Żaneta23.09.2015 14:00
Witam Was serdecznie.
Zacznę od początku w tej firmie pracowałam z was najdłużej tak można powiedzieć bo od samego początku jak Radek. K dostał stanowisko dyrektora. Dał mi pracę koordynatora call center. Po tygodniu od mego przyjęcia Pan Rybak zwolnił go i wszystko spadło na mnie. Otworzyłam pracowałam po 12-14 godz. dziennie aby wszystko funkcjonowało. Nie będę wchodzić w szczegóły. Pan Rybak miał tysiąc i milion pomysłów na minutę. Non stop coś zmieniał. Telemarketing powoli ruszał ale co ludzie zaczeli uciekać a dlaczego to wam powiem : śmieszne umowy Angielskie bez prawa do niczego. Fama poszła po Poznaniu i ludzi było brak. Nawet firma pozyskująca ludzi do pracy nie dawała rady bo nikt nie chciał przyjść. Miałam 10 osób na 5 ekip po trzy 3 prezentacje dziennie. to było nie możliwe aby umówić. dostałam od Pana Rybaka bazę danych śmieszną bo na 100 os 60 była nieaktywna.
Teraz strona dyrekcji i prezesów. Pracowałam tam od kwietnia do lipca i tak było 3 dyrektorów i dwóch prezesów. Śmiech jeszcze nigdy z taki czymś nie spotkałam się.
Teraz kolejna część z Poznania. Miałam biuro do call center na peryferiach nie wynajęte przeze mnie dojazd masakra. Znalazłam lokal w centrum za śmieszne pieniądze. Już było wszystko dograne czekałam za kluczami bo firma Pana Rybaka wpłaciła zaliczkę. Wszystkie meble tam były,remonty,firma stolarska, inea i takie tam. ludzi wysłałam na wolne i nowych pracowników 50 os zwlekałam. i co w dniu mych urodzin dostaje tel. że zamyka call center. To był szok, musiałam zwolnić ludzi ,przyszłych odesłać i znów poszła fama. Ja zostałam w Poznaniu najgorsza a przez kogo wiadomo. Oczywiście Pan Rybak mnie nie zwolnił. Dostałam umowę Angielską na czas nieokreślony i co mi z tego jak pod koniec lica dostałam wypowiedzenie. Rybak ode mnie tel nie odbierał bo zarzucił mi to że nie może odzyskać mebli z magazynu gdzie były złożone. A prawda jest taka że firma nie przedłużyła najmu z magazynem a mnie już zwolnili firmy. Za lipiec nie dostałam wynagrodzenia do dnia dzisiejszego. Więc poszłam do prawnika bo miałam firmowy telefon i laptopa i prawnik mi powiedział,że mogę ten sprzęt zatrzymać jako zadość za nie wypłacone wynagrodzenie.
A teraz szkoda mi wszystkich was i mnie bo Pan Rybak to sobą to osoba która nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy na dużą skalę.
Pozdrawiam was wszystkich.
Czekam aby coś z tym zrobić bo nie można tak ludzi oszukiwać.