Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Kętrzyn
  5. Opinie o GERMANICUS sp. z o.o.

Opinie o GERMANICUS Kętrzyn

31.01.2025 14:48

Zapraszamy do kontaktu osoby zainteresowane współpracą jako opiekun / opiekunka osób starszych i chorych gotowych do podjęcia współpracy na terenie Niemiec na okres minimum 2 miesięcy.
    Zachęcam również do polubienia naszych stron na mediach społecznościowych.

News image
    ReviewUserIconKatarzyna

06.06.2024 13:59

Jestem bardzo zadowolona z pracy u nich. Pracuję z nimi już kilka lat wypłaty mam zawszę na czas. W razie problemów rekrutacja zawsze pomaga nawet w weekendy. POLECAM!

ReviewUserIconAndrzej

07.10.2025 10:07

Polecam firmę. Pracuję z nimi już kolejny raz, wypłaty mam zawsze na czas. Oferty pracy są szczerze przedstawiane a na zlecenia przyjeżdża koordynator który sprawdza stan faktyczny.

ReviewUserIconGrazyna

06.06.2025 17:36

Firma Germanicus?polecam pracuje z nimi 13 lat i nigdy nie było problemu pieniadze na czas.A pani Milena super zawsze pomocna ,cierpliwie wysłucha., to jest odpowiednia osoba na tym stanowisku.

ReviewUserIconKrzysztof

21.05.2025 14:09

Pracuję z firmą germanicus już kolejny miesiąc. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy mimo wcześniejszych obaw. Panie z rekrutacji wszystko wyjaśniają krok po kroku pomagają przejść przez cały proces zatrudnienia. Zlecenia przedstawiane są zgodnie z prawdą co jest dla mnie najważniejsze. POLECAM !

ReviewUserIconMałgorzata

14.03.2025 15:21

Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z firmą Germanicus. Przedstawiają szczerze o ofertach a w momencie gdy był problem na zleceniu rekruterki są bardzo pomocne i szybko reagują. POLECAM !
    ReviewUserIconSebastian

03.04.2023 18:56

Ukończyłem kurs opiekuna, chcę pierwszy raz wyjechać za granicę do pracy. Widzę nowe ogłoszenia na stronie i chcę dopytać kilka rzeczy. Podano w ogłoszeniu, że firma oferuje bonusy. Ktoś wie jakie? Interesuje mnie też, czy wyżywienie, które jest przez firmę oferowane składa się z 3 posiłków? Ile średnio godzin pracujemy i czy indywidualnie z osobą, którą będę się zajmował ustalam sobie zakres obowiązków?
    ReviewUserIcon[email protected]

11.03.2025 18:36

Firma nie daje żadnych bonusów i nie opłaca wyżywienia, jak jedziesz jako opiekun, osoby starszej do Niemiec, koszty Twojego wyżywienia i mieszkania, ponosi rodzina podopiecznego lub podopiecznej albo podopieczny. Pieniądze za wykonaną pracę wypłacają, wypłacają raczej terminowo.

11.03.2025 18:53

Bonusy również są wypłacane, np. za święta lub za polecenie nas innej opiekunce lub nowemu klientowi. Wyżywienie zapewniamy my w kontrakcie z klientem niemieckim: ma obowiązek zapewnić dla opiekunki w pełnym wymiarze.

10.03.2025 15:27

Wiek : 83 lata
    Waga : 60 kg
    Wzrost : 160 cm

STAN ZDROWIA
    Pani potrzebuje pomocy przy pielęgnacji ciała, ubieraniu się i rozbieraniu. Ma założony cewnik, oraz nosi pieluchę. Jest osobą leżącą, choruje na nowotwór. Należy seniorkę przekładać aby nie miała odleżyn. Opiekunka musi podawać jedzenie oraz picie do łóżka.

WARUNKI MIESZKANIOWE:
    Dom jednorodzinny 120m2.  Opiekunka ma dla siebie pokój z dostępem do internetu, TV

WYMAGANIA :
    Komunikatywna znajomość niemieckiego

Doświadczenie przy osobach leżących
     Mile widziane prawo jazdy  ( nie jest konieczne )
     Gotowość wyjazdu na minimum 6 tygodni

Milena 603-771-712
    Gabriela 503-753-686

Kasia 572-488-030

14.02.2025 13:02

Zastanawiasz się dlaczego warto podjąć współprace z firmą Germanicus?
    Jest kilka powodów dla których warto to zrobić!
    - Zapewniamy legalną pracę na warunkach niemieckich z pełnym pakietem ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego.
    - Każde nasze zlecenie jest sprawdzone przez koordynatora.
    - Jesteś w stałym kontakcie z rekrutacją oraz koordynatorem.
    - Otrzymujesz awaryjny numer telefonu, gdyby coś się wydarzyło po za godzinami pracy biura.
    - Zapewniamy darmowe wyżywienie i zakwaterowanie.
    - Zapewniamy zwrot kosztów przejazdu.
    - Pracę bez pośredników, dzięki czemu zarobisz więcej.
    News image
    ReviewUserIconMariola

14.02.2025 12:40

Dużo ofert pracy pracy dla opiekunek osób starszych w Niemczech. Dobre stawki i sympatyczna obsługa. Wypłata na czas. Współpracuję z tą firmą już dłuższy czas i się nie zawiodłam ani razu. Pozdrawiam Panie koordynatorki
    ReviewUserIconPatrycja

04.02.2025 09:59

Współpracuję z firmą @Pracodawca od trzech lat, i jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie miałam żadnego problemu, a wręcz przeciwnie - Panie są miłe i zawsze pomocne. Polecam, firma godna zaufania

Kontakt - GERMANICUS sp. z o.o.

Tadeusza Kościuszki 1/8 11-400 Kętrzyn

Branże: Pomoc społeczna

ReviewUserIconMarlena

31.01.2025 13:27

Ja jestem bardzo zadowolona z firmy Germanicus . Jadę już z nimi nie jedno zlecenie i jeszcze nigdy się nie zawiodłam . Wypłaty na czas koordynatorzy zawsze pomocni . Dla Mnie super firma ????????
    ReviewUserIconGrażyna

09.01.2025 11:16

Pracuje z firmą już 3 lata. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Wypłaty zawsze na czas. Pracownicy z rekrutacji bardzo pomocni. Nawet gdy miałam problemy z dogadaniem się z rodziną praktycznie natychmiast pomogli rozwiązać mi problem. Polecam współpracę !
    ReviewUserIconBaśka

13.02.2024 07:19

Cześć, myślę nad przyjęciem się do tej firmy na stanowisko opiekunki. Czy aktualnie macie jakieś zlecenia? Poszukuję czegoś na pół roku. Chciałabym dopytać, jakie warunki musiałabym spełniać, aby w ogóle dostać tę pracę? Czy doświadczenie w pracy w tym zawodzie jest konieczne? Poza tym, jak to jest z terminowością tych wynagrodzeń. Są na czas? Czy nadal zdarzają się kilkudniowe obsuwy, o których pisaliście? Z góry dzięki za informacje.

13.02.2024 09:03

Dzień dobry Pani Basiu. Posiadamy zlecenia nowe oraz takie które mamy już nawet kilka lat. Najważniejszym warunkiem aby zacząć pracę przy opiece osób starszych w Niemczech jest empatia, znajomość języka niemieckiego również ułatwia znalezienie odpowiedniej pracy. Doświadczenie jest mile widziane jednak nie jest to wymóg konieczny. Wynagrodzenia wypłacane są do 15-tego każdego miesiąca jeżeli opiekun / opiekunka rozliczy się ze swoich dokumentów.
    ReviewUserIconMarysia

04.04.2023 09:50

Język słabe podstawy doświadczenie 3 lata na jakie godziwe wynagrodzenie mogę liczyy
    ReviewUserIconGERMANICUS Sp. z o.o.

04.04.2023 13:10

Zachęcamy do podjęcia rozmowy z naszymi rekruterkami. Uzyska Pani wszelkie niezbędne informacje.
    ReviewUserIconPytanie

18.09.2022 11:49

Czy w GERMANICUS sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    ReviewUserIconMaja

18.09.2022 14:12

Ja miałam problem, babcia nie spała w nocy. Zadzwoniłam do Germanicus. Jeszcze tego samego dnia interweniowali.w mojej sprawie u rodziny i babcia dostała nowe leki na sen.
    ReviewUserIconbetrojerinka

06.07.2018 15:36

a ja polecam, pracuję z ta firmą ponad 8 lat, pieniążki zawsze na czas (chyba, że ktoś popija i dotrze to do firmy wtedy jesteś skończony), cały czas dobry, telefoniczny kontakt z biurem
    ReviewUserIconTeresa

10.07.2022 11:10

Nie jest prawda, że pieniaźki na czas. Pierwszą wypłatę nie otrzymałam na czas lecz 6 dni po terminie bez odsetek ustawowych. Pytałam dlaczego po terminie i bez odsetek, powiedzieli, że Dziadek, którym się opiekuję jeszcze nie zapłacił im. Czy to moja wina? Ja umowę podpisałam z firmą a nie z dziadkiem. Więc prosiłam dziadka aby wpłacił i na drugi dzień otrzymałam ale to było 6 dni po terminie ponieważ mam w umowie do 10 a otrzymałam 16,to jeśli Dziadek nie wpłacił by w ogóle bo zapomniał, to ja też bym nie otrzymała. Dzisiaj jest 10.7.2022 kolejnej wypłaty nie mam na koncie. Pozdr.

11.07.2022 09:12

Pozwolę sobie na małą uwagę: w umowie jest punkt, z którego jasno wynika, że w przypadku opóźnienia płatności ze strony klienta wypłata honorarium ma miejsce później, tak jak dopiero po rozliczeniu się klienta. Polecam z uwagą czytać umowę, względnie zadawać pytania w przypadkach, gdy coś jest niezrozumiałe. Poza tym warunkiem wypłacenia honorarium jest dostarczenie na czas kompletnej dokumentacji. Pozdrawiam wszystkie opiekunki i wszystkich opiekunów i życzę spokojnej pracy.
    ReviewUserIconPytanie

27.02.2022 11:24

Czy w firmie GERMANICUS sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?
    ReviewUserIconWK

27.02.2022 12:00

Tak.
    ReviewUserIconKarin

29.03.2021 16:31

Pani Kris napisała prawdę o firmie i opiekunkach wstyd że opiekunki z Polski wożą jedzenie całymi walizkami .podopieczni nawet tego nie jedzą .Szefowa jest super kiedy miałam kłopoty z sercem nie odłożyła słuchawki była cały czas aż poczułam się lepiej .Pierwsza moja praca była z tą firmą do dziś wspominam i polecam ,
    ReviewUserIconkrys

10.11.2018 20:58

Czy firma jest uczciwa ,sądzę że nie pracowałam,obiecana premia zniknęła,ale jeśli chodzi o pomoc czy inne zdarzenia firma jest ok jedynie najgorsze są panie ktore pracują od lat i myślą ze są niezastąpione,do tego zmuszają nowe panie do pracy by wszystko było wysprzątane ,wymyte zaprawy porobione ,bo one przyjeżdzają na okres zimowy na pół roku jak do siebie ,wożą kielbaski,ryby zupki,więcej polskiego jedzenia niż niemieckiego,zapraszają całe rodziny do siebie ,ale kiedy widzą że nic nie dostaja od nich są złe,za wszelką cenę kupują sobie opinię ,a tak naprawdę podopieczni je nie chcą, bo są śmierdzącymi leniuchami i to one psują naszą opinie co do pracy i co mamy robić ,to one nauczyły podopiecznych bo liczyły że dostaną 10euro,Niektóre zmienniczki są okropne ,nie winmy pracodawcę,,Takie panie powinny dawno opuścić szeregi by innych nie zniechęcać,,Palą ,piją jeżdzą gdzie chcą, a na nas odbija się ich opinia ,wstyd żeby tak upaść nisko ,,Gdzie jest nasza godność ,,Pracowałam i u pana i pani super ludzie inteligentni, wrazliwi,zawsze miałam czas dla siebie i dla nich ,nawet nocą wstawałam jeśli zachorował pan nie było mi ciężko,prosił by przyjechała za dwa miesiące ,nie chciał tej pani widzieć na oczy ,ona nim rządziła i nie tylko ,Firma wypłacała pieniadze zawsze przed czasem,Kiedy miałam problem ze swoim zdrowiem pani Aldona wspierała mnie i dzwoniła ,,Z całego serca dziękuję pani zyczę powodzenia ,,
    ReviewUserIconanonim

29.09.2015 11:08

Solidna firma z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Umowy na warunkach niemieckich. Dobry kontakt z biurem. Wynagrodzenie wypłacane jest zawsze punktualnie do 10-go następnego miesiąca. Nie tolerują spożywania alkoholu w miejscu pracy!

Zostaw merytoryczną opinię o GERMANICUS sp. z o.o.

Nie przegap nowości o GERMANICUS sp. z o.o.!