?! Pieniądze chętnie Pani przytuliła już kilka miesięcy temu i cisza....

Stanisława Łukszczyk
@Ania Patrzyńska 24.03.2018 18:33

przecież pani żadna pani mamusia nie zamawiała żadnego stroju , proszę pamiętać że nie jest pani anonimowa złożyłam sprawę w stosowniej instytucji by panią znależć po nr IP

krystian

kupiłem stroje dla zespołu i jestem bardzo zadowolony zadnych problemów polecam w 100% watro kupic najwyzsza jakość

Aniqa Patrzyńska
@krystian 17.12.2017 10:36

Raz zapłacone i na wieki wieków czekanie na odzyskanie swoich pieniędzy. Nigdy więcej!!

KONARSKI ALICJA KANADA

kupujac stroje w Pracowni Strojów Ludowych i Haftu to gwarancja rzetelnie wykonanej usługi polecam kazdemu kto poszukuje dobrych strojów

Ania Patrzyńska
@KONARSKI ALICJA KANADA 17.03.2018 12:14

Ostrzegam!!

Agata Wrońska

nie spodziewałam się ,że wykonane zamówienie będzie aż tak piękne jestem zachwycona a jakieś fąchy pana poszkodowanego dziwią i zaskakują, korzystam regularnie z usług Pani Stanisławy polecam jak najbardziej solidna i rzetelna firma

Poszkodowany

Ta pani nie płaci faktur. Komornik nie może ściągnąć pieniędzy - bo kobita nic niema - sprawy umorzone. Aż dziwne, że jeszcze pod swoim nazwiskiem prowadzi firmę. UWAGA UWAGA

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Mariola

Uwaga dla Kupujących !! Jeżel kupujesz i nie reklamujesz to OK!! - ale spróbuj zareklamować to sie przekonasz tak jak ja, że to "boksowanie z koniem" . Zamówiłam towar i po otrzymaniu na nastepny dzień odesłałam i zgodnie z prawem handlowym jak to bywa w każdym dobrym sklepie internetowym - mam PRAWO w określonym czasie odesłać towar bez uzasadnienia..... no tak może być wszędzie ale nie w tym sklepie .. :( . I po 3 miesiącach bezskutecznego oczekiwania na zwrot kasy sprawa oparła się się w Kancelarii Prawnej .... i pieniądze przyszły tego samego dnia. Nie wspomnę juz o postawie tej Pani... pełnej pretensji a wręcz agresji do mnie: czego to ja chcę??.... o co mi chodzi.... ??? ... przecież pieniądze zostały wysłane a, że nie doszły do mnie to co to kogo obchodzi..... aż po oddaniu sprawy Kancelarii pieniądze przyszły natychmiast .... i żadnego słowa przepraszam.... :( Tak prawdziwy handlowiec nie robi - prawo handlowe dot. kazdego i temu sklepowi nie wróżę dobrej przyszłości bo "raz Cygan przez wieś przejdzie". Nikomu nie polecam tego sklepu... no chyba, że ma czas i chce spróbować swoich sił w kupieniu a potem zareklamowaniu kupionego towaru.

ksiegowa w pracowni strojów ludowych
@Mariola 16.02.2017 19:56

pani Halino co Pani wypisuje otrzymałą Pani pieniadze i jeszcze ma pani czelnośćc obmawiać Pania Stanisławę zabawiłą się pani jej kosztem jak wynikło z Pani rozmowy jest to częste postepowanie 1- zadna kancelaria nie wzięłą tej sprawy 2- dostałą pani pieniadze i jeszcze upominała sie dajej chciałą pani wyłudzic nastepna kwote dopiero po informacje ze oddaje sprawę na policję zaprzestałą wysyłąnia pism do niej , nie ma pani nawet odwagi podac swojego prawdziwego imienia w tej rubryce . nie polecam nikomu takiego klienta !!!!!!!!!!!!

klient

Nie wiem kto pisze te pozytywne komentarze, ale ja byłem zmuszony pozwać tą Panią do sądu. Obecnie sprawa jest u komornika. Kupujcie u niej to może uda mi się odzyskać to co jest mi winna!

kowalska iwona

z takim zaangażowaniem i i profesjonalizmem spotkałam sie po raz pierwszy warto tu zamawiać stroje , polecam tylko tam w pracowni Pani Stanisławy Łukaszczyk w Poroninie

Centrum

Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk jest nierzetelną firmą, która nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. Nie dostarcza strojów na czas, nierzetelnie wykonuje poprawki lub wg nie dostarcza strojów. Dodatkowo nie rozlicza się z krawcowymi.

zespól z Gminy Siechnice
@Centrum 30.09.2015 12:46

nie zgadzam sie firma Pracownia Stojów ludowych i Haftu to bardzo rzetelna firma zamawiałam stroje i wykonane zostały w terminie , solidnie i bez zadnych problemów a Pani z Centrum wie jak to było sama namieszała z zamówieniem a jak miała osobiscie odpowiedziec za współprace z Panią Stasią to zaczełą ją obmaiać i oczerniać , my panie z zespółu jestesmy zadowolone i jestśmy zdziwione ,że takie oszczerstwa mozna bez karnie umieszczać na tej stronie wstyd Marico oj wstyd jak tak możesz!!!!!!!!!

Jozek
@zespól z Gminy Siechnice 01.11.2016 08:51

Pani Stasia jest tak rzetelna, że aż Komornik z Nowego Targu musiał siąść na majątku, aby pospłacać Pani Stasi zobowiązania. Informacja dla klientów - najlepiej zakupić produkty Pani Stasi na licytacji komorniczej (proszę wygoglać - Hosiawa komornik licytacje) - po co przepłacać.

WOJCIECH KULIG
@Jozek 25.11.2016 20:01

panie Józefie co pan próbował wyłudzić od Pani Stanisławy Łukaszczyk ?? z taką zajadłością i cynizmem daleko pan nie dojdzie , a może pan coś kupi? stać pana na taki wydatek ? Pani Stanisława szyje stroje bardzo długo a jeden nieszczęśliwy jej nie zaszkodzi JA POTWIERDZAM ZE JEST TO NAJLEPSZA FIRMA SZYJĄCA STROJE LUDOWE KUPIŁEM STROJE DLA DUŻEGO ZESPOŁU I JESTEŚMY ZADOWOLENI ,POLECAM POLECAM`!!!!!!!!

Zostaw opinię o Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk - Poronin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracownia Strojów Ludowych i Haftu Stanisława Łukaszczyk